|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
Wlasnie... ![]() Cytat:
Zdrowka dla Kamilki a ty trzymaj sie... ![]() Cytat:
Ze jej dziecko zwialo to mnie nawet az tak nie dziwi - ma pod opieka 4 dzieci a ze one potrafia sie juz soba zajac wiec niania spedza czas na piciu kawki w pokoju obok a maluchy bawia sie w sali zabaw...zaglada do nich dosc rzadko w sumie...chyba ze ktores placze albo cos sie dzieje... ![]() Ja wlasnie dostalam...w tego wszystkiego zaczelam po angielsku paplac...zawsze tak mam jak sie zdenerwuje to odruchowo przechodze na najblizszy mi jezyk... ![]() Cytat:
![]() Ja mu posprawdzam... ![]() Cytat:
O jaki chlopiec zadowolony!! ![]() Tak mi sie przypomnialo jak to przeczytalam...wiecie, co ja robilam jak chodzilam do przedszkola do zakonnic? W trakcie porannej modlitwy "walczylysmy" z kolezanka uzywajac krzyzykow jako mieczy/szabli... ![]() Cytat:
Akcja dobra... ![]() Jasne ![]() Cytat:
A wyjatki sa zawsze... ![]() I jak tam drzemka dzisiaj w zlobku? Cytat:
Zaraz pokaze cos tam...a ty co kupilas fajnego? ![]() Gratuluje i milego wieczoru ![]() Hej ![]() jestem dzisiaj bez zycia...maly dal znow pokaz w przedszkolu... ![]() No, ale zakupki sie w miare udaly, troche na jesien juz mamy... 3 pary spodni - 2 jeansy nibieskie i szare i sztruksy brazowe, plus bardzo cieplutka bluza IMG_5073.jpgIMG_5075.jpg Bluza z polaru IMG_5076.jpg Kurtka na jesien dwu-warstwowa, ta wewnetrzna bluze z polaru mozna odpiac IMG_5078.jpg Plecaczek ze smerfami ![]() Chusta pod szyje na teraz i czapa juz na zime ![]() Sobie tez cos tam kupilam, ale nie robilam fotek... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-09-22 o 12:10 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Hej dziewczynki
![]() W temacie spania - moja śpi w dzień ok 1,5h i też nie wyobrażam sobie, żeby nie spała, choc ostatnio w dzień coraz dłużej trwa zasypianie ![]() Za to w nocy też masakra, ciągle przebudza się i chce do nas... Wydaje mi się, że to przez szczebelki, bo ona się wierci i uderza o nie ciągle. Niby ochraniacze ciągle zakładam, ale na nic to... Wczoraj wyciągnęłam sam materac z łóżeczka i położyłam ją tak spac koło mojego łóżka i spała całą noc ładnie ![]() Jo@śka a jak to u was? Mi nie zsówa się z tego materaca??? Jeśli chodzi o wypadki, to Lena ostatnio miała ich pod dostatkiem: najpierw chciała na siłę przepchac się pod nogami taty, a ten zagadany nie upilnował i przewróciła się waląc tyłem głowy o asfalt (a w zasadzie to jeszcze gorzej, bo w miejscu tym się akurat kończył i było takie podniesienie), guz oczywiście był i płaczu co nie miara, jak mi jej strasznie szkoda było, bałam się, żeby jakiegoś wstrząśnienia nie dostała, ale obserwowałam ją potem przez cały tydzień i nie zauważyłam nic niepokojącego. Sześc dni później kręciła się w kółko z zamkniętymi oczami i straciła równowagę - wpadła w różę... Całe rączki podrapane i na buzi 1 rysa. Masakra. Dzień potem chciała zrobic nura w poduszkę, a trafiła na głowę taty... Siniak z przodu głowy... Wcześniej jakoś spokojnie było, a wtedy w 1 tydzień 3 wypadki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Padł jak Pluto zaraz po 12 ![]() Zakupki fajne, kurteczka super, poszalałas. Ja kupiłam Stasiowi tylko jeden sweterek, reszta tym razem sobie ![]() Trafiłam m.in na fajne swetry, takie dlugie rozpinane w Tally Weil - 2 w cenie 1 ![]() ![]() Ale nie tak spektakularny jak wczoraj? ![]() Cytat:
![]() W temacie obijania sie o szczebelki u nas doraźnie pomogło zapakowanie kilku pluszaków w najbardziej strategicznych rejonach. Pewnie że nie zawsze pomaga, ale czasem maly się na nich zatrzyma. A przy okazji lubi z nimi spać ![]() Buziaki, uciekam, za godzinke po Stasia, potem spacer i zawozimy go do moich Rodziców.
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-09-22 o 12:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki Wam dziewczęta za życzenia I Wam rówież życzę dużo wspaniałych chwil, miłości na wieki i szczęścia ![]()
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=konspiracja;2955938 5]OOOch!
![]() ![]() ![]() Wole tak raz a dobrze ![]() A kurtka nie byla planowana, bo w sumie jedna juz mamy, ale byla w przecenie i kosztowala tyle, ze nikt by nie uwierzyl... ![]() Nie probowal dac nogi, ale poza tym wrzaski i bunty w trakcie zabaw w kolku byly jak najbardziej...i wyklocanie sie przy 2 sniadaniu, ze nie bedzie jadl przy stole tylko najlepiej jechal na traktorze z rogalikiem w reku... ![]() Ok, maly wstal, zaraz idziemy na spacer...musze kupic materialy do wycinania...przydaloby sie w koncu zrobic zaproszenia na urodziny... ![]()
#4356 |
Zadomowienie
|
heloł
![]() Zdałam niedzielny egzamin ![]() Karenina- ale miałaś przeżycie! Ja zawsze zawału dostaję jak Olka mi ucieka na parkingu i chowa się za samochodami. Mam wizję że nadjeżdża jakiś samochód i wlatuje pod niego ![]() A czemu się przestawiasz na angielski, a nie polski? a syrop smrodek ma straszny ![]() A i akcja świadomej mamy rusza we wrocławiu, jakby któraś z Was chciała wklejam wpis z FB: "Poszukujemy aktywnych i charyzmatycznych Mam z Wrocławia oraz Katowic, które pomogą nam przy organizacji spotkania "Świadomej Mamy" w tych miastach i zachęcą mieszkanki do udziału w bezpłatnych warsztatach! Jeżeli spodziewacie się Malucha lub jesteście świeżo upieczonymi mamami i chcecie pozytywnie wykorzystać nagromadzoną, macierzyńską energię, zapraszamy do współpracy!!!! Proszę kierować zgłoszenia pod adres: malgorzata@promocje.home. pl" Joasia - ciężko bez auta, nie? ![]() mam dziś młyn, albo wyślę moje kochane córeczki na pustynię, albo sama wyskoczę z okna! nie wiem o co dziś im chodzi.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zadomowienie
|
elank no to gratuluje
![]() karenina19 ciuszki świetne i plecaczek też ![]() konspiracja my bez smoka jesteśmy gdzieś 2miesiące ale nie było tego zachowania jak jej zabrałam a teraz jest masakra co noc to płacz i wczoraj po godzinie snu znów to samo.Coś jest nie tak.... tylko nie wiem co ![]() Ciekawa jestem czy dziś też tak będzie... będzie już tydzień jak się budzi co noc ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4358 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od pazdziernika mowisz,to juz blisko.. a na caly etat wracasz do pracy? Cytat:
![]() ![]() Zakupki super. A sobie to sie nie chwalisz bo i tak wiadomo co kupiłas ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Moj Mati tez dzis marudzi i tez bym go wysłala w kosmos,na szczescie zasnał niedawno ufff
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. Moja lubi pluszaki ale spac to tylko z ulubioną szmatką, reszta out ![]() 3. No w tyłku Ci się poprzewracało - chyba z nadmiaru wrażeń pozakupowych ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Widzę, że maluchy dziś szaleją ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
Suonko ja mam takie kropelki do inhalacji ale uzywam ich po kropelce zeby pokropic malemu przy łóżeczku,odrazu lepiej mu sie spi i oddycha bo powietrze robi sie takie lekko mietowe
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Rozeznanie
|
A to takie kropelki do inhalacji dla dorosłych? Pytam, bo jak ja ostatnio w aptece chciałam kupic to Pani mówiła, że dla dzieci bez recepty nic nie ma, a sama bym użyła w razie potrzeby takich.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Konspi te buciki Piotruś miał w zeszłym roku i nam się sprawdziły, dlatego teraz znowu je kupiłam.
W huśtawce podoba mi się ta tasiemka zabezpieczająca pzred wyślizgnięciem się dziecka. Przemawia do mnie ta hustawka ![]() Pochwal się sweterkami ![]() Joaśka super ta huśtawka, ale już cena nie na moją kieszeń. Ale naprawde ciekawa. Karenina zapomniałam wczoraj napisać, że ucieczka Andre naprawde szokująca... Zawału bym dostała ![]() A zakupy bardzo udane! Polarek Piotruś ma taki sam! Identyczny ![]() Suonko też mam pulmex baby i jak Piotruś chorował to smarowałam go nią na wieczór przed snem. Kropelek nie używam- do inhalatora samą wode fizjologiczną kupuje i póki co zawsze to wystarczało. Elalank współczuje... Mam również ciężki dzień za sobą, syf w domu i góre prasowania... Ale Piotruś nie spał wogóle kolejny dzień i wychodziłam już z siebie jak zaczynał marudzenie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lece do łózeczka,kolorowych snow i przespanej nocki ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Wtajemniczenie
|
Witam w piatek - tygodnia koniec i początek. dzisiaj mam dopiero na 10:45 więc chwila dla siebie i wizażu się znalazła
![]() Cytat:
Poza tym na katarek używam sposobu Kai xpresski - kropelki Olbas Oil. teraz nila miała katar a dwójka naszych sąsiadów, którzy chodzą do tego samego żłoba miała gorączkę i siedzą w domu od tygodnia. do tego miód i czosnek ( w okresie podziębienia pół małego ząbka codziennie), poza tym raz na jakiś czas w potrawach ![]() no i od kilku dni podajemy Nili TRAN. jest niby od 3 roku życia ale ja czytałam w gazetach, że od 2 można go podawać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
Kachula tą plastikową dostałam za friko od koleżanki sama nie kupiłabym takiej. Wogóle mi nie przyszło do głowy, że to aż taki badziew może być... Zwłaszcza, że pisze, że ma udźwig do 25 kg. No i inne plastikowe rzeczy się sprawdziły- jak autko do jeżdżenia.
Ale ciesze się, że zamówiłam drewnianą ![]() Spaliśmy do 9.30 ![]() Piotruś coraz rzadziej śpi w dzień... Niestety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć piatkowe
![]() Humor mam świetny, bo Staś ochoczo maszerował rano, aż kamień z serca że on tak to dobrze przyjał wszystko. I dopiero jem śniadanie, bo teraz sie z tym rano nie wyrabiam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2.No u nas też jest pieluszka do tego,ale jakoś tak udało sie parę poukładać, ze głowy sobie tam nie obija ![]() 3. Wreszcie ktoś mnie objechał! ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
A jak dajesz te pół ząbka czosnku? Ja miód tez często daję po prostu do herbatki ![]() Ja sie biorę do pracy póki co, ale jeszcze tu wrócę ![]() Jutro idziemy na urodziny, na które zobowiązałam się zrobić jakąś sałatke i teraz właśnieinie wiem jaką...Może przepis na tę z zupek chińskich odkopię, pmietam jakim kiedyś była szlagierem ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- No Kochana do 9.30... to się nie dziwię że i na drzemkę nie idzie Piotruś ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-09-23 o 09:50 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Rozeznanie
|
Hej
Moje auto już powiedzmy, że sprawne. TŻ naprawił ale wciąż czekam na elektryka, bo jeszcze nie wszystko działa jak powinno. W każdym razie jeździ póki co ![]() gochaa - wszystkiego dobrego z okazji rocznicy, wielu udanych lat razem ![]() ![]() ![]() karenina - nieźle musiałaś się wystraszyć. Mi tak kiedyś Leon się stracił. Wychodziłąm z mieszkania, miał na mnie czekać przed klatką, wychodzę, nie ma go, wołam, nie ma. W końcu się okazało, że pobiegł blok dalej do babci... Ale ta chwila była straszna! Zakupy fajne - sweterek bardzo mi się podoba. Kupiłabym taki z chęcią dla Mi. suonko - oczywiście, że Mi zsuwa się z materaca ale się nie budzi... Jak to zauważę, to ją przesuwam na materac. Ostatnio w sumie problemów z tym nie ma, bo obok jej materaca jest jeszcze jeden i Mi śpi z bratem. JAk sama spała, to np.leżała między materacami na dywanie na brzuchu... No ale jakoś jej to nie przeszkadzało a przynajmniej mniej niż szczebelki ![]() elalank - gratuluję raz jeszcze zdania egzaminu!!! ![]() Tak, ciężko bez samochodu. Teraz to naprawdę odczułam!!! Co do świadomej mamy, to właśnie jestem na etapie organizowania corocznego (głównie szwagierka organizuje) Tygodnia Bliskości. Będzie fajny program - montessori, angielski, taniec dla mam z dziećmi i mnóstwo innych atrakcji. Tydzień Bliskości jest organizowany w całej Polsce więc polecam zajrzeć na www.klubkangura.pl Maria - może to jednak zęby. Może ich nie czuć pod palcem ale gdzieś tam głęboko zaczynają się przebijać??? ![]() zebra - ta Twoja drewniana też fajna. Pamiętam taką z dzieciństwa ![]() konspi - też dopiero teraz wcinam śniadanie... Najpierw przygotować dzieciakom śniadanie, potem ubrać, zawieźć, zrobić ciasto dla mamy, obiad, uspać dziecko... No i teraz chwila dla siebie, choć jak zwykle powinnam co innego w tym czasie robić. Wybiera się z Was ktoś na Dni Nato do Ostravy??? TŻ zabiera synka i jadą na męską wyprawę. Podobno fajne to tam jest ale dużo ludzi i wcześnie trzeba jechać. No i Mi się obudziła... |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No weź ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Lena mi się tak wierci, że zaraz wylatuje wszystko ![]() 3. Tylko 3h???? ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny. ja znowu bez kompa, siedze u rodzicow. wpadlam Wam powiedziec, ze w biedronce znowu fajne rzeczy dla dzieci. parasolki, gumiaki, no i kupilam Mai piankowa mase plastyczna. byla jeszcze ciastolina
![]()
#4370 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czosnek po d różna postacią. np. z pomidorem i żółtkiem. albo do mleka. do twarożka juz nie gryzie. przeszło jej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | ||
Zadomowienie
|
heloł
![]() w końcu weekend, TZ w domu ![]() ostatnio na jakimś blogu wyczytałam o zabawkach do kąpieli do własnoręcznego wykonania i muszę napisać, że fajna sprawa. Kupuje się, takie kuchenne ściereczki-gąbczaste i wycina się różne morskie stworzenia. Olka miała niezły ubaw ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale ja nie brałam udziału przy organizacji, tylko udzielałam się już w trakcie i tylko troszkę ![]() ![]() Cytat:
![]() a czym się różnie masa od ciastoliny? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Rozeznanie
|
suonko - ja widzę Mi tylko, jak idę do sypialni, to po drodze sprawdzam czy wszystko ok a potem śpię jak kamień więc nie widzę czy leży na materacu czy na podłodze
![]() asioczka - też byłam w biedronie, chciałam gumoki ale Mi się nie podobały i w sumie stwierdziłam, ze już ma jedną parę więc nie kupuję... ![]() elalank - fajny pomysł z tymi zabawkami, nie wiem czy kiedyś też mi się nie obiło to o uszy a raczej oczy... A masa od ciastoliny różni się tym, ze jest leciutka i z tego, co widziałam, to są takie maleńkie kuleczki... ![]() Dziewczyny uważajcie z tymi inhalatorami. Moja kuzynka też używała często ale lekarka ostrzegała, żeby tylko pod kontrolą tego używać, na zalecenie lekarza, że można krzywdę zrobić jak się tego niewłaściwie używa. Nie mam więc nie wiem na pewno, tak tylko piszę... |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze ze zamowilas sobie drewniana,zawsze to silniejsze i bardziej wytrzymałe To sie usmiałam ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Konspi czekam na fotki! uwielbiam takie sweterki
![]() Wybaczcie, że się pochwaliłam tym ile spalismy hihi. Ale tak nie ejst codziennie:P Suonko, Tarasia ![]() ![]() A ja już mam za sobą sprzatanie weekendowe- tzn. większość. Jutro jade do babci to musiałam sie zmusić do czynów:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Zeberko u nas jak do 7,30 pospi to juz wyczyn chociaz raz mu sie zdarzyło do 9 ale kiedy to było hohooh................... ...
Milej nocki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zadomowienie
|
oj ja dziś pierwsza
![]() Zeberko-drewniana huśtawka na pewno bedzie lepsza ![]() Widzę,że czas zakupów rozpoczęty ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie co się stało?Nasz Barney się odnalazł ![]() ![]()
#4378 |
Zakorzenienie
|
![]() No i duzo sie nie pomyliłam ,moje dziecko wstało o 6,59 a mialam nadzieje ze troszke pospi bo wczoraj pozno zasnał i da matce odespac caly tydzien wstawania na rano do pracy Milego weekendu u nas poki co 8 stopni wiec brrrrrr zimno
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej ale Oli pewnie ucieszona i kto by pomyslam ze po takim czasie znajdzie sie ulubiona zabaweczka corci,fajnie My tez musimy sie rozejrzec powoli za zakupami jesienno zomowymi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no a Aga łazi jeszcze i czasem pogaduje ale chyba się przyzwyczaiłam już do tego i nie zwracam na to szczególnej uwagi tylko czasem wieczorem to troche sie dziwnie czuję jak podleci i coś tam wygaduje a szczególnie jak jestem sama ale to juz bardzo rzadko no i powiesiliśmy sobie Krzyżyk nad drzwiami wejściowymi bo nie mieliśmy i może to mnie też troszeczke uspokaja ![]() a ktoś jakiś czas temu pisał że mamy nowy dom to nie powinno straszyć my kupiliśmy stary dom do remontu gdzie nikt 25lat nie mieszkał ![]() wczoraj byliśmy z Pawełkiem na szczepieniu i nie płakał odważniak jeden ![]() waży już 6600gr chłopisko ![]() a Agusia nadal 10kg i nie przekracza tej wagi niejadek jeden ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.