Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 08:18   #1681
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Dygotko czego na miescie bedziesz poszukiwac o ile wolno zapytac? czyzbys zaczela wyprawke kompletowac?

Mola mam jeszcze 2 - zapraszam w razie co

Rudominka nienawidze prac recznie... zawsze mam kostki nie wiedziec czeu zdarte
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:18   #1682
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

basiula super, ze wszystko w porzadku

wlasnie wciagnelam talerz makaronu z mlekiem i zapijam inka lece zaraz ogarnac mieszkanie, bo kolezanka na ploty wpadnie nie widzialysmy sie cale lato

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-09-23 o 08:20
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:27   #1683
mol_aa
Zadomowienie

Goldika bardzo chetnie, ale zanim bym dojechala to ciemna noc nas zastanie

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

My tutaj tak sobie piszemy o wyprawkach, co kupic co pominac, a wrzesnioweczki o zastojach, problemach z piersiami, niewyspaniu itp.
Jak narazie nie mamy co narzekac, cieszmy sie jeszcze wolna chwila, bo lada dzien bedzie nas to czekac
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:28   #1684
Seona
Zakorzenienie

Rudominka a jaki to wózek? Kolor bardzo jasny, widać, że komuś się brudził

Koleżanka - desperatka do mnie napisała, czy nie mam na jutro jakiegoś gościa na wesele dla niej, po jej osoba towarzysząca nie może No i nie mam kogo, bo wszyscy już żonaci i dzieciaci, a ona została sama Tzn. mam 2 takie koleżanki - singielki. Strasznie chciałyby mieć kogoś. Jedna już chyba straciła nadzieję, siedzi w domu i nigdzie nie wychodzi, nie wiem jak ona chce kogoś poznać A druga to masakra. Wprost mówi, że większość facetów jest zajęta, więc ona musi odbijać innym kobietom Bo inaczej nie znajdzie nikogo. Straszliwie się narzuca, jest taka łatwa i tak nic z tego nie wychodzi

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Basiula, super, że te bóle to nic groźnego!!

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:30   #1685
dygotka8
Zakorzenienie

goldika-nie,wyprawki nie będe kompletowała-nie wiem co kupić mam jeszcze-musze listę uaktualnić.
musze kupic parę rzeczy na jutro,skoczyc do szewca,a na wieczór się umówiłam

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:30   #1686
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
My tutaj tak sobie piszemy o wyprawkach, co kupic co pominac, a wrzesnioweczki o zastojach, problemach z piersiami, niewyspaniu itp.
Też podczytuję Piszą o depresji itp. Przeraża mnie, że znowu będę mieć depresję poporodową To było coś strasznego Okropnie się czułam, tego się nie da wogóle opisać

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:33   #1687
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Goldika bardzo chetnie, ale zanim bym dojechala to ciemna noc nas zastanie

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Jak narazie nie mamy co narzekac, cieszmy sie jeszcze wolna chwila, bo lada dzien bedzie nas to czekac
chcialam dobrze :placze-smarkam:

Muffinko to udanego spotkania

w DDTVN mowia, ze niedlugo wejdzie przepis zakazujacy trzymania jadowitych pajakow w domu co ja zrobie z moja Tekla? moze ktoras chetna??
Stary 2011-09-23, 08:34   #1688
Tincia
Wtajemniczenie

Bry... ja już po laboratorium, po mału mam dość tego kłucia- w tym tyg to już drugi raz

Teraz pora na sniadanko.

Seona- co do kolezanki, chyba musi taktyke zmienic :/

Ja wczoraj zabraøam sie za wyprawké dla dzidziusia, kasa idzie jak woda masakra... hehe...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:37   #1689
mol_aa
Zadomowienie

Seona ogolnie to sie porodu nie boje, ale boje sie ze nie poradze sobie z emocjami po porodzie, tym bardziej, ze mam ciotke, ktora uwielbia dawac dobre rady, a mi to wyjatkowo dziala na nerwy, no i tez sie zastanawiam jak tesciowa bedzie sie zachowac, ogolnie jest spoko, ale boje sie ze bedzie kolejna do dobrych rad
Stary 2011-09-23, 08:42   #1690
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
[B]
A druga to masakra. Wprost mówi, że większość facetów jest zajęta, więc ona musi odbijać innym kobietom Bo inaczej nie znajdzie nikogo. Straszliwie się narzuca, jest taka łatwa i tak nic z tego nie wychodzi[
tez mam taka kolezanke... poznaje facetow przez neta i sama im sie na chate laduje, a potem sie dziwi ze po szybkim numerku zaden nie chce sie z nia kolejny raz spotkac

Dygotko to owocnych zakupow

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość

Ja wczoraj zabraøam sie za wyprawké dla dzidziusia, kasa idzie jak woda masakra... hehe...
idzie kasa, idzie... ja chcialam z ciekawoci sobie podsumowac ile wyniesie nas wyprawka ale zrezygnowalam... po co humor sobie psuc?
Stary 2011-09-23, 08:42   #1691
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Też podczytuję Piszą o depresji itp. Przeraża mnie, że znowu będę mieć depresję poporodową To było coś strasznego Okropnie się czułam, tego się nie da wogóle opisać
od razu po porodzie miałaś przez połóg czy później? też boję się depreszki, tm bardziej, ze nie ma się na nią wpływu
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:46   #1692
lina84
Rozeznanie

witajcie kochane mamusie
Właśnie poczytałam co naskrobałyście od wczoraj.
Mój tz zapomniał mi powiedzieć że mieli nam zmieniac internet na szybszy -i nie mam w domu neta -dopiero w sobote
A ja juz od forum normalnie uzalezniona jestem i wieczorem mnie nosiło jak nie wiem.

Co do pieluszek -to ja kupiłam 12 tetrowych -jak będzie w real znowu promocja to kupie paczkę jeszcze.
Zaczęłam się zastanwiać jaki najmniejsze ciuszki dla szkraba powiennam mieć. Bo wczorak tak patrzyłam na ubranka to co piszą na metkach to jest bujda -i już sama nie wiem .
Basiula ogromnie się ciesze że wszystko ok
mol_aa też obawiam się co bedzie się działo z moją psychiką -pamiętam jak cieżko znosiła to moja szwagierka -miejmy nadzieje że bedzie dobrze
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:47   #1693
__Fallen Angel__
Zadomowienie

dziewczyny czy każda z was wybiera sobie położną?ile u was się płaci?u nas to koszt 400 zł. A co w przypadku gdy nie wezmę sobie położnej?chyba ktoś odbierze mi poród

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:49   #1694
ela3010
Zadomowienie

Goldika zamorduję za pączka, już na nic nie mam ochoty tylko na pączka właśnie a nie mam.

Seonka może po tym porodzie depresja się nie pojawi? Mnie po synku też w szpitalu nabierało ale mąż wtedy cały dzień spędził ze mną, nawiózł mi pysznego jedzonka, gazetek a on zajmował się małym i minęło.

Nika i Goldi miłych zajęć w SR.

Dygotko udanych zakupów

Ja mam ochotę na drzemkę, skoro pączka nie mam.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:51   #1695
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

Seona nie strasz lasek ja co prawda depresji nie miałam, ale również swoje humory. Ale to mija i jest wszystko super-ładnie-pięknie

Ja muszę iśc do tego szpitala jednak z tym cukrem Trzymają 3 dni (bo wtedy szpital ma zapłacone za pacjetna:/) ale juz postanowiłam, ze skoro badanie trwa jeden dzien to na drugi sie wypisuje na własne żądanie powiem, że mam małe dziecko i mam ich gdzies. I tak nie chce iśc tam rodzić. Moj Tz wraca w sobote na kilka dni i w tym czasie zrobi malowanie, bo potem jak pojedzie to nie bedzie go do konca listopada...

Co do wyprawki to moja mama ostatnio na ciuszkach kupiła mi duzo malutkich rzeczy i w swietnym stanie! Jak któraś by chciala i mi sie bedzie chcialo to moge fotki zrobic same niebieskie i białe, typowe na chłopczyka

co do fotelika (nosiedełka) Tako to jak już pisałam my mieliśmy, ale nie mamy auta i przeważnie jak jechalismy z moimi rodzicami albo moj tato nas gdzies podwozil to wtedy sie przydawał. Któras z Was pisała, ze pasy sa niedopasowane...U nas wszytsko okej. Montuje sie go tyłem do jazdy. Moze nie jest najbezpiecznijeszy, ale my przewaznie daleko sie nie oddalalismy i to raz na jakis czas.

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:51   #1696
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie z rana mamusie

Ja dzisiaj z rana bo nie będę chyba miała za bardzo czasu żeby was podczytywać czeka mnie ogromne sprzątanie domu przed przyjazdem mamy może to coś ruszy mała Dzisiaj miałam bóle brzucha w nocy ale jak nie na okres tylko jakby ktoś mnie walnął w brzuch raz to mocno że aż usiadłam fajnie by było jakby mała się urodziła dzisiaj czy jutro a jak by mama przyjechała już by mała by była w domu No ale te bóle miałam tylko w nocy teraz cisza i spokój

Elu tobie odchodzi czop a u mnie ani widu ani słychu
Stary 2011-09-23, 08:53   #1697
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to do czego sa te flanelowe??
tetrowych kupię 10
tylko pół centymetra Ci zosotało??ale ten czas leci....szok[COLOR="Silver"]
Sama nie wiem jak to zleciało i szczerze mówiąc nie obraziłabym się jakbym urodziła w 27tc strasznie chcę mieć już dzidzię po drugiej stronie brzucha

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
dziewczyny a jeśli chodzi o pieluszko TETROWE to jakie macie? bo są jakies różne wzory, grubo szyte i cienko.... a mam także zamiar kupić ze 30 ;]
ja kupowałam te pieluszki:

białe tetrowe(20sztuk):

http://allegro.pl/pieluchy-biale-tet...837314195.html

i z nadrukiem tetrowe (10szt):

http://allegro.pl/pieluchy-kolorowe-...837314194.html

i jestem z nich zadowolona. Po pierwszym praniu nie wyglądają jak szmaty, nadal są kwadratowe

flanelki (10szt):
http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...837314193.html

i flanelki z ceratką (2szt):
http://allegro.pl/sliczne-pielucho-c...812031899.html
Stary 2011-09-23, 08:53   #1698
OlusiaS
Wtajemniczenie

Nie martwcie sie na zapas dziewczyny.Depresja nie musi przeciez sie pojawic.Ja nie mialam,wrecz przeciwnie.Caly czas po porodzie sie cieszylam,ze wszystkiego praktycznie (no moze oprocz pieprz**** pologu) .Poczatki macierzynstwa nie sa latwe,zwlaszcza dla pierworodek,ale czlowiek szybko przyzwyczaja sie do nowej sytuacji.W razie czego jest nasze forum,takze nie jestesmy same,zawsze mozna spytac o rade
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:54   #1699
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Goldika zamorduję za pączka, już na nic nie mam ochoty tylko na pączka właśnie a nie mam.
.
Wczoraj obiecałam tz gofry-bo sporo zrobił w domku -ale zapomiałam że z tym cukrem mi nie wolno i ledwo wytrzymałam
Stary 2011-09-23, 08:55   #1700
goldika
Zakorzenienie

Ela chetnie sie paczkiem podziele

Wlasnie kliknelam na allegro 3 zabawki dla Marcela
http://allegro.pl/show_item.php?item=1832514291
http://allegro.pl/show_item.php?item=1836139941
http://allegro.pl/lamaze-panda-kolor...830783654.html
z wysylka wyszlo troche taniej niz w Swiecie Dziecka bym zaplacila. Wczoraj pomacalam sobie te zabawki i MUSIALAM je kupic

O depresji staram sie nie myslec... w razie co poprosze kogos z roku o przeprowadzenie terapii

A tetrowych mam ok 20 i 5 flanelowych. Flanelowe kupilam bo... tak dla jaj
Stary 2011-09-23, 08:55   #1701
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
w DDTVN mowia, ze niedlugo wejdzie przepis zakazujacy trzymania jadowitych pajakow w domu co ja zrobie z moja Tekla? moze ktoras chetna??
Żadne przepis nie działa wstecz więc osoby które już mają takie zwierzatka w domu mogą je zachować
Stary 2011-09-23, 08:57   #1702
mol_aa
Zadomowienie

Aniu Twoja niunia czeka na przyjazd babci
Stary 2011-09-23, 08:58   #1703
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie z rana mamusie

Ja dzisiaj z rana bo nie będę chyba miała za bardzo czasu żeby was podczytywać czeka mnie ogromne sprzątanie domu przed przyjazdem mamy może to coś ruszy mała Dzisiaj miałam bóle brzucha w nocy ale jak nie na okres tylko jakby ktoś mnie walnął w brzuch raz to mocno że aż usiadłam fajnie by było jakby mała się urodziła dzisiaj czy jutro a jak by mama przyjechała już by mała by była w domu No ale te bóle miałam tylko w nocy teraz cisza i spokój

Elu tobie odchodzi czop a u mnie ani widu ani słychu
jak sie obudzilam to sobie pomyslalam: A moze Ania juz urodzila?
ale widze, ze nie
Stary 2011-09-23, 08:59   #1704
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Ela chetnie sie paczkiem podziele

Wlasnie kliknelam na allegro 3 zabawki dla Marcela
http://allegro.pl/show_item.php?item=1832514291
http://allegro.pl/show_item.php?item=1836139941
http://allegro.pl/lamaze-panda-kolor...830783654.html
z wysylka wyszlo troche taniej niz w Swiecie Dziecka bym zaplacila. Wczoraj pomacalam sobie te zabawki i MUSIALAM je kupic
ta Panda jest superrrrrrr ))
Stary 2011-09-23, 09:00   #1705
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Żadne przepis nie działa wstecz więc osoby które już mają takie zwierzatka w domu mogą je zachować
no tak tyle, ze nie mam do niej paragonu i nikomu nie udowodnie, ze nabylam ja przed wprowadzeniem tego przepisu
Stary 2011-09-23, 09:01   #1706
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Flanelowe kupilam bo... tak dla jaj
Flanelowe są ponoć dobre latem zamiast kocyka, dzieci bardziej je lubią bo są mięciutki i milsze w dotyku niż tetra. Poza tym podczas wizyty u lekarza można je kłaść na wagę, przewijak... są dobre pod główkę dziecka gdy maluchowi się ulewa. Ja myślę że z czasem same odnajdziemy zastosowanie tych pieluszek... praktyka czyni mistrzem :P
Stary 2011-09-23, 09:04   #1707
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
dziewczyny czy każda z was wybiera sobie położną?ile u was się płaci?u nas to koszt 400 zł. A co w przypadku gdy nie wezmę sobie położnej?chyba ktoś odbierze mi poród
Pewnie, że odbierze Tyle, że osoba będąca na dyżurze. Nie siedzi z Toba cały poród, tylko zagląda i odbiera poród kiedy przyjdzie pora.

Ja sobie "wzięłam" prywatną położną, bo daje mi to spokój psychiczny, mam teraz z nią kontakt, mogę dzwonić z każdym pytaniem, w pażdzierniku umówie się z nią na spotknie, przyjmnie mnie do szpitala- jak przyjadę to ona już będzie, no i później będę pod jej opieką, przyjdzie do maluszka, ściągnie w domu szwy itd. itp.
U nas to jest koszt 700zł

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:05   #1708
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

nacytowalam sie i zjadlo

KURDE!!!!!!

Ktoras z was napisala "znowu bede miec depresje"
a czemu tak zakaldasz? bez sensu !
jesli wiesz ze bedziesz ja meic to po porodzie bedziesz sie doszukiwala wszystkiego zeby sie dolowac, wyluzuj nie powiedziane ze bedzieszja miala, raz mialas 2 nie musisz wcale.

Ja w ogole nie zakladam takiej mysli ze bede sie dolowac bo.....bede miec depresje!
NAWET MOWY NIE MA!
ja po porodzie mimo wszystko chodzilam i sie smialam, nie jak glupia ale jesli cos mnie wkurzalo to staralam sie nie robic z tego problemu, grunt to odpowiednie wyczucie i czy warto czy nie warto czy jakas sprawa jest warta robienia problemu, wiadomo ze nie bedzie latwo, bo nie bedzie i tu nie ma sie co ludzic ze pojawi sie dziecko i bedzie sielanka cudownie i tak dalej, zycie sie zmienia calkowicie ale po to jest 9 miesiecy aby jakos sie na to przygotowac, takze nie lamentujcie tylko glowa do gory

Brrrr pajaki!!!- moj tz by chcial, ale musialby sie razem z nim wyprowadzic.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:05   #1709
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Rudominka a jaki to wózek? Kolor bardzo jasny, widać, że komuś się brudził
Kolor to oxygen cream, czyli kremowy. Oczywiście że jest jasny i się brudził, wygląda tylko na to, że od nowości nikt go nie uprał. Szczerze mówiąc ja też nie umiałam go rozmontować tak, żeby zdjąć wszystkie materiałowe części, ale mój mąż - inżynier z wielką frajdą to zrobił
I dlatego tylko gondola jest jasna, spacerówka jest czerwona
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:05   #1710
mol_aa
Zadomowienie

Goldika jesli bys miala nieprzyjemnosci urzedowe w sprawie Tekli to wtedy idziesz do weterynarza i onustala wiek zwierzatka i na tej podstawie nikt nie moze zabrac, ani zakazac Ci trzymania pajaczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości