Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1417 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 09:26   #42481
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
a wiec tak. myję włosy na stojąco schylajac łepetynę do wanny, wiec włosy wisza w dół. Jak skoncze, to odciskam nadmiar wody, daję odzywkę bs i odgniatam ręcznikiem, tzn robie plunking harmonijkujac je jednoczesnie. I co dalej? BO jak po tym dam głowe do tyłu, to mi wsyztsko stoi na czubku, a tył jest prosty, bo włosy z karku zwijają sie do przodu.
Jest na to sposób, który podsunęła nam Rybiorek myjesz włosy, dajesz odżywkę b/s, ręcznikiem nadmiar wody ściągasz. Potem się prostujesz, głowę pochylasz do tyłu [patrzysz w sufit po prostu ] i potrząsasz lekko głową na boki wszystko powinno wrócić na swoje miejsce jak nie to paluszki między włosy z tyłu głowy przy skalpie i też potrząsasz delikatnie. Po tym działaniu nakładam stylizator w pozycji stojącej

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:34   #42482
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
A gdyby aloes ugotować? Taki np żel lniany aloesowy gotowany razem. Nie wiem czy jest szansa że składniki przeżyją temperaturę przez dłuższy czas, bo sparzać się sparza
Co innego sparzanie, a co innego gotowanie. Ja bym nie gotowała
Cytat:
eloe, hihih.. no tak, troszkę przegięłam z tymi życzeniami :P męza zapytac mówisz.. kiedys pytałam, to kazał mi zrobic trzy rzeczy
No widzisz? Mąż mądry Wie, co mówi
Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
biovax'a do końcówek dziś wcieram rzepkę a potem maseczka z rycyny itp
Biovax... OK, przynajmniej ochroni. Pamiętaj tylko o szamponie.
Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Ale nie mam pojęcia, co mi może pasować. Mam po prostu cienkie, miękkie i podatne na obciążenia włosy. W zasadzie to nawet nie staram się, żeby się falowały, bo jakoś mi nic nie wychodziło, więc skupiłam się na nawilżaniu i odzywianiu.
Przeglądam odzywki i naprawdę nie wiem, jaką teraz sobie sprawić
Póki co spróbuję pomieszać z miodem tak na przykład, to może coś da.
Nie ma sensu się poddawać, trzeba próbować na wiele sposobów. Czasem dodanie oleju załatwia sprawę i można użyć odżywkę. Czasem trzeba odchudzić mycie o odżywkę b/s, czasem znów dodać szampon, by móc zastosować coś cięższego.
Moje włosy też są cienkie i miękkie, choć dzięki sporej porowatości mogę nałożyć na nie sporo specyfików. Musze jednak unikać:
- parafiny i wazeliny,
- większości polimerów i silikonów (mogę stosować dimethicone, ale w ilościach minimalnych).
- oleju słonecznikowego.
Poprzyglądaj się, czy i Ty powinnaś coś ograniczyć.
I koniecznie przejrzyj to, co robią falowłose oraz Małgosia. Ona też ma lżejsza pielęgnację, większość odżywiania robi przed myciem.
za miód
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Dzięki, uspokoiłaś mnie
DMK też pisała, że nakłada odżywkę, więc możesz czuć się podwójnie uspokojona
Cytat:
Jutro właśnie chcę zrobić pierwszy raz hennę. Nigdy wcześniej nie robiłam dlatego jak na pierwszy raz raczej nie dodam nic oprócz tego co w instrukcji żeby mi chwycił dobrze kolor. Ale przy następnych razach będę już kombinować
A jaką hennę wybrałaś?
Cytat:
Może i ja kiedyś zrobię wpis
Obowiązkowo!
zawsze dobrze jest zrobić na początku, by mieć materiał do porównań. często nie widzi się zmian, które zdążyły się dokonać.
Cytat:
Już jestem dość wybredna jeśli chodzi o produkty do włosów Ale fakt, wiem więcej ale to ciągle zbyt mało.
Odnoszę ostatnio to samo wrażenie
Cytat:
Ale minęło dopiero 2,5 miesiąca, jeszcze sporo przede mną
Oj tak Samych przyjemnych rzeczy
Cytat:
Milena
Twoje włosy są cudowne
Przyłączam się, cudeńko
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Eloe - uwielbiam Twoje dziennikowe wpisy, takie obszerne
dziękuję
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Dzis znow spierzenie to ciekawe, bo przeciez, zdawaloby sie, klade oleje, emolienty w odzywkach, a te dziwaki suche i suche. Tu trzeba, widze, cierpliwosci. Tyle ze kolorek mam ladny.
Robiłaś kolor? Pewnie wariują jeszcze z tego powodu.
Albo za dużo emolientów, za mało humektantów.
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
po analizie Eloe (dziękuję ) kusi balsam Romantic

Mnie też się podoba ten balsam. Wygląda na fajnie ułożony, zależy tylko, jak układają się stężenia.
Cytat:
Aaa, widziały dziewczyny? Może ktoś coś powie więcej? KLIK! i KLIK!
Uch... nie specjalizuję się w szamponach, ale widzę wzmocniony SLES, w ogóle 3 substancje myjące na samym początku. Do tego sól i polimer (no to już możemy mieć ewentualną niezgodność z cg), którego podejrzewam o to "odżywkowe" działanie. Pomoże mu masło kakaowe, bo nie wnika. Zatem włosy rozczesz łatwo. Fajną sprawą jest kwas mlekowy.
Ów "nawilżacz" to humektant w postaci glikolu propylenowego, który najprawdopodobniej jest zmieszany z wodą i ekstraktami (więc nie tyle dla włosów, co dla produktu pojawia się ten glikol). Tych z kolei nie brałabym na poważnie - nie dość, że są daleko, więc niewiele, to jeszcze są dodane do szamponu. A jak długo zostawiamy szampon na włosach?
Olej migdałowy w ilościach minimalnych.
Jak dla mnie raczej średnio.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-09-23 o 09:35
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:50   #42483
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Obiecałam jakiś czas temu, że pokaże Wam co mi się z włosami dzieje niedługo po myciu - w ciągu dnia.

Na noc był olej arachidowy
zmyłam Alterrą migdał
Potem Alterra granat
Żel lniany i bs jaśka len rumianek na ociekające
odsączenie w mikrofibrę
chwila odwrócony plunking

jeszcze dawka żelu lnianego i harmonijkowanie
suszone dyfuzorem

zdjęcia 1,2 - zaraz po myciu
zdjęcia 3,4 - 5 godzin później

Nie dość, ze aureolka włosków dookoła, to rozprostowanie i brak objętości...

Jakies rady?
Kochana, a może to żel lniany? Próbowałaś jakiegoś innego? Bo ja pamiętam, że mi początkowo coś tam utrwalał, ale słabo i po czasie właśnie u mnie się rozprostowywały prawie.

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Ajrisz, Myszko, dziękuję

Katie100,ślicznie się tam u Ciebie podzialo!!! Teraz mi się pzrypomniało: miałam pisać Mysi, ze jej wloski mi Twoje przypominają.

No i było trzecie podcięcie, bo wciąż nie widziałam efektu. Teraz widzę, ale tylko w lustrze. Na zdjęciach niewiele, przynajmniej z tyłu. W ogóle po ciemku kiepskie jakieś te zdjęcia. W świetle dziennym wyraźniejsze i realniejsze. Jeszcze tam ogonki z tyłu wyłażą,a le to są po prostu te spod spodu, które się prostują i wtedy wystają.Prawa strona wydaje się krotsza, ale to złudzenie, tam się bardziej podwija.
Teraz pięknie, ogonków brak, takie gęste są teraz

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

nigdy w życiu nie użyłam żelu sklepowego, nie wiem czy w to wchodzić w ogóle (mam do stylizacji tylko lniany-wczoraj ugotowałam i niveę fc)
nie l;ubię sztywności, strąkowatości...sama nie wiem

w ogóle to już nie wiem czy chce mi się próbować nowych rzeczy, jestem jakaś zniechęcona i nie mam pieniążka
Ja teraz kochana używam samych sklepowych żeli, jak nie da się bardzo dużo i odgniecie dobrze, to ja nie mam sztywnych włosów i strąków. Może spróbuj na początek jakiegoś, choćby artiste czy różowy żel z rossmana, bo z męską isaną można przesadzić.

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
dziękuję spróbuj - Artiste jest niedrogi i wydajny. ja mam wersję dużą z pompką

i vice versa "Jak widzę takie włosy to aż mam ochotę zapuścić do takiej długości."
ani mi się waż ścinać!

trafna obserwacja, też myślę, że mamy z Mysią podobne włosy
a Twoje włosy po podcięciu ogonków
Spróbuję artiste na pewno - tylko na początek małe opakowanie

Cytat:
Mały Newsik Moja recenzja trafiła do II etapu konkursu na blogu Anwen Cieszę się bo nie miałam nigdy szczęścia w konkursach a tu dobry rok.
Chyba zgadniecie, która jest moja

Wczoraj było mycie znowu i znowu na noc przez ten olej co się nie domył, małe suszenie dyfuzorem bez żadnego układania, tylko nawiew od spodu bom przeziebiona :/ i spać (pillowploping )
Nawet coś jest
Dzisiaj obiecuję nie zaglądać na wizaż w czasie pracy!
Miłego dnia
Gratulacje
Zaglądaj do nas, zaglądaj

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Włoski nie związujemy koszulką na czubku głowy, tylko po nałożeniu stylizatora stajemy prosto, pozwalamy im opaść do tyłu, koszulkę podkładamy na ramiona pod nie(rękawami w stronę rąk), tułów bluzki zarzucamy na łebek, rolujemy rączki i wiążemy Wychodzi turban jak w zwykłym plunkungu, tylko odwrócony o 180 stopni

Zdjęcia z dziś, wybaczcie, że rozczochrane, ale teraz piję kawę i mam czas na zdjęcia i pisanie, zaraz się zreanimuję i lecę do dentysty A dobra, zdążyłam, zdjęcie po reanimacji ostatnie
Mi tam zauważyłam ani plunking czy odwrócony plunking nie służą, jedynie dyfuzor daje moich włosom kopa

Piękne kręciołki

Cytat:
Jest na to sposób, który podsunęła nam Rybiorek myjesz włosy, dajesz odżywkę b/s, ręcznikiem nadmiar wody ściągasz. Potem się prostujesz, głowę pochylasz do tyłu [patrzysz w sufit po prostu ] i potrząsasz lekko głową na boki wszystko powinno wrócić na swoje miejsce jak nie to paluszki między włosy z tyłu głowy przy skalpie i też potrząsasz delikatnie. Po tym działaniu nakładam stylizator w pozycji stojącej
O tak, ja właśnie od kilku myć tak robię, choć czasem i tak zdarza mi się po prostu górę z odżywką bs rozczesać palcami jak stoję prosto, od góry i tak mi się nie kręcą i lepiej wyglądają, jak są właśnie palcami rozczesane
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:50   #42484
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
oo.. to takie proste?! kurcze, faktycznie, a ja przez ten kłąb na tyle za każdym razem robię wyczes i trace czesc najdelikatniejszych fal... DZIĘKUJĘ! wypróbuję jutro na pewno.
całusyyy!!!

tak na marginesie wyczaiłam wczoraj całkiem ciekawy szampon! okazało się, że jest na Kwc, ale bez zadnej opinii i w małym opakownaiu. A ja kupiłam 1 litr za 4,99! Zdjecia.
Skusiłam się, bo nie ma pegów, SLES zamiast SLS i coconut oraz ekstract z rzepy.. tylko ten coconut to teraz widze, ze nie oil.. Myłam nim dzisiaj przy OMO i miłe wrazenie. Słabo się pieni, dosc wodnisty, włoski skrzypią po nim. Moze bedzie niezły do zmywania silikonów i ciezszych olei.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 094621.jpg (49,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 094700.jpg (32,6 KB, 37 załadowań)
Stary 2011-09-23, 09:56   #42485
mysia m
Zakorzenienie

poszperałam i juz wiem, ze ten diethanolamide to rodzaj kwasu tłuszczowego, czyli ok

ojeje post pod postem mi wyszedł, prosze połączyć
Stary 2011-09-23, 10:04   #42486
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
oo.. to takie proste?! kurcze, faktycznie, a ja przez ten kłąb na tyle za każdym razem robię wyczes i trace czesc najdelikatniejszych fal... DZIĘKUJĘ! wypróbuję jutro na pewno.
całusyyy!!!

tak na marginesie wyczaiłam wczoraj całkiem ciekawy szampon! okazało się, że jest na Kwc, ale bez zadnej opinii i w małym opakownaiu. A ja kupiłam 1 litr za 4,99! Zdjecia.
Skusiłam się, bo nie ma pegów, SLES zamiast SLS i coconut oraz ekstract z rzepy.. tylko ten coconut to teraz widze, ze nie oil.. Myłam nim dzisiaj przy OMO i miłe wrazenie. Słabo się pieni, dosc wodnisty, włoski skrzypią po nim. Moze bedzie niezły do zmywania silikonów i ciezszych olei.
Do zmywania olei i silikonów raz na czas będzie dobry
Stary 2011-09-23, 10:12   #42487
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
P.S. dzisiejszy efekt poranny
fajnie wyszło i fajny kolor włosków masz

Cytat:
Cha, cha. To samo niedawno mówiłam! I dzis nożyczki w ruch. Ale nie tak radykalnie, bo boję się Rybiorka-wypisze mnie z KKU, jak za mocno skrócę
o to to, bez radykalnych cięć. Ale fajnie, oby układały się lepiej po ścięciu i podziwiam samodzielność. Ja się nie podejmę chyba u siebie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
loki ze zdjęć po myciu przepiękne
szkoda tylko, ze potem coraz gorzej... średnio podoba mi sie to co zrobiło się z nich po paru godzinach ;(

Cytat:
Mgiełko jak będziesz gotowa z mazidłami to ja jestem ograniczę się do minimum
ok to ja się zorganizuję co ja chcę możę coś mi doradzisz? Zaraz pw napiszę
Kascysko opisała plunking odwrócony - ja robię dokłądnie tak samo

Cytat:
piękne masz włoski, nie przeszkadza mi ani nic to troszkę przyprostu, urocze są
dzięki
A ty tamz a duzo nie wymagaj od włosów... na 3 dzien to ja bym anwet nie próbowała nic ratowac
Co do zeli to ja w sumie lniany, ale mam sklepowe dwa i byłam zadowolona na początku. Teraz jakoś mniej się sprawdzaja :/

Cytat:
Mały Newsik Moja recenzja trafiła do II etapu konkursu na blogu Anwen Cieszę się bo nie miałam nigdy szczęścia w konkursach a tu dobry rok
gratulacje no Cien med na bank

Cytat:
chyba trochę marudzisz
Rady? Wszystko kwestią pielęgnacji i stylizacji
no nie wiem... widac na zdjęciu jak to się pogorszyło, a nie leżałam na nich ani nic...
a o rady pytam bo może popełniam jakiś błąd pielegnacyjny i o nim nie wiem... Może po szamponie powinnam coś bardziej emolientowego nic Alterra granat... A może dokapać oleju do niego (puszaka to ograniczy? czy tylko spowoduje większy przyklap, bo niepotrzebnie przetłuści... - tego typu rzeczy o których mam jeszcze małe pojęcie na razie..)

Cytat:
Zdjęcia z dziś, wybaczcie, że rozczochrane, ale teraz piję kawę i mam czas na zdjęcia i pisanie, zaraz się zreanimuję i lecę do dentysty A dobra, zdążyłam, zdjęcie po reanimacji ostatnie
ale masz skręt ciekawe czy zacznie się wyżej przesuwać

Cytat:
Jest na to sposób, który podsunęła nam Rybiorek
też robię mniej więcej to samo ale ja żel lniany z b/s łączę ostatnio i daję na ociekające i nadmiar wody ściągam i dopiero staję prosto i trzęsę i dalej tak samo jak Dmka pisaął.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Kochana, a może to żel lniany? Próbowałaś jakiegoś innego? Bo ja pamiętam, że mi początkowo coś tam utrwalał, ale słabo i po czasie właśnie u mnie się rozprostowywały prawie.
kurde, szkoda jakby to była jego wina... Dzisiaj do reanimacji dodałam razem z nim Artiste fioletowy.
A mam jeszcze Delie tą bordową. Zastanawiałam się nad tą isaną pomaranczowo czarną... Ale ja daję duuuzo żelu i poje się ze bede przesadzac (i czekam na jakas promocję w ross )

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 10:16   #42488
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość

To ostatnie zdjęcie w albumie wstawiłam specjalnie, żeby pokazać, jak wyglądają te same włosy jak się o nie nie zadba - dla porównania, dla nieprzekonanych
Byłam u fryzjera i cyknęłam sobie fotkę po powrocie. Następnego dnia już była maseczka
Czuję się uspokojona
Takie zdjęcie to naprawdę dobra motywacja dla nieprzekonanych
Cytat:
Dziwi mnie jedno - ten odmieniony zestaw stosowałam jakiś tydzień i nic się nie działo. Może macie jeszcze inne pomysły na to, czemu skalp mi zgłupiał?
Podrażnienie nie musi ujawnić się od razu. Zwykle to troszkę trwa.
Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Jestem, jestem Podczytuję w ukryciu i ślinię się na Wasze włosy, ale wciąż dbam i już wracam do Was na stałe niestety parę problemów było, m.in. kolega był w szpitalu w śpiączce
Najważniejsze, że już wszystko na prostej drodze.
Chodź do nas, wyciągniemy Cie z nerwówki
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Zdziwiłam się, że wyszło całkiem fajnie i do tej pory się trzyma. Powtórzę podobny zestaw kiedyś (podobny, bo zrobiłam go częściowo z resztek).
Zdjęć brak Ciesze się jednak, że jest dobry efekt, ostatnio narzekałaś.
Moje foszą się kolejny dzień, kolejne mycie. Nie wiem... Postanowiłam, ze obetnę, jeśli się nie uspokoją. I chyba w weekend przyciacham, bo mam już dość. Co to ma być
Cytat:
Na poprawę nastroju kupiłam 3 maski Ziajkowe
O! Mam próbkę tej do niesfornych!
Ech - czerwona z odżywiających ma tylko olej rycynowy i panthenol daleko. Może obciążyć.
Fioletowa ma olej słonecznikowy i hydrolizowany jedwab, więcej zapachów. To dopiero może obciążyć!
Granatowa najciekawsza - ceramidy i cholesterol. Tez sporo zapachów.
Poza tym wszystkie początki są identyczne, silikon 4, więc sporo, zaś składniki odżywcze dość daleko, jednak w prawdopodobnie w optymalnych stężeniach.
To tak na pierwszy rzut oka.
Cytat:
Zapomniałabym, Eloe i Volyova, piękne wpisy w dzienniku
Dziękuję
Cytat:
Za to ze skrętem coś mi sie dziwnie podziało dziś. Zwykle był dość regularny, a dzis (jak na podobno prawdziwe fale przystało)-część prosta, część rulony nawet.
Mnie się podoba, szczególnie to zdjęcie. Widać na nim ten potencjał rulonowy. Coś się dzieje, moje tez mają w nosie to, co z nimi robię, więc główka do góry, wyjdziemy z tego doła razem
Do tego ładne U Ci wyszło skutkiem tego cięcia
Cytat:
P.S. dzisiejszy efekt poranny
Doskonały efekt poranny!
Cytat:
Dzisiaj testowo pomieszałam żel lniany z sokiem z aloesu (wyciśnięty praską do czosnku ), nóż widelec będzie działać tak dobrze jak mój żel aloesowy?
I jak, i jak?
Widzę, że bez narzędzia się nie obyło
Cytat:
Przy okazji też odkryłam kopalnię, aptekę na osiedlu. Dzisiaj akurat nie było, ale w poniedziałek przyjedzie cała półka aloesiaków z Gorvity i tych firm co się przewijają przez forum
Ależ z Was szczęściary! same włosowe Eldorada, chyba czas na jakieś poszukiwania

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-23, 10:19   #42489
myszka2020
Zakorzenienie

Mgiełko - isany spróbuj, jak będzie tańsza w ross Najwyżej będziesz mieszać z innym, albo dawać mniej, ja już mam taką wypracowaną ilość isany, która mi nie skleja, a dobrze utrwala, bo na początku dawałam za dużo i czasem miałam przykurzone włosy
Stary 2011-09-23, 10:26   #42490
mysia m
Zakorzenienie

byłam zachwycona isaną , ale nie moge dobrac ilości. Albo mam strąki albo zbyt proste. No i równomiernie nałozyc po całosci to tez mi jeszcze nie wychodzi.

Strąki mam po ilości.. uwaga- groszku na całe włosy. Przy połowie groszku nie działa.

Wrzuciłąm dzisiejsze efekty do codziennika. Nie jestem zadowolona. Ech.
Stary 2011-09-23, 10:42   #42491
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
byłam zachwycona isaną , ale nie moge dobrac ilości. Albo mam strąki albo zbyt proste. No i równomiernie nałozyc po całosci to tez mi jeszcze nie wychodzi.

Strąki mam po ilości.. uwaga- groszku na całe włosy. Przy połowie groszku nie działa.
O kurcze nakładam tego żelu duuuużo więcej i strąków nie zauważyłam

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 10:49   #42492
Eloe77

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Jajo jest fajne
Podrzuciłaś mi pomysł...
Dawno nie było lecytyny, może na to zareagują chętniej?
Cytat:
Obiecałam jakiś czas temu, że pokaże Wam co mi się z włosami dzieje niedługo po myciu - w ciągu dnia.
(...) Jakies rady?
Kontynuować. Nie przestawać. zabezpieczać, bo to naturalne zachowanie - woda odparowuje, bo i emolient przestaje ją zatrzymywać.
Możesz w ciągu dnia popsikać lnianym żelem, Jantarem odzywką, by je odświeżyć. Kiedy wyschnie psikadło, odgnieć delikatnie. Z czasem i taki zabieg będzie zbędny...
Bosko błyszczą
Cytat:
No i było trzecie podcięcie, bo wciąż nie widziałam efektu.
Mnie się podobało już wcześniej, ale teraz U jeszcze bardziej jest widoczne.
Cytat:
wszystko obejrzałam, wszystko doczytałam, ale już nie wiem co miałam napisać (imieninki kuzyna, winko, tralala )

Cytat:
nigdy w życiu nie użyłam żelu sklepowego, nie wiem czy w to wchodzić w ogóle (mam do stylizacji tylko lniany-wczoraj ugotowałam i niveę fc)
nie l;ubię sztywności, strąkowatości...sama nie wiem

w ogóle to już nie wiem czy chce mi się próbować nowych rzeczy, jestem jakaś zniechęcona i nie mam pieniążka
Skoro tak sprawa wygląda, to odpuść sobie, przeczekaj. Do sklepowego żelu zawsze zdążysz.
Cytat:
Mały Newsik Moja recenzja trafiła do II etapu konkursu na blogu Anwen Cieszę się bo nie miałam nigdy szczęścia w konkursach a tu dobry rok
Już zagłosowałam
Cytat:
Chyba nas tak nie zostawisz?
Cytat:
Nie ma zdjęcia z kawą Bardzo dobre zachowanie po reanimacji.
Nie mogę się doczekać, aż skręt pójdzie wyżej
Cytat:
ja mam kłopot z jedną rzeczą.
Ja do pomysłu DMKi dodam
swój sposób (ostatnio coraz częściej postępuję w ten sposób. A w zasadzie nie postępuję ) - zostawiam je same sobie, nie odgniatają się w nocy, a rano odgniatam z odzywką b/s;
sposób Anki.d polegający na suszeniu do końca z opuszczoną głową. Potem wszystko odgniatasz.
Cytat:
tak na marginesie wyczaiłam wczoraj całkiem ciekawy szampon!
Silne myjadło jak dla mnie... Dobry oczyszczacz
Cytat:
ojeje post pod postem mi wyszedł, prosze połączyć
Zawsze tak wyjdzie, jeśli dodasz załącznik. Już zostawimy, dobrze?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-09-23, 10:54   #42493
milena798
Rozeznanie

Cytat:
P.S. dzisiejszy efekt poranny (wieczorem płukanie włosów, odżywka d/s Alterra morela, b/s Joanna mleko i miód, plunking 10 min., żel Isana czarno-pomarańczowy, suszenie dyfuzorem, podpięcie na czubku głowy i luli rano wygniecenie sucharków i voila, jak dla mnie bomba więcej przy tej długości z nich raczej nie wycisnę (tzn. przy dyfuzorze rano a nie wieczorem jest mocniejszy skręt, ale wyglądam wtedy jak to mój mąż ujął "jakbym szła na wesele" [to miał podobno komplement być ])
Piękne

Cytat:
Wydaje mi się, że silikon po jednym uzyciu jeszcze się nie nadbudowuje, ale lepiej niech się ktoś mądrzejszy w tej kwestii wypowie.

Seduction
, witaj nareszcie, brakowało Tu Ciebie i Twoich spiralek (i Twojego avatarka, który uwielbiam)

Miałam dać zdjecia po cięciu, ale te z tyłu coś rozmazane mi rano wyszły. No i w ogóle różnicy nie widziałam... Stwierdziłąm, że za mało ścięłam i przed chwila poprawiłam. Zaraz coś pstryknę i zobaczę, czy nadal nic nie widać...

Za to ze skrętem coś mi sie dziwnie podziało dziś. Zwykle był dość regularny, a dzis (jak na podobno prawdziwe fale przystało)-część prosta, część rulony nawet.
Pasuje ci ta długość włoski wyglądają super i ten kolor.... za każdym razem się nim zachwycam

Cytat:
Coś czuje podskórnie i nagłownie, że nie domyłam rycyny Mogłam łapnąć się jakiegoś szamponu, a nie Pottersa. Cóż, zobaczymy jutro
oj ja miałam ostatnio identycznie zmyłam rycyne pottersem a raczej myślałam że zmyłam nie wyglądało to za ciekawie

Cytat:
oo chyba zacznę podbierać mężowi Jantara (kupiłam mu jakiś czas temu )

hmm a co do włosów to ostatnio mam podobne podejście i jakoś mi tak łatwiej jak nie oczekuję, że moje falo-loki zmienią się w korkociągi chociaż nie powiem, siedzę w pracy koło dziewczyny, która ma cudowne loki coś jak 3a/3b i serce mi ściska ten widok ale nie można mieć wszystkiego a usłyszałam ostatnio od koleżanki (prostowłosej), że chciałaby mieć włosy jak ja (prawie padłam z nagłej dumy )
Mi też jest łatwiej z takim podejściem Bardzo dobrze cie rozumiem mnie też ściska jak patrze na moja siostre która ma 3 b podobnie jak twoja koleżanka z pracy i ciągle gadam
"ja chce mieć takie włosy jak ona" wcale się nie dziwie tej prostowłosej że chce mieć takie jak ty fale i loki są najpiękniejsze

Mam koleżanki które mają fale i loki (prostują ) i też mówią że chcą takie jak ja .Ja im wtedy mówie przecież macie takie tylko zadbajcie troche o nie a one na to że im się nie chce

Cytat:

Na noc był olej arachidowy
zmyłam Alterrą migdał
Potem Alterra granat
Żel lniany i bs jaśka len rumianek na ociekające
odsączenie w mikrofibrę
chwila odwrócony plunking

jeszcze dawka żelu lnianego i harmonijkowanie
suszone dyfuzorem

zdjęcia 1,2 - zaraz po myciu
zdjęcia 3,4 - 5 godzin później

Nie dość, ze aureolka włosków dookoła, to rozprostowanie i brak objętości...

Jakies rady?
o matko kochana zdięcie 1 i 2 kopara mi opadła
Cytat:
Włoski nie związujemy koszulką na czubku głowy, tylko po nałożeniu stylizatora stajemy prosto, pozwalamy im opaść do tyłu, koszulkę podkładamy na ramiona pod nie(rękawami w stronę rąk), tułów bluzki zarzucamy na łebek, rolujemy rączki i wiążemy Wychodzi turban jak w zwykłym plunkungu, tylko odwrócony o 180 stopni

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Przyłączam się, cudeńko
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2011-09-23 o 11:01
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:11   #42494
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Wrzuciłąm dzisiejsze efekty do codziennika. Nie jestem zadowolona. Ech.
Aj, to ja daję tego żelu z łyżkę chyba, odgniatam i strąków nie ma, hmm. A nakładasz takim ruchem ugniatającym z głową w dół, czy przeczesujesz palcami tak jakbyś nakładała odżywkę?
Stary 2011-09-23, 11:23   #42495
mysia m
Zakorzenienie

eloe, dziekuję za sposoby nie mogę sie doczekac, zeby je sprawdzic, moze akurat to jest to. Zwyczajnie nie ruszac, bo za duzo tłamsze, poprawiam, przekładam. Spróbuję na wieczór i bez ruszania. Odchyle tylko głowe, wgniote zel i zostawie do wyschniecia. Ewentualnie zrobie to na wieczor, zeby nic juz nie ruszac i odgniesc rano.

włąsnie nie wiedziałam od czego to zalezy, ze raz sie podpisuje samo pod post a raz nie. dzięki za uswiadomienie.

myszko ,aniuDMK, łyżkę?! rety.. to czemu mnie wychodza jakies takie oddzielne pasma pozlepiane tłustawe nawet po wygnieceniu po ilosci groszku?!

dzis próbowałam tak że wgniatałam od konców, a wczesniej jak odzywke, przeczesywałam palcami i zgniatałam od dołu do góry.

jakis czas temu mogłam na włosy nałozyc wszystko i nic sie nie sklejało, wszystko gdzies znikało, a teraz czego bym nie dało, to łatwo przesadzic.. czy to swiadczy o zmniejszonej porowatości? czy pielegnacja mogła tak poprawic włos?
Stary 2011-09-23, 11:29   #42496
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Właśnie dziś jej użyłam, ale z dodatkami. Zapowiada się ładnie, ale są mokre. Czasem po wyschnięciu nie jest już tak fajnie.
Twoje włoski są piękne

Cytat:
P.S. dzisiejszy efekt poranny (wieczorem płukanie włosów, odżywka d/s Alterra morela, b/s Joanna mleko i miód, plunking 10 min., żel Isana czarno-pomarańczowy, suszenie dyfuzorem, podpięcie na czubku głowy i luli rano wygniecenie sucharków i voila, jak dla mnie bomba więcej przy tej długości z nich raczej nie wycisnę (tzn. przy dyfuzorze rano a nie wieczorem jest mocniejszy skręt, ale wyglądam wtedy jak to mój mąż ujął "jakbym szła na wesele" [to miał podobno komplement być ])
Śliczne! w ciemniejszych wyglądasz fantastycznie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Wszystkie tak ostatnio znajdujecie jakieś kopalnie, że jutro chyba przeczeszę całe moje miasto
Jajo jest fajne Odzyskałam trochę skrętu, którego już dawno nie widziałam, teraz bardziej na wierzchu... a spód, na którym robiły mi się na początku korkociągi się wyprostował Ale pomimo suchego siana są takie jędrrne
U mnie też nie ma żadnych cudownych miejsc. Wszystkie polecacie bingo a u mnie tego nie ma

Cytat:
Mgiełko są piękne!! Marudzisz troszkę Ale kazda z nas czasem marudzi. Chciałabym mieć takie loczki... powzdycham

Cytat:
No i było trzecie podcięcie, bo wciąż nie widziałam efektu. Teraz widzę, ale tylko w lustrze. Na zdjęciach niewiele, przynajmniej z tyłu. W ogóle po ciemku kiepskie jakieś te zdjęcia. W świetle dziennym wyraźniejsze i realniejsze. Jeszcze tam ogonki z tyłu wyłażą,a le to są po prostu te spod spodu, które się prostują i wtedy wystają.Prawa strona wydaje się krotsza, ale to złudzenie, tam się bardziej podwija.
Kocham Twoje włosy Są zachwycające!! Na prawdę jak gwiazda filmowa... cudo

Cytat:
Mały Newsik Moja recenzja trafiła do II etapu Cieszę się bo nie miałam nigdy szczęścia w konkursach a tu dobry rok
Czarownicujaca?

Cytat:
Miłego dnia
Oj zaglądaj do nas

Cytat:
Spiralki Masz delikatne włoski, prawda? Bo na zdjęciach tak wyglądają

Cytat:
DMK też pisała, że nakłada odżywkę, więc możesz czuć się podwójnie uspokojona
Tak, tak widziałam Najbardziej spokojna będę jak to zmyję i zobaczę efekt Chyba, że będę płakać

Cytat:
A jaką hennę wybrałaś?
Khadi. W mieście otworzyli mi sklep ze zdrowymi kosmetykami i akurat są tam henny ten firmy.

Cytat:
Obowiązkowo!
zawsze dobrze jest zrobić na początku, by mieć materiał do porównań. często nie widzi się zmian, które zdążyły się dokonać.
Może coś niedługo skrobnę Chociaż jeszcze do końca nie wiem co mogłabym napisać

Cytat:
Oj tak Samych przyjemnych rzeczy
Ta pielęgnacja, mimo możliwych gorszych dni, sprawia dużo przyjemności

Siedzę właśnie z henną na włosach. Aż strach się bać co z tego wyjdzie
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:36   #42497
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
eloe, dziekuję za sposoby nie mogę sie doczekac, zeby je sprawdzic, moze akurat to jest to. Zwyczajnie nie ruszac, bo za duzo tłamsze, poprawiam, przekładam. Spróbuję na wieczór i bez ruszania. Odchyle tylko głowe, wgniote zel i zostawie do wyschniecia. Ewentualnie zrobie to na wieczor, zeby nic juz nie ruszac i odgniesc rano.

myszko ,aniuDMK, łyżkę?! rety.. to czemu mnie wychodza jakies takie oddzielne pasma pozlepiane tłustawe nawet po wygnieceniu po ilosci groszku?!

dzis próbowałam tak że wgniatałam od konców, a wczesniej jak odzywke, przeczesywałam palcami i zgniatałam od dołu do góry.

jakis czas temu mogłam na włosy nałozyc wszystko i nic sie nie sklejało, wszystko gdzies znikało, a teraz czego bym nie dało, to łatwo przesadzic.. czy to swiadczy o zmniejszonej porowatości? czy pielegnacja mogła tak poprawic włos?
Nie wiem kochana, co to się podziało, nie miałam takiej sytuacji,może Eloe coś zaradzi

Wydaje mi się, że u loczków ta metoda wszystko głową w dół bez rozczesywania się sprawdza idealnie, ja z falami tak nie mogę, próbowałam początkowo to miałam takie niewiadomo co na głowie, więc zostałam przy rozczesaniu delikatnym palcami na stojąco z odżywką bs, zaraz szybko żel i dyfuzor i fale wyraźne są, ale dyfuzor pomógł mi je wydobyć, bo bez niego mam dużo mniejsze.
Stary 2011-09-23, 11:44   #42498
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem kochana, co to się podziało, nie miałam takiej sytuacji,może Eloe coś zaradzi

Wydaje mi się, że u loczków ta metoda wszystko głową w dół bez rozczesywania się sprawdza idealnie, ja z falami tak nie mogę, próbowałam początkowo to miałam takie niewiadomo co na głowie, więc zostałam przy rozczesaniu delikatnym palcami na stojąco z odżywką bs, zaraz szybko żel i dyfuzor i fale wyraźne są, ale dyfuzor pomógł mi je wydobyć, bo bez niego mam dużo mniejsze.
aahha.. musze wiec spróbowac wszytskiego

czyli nie uzywasz grzebienia, tylko palcami na bs'ce?

okej.

to ja jednak wygrzebię dyfuzor... ale za jakis czas, na razie popróbuje jeszcze całkiem bez.
Stary 2011-09-23, 11:52   #42499
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
aahha.. musze wiec spróbowac wszytskiego

czyli nie uzywasz grzebienia, tylko palcami na bs'ce?

okej.

to ja jednak wygrzebię dyfuzor... ale za jakis czas, na razie popróbuje jeszcze całkiem bez.
Grzebieniem to przeważnie jak mam maskę czy odżywkę ds, a palcami jak mam na włosach bs Spróbuj raz z dyfuzorem głową w dół, zobaczysz, jak się spisze
Stary 2011-09-23, 13:24   #42500
Eloe77

Cytat:
eloe, dziekuję za sposoby
Próbuj na wiele różnych. Też roztrzepywałam jak DMKa, też poruszałam głową uniesiona ku sufitowi jak Rybiorka, nie próbowałam tylko sposobów Anki.d. Okazuje się jednak, że jeśli nie ruszam tego tyłu, to jest lepiej niż z roztrzepywaniem. Dobrym sposobem było też poruszanie głową.
W ogóle się zastanawiam, czy nie przestać ich nadmiernie dotykać. Im więcej, tym naprawdę gorzej. Coś powoli przestają mnie potrzebować
Cytat:
włąsnie nie wiedziałam od czego to zalezy, ze raz sie podpisuje samo pod post a raz nie. dzięki za uswiadomienie.
korzystam z tego sposobu w analizach. Nie lubię, gdy się sklejają
Cytat:
Mogła poprawić
Włosy się zmieniają, te zdrowsze nie chłoną już wszystkiego, mogą łatwo czuć obciążenie.
Na początku pielęgnacji potrafiłam umyć włosy Lorysem shea bez skutków ubocznych w postaci obciążenia. A to przecież odżywka na parafinie. Obecnie mogę zapomnieć o parafinie, wazelinie, nafcie. Kiedyś tak nie było

Edit: zerknęłam do codziennika. Jeju, ależ Ty masz kolor
Czy aby nie skomponowałaś zbyt ciężkiego zestawu dla swoich włosów? Dobrze by też było sprawdzić, jak działa sam amodimethicone. Może to jego wina?

Cytat:
Tak, tak widziałam Najbardziej spokojna będę jak to zmyję i zobaczę efekt Chyba, że będę płakać
Nie będziesz. za piękny kolor
Cytat:
Może coś niedługo skrobnę Chociaż jeszcze do końca nie wiem co mogłabym napisać
Historię włosową - co robiłaś, od kiedy jesteś kręconowłosa, jak dbałaś i w jaki sposób dbasz obecnie.
Cytat:
Siedzę właśnie z henną na włosach. Aż strach się bać co z tego wyjdzie
Na pewno będzie pięknie.
Aż mnie się ponownie hennować zachciało

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-09-23 o 13:28
Stary 2011-09-23, 13:56   #42501
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dobrze trafiacie Dziękuję za głos
Cytat:
Widzę, że bez narzędzia się nie obyło
Co to za narzędzie, dźwignia Bardzo przyjemnie się wyciska :P
Jest dobrze ale mogło być lepiej.
Albo mi się odzywa podrażnienie po farbie, z opóźnieniem, albo reakcja na zeszłosobotni miód z aloesem? Albo co nowego się przejadło?
Czuję się jakbym nie domyła włosów znowu bo grzywka i kosmyki zatłuściły mi skórę na twarzy? Będzie mycie w wersji minimum ;] Maska Bingo ma się nie przejadać i już, co ja zrobię z taakim słojem ;P
Cytat:
Ależ z Was szczęściary! same włosowe Eldorada, chyba czas na jakieś poszukiwania
Do dzieła U Was w cywilizacji może coś się trafi ;P
Cytat:
Na początku pielęgnacji potrafiłam umyć włosy Lorysem shea bez skutków ubocznych w postaci obciążenia. A to przecież odżywka na parafinie. Obecnie mogę zapomnieć o parafinie, wazelinie, nafcie. Kiedyś tak nie było
Hm ;] Czyżby? :/

Ag Rafka, nie pamiętam, czy skomentowałam cięcie? REWELACJA!! Bardzo korzystne

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:17   #42502
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Grzebieniem to przeważnie jak mam maskę czy odżywkę ds, a palcami jak mam na włosach bs Spróbuj raz z dyfuzorem głową w dół, zobaczysz, jak się spisze
dobrze, tylko mam pytanie pomocnicze.. tak z głową w dół to, tak samo jak nad wanną do mycia?
Cytat:
Próbuj na wiele różnych. Też roztrzepywałam jak DMKa, też poruszałam głową uniesiona ku sufitowi jak Rybiorka, nie próbowałam tylko sposobów Anki.d. Okazuje się jednak, że jeśli nie ruszam tego tyłu, to jest lepiej niż z roztrzepywaniem. Dobrym sposobem było też poruszanie głową.

Włosy się zmieniają, te zdrowsze nie chłoną już wszystkiego, mogą łatwo czuć obciążenie.

Edit: zerknęłam do codziennika. Jeju, ależ Ty masz kolor
Czy aby nie skomponowałaś zbyt ciężkiego zestawu dla swoich włosów? Dobrze by też było sprawdzić, jak działa sam amodimethicone. Może to jego wina?
od jutra kombinacji ciąg dalszy bedzie, bo nie moge usiedziec. Tak sie wkręciłam, ze mogłabym myc włosy dwa arzy dziennie nawet w nocy mi się snią fale, loczki i ugniatanie. Dzis o 2 w nocy obudziłam się i wpadąłm na jakis genialny pomysł odnosnie obsługi moich włosów. Był tak fantastyczny, że az posżłam do kuchni napic się herbaty. Zadowolona posżłam spac i.. zupełnie nie pamietam co to miało być.. :-P

za cięzki? to może jutro umyję tylko glorią i nałożę waxa classica. Tylko co potem? trzeba zabezpieczac, to absolutnie niezbedne? Ja od dosc dawna psikam tą owocowa schauma i nawet nieźle mi robiła reanimację, więc Amodimethicone chyba dobrze znosze, bo di- juz nie. Po tym pantene mocno się rozkręcają. Ale tym razem nie psiknę, zeby zorientowac się co i jak.

mnie lorys od początku nie służył, były po nim jakies takie teposuche. Unikam parafiny.

nie wiedziałam, ze włosy naprawde sie zmieniają. uwazałam, ze jak trafiłam swoja pielęgnację, to juz w ciemno mam spokoj.. jak się myliłam.

naprawde Ci sie podoba? dziękuję
ludziom sie własnie podoba, pytają czym robie, ze mam taki naturalny kolor.
tylko ja mam takie wyrzuty sumienia, ze te moje włoski katuje co miesiac farbą. jednoczesnie nie jestem juz pewna jaki mam prawdziwy kolor. z kolejnej strony boję się, ze po 30stce to troche za pozno na zapuszczanie swojego koloru. tesciowa pociesza mnie, ze jak cos, to zawsze moge zafarbowac, a poki nie zostawie ich w spokoju, to sie nigdy nie dowiem jaki teraz mam kolor.. najdłuzej wytrzymałam 3 miesiace bez farby.
takze moze nie chwalcie mojego kolorku, bo się złamię i zafarbuję ten odrost w trymiga.
Stary 2011-09-23, 14:30   #42503
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:

Zdjęcia z dziś
aaaa to chyba rozumiem

podobają mi się strasznie od połowy i na końcówkach, ciekawe czy zaczną się kręcić wyżej
Cytat:
Ja teraz kochana używam samych sklepowych żeli, jak nie da się bardzo dużo i odgniecie dobrze, to ja nie mam sztywnych włosów i strąków. Może spróbuj na początek jakiegoś, choćby artiste czy różowy żel z rossmana, bo z męską isaną można przesadzić.
Cytat:
Skoro tak sprawa wygląda, to odpuść sobie, przeczekaj. Do sklepowego żelu zawsze zdążysz.
no to chyba jeszcze poczekam albo wyproszę Mgiełkę o próbki
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:32   #42504
aneta501
Przyczajenie

Witajcie
Poczytuje Was od ponad roku. Mam cały arsenał polecanych odżywek i masek. Jako, że mam osłabione częstym malowaniem (wczesna siwizna) włosy efekty nie są spektakularne - choć po wielu latach spinania włosów od kilku miesięcy odważyłam się chodzić w rozpuszczonych (używając luźnej gumki przy gorszym dniu).
Piszę, bo muszę wyrazić swój podziw nad włosowymi zmianami MgielkaM Maliniarka katie100

Ja po roku "pieszczenia się" z moimi włosami nie mogę się pochwalić aż tak spektakularnymi efektami - choć efekty widać
aneta501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:39   #42505
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze, tylko mam pytanie pomocnicze.. tak z głową w dół to, tak samo jak nad wanną do mycia?

od jutra kombinacji ciąg dalszy bedzie, bo nie moge usiedziec. Tak sie wkręciłam, ze mogłabym myc włosy dwa arzy dziennie nawet w nocy mi się snią fale, loczki i ugniatanie. Dzis o 2 w nocy obudziłam się i wpadąłm na jakis genialny pomysł odnosnie obsługi moich włosów. Był tak fantastyczny, że az posżłam do kuchni napic się herbaty. Zadowolona posżłam spac i.. zupełnie nie pamietam co to miało być.. :-P

za cięzki? to może jutro umyję tylko glorią i nałożę waxa classica. Tylko co potem? trzeba zabezpieczac, to absolutnie niezbedne? Ja od dosc dawna psikam tą owocowa schauma i nawet nieźle mi robiła reanimację, więc Amodimethicone chyba dobrze znosze, bo di- juz nie. Po tym pantene mocno się rozkręcają. Ale tym razem nie psiknę, zeby zorientowac się co i jak.

mnie lorys od początku nie służył, były po nim jakies takie teposuche. Unikam parafiny.

nie wiedziałam, ze włosy naprawde sie zmieniają. uwazałam, ze jak trafiłam swoja pielęgnację, to juz w ciemno mam spokoj.. jak się myliłam.

naprawde Ci sie podoba? dziękuję
ludziom sie własnie podoba, pytają czym robie, ze mam taki naturalny kolor.
tylko ja mam takie wyrzuty sumienia, ze te moje włoski katuje co miesiac farbą. jednoczesnie nie jestem juz pewna jaki mam prawdziwy kolor. z kolejnej strony boję się, ze po 30stce to troche za pozno na zapuszczanie swojego koloru. tesciowa pociesza mnie, ze jak cos, to zawsze moge zafarbowac, a poki nie zostawie ich w spokoju, to sie nigdy nie dowiem jaki teraz mam kolor.. najdłuzej wytrzymałam 3 miesiace bez farby.
takze moze nie chwalcie mojego kolorku, bo się złamię i zafarbuję ten odrost w trymiga.
Grzebieniem z maską lub odżywką ds głową w dół, a palcami z odżywką bs już na stojąco normalnie

A próbowałaś kochana joanny bs jakiejś jako stylizatora?

Cytat:
Napisane przez aneta501 Pokaż wiadomość
Witajcie
Poczytuje Was od ponad roku. Mam cały arsenał polecanych odżywek i masek. Jako, że mam osłabione częstym malowaniem (wczesna siwizna) włosy efekty nie są spektakularne - choć po wielu latach spinania włosów od kilku miesięcy odważyłam się chodzić w rozpuszczonych (używając luźnej gumki przy gorszym dniu).
Piszę, bo muszę wyrazić swój podziw nad włosowymi zmianami MgielkaM Maliniarka katie100

Ja po roku "pieszczenia się" z moimi włosami nie mogę się pochwalić aż tak spektakularnymi efektami - choć efekty widać
Chętnie obejrzymy zdjęcia
Stary 2011-09-23, 14:45   #42506
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta501 Pokaż wiadomość

fajnie, że się odezwałaś

pokażesz włoski? rozjaśniasz czy przyciemniasz?

Ajrisz heh trudno Cię nie rozpoznać dla mnie jesteś zagorzałą fanką Cien (głosik od Przeszkody ) powodzenia!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-23 o 14:50
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:00   #42507
aneta501
Przyczajenie

Cytat:

fajnie, że się odezwałaś

pokażesz włoski? rozjaśniasz czy przyciemniasz?

Ajrisz heh trudno Cię nie rozpoznać dla mnie jesteś zagorzałą fanką Cien (głosik od Przeszkody ) powodzenia!
Przyciemniam, ale nie ukrywam, że wolałabym mieć trochę jaśniejsze włosy, ale rozjaśniania się boję - pewnie nic by mi już na głowie nie zostało, bo rzadziznę mam okrutną.......
Z internetu korzystam w pracy (w domu mam kiepskie łącze niestety) więc jeżeli znajdę jakieś fotki "do ludzi" to wrzucę, ale pewnie dopiero w poniedziałek
Pozdrawiam wszystkie zakręcone i kończę dzień pracy
aneta501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:08   #42508
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
a co do pracy, to i zdrowe dzieci mają problemy z R angielskim, a ubezdźwięcznienie końcówek zdarza się w każdej grupie wiekowej i jest częste nie przejmuj się
Ubezdźwięcznienie końca wyrazu to przecież norma w języku polskim. Prawo wygłosu absolutnego. Myśląc "kod", mówimy tak naprawdę "kot"
Często Polacy i w języku angielskim ubezdźwięczniają końcówki. Podobno po tym ich najłatwiej poznać (jak już mają prawidłowy akcent itd.).

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
No właśnie, bo sam krem działa nieszczególnie. Nie pamiętam co to była za odżywka, to było tak dawno - ale strzelam że to mogła być Joanna miodowa albo Nivea krem do loków albo jeszcze coś innego... nie pamiętam czego wtedy używałam
Ja na razie nakładałam jeszcze na ten krem gumę do włosów. Trochę to pomagało... Generalnie krem jest świetny, ale jako odżywka do włosów. Jako coś do podkreślenia skrętu, nie sprawdza się
Stary 2011-09-23, 15:13   #42509
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
A nie próbowałaś wzbogacać? Ja daję jakąś mieszaninę olei, keratynę, owies, jedwab, żółtko, shea, miodek - no co mi się znajdzie, i wtedy się sprawdza

Mam jakieś resztki z mazideł i ZSK więc postaram się coś pokombinować

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:17   #42510
Bryzejda
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Ale się zapusciłam w naszym wątku
Miałam sporo na głowie ostatnio (loków też). To przyjazd mamy, to wyjazd do PL, to przyjazd tesciowej itd.

W końcu jestem, ale mam mieszane uczucia co do tej całej pielęgnacji CG Stosuję sie do waszych porad i staram sie pielegnować moje loczki jak należy (zakupiłam nawet polecane odżywki jak byłam w PL). Jestem z Wami już dobrych parę miesięcy, a tu dufa

Powiem tak: umyję delikatnym szamponem włosy, nakładam odżywkę, raz w tygodniu maskę, zawijam mokre w koszulkę, schną same i... włosy są oklapnięte, puszą się, a loczki tak delikatne, że najmniejszy powiew wiatru je deformuje

A teraz tak: umyję, nakładam odżywkę, zawijam w koszulkę, nakładam piankę (i ewentualnie jakis inny specyfik z silikonami, w każdym bądź razie niezgodny z CG), jak juz są wilgotne suszę dyfuzorem, dalej krem z silikonami lub trochę żelu na suche już włosy i... efekt to drobne loczki, które długo się trzymają, fryzura uniesiona, oczywiscie trochę puchu nadal jest, ale nadaje on objętosci moim cienkim włosom.

Tak więc jesli chcę uniknąć stosowania tych wszystkich złych specyfików na co dzień, to muszę wiązać włosy żeby jakos wyglądać. Jednak na większe wyjscia muszę nałożyć te wszystkie chemikalia

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości