|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Weźcie już nie opowiadajcie, co Wasze dzieci mówią, bo mój niegadek mówi dokładnie tyle samo od kilku m-cy. Może nic poza MAMA mu się nie przydaje i cała reszta jest nieważna
|
#3902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Można wychodzić z dzieckiem na antybiotyku jak nie ma gorączki?
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Megi - moja też gryzie jak sie zdenerwuje. A najfajniej jak gryzie psa. ten ją gryzie a ta jego. Jak na razie Oliwka wygrywa i pies ucieka piszcząc. Kota też próbuje gryź ale ten ma za dużo kłaków i tylko nimi pluje.
|
#3904 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak kupicie t n wiszący worek to wpadniemy przetestować ![]() ja mówię czasem do Amelki, żeby coś powtórzyła, ale ona wtedy mówi coś w stylu "klikun" albo "klika" sama z siebie jak gada to jej lepiej idzie ![]() dziś tz jechał do Łodzi, ja do firmy i mała miała zostać z babcią, tz wychodząc mówi do niej: "bądź grzeczna u babci", a ona: "bede" )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio nawet próbowała przeciągnąć jednego z nich za ogon do pokoju, ale to nie jest mały pies, więc nie dała rady
|
|
#3905 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MAMU TAM i pokazuje, że tam na zakupy chodzimy albo do cioci jedziemy Cytat:
i będziemy dalej ją zbierali to wychodzi po 19,99 tylko, że przysyłają dwa numery na raz to dlatego jest za 38 złotych Teraz takie książeczki kupujemy z twardą okładką i miękkimi kartkami. Wczoraj Julka przed spaniem kazała sobie ze 20 razu czytać bajkę o JAJACH i co obrazek to mówiłaJAJA KURA i się śmiała. Tż jak zobaczył rachunek to sie wkurzył i kazał odesłać ale pomysłowa mamusia szybko pokazała dziecku i juz trzeba było zostawić . Zwierzątka też są fajne, bo takie duże widać, że trwałe, tylko zastanawiam sie nad tymi rogami tej krowy. Czy Jula czegoś nie wymyśli mądrego i ich nie wsadzi w oczy komuś?my zbieramy dalej i bajki i zwierzątka o ile będą takie przychodziły jak teraz Cytat:
Cytat:
my zawsze mojego wójka wołamy do pomocy albo takiego pijaczka z wioski, Tżta ojciec się kiedyś wkurzył, bo jak ja byłam to zawsze dawałam mu obiad ciastka kawę i piwko zawsze nosiłam. A teraz jak przychodzi do łupania drzewa to tego od Tżta ojca wymaga Cytat:
narazie blisko ziemi będzie wisiał, a potem będziemy go podciągać zastanawiałam się jeszcze nad ta druga huśtawką tym kole ale za dużo miejsca zajmuje i wybralismy worek. Cytat:
spróbuj jeszcze ta taśme papierową może ona pomoże, a jak nie to w Komforcie są takie płyny do skóry albo tak jak piszą dziewczyny cif lub wizyta na myjni samochodowej. moja mama ma skórzany komplet i teraz na nim koc rozściela jak Julka jest, by wiecej nie pisała ja znowu mam całą ścianę nad łóżkiem w sypialni pomazaną na czerwono niebiesko ale nie rusza mnie to, bo i tak sie wyprowadzamy z tamtąd.właśnie co tam u Ciebie ? jak wizyta u neurologa ? mały poczynił jakieś postępy jeśli chodzi o chodzenie ? Cytat:
teraz poluje na labradora interaktywnego. Myślałam, by kupić jej na gwiazdkę, ale u nas w sklepie nie widziałam ich jeszcze na allegro tak samo Cytat:
wczoraj wracam do domu dziadek siedzi w pokoju z palcem oklejonym plastrem. Pytam co mu sie stało nie chce powiedzieć, mówię do Juli dziadzia ma aua na paluszku Jula TAAAAAA <tak> a co dziadzai zrobił Jula JUJA AMMM <Jula go ugryzła > pytam mamy czy to prawda a ona,że tak, że się bawili i dziadek mówi, że to nie prawda, że Jula gryzie tak mocno i odwrócił sie na chwilkę do mojej mamy a Jula go za palca chlastła ale tak mocno, że aż mu krew leciała troszkę ![]() mój mały kochany wampirek ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- dziewczyny a czy mogę dać Julce do zabawy to http://allegro.onet.pl/fuzzoodles-ze...8.html#gallery dostalismy to wczoraj od cioci, która nie wiedziała, co kupić Juli za zabawki z których juz wyrosła, a które oddalismy Kai no i kupiła to, tylko, że tam jest napisane, że od 5 rż
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
drcron ja bym absolutnie nie dała,bo pózniej w kupie musiałabym szukać albo gorzej by się to skończyło.
|
#3907 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Drcron ja tak samo zamierzam z tym workiem zrobić,przymocuje na środku pokoju żeby miał więcej miejsca a jak się nie będzie bawił to będę podwieszać do ściany.
Cytat:
Cytat:
![]() Minka trzymam za słowo a u mnie to wygląda tak,że ja mówię np powiadz wujo a on np mówi adża(skąd mu się to bierze )czasami wyjdzie mu ciocia,czasami masz-ma,daj-da ale ogólnie też jest tylko wyraźnie mama,więc Megi jestem z Tobą![]() a wieczorem przed snem zawsze rozmawiamy co Danielek dzisiaj robił,to mi tylko przytakuje i jak mówię o jeżdżeniu to od razu robi brumbrum i kierownicą niby kręci
|
||
|
|
|
#3908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Drccron - świetna ta zabawka, musze kupić na mikołaja mojej siostrzenicy! nie widziałam tego u nas nigdzie
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj bylam w tesco i byly rowerki biegowe po 74zl takie metalowe
Ciuchow sporo poprzecenianych.ale kupilam tylko jedna bluzke taka do biegania.
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
drcron moja na bank by pozerala, wiec tez bym nie dala do zabawy , ale to zalezy od dziecka, jak Julka nie bedzie miala zamiaru tego zjesc to czemu nie.
|
|
#3911 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny zajżyjcie do klubu proszę.
![]() zapisałam się do szkoły dzisiaj. w następnym tygodniu będę znała już termin zajęć. bo to zaoczne. madziapl ja uwielbiam tesco, a szczególnie wyprzedaże też kupiłabym inhalator, ale jedyną rzeczą jaką Natalka pozwala sobie zbliżyć do buzi i cokolwiek zrobić to maść na blizny pod nosek i spray z wodą morską, chyba ma uraz. widziałyście dzisiaj w biedronce tą masę piankową za 14.99? fajna ale malutkie te kuleczki i zastanawiam się czy nie za wcześnie na taką rzecz. Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-09-22 o 12:39 |
|
|
|
#3912 |
|
Rozeznanie
|
Darusia Julka nie pakuje nic do paszczy co jest nie jadalne, no chyba, ze to ta niemiecka ciastolina pachnąca czekoladą albo truskawkami < wójek jej przywiózł nie pomyślał, że mi samej bedzie w żołądku skręcało a co dopiero dziecko :P >
wczoraj Tż wrócił z ryb wieczorem złapał kilka sztuk usmażył jedną rybkę tak koło 20.00 podszedł do Julki by dać jej kawałek a ona do niego NUNU myju myju i pokazywała na ząbki ![]() myślałam, że padnę z niej Sidorcia ja nic nie widziałam w biedronce ja wczoraj dopiero kupiłam naklejki te wypukłe na ściany
|
#3913 |
|
Rozeznanie
|
drcron a jakie kupiłaś\? my mamy alfabet i miarkę zwrostu tą z pszczółkami kwiatkami itp. Natalka sama wybrała alfabet bo dużo zwierzątek tam jest
![]() pachnąca ciastolina? czekoladowa ma kolor brązowy? sama bym miała ochotę ją zjeść jakbym poczuła zapach
|
|
|
|
#3914 |
|
Wtajemniczenie
|
Głodna jestem!! Cos bym zjadła
marzy mi się czekolada z orzechami i bakaliami albo chociaż PrincePolo XXL ![]() .... albo chociaż Julkowa cistolina o zapachu czekolady ![]()
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam tego wafla
|
|
#3916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PrincePolo oczywiście też ale tylko XXL
|
|
#3917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Może tż chrześnicy kupie takie coś
|
|
|
#3918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lubię ich rzeczy, ubranka dziecięce są dobrej jakości, po praniu nic się nie wyciąga. Moge powiedzieć, że podpisuje się pod ta marką Lindsley - ja myślę, że dla dziecka dobrze będzie wyjść na świeże powietrze. O ile oczywiście dziecko nie zaraża. A moja Ola właśnie od wczoraj wieczorek dostała temperaturę Dałam jej syrpoek na noc, potem rano, teraz wiem od mamy, że śpi, ale znowu czoło gorące Ponieważ miałam już dosyc pomalowanych krzeseł kupiłam mojemu dzieciu tablicę- znikopis do rysowania. Cudo, mała zachwycona, ja mam święty spokój, nie woła długopisów, nareszcie cos jak te: http://allegro.pl/listing.php/search...1b45ce82fe39d8 Żeby nie było- moja córka, podobnie jak Igorek Megi, najlepiej woła ma-ma, tata, da, bakmm (to jest Konrad) i naśladuje zwierzątka. Ot i chyba wszystko... ale i tak twierdzę, że jest baaaaardzo mądra, inteligentna i śliczna ![]() wiecie, jak wygląda dom w stylu nowoczesna stodoła? Może ktos coś podobnego albo widziałyscie takie domy? Co o czyms takim myslicie?
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2011-09-22 o 14:05 |
|
|
|
|
#3919 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Cytat:
Też poczekam ![]() Cytat:
Oczywiście sprawdziłam w Tchibo ten kombinezon z przesyłką wychodzi 210,50 , 20 pln to już spora różnica (dla mnie oczywiście )Cytat:
Cytat:
Ja cały dzień powtarzam słowa i nazywam wszystko co oglądamy czy robimy - do znudzenia. Pewnie to dlatego że nie bardzo mam z kim rozmawiać i jakoś sobie to rekopensuję . Efekty są różneCytat:
. Teraz jak te dzieciaki są takie mądre 9zawsze były) to wyjątkowo trzeba na słowa uważaćCytat:
.Cytat:
.Mama jest najważniejsza Trudno powiedzieć bo niby zawsze doktorzy mówią zeby lepiej przy braniu antybiotyku w domu posiedzieć (nawet dorosłym). Antybiotyk bardzo osłabia organizm. Ale z drugiej strony taki maluch się w tym domu strasznie męczy, zwłaszcza jak jest przyzwyczajony do spacerów. Ja bym chyba ubrała (nie za ciepło) i wyszła choć na pól godz. pochodzić wokół bloku. Zosia ostatnio mając 39 st. nie dała się zatrzymać w domu i o ile nie było więcej i nie spała to roznosiła wszystko Cytat:
A tak powaznie to wydaje mi się ze trochę za wcześnie. Cytat:
|
|
#3920 |
|
Rozeznanie
|
Ja uwielbiam zjeść coś słodkiego do kawy. dzis rano kupiłam do pracy pączki ze śliwkami, mniami
![]() A mniej słodko - przedwczoraj zrobiłam placuszki z cukinii- starłam cukinię, dodałam jajko, mąkę, sól, pieprz i smażyłam na patelni. Tyż dobre.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam domu w stylu nowoczesna stodoła ani nie znam nikogo kto ma. Ten który pokazujesz jest jak dla mnie super jednak wydaje mi się że w tej nowoczesnej stodole chodzi o coś innego. Oglądałam parę razy takie na Domo i tam pokazują jak ludzie ze starych godspodarczych budynków wiejskich robią cudne domy. Wielka przestrzeń, nietypowe okna w dziwnych miejscach itp. Mogę się jednak mylić
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Libra zrobiłam wczoraj te dwie sałatki z twojego przepisu i wyszły super, bardzo mi smakują
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
dusiaka ten ktory pokazalas tez mi sie podoba, prosty, ale mozna wlasnie fanie okna zrobic, drzwi jakies nietypowe czy cokolwiek.
Taka "zawykłość" w "niezwyklosci" drcron fajnie masz, bo moja pakuje do gęby rzeczy jadalne tak szybko jak niektore nie jadalne.
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was zna te buty? Natchnęła mnie reklama w TV
http://www.maciejka.pl/maciejka_kids/
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oni oby dwoje po budownictwie i taki właśnie domek mają, więc coś musi w nim być U nas już trzeci tydzień deski i pape biją na dachu, mamy tak strasznie wielką powierzchnie dachu- masakra. Moge Ci cyknąc fotke domku sąsiadów i przesłać.
|
|
|
#3926 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ten domek wcale duży nie jest, ma w sumie 111 metrów plus garaż i raczej nie nadaje sie do prezentacji na domo :-( Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() Ile macie dachu? W tym projekcie jest też dużo: 262 metry - bo jest szeroki, mimo, że dwuspadowy.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||||
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy znacie/macie znikopisy fp?
http://allegro.pl/fisher-price-zniko...821812330.html bo nie wiem czy brać ten czy jakiś firmy niesprawdzonej ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Izazula ja znam buty Maciejki.Dobra jakość i raczej droższe.Moje siostry mają albo miały te buty.
|
#3928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Pokaż jaki ma rozkład Mi się strasznie podobają parterowe domy a kiedyś koniecznie chciałam miec schody .---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Buty oglądałam właśnie na stronie i niekótre mi się bardzo podobają no i ceny też mają różne. Muszę poszukać czy gdzieś u nas w małych sklepach nie ma bo widzę że oni raczej obstawili północno-zachodnią stronę.
|
|
#3929 |
|
Rozeznanie
|
Izazula- no właśnie, chodzi o koszty budowy (jest prosty, bryła prostokątna, żadnych wykuszy, lukarn), prosty do zagospodarowania i możliwie tani w eksploatacji ze względu m.in. na mała powierzchnię.
|
|
|
#3930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dusiaka , mi się podoba dla mnie to taki styl dworkowaty, w sumie sypialnie mogłyby byc spokojnie u góry jakby przerobić projekt i okna wstawić jakby ktos więcej dzieci się spodziewał ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() Ja też nie daję takich rzeczy do zabawy co się moga niechcący w buzi znaleźć , mieliśmy w rodzinie przypadek połknięcia końcówki zamka od kurtki z tym dzyndzelkiem i mały jeszcze całkiem dobrze nie mówił , tylko buba i buba , pojechali na przeswietlenie i zobaczyli zamek ,wyciągali to jakoś ,dletego jestem przeczulona , a tam gdzie mu to wyciągali to były gabloty z rzeczami które dzieci połknęły cuda niewida tam były |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

ps. doszedł już ten ustnik??
Wy macie dzieci, a ja mam psa :P
Ja to nie wiem co oni wszyscy.
na allegro tak samo 

uwielbiam