|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() Ja mam zestaw dla kobiet po cc i coś tam już ćwiczę- bardzo powoli i delikatnie. Rozmiarowo i wagowo jest już tak jak było przed ciążą ale skóra taka wiotka jest. Spokojnie mieszczę się we wszystkie przedciążowe ciuchy, dziś nawet wbiłam się w obcisłe rurki Tyle, że tak jak pisałam, skóra jest mało jędrna na razie![]() Cytat:
![]() Cytat:
O rany..parówki Ja na razie bardzo uważam bbo się boję żeby nie zaszkodziło![]() ![]() Cytat:
Sharifa GRATULACJE!!!
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-09-23 o 11:42 |
||||
|
|
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
Kuzynka Mi przesłała eska że będzie miała trojaczki, nie umiem Sobie tego wyobrazić bo Ona taka niziutka i drobniutka =)
|
|
|
|
#4233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I weź tu bądź mądry Cytat:
chociaż mojemu mężowi coś ost. to nie wychodzi... no tak mnie wkur..., ze go wywaliłam z sypialni i on oczywiście w ogóle się nie kwapi by przeprosić i wrócić. To nie. Z rocznicą u nas to samo- pamiętasz tego ślicznego Fossila... ja dostałam wielkie, ogromne NIC. Jeny z tym odpoczynkiem to serio jestem na 100% pewna,ze mój też z czymś takim wyskoczy... zaczynam serio nienawidzić facetów... ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-23 o 11:48 |
|||
|
|
|
#4234 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
, ja zgubiłam ze 20 kg i jeszcze 20 zostało Cytat:
Cytat:
Ale tyle nie śpi, mało kiedy. Cytat:
Parówki jadłam wczoraj na śniadanie i też atrakcji nie było. Po kawusi sprawdzę reakcję dzisiaj. No dobra idę pokarmić i spacerek mnie czeka. Chyba. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Mój jak wyskoczył, to go wyśmiałam i było koniec głupich pomysłow. Załozyłam pas i boli mnie brzuch i krwawię, oj chyba to nie jest dobry pomysł.
|
|
|
#4235 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to tz ciągle go głaszcze i mizia bo zostało mu tak po ciąży ![]() Cytat:
A ćwiczenia na pewno po 6 tygodniu takie lżejsze, krwotok swoją drogą, ja gdzieś czytałam że zbyt intensywne ćwiczenia mogą zatrzymać laktacje ![]() Cytat:
![]() tak jak dziewczyny pisały najpierw kupki sa takie smółkowe ciągnące, czarno-zielone, potem się robią żółte ![]() Cytat:
dalej unikam tylko mocno wzdymających typu kapusta, grochy, fasolki itp. i mocno ostrego ![]() Cytat:
![]() u nas też na ululanie najlepszy drugi cyc ja na chwile tak do 5 minut podnosze, jak sie nie odbije to kłade na boczku i już ![]() u nas raczej spokojnie przedwczoraj pierwszy raz dałam Natalci MM (z Hippa kupiłam, pisze na nim że może być stosowany jako uzupełnienie karmienia piersią) piła aż się uszka trzęsły więc moge być spokojna jak pojade do szkoły i mojego mleka z zamrażalnika braknie to zawsze jest w pogotowiu sztuczne dzisiaj zamroziłam pierwszą porcje może jeszcze troche sie nazbiera przez tydzień. Trudno odciągać przy tym moim głodomorku cokolwiek ![]() Zaraz ma teściowa przyjechać poopłudniem lepiej bo przyjaciółka wpadnie ale musiałam ją okrzyczeć ze nas nie odwiedza ale troche jej zostało wybaczone bo przeziebiona była ostatnio ![]() sharifa, GRATULACJE !!!
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-09-23 o 11:54 |
|||||
|
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
anciaahk lepiej zdejmij pas
|
|
|
|
#4237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4238 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam Jesiennie...
![]() Gratuluje nowym mamusia !!! Cytat:
I tak powiem ze troche pomogl Co do zwisa (brzucha ) to dlugo mialam taki wlasnie miekki... Tzn.. powolutku sie naprezal ale juz do takiego stanu jak przed ciaza to mi nigdy nie powrocil No ale moze to moja wina bo za duzo nie cwiczylam... ![]() Ale majtki z pasami nosilam i tez troszke pomogly... Ja je jakos 3-4 tygodnie po porodzie zaczelam nosic... Tak od razu nie bo ponoc trzeba zostawic troche miesnie zeby popracowaly same... Cytat:
to samo z przytulaniem..Ale znam mamusie co po miesiacu zaczely i jedno i drugie... Ale one bardzo dobrze zniosly porod i szybko przestaly krwawic.. Cytat:
I jeszcze nie wyzywaj herbaty bo stokrotka do tej pory sie zastanawia jak to sie u niej stalo ze podczas porodu z rozwarcia 0 w kilka godzin zrobilo sie 10 cm.. Herbatka nie przyspiesza porodu tylko go skraca Takze pij kochana pij... Ja juz pije po 3-4 kubki dziennie... Tylko to nie jest 100% lisci (chyba 50% lisci i reszte hibiskus i cos jeszcze) ...W przyszlym tygodniu jade po same liscie.... Cytat:
Ja tez pilam bardzo duzo po porodzie i maly tez byl od niej spokojniejszy A ja jade na jakies zakupy.. W sumie nie mam nic do kupienia ale musze jakos poprawic sobie humor... Moze Alanowi cos do ubrania kupie bo biedny teraz poszkodowane ![]() Od kilku dni mam jakies takie mocniejsze klucia kosci pipkowych ![]() Normalnie igly ze az tak jak pisalyscie robie Jacksona... i sycze jak waz...Mam nadzieje ze mnie nie zlapie na miesice ![]() I jakby tych wszystkich bolaczek bylo malo to jakos krzywo spalam lub mnie przewialo i nie moge szyja ruszac... ![]() I wczoraj walnelam sobie kolorek na wlosy...Mialo byc ice chocolate a wyszedl jakis machon czy cos... No nie wazne w kazdym razie wygladam inaczej bo ja zazwyczaj mam ciemny blad- jasny braz-pasemka... Milego dzionka..,. |
||||
|
|
|
#4239 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A co ćwiczysz? Bo ja czytałam, że wpierw wystarczą dłuższe spacery a po 6 tygodniach można zacząć wciągać brzuch![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4240 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas rocznica była obustronnie pusta bo duże wydatki były ale teraz idą moje urodzinki, ciekawa jestem czy ten mój coś poza standardowym zestawem książek Kinga wymyśli ![]() Cytat:
że nie wspomnę o nieistniejącej diecie matki karmiącej ![]() Kurcze odkurzacz na słodkie mi się włączył, ciągle bym żarła ciastka i waga rośnie
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4242 |
|
kosmitka
|
Acelinko jak Ty mrozisz ten pokarm - w czym, ile, napisz proszę. Ja się boję, że tyle nie ściągnę. Ile ml zjada taki 2-miesięczny bobas?
|
|
#4243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spędziliśmy miły dzionek w trójke, spacerek, popołudniem przyszła moja mama z życzeniami na rocznice i odniej dostaliśmy ślicznego drewnianego słonia, takiego dużego a teściowa to oczywiście nawet sms'a nie posłała, pewnie nie pamiętała :/Cytat:
one sa po 100 ml, jak nie odciągne tyle za jednym razem to daje do lodówki bo w lodówce można trzymać do 3 dni, jak się nazbiera 100 to do zamrażalnika, w zamrażalniku można trzymac do 2 tygodni chyba ze ktoś ma super niską temperature to dłużej nawet ![]() nie mam pojęcia ile zjada taki bobas, natalka na pewno duuuużo
|
||
|
|
|
#4244 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I ZDRÓWKA DLA OBU Cytat:
No a u nas dziś 39tydz chciałam dziś urodzić - fajna data... no i dopiero się skapnęłam, że "proroczy" sen mojej mamy się nie spełnił przecież miałam rodzić 21go ![]() Wczoraj mama wychodząc z domu na nockę spytała - to jak dzisiaj rodzimy? A ja na to - ja tak ale Amela???? No ale później mama dzwoniła - NIE RÓDŹ dzisiaj bo jest 15dzieci i nie będę z Tobą, nie dam rady. No to się wstrzymałam ale DZIŚ RODZĘ!!!!!!!!!!!!
|
||
|
|
|
#4245 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo tż musi wyrazić ostateczną zgodę, a ostatnio czasu nie ma ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A teraz zmykam do mamy do pracy - zeskanuję Wam zdjęcie mojej kruszynki. Mam nadzieję, że coś tam dostrzeżecie
|
|||
|
|
|
#4246 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej, hej
Małej coś ewidentnie zaszkodziło, bo nie spała dużo w nocy i puszczała bączki i takie małe kupki z tych bączków wyskakiwały. Więc już UWAŻAM CO JEM i pankuje A tak się mądrowałam, że będe jeść wszystko. Cytat:
![]() Cytat:
powiem tak - podczas akcji porodowej najbardziej bałam się badań, bo sama akcja to do pewnego momentu była pikuś, a badania bolały strszanie. Bo jak się okazało moja szyjka była jednak TWARDA!! Cytat:
![]() Cytat:
A co do diety - damy rade!! Cytat:
i trochę się męczyłam, dłużej trwa wtedy I faza porodu, boleśniejsze są badania, ale wszytsko do przetrzymania kochane |
|||||
|
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że może jakieś wskazania masz ![]() aaaah, może chociaż jednego, maluteńkiego skurczyka bym chciała ![]() jeny im więcej Was czytam- Mamusie, tym bardziej jestem tym przerażona- karmienie, kupki, jedzenie, płacze .... ile tego musimy ogarnąć i nauczyć się na początek
|
|
#4248 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny... a do której mogę pisać jak urodzę???
bo ja taka niezauważalna się czuję... i nie wiem w ogóle, czy kogokolwiek zainteresuje, że rodzę/urodziłam???
|
|
|
|
#4249 |
|
Zadomowienie
|
kasiuleczkakuleczka każdą to zainteresuje =)
|
|
|
|
#4250 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ty to jestes skarbnica wiedzy ;D |
|||||
|
|
|
#4251 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja też czasem jestem niezauważona ale już się przyzwycziłam że moje pytania czasem są bez odpowiedzi sama też jak cytuję i odpisuje to widze że cytatów mi brakuje ale już nie pamiętam których
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Maminki Kochane
![]() Wpadłam do was żeby sobie troszkę humor poprawić. Ciągle myślę o tym debilnym lekarzu :/ Aż w nocy miałam straszny sen. Śniło mi się, że wszystkie już urodziłyście a nawet więcej, bo pokazywano was w tv jako sexy mamuśki i spacerowałyście po wybiegu jak profesjonalne modelki. A ja tak patrzyłam na was i siedziałam z ogromnym brzuchem i ryczałam, bo doktorek powiedział, ze on porodu nie będzie mi wywoływał, cc tez nie zrobi bo to jest niezgodne z naturą i mam czekać chociaz dawno już byłam po terminie. Normalnie ze łznami w oczach sie obudziłam. A teraz ide nadrabiać bo znowu tylko smęce i o sobie piszę. Przepraszam was
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4254 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
|
|
|
|
#4256 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Gratulacje mamusie. Dużo zdrówka Sharifa ale drobinkę masz ![]() ![]() k laski:![]() U dziecka kilka rodzajów kupek jest normalnych, zależy to również os tego jak się karmi(tylko piersią, tylko mm, czy tez oba mieszane). Dla mnie największe wrażenie zrobiła smółka-otworzyliśmy pieluszkę, że umyć dupkę, a tu nadal syn ją robił. Wszędzie była. Potem na kolejną czekaliśmy 7 dni i to były stresujące dni. A jak się unormowało, to przez dłuższy czas była kupka przy prawie każdym karmieniu. Co do tego czy karmić z jednej piersi czy z obu-ja karmiłam z jednej i starczało. Konkretnie to karmiłam z jednej, jak młody sprawiał wrażenie najedzonego podnosiłam go do odbicia, jak odbił to jeszcze raz go przystawiałam do tej samej piersi na parę minut. I niezależnie od teorii położnych, ten układ najbardziej nam pasował. bez tej dolewki była awanturka i płacz. Wczoraj kupiłam wózek i gondolkę-nareszcie Jeszcze tylko fotelik,niestety okazało się, że nie można go wczepić w wózek, który wybrałam, no cóż. Nie będę wpinać. Miłego dnia
|
#4257 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec tez juz moge rodzic ja panna ale mała chyba woli byc znaku zodiaku tatusia bo nie chciała wyjsc predzej![]() Cytat:
![]() to mam nadzieje ze mama bedzie miała spokojny dzien w pracy i bedzie mogła na spokojnie tylko toba sie zajac ![]() Cytat:
![]() chyba kazda czasami czuje sie niewidoczna jakos gina nasze posty czasem - nie martw sie
|
|
|
#4258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do mnie możesz pisać ![]() Cytat:
![]() od tego jest forum ![]() my próbowaliśmy w niedziele .. baaaardzo chciałam bo mnie skręca nawet się ogoliłam daliśmy sobie spokój póki co bo bałam sie ze coś i się tam porobi, co nie zmienia faktu że i tak było miło i bez całkowityhc przytulanek
|
||
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to bym juz chciala |
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny jest Filipek! A zdjęcie z tata wymiata ![]() Aguś tyle optymizmu w twoich postach dziękuję Ci za to normalnie Bo ja się zaczynałam bać czy to wszystko ogarnę i jeszcze ten lekarz chamski mnie dobija, że ostatnio non stop sie dołuję. A Twoje słowa mnie uskrzydliły ![]() Sharifa gratulację! Faktycznie kruszynka się urodziła malutka ![]() Acelinka Cotuś ja was podziwiam, ze teraz o przytulankach myślicie Ale nie powiem nie powiem to tez jest podnoszące na duchu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

Ja przypadkiem podniosłam głowę jak miałam leżeć plackiem i przez tydzień męczyły mnie okropne bóle głowy
Chciałabym już ćwiczyć ale niestety jeszcze ze 2 mc muszę poczekać
Tyle, że tak jak pisałam, skóra jest mało jędrna na razie
Ja na razie bardzo uważam bbo się boję żeby nie zaszkodziło
Noszę pas poporodowy, trochę mi to sadło spłaszcza, ale i tak wyglądam jakbym była w 4 miesiącu. 

, ja zgubiłam ze 20 kg i jeszcze 20 zostało

mnie położna asekurowała, pokazała jak wstać, pomogła się umyć i przebrać.
za to 3mam kciuki

i waga rośnie 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo tż musi wyrazić ostateczną zgodę, a ostatnio czasu nie ma
bo ja taka niezauważalna się czuję... 
k laski: