Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 16:33   #1831
milagrosa
Raczkowanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

mi rodzice też mówili że to za wcześnie na zakupy, za wcześnie żeby łóżeczko już stało, za wcześnie na to i na tamto

ale łóżeczko już stoi, wózeczek gotowy, w październiku spakuję torbę do szpitala i wypiorę i wyprasuję ubranka i pieluszki i pościel dla malutkiej- i nikt mi w tym nie przeszkodzi

a jak tak piszecie o tym tatarze to mi też ślinka leci- uwielbiam
na początku września byliśmy na weselu i oczywiście pod sam nos mi postawił kelner wielki talerz z tatarem
goście sie wszyscy rzucili a ja... miałam śline po pas

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:38   #1832
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Witajcie

Właśnie wróciłam z wizyty noi nie mam za dobrych wieści.
Szyjke mam miekką i jak to lekarz stwierdził z taką szyjką za 5 dni będe rodzić , więc mam NAKAZ leżakowania bo inaczej wyjade na porodówke szybciej niz pomyślę. A no dobra wiadomosc to taka że cytologia mi wyszła na I .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:44   #1833
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Hej,

Tak się jakoś poskładało, że od dwóch dni, co Was zacznę czytać, to coś mi przerywa i takim oto sposobem jestem dobre 15 stron do tyłu

Z rzeczy istotnych, zanim Was nadrobię:
1. mamy łóżeczko ale jeszcze nie złożone
2. Byłam dzisiaj w Super-Pharm i zakupiłam elektryczny termometr w promocji z 159.99 na 99.99 firmy Microlife model NC 100, chciałam w zeszłym tyg. kupić ten, co był w promocji też Microlife za 89.99, ale wykupili mi łajdaki!! Jeśli któraś zamierza go zakupić, to polecam w miarę szybko udać się, bo jest ich ograniczona ilość.

Z newsów to chyba wszystko, cała jesień mogłaby być, taka jak dzisiaj

Ściskam Was serdecznie i postaram się dzisiaj nadrobić, ale nie obiecuje
gratulejszyn za lozeczko
termometr mamy ten sam

oj tak taka jesien moglaby byc

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość

ogórkowa
jade do Ciebie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
My w pon zamawiamy łóżeczko, jak przyjdzie to rozkładamy, bo ja chce żeby porządnie się wywietrzyło...

A tak poza tym byłam dziś na udanych zakupach Wczoraj szalałam na allegro, dziś w sklepach Kupiłam dywanik do pokoju małej i koszyczek na półkę i ręczniki kremowe dla stokrotki (pewnie na później jak podrośnie).Od mamy dostała ciuszków trochę Pajacyk, śpioszki, spodenki dresowe na wiosne, bluzeczke i koszulkę

Później Was nadrobię, bo pora obiadek wstawiać Zaraz mężuś z pracy wychodzi
gratuluje udanych zakupow

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Myszeczko za 5 dni to Ania rodzi, nie wpychaj sie w kolejke
gratuluje cytologii
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:45   #1834
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
W ogole od jakiegos czasu strasznie podoba mi sie zapach...UWAGA....betonu i podobnych rzeczy .W piwnicy moglabym siedziec calymi dniami .I nie wiem,czy to po prostu hormony,czy moze mam jakies braki,np wapno??

O kurde dobre hihii.
Mi od zawsze sie benzyny zapach podoba.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-23, 16:59   #1835
ela3010
Zadomowienie

Anusiak i Goldika jak zdążę przed porodem to przylecę do was ze szmatką.

Myszko to leżakuj, każdy dzień ważny dla szkrabika, a cytologia piękna.

Ja mam już swoich chłopaków i cieszę się nimi.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 17:06   #1836
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
mi rodzice też mówili że to za wcześnie na zakupy, za wcześnie żeby łóżeczko już stało, za wcześnie na to i na tamto

ale łóżeczko już stoi, wózeczek gotowy, w październiku spakuję torbę do szpitala i wypiorę i wyprasuję ubranka i pieluszki i pościel dla malutkiej- i nikt mi w tym nie przeszkodzi

a jak tak piszecie o tym tatarze to mi też ślinka leci- uwielbiam
na początku września byliśmy na weselu i oczywiście pod sam nos mi postawił kelner wielki talerz z tatarem
goście sie wszyscy rzucili a ja... miałam śline po pas
Witam Mamusię
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 17:13   #1837
asiol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
zazdroszczę motywacji
u mnie syf jak nie wiem a ruszyć mi się nie chce i tłumaczę się koniecznością leżenia
ale humor mam dobry, o od 3 dni regularnie chodzę do toalety - nie wiedziałam, ze może to sprawiac człowiekowi tyle radości
także nie piszcie mi tu o słodyczach, bo znowu się zatwardzę

elf27
witaj w klubie u mnie też syf, że hej.

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Witam
ja to jestem taka straszna przeżywajka i wszystkim się przejmuje. Ostatnio mam bliżej niezidentyfikowanego doła, nawet robienie wyprawki mnie nie cieszy - czekam na ten słynny syndrom wicia gniazda Staram się nie myśleć o tym co będzie po, ale mam obawy. Nawet jak TŻ powiedziałam, że kobiety po porodzie mają baby bluesa, a czasem nawet depresję to stwierdził, że wymyślam. Szykuje mi się niezłe wsparcie
tu też mogę dołączyć do klubu, ... mnie ostatnio dołuje to że chciałąm iść na studia i nie pójde

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!
dołączę się do Was na te ostatnie tygodnie
razem zawsze raźniej
jestem w 33tyg, spodziewamy się z mężem córeczki
ogólnie wszystko dobrze z moimi wynikami i z malutką także,
wyprawka gotowa praktycznie
teraz poczytuję różne fora i trafiłam na wątek tutaj mimo że na wizażu już jakiś czas jestem
czytam różne porady o porodach i początkowych dniach- im więcej wiem tym jakoś mi lepiej i spokojnie czekam na nasz wielki dzień
aha termin na 18 listopad

pozdrawiam Was wszystkie
Witaj milagrosa w sumie jesteśmy w podobnym wieku ciążowym, ja na karcie ciąży mam wpisany tp. 19 listopada, ale według ostatniej miesiączki i wielu usg, uparłam się na 25 listopada

Cytat:
wiecie co mój tż chciał kilka dni temu zobaczyć poród... wiec ja mówię mu że są na internecie filmy.... kilka lat temu ogladalam z siostra która była w ciąży więc mnie aż tak bardzo nie ruszają te filmy ale jak mysle ze ja mam tam leżeć to aż ciarki... i puściłam mojemu filmik http://www.youtube.com/watch?v=5naQC...birth%26aq%3Df uważam , że jest to jeden z łądniejszych porodów... tzn nikt nie krzyczy aż tak bardzo. Po obejrzeniu tż spojrzał na mnie i przez cały dzień był aż za bardzo miły ;D nigdy nie był świadomy , że to aż taki wysiłek ...
aa właśnie próbowałam obejrzeć fimik i nie dałam rady musiałam wyłączyć, spróbuję później, ale się już boję
Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Anusiak i Goldika jak zdążę przed porodem to przylecę do was ze szmatką.
elu do mnie też zapraszam
nic nowego nie wniosę do wątku , więc spadam- może się zmuszę i skoszę trawę w naszym mikro ogródku - bo ma już z pół metra
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 17:18   #1838
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
mocny ten film.... przyznam ze sie poryczałam ze szczescia razem z ta Panią
też płakałam ze szczesia

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
WItam. Ja też przed pierwszym porodem oglądałam takie filmiki i się poryczałam, powiedziałam mężowi że jak nie dam rady urodzić

Okazało się że mam początki ameni i muszę brać żelazo. Czy mam ją łykać z wit C. Wie ktoś coś na ten tema?
ja jem żelazo i popijam wit C1000 bardzo lubie witaminke C

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 17:44   #1839
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Ja pierwsze co zrobie po porodzie to zjem kilogram tatara :plove: potem moge miec diete karmiacej i dawac cyca malemu
Boże tatar

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
a wiecie że mi też od początku tatara brakuje teraz idziemy na wesele i na pewno będzie, a ja się obejde smakiem
I już mówiłam do tżta, że jak wróce ze szpitala to ma na mnie tatar czekać
ale przy karmieniu piersią to chyba też nie wskazane
A dzien, dwa po porodzie mozna sobie pozwolic malenstwo jeszcze tak malutko je i duzo spi, że nie zaszkodzi mu
Stary 2011-09-23, 17:45   #1840
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

ejjj wiecie co! bylam wczoraj u kolezanki , jej mala ma 6 tygodni a ta frytki smazone normalnie wcinala, a wczesniej mi pisala ze mala ma kolki i ja sie zastanawiam czy te jej kolki to nie przez takie zarcie....
no moja siostra jak sie napila gazowanego to pozniej jak nakarmila to mała miała kolke... trzeba uwazac

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-09-23, 17:48   #1841
asiol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
[B]
aa właśnie próbowałam obejrzeć fimik i nie dałam rady musiałam wyłączyć, spróbuję później, ale się już boję
sama siebie cytuuję
obejrzałam i się wzruszyłam
nie mam pojęcia jak te dzieci mają z nas wyjść i mi trochę szkoda tych naszych bobasów, bo na razie siedzą sobie w ciepłych brzuchach i je bujamy, słyszą tylko przytłumione głosy
a potem poród - zimno i głośno brr
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 18:04   #1842
tuszka
Raczkowanie

NADROBIŁAM!!

Ale żeby przeczytać Was dokładnie, po najmniejszej nawet nieobecności, to trzeba się na kurs szybkiego czytania zapisać

Zapomniałam dodać, że byłam w środę na pierwszych zajęciach ze SR.
Z przydatnych rzeczy to, położna poleciła, by do torby do porodu zapakować 5 pieluszek tetrowych, które kolonizujecie swoimi bakteriami i zapachami. I tak, jeśli rodzisz z partnerem, to w ostatniej fazie porodu facet wkłada sobie te pieluszki pod koszulkę, ogrzewa i przenosi na nie swój zapach, później owijają w nie maleństwo. A jeśli rodzicie same, to kilka dni przed porodem obłożyć się tymi pieluszkami, następnie zapakować do reklamówki i ją szczelnie zawiązać.

Cytat:
od razu po porodzie miałaś przez połóg czy później? też boję się depreszki, tm bardziej, ze nie ma się na nią wpływu
Głupia ta depresja! Kto to ją w ogóle wymyślił?

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Seonka może po tym porodzie depresja się nie pojawi? Mnie po synku też w szpitalu nabierało ale mąż wtedy cały dzień spędził ze mną, nawiózł mi pysznego jedzonka, gazetek a on zajmował się małym i minęło..
O tak, jedzenie to jest sposób na mnie... mam nadzieje, że Tż wpadnie na to po porodzie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj z rana bo nie będę chyba miała za bardzo czasu żeby was podczytywać czeka mnie ogromne sprzątanie domu przed przyjazdem mamy może to coś ruszy mała Dzisiaj miałam bóle brzucha w nocy ale jak nie na okres tylko jakby ktoś mnie walnął w brzuch raz to mocno że aż usiadłam fajnie by było jakby mała się urodziła dzisiaj czy jutro a jak by mama przyjechała już by mała by była w domu No ale te bóle miałam tylko w nocy teraz cisza i spokój

Elu tobie odchodzi czop a u mnie ani widu ani słychu
Aniu, weź jakieś szczypce i wyciągnij tego czopa, bo już na prawdę lekutko się zasiedział.

Cytat:

bede musiala z Tztem pogadac o tym. Chyba, ze zdecyduje sie na oddanie jej gdzies. Bo prawde mowiac sam Tz czasami ma obawy wobec niej. Ostatnio mimo czestego karmienia rzuca sie nawet przez szybke jak sie palec przystawi. Zrobila sie mega zarloczna.

profilaktycznie jakies zrobie z data
Goldi, chyba lubisz dziwne zwierzątka? W moim domu rodzinnym jest tyle pająków, że hoho... najbardziej lubią zimą przebiegać przez środek pokoju obrzydlistwa na grubych nogach i z grubymi odwłokami. Bleeee

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj rozpisałyście się o kombinezonkach no i znalazłam i zamówiłam wieczorem też dla Szymka, i jeszcze dokupiłam czapę , bardzo spodobała mi się kolorystyka pokaże Wam jaki

kombinezon - http://sklep.coccodrillo.pl/index.ph...OMBINEZON.html

czapa- http://sklep.coccodrillo.pl/index.ph...KA/CZAPKA.html
Podoba mi się ten kombinezon i cena też przystępna, chyba spapuguje
Cytat:
To chyba wyraze Tztowi zgode na rozstawienie lozeczka. Tym bardziej, ze musimy jeszcze jakis fotel do karmienia kupic a ciezko oszacowac na oko ile miejsca moze zajmowac, a jak bedzie wszysto ustawione to podejmiemy jakas decyzje.
A Wy macie jakies konkretne fotele do karmienia?
Kanapa nie wejdzie do pokoiku niestety
Goldika, dobrze jak łóżeczko wywietrzeje i przyzwyczai się do wilgotności w pokoiku dziecka

Cytat:
a tak w ogole ustalilismy z Tztem wstepna date slubu 21.09.2013r. To bedzie nasza 6 rocznica bycia razem
Goldika - gratulacje. My jakoś póki co o tym nie myślimy

Cytat:
tatar
Uwielbiam tatar... z łososia

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Tuszka-tez musze zajrzeć do apteki i obejrzeć ten termometr.tak czytałam Twojego posta i piszesz,że nie tani ten krem perfecty-to się spodziewałam ceny znacznie wyższej.Może dlatego,że ja musteli uzywałam a porównujac cenę to chyba wszytsko inne jest tańsze oczywiście co nie znaczy,ze jest gorsze
Super drogi nie jest, ale tubka taka jak kremu do rąk, poza tym mamy koniec miesiąca - nic nie jest obecnie tanie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
WItam. Ja też przed pierwszym porodem oglądałam takie filmiki i się poryczałam, powiedziałam mężowi że jak nie dam rady urodzić

Okazało się że mam początki ameni i muszę brać żelazo. Czy mam ją łykać z wit C. Wie ktoś coś na ten tema?
Kami - mnie lekarz przepisał z wit. C, bo lepiej się wchłania. Ale jak połkniesz żelazo i zjesz zaraz jakiś owoc, to będzie ok. Mam za jednym 'połknięciem' (jakkolwiek to brzmi) przyjmować kw. foliowy, żelazo i wit. C

Właśnie smażę racuszki
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 18:04   #1843
ania21_21
Zadomowienie

wróciłam posprzątałam tylko łazienkę i padłam sprzątanie to już nie dla mnie na jutro mi została kuchnia i odkurzyć takto mam ogarnięte z grubsza najgorsze że tż by mi pomógł jutro ale do roboty idzie wymigał sie jak nic obiad zjedzony i teraz tylko odpoczywać

witam nową mamusię

Proszę mi się nie pakować w kolejkę bo czekać na swoją kolej

A propo pająków się śmiejemy z tż że my też mamy jednego za oknem zrobił sobie pajęczynę i siedzi chyba od 3 miesięcy a tż tylko mu kibicuje żeby coś złapał biedak ostatnio chyba za bardzo nie ma co jeść bo zmienił miejsce ale do domu nawet nie próbuje wejść chociaż często jest otwarte to okno

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-09-23 o 18:08
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 18:06   #1844
dreamnes
Raczkowanie

34 tydz brzuszek rośnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 34tcc.jpg (12,5 KB, 24 załadowań)

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-09-23, 18:09   #1845
ania21_21
Zadomowienie

dziewczyny zastanawiam się nad tym fotelikiem co o nim myślicie

http://www.ebay.co.uk/itm/Maxi-Cosi-...a#ht_500wt_949

fajnie bo jest blisko mnie do odebrania tylko muszę czekać bo jest licytacja

albo ten
http://www.ebay.co.uk/itm/RECARO-BAB...7#ht_500wt_949
jeden minus czarny kolor

dreamnes śliczny brzuszek

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-09-23 o 18:11
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 18:09   #1846
kasiowa4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość

Właśnie smażę racuszki
mmmm racuchy ale mi smaka narobiłaś... a idę też zrobić

kasiowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 18:13   #1847
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny zastanawiam się nad tym fotelikiem co o nim myślicie

http://www.ebay.co.uk/itm/Maxi-Cosi-...a#ht_500wt_949

fajnie bo jest blisko mnie do odebrania tylko muszę czekać bo jest licytacja

albo ten
http://www.ebay.co.uk/itm/RECARO-BAB...7#ht_500wt_949
jeden minus czarny kolor

dreamnes śliczny brzuszek
1 mi sie podoba

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-09-23, 18:18   #1848
elf27
Zadomowienie

Dziewczyny pomóżcie, bo ja niekumata - o jakie pieniążki poza becikowym może starać się kobieta po porodzie?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 18:24   #1849
kami5
Raczkowanie

Kurcze mój maluch tak dzisiaj mi daje popalić, rozpycha się z dwóch stron jednocześnie że aż już to jest dla mnie bolesne
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 18:26   #1850
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie, bo ja niekumata - o jakie pieniążki poza becikowym może starać się kobieta po porodzie?
tak, idzie sie z aktem urodzenia i dowodami męza i swoim

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-09-23, 18:46   #1851
elf27
Zadomowienie

Cytat:
tak, idzie sie z aktem urodzenia i dowodami męza i swoim
tak tylko ja pytam czy można jeszcze jakieś inne świadczenia pobierać? czy tylko becikowe nam przysługuje?
Stary 2011-09-23, 19:01   #1852
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ja mam w PZU dodatkowe ubezpieczenie i z tego za urodzenie dziecka dostaję kasę

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:10   #1853
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Ja mam w PZU dodatkowe ubezpieczenie i z tego za urodzenie dziecka dostaję kasę
dzięki to muszę się zorientować, bo też takowe dodatkowo opłacam
Stary 2011-09-23, 19:23   #1854
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Jesli Twoja firma wprowadzila ubezpieczenia grupowe to z tego tez mozesz sie ubiegac o kase

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Moj tz jest kochany, na kolacyjke zrobil domowe burgery z kotletami mielonymi mniam juniorowi chyba tez smakowalo, bo bombarduje mnie z kazdej strony
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:27   #1855
goldika
Zakorzenienie

montujemy lozeczko ale jestem wsciekla bo
1. nie ma instrukcji montazu
2. elementy nie sa idealnie dopasowane
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:30   #1856
truscafka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!!! Ja już po pracy

Mam pewien problem i jestem cała zdygana.... od dwóch dni mam takie wrażenie podobne do tego jakbym miała dostac okres.... nie jest to ból, nie są to skurcze tylko takie uczucie, ciągłę nęcenie w podbrzuszu. Dziś miałam straszne zaparcie, a teraz ciągle mam wrażzenie ze chce mi się do ubikacji.... mały się rusza dosyć nisko, czuję go więc jestem troszkę spokojniejsza, ale ogólnie dziwnie się czuję, jakby zaniedługo miały odejść mi wody.....
najbardziej odczuwalne jest to kiedy stoję lub siedzę, kiedy leżę troszkę ustępuje, jutro na 12.30 idę do lekarza, cieszę że tak szybko ta wizyta bo opiszę mu całą sytuację...

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:33   #1857
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
montujemy lozeczko ale jestem wsciekla bo
1. nie ma instrukcji montazu
2. elementy nie sa idealnie dopasowane
a jakie masz?
my też zaraz w końcu nasze zaczniemy składać, oprócz szuflady, bo jej deseczki zostały w dziecięcym, a mały już położony

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:

Mam pewien problem i jestem cała zdygana.... od dwóch dni mam takie wrażenie podobne do tego jakbym miała dostac okres.... nie jest to ból, nie są to skurcze tylko takie uczucie, ciągłę nęcenie w podbrzuszu. Dziś miałam straszne zaparcie, a teraz ciągle mam wrażzenie ze chce mi się do ubikacji.... mały się rusza dosyć nisko, czuję go więc jestem troszkę spokojniejsza, ale ogólnie dziwnie się czuję, jakby zaniedługo miały odejść mi wody.....
najbardziej odczuwalne jest to kiedy stoję lub siedzę, kiedy leżę troszkę ustępuje, jutro na 12.30 idę do lekarza, cieszę że tak szybko ta wizyta bo opiszę mu całą sytuację...
też miałam takie odczucie, ale z towarzyszącymi regularnymi skurczami, gin poradził, bym szła na Izbę, jeśli w ciągu godziny nie przechodzą
-----------------------------------------------------------------------------------
któraś z mam pisała (Myszeczka?), że ma miękką szyjkę
ja też mam miękką, długość 2-3cm, przepuszcza palec, ale ujście wewn jest zamknięte, gin powiedział, że u wieloródki to norma. Jeśli masz tak samo, to się nie martw

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:35   #1858
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
a jakie masz?
my też zaraz w końcu nasze zaczniemy składać, oprócz szuflady, bo jej deseczki zostały w dziecięcym, a mały już położony

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

też miałam takie odczucie, ale z towarzyszącymi regularnymi skurczami, gin poradził, bym szła na Izbę, jeśli w ciągu godziny nie przechodzą
-----------------------------------------------------------------------------------
ja też mam miękką, długość 2-3cm, przepuszcza palec, ale ujście wewn jest zamknięte, gin powiedział, że u wieloródki to norma. Jeśli masz tak samo, to się nie martw

własnie nie mam skurczy....., kurdele pójdę się położyc moze troszke to wyciszę

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:10   #1859
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
a jakie masz?

Tak u Mnie.
Tak mówił gin ze maja tak równiez niektóre panie, ale powiedział że jeżeli nie bede leżakowac to to nie dotrzymam do terminu. Mam sie oszczędzać na maksa.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-23, 20:24   #1860
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam to samo.Z tego co wyczytalam w mojej encyklopedii wiedzy,czyt.internet ,sa to te skurcze Braxtona-Hicksa,czyli przewidujace.Macica przygotowuje sie do porodu,glowka schodzi coraz nizej.Ale nie oznaczaja nadchodzacego w najblizszym czasie porodu,moga pojawic sie od 20 tyg. ciazy
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości