|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4202 |
|
KWC
|
O RANY, PRZEGAPIŁAM NEWSA O PORODZIE SHARIFY
![]() Sharifko, MOJE GRATULACJE!!! |
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami można paść jak się posłucha takich pytań ![]() Jak u was z brzuchem? Mój wisi i jest taki obcy Już nie wspomnę że cały posiatkowany od tych rozstępów. Kupiłam jakiś drogi krem vichie ale coś chyba nie wierzę w cudy. |
|
|
|
|
#4204 |
|
KWC
|
Mój brzuch jest jak budyń. Aż dziw, że jeszcze nie spłynął mi na buty. Takie paskudne, miękkie ciasto. I mój Boże, jaki mam głęboki pępek
Noszę pas poporodowy, trochę mi to sadło spłaszcza, ale i tak wyglądam jakbym była w 4 miesiącu. Od kiedy można ćwiczyć? Bo ja już bym chciała, ale się boję, że krowtok jakiś wywołam czy cuś. Cotynato jaki macie aparat fotograficzny? Ładne zdjęcia robi. |
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też bym poćwiczyła, ale boli mnie brzuch. Mam wrażenie, że wszystkie flaczki wracają na miejsce i w sumie nie chce im przeszkadzać ![]() A aparat lustrzanka nikona d3100. Kurde wykończe się z tym jedzeniem i dumaniem co mogę a czego nie . |
|
|
|
|
#4206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cotuś śliczny ten twój Filipek, taka słodka kruszynka
|
|
#4207 |
|
kosmitka
|
Gratuluję dla Soni, Sharify i Caltei!!!!!!!!!!
Witamy w domciu Agę i Cotkę (chyba że kogoś pominęłam, to przepraszam).Aguś spodziewałam się, że będziesz taka pozytywna i zazdroszczę tej pozytywnej energii bardzo. U nas od wczoraj lekko lepiej z Frankiem, za to zwalają się inne sprawy Spray - mój brzuch też jak budyń czy też galaretka, boję się tych pasów stosować - Ty normalnie je nosisz i jest lepiej? Cotka - przytulam kochana, z czasem się to unormuje, zobaczysz.
|
|
#4208 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
WIELKIE GRATULACJE ![]() Cytat:
Agnyski mąż tuż przed porodem zaraził ją jakimś choróbskiem. Więc do porodu przystąpiła przeziębiona... No a potem wszystko robiła przy Benku w maseczce na twarzy, by właśnie nie zarazić małego. Moim zdaniem jeśli masz tylko katar, to nic wielkiego, ale jeśli boli cię gardło, kichasz, prychasz i jeszcze kaszlesz, to lepiej kup sobie maseczkę, bo takie przeziębienia to mogą być wirusy rozprzestrzeniające się drogą kropelkową. Tusia mnie najbardziej martwi ta twardość szyjki. Wyczytałam, że nawet jak szyjka się wygładzi, to jeśli bardzo twarda, to nie zareaguje na skurcze i wtedy cc Herbatki z liści maliny są do |
||
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Ej a jakiego koloru u was maluchy robią kupki? Bo mi od czasów szpitala mały robi jakieś takie zielonkawe, ciemne, ewentualnie brązowawe, a na szkole rodzenia mówili że one są żółtawe jak jajko... i nie wiem. Niby na necie piszą, że zielone to znaczy że złe jedzenie, ale ja w sumie do dzisiaj jadłam o co w szpitalu tylko..
A co do przeziębienia to mam niby katar. Który raczej jest - zapchanym nosem i trwa to już długo, ale wydawało mi się ze to zatoki po tym ryczeniu.. i kaszel- a raczej takie skromne początki. No nic, będę dumała jak to przepędzić bo nie chcę w maseczce chodzić
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-23 o 11:03 |
|
|
|
#4210 |
|
kosmitka
|
U mnie też miał zielone na początku, a żółte to dopiero po kilku dniach w domu.
|
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje nowym mamusiom =)))
|
|
|
|
#4212 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
w końcu dziś słoneczko wyszło, od razu lepiej się wstaje mam dziś KTG, ciekawe co się tam pokaże ![]() Cytat:
i gratki wizyty Cytat:
pokaż nam swoją księżniczkę ![]() Cytat:
![]() ale słodko sobie śpią ![]() Cytat:
Sharifa gratulacje!!! ![]() ale maleńka się urodziła, co nie? Cytat:
a czemu dostaniesz skierowanie do szpitala? Będziesz mieć CC czy o co chodzi? Jak pisałaś to wybacz, że nie pamiętam
|
|
#4213 |
|
Rozeznanie
|
Agnieszka witaj w domu
Shafira gratulacje, ale masz malutką kruszynkę ![]() ![]() dzisiaj tż wraca to mogę zacząć rodzić
|
|
|
|
#4214 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam takie pytanko (może przesadzam): wczoraj i jak narazie dzisiaj Czarek się nagle uspokoił i poruszył z pare razy (i to były bardzo delikatne powolne ruchy). Nawet nie wariował przy sytuacjach co zawsze się mega wypychał. Może już nie ma miejsca, ale zaniepokoiło Mnie to. Czy powinnam się nie pokoić?
|
|
|
|
#4215 |
|
Rozeznanie
|
Jaki on śliczny
cotuś normalnie Filipek jest boski a to zdjęcie z tatą...rozczulające ![]() Gratulacje!!! |
|
|
|
#4216 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Mój też szybciej marudzić zaczął, ale jakoś od może 2 dni jest spokojniej. ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Mój tylko tak się nadyma i płacze jak nie może zrobić kupki, stęka, robi się czerwony. Jak pójdzie kupka to jest ok. Do jedzenia wprowadzam nowe rzeczy, wczoraj parówki, dzisiaj kawa i ciasto z malinami. ZObaczymy co z tego wyjdzie.
|
|
|
#4217 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Synek dał pospaćCytat:
Cytat:
Słyszałam, że trzeba masować i robić okłady: ciepły przed karmieniem i zimny poA jakie miałaś znieczulenie? Ja przypadkiem podniosłam głowę jak miałam leżeć plackiem i przez tydzień męczyły mnie okropne bóle głowy![]() Cytat:
![]() Śliczności Co do kataru to chyba faktycznie czeka cię chodzenie w maseczce A spróbuj może Prenalenem się podkurować?Dobrze, że mały dał pospać Cytat:
Odnośnie brzucha to mój też jeszcze sflaczały, ale jak założę majtasy to prawie nie widać,że byłam w ciąży Chciałabym już ćwiczyć ale niestety jeszcze ze 2 mc muszę poczekać
|
||||
|
|
|
#4218 | ||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4219 | |
|
kosmitka
|
Natko dzięki za informację o odbijaniu i o metodzie na karmienie Szymka, musze spróbować. Zwykle po karmieniu jak przewinę i Franek ma oczy jak 5zł, to staram się go ululać, a może wystarczy podać 2 cyca?
Boję się karmienia z 2 cycków w 1 karmieniu, bo czytałam, że na początku leci z cycka laktoza i ona może powodować jakieś alergie u dzieci. Nas uczono, że jedno karmienie powinno być tylko z 1 cycka, dopiero gdy przekracza 30 minut to zmiana piersi może nastąpić. Słyszałyście coś takiego? Zawsze jednak mogę dokarmić z tej samej piersi. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() Spray ja mam chyba nieustający baby blues, nie wiem, czy nie brać jakiś leków uspokajających czy pić więcej melisy? Za nerwowa i płaczliwa jestem
|
|
|
#4220 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli nie zacznie się bardziej ruszać do 15 to przejdę się (by się nie martwić)
|
|
|
|
#4221 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I właśnie tak samo, przed kupką to robi takie wygibasy, że wczoraj sam się na bok odwrócił A po kupce nie to dziecko, anioł![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4222 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie pije herbatki i rozwarcie mam ![]() Cytat:
nie wiem w sumie po co ale jak chce wypisac to nie wypisuje![]() Cytat:
|
|
|
#4223 | |
|
Rozeznanie
|
cotka ja co prawda tylko wiedzą teoretyczną mogę służyć, ale myślę że potrafię cię uspokoić. Dziecko od urodzenia robi 3 rodzaje kup:
1. Smółka - czarny kolor 2. Stolec pośredni - taki właśnie kolor jakby trochę brązowy trochę zielony 3. Stolec właściwy - kolor musztardowo-żółty Więc wg mnie nie masz się czym stresować ![]() I koniecznie tych zapchanych zatok się pozbądź Cytat:
Więc odetchnęłam z ulgą.Oczywiście jak masz się stresować cały dzień a potem jeszcze noc, to lepiej podjedź do lekarza na usg lub ktg by zobaczył czy wszystko ok. |
|
|
|
|
#4224 |
|
Zadomowienie
|
Z Moją ginką nie mam kontaktu na telefon i w dodatku na urlopie jest =/
niech zbiera siły przed porodem i się rodzi dzisiaj =))) ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Z 10 ruchów było, ale zawsze mega wariował Przestaje już o tym myśleć bo zwariuje =))) |
|
|
|
#4225 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dziś mężowi mówię- jest waga - mogę rodzić mąż też waga ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ta fota menczyzn Twych Cytat:
Oczywiście boję się już rodzic ale tez boję się tego pobytu w szpit no nie cierpię szpit. zwłaszcza,ze ost.z a dużo tam bywałam...Z Bożenką dobrrre widać zapamiętało mi się, że Bożenka nie podała imię córeczki (aż musiałam iść na 1 str. i sprawdzić) i automatycznie córeczkę tak ochrzciłam To jak córeczka będzie miała na imię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nieeeeeeeeee nooooooooooo- faceci mnie rozpierda.... jak słowo daję ![]() Ciągle mi wpieprza kilka cytatów- zaraz mnie szlag ![]() Spray- na tej butelce tupperware (dokładnie na smoku) mam trzy cyferki 1,2,3- i one podobno wskazują przepływ- 1 najmniejszy przepływ. Nie wiem czy o tę jedynkę Ci chodziło ![]() anciaahk- czeeee Ancia |
||||||||
|
|
|
#4226 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Dajemy infacol na kolki, kolek nie ma, ale z kupkami mnie to martwi, dopytam pediatry. Cytat:
Mój rzadko odbija, rzadko ulewa, ja go krócej trzymam - 2-3 minuty, może za krótko? ![]() Z karmieniem z 1 piersi to też tak wyczytałam w jakiejś książce czy poradniku o karmieniu, ale nie powiem teraz gdzie, bo nie pamiętam. A czytałam po porodzie tego sporo, z różnych książek i książeczek ze szpitala, SR, itd.
|
|
|
#4227 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
A nawet obu
słodkie Cytat:
Cytat:
za wizytę oj jeszcze mnie wyprzedzisz ja ostatnio słyszałam że mam wysoko brzuszek ![]() Cytat:
on chyba chce dziecko ze szpitala w reklamówce wieźć ![]() Cytat:
dla spokoju podjedź na ktg. Ja się ruchami nie martwię bo moja niunia już od bardzo dawna jest z tych spokojniejszych.
|
|
#4228 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
. Z 6.10.Wczoraj mieliśmy rocznicę ślubu, mój mąż zapomniał, dostał prezent, ja nie, bo on nie ma kasy. Trzymajcie mnie.I mówi, że on - uwaga - potrzebuje jednego popołudnia wolnego, do pospania i odpoczynku , ja oczywiście nie potrzebuję . Tak to z tymi chłopami jest. Cytat:
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
a co byś chciała zobaczyć
za to 3mam kciuki ![]() Cytat:
z piersi nr 1 karmić ok. 15 min., potem ewentualnie jeszcze z nr 2 tez 15 min, jak dziecko dalej chce to wrócić do nr 1. Babka zaznaczała, ze karmienie ma być aktywne- że nie stosujemy piersi jako zamiennika smoczka, zeby dziecko nie wisiało cały czas na piersi. Taaa teoria... mnie te karmienie seryjnie przeraża! |
|
|
|
|
#4230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.

czasami można paść jak się posłucha takich pytań 

nieeeeeeeeee nooooooooooo- faceci mnie rozpierda.... jak słowo daję 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)