Uniwersytet Łódzki - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 22:26   #1261
odcab
Przyczajenie

Dot.: Uniwersytet Łódzki

jest mozliwe, ale kolezanka chodzila za 4 razy i wkoncu jej sie udalo.. musissz miec lepsze argumenty niz wolny piatek
odcab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 22:40   #1262
Anita 105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez odcab Pokaż wiadomość
jest mozliwe, ale kolezanka chodzila za 4 razy i wkoncu jej sie udalo.. musissz miec lepsze argumenty niz wolny piatek

No wiem wiem ,ze argumenty trzeba miec lepsze i pewnie z takim wnioskiem pisemnym musze sie kierowac do dziekanatu czy gdzie?

Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co przed nami
.

— Paulo Coelho
Anita 105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 22:47   #1263
Kasia2010
Przyczajenie

Hej,
ja nie studiuje na Uniwersytecie Łódźkim ale na medycznym. Trafilam na to forum całkiem przypadkowo ale przeczytał że kilka osób będzi mieszkać w prywatnym akademiku przy Kilińskiego. Ja też właśnie i wynajełam pokój 2-osobowy z łazienką ale niewiem z kim będę mieszkać. Mam nadzieję że poznamy się i będzie wesoło.
Kasia2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 22:56   #1264
magda1492
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasia2010 Pokaż wiadomość
Hej,
ja nie studiuje na Uniwersytecie Łódźkim ale na medycznym. Trafilam na to forum całkiem przypadkowo ale przeczytał że kilka osób będzi mieszkać w prywatnym akademiku przy Kilińskiego. Ja też właśnie i wynajełam pokój 2-osobowy z łazienką ale niewiem z kim będę mieszkać. Mam nadzieję że poznamy się i będzie wesoło.
Hey fajnie ,że pojawia się kolejna osoba z Kilińskiego Też będę mieszkać w tym akademiku, z którego jesteś piętra?
magda1492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 23:11   #1265
Kasia2010
Przyczajenie

Z tego co pamiętam to chyba 2 a Ty? pokój M
Stary 2011-09-21, 23:13   #1266
magda1492
Raczkowanie

Cytat:
Z tego co pamiętam to chyba 2 a Ty? pokój M
Naprawde??!! No zobacz jaki ten świat mały ;p to chyba jesteś moją współlokatorką :p też jestem z M
Stary 2011-09-21, 23:17   #1267
Kasia2010
Przyczajenie

Oooo to naprawdę mały cieszę się bardzo bo już myślałam że wiele osób przychodzi z kimś, a ja sama, Super
Stary 2011-09-21, 23:20   #1268
magda1492
Raczkowanie

Cytat:
Oooo to naprawdę mały cieszę się bardzo bo już myślałam że wiele osób przychodzi z kimś, a ja sama, Super
Myślę,że dużo osób wyprowadza się tam nie wiedząc z kim będzie mieszkać. Naprawdę jestem zaskoczona ,że trafiłam tu na swoją współlokatorkę
Stary 2011-09-21, 23:25   #1269
Kasia2010
Przyczajenie

Podobnie jak ja chyba większe przypadki rzadko się zdarzają, chwila a tu proszę trafiłam na współlokatorkę i to w ciągu 2 minut. Mam nadzieję że sie dogadamy i będziemy się dobrze bawić. Dobra zmykam do miłego zobaczenia
Stary 2011-09-21, 23:26   #1270
magda1492
Raczkowanie

wysłałam ci wiadomość prywatną
Stary 2011-09-22, 09:32   #1271
kaka17ab
Raczkowanie

mam pytanie czy ktoś wie jak to jest z dworcem fabrycznym w Łodzi- chodzi mi o remont, czy pks łódź dalej się tam zatrzymuje??
kaka17ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 10:10   #1272
mikimarta
Raczkowanie

zatrzymuje sie, ostatnio jak jechalam to nawet remontu zadnego nie widzialam
mikimarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 11:12   #1273
zyrtec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaka17ab Pokaż wiadomość
mam pytanie czy ktoś wie jak to jest z dworcem fabrycznym w Łodzi- chodzi mi o remont, czy pks łódź dalej się tam zatrzymuje??

Czytałam wczoraj łódzką gazetę wyborczą i jest artykuł o fabrycznym. Zostanie zamknięty 16 października.

"16 października dworzec zostanie zamknięty. Inaczej pojadą pociągi, a tramwaje i autobusy będą kursować według nowego rozkładu. Jednym słowem układ komunikacyjny zostanie całkowicie zmieniony. (...)
Na stacji nie ma informacji dla pasażerów, że za miesiąc dworzec zostanie zamknięty. Nie wiadomo jeszcze gdzie będą zatrzymywały się pociągi ani jak będą kursowały.
Pasażerowie o zmianach zostaną powiadomieni w terminach przewidzianych odpowiednimi przepisami prawa: nie później niż na tydzień przed ich wprowadzeniem.
Do nowej sytuacji mają zostać również dostosowane trasy autobusów i częstotliwość kursowania tramwajów."

Przynajmniej dobry tytuł dali: "Operacja na otwartym mieście".
zyrtec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 11:56   #1274
ohmonique
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mnka Pokaż wiadomość
Czy ktoś korzysta z usług Toya?
Ja korzystałam z ich internetu w zeszłym roku, zresztą w tym też zamierzam

Myśli się materializują!
ohmonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 12:09   #1275
Palinka9191
Raczkowanie

Co do dworca to słyszałam różne wersje. Pierwsza - narazie nic się nie zmieni, druga - autobusy zatrzymywać się będą na Dworcu Kaliskim, trzecia - autobusy będą mieć przystanek na Widzewie.

Prawko
Studia
Palinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-22, 13:38   #1276
kaka17ab
Raczkowanie

3 października mamy jeszcze wolne? zajęcia od 4.10? i czy obecność na ropoczęciu obowiązkowa? jakoś to sprawdzą? bo będę mieć problem z dojazdem
kaka17ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 13:56   #1277
zyrtec
Raczkowanie

Wypowiada się w tym artykule rzecznik PKP, więc myślę żejednak to rzeczywisty termin zamknięcia dworca.
zyrtec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 13:57   #1278
mnka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ohmonique Pokaż wiadomość
Ja korzystałam z ich internetu w zeszłym roku, zresztą w tym też zamierzam
Jesteś zadowolona? Zastanawiam się nad 4mbs lub 50mbs. Ze zniżką studenta bardzo się opłaca Tylko tam jest napisane żeby przynieść ze sobą indeks. Przecież nie mamy indeksów
mnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 15:45   #1279
ohmonique
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mnka Pokaż wiadomość
Jesteś zadowolona? Zastanawiam się nad 4mbs lub 50mbs. Ze zniżką studenta bardzo się opłaca Tylko tam jest napisane żeby przynieść ze sobą indeks. Przecież nie mamy indeksów
Zadowolona jak najbardziej, miałam właśnie ten 'dla studenta' i to najmniejszą prędkość i śmigał całkiem, całkiem W tym roku też muszę się do nich przejść
Co do tych indeksów, to może wystarczy im legitka studencka i wytłumaczenie, że w formie tradycyjnej indeksów nie ma. Bo im zapewne tylko o to chodzi, by potwierdzić to, że ów studentką faktycznie jesteś. Ja indeks posiadam i z tego, co pamiętam to tylko im pokazywałam, że go mam; do niczego innego potrzebny nie był.
A i jeszcze jeżeli wynajmujesz mieszkanie to wiem, że potrzebne było upoważnienie od właściciela (w formie pisemnej na zwykłej kartce napisanej odręcznie), że pozwala ten internet w mieszkaniu założyć.

Myśli się materializują!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-22, 17:15   #1280
mnka
Zakorzenienie

Właśnie właściciel mieszkania nam o tym mówił, ale jak byliśmy kilka dni temu to powiedział, że takie oświadczenie nie jest już potrzebne
mnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 17:56   #1281
unheeded
Raczkowanie

Na Wydziale Zarządzania indeksów nie będzie, ale karty okresowe zostają. Pozdrawiam
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:09   #1282
Ewka629
Przyczajenie

Hej! szuka ktoś może współlokatora do pokoju albo mieszkania?
Ewka629 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:43   #1283
aneettee92
Przyczajenie

kto jest jeszcze z finansów wydział eko-soc?
aneettee92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-22, 18:57   #1284
ohmonique
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
Na Wydziale Zarządzania indeksów nie będzie, ale karty okresowe zostają. Pozdrawiam
Dobrze wiedzieć

Myśli się materializują!
Stary 2011-09-22, 19:50   #1285
Anita212
Przyczajenie

Hej Wam wszystkim,
właśnie znalazłam to forum i mam takie pytanie, czy jest tu ktoś może z pierwszego roku prawa i dodatkowo z domu studenta nr IX? Ogólnie zmieniam miasto, jadę do Łodzi zupełnie sama, nie znam ani jednej osoby i już zaczynam się tym martwić powoli.
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających forum
Anita212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:03   #1286
Nickita55
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anita212 Pokaż wiadomość
Hej Wam wszystkim,
właśnie znalazłam to forum i mam takie pytanie, czy jest tu ktoś może z pierwszego roku prawa i dodatkowo z domu studenta nr IX? Ogólnie zmieniam miasto, jadę do Łodzi zupełnie sama, nie znam ani jednej osoby i już zaczynam się tym martwić powoli.
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających forum

Witaj Nie martw się tym że jedziesz sama i nikogo tam nie znasz-naprawdę wiele osób jest w takiej sytuacji Ja będę mieszkać w VIII
Nickita55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:11   #1287
agusia587
Raczkowanie

Jako, że dostałam przydział w domu studenta nr 2 na Przyszkolu, tak więc zastanawiam się jak mogę stamtąd dojechać na WZ. Patrząc na mapę ta odległość wydaje mi się dość spora i obawiam się, że w międzyczasie będę musiała poszukać jakiegoś mieszkania bliżej uczelni czy miesjca w miasteczku. Czy mogłaby mi jakaś miła osóbka powiedzieć czym dojadę, bądż jak w miarę szybko mogę znależc połączenie ? Byłam na stronie MPK ale po prostu się w tym gubię. Pochodzę z niewielkiego miasteczka, a Łodz przytłacza mnie swoim ogromem

Także może któraś z wizażanek wie jak ogólnie jest w DS nr 2 na przyszkolu ?
agusia587 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:37   #1288
allmyloving
ninja

Cytat:
Napisane przez magda1492 Pokaż wiadomość
Myślę,że dużo osób wyprowadza się tam nie wiedząc z kim będzie mieszkać. Naprawdę jestem zaskoczona ,że trafiłam tu na swoją współlokatorkę
Ja znam jedynie imię i kierunek studiów swojej współlokatorki, a tak to nic-a-nic

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez agusia587 Pokaż wiadomość
Jako, że dostałam przydział w domu studenta nr 2 na Przyszkolu, tak więc zastanawiam się jak mogę stamtąd dojechać na WZ. Patrząc na mapę ta odległość wydaje mi się dość spora i obawiam się, że w międzyczasie będę musiała poszukać jakiegoś mieszkania bliżej uczelni czy miesjca w miasteczku. Czy mogłaby mi jakaś miła osóbka powiedzieć czym dojadę, bądż jak w miarę szybko mogę znależc połączenie ? Byłam na stronie MPK ale po prostu się w tym gubię. Pochodzę z niewielkiego miasteczka, a Łodz przytłacza mnie swoim ogromem

Także może któraś z wizażanek wie jak ogólnie jest w DS nr 2 na przyszkolu ?
dojazd jest najłatwiej znaleźć pod tym linkiem. wpisujesz przystanki, które Cię interesują i ju.
allmyloving jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:50   #1289
agusia587
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez allmyloving Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci bardzo
agusia587 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:54   #1290
doriiska
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam pytanie:

złożyłam dokumenty na studia zaoczne, pan przyjął zdjęcia z zakrytym uchem, takie samo wgrałam do IRK. Jednak na stronie zdjęcie zostało odrzucone. Co teraz??

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości