|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Dygotko czego na miescie bedziesz poszukiwac o ile wolno zapytac? czyzbys zaczela wyprawke kompletowac?
Mola mam jeszcze 2 - zapraszam w razie co ![]() Rudominka nienawidze prac recznie... zawsze mam kostki nie wiedziec czeu zdarte
|
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
basiula wlasnie wciagnelam talerz makaronu z mlekiem i zapijam inka lece zaraz ogarnac mieszkanie, bo kolezanka na ploty wpadnieEdytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-09-23 o 08:20 |
|
|
|
#1683 |
|
Zadomowienie
|
Goldika bardzo chetnie, ale zanim bym dojechala to ciemna noc nas zastanie
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- My tutaj tak sobie piszemy o wyprawkach, co kupic co pominac, a wrzesnioweczki o zastojach, problemach z piersiami, niewyspaniu itp. Jak narazie nie mamy co narzekac, cieszmy sie jeszcze wolna chwila, bo lada dzien bedzie nas to czekac |
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Rudominka a jaki to wózek? Kolor bardzo jasny, widać, że komuś się brudził
![]() Koleżanka - desperatka do mnie napisała, czy nie mam na jutro jakiegoś gościa na wesele dla niej, po jej osoba towarzysząca nie może No i nie mam kogo, bo wszyscy już żonaci i dzieciaci, a ona została sama Tzn. mam 2 takie koleżanki - singielki. Strasznie chciałyby mieć kogoś. Jedna już chyba straciła nadzieję, siedzi w domu i nigdzie nie wychodzi, nie wiem jak ona chce kogoś poznać A druga to masakra. Wprost mówi, że większość facetów jest zajęta, więc ona musi odbijać innym kobietom Bo inaczej nie znajdzie nikogo. Straszliwie się narzuca, jest taka łatwa i tak nic z tego nie wychodzi---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Basiula, super, że te bóle to nic groźnego!! |
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
goldika-nie,wyprawki nie będe kompletowała-nie wiem co kupić mam jeszcze-musze listę uaktualnić.
musze kupic parę rzeczy na jutro,skoczyc do szewca,a na wieczór się umówiłam
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszą o depresji itp. Przeraża mnie, że znowu będę mieć depresję poporodową
|
|
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muffinko to udanego spotkania moze ktoras chetna??
|
|
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry... ja już po laboratorium, po mału mam dość tego kłucia- w tym tyg to już drugi raz
Teraz pora na sniadanko. Seona- co do kolezanki, chyba musi taktyke zmienic :/ Ja wczoraj zabraøam sie za wyprawké dla dzidziusia, kasa idzie jak woda masakra... hehe...
|
#1689 |
|
Zadomowienie
|
Seona ogolnie to sie porodu nie boje, ale boje sie ze nie poradze sobie z emocjami po porodzie, tym bardziej, ze mam ciotke, ktora uwielbia dawac dobre rady, a mi to wyjatkowo dziala na nerwy, no i tez sie zastanawiam jak tesciowa bedzie sie zachowac, ogolnie jest spoko, ale boje sie ze bedzie kolejna do dobrych rad
|
|
|
|
#1690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dygotko to owocnych zakupow ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1692 |
|
Rozeznanie
|
witajcie kochane mamusie
![]() Właśnie poczytałam co naskrobałyście od wczoraj. Mój tz zapomniał mi powiedzieć że mieli nam zmieniac internet na szybszy -i nie mam w domu neta -dopiero w sobote ![]() A ja juz od forum normalnie uzalezniona jestem i wieczorem mnie nosiło jak nie wiem. Co do pieluszek -to ja kupiłam 12 tetrowych -jak będzie w real znowu promocja to kupie paczkę jeszcze. Zaczęłam się zastanwiać jaki najmniejsze ciuszki dla szkraba powiennam mieć. Bo wczorak tak patrzyłam na ubranka to co piszą na metkach to jest bujda -i już sama nie wiem . Basiula ogromnie się ciesze że wszystko ok ![]() mol_aa też obawiam się co bedzie się działo z moją psychiką -pamiętam jak cieżko znosiła to moja szwagierka -miejmy nadzieje że bedzie dobrze
|
#1693 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy każda z was wybiera sobie położną?ile u was się płaci?u nas to koszt 400 zł. A co w przypadku gdy nie wezmę sobie położnej?chyba ktoś odbierze mi poród
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
Goldika zamorduję za pączka
![]() , już na nic nie mam ochoty tylko na pączka właśnie a nie mam .Seonka może po tym porodzie depresja się nie pojawi? Mnie po synku też w szpitalu nabierało ale mąż wtedy cały dzień spędził ze mną, nawiózł mi pysznego jedzonka, gazetek a on zajmował się małym i minęło Nika i Goldi miłych zajęć w SR. Dygotko udanych zakupów Ja mam ochotę na drzemkę, skoro pączka nie mam .
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Seona nie strasz lasek ja co prawda depresji nie miałam, ale również swoje humory. Ale to mija i jest wszystko super-ładnie-pięknie Ja muszę iśc do tego szpitala jednak z tym cukrem Trzymają 3 dni (bo wtedy szpital ma zapłacone za pacjetna:/) ale juz postanowiłam, ze skoro badanie trwa jeden dzien to na drugi sie wypisuje na własne żądanie powiem, że mam małe dziecko i mam ich gdzies. I tak nie chce iśc tam rodzić. Moj Tz wraca w sobote na kilka dni i w tym czasie zrobi malowanie, bo potem jak pojedzie to nie bedzie go do konca listopada... Co do wyprawki to moja mama ostatnio na ciuszkach kupiła mi duzo malutkich rzeczy i w swietnym stanie! Jak któraś by chciala i mi sie bedzie chcialo to moge fotki zrobic same niebieskie i białe, typowe na chłopczyka ![]() co do fotelika (nosiedełka) Tako to jak już pisałam my mieliśmy, ale nie mamy auta i przeważnie jak jechalismy z moimi rodzicami albo moj tato nas gdzies podwozil to wtedy sie przydawał. Któras z Was pisała, ze pasy sa niedopasowane...U nas wszytsko okej. Montuje sie go tyłem do jazdy. Moze nie jest najbezpiecznijeszy, ale my przewaznie daleko sie nie oddalalismy i to raz na jakis czas.
|
|
|
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie z rana mamusie
Ja dzisiaj z rana bo nie będę chyba miała za bardzo czasu żeby was podczytywać czeka mnie ogromne sprzątanie domu przed przyjazdem mamy może to coś ruszy mała Dzisiaj miałam bóle brzucha w nocy ale jak nie na okres tylko jakby ktoś mnie walnął w brzuch raz to mocno że aż usiadłam fajnie by było jakby mała się urodziła dzisiaj czy jutro a jak by mama przyjechała już by mała by była w domu No ale te bóle miałam tylko w nocy teraz cisza i spokój![]() Elu tobie odchodzi czop a u mnie ani widu ani słychu |
|
|
|
#1697 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
strasznie chcę mieć już dzidzię po drugiej stronie brzucha ![]() Cytat:
białe tetrowe(20sztuk): http://allegro.pl/pieluchy-biale-tet...837314195.html i z nadrukiem tetrowe (10szt): http://allegro.pl/pieluchy-kolorowe-...837314194.html i jestem z nich zadowolona. Po pierwszym praniu nie wyglądają jak szmaty, nadal są kwadratowe ![]() flanelki (10szt): http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...837314193.html i flanelki z ceratką (2szt): http://allegro.pl/sliczne-pielucho-c...812031899.html
|
|
|
#1698 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie martwcie sie na zapas dziewczyny.Depresja nie musi przeciez sie pojawic.Ja nie mialam,wrecz przeciwnie.Caly czas po porodzie sie cieszylam,ze wszystkiego praktycznie (no moze oprocz pieprz**** pologu)
.Poczatki macierzynstwa nie sa latwe,zwlaszcza dla pierworodek,ale czlowiek szybko przyzwyczaja sie do nowej sytuacji.W razie czego jest nasze forum,takze nie jestesmy same,zawsze mozna spytac o rade
|
|
|
|
#1699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Ela chetnie sie paczkiem podziele
![]() Wlasnie kliknelam na allegro 3 zabawki dla Marcela http://allegro.pl/show_item.php?item=1832514291 http://allegro.pl/show_item.php?item=1836139941 http://allegro.pl/lamaze-panda-kolor...830783654.html z wysylka wyszlo troche taniej niz w Swiecie Dziecka bym zaplacila. Wczoraj pomacalam sobie te zabawki i MUSIALAM je kupic ![]() O depresji staram sie nie myslec... w razie co poprosze kogos z roku o przeprowadzenie terapii A tetrowych mam ok 20 i 5 flanelowych. Flanelowe kupilam bo... tak dla jaj |
|
|
|
#1701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1702 |
|
Zadomowienie
|
Aniu Twoja niunia czeka na przyjazd babci
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widze, ze nie |
|
|
|
|
#1704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
))
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Rozeznanie
|
Flanelowe są ponoć dobre latem zamiast kocyka, dzieci bardziej je lubią bo są mięciutki i milsze w dotyku niż tetra. Poza tym podczas wizyty u lekarza można je kłaść na wagę, przewijak... są dobre pod główkę dziecka gdy maluchowi się ulewa. Ja myślę że z czasem same odnajdziemy zastosowanie tych pieluszek... praktyka czyni mistrzem :P
|
|
#1707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle, że osoba będąca na dyżurze. Nie siedzi z Toba cały poród, tylko zagląda i odbiera poród kiedy przyjdzie pora. Ja sobie "wzięłam" prywatną położną, bo daje mi to spokój psychiczny, mam teraz z nią kontakt, mogę dzwonić z każdym pytaniem, w pażdzierniku umówie się z nią na spotknie, przyjmnie mnie do szpitala- jak przyjadę to ona już będzie, no i później będę pod jej opieką, przyjdzie do maluszka, ściągnie w domu szwy itd. itp. U nas to jest koszt 700zł
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
nacytowalam sie i zjadlo
KURDE!!!!!! Ktoras z was napisala "znowu bede miec depresje" a czemu tak zakaldasz? bez sensu ! jesli wiesz ze bedziesz ja meic to po porodzie bedziesz sie doszukiwala wszystkiego zeby sie dolowac, wyluzuj nie powiedziane ze bedzieszja miala, raz mialas 2 nie musisz wcale. Ja w ogole nie zakladam takiej mysli ze bede sie dolowac bo.....bede miec depresje! NAWET MOWY NIE MA! ja po porodzie mimo wszystko chodzilam i sie smialam, nie jak glupia ale jesli cos mnie wkurzalo to staralam sie nie robic z tego problemu, grunt to odpowiednie wyczucie i czy warto czy nie warto czy jakas sprawa jest warta robienia problemu, wiadomo ze nie bedzie latwo, bo nie bedzie i tu nie ma sie co ludzic ze pojawi sie dziecko i bedzie sielanka cudownie i tak dalej, zycie sie zmienia calkowicie ale po to jest 9 miesiecy aby jakos sie na to przygotowac, takze nie lamentujcie tylko glowa do gory Brrrr pajaki!!!- moj tz by chcial, ale musialby sie razem z nim wyprowadzic.
|
|
#1709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I dlatego tylko gondola jest jasna, spacerówka jest czerwona
|
|
|
|
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
Goldika jesli bys miala nieprzyjemnosci urzedowe w sprawie Tekli to wtedy idziesz do weterynarza i onustala wiek zwierzatka i na tej podstawie nikt nie moze zabrac, ani zakazac Ci trzymania pajaczka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

lece zaraz ogarnac mieszkanie, bo kolezanka na ploty wpadnie
No i nie mam kogo, bo wszyscy już żonaci i dzieciaci, a ona została sama
Tzn. mam 2 takie koleżanki - singielki. Strasznie chciałyby mieć kogoś. Jedna już chyba straciła nadzieję, siedzi w domu i nigdzie nie wychodzi, nie wiem jak ona chce kogoś poznać
A druga to masakra. Wprost mówi, że większość facetów jest zajęta, więc ona musi odbijać innym kobietom
Bo inaczej nie znajdzie nikogo. Straszliwie się narzuca, jest taka łatwa i tak nic z tego nie wychodzi

moze ktoras chetna??

Dzisiaj miałam bóle brzucha w nocy ale jak nie na okres tylko jakby ktoś mnie walnął w brzuch raz to mocno że aż usiadłam