|
|
#4201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prrrawie narzeczone i kolejne daty ślubów - cz. 13!
Cytat:
Chyba, że Cię oszukali jak kiedyś moją koleżankę - mówili jak to fajnie zarobi a okazało się przy podpisywaniu umowy, że ma system prowizyjny ![]() A co dokładnie tam robisz?
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
wyplata wyplata ale ciagle straszenie ze jak sie nie sprzeda to sie dostanie opierdziel od dyrka to juz inna bajka. jeszzcze pierwszej wyplaty nie bylo wiec dokladnie nei wiem ile dostane. moze sie rozkrece ale tylko 1 na 100 osob chce wymienic karte. ja rozumiem ludzi. nie chca kolejnej karty tym bardziej platniczej i kolejnego konta, tym bardziej ze ta karta ktora maja sluzy im tylko do wejscia bo nia po pierwsze nie moga a po drugie nawet nie chca placic, a nas jest tam 4 a tylko 2 kompy plus to ze 4 godziny jestesmy wszystkie 4 wiec nawet jak 2 obsluguja klientow to kolejne 2 nie maja co robic. ok mozna rozdawac ulotki, zgadzam sie ale klienta powiedzmy sie zlapi ale mowimy zeby podszedl za pare minut albo po zakupach bo nie da sie do kompa dojsc to juz dziekuja i tak w kolo macieju
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
ja pol biedy bo mam podstawe ale na sama pensje prowizyjna bym nie poszla
jeden koles powiedzial ze bankowcy to oszusci i zlodzieje i zebysmy nie mowily ze tak nie jest, no w ogole koles nas wkurzyl lekko mowiac byle wytrzymac te 3 miechy a pozniej bede sie martwic. gorzej wlasnie ze nas tak "strasza", jak dla mnie jedna osoba by tam wystraczyla. a co do tego ze ludzie nie chca, u nas nie ma nie chca, to moja wina ze nie chca bo zle sprzedaje i koniec |
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
To zalezy ile by placili bo jak 50 milionow euro to bym ubrala
pod warunkiem, ze zadnych podatkow nie musialabym placic od wzbogacenia ![]() HisHoney - przypomnij prosze, ktorego czerwca bierzecie slub?
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa jakie jaja. nie mowilam wam wczoraj. mama sie mnie spytala kiedy z TŻtem zamieszkamy razem ja wielkie oczy. a ona no przeciez mnostwo miejsca u nas jest. zaskoczyla mnie jak nie wiem
|
|
|
|
#4207 |
|
Zadomowienie
|
Miłego dnia ślicznotki, lecę na randkę z TŻ
|
#4208 |
|
Wtajemniczenie
|
te sukienki okropieństwo,ale jak patrzę na sofy z drugiej ręki w necie to też można na brzydotę się natknąć. Dzięki sylvi rozumiem dlaczego do mnie tak banki, w których mam konta osobiste wydzwaniają i chcą mi zakładać karty kredytowe ehhh.... Pana dzwoniącego z mojej sieci komórkowej odprawiłam z kwitkiem.Ani ich cena abonamentu nie jest tania,a z telefonów nic mi się nie podoba. Umówiłam się na mikrodermabrazję
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety banki i nie tylko bo rowniez telekomunikacja zyje z ilosci sprzedanych produktow, kazyd ma za zadanie sprzedac jak najwiecej i zawsze jest za malo, tragedia... nic tylko szukac pracy biurowej
|
|
|
|
#4210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
specjalnie zatrudniają więcej ludzi, żeby zostawić osoby z najlepszymi wynikami... tak mi jakoś przyszło do głowy no i 'tylko' dwa komputery...a tym krzyczącym dyrektorem się nie przejmuj musi jakoś zareagować i tyle ja kiedyś jak byłam młodsza pracowałam jako hostessa w sklepie i przyszło dwóch supervisorów, baba zaczęła mnie opieprzać i drzeć się że za mało robię... no nic, przykro mi się zrobiło, ale jak ten babsztyl odszedł to przyszedł drugi chłopak, bardzo sympatyczny i powiedział 'nie przejmuj się tą wariatką, ona zawsze tak ma, ja rozumiem że to nie jest praca twojego życia, nie ma się co stresować' to bardzo podniosło mnie na duchu i od tamtej pory zaczęłam s*ać na wszelkiego rodzaju uwagi, bo ja wiem że dobrze pracowałam i nikt nie będzie podważał moich wartości i umiejętności i na Twoim miejscu sylvi miałabym takie samo podejście, to jest coś przejściowego i już, a nawet jeśli dyrektor nakrzyczy lub zwolnią Cię to co z tego? przecież to chwilowa praca, na dodatek lipna, trafi się coś lepszego Ty wiesz, że dobrze pracujesz i nie masz sobie nic do zarzucenia! ![]() poza tym jak to nie wiesz ile dostaniesz kasy? no chyba w umowie jest to określone?! Cytat:
! ale super a Ty... chciałabyś żeby z Wami zamieszkał?
|
|
#4211 |
|
Wtajemniczenie
|
mój już powiedział,że w moim sporym domu nie zamieszka, bo mieszkają w nim moi rodzice
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do TŻ. dzisiaj 3 noc u mnie hihi, nie mialabym nic przeciwko zamieszkaniu jednakzeeee wolalabym zebysmy znalezli wlasne mieszkanko. wiem ze P. nie bedzie chcial zamieszkac u mnie na stale bo jak idzie do pracy na 6 to od siebie ma 5 minut pieszo a ode mnie 15 minut autem wiec go rozumiem, poza tym dziwnie by mi bylo tak bo po pierwsze jestemy mega krotko, a druga strona to moja i jego mama, moja to proponuje ale jego pewnie by byla w mega szoku i nie bylaby pewnie chetna na cos takiego, z reszta oboje chcemy sami zmieszkac wiec takie rozwiazanie nie wchodzi w gre. wystarczy poki co spedzanie ze soba nocy |
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nowy oddział, to mniej klientów, ale jak posiedzicie dłużej, powinno być lepiej gdy będzie źle, to kładź na to lachę każdy woli mieszkać sam ja też bym chciała chociaż chcieć to nie zawsze móc... i rzeczywiście, mama TŻ może nie być zachwycona i te dojazdy do pracy... nie bardzo ;/kurcze, ale Ci dobrze, że TŻ przesiaduje noce u Ciebie u mnie po pierwsze mama trochę krzywo na to patrzy (ale słowa nie powie ) po drugie, mój TŻ jakoś nie jest chętny bardzo mnie to boli ![]() adela mam podobną sytuację, mam spory dom, ale TŻ pewnie nie chciałby mieszkać z Nami... dokładnie tego nie wiem, bo postanowiłam, że o wspólnym mieszkaniu pomyślę dopiero jak zostanę narzeczoną, bo mieszkać z CHŁOPAKIEM nie mam zamiaru ![]() tak czy siak... nikt nie chce mieszkać z rodzicami... ale jeśli spojrzymy na finanse to jest to rzecz opłacalna... zamiast płacić za wynajem, można oszczędzić przynajmniej 1000zł miesięcznie, a to moim zdaniem dużo można uzbierać ładną sumkę na różne wydatki
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do mieszkania.. TŻ byl baaaaaardzo zdziwiony bo do tej pory nikt mu czegos takiego nie proponowal. domyslam sie ze ten temat bedzie jeszcze nie raz poruszany hihi |
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w tym momencie chyba podludźmi oby było lepiejtemat mieszkania taaak, do poruszania odpowiedni
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
no po prostu nie pomogl. chamstwo.. ciekawe jak jutro ze mna bedzie.
dzisiaj to mnie w sumie TŻ zaskoczyl ze zostanie na noc bo bylam pewna ze tak nie bedzie ale jak chce to prosze bardzo hihi |
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
pospałam sobie a co!
![]() ale widzę tu ciekawe tematy ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4218 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a możesz powiedzieć jak u Was jest rano? czy TŻ nie krępuje się wyjść i przy mamie/cioci szykować się do pracy, jeść śniadanie? no chyba że wykrada się potajemnie z rana jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj ![]() może dlatego Twoja mama 'zaproponowała' żeby TŻ u Was zamieszkał, skoro i tak tyle nocuje ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
ładnie, ładnie... ;Pno to PIONA za 'CHŁOPAKA'
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Sylvi kochana ja ciebie rozumiem jak najbardziej
niest ety.....ja chcialam isc tam gdzie wnioski analizuja-juz bym mogla bo trzeba miec rok doswiadczenia, ale nowa kierowniczka nam w ogole nie przesyla ofert pracy wewnetrznych...moniq ciasto juz zjedzone:d , piona za rękawki ![]() kuzynka juz pojechala bardzo podobala jej sie suknia porobila mi fotki ,zeby w domu pokazac.ja sobie kupilam lakier,pomadke , krem i cien do powiek no i henne- zaraz ide sobie zrobić jutro jade z mama na mini zakupy , wiec moze mi buciki kupi-cos tak mowila dzisiaj-ale nie wiem
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
on zostaje u mnie na noc jak idzie na popoludnie wiec mamy i cioci juz w domu dawno nie ma
, moja mama kiedys mu powiedziala(jak robil mi ta niespodzianke z roza i zdjeciem) ze ma sie nie krepowac i jak chce kawe to moze sobie sam zrobic. nie ma problemu wiadomo. chlopak sie jeszcze krepuje ale jak jestesmy sami to luzik, wczoraj ja sie szykowalam do pracy a on w miedzy czasie robil nam sniadanie
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tam. moj to prawie narzeczony i jakos mi to nie przeszkadza ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- po tylu latach meczarni to az dla mnie nieprawodpodobne ale jakie super
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam pierscionek:P
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jakies takie wewnetrzne mysli ze poczuje sie 100& narzeczona czy dziewczyna jak razem zamieszkamy. jakos tak mam
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
jestem nowa i troszkę tu poczytałam o czym piszecie i mam takie wrażenie, że gdyby to kobiety miały się oświadczać to panowie chyba szybciej decydowaliby się na ślub ![]() Ja za swoim jestem już ponad 6 lat i nawet zaręczyn nie widać na horyzoncie - nie mówiąc o ślubie! Mój Pan tłumaczy sie tym, że najpierw chce skończyć studia a poza tym nie zamierza sie żenić zanim nie skończy 24 lat (bo jego tata tyle miał jak sie żenił). Tylko za nic nie potrafię mu wbić do głowy, że zaręczyny wcale nie oznaczają, że za rok ma być ślub! Ja po prostu po takim stażu chciałabym mieć jakiś punkt zaczepienia, jakiś dowód że myśli o nas poważnie. A takie "chodzenie" ze sobą przez tyle lat to mam wrażenie takie stanie w miejscu. |
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wiem ze moje beda. P. mowi o tym caly czas. a jak burknelam kiedys ze do sierpnia jeszcze daleko to spytal: czemu zakladam ze to bedzie tak pozno
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

Chyba, że Cię oszukali jak kiedyś moją koleżankę - mówili jak to fajnie zarobi a okazało się przy podpisywaniu umowy, że ma system prowizyjny 

Jakby mi zapłacili to bym nawet tego nie założyła
pod warunkiem, ze zadnych podatkow nie musialabym placic od wzbogacenia 

specjalnie zatrudniają więcej ludzi, żeby zostawić osoby z najlepszymi wynikami...
no i 'tylko' dwa komputery...
ja kiedyś jak byłam młodsza pracowałam jako hostessa w sklepie i przyszło dwóch supervisorów, baba zaczęła mnie opieprzać i drzeć się że za mało robię... no nic, przykro mi się zrobiło, ale jak ten babsztyl odszedł to przyszedł drugi chłopak, bardzo sympatyczny i powiedział 'nie przejmuj się tą wariatką, ona zawsze tak ma, ja rozumiem że to nie jest praca twojego życia, nie ma się co stresować'

bardzo mnie to boli
niest ety.....ja chcialam isc tam gdzie wnioski analizuja-juz bym mogla bo trzeba miec rok doswiadczenia, ale nowa kierowniczka nam w ogole nie przesyla ofert pracy wewnetrznych...