|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42481 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
myjesz włosy, dajesz odżywkę b/s, ręcznikiem nadmiar wody ściągasz. Potem się prostujesz, głowę pochylasz do tyłu [patrzysz w sufit po prostu ] i potrząsasz lekko głową na boki wszystko powinno wrócić na swoje miejsce
|
|
|
|
|
#42482 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Wie, co mówi ![]() Cytat:
Cytat:
Moje włosy też są cienkie i miękkie, choć dzięki sporej porowatości mogę nałożyć na nie sporo specyfików. Musze jednak unikać: - parafiny i wazeliny, - większości polimerów i silikonów (mogę stosować dimethicone, ale w ilościach minimalnych). - oleju słonecznikowego. Poprzyglądaj się, czy i Ty powinnaś coś ograniczyć. I koniecznie przejrzyj to, co robią falowłose oraz Małgosia. Ona też ma lżejsza pielęgnację, większość odżywiania robi przed myciem. za miód![]() Cytat:
A jaką hennę wybrałaś?Cytat:
zawsze dobrze jest zrobić na początku, by mieć materiał do porównań. często nie widzi się zmian, które zdążyły się dokonać. Cytat:
![]() Cytat:
Samych przyjemnych rzeczy Przyłączam się, cudeńko ![]() Cytat:
Albo za dużo emolientów, za mało humektantów. Mnie też się podoba ten balsam. Wygląda na fajnie ułożony, zależy tylko, jak układają się stężenia. Uch... nie specjalizuję się w szamponach, ale widzę wzmocniony SLES, w ogóle 3 substancje myjące na samym początku. Do tego sól i polimer (no to już możemy mieć ewentualną niezgodność z cg), którego podejrzewam o to "odżywkowe" działanie. Pomoże mu masło kakaowe, bo nie wnika. Zatem włosy rozczesz łatwo. Fajną sprawą jest kwas mlekowy. Ów "nawilżacz" to humektant w postaci glikolu propylenowego, który najprawdopodobniej jest zmieszany z wodą i ekstraktami (więc nie tyle dla włosów, co dla produktu pojawia się ten glikol). Tych z kolei nie brałabym na poważnie - nie dość, że są daleko, więc niewiele, to jeszcze są dodane do szamponu. A jak długo zostawiamy szampon na włosach? Olej migdałowy w ilościach minimalnych. Jak dla mnie raczej średnio.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-09-23 o 09:35 |
|||||||||
|
|
|
#42483 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaglądaj do nas, zaglądaj ![]() Cytat:
Piękne kręciołki ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#42484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całusyyy!!! tak na marginesie wyczaiłam wczoraj całkiem ciekawy szampon! okazało się, że jest na Kwc, ale bez zadnej opinii i w małym opakownaiu. A ja kupiłam 1 litr za 4,99! Zdjecia. Skusiłam się, bo nie ma pegów, SLES zamiast SLS i coconut oraz ekstract z rzepy.. tylko ten coconut to teraz widze, ze nie oil.. Myłam nim dzisiaj przy OMO i miłe wrazenie. Słabo się pieni, dosc wodnisty, włoski skrzypią po nim. Moze bedzie niezły do zmywania silikonów i ciezszych olei.
|
|
#42485 |
|
Zakorzenienie
|
poszperałam i juz wiem, ze ten diethanolamide to rodzaj kwasu tłuszczowego, czyli ok
![]() ojeje post pod postem mi wyszedł, prosze połączyć
|
#42486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42487 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
fajnie wyszło i fajny kolor włosków masz
![]() Cytat:
i podziwiam samodzielność. Ja się nie podejmę chyba u siebie ![]() szkoda tylko, ze potem coraz gorzej... średnio podoba mi sie to co zrobiło się z nich po paru godzinach ;( Cytat:
możę coś mi doradzisz? Zaraz pw napiszęKascysko opisała plunking odwrócony - ja robię dokłądnie tak samo Cytat:
A ty tamz a duzo nie wymagaj od włosów... na 3 dzien to ja bym anwet nie próbowała nic ratowac ![]() Co do zeli to ja w sumie lniany, ale mam sklepowe dwa i byłam zadowolona na początku. Teraz jakoś mniej się sprawdzaja :/ Cytat:
no Cien med na bank ![]() Cytat:
![]() a o rady pytam bo może popełniam jakiś błąd pielegnacyjny i o nim nie wiem... Może po szamponie powinnam coś bardziej emolientowego nic Alterra granat... A może dokapać oleju do niego (puszaka to ograniczy? czy tylko spowoduje większy przyklap, bo niepotrzebnie przetłuści... - tego typu rzeczy o których mam jeszcze małe pojęcie na razie..)Cytat:
też robię mniej więcej to samo ale ja żel lniany z b/s łączę ostatnio i daję na ociekające i nadmiar wody ściągam i dopiero staję prosto i trzęsę i dalej tak samo jak Dmka pisaął.---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
A mam jeszcze Delie tą bordową. Zastanawiałam się nad tą isaną pomaranczowo czarną... Ale ja daję duuuzo żelu i poje się ze bede przesadzac (i czekam na jakas promocję w ross )
|
|
#42488 | |||||||||
|
|
Cytat:
![]() Takie zdjęcie to naprawdę dobra motywacja dla nieprzekonanych Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, że już wszystko na prostej drodze.Chodź do nas, wyciągniemy Cie z nerwówki ![]() Cytat:
Ciesze się jednak, że jest dobry efekt, ostatnio narzekałaś.Moje foszą się kolejny dzień, kolejne mycie. Nie wiem... Postanowiłam, ze obetnę, jeśli się nie uspokoją. I chyba w weekend przyciacham, bo mam już dość. Co to ma być Cytat:
Ech - czerwona z odżywiających ma tylko olej rycynowy i panthenol daleko. Może obciążyć. Fioletowa ma olej słonecznikowy i hydrolizowany jedwab, więcej zapachów. To dopiero może obciążyć! Granatowa najciekawsza - ceramidy i cholesterol. Tez sporo zapachów. Poza tym wszystkie początki są identyczne, silikon 4, więc sporo, zaś składniki odżywcze dość daleko, jednak w prawdopodobnie w optymalnych stężeniach. To tak na pierwszy rzut oka. Cytat:
Cytat:
![]() Do tego ładne U Ci wyszło skutkiem tego cięcia Doskonały efekt poranny! Cytat:
Widzę, że bez narzędzia się nie obyło ![]() Cytat:
|
|
#42489 |
|
Zakorzenienie
|
Mgiełko - isany spróbuj, jak będzie tańsza w ross
Najwyżej będziesz mieszać z innym, albo dawać mniej, ja już mam taką wypracowaną ilość isany, która mi nie skleja, a dobrze utrwala, bo na początku dawałam za dużo i czasem miałam przykurzone włosy
|
|
|
|
#42490 |
|
Zakorzenienie
|
byłam zachwycona isaną , ale nie moge dobrac ilości. Albo mam strąki albo zbyt proste. No i równomiernie nałozyc po całosci to tez mi jeszcze nie wychodzi.
Strąki mam po ilości.. uwaga- groszku na całe włosy. Przy połowie groszku nie działa. Wrzuciłąm dzisiejsze efekty do codziennika. Nie jestem zadowolona. Ech.
|
#42491 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
nakładam tego żelu duuuużo więcej i strąków nie zauważyłam
|
|
|
|
|
#42492 | ||||||
|
|
Podrzuciłaś mi pomysł...
Dawno nie było lecytyny, może na to zareagują chętniej? Cytat:
Możesz w ciągu dnia popsikać lnianym żelem, Jantarem odzywką, by je odświeżyć. Kiedy wyschnie psikadło, odgnieć delikatnie. Z czasem i taki zabieg będzie zbędny... Bosko błyszczą Mnie się podobało już wcześniej, ale teraz U jeszcze bardziej jest widoczne.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo dobre zachowanie po reanimacji. Nie mogę się doczekać, aż skręt pójdzie wyżej ![]() Ja do pomysłu DMKi dodam swój sposób (ostatnio coraz częściej postępuję w ten sposób. A w zasadzie nie postępuję sposób Anki.d polegający na suszeniu do końca z opuszczoną głową. Potem wszystko odgniatasz. Silne myjadło jak dla mnie... Dobry oczyszczacz Zawsze tak wyjdzie, jeśli dodasz załącznik. Już zostawimy, dobrze?
|
|
#42493 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie wyglądało to za ciekawie Cytat:
mnie też ściska jak patrze na moja siostre która ma 3 b"ja chce mieć takie włosy jak ona" wcale się nie dziwie tej prostowłosej że chce mieć takie jak ty fale i loki są najpiękniejsze Mam koleżanki które mają fale i loki (prostują ) i też mówią że chcą takie jak ja .Ja im wtedy mówie przecież macie takie tylko zadbajcie troche o nie Cytat:
zdięcie 1 i 2 Cytat:
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-09-23 o 11:01 |
||||||
|
|
|
#42494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42495 |
|
Zakorzenienie
|
eloe, dziekuję za sposoby
nie mogę sie doczekac, zeby je sprawdzic, moze akurat to jest to. Zwyczajnie nie ruszac, bo za duzo tłamsze, poprawiam, przekładam. Spróbuję na wieczór i bez ruszania. Odchyle tylko głowe, wgniote zel i zostawie do wyschniecia. Ewentualnie zrobie to na wieczor, zeby nic juz nie ruszac i odgniesc rano.włąsnie nie wiedziałam od czego to zalezy, ze raz sie podpisuje samo pod post a raz nie. dzięki za uswiadomienie. myszko ,aniuDMK, łyżkę?! rety.. to czemu mnie wychodza jakies takie oddzielne pasma pozlepiane tłustawe nawet po wygnieceniu po ilosci groszku?! dzis próbowałam tak że wgniatałam od konców, a wczesniej jak odzywke, przeczesywałam palcami i zgniatałam od dołu do góry. jakis czas temu mogłam na włosy nałozyc wszystko i nic sie nie sklejało, wszystko gdzies znikało, a teraz czego bym nie dało, to łatwo przesadzic.. czy to swiadczy o zmniejszonej porowatości? czy pielegnacja mogła tak poprawic włos?
|
#42496 | ||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Masz delikatne włoski, prawda? Bo na zdjęciach tak wyglądają![]() Cytat:
Chyba, że będę płakać![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż jeszcze do końca nie wiem co mogłabym napisać![]() Cytat:
![]() Siedzę właśnie z henną na włosach. Aż strach się bać co z tego wyjdzie
|
||||||||||||
|
|
|
#42497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że u loczków ta metoda wszystko głową w dół bez rozczesywania się sprawdza idealnie, ja z falami tak nie mogę, próbowałam początkowo to miałam takie niewiadomo co na głowie, więc zostałam przy rozczesaniu delikatnym palcami na stojąco z odżywką bs, zaraz szybko żel i dyfuzor i fale wyraźne są, ale dyfuzor pomógł mi je wydobyć, bo bez niego mam dużo mniejsze. |
|
|
|
|
#42498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli nie uzywasz grzebienia, tylko palcami na bs'ce? okej. to ja jednak wygrzebię dyfuzor... ale za jakis czas, na razie popróbuje jeszcze całkiem bez.
|
|
#42499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42500 | |||||
|
|
W ogóle się zastanawiam, czy nie przestać ich nadmiernie dotykać. Im więcej, tym naprawdę gorzej. Coś powoli przestają mnie potrzebować Cytat:
Cytat:
Włosy się zmieniają, te zdrowsze nie chłoną już wszystkiego, mogą łatwo czuć obciążenie. Na początku pielęgnacji potrafiłam umyć włosy Lorysem shea bez skutków ubocznych w postaci obciążenia. A to przecież odżywka na parafinie. Obecnie mogę zapomnieć o parafinie, wazelinie, nafcie. Kiedyś tak nie było Edit: zerknęłam do codziennika. Jeju, ależ Ty masz kolor Czy aby nie skomponowałaś zbyt ciężkiego zestawu dla swoich włosów? Dobrze by też było sprawdzić, jak działa sam amodimethicone. Może to jego wina? Cytat:
za piękny kolorCytat:
Cytat:
Aż mnie się ponownie hennować zachciało
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-09-23 o 13:28 |
|||||
|
|
|
#42501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobrze trafiacie
Dziękuję za głos ![]() Co to za narzędzie, dźwignia Bardzo przyjemnie się wyciska :PJest dobrze ale mogło być lepiej. Albo mi się odzywa podrażnienie po farbie, z opóźnieniem, albo reakcja na zeszłosobotni miód z aloesem? Albo co nowego się przejadło? Czuję się jakbym nie domyła włosów znowu bo grzywka i kosmyki zatłuściły mi skórę na twarzy? Będzie mycie w wersji minimum ;] Maska Bingo ma się nie przejadać i już, co ja zrobię z taakim słojem ;P Cytat:
U Was w cywilizacji może coś się trafi ;PCytat:
Ag Rafka, nie pamiętam, czy skomentowałam cięcie? REWELACJA!! Bardzo korzystne
|
||
|
|
|
#42502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nawet w nocy mi się snią fale, loczki i ugniatanie. Dzis o 2 w nocy obudziłam się i wpadąłm na jakis genialny pomysł odnosnie obsługi moich włosów. Był tak fantastyczny, że az posżłam do kuchni napic się herbaty. Zadowolona posżłam spac i.. zupełnie nie pamietam co to miało być.. :-Pza cięzki? to może jutro umyję tylko glorią i nałożę waxa classica. Tylko co potem? trzeba zabezpieczac, to absolutnie niezbedne? Ja od dosc dawna psikam tą owocowa schauma i nawet nieźle mi robiła reanimację, więc Amodimethicone chyba dobrze znosze, bo di- juz nie. Po tym pantene mocno się rozkręcają. Ale tym razem nie psiknę, zeby zorientowac się co i jak. mnie lorys od początku nie służył, były po nim jakies takie teposuche. Unikam parafiny. nie wiedziałam, ze włosy naprawde sie zmieniają. uwazałam, ze jak trafiłam swoja pielęgnację, to juz w ciemno mam spokoj.. jak się myliłam. naprawde Ci sie podoba? dziękuję ludziom sie własnie podoba, pytają czym robie, ze mam taki naturalny kolor. tylko ja mam takie wyrzuty sumienia, ze te moje włoski katuje co miesiac farbą. jednoczesnie nie jestem juz pewna jaki mam prawdziwy kolor. z kolejnej strony boję się, ze po 30stce to troche za pozno na zapuszczanie swojego koloru. tesciowa pociesza mnie, ze jak cos, to zawsze moge zafarbowac, a poki nie zostawie ich w spokoju, to sie nigdy nie dowiem jaki teraz mam kolor.. najdłuzej wytrzymałam 3 miesiace bez farby. takze moze nie chwalcie mojego kolorku, bo się złamię i zafarbuję ten odrost w trymiga.
|
|
#42503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podobają mi się strasznie od połowy i na końcówkach, ciekawe czy zaczną się kręcić wyżej ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#42504 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Poczytuje Was od ponad roku. Mam cały arsenał polecanych odżywek i masek. Jako, że mam osłabione częstym malowaniem (wczesna siwizna) włosy efekty nie są spektakularne - choć po wielu latach spinania włosów od kilku miesięcy odważyłam się chodzić w rozpuszczonych (używając luźnej gumki przy gorszym dniu). Piszę, bo muszę wyrazić swój podziw nad włosowymi zmianami MgielkaM Maliniarka katie100 ![]() Ja po roku "pieszczenia się" z moimi włosami nie mogę się pochwalić aż tak spektakularnymi efektami - choć efekty widać |
|
|
|
#42505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A próbowałaś kochana joanny bs jakiejś jako stylizatora? Cytat:
|
||
|
|
|
#42506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że się odezwałaś ![]() pokażesz włoski? rozjaśniasz czy przyciemniasz? Ajrisz heh trudno Cię nie rozpoznać dla mnie jesteś zagorzałą fanką Cien (głosik od Przeszkody ) powodzenia!
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-23 o 14:50 |
|
|
|
|
#42507 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Z internetu korzystam w pracy (w domu mam kiepskie łącze niestety) więc jeżeli znajdę jakieś fotki "do ludzi" to wrzucę, ale pewnie dopiero w poniedziałek Pozdrawiam wszystkie zakręcone i kończę dzień pracy |
|
|
|
|
#42508 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Często Polacy i w języku angielskim ubezdźwięczniają końcówki. Podobno po tym ich najłatwiej poznać (jak już mają prawidłowy akcent itd.). Cytat:
|
|
#42509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jakieś resztki z mazideł i ZSK więc postaram się coś pokombinować
|
|
#42510 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Ale się zapusciłam w naszym wątku ![]() Miałam sporo na głowie ostatnio (loków też ). To przyjazd mamy, to wyjazd do PL, to przyjazd tesciowej itd.W końcu jestem, ale mam mieszane uczucia co do tej całej pielęgnacji CG Stosuję sie do waszych porad i staram sie pielegnować moje loczki jak należy (zakupiłam nawet polecane odżywki jak byłam w PL). Jestem z Wami już dobrych parę miesięcy, a tu dufa![]() Powiem tak: umyję delikatnym szamponem włosy, nakładam odżywkę, raz w tygodniu maskę, zawijam mokre w koszulkę, schną same i... włosy są oklapnięte, puszą się, a loczki tak delikatne, że najmniejszy powiew wiatru je deformuje A teraz tak: umyję, nakładam odżywkę, zawijam w koszulkę, nakładam piankę (i ewentualnie jakis inny specyfik z silikonami, w każdym bądź razie niezgodny z CG), jak juz są wilgotne suszę dyfuzorem, dalej krem z silikonami lub trochę żelu na suche już włosy i... efekt to drobne loczki, które długo się trzymają, fryzura uniesiona, oczywiscie trochę puchu nadal jest, ale nadaje on objętosci moim cienkim włosom. Tak więc jesli chcę uniknąć stosowania tych wszystkich złych specyfików na co dzień, to muszę wiązać włosy żeby jakos wyglądać. Jednak na większe wyjscia muszę nałożyć te wszystkie chemikalia
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

myjesz włosy, dajesz odżywkę b/s, ręcznikiem nadmiar wody ściągasz. Potem się prostujesz, głowę pochylasz do tyłu [patrzysz w sufit po prostu
] i potrząsasz lekko głową na boki
wszystko powinno wrócić na swoje miejsce 
Wie, co mówi
za miód

A dobra, zdążyłam, zdjęcie po reanimacji ostatnie

Najważniejsze, że już wszystko na prostej drodze.
nakładam tego żelu duuuużo więcej i strąków nie zauważyłam

)
Stwierdziłąm, że za mało ścięłam i przed chwila poprawiłam. Zaraz coś pstryknę i zobaczę, czy nadal nic nie widać...
) i też mówią że chcą takie jak ja .Ja im wtedy mówie przecież macie takie tylko zadbajcie troche o nie
Ale pomimo suchego siana są takie jędrrne