Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 09:20   #3871
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wybieałam tylko profesjonalnie, ale do domku moge polecic paste:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-do-zebow.html

Nakłada sie ja na sucha szczoteczke (to ważne!) bardzo fajnie czysci, uzywam z rana, daje efekt wypolerowanego zęba

Tylko uwaga nie moze to byc jedyna pasta do ciągłego użytku, bo nie zawiera fluoru! Ja po niej poprawiam zwykła pasta.
Carmelko, a gdzie ją można kupić? Podpytam Cię jeszcze jeśli można - co polecisz na wzmocnienie zębów? Ja mam niestety z natury chyba słabe, a przy karmieniu dodatkowo lecą...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:30   #3872
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Wybieałam tylko profesjonalnie, ale do domku moge polecic paste:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-do-zebow.html

Nakłada sie ja na sucha szczoteczke (to ważne!) bardzo fajnie czysci, uzywam z rana, daje efekt wypolerowanego zęba

Tylko uwaga nie moze to byc jedyna pasta do ciągłego użytku, bo nie zawiera fluoru! Ja po niej poprawiam zwykła pasta.

witam z rana

Carmelka mam pytanie :
a warto inwestować w szczoteczki elektryczne??
czy nie ma co przepłacać

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

hehehe widzę, że z rana 100 pytań do .... Carmelki

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:32   #3873
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Witam, w końcu znalazłam chwilkę na kompa.Nestety nie mam dorych wieści...wczoraj świat mi sie zawalił...
Byliśmy na kontroli słuchu (pisałam wcześniej że po porodzie na przesiewowym wyszła kontrola na prawe uszko) no i wyszło że Karolinka ma całkiem poważnu niedosłuch - próg słyszalności 60 dB na OBU USZACH (na przesiewowych lewe ucho niby było ok). Jestem załamana.
Macie może jakieś podobne historie wśród rodziny, znajomych? Najgorsze ze akurat nie było lekarki bo na urlopie i zostaliśmy sami z tymi suchymi wynikami, dopiero 4 października idziemy o nej na wizyte.
Wiecie jak to jest - całą ciążę modlisz sie o to jedno - żeby twoje dziecko było zdrowe...no i niestety, padło na nas...
mam w dalszej rodzinie taki przypadek ale wtedy nie robili badan noworodkom i dopiero zorientowali sie jak byla kilkulatkiem. przez to ma problem z mowieniem bo pozno dostala aparat sluchowy. poza ty, ok. cviesz sie ze tak szybko. u mnie na watku tez jest jedna mama z synkiem co ma niedosluch, ale malo sie udziela. wiem ze maly pozniej zaczal mowic ale jest obecnie ok.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:34   #3874
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
my też my też buziaczki dla Szymka
klask i:
Cytat:
Witam, w końcu znalazłam chwilkę na kompa.Nestety nie mam dorych wieści...wczoraj świat mi sie zawalił...
ojej.... przykro mi bardzo
nie znam się na tym ale trzymam kciuki żeby na wizycie okazało się że ta wada da się jakoś "naprawić"

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:37   #3875
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry,

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
no 25 ale suwaczek pokazal 4 tygodnie
Igorek miesiąc będzie miał 25 września Teraz ma 4 tygodnie. Przecież miesiąc ma więcej niż 4 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ja karmie juz trzy miesiace i nie mam miesiaczki, moja siostra nie miala 6 miesiecy
Ja karmię tylko piersią i dostałam miesiączkę 8 tygodni po porodzie
Pewnie dlatego, że czasem odciągam mleczko laktatorem.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:39   #3876
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mam w dalszej rodzinie taki przypadek ale wtedy nie robili badan noworodkom i dopiero zorientowali sie jak byla kilkulatkiem. przez to ma problem z mowieniem bo pozno dostala aparat sluchowy. poza ty, ok. cviesz sie ze tak szybko. u mnie na watku tez jest jedna mama z synkiem co ma niedosluch, ale malo sie udziela. wiem ze maly pozniej zaczal mowic ale jest obecnie ok.
jedyny plus to faktycznie ze tak szybko sie dowiedzielismy, mała ma szanse normalnie nauczyć sie mówić... ech
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:58   #3877
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Vaniliova trzymam za chrzciny My tak jak u Was mamy tez w ta niedziele i tez juz mam stresa tak samo jak Wy jutro jedziemy na nauki przedchcielne mam juz wdzianko dla małej w kolorze ivory/ecri bo zadne inne mi sie nie podobaly wrecz odstraszaly mnie bedziemy miec 30 osob + 2 dzieciakow impreza u mojego kolegi w domu weselnym
Też trzymam kciuki za Wasza impreze dużo bedziecie mieć gości więcej niż u nas na weselu my mamy tylko 13 osob i przyjecie robimy w restauracji garniturek Krystianka jest w szarym kolorze a dziś te nauki nie wiem co powie nam ksiądz bo mojego Tża nie bedzie bo w pracy Twój awatarek
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzien dobry

juz wczoraj sie zalogowalam, ale bylam tak zmeczona ze nie moglam zebrac mysli
ciezki dzien.. bylam z Dawidem do kontroli, u innego lekarza niz poprzednie 2x - i ta lekarka stwierdzila ze Dawid zbyt dlugo ma zoltaczke i ze jest ona pewnie na poziomie 9-10 (!), ze on sie nadaje do hospitalizacji i takie tam
(poprzednie 2 wizyty byly u innej lekarki, ona mowila o zoltaczce ale w sensie "no jest, dopajac woda dodatkowo i zbadac poziom bilirubiny przed szczepieniem, zadnych alarmow nie wszczynala)
ta wczoraj zlecila bezzwlocznie zrobic badania krwi i moczu (w pelni platne, ale to inna historia), dostalam tez od razu skierowanie do szpitala, kobieta dala mi swoj prywatny numer by od razu ja informowac o wynikach jak tylko odbiore
z dusza na ramieniu pojechalam do labolatorium, okazuje sie ze nie wszedzie potrafia pobrac krew tak malemu dziecku
dopiero w szpitalu i to nie w labie a na oddziale dzieciecym
ja wyszlam gdy to robili, widok dla matki przykry
Dawid plakal, ja z nim.. uspokoil sie od razu przy cycu

wyniki nie sa tak zle jak pani przewiadala, bilirubina 6,99, CRP 0,00, morfologia w normie
mocz w porzadku

po konsultacji odeszla od tematu hospitalizacji ale dala nam skierowanie do poradni patologii noworodka - jedziemy tam dzisiaj na 10:30

rozmawialam tez z pediatra, ktora podczas porodu maluszka ogladala, powiedziala ze mam nie panikowac, ze przy karmieniu piersia zoltaczka dluzej trwa, a jej poziom obecnie nie jest tragiczny

dlatego jade to konsultowac, bo juz sama nie wiem...

jestem zmeczona stresem, nie wyspaniem itp
wczoraj poznym wieczorem balam sie nosic Dawida ze zasne na stojaco i go upuszcze, ostatecznie ja sie polozylam i zasnelam w 3 sekundy a moja siostra zabawila i uspala Dawida
dzisiaj przyjedza tz, wiec troche mnie odciazy

tak sie wam wyzalilam...

a to nie koniec, bo mam jeszcze wiesci z badania bioderek i sluchu
ale to napisze pozniej, bo maly muczy i musze isc do niego

trzymajcie prosze kciuki za konsultacje

Krystianek w szpitalu miał bilirubiny prawie 17 ! po dobie naświetlań 6 , w domu musiałam go trzymać w łóżeczku blisko okna żeby słonko go jeszcze naświetlało i pomogło
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

skórne.......swedzialo jak diabli a oni nie pozwolili sie podrapac
Ja miałam z krwi , nie wiem które sa bardziej wiarygodne
Cytat:

KONCZYMY DZISIAJ TRZY MIESIACE. moje cudne sloneczko przywitalomnie usmiechem. Wzielam go na raczki a on tak mi te swoje cieplutkie lapki zarzucil na szyje. Szkoda, ze ten czas szybko leci bo z checia zatrzymalabym te chwile takie jakie sa. W ogole Szymek to mega pozytywny niemowlak jest. Sam potrafi sie bawic, smieje sie non stop i b. rzadko placze

A mój Krystianek rano ma zimne łapki
Cytat:
Byliśmy na kontroli słuchu (pisałam wcześniej że po porodzie na przesiewowym wyszła kontrola na prawe uszko) no i wyszło że Karolinka ma całkiem poważnu niedosłuch - próg słyszalności 60 dB na OBU USZACH (na przesiewowych lewe ucho niby było ok). Jestem załamana.
Macie może jakieś podobne historie wśród rodziny, znajomych? Najgorsze ze akurat nie było lekarki bo na urlopie i zostaliśmy sami z tymi suchymi wynikami, dopiero 4 października idziemy o nej na wizyte.
Wiecie jak to jest - całą ciążę modlisz sie o to jedno - żeby twoje dziecko było zdrowe...no i niestety, padło na nas...
Ojejku przykro to czytać mam nadzieje że lekarka powie że nie jest tak źle

Brumek Ty myślisz że ja mam taki zgrabny brzuś po porodzie jak Ty ? najpierw musze kupić bielizne mega ściągającą i dopiero pokazać sie światu
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 10:13   #3878
zanetaa88
Zakorzenienie

Natka dziękuje Ci bardzo, Ja spróbuję Emilie podać wodę. Jestem ciekawa czy jej przyspakuje, nie raz faktycznie marudzi już po 1h że chce jeść a zje dużo, to potem okazuje się, że chodziło tylko o picie.Właśnie a woda podczas spaceru czy podczas zakupu jest świetnym pomysłem ją można trochę przetrzymać a Ja się mniej stresuje .

Ellika dobrze, że tak szybko to zauważyli, nie martw się na zapas. Poczytaj może jak możesz pomóc małej, aby wiedzieć coś więcej.Może są jakieś zabawy.
Kolina ale wytrwałaś i wytrwasz jeszcze więcej zmęczenie przejdzie zobaczysz, głowa do góry i koniecznie daj znać co z resztą
Agulaabar Ja wybielałam zęby BIAŁA PERŁA i polecam ok 60zł za 2 tubki żelu i 3 nakładki na zęby, wybielałam przez ślubem i widziałam efekty, tylko pamiętam że jak wybielasz to ogranicz picie herbaty i kawy a najlepiej w ogóle tego nie pić.
Sweet słodko tak jak Ania pisze 4x7= 28 dni a miesiąc ma nie raz 30-31, pokićkało Ci się
83monia o kurcze faktycznie wybiegasz w przyszłość, ale to problem który trzeba jakoś rozwiązać w świetlicy spokojnie może Arturek siedzieć, pewnie mu się tam będzie podobało. Może być tak, że będzie szedł po szkole nie raz nie dwa do jakiegoś kolegi ? Pewnie poznasz jakieś nowe mamuśki.Ja bym chce w styczniu powrócić do pracy i też albo żłobek, albo Emilie będzie po dziadkach sobie spacerowała...zobaczy się !

I My wstałyśmy
Coś ostatnio mała mi ulewa częściej z rana,
już 3 dzień...
Ale przybiera dobrze, więc się nie martwię.
Męczyły ją bączki z rana, ale puściła rundkę i przeszło
moja córcia chyba powoli staję się dorosła,
bo spała od 20:30 do 4:30 w ostatnich dniach tak ładnie śpi,
mamusia i tak wstaje o 2 i 4 bo piersi są OGROMNE !!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 10:14   #3879
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Moja koleżanka karmiła tylko piersią a @ dostała dokładnie dzień po tym jak skończyła krwawić po porodzie to sie nazywa szczeście

Ja karmiłam tylko piersią 2tyg potem 2 mieszanie potem 10 dni przerwy w karmieniu potem jeszcze na chwile wróciłam ale mleczko zaczęło zanikać kiedy dostane @
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 10:18   #3880
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień dobry !

A u mnie dziś słoneczko za oknem. A wczoraj nie było ! I mi się mordka cieszy !
Dominik ładnie spał w nocy, tylko rano zaczął się wiercić, ale niewzruszona mama kazała iść spać Co się potem okazało pisiorek się podwinął i moje dziecko się kręciło bo się pomoczyło Taka ze mnie bezduszna kobieta. Na szczęście skóra nie jest czerwona .

Ellilka przytulam wirtualnie Dobrze, że tak wcześnie udało się to wykryć i teraz będzie można działać

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 10:21   #3881
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzień dobry !

A u mnie dziś słoneczko za oknem. A wczoraj nie było ! I mi się mordka cieszy !
Dominik ładnie spał w nocy, tylko rano zaczął się wiercić, ale niewzruszona mama kazała iść spać Co się potem okazało pisiorek się podwinął i moje dziecko się kręciło bo się pomoczyło Taka ze mnie bezduszna kobieta. Na szczęście skóra nie jest czerwona .

Ellilka przytulam wirtualnie Dobrze, że tak wcześnie udało się to wykryć i teraz będzie można działać
Hahaha !
Oj wyrodna matka wyrodna

SĄ TAKIE PAMPERSY KTÓRYCH NIE TRZEBA ZMIENIAĆ W NOCY ?!
jest taki wynalazek ?

Stary 2011-09-23, 10:31   #3882
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
jest taki wynalazek ?

Pytanie za 100 punktów !!! Właśnie - bo mi się dziecko wybudza

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-09-23, 10:36   #3883
Zmalowana
Zakorzenienie

sleep and play ale są od 3 dopiero. podobno nawet pachna jak dziecko nasika ;d
moj w zwyklym pampku cala noc spi

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 10:36   #3884
brumek
Zakorzenienie

Jejku, co u nas za noc Ideał wręcz Moje miesięczne dziecko spało jak zabite najpierw 6 godzin, potem 4, więc i mamusia dzisiaj jest wyspana i rześka, jak skowronek

A teraz lecę nadrabiać
Stary 2011-09-23, 10:38   #3885
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana będzie dobrze
nic się nie martw, ale rozumiem Cię, to jak cios w serce a możesz te wyniki skonsultować z innym lekarzem ??czy musisz aż do października czekać??

Stary 2011-09-23, 10:41   #3886
wodaqua
Zadomowienie

Kolina, Ellika, Na pewno wszystko będzie dobrze!
Monia, odpowiedzialnie podchodzisz do życia. Ja też już myślę jak strategicznie wszytsko rozwiązać i jak to będzie z 2 dzieckiem... Tylko ja mam rodzinę na miejscu. Wczoraj tak sobie o Tobie pomyślałam, że naprawdę masz ciężko i sobie świetnie radzisz! Jakoś mi to otuchy dodaje.

Witajcie!
Pospałyśmy sobie do 10
Wieczorna kolka wczoraj była lżejsza
Pogoda piękna, więc pewnie zaraz polecimy na miasto
Muszę tylko chatę ogarnąć... Agni, mówisz że to zorganizowanie? Może i tak, pocieszyłas mnie

Miłego dnia!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 10:46   #3887
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
a ja nie polecam tych pampresów u mnie przeciekały i w ogóle jakieś takie dziwne,
a co do zapachów ..hmmmm ja nie zauważyłam,żeby siuśki jakoś ładnie pachniały

Stary 2011-09-23, 10:47   #3888
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
I taki mokry sobie leży ?
moja jak nawali to aż pampers jej spada
od 3 miesiąca ?

Stary 2011-09-23, 10:53   #3889
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

jest taki wynalazek ?
Też jestem ciekawa... Mój Mały sika na okrągło i wczoraj z powodu mokrej pieluchy pokłóciłam się z teściową.
Zaniosłam jej obudzone dziecko, głodny nie był, wyglądał na zadowolonego, ale zaczął marudzić u babci. Babcia stwierdziła, że on płacze i zaraz na rączki "aaaaa" i go usypia na siłę (a dopiero co wstał). Nie wiem, co we mnie wstąpiło i prawie wyrwałam jej to dziecko. Mówię, żeby nie usypiała go, bo on nie chce spać, a ja chciałąbym , żeby mi w nocy sypiał lepiej. To ona, ze jeśli mi nie spi, to ona w nocy się nim zajmie (coraz bardziej we mnie się gotowało). Na to to ja się nie zgodzę! I że nie znam się na dzieciach, bo w nocy to śpią takie, które mają rok, a nie takie małe...
To tak w skrócie, bo potem przepraszałąm, że podniosłam głos, a ona nadal, że takie dzieci muszą spać (ale ja mu nie bronię spać! Nie chcę tylko, żeby ktoś mi go na siłę usypiał w dzień. A spania w nocy chcę go nauczyć- do tej pory różnie z tym bywało, bo np. się rozgadał i rozbudził na całego). A to całe marudzenie u babci było spowodowane właśnie tym, że pielucha była za ciężka. Przewinęłam, zaniosłam z powrotem. dziecko zwrócono mi, gdy znowu zaczął marudzić, ale po długim bawieniu się na łóżku u babci. Powód - pielucha, ale tym razem już grubsza sprawa była I znowu przewinęłam i dziecko dalej samo się bawiło na łóżku (rozkładam mu matę edukacyjną). A nocka minęła spokojnie. Wstawaliśmy tylko do karmienia i przewijania Choć bączki trochę męczyły. A po 6. oczka już otwarte i znowu się bawimy (teraz śpi)

Dziecko tylko kwęknie, to już myślą, że płacze... Ech...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 10:55   #3890
karolinee1983
Zadomowienie

No i wróciliśmy ze szczepienia... Jednak dobrze, że wzięłam tą szczepionkę 6w1 bo kolejnych wkłuć bym chyba nie przeżyła Maja płakała tak, jak jeszcze nigdy w ciągu całego swojego półtora miesięcznego żywota nawet kolkowy płacz brzmiał inaczej ja płakałam razem z nią - swoją drogą myślałam, że będę twardsza

Pozytyw z wizyty - Maja w ciągu miesiąca przybrała ponad kilogram w 10 dobie życia miała 3540g a dziś mój mały klocuszek miał 4730g Ale pani pediatra nie omieszkała kubeł zimnej wody wylać mi na głowę, bo stwierdziła, że jak karmię przez nakładki to może mi się mleko zmniejszać i żebym próbowała małą karmić bez, ale ja przecież próbowałam!!!! I ona nie chce!!! Przecież nie robię tego bo takie mam "widzimisię" Ech... Mam nadzieję, że mleko jednak będę miała...

Cytat:
To straszne współczuję i mam nadzieję, że jakoś poradzicie sobie z tą sytuacją

Cytat:

KONCZYMY DZISIAJ TRZY MIESIACE

Gratki!!!!

My karmimy się piersią i miesiączki na razie brak

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 10:56   #3891
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Wiem o co chodzi!!! Czemu większość dzieci taka marudna dziś jest! Zaczęła się jesień i wszystkie są nieszczęśliwe że to już koniec lata i upałów Tak jak ciocia brumek
całkiem możliwe
Cytat:
Ale mnie babka wnerwiła !!!!
gratulacje ciętej riposty - ja tak nie umiem ale czasem zazdroszczę osobom które potrafią tak na poczekaniu się elegancko odgryźć

swoją drogą - co za babsko - myśli że 3 wychowała to od razu mądrzejsza
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Dzisiaj w nocy mi się ten motylek śnił . Zdecydowanie mi gorzej . Tż mi nie pozwala licytować, bo kasa nam się już w tym miesiącu rozeszła .
to rzeczywiście jesteś klinicznym przypadkiem maniaczki Lamaze
Cytat:
Kochana, jego ciemiączko ma 1 x 1 cm. A wiem, że średnia wielkość przy porodzie to ok. 2 cm.
moja też ma wpisane w książeczce "ciemiączko przednie - 1x1 cm" ale pani dr neonatolog zalecenie - brać wit. D przez cały okres karmienia piersią i K do ukończenia 3 miesiąca, więc nie wiem jak to u Ciebie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
na mojego Maksia dupcię działa tylko bephanten maść .... jak miał podrażnioną całą dupcię to grubo smarowałam i zeszło a teraz to profilaktycznie smaruję i piękna jest pupcia ... i podrażniają go chusteczki pampersa
moją też podrażniają chusteczki pampersa i przemywamy na mokro wacikiem i wodą ale czasem jak już muszę chusteczkami przemyć to przepłukuje je ciepłą wodą i jest już ok

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Spadł mi karnisz w sypialni na łeb jak z praniem z tarasu wracałam. a mówiłam że ledwo się trzyma i się poluzował i tak to się skończy.
biedulka - ale miałas atrakcje - głowa cała?
Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Nie nie dostałam jeszcze i nawet dzisiaj kupiłam test ciążowy, bo od tygodnia boli mnie brzuch, mało jem i jak już to tylko to na co mi nagle ochota bardzo przyjdzie, i jakaś taka do niczego jestem. Takie same objawy miałam na początku z Dominikiem, tylko cycki mnie nie bolą... A test zrobię chyba jutro, bo my tak w ogóle się nie zabezpieczaliśmy po porodzie, a tabletki dopiero po 2 miesiącach miałam zacząć brać, ale i tak potem stwierdziliśmy, że nie będę jednak ich brać, a jak będzie dzidziuś to nic się nie stanie Jestem trochę skołowana, bo z jednej strony to nawet bym chciała, ale z drugiej strony tak zaraz po porodzie zajść w ciąży to trochę głupio nie??
Marzy mi się drugi maluszek za 2 lata, czyli zajść w ciąże rok po porodzie

Zobaczymy jutro rano jak test wyjdzie, 3majcie kciuki TYLKO SAMA NIE WIEM CZY ŻEBY WYSZEDŁ POZYTYWNIE CZY NIE:c onfused: Skołowana jestem
żeby wyszedł tak jak sobie zamarzysz mnie się już @ kończy i dobrze bo mam już ochotę na cos ten teges z tż

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ja tez jeszcze nie dostałam, o od 5 tygodni karmię tylko mm!
i już zdygotana jestem. Nic- czekam narazie testu nie robię.
To 3 mam kciuki..
a czym się zabezpieczacie? my na razie tylko gumki. spokojnie - po porodzie nawet przy karmieniu MM @ może wróćić nawet po 3 miesiącach dopiero - słowa mojego gin - mnie nawet wypisał recepte na luteine pod język żeby się macica szybciej oczyściła i @ żeby przyspieszyć ale nawet tej recepty nie wykupiłam - sama przyszła

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Ja też bym nie robiła, tylko te głupie objawy..., od razu mi się przypomniały początki ciąży z Dominikiem. Już sama nie wiem, może ten brzuch to na okres, ale to już trwa ponad tydzień
eeee mnie się wydaje że to przepowiada okres - mnie brzuch już 2 tygodnie prze @ bolał tak dziwnie jakby mięsnie poniżej żeber i ogólnie jakaś rozbita byłam, a w niedziele byłam tak mega słaba że tż karmił i opiekował się małą cały wieczór bo jaledwo żyłam, siły nie miałam żeby rękę podnieśc, że o wzięciu Julki na ręce nie było mowy, niedobrze mi było, słabo, tż się martwił co mi jest a ja czuła że to przez to że mi się zaczynało już i mi organizm wariował po takiej przerwie - rocznej , w niedziele tylko plamienie było, a od poniedziałku dopiero @ rozkręcił się na maksa.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 10:58   #3892
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
No i wróciliśmy ze szczepienia... Jednak dobrze, że wzięłam tą szczepionkę 6w1 bo kolejnych wkłuć bym chyba nie przeżyła Maja płakała tak, jak jeszcze nigdy w ciągu całego swojego półtora miesięcznego żywota nawet kolkowy płacz brzmiał inaczej ja płakałam razem z nią - swoją drogą myślałam, że będę twardsza

Pozytyw z wizyty - Maja w ciągu miesiąca przybrała ponad kilogram w 10 dobie życia miała 3540g a dziś mój mały klocuszek miał 4730g Ale pani pediatra nie omieszkała kubeł zimnej wody wylać mi na głowę, bo stwierdziła, że jak karmię przez nakładki to może mi się mleko zmniejszać i żebym próbowała małą karmić bez, ale ja przecież próbowałam!!!! I ona nie chce!!! Przecież nie robię tego bo takie mam "widzimisię" Ech... Mam nadzieję, że mleko jednak będę miała...

Moja bratowa karmiła bardzo długo i tylko przez nakładki. Pokarmu jej nie brakło, więc głowa do góry!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:01   #3893
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Moja bratowa karmiła bardzo długo i tylko przez nakładki. Pokarmu jej nie brakło, więc głowa do góry!
Dziękuję takich postów ku pokrzepieniu serca mi teraz trzeba

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:02   #3894
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
d

my też my też buziaczki dla Szymka
dziekujemy i gratulujemy rowniez
Cytat:
nie znam sie na tym ale moja przyjaciolka ma niedosluch i oprocz tego wszystko jest ok. Byla najlepsza uczennica w szkole Bedzie dobrze ellika. Wiesz ja zawsze powtarzam, ze medycyna wciaz idzie do przodu wiec na pewno i na to znajdzie sie sposob
Cytat:
Hahaha !
Oj wyrodna matka wyrodna

jest taki wynalazek ?
my przeszlismy na pampki, bo niestety dada w nocy sie nie sprawdza, mlody budzil sie co dwie godziny bo mial mokro a co za tym idzie chcial jesc i ciumkal tego cyca moze przez trzy minuty i dalej spac, wiec noce koszmar ostatnio. Ale pampersy teraz zakladam na noc i spi, ma dwie pobudki

Cytat:
Jejku, co u nas za noc Ideał wręcz Moje miesięczne dziecko spało jak zabite najpierw 6 godzin, potem 4, więc i mamusia dzisiaj jest wyspana i rześka, jak skowronek

A teraz lecę nadrabiać
u nas tez ideal. Ale moj syn to ideal. Dzisiaj godzine bawil sie na macie. I caly czas sie smial.
Stary 2011-09-23, 11:02   #3895
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiepskie opinie mają te pampersy w necie. Podobno są cienkie i mało chłonne, nie mają również elastycznych boków.
Zazdraszczam, że Filip przesypia całą noc w jednym pampku... Mój mały jak tylko poczuje mokro to już nie zaśnie. Także muszę zmieniać pampka po każdym karmieniu co go mocno wybudza...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:17   #3896
agadus
Wtajemniczenie

właśnie mi przyszła kosmetyczka z pianką i żelem do miejsc intymnych + 10 chysteczek nawilżonych z Herbapolu seria Baifem
kiedyś coś tak wypełniłam i mi przyszło za darmo posyłam Wam link:
http://baifem.wordpress.com/
a kosmeczyczka porządna i ładna a kosmetyki Herbapol więc bezpieczne

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

o taki zestaw dostałam
http://www.domzdrowia.pl/94457,baife...t-gratis-.html

Stary 2011-09-23, 11:21   #3897
jacieeeee
Wtajemniczenie

Moje dziecko uzależniło się od suszarki Widzę, że śpiący a leżaczek mu nie odpowiadał, więc myk do wózka. W wózku dalej się kręci, wierci i marudzi, za to jak tylko włączyłam suszarkę to przymknął oczy

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-09-23, 11:22   #3898
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Ściskamy mocno najwazniejsze, ze wada jest wykryta już teraz a nie za pare lat.. im wczesniej tym lepiej
Cytat:
pomyliłam linki z wizażu, chodzilo mi o ta doładnie:
http://allegro.pl/elgydium-whitening...832700481.html

w aptece normalnie mozna kupic, jesli nie maja napewno sprowadza, albo na all
Dziękuje już sobie zapisałam co mam kupic To Cię teraz zbombardujemy pytaniami
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
A ja już nie karmię, od porodu minęło 7,5 tyg i póki co @ ni widu ni słychu
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Brumek Ty myślisz że ja mam taki zgrabny brzuś po porodzie jak Ty ? najpierw musze kupić bielizne mega ściągającą i dopiero pokazać sie światu
A Ty myślisz, że ja na wesele jak poszlam... majty wyszczuplające 79zł mnie kosztowaly, ale rewelka była w życiu takiego brzucha nie miałam
Cytat:
Agulaabar Ja wybielałam zęby BIAŁA PERŁA i polecam ok 60zł za 2 tubki żelu i 3 nakładki na zęby, wybielałam przez ślubem i widziałam efekty, tylko pamiętam że jak wybielasz to ogranicz picie herbaty i kawy a najlepiej w ogóle tego nie pić.
Też ją miałam, faktycznie efekty były, tylko wkurzało mnie że źle sie mówiło przez nie... i zawsze jak założyłam to akurat dzwonił telefon
I szukam czegoś co mogłabym swobodnie stosować w dzień

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Pytanie za 100 punktów !!! Właśnie - bo mi się dziecko wybudza
A mojej w nocy nic nie rusza nawet zmiana pampersa
Cytat:
Dla mnie porażka... mam ich ok 70szt z tych darmowych próbek, pamiętacie jak byly? i są beznadziejne... o wiele gorsze niż dady
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a ja nie polecam tych pampresów u mnie przeciekały i w ogóle jakieś takie dziwne,
a co do zapachów ..hmmmm ja nie zauważyłam,żeby siuśki jakoś ładnie pachniały
zgadzam się
Cytat:

ja płakać nie płakalam na szczęście tylko się uśmiechałam o niej zeby mojego stresu nie czuła, ale racja... bardzo charakterystyczny krzyk, taki "mamo ratuj!"

Ja od początku karmiłam w nakladkach i pod koniec mialam nawał a nie zmniejszanie się ilości pokarmu... więc guzik prawda, a skoro mala ladnie ciągnie i sie najada to i pokarm sie będzie produkował moja tez nie umiala zlapać później cyca, denerwowała się, szkoda Waszego stresu

U nas na szczęście w nocy można z Lilą robic co sie chce, jak widzę, że zaczyna sie kręcić budze męża, pędzi zrobić butle, ja w tym czasie zmieniam pampka, butla w buzie, odbijanie i błogi sen

Biore się za siebie bo nie moge na siebie patrzeć w lustrze... popijam czerwoną herbatę, jeszcze musze sobie błonnik kupic... kiedy mozna zaczął ćwiczyc po cc? najchętniej to juz bym wróciła do mojego hula hop
Misio zasnął w huśtawce, ide się zabrać szybko za robote

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2

Edytowane przez agulaaabar
Czas edycji: 2011-09-23 o 11:25
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:23   #3899
nerola
BAN stały

Ja Izę przewijam około 23 a potem dopiero o 6 rano.
Nie przemaka,nie przecieka.

Kolinko i Eliako
przykro mi ale zobaczycie,ze bedize wszystko dobrze.
Lekarze szybko interweniuja a dzieci potem są zdrowiutkie
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:27   #3900
brumek
Zakorzenienie

Nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ciezki dzien.. bylam z Dawidem do kontroli, u innego lekarza niz poprzednie 2x - i ta lekarka stwierdzila ze Dawid zbyt dlugo ma zoltaczke i ze jest ona pewnie na poziomie 9-10 (!), ze on sie nadaje do hospitalizacji i takie tam
(poprzednie 2 wizyty byly u innej lekarki, ona mowila o zoltaczce ale w sensie "no jest, dopajac woda dodatkowo i zbadac poziom bilirubiny przed szczepieniem, zadnych alarmow nie wszczynala)
ta wczoraj zlecila bezzwlocznie zrobic badania krwi i moczu (w pelni platne, ale to inna historia), dostalam tez od razu skierowanie do szpitala, kobieta dala mi swoj prywatny numer by od razu ja informowac o wynikach jak tylko odbiore

wyniki nie sa tak zle jak pani przewiadala, bilirubina 6,99, CRP 0,00, morfologia w normie
mocz w porzadku
Wiesz, co niepoważna trochę ta lekarka, żeby tak z miejsca straszyć! I jak siuę okazauje na wyrost

Cytat:
KONCZYMY DZISIAJ TRZY MIESIACE. moje cudne sloneczko przywitalomnie usmiechem. Wzielam go na raczki a on tak mi te swoje cieplutkie lapki zarzucil na szyje. Szkoda, ze ten czas szybko leci bo z checia zatrzymalabym te chwile takie jakie sa. W ogole Szymek to mega pozytywny niemowlak jest. Sam potrafi sie bawic, smieje sie non stop i b. rzadko placze
Nie mogę sie nadziwć że Wasze dzieci sa już takie duże!

Cytat:
Nestety nie mam dorych wieści...wczoraj świat mi sie zawalił...
Boże Strasznie współczuję. Ale czy takie badania są w 100% pewne? Co się z tym robi? Trzymam za Was kciuki z całych sił Musi być dobrze, musi!!!!!!

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Carmelka mam pytanie :
a warto inwestować w szczoteczki elektryczne??
czy nie ma co przepłacać
Agadus, ja nie Carmelka, ale mam totalnego fioła na punkcie dbania o zęby, więc odpowiem WARTO!!!!! Czyszczą bez porównania do normalnych szczoteczek i nie jest to czcze gadanie. Wiem, bo sama 28 lat używałam zwykłych zanim przesiadłam się parę lat temu na elektryczną. Ale jest jeden warunek - to usi być DOBRA szczoteczka, a nie taka na baterie za 70 zł. Niestety...

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Oj tak, oj tam... Pokazuj i się nie wymiguj!

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Też jestem ciekawa... Mój Mały sika na okrągło i wczoraj z powodu mokrej pieluchy pokłóciłam się z teściową.
Zaniosłam jej obudzone dziecko, głodny nie był, wyglądał na zadowolonego, ale zaczął marudzić u babci. Babcia stwierdziła, że on płacze i zaraz na rączki "aaaaa" i go usypia na siłę (a dopiero co wstał). Nie wiem, co we mnie wstąpiło i prawie wyrwałam jej to dziecko. Mówię, żeby nie usypiała go, bo on nie chce spać, a ja chciałąbym , żeby mi w nocy sypiał lepiej. To ona, ze jeśli mi nie spi, to ona w nocy się nim zajmie (coraz bardziej we mnie się gotowało). Na to to ja się nie zgodzę! I że nie znam się na dzieciach, bo w nocy to śpią takie, które mają rok, a nie takie małe...
To tak w skrócie, bo potem przepraszałąm, że podniosłam głos, a ona nadal, że takie dzieci muszą spać (ale ja mu nie bronię spać! Nie chcę tylko, żeby ktoś mi go na siłę usypiał w dzień. A spania w nocy chcę go nauczyć- do tej pory różnie z tym bywało, bo np. się rozgadał i rozbudził na całego). A to całe marudzenie u babci było spowodowane właśnie tym, że pielucha była za ciężka. Przewinęłam, zaniosłam z powrotem. dziecko zwrócono mi, gdy znowu zaczął marudzić, ale po długim bawieniu się na łóżku u babci.
Kochana, ja by mzwariowała z tą kobietą na Twoim miejscu. Już Ci kiedyś mówiłam, uciekajcie stamtąd jak najszybciej...

Cytat:
N
Pozytyw z wizyty - Maja w ciągu miesiąca przybrała ponad kilogram w 10 dobie życia miała 3540g a dziś mój mały klocuszek miał 4730g
Brawo

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
moja też ma wpisane w książeczce "ciemiączko przednie - 1x1 cm" ale pani dr neonatolog zalecenie - brać wit. D przez cały okres karmienia piersią i K do ukończenia 3 miesiąca, więc nie wiem jak to u Ciebie
Wiesz co, ale właśnie tak się robi! Konsultowałąm to ze znajomym lekarzem i potwierdził, że wit. D przyspieszyłaby proces kostnienia i zrastania tego ciemiączka a to byłoby złe, bo mogłoby zaburzyć rozrost mózgu. Oczywiście mogłoby nie znaczy że by zaburzyło, ale my nie dajemy

Cytat:
u nas tez ideal. Ale moj syn to ideal. Dzisiaj godzine bawil sie na macie. I caly czas sie smial.
Czyli dwa ideały istanieją na tym świecie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości