|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Zia_ jaki fajny człowieczek
. Jak słodko macha .---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Karolca a ja mogę według tej strony ważyć od 70,5-72,5kg ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- A ja po przyjściu ze sklepu zaliczyłam haftowanko |
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
tikki, pogoda (ciepło u Ciebie), także niekorzystanie wpływa na samopoczucie i może być czynnikiem powodującym wymioty.
Będzie dobrze
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca też mi się tak wydaje, bo czym goręcej tym czuję się gorzej
. Parę dni było tak fajnie...niewiele ponad 20st i czułam się jak nowonarodzona, a teraz jak . Nawet nie chce mi się schodzić z sofy ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- A dziś mój mąż też ma zły humor...tak więc Karolca...chyba jakiś światowy dzień złego TŻta |
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie też nie wstałam z rewelacyjnym humorem, ale potrafię sobie z tym poradzić. Mąż siedzi w piwnicy i robi porządki ze swoimi częściami do autka, humor ma nieco lepszy (bo byłam zagadać jak tam mu idzie).
|
#1865 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
A mi wyszło, że mogę przytyć od 13 do 16, i z innej stronki wynika to samo. Moge wazyc do 70 kg na koniec, a srednio kobiety waza ok 67kg(z uwzglednieniem mojego wzrostu i wagi wyjsciowej). No to jeszcze jeden link, http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/
Na tej stronce podoba mi sie to, ze pokazuja cala rozpiske na ciaze, ile przytyc w poszczegolnych tygodniach, co pozwala kontrolować wskazówkę wagi-oczywiscie, do pewnego stopnia hihi. Kolacja u mnie zjedzona, teraz pora na pozny spacer bo mi ciezko na brzuszku a jeszcze musze zmiescic salatke
|
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelajna to z tego drugiego ważę na razie poniżej minimum
|
|
|
|
#1867 |
|
Zadomowienie
|
ZIA... bobo cudne
Słuchaj kobitko, ja mam dziś też 11 tyg i 1 dzień..Więc teoretycznie termin taki sam?? Też masz na 9 kwietnia??????? To się musimy razem teraz pilnować ![]() Mój mąż pojechał na 3 miesiące. Wróci przed Gwiazdką. Na szczęście lecę do niego 12 listopada na 3 tygodnie . Kurcze już tęsknię. Za nim i za naszym piesiem najkochańszym futrzanym synusiem ![]() Nienawidzę być sama. Kompromisy niestety były konieczne, bo budujemy dom w Polsce i mąż pojechał zakładać elektrykę i hydraulikę. Mam nadzieję, że się wyrobi.. I ze szybko nam zleci czas w pojedynkę. |
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
No to jakaś lipa jest. Bo moja minimalna to 70. A moje BMI 18 i niedowaga. Mogę przytyć w ciąży 12-13kg, tylko że jak tyle przytyje to dopiero minimalna osiągnę
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- A z drugiego wychodzi mi, że ważę tyle co powinnam ważyć w 24 tc ![]() W karcie ciąży mam wpisane BMI 21, więc chyba każdy liczy jak mu się podoba ![]() Zia super fotki, a raczka w gorze jest super, małe lubi publikę
|
|
|
|
#1869 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja Ci pokaze jakie u mnie w szpitalu sa udogodnienia do porodu lozka sa super ale jest tez kolo kosmiczne (za pierwszym razem jak je widzialam to pomyslalam sobie ze jak juz ma sie dosc to wsiada sie na kolo wlacza przycisk i fruuu w kosmos ![]() a odnosnie wyjazdu meza, bardzo wspolczuje, ale czasem trzeba wybrac, za to bedziecie mieli przytulne gniazdko ![]() a po porodzie wracasz do Pl? Cytat:
okropne jest lezenie w ciazy, wiem cos o tym.... ale czego dla dzidzi sie nie zrobi...bedzie dobrze, moze wkoncu sie to uspokoi jak jeszcze troszke polezysz. o jej jak pieknie bobas macha raczka cudne zdjecia![]() Cytat:
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie sok żurawinowy - UWIELBIAM!
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Mam masakryczną zgagę |
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wklejam Wam link do szpitala gdzie rodzilam Filipa i gdzie teraz tez bede rodzic.
![]() Jest to szpital panstwowy wojewodzki.... Porodowka ogolnie wypas, pojedyncze boksy do rodzenia z wygodnymi lozkami, procz tego sale z wannami, itp ale co najlepsze, jest taki kosmiczny fotel: http://ginekologia.tychy.pl/index.php?foto=575 nie rodzilam na nim, bo nie zdazylam, jak przyjechalam na izbe przyjec to juz mialam 4 cm rozwarcia a przy 10 cm sie rodzi (chyba dobrze pamietam? ) a na porodowce jak juz lezalam to polozna mnie nie puscila z lozka juz wogole, bo akcja sie szybko rozwijala...![]() Ja po prostu przeczekalam pierwsze skurcze ktore mialam od 2:30 w nocy i dopiero o 10 bylam w szpitalu, ale dobrze bo jeszcze z 10 razy torbe do szpitala przepakowalam za ten czas hihihi Bo o poloznictwie w tym szpitalu to nie warto wspominac... sale 6-osobowe, dwie toalety na ok 30-40 pacjentek i dwie kabiny prysznicowe masakra...kolej ki od 6 rano pod prysznic
|
#1872 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja jak mialam parte, to i tak bylam czula na to co mowi polozna... gdybym sie wylaczyla, to moglyby byc komplikacje, bo musialam przec bes skurczu, bo cora zaklinowala sie w kanale rodnym... ale mimo wszystko tez nie chcialabym miec czarnej dziury w pamieci... ![]() Cytat:
... moj jest w calkiem dobrym humorze...jedyne co to niestety cora cos przyniosla ze zlobka i zaczela nam goraczkowac ![]()
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
a to jest dobre zdjecie
![]() http://ginekologia.tychy.pl/index.php?foto=589 oto sofa dla meza pewnie zeby mu bylo super wygodnie, bo przeciez porod dla niego tez meczacy oj bardzo ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- a co byscie o tym pomyslaly?: http://ginekologia.tychy.pl/index.php?foto=595 jak rodzaca ma dosc to moze miec rozne pomysly
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, kosmos
|
#1875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z domem to super sprawa, tez by mi bylo ciezko samej siedziec ale przeciez to w dobrej sprawie. Kazda z nas ma albo pewnie bedzie miala w ciazy syndrom wicia gniazda, na sama mysl o wlasnym domu robie sie troche zazdrosna o Wasz
Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-09-22 o 22:09 |
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
http://ginekologia.tychy.pl/index.php?foto=574 tu rodzilam, doladnie na takim lozku w takim boksie (oj wspomnienia wrocily.....)
ja nie chce znow tam byc niech maz za mnie teraz rodzi madrala jeden taaa mam nadzieje ze nie bede musiala leciec w kosmos przy tym porodzie tylko tez pojdzie w miare szybko ![]() guciu wspolczuje choroby corci, zycze by goraczka szybciutko spadla i zycze szybkiego powortu do zdrowia dla malej ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- anagat a ja mam do Ciebie pytanie jako ze jestes anestezjologiem to tez robisz wklucia centralne prawda?
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, teraz mądrzejsza o jeden poród pojedziesz szybciej do szpitala i urodzisz w tym ładnym pokoju z wanną
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Aguska, wspolczuje... te lozka i sale wygladaja troche jak miejsce tortur...
no i ja za diabla nie chcialabym "na ladzie" (rodzilam w wodzie) rodzic na plecach ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() ja w sumie pojechalam do szpitala tylko dlatego, ze mnie nerki bolaly i myslala, ze jakas kolka mnie lapie... a tam mi powiedzieli ze rodze
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopiero za jakiś czas zrobię sobie wycieczkę po szpitalach i zobaczę co i jak w którym gra
Jest jeden świeżo po remoncie, ale nie jest chwalony ze względu na personel właśnie i całą opiekę poporodową.
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1881 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przede wszystkim personel wykwalifikowany i mily, sprzet dla ciezarnych i dla noworodkow nowoczesny a to dla mnie bardzo wazne. A mnie wlasnie najlepiej wbrew sily ciazenia rodzilo sie na lezaco... polozna ze mna rozne pozycje stosowala bo i na boku i na pieska ale jednak mnie najlepiej bylo na plecach, moze przez moj bol kregoslupa.---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- to samo pomyslalam karolca chce bym miala pare rozwiazan w ostatnim etapie porodu hahaha
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tym bardziej, że czerwona ![]() Ja nie wiem jak jest w moim szpitalu, ale czytałam opinie na necie i koleżanka koleżanki tam rodziła i mówiła, że całkiem sympatycznie. Tylko, żebym ja ich zrozumiała co do mnie gadają .
|
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie wlasnie tylko wchodzilo w gre na boku... albo w wodzie ![]()
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Pełen wybór (można to zrobić z kimkolwiek innym oczywiście)
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie tak szczerze mowiac najwazniejszy jest personel, nie musi byc mily wazne zeby byl madry ![]() a Ty kochana i tak w polowie bedziesz sluchac co do Ciebie mowia, a polowie ich olejesz i bedziesz robila co chcesz
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona mnie wziela jak przyjechalam tylko do badania na lozko i powiedziala ze jak zbada to bede mogla sobie chodzic (wczesniej na izbie przyjec odeszly mi wody i wtedy juz mialam 4 cm rozwarcia), ale sytuacja po badaniu sie zmienila......oczywiscie jesli bede miala mozliwosc przy kolejnym porodzie to owszem tez chce w wodzie ![]() Cytat:
no ja w pewnym momencie powiedzialam: "ze ja juz nie chce i jade do domu" ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- ide spac bo nie moge ze smiechu ![]() ale sny beda ostre dobranoc
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-22 o 22:34 |
||
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, ja chcę gaz rozweselający, nie dogadają się ze mną.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

. Jak słodko macha 

. Parę dni było tak fajnie...niewiele ponad 20st i czułam się jak nowonarodzona, a teraz jak
Słuchaj kobitko, ja mam dziś też 11 tyg i 1 dzień..

i mdlosci. A najlepiej obudzcie mnie w 9tym miesiacu na porod
) a na porodowce jak juz lezalam to polozna mnie nie puscila z lozka juz wogole, bo akcja sie szybko rozwijala...
masakra...kolej ki od 6 rano pod prysznic