![]() |
#3781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Cytat:
My to mamy dopiero kosmos bo zyjemy od imprezy męża do imprezy. Czasem są 4 w miesiącu i wtedy jest szał kasowy czasem przez miesiąc nic i trzeba kombinować Przeliczyłam mniej więcej ile mamy średnio i za to dajemy radę przeżyć jako tako...ale własnie jak jest zastrzyk gotówki to jest wtedy szał i mąż kupuje sprzęty potrzebne do pracy...do tego ciuchy, perfumy..i to co powinno być odłożone na życie na następny kiepski miesiąc znika w tydzień ![]() ![]() My pojechaliśmy na narty do Livigno 2 miesiące przed zakupem mieszkania- a tak jak wyżej pisałam nie mieliśmy nawet na notariusza odłożone ![]()
![]() |
#3782 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka to 3 tys. wydaje co miesiąc na same ciuchy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3783 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwykle juz wiem po materiale, czy warto cos kupowac czy nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie zrobiła się pionowa dziura, jakby włókna się rozeszły... Porażka. I akurat o niej bym nie powiedziała, że materiał kiepskiej jakości ![]() Ad. HMu, to ja się tam nie odnajduję... mnóstwo rzeczy, to szmaty, nie macie takiego wrażenia? I w dodatku w sklepie jest zawsze ✂✂✂✂✂✂✂nik ![]() Uwielbiam sklepy, gdzie jest mało ubrań na wieszakach ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Właśnie, dziewczyny (wszystkie) - jakie sklepy z ciuchami lubicie najbardziej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Często kupuję w tatuum, solar, camaieu, wallis i monnari - to jeśli chodzi o ciuchy do pracy, bo te sklepy mam tutaj albo w zasięgu. Najwięcej ciuchów mam z dorothy perkins - zamawiam bezpośrednio z ich strony z UK, są dość dobre jakościowo a nie aż takie drogie. Mam też dużo rzeczy z asosa i new look, bo mi się podobają i są inne niż większość takich samych rzeczy tutaj. Jakościowo to popularne sieciówki, ale dają radę. Gdybym miała lepsze zacięcie i większą cierpliwość, kupowałabym więcej przez net, ale jakoś nie umiem, nie chcę. Zdarzyło mi się kupić coś, co wisi, bo nie zdązyłam odesłać w terminie. Do pracy chodzę oficjalnie, więc muszę mieć więcej ciuchów niż inni, no bo po pracy wyskakuję szybko z tych koszul, kantów itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupuję ciuchy bo muszę. Obojętna mi jest firma i materiał...ale generalnie kupuję w sieciówkach ze szmatami ![]()
![]() |
#3788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, szukam kogoś, kto chciałby tłumaczyć an i z angielskiego dla amerykańskiej firmy, praca może być wykonywana obojętnie skąd. Byłaby któraś zainteresowana?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Zakorzenienie
|
Hmm, ja kupuję głównie w Reserved, H&M właśnie, lubię Camaieu, czasem Promod. Jak są jakieś okazje, to kupuję w Mango i Zarze, ale Zara jest jednak generalnie dla mnie za droga
![]() Czasem znajdę coś w TK Maxx. |
![]() ![]() |
![]() |
#3791 |
Zakorzenienie
|
Może Nocka. Jaka tematyka?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zarę bojkotuję i omijam szerokim łukiem, po 1 cena za wysoka w stosunku do jakości, po 2 nie rozumiem ogólnopanującego szału w związku z zarą, która jest zwykłą sieciówką z zawyżonymi cenami, po 3 mam wrażenie, że wszyscy noszą ciuchy z zary u wyglądają identycznie W TK Maxx można czasem coś oryginalnego znaleźć, ale nienawidzę takiego szukania po wieszakach, których są miliony. W dodatku nigdy nie wiadomo, czy dana rzecz jest w twoim rozmiarze, ten sklep mi się kojarzy z lumpeksem, w którym też nie umiem nic znaleźć ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- każda, nie jest jakaś ściśle ukierunkowana |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak nie przejrzałam wszystkiego (nawet nie połowę), bo bym dostała pier.olca ![]() W Wallis nigdy nie byłam ![]() Ja mam ciekawsze rzeczy do roboty - właśnie wrysowuję szamba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni tam mają zawsze różnego typu kolorowe tuniki, które ja często noszę i lubię. Jak mam nieoficjalny dzień w pracy, bez spotkań i gości, to takie tuniki są najlepsze i kobiece, w porównaniu do jakichś koszul czy marynarek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3797 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Widzę, że rozmawiacie o finansach. U nas na same rachunki z kredytem idzie 2200 co miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe rzeczy są w River Island, w końcu nam otworzą w rozbudowywanej Silesii w Katowicach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3799 |
Zakorzenienie
|
cześć.
podczytuje Was regularnie ale ilość pracy nie pozwala mi na nic więcej. zawnioskowałam o urlop w połowie listopada - mam nadzieję ze dostanę. Haniu,xzora - szybkie pytanie - gdzie najlepiej jechać na urlop w listopadzie, mam 6 tys dla 2 osób.tunezja i egipt odpadają.
![]() |
#3800 |
Zakorzenienie
|
W branży tłumaczeniowej, czy w branży, w której Ty pracujesz?
Kurcze, jak nie mam takich sklepów, jak Wallis, czy New Look w okolicy, a szkoda... |
![]() ![]() |
![]() |
#3801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Silesii cos kupujesz? Tam nie ma Wallis? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Zakorzenienie
|
U mnie ze sklepami to porażka. Więc się nawet nie wypowiadam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3803 |
Zakorzenienie
|
Tak, w C&A, Pull&Bear...nie ma tam Wallis...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3804 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam "ukochanych" sklepów, a jednak w niektórych z nich zazwyczaj znajduję coś dla siebie, więc jestem do nich przychylnie nastawiona
![]() Lubię Promod, sukienki pasują na mnie i lubię w Top Secret, Orsayu i Mohito, sweterki, bluzki w Marks&Spencer, Mohito, Camaieu. W Tk Maxx byłam tylko w Londynie ![]() Do Zary też nie mam przekonania, sukienki mi się podobają, ale są dla mnie za drogie. Za to mój TŻ kocha Zarę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak ogólnie to podobają mi się brytyjskie ubrania, buty - styl bardziej do mnie przejawia. Jeśli chodzi o koszule, to przede wszystkim zwracam uwagę na krój - mają być probiuściaste, taliowane - ostatnio kupiłam dwie w Vero Moda. Cytat:
A na czym Ci zależy - na plaży, zwiedzaniu? Jakie wyżywienie? Na jak długo? Edytowane przez xzora Czas edycji: 2011-09-22 o 13:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3806 |
Zadomowienie
|
Heh ja ostatnio ubieram się w szmatexach z dwóch powodów: pierwszy cena a drugi wielkościowo nie mieszczę się w standardzie rozmiarówki sieciówek bynajmniej jeśli jest do 42.
Misku a jak wyglądają terminy? Czy zlecają tłumaczenie na już? Ja chętnie bym spróbowała swoich sił ale lojalnie uprzedzam, że moje doświadczenie z tłumaczeniami to tylko i wyłącznie zajęcia na studiach językowych no i znajomym albo szefowi tłumaczenie korespondencji.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3808 | ||
Wtajemniczenie
|
Do pracy: Monnari, Mexx, czasem koszule znajde w Camaieu, bo mam pod nosem sklep. Z koszul na razie jestem zadowolona.
Na codzien: Dorothy Perkins (fajny sklep!), bielizna dół w New Look, bielozna góra Esotique, przy okazji zagladam prawie zawsze do: Mohito, Mango, Stradivariusa - coraz rzadziej, bardzo slaba jakosc ubran, to samo Bershka niestety. Nie zagladam juz w ogole do Zary- burdel na kolkach, ceny z kosmosu, tylko dlaczego? Nic tego nei tlumaczy, oprocz faktu, ze masowo kopiuja najnowsze trendy az zbyt doslownie. W ogole rzadko robie zakupy, bo ejstem zbyt wybredna :P Na szczescie na jesien zwykle podoba mi sie wiecej ubran i butow niz latem/wiosna. Cytat:
W HM, zagdzam sie, duzo szmat, slabe materialy. Plaszcze/zakiety etc sa robione z materialu, ktory juz na wieszaku, nienoszony wygalda jak szmatławiec ![]() O, czasem jeszcze zagladam do Vero Moda. Cytat:
Dzięki ![]() Zarezerwowalam stolik na urodziny TZ w ElPopo ![]() ![]() Edytowane przez czarna.noc Czas edycji: 2011-09-22 o 13:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że urodziny TŻta już były? czy tylko impreza urodzinowa? ![]() Co do Esotiq, to gdzie kupujesz? Sprawdzałam i wydawało mi się, że nie ma w Wwie sklepu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3810 | ||
Zakorzenienie
|
Butter, to nie jest w mojej branży, to zupełnie inna firma, która się do mnie zgłosiła, okazało się, że chcą do tematyki IT, ale ja zostaję w swojej robocie i obiecałam, że rozpuszczę wici i popytam
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- jeszcze Marc&Spencer mi przypomniałyście. Lubię, bo mają tam wydłużone nogawki spodni. Jak kupuję w innych sklepach, to często, muszę je dawać do odwinięcia, bo brakuje kawałka i wyglądam w nich jak po młodszej siostrze. Wallis też lubię za to, że można kupić wydłużone spodnie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.