Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-22, 10:49   #2311
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Jak ubieracie dzieciaki na te chłodniejsze dni?
Któraś pisała o rajstopkach a my nie mamy żadnych nie licząc białych do chrztu Ubiegły tydz. choróbsko nas trzymało w domu, teraz trzeba nadrabiać, zakupki jakieś zrobić.
u nas w pokoju tak ok 23stopni to daję mu body długi rękaw i spodenki i tyle. na dwór nie wychodziliśmy przez to przeziębienie od 3dni ale teraz jak pójdziemy to body dlugi rękaw i na to bluza rozpinana cieplejsza troszkę, zależy jaka pogoda będzie. cienka czapeczka spodnie skarpety i butki muszę kupic takie mięciutkie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Mi dzisiaj pierwszy raz młoda po jedzeniu o 4 nie chciała spac, tylko płakała i się kręciła,
Pierwszy raz w nocy zdarzyła mi się sytuacja, ze musiałam płaczące dziecko usypiać,
Ale miałam humorek.
skąd my to znamy... tyle że my rano o 6 to mieliśmy...

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
to napewno skok bo my mamy jego poczatek
ehh..współczuję sobie i tobie...

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
witamy po dłuzszej przerwie.
My 2 tyg z życia wyjęte.Najpierw Zosia jakies choróbsko przyniosła z przedszkola a potem Tymka dopadło... była sama gorączka,więc myślałam że to może zęby.Okazało się,że wirus.Gardło chore,gorączka po 40c. Kilka dni darł się i nie szło nic zrobić,w dodatku nie chciał jeśc może 300ml mleka na dobę i trochę piersi...
Ale już jest oki
ojej dobnrze że już przeszło

Cytat:

widzę, że dużo maluchów miało ciężko nockę

my przedwczoraj mieliśmy problem z zasypianiam a wczoraj padła od razu,
bo nie che mi spać w dzień od 3 dni,
wczoraj 2 razy po 20 minut
i wieczorem jest nieludzko wykończona
może też ma jeszcze skok??? bo mój takie same objawy że tak powiem... w dzień to armagedon... jakby bał się zasnąć, potem o 18 jest padnięty idzie spać przed 20 i potem budzi mi się wcześnie bo wyspany...

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
U 3 letniej kuzynki Leny nic nie daje, ze smok sie popsuje... rodzice kupia nastepny... ja jestem ogromnym przeciwnikiem smokow po poltora roczku... tak do 2 latek jeszcze ujdzie ale dluzej to juz przesada
Cytat:
jakby nic nie skutkowalo to po prostu zabralabym smoka i dziecko pomarudizlo by tydzien i tyle... rodzice z wlasnej wygody nie zabieraja smokow, bo dziecko bedzie marudzic itp
wiesz co nie zgadzam się - ja tak też kiedyś mówiłam - co to znaczy bujać dziecko w wózku, co to znaczy zeby dziecko smoka musiało ssać, co to znaczy żebym musiała go nosić... co to znaczy żeby dziecko w wózku jeździło w wieku 3-4lat... wszytsko można przetrzymać... otóż nie - czasem jestem tak wykończona że nic nie działa tylko własnie bujanie... albo smoczek - kiedyś spróbowałam mu zabrać na chwilę - tak się darł że aż się zakrztusił. a mnie trafiało od tego darcia. i nie wyobrazam sobie takiego przetrzymywania.
masz fajnie bo masz grzeczną córkę która nie potrzebuje smoczka ale nie wiesz jakbyś się zachowała gdyby go używała i trzeba by było ją oduczyć...cały dzień by się darła, nie chciałaby jeść, nie chciałaby spać... nie wiadomo czy też byś nie zmiękła... a może... nie wiem - ja taka nie jestem i nie mam cierpliwości. i masz rację - jeśli zabiorę smoka i będą smazmy kilka dni z rzędu to go oddam... dla własnej wygody... ale będę codziennie dużo tłumaczyć że już za duży na smoczek i tak dalej... albo jakoś spalimy go w piecu jakiś rytuał nie wiem

choć tak jak pisze Iza nie zawsze takie metody działaja

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 10:58   #2312
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wiesz co nie zgadzam się - ja tak też kiedyś mówiłam - co to znaczy bujać dziecko w wózku, co to znaczy zeby dziecko smoka musiało ssać, co to znaczy żebym musiała go nosić... co to znaczy żeby dziecko w wózku jeździło w wieku 3-4lat... wszytsko można przetrzymać... otóż nie - czasem jestem tak wykończona że nic nie działa tylko własnie bujanie... albo smoczek - kiedyś spróbowałam mu zabrać na chwilę - tak się darł że aż się zakrztusił. a mnie trafiało od tego darcia. i nie wyobrazam sobie takiego przetrzymywania.
masz fajnie bo masz grzeczną córkę która nie potrzebuje smoczka ale nie wiesz jakbyś się zachowała gdyby go używała i trzeba by było ją oduczyć...cały dzień by się darła, nie chciałaby jeść, nie chciałaby spać... nie wiadomo czy też byś nie zmiękła... a może... nie wiem - ja taka nie jestem i nie mam cierpliwości. i masz rację - jeśli zabiorę smoka i będą smazmy kilka dni z rzędu to go oddam... dla własnej wygody... ale będę codziennie dużo tłumaczyć że już za duży na smoczek i tak dalej... albo jakoś spalimy go w piecu jakiś rytuał nie wiem

nie mowie, zeby mu zabierac, smoka teraz przeciez jest jeszcze maly i ma potrzebe ssania itp, ale dzieci2-3 letnie takiejpotrzeby nie maja. Uzywanie smoczka to tylko i wylacznie uzaleznienie. Jakby Lena lubila smoczka tak czy siak zabralabym okolo roczku... nie czekalabym do 2 latek, bo wtedy chyba jest trudniej. Po jakims czasie przestalaby marudzic, ale to ja
Dalej staram sie duzo nie nosic, nie bujac za duzo(praktycznie wcale). Co do wozka to jeszcze nie wiem,ale pewnie jajk bedziemy jechac na dluzej np. na jakis festyn to 3-4 letniej Lenie wezme wozek, a tak na codzien pewnie nie

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 11:13   #2313
coralady
Wtajemniczenie

Ja zaraz zwariuje z tym moim dzieckiem Wyje od rana,nie chce spac,a widze,ze jest mega śpiace-nosze,tulę,kładę,zabawiam i nic

Wstawiłam trochę wspominkowych fotek do albumu
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 11:14   #2314
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
nie mowie, zeby mu zabierac, smoka teraz przeciez jest jeszcze maly i ma potrzebe ssania itp, ale dzieci2-3 letnie takiejpotrzeby nie maja. Uzywanie smoczka to tylko i wylacznie uzaleznienie. Jakby Lena lubila smoczka tak czy siak zabralabym okolo roczku... nie czekalabym do 2 latek, bo wtedy chyba jest trudniej. Po jakims czasie przestalaby marudzic, ale to ja
Dalej staram sie duzo nie nosic, nie bujac za duzo(praktycznie wcale). Co do wozka to jeszcze nie wiem,ale pewnie jajk bedziemy jechac na dluzej np. na jakis festyn to 3-4 letniej Lenie wezme wozek, a tak na codzien pewnie nie
nie no dokładnie ja też bedę próbować na bank ale zobaczymy co z tego wyjdzie

ja też dużo nie noszę ale czasem jak ryczy i już nie mam siły to biorę

Cora nasze dzieci się zmówiły!!!

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 11:16   #2315
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

aguś87 no rzeczywiście pamiętam, że Twoja Ola już od dawna tak mało spała w dzień ciekwa jestem czy wyjdzie coś w tym moczu
no kochana ja sama sie zastanawiam, ale raczej to nie mocz...
teraz od tygodnia potrafi przespac ciągiem 2h w dzien...
moze nauczyla sie nowych umeiejtnosci, wiecej sie dzieje, wiecej wywija i dlatego taka zmeczona jest i spi sobie ladnie

sama jestem ciekawa

dzisiaj wyniki po 14, jak mi sie uda to podjade do pediatry by zobaczyla czy cos jest czy nie

prosze o kciuki

a noc straszna
o 00.30 ryk, bo nosek zatkany
o 2 mleko
o 5 mleko i koniec spania
jestem nieprzytomna
na dziąsłach widac kreseczki, gryzie wsyzstko i tak sie slini, ze bez sliniaka ani rusz
Stary 2011-09-22, 11:33   #2316
iweczka
Zakorzenienie

Hej.
u nas noc koszmarna, od 1 Lena spała z nami, i budziła sie co chwilkę...a to smoczek wypadł, a to cycusia musiała possac i tak na okrągło :/
padam......

Cytat:
potem dzwonię do przychodni zarejestrować mamę do lekarza na czwartek, rozmowa wygląda tak:

- chciałam zarejestrować mamę na czwartek do doktora, ponieważ w czwartek kończy jej się zwolnienie.

- ale proszę pani, ja tu mam pierwszy wolny termin dopiero na 22. nie ma szans wcześniej.

- kurcze no, mama musi w ten czwartek bo jej się zwolnienie kończy\

- ale czy pani mnie słucha? dopiero pierwsza wolna rejestracja jest na 22...

- dobrze, to dziękuję, trudno...

- zaraz zaraz proszę poczekać! przecież 22 to czwartek!

- to żeśmy się dogadały

hahaha dobre

Cytat:
wrócilismy
Olek zaszczepiony, nastepna za m-c na pneumo i wzw
raz tylko zaplakal a przy drugim ukluciu patrzył się na pielęgniarkę i jak ukłuła go to zaczął na nią krzyczeć

ogólnie był dzielny
ma 68cm rowne 8kg na golaska i główkę i klatkę 43
a i podobno zębów jeszcze nie widać i ze jeszcze jest czas

no i moje dziecko ma fazę, że jak go gdzieś kładę na plecach, to się wygina bokiem do tylu, żeby coś złapać i prawie zwalił pielęgniarce wagę, porwał ligninę, potem wyrywał słuchawki pani doktor, normalnie ma adhd

ide nadrabiac
ego, mały łobuziak Ci rośnie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
kochane ja ostatnio bardzo zaniedbałam wizaż...ale czytam was regularnie niestety jakoś brak mi czasu żeby odpisać ciągle coś
ale pokrótce. Kala zaszczepiona (ostatnia dawka) super nawet nie jęknęła...wieczorkiem tylko troszkę pomarudziła bo była śpiąca. Poza tym Mała waży 6500 kg i ma 62 cm i zrobiła się strasznym głodomorem dziś np. zjadła:
9.30 - kaszka bananowa 100 ml
13.00 - moje mleko 60 ml
14.40 - zupka 130 g (jarzynowa z kurczakiem w moim wykonaniu
15.30 - moje mleko 50 ml
18.00 - moje mleko 120 ml
19.00 - pierś
21.00 - mm - 120 ml + pierś 7 min
i teraz śpi

a no i fotki mojej małej czytelniczki
ładnie je, ale moja lena nie wytrzymałaby od 9.30 do 13
a fotki super

Cytat:
na wizażu jest taki watek, gdzie mama się pyta jak ma zabrać smoka córce, która ma 2 lata,
i nic nie skutkuję, zabawny jest

na propozycję, że smoka trzeba oddać malutkiemu dziecku a ona dostanie w zamian zabawkę, stwierdziła, że dzidziuś ma sobie kupić nowy smok, ona ma dużo zabawek i nie chce nowej,
i co najlepsze teraz jak widzi sklep z zabawkami to ucieka i krzyczy że ona ma zabawki
Cytat:
też tak zrobiła,
ponoć mała przez miesiąc płakała,
i co dzień kilkanaście dziennie
po miesiącu się poddała
o matko!
czy to mnie tez czeka???

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Ja zaraz zwariuje z tym moim dzieckiem Wyje od rana,nie chce spac,a widze,ze jest mega śpiace-nosze,tulę,kładę,zabawiam i nic

Wstawiłam trochę wspominkowych fotek do albumu
współczuje. moja sie w końcu utłukła do snu, ale tez ciężko było :/
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 11:36   #2317
Tity
Zakorzenienie

Hej, nie odpisuję, bo lecę zaraz robić obiad i jestem ledwo żywa. Dzisiaj noc pod znakiem wędrowania, więc ciągle Leonka przekładałam i nakrywałam. Spacer jak zwykle okropny, musiałam wracać z nim w nosidle. Plecy znowu mi wysiadły.
Leoś ciągle się na coś wgramala i klęczy na kolanach. Najbardziej lubi na mnie włazić i mnie podduszać. Znowu trzeba łóżeczko obniżyć, bo wstaje i zaraz wyleci....
No to tyle. Miłego dnia
P.S.
Śliczne zdjęcia

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 11:43   #2318
coralady
Wtajemniczenie

W koncu po cycusiu moja Maruda zasnęła.Ciekawe na jak długo

Pamietacie pisałam o wypadku kuzyna-wybudzili go ze śpiączki-kontaktuje,jego stan sie polepszaJejku jak sie cieszę!

Lecę obiad zrobic póki Lila spi.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-09-22 o 11:44
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 11:52   #2319
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:

ja tez za Tobą jestemjak sie dziecko przyzwyczaja do czegoś to trudno mu potem to zabrac.Chociaz ja swojej córce w wieku 1,5 lat zabrałam smoka a raczej to co po nim zostało,bo tego sylikonowego ustinka było pół.Nie chciała nowych,ten i koniec.Na szczęście używała go tylko do zasypiania,więc po zabraniu może 2-3 wieczory marudne były i spokój

Cytat:

jak karmisz piersią to podaj,zawsze działa

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 12:18   #2320
aguchaw1
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie, czy rozglądałyście się już może za fotelikami następnymi do samochodu? Tymi od 9kg.. bo chcę powoli zacząć szukać i nie mogę się zdecydować. Dodatkowo rozpiętość cenowa też jest spora może coś doradzicie?

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 12:28   #2321
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, czy rozglądałyście się już może za fotelikami następnymi do samochodu? Tymi od 9kg.. bo chcę powoli zacząć szukać i nie mogę się zdecydować. Dodatkowo rozpiętość cenowa też jest spora może coś doradzicie?
my mamy ten http://www.mothercare.com/Britax-Ecl.../dp/B004EYFDS2 ( wrzeczywistosci bardziej rozowy:P) ale oczywiscie jeszcze nie uzywamy zaczniemy jak Lenka sie nie bedzie miescila z foteliku 0-13kg... a moze to jeszcze potrwac

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 12:44   #2322
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
to może by sprzedać razem z opisami testów

nas też dorwały pleśniawki w całej buzi - taka pamiątka z wakacji
smarujemy jej Aphtinem i z dnia na dzień jest lepiej, coraz ich mniej
ale nie wiem czy się nie wybierzemy do pediatry, bo aphtin to chyba tylko przez kilka dni można stosować i raczej zejść nie zdążą

widzę, że trochę maluchów już to przechodziło. stosowała może któraś z Was gencjanę?

w ogóle maluszki się pochorowały widzę no i co niektóre mamy też
ehhh....taka pora roku chyba
Łucja też ma trochę chrypkę, jakoś tak skrzypi dziwnie, a u mnie gardło
o o tym nie pomyślałam

mi lekarka kazała na gazik owinięty na palcu dawać aphtin i kropelkę lub 2 wit C i tym pędzlować w buzi - pleśniawki nie lubią kwaśnego środowiska, my dodatkowo mamy też nystatynę ...
no i zdrówka życzę

Cytat:
Hejo...
mój królewicz zasnął o 7.40 a nie spał od 5.30! od 6.30 wpadł w taką histerię że nie szło go uspokoić. ciągle płakał... dopiero w bujaczku usnął... i śpi już chwilę... dziś w ogóle się wcześnie na karmienie obudził zawsze karmię go o 5 gdzieś a dziś 3.40... no i o 7 już był głodny...

stwierdziłam że moje dziecko ma na bank skok. w niedzielę kończymy 25 tydzień zaczynamy 26 czyli najgorszy w skoku... Oliwier daje czadu... w dzień nie śpi w nocy tak sobie... ryczy jak chce usnać a nie może... jakby się bał zasnąć...
lęku separacyjnego nie zauważyłam ale z tego co czytam to źle śpi, protestuje gdy go przebieram, w dzień marudzi, przez sen potrafi zapłakać i to mocno... wszystko się zgadza oprócz lęku...

idę bo się obudził...
ojej, ale współczuję!! dasz radę to przetrwać!

Cytat:
dziewczyny Olek do godz 23:30 budził mi się z 15 razy z przeraźliwym krzykiem, no i o tej 23:30 wyjęłam go, zeby spr temp i mial prawie 39, więc szybko czopek, dostał jeszcze 90ml mleka bo na kolacje zjadl mało i trochę wody do picia, męczył się do 1 i dopiero wtedy zasnął i pierwsza pobudke mi zrobil o 4 a pozniej juz co pol godz az do 8 teraz dalam mu znowu czopek bo miał 38,6 mam nadzieje, że już mu zejdzie ta goraczka
biedny Oluś - dużo zdrówka

Cytat:
Łącze się w bólu-miałam to samo Tyle,ż my miałyśmy cała noc fatalną,w dodatku po wieczornym cycusiu gdzie zawsze zasypiała już w trakcie,odkładałam do kołyski i spała-od dwóch dni jest ryk i trzeba usypiać przez 20 min.
współczuję nocki, oby to już ostatnia taka

no i fajnie, że dobre wiadomości związane z kuzynem...

Cytat:
MOJA CORKA CHCE MNIE ZAMORDOWAC dzis powtorka z rozrywki zrobila tak akupe, ze prawie przytomnosc stracilam... czemu ostatnio tak smierdz
bo je więcej staych pokarmów, mięso, które po strawieniu taki zapaszek mają

My już po wizycie u lekarza. po raz drugi w tym tyg.. Niestety przeziębienie trzyma Lenkę cały czas i to przez to wczoraj taka była, bo jak podejrzewałam to mogło być od gardła, które jest mocno czerwone Lekarka mnie pocieszyła, że taki katar może trwać od 7 do 14 dni. Póki co siedzimy w domu, bo jest podwyższona temperatura, no i nie możemy wyjechać na weekend, a wybieraliśmy się do rodziców męża, tzn ja z Lenką nie pojadę, bo męża wysyłam po mamę...
Stary 2011-09-22, 12:55   #2323
kasienkakg
Zadomowienie

szymelka - ten katar do 14 dni? Jejku moze bedzie sie mylic. My mamy katar dopiero od kilku dni, ale ledwo ja żyję i Lilly

Cytat:
ale dzieci2-3 letnie takiejpotrzeby nie maja. Uzywanie smoczka to tylko i wylacznie uzaleznienie.
Podpisuję się pod tym w pełni rękoma i nogami. Jak Lilly bedzie troche bardziej kumata wyrzuce jej smoczka, tak jak mi kiedys rodzice. Podobno szukalam go pod oknem na trawie pare dni, wylam okropnie, ale zadne delikatne tulmaczenie nie pomagalo, zabawki w zamian czy oddanie malemu dzidziusiowi. Drastycznie i pozadnie dalo rade.

Cytat:
Pamietacie pisałam o wypadku kuzyna-wybudzili go ze śpiączki-kontaktuje,jego stan sie polepszaJejku jak sie cieszę!
Wspaniala wiadomosc
Corolady a moglabys mnie dodac do swoich znajomych, bo jestem ciekawa jakie zdjecie do albumu dorzucilas wspominkowe

Wczoraj ugotowalam pierwszy raz kaszke manne. PIerwszy raz jej dalam. Nawet smoczek z "x" kupilam tommee tippee. Przez smoczek prawie jej nie lecialo, z "3" lecialo ale nie chciala. Za to jak dalam jej kaszke Bobovity mannę wieloowocową , to wtrąbiła na raz całą i chciala jeszcze.
I mam tutaj pytanie. My dopiero zaczelysmy ta ekspozycje na gluten i na kaszce jest napisane ,ze 2-3g (tej konkretnej kaszki jest to pół łyzki) codziennie, a mi cos świta, że co drugi dzień trzeba dawac. Jak to bylo? Wczoraj dalam jej pierwszy raz i nie wiem czy dzisiaj dawac.
I jeszcze jedno - czy jak dajecie dzieciaczkom na noc tą kaszkę mannę , to czy zauwazylyscie , ze np. dłuzej spią bez wybudzania czy nie ma to znaczenia?
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 13:00   #2324
gosiawolna
Rozeznanie

my juz po wizycie. mam mu dawac zelazo 2,5 ml przez 2 miesiace. tymi plytkami krwi sie nie przejmowac bo u malych dzieci tak moze byc, i od razu mial szczepienie bo mial miec ale nie bylo wiadomo ze wzgledu na wyniki. ani razu nie zaplakal, przy ostatnim tylko jeknal jestem taka dumna z niego. a i wazy 8715 i glowke ma 45,5
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 13:02   #2325
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

zgadzam się z Tobą ja będąc w ciąży nie miałam może zbyt wielu postanowień co do późniejszego wychowania dziecka i nie wyrażałam bardzo zdecydowanych opinii w kwestiach o których tak naprawdę nie miałam pojęcia, ale jednego byłam pewna - moje dziecko nie dostanie smoczka no i co? po dwóch tygodniach, podczas których moje dziecko usypiało tylko bujane na rękach, bo inaczej był ryk, powiedziałam dość i dałam smoczek a Dawid nauczył się sam w łóżeczku zasypiać ( i przy okazji smok stał się najlepszym przyjacielem). Owszem spróbuję jak będzie miał 12-14 miesięcy zabrać smoczka, ale czy wytrzymam jego ewentualne spazmy przez kilka dni? Raczej nie a może sam smoczka odrzuci marzenia ściętej głowy

Cytat:
mój to samo, uspiłam już trochę na siłę, bo potrzebuję 10 minut ciszy no i byle do 16
super, że z kuzynem lepiej

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no kochana ja sama sie zastanawiam, ale raczej to nie mocz...
teraz od tygodnia potrafi przespac ciągiem 2h w dzien...
moze nauczyla sie nowych umeiejtnosci, wiecej sie dzieje, wiecej wywija i dlatego taka zmeczona jest i spi sobie ladnie

sama jestem ciekawa

dzisiaj wyniki po 14, jak mi sie uda to podjade do pediatry by zobaczyla czy cos jest czy nie

prosze o kciuki
no to ciekawe z tym spaniem napisz po powrocie od lekarza czy coś nie tak z moczem

iweczka, Tity, aguś współczuję ciężkich nocy

Cytat:
ja jeszcze nie, przeraża mnie to, bo w ogóle nie mam rozeznania w tych większych fotelikach, ale u nas jeszcze trochę w tym pierwszym pojeździ, bo miejsce jeszcze ma, a do 13 kg to mu jeszcze baaardzo daleko

szymelka 14 dni??

gosiawolna jak dobrze, że nie ma się czym martwić bardzo dzielny ten Twój syn i jaki duży

kasienkakg podaje się 2-3g kaszki każdego dnia do jednego posiłku
a co do drugiego pytania, to nie pomogę niestety bo ja dodaję do owoców

Wczoraj napisałam, że chciałabym zeby moje dziecko spało dłużej niż do 6 no i dziś pobudka o 7.30 ale w nocy jadł dwa razy, o 2 i 4.30, do tego z pięć razy wstawałam, bo się wiercił bardzo w łóżeczku. Aha no i wczoraj wieczorem już tylko jedna pierś wystarczyła, więc odwołuję alarm
Ale z jedzeniem mamy i tak problem, bo w niedziele pierwszy raz sama mu zrobiłam jabłuszko i wcale nie chciał zjeść, od poniedziałku chciałam wprowadzać ten gluten nieszczęsny, więc gotuję mannę i dodaję do słoiczka z owocami, ale Dawid po 2-3 łyżeczkach zaczyna pluć i płakać. Teraz ani z manną ani bez manny nie chce, nawet ulubionej gruszki czy suszonej sliwki nie ruszy no to co ja mam z tym glutenem robić?

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-09-22 o 13:08
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 13:22   #2326
gosiawolna
Rozeznanie

kasiunia moj tez za bardzo nie jest za tym glutenem, dawalam mu ostatnio banana przetartego i tak srednio, ale widzialam obiadki z dodatkiem kaszy mannej wlasnie. a moj synek lezy na lezaczku i gada " aababa papaapa apffffff " i inne plataniy i oczywiscie wielka kupe przed chwila i jaka smierdzaca
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 13:39   #2327
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
I mam tutaj pytanie. My dopiero zaczelysmy ta ekspozycje na gluten i na kaszce jest napisane ,ze 2-3g (tej konkretnej kaszki jest to pół łyzki) codziennie, a mi cos świta, że co drugi dzień trzeba dawac. Jak to bylo? Wczoraj dalam jej pierwszy raz i nie wiem czy dzisiaj dawac.
I jeszcze jedno - czy jak dajecie dzieciaczkom na noc tą kaszkę mannę , to czy zauwazylyscie , ze np. dłuzej spią bez wybudzania czy nie ma to znaczenia?

codziennie
wg mnie to za mała ilość kaszki żeby na dłużej nasycić
Stary 2011-09-22, 13:40   #2328
Castia
Wtajemniczenie

hejj

dziękujemy za pochwały dla Malwiniątka

bardzo chętnie ją oddam komuś na jedną noc, ja musze się wyspaććććć która chętna???
wstaję w nocy X razy juz nawet nie liczę. no i oczywiście ląduje nad ranme u nas w łóżku. a ja nie lubię spać we trójkę

my mamy ze smoczkiem lajcik. mała nie lubi
chyba nawet nie wie do czego smoczek służy i po co jest potrzebny
czasem jej daję i go strasznie tarmosi, przynosi jej uglę na dziąsełka ale wtedy słuzy jako gryzak

co do ubierania na dworek. to ja zakładam body na długi, spodnie, skarpetki, jak zimniej to buciki i bluzę i czapkę.

cora super ze z kuzynem już lepiej

aguchaw też zaczynam rozglądać się za fotelikiem
moja mała już super siedzi. na podłodze już swobodnie bawi się zabawkami. potrafi się podeprzeć jak się kiwnie i nie upada, jak upadnie to się podnosi więc już niedługo trzeba będzie zmienić fotelik.
narazie przeglądam na all ale tyle ich że szok
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 13:42   #2329
izunia233
Zadomowienie

Hej
My dzisiaj mamy jakiś ciężki dzień Maję znowu boli brzuszek i tylko na rączkach wisi.

Prosimy o głosiki http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843 za które bardzo dziękujemy

Lece nadrabiać co wczoraj naskrobałyście dopóki mała śpi, czyli zostało mi jakieś 20 min

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 13:47   #2330
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
szymelka - ten katar do 14 dni? Jejku moze bedzie sie mylic. My mamy katar dopiero od kilku dni, ale ledwo ja żyję i Lilly

My dopiero zaczelysmy ta ekspozycje na gluten i na kaszce jest napisane ,ze 2-3g (tej konkretnej kaszki jest to pół łyzki) codziennie, a mi cos świta, że co drugi dzień trzeba dawac. Jak to bylo? Wczoraj dalam jej pierwszy raz i nie wiem czy dzisiaj dawac.
no mam nadzieję, że tyle trwać nie będzie bo chyba bym sobie strzeliła , ale tak mówiła dr, że tyle może trwać...

Ja dawałam kaszkę codziennie - żółtko jest co drugi dzień
no i po mannie na wieczór dłużej śpi, ale po tych kaszkach ryżowych czy kleikach nie...

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
my juz po wizycie. mam mu dawac zelazo 2,5 ml przez 2 miesiace. tymi plytkami krwi sie nie przejmowac bo u malych dzieci tak moze byc, i od razu mial szczepienie bo mial miec ale nie bylo wiadomo ze wzgledu na wyniki. ani razu nie zaplakal, przy ostatnim tylko jeknal jestem taka dumna z niego. a i wazy 8715 i glowke ma 45,5
super, że wszystko dobrze i zaszczepieni jesteście
no i za wagę - chłop na schwał rośnie

Cytat:
zgadzam się z Tobą ja będąc w ciąży nie miałam może zbyt wielu postanowień co do późniejszego wychowania dziecka i nie wyrażałam bardzo zdecydowanych opinii w kwestiach o których tak naprawdę nie miałam pojęcia, ale jednego byłam pewna - moje dziecko nie dostanie smoczka no i co? po dwóch tygodniach, podczas których moje dziecko usypiało tylko bujane na rękach, bo inaczej był ryk, powiedziałam dość i dałam smoczek a Dawid nauczył się sam w łóżeczku zasypiać ( i przy okazji smok stał się najlepszym przyjacielem). Owszem spróbuję jak będzie miał 12-14 miesięcy zabrać smoczka, ale czy wytrzymam jego ewentualne spazmy przez kilka dni? Raczej nie a może sam smoczka odrzuci marzenia ściętej głowy

Ale z jedzeniem mamy i tak problem, bo w niedziele pierwszy raz sama mu zrobiłam jabłuszko i wcale nie chciał zjeść, od poniedziałku chciałam wprowadzać ten gluten nieszczęsny, więc gotuję mannę i dodaję do słoiczka z owocami, ale Dawid po 2-3 łyżeczkach zaczyna pluć i płakać. Teraz ani z manną ani bez manny nie chce, nawet ulubionej gruszki czy suszonej sliwki nie ruszy no to co ja mam z tym glutenem robić?
dzieci już to do siebie mają, że zmieniają rzeczywistość i nasz światopogląd i mamy nowe spojrzenie na wiele spraw i zdanie , które czasem samych nas zaskakuje

spróbuj może tę mannę podać z mlekiem, albo do obiadku dodaj
Stary 2011-09-22, 14:01   #2331
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
kasiunia moj tez za bardzo nie jest za tym glutenem, dawalam mu ostatnio banana przetartego i tak srednio, ale widzialam obiadki z dodatkiem kaszy mannej wlasnie. a moj synek lezy na lezaczku i gada " aababa papaapa apffffff " i inne plataniy i oczywiscie wielka kupe przed chwila i jaka smierdzaca
ja chyba zrobię 2-3 dni przerwy i spróbuję jeszcze raz z tymi owocami, a jak nie to może rzeczywiście kupię jakiś obiadek a dziś mi przyszedł wreszcie blender, no i po co jak moje dziecko jeść nie chce
fajnie, że Krystian chce jeszcze w leżaczku siedzieć, mój to już nie i tylko na jedzenie go wkładam

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
bardzo chętnie ją oddam komuś na jedną noc, ja musze się wyspaććććć która chętna???
wstaję w nocy X razy juz nawet nie liczę. no i oczywiście ląduje nad ranme u nas w łóżku. a ja nie lubię spać we trójkę

aguchaw też zaczynam rozglądać się za fotelikiem
moja mała już super siedzi. na podłodze już swobodnie bawi się zabawkami. potrafi się podeprzeć jak się kiwnie i nie upada, jak upadnie to się podnosi więc już niedługo trzeba będzie zmienić fotelik.
narazie przeglądam na all ale tyle ich że szok
to ja wezmę Malwinkę na jedną noc, ale potem Ty Dawida musisz zabrać
ale fajnie, że mała już tak pewnie siedzi a ile ona dokładnie miała jak zaczęła sama siadać?

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Hej
My dzisiaj mamy jakiś ciężki dzień Maję znowu boli brzuszek i tylko na rączkach wisi.

Prosimy o głosiki http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843 za które bardzo dziękujemy
:
biedny ten jej brzuszek, ciagle nie daje spokoju
zagłosowane

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
spróbuj może tę mannę podać z mlekiem, albo do obiadku dodaj
karmię piersią i innego mleka nie podaję więc odpada, a obiadków jeszcze nie wprowadziłam, miałam od 1.10 zacząć, ale może trochę przyspieszę jak dalej nie będzie chciał owoców

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-09-22 o 14:02
Stary 2011-09-22, 14:09   #2332
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
j

karmię piersią i innego mleka nie podaję więc odpada, a obiadków jeszcze nie wprowadziłam, miałam od 1.10 zacząć, ale może trochę przyspieszę jak dalej nie będzie chciał owoców

to zrób kaszkę na swoim mleku jak nie chcesz na mm
Stary 2011-09-22, 14:14   #2333
kasiuni_a
Wtajemniczenie

iza odciągać mi się nie chce, bo teraz trwa to wieki

Mel B 14/14 +
Stary 2011-09-22, 14:29   #2334
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Hej

Lece nadrabiać co wczoraj naskrobałyście dopóki mała śpi, czyli zostało mi jakieś 20 min
dużo zdrówka dla Mai

głosiki poszły

Cytat:
ja chyba zrobię 2-3 dni przerwy i spróbuję jeszcze raz z tymi owocami, a jak nie to może rzeczywiście kupię jakiś obiadek

możesz odciągnąć swoje mleko i podać - przecież nie musi tego być dużo na 2-3g kaszki, albo poczekaj jeszcze ten tydzień i z obiadkami próbuj - może wtedy łatwiej będzie...
Stary 2011-09-22, 14:45   #2335
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
możesz odciągnąć swoje mleko i podać - przecież nie musi tego być dużo na 2-3g kaszki, albo poczekaj jeszcze ten tydzień i z obiadkami próbuj - może wtedy łatwiej będzie...

żeby na gęsto zrobić pół łyżki kaszki to ja używałam tylko 15ml wody
Stary 2011-09-22, 14:54   #2336
kasiuni_a
Wtajemniczenie

jakoś nie pomyślałam, że potrzebne mi troszkę tego mleka a nie pełna butla no zobaczymy, może jutro tak spróbuję

Dawid śpi od 12.40
a ja mam dzisiaj wychodne

Mel B 14/14 +
Stary 2011-09-22, 15:30   #2337
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
jakoś nie pomyślałam, że potrzebne mi troszkę tego mleka a nie pełna butla no zobaczymy, może jutro tak spróbuję

Dawid śpi od 12.40
a ja mam dzisiaj wychodne
iza Ci dobrze pisze - wystarczy 15ml, a to chwilka odciągania i
od razu lżej jak nie musisz tyle ciągnąć

łał, ale śpioch!!

a ja mam dziś zebranie u syna w szkole...
Stary 2011-09-22, 16:37   #2338
blackrose4u
Wtajemniczenie

Wpadłam tylko napisać że u nas chyba lepiej, jutro kontrola u lekarza. No ale podałam jej jednak antybiotyk bo nosek zapychał się bardziej i chrypka jej się robiła.
Kurde termomentr w uchu pokazuje 36,1 a na czole 38,1 i nie wiem czym się kierować. Ale wydaje mi się ze nie ma gorączki bo ogólnie cała nie jest ciepła jak w pierwszą noc, to cała "płonęła".
Nadrobie trochę i może uda mi się już do Was wrócić bo Natalce humor wraca

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 17:08   #2339
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
to zalezy ile chcesz kaski przeznaczyć i ile miejsca masz w aucie.Jeżeli planujecie 2 dziecko to warto kupić nowy.
Nie wiem czy wszytskie tak maja,ale ja mam taki dla córki,ze siedzenie się odłącza i zostaje podkładka.
Cytat:
o o tym nie pomyślałam

mi lekarka kazała na gazik owinięty na palcu dawać aphtin i kropelkę lub 2 wit C i tym pędzlować w buzi - pleśniawki nie lubią kwaśnego środowiska, my dodatkowo mamy też nystatynę ...
no i zdrówka życzę

My już po wizycie u lekarza. po raz drugi w tym tyg.. Niestety przeziębienie trzyma Lenkę cały czas i to przez to wczoraj taka była, bo jak podejrzewałam to mogło być od gardła, które jest mocno czerwone Lekarka mnie pocieszyła, że taki katar może trwać od 7 do 14 dni. Póki co siedzimy w domu, bo jest podwyższona temperatura..
Zdrówka dla Lenki !!
dobrze,że nie gardło.Ja z tymkiem walczyłam kilka dni,żeby cokolwiek zjadł.

a co do pleśniawek jak Tymkowi też pędzlowałam jakimś fioletem,kosztuje ok 4 zł.Pomogło a miał twaróg ja języki i buzi

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 17:54   #2340
Tity
Zakorzenienie

szymelka zdrówka dla Lenki
blackrose zdrówka dla Natalki
A my mamy dzisiaj 4 rocznicę ślubu, no i akurat rodzice idą na jakiś koncert, więc 1,5 h będziemy mieć dla siebie Tzn. z Leonkiem
Byłam też w odwiedzinach w starej pracy. Leoś miał branie
Poza tym plecy mnie nawalają.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości