Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 14:50   #3991
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
jasne, dawaj
no to siup

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
U nas z Misiem trochę lepiej, z nami (tz, jego siostra i ja) gorzej Ale damy radę, do niedzieli musimy być zdrowi
U nas też boazeria jeszcze, teść sam z kolegą ją kład i chyba bardzo się przywiązał... aż boję się go zapytać czy możemy ją zerwać jak już będziemy kiedyś remont robić (dom jest jego). Póki co wyremontowaliśmy łazienkę i naszą sypialnię...

klask i:

Misiek dopiero niedawno zaczął chodzić w 21. Wzrostu ma 81cm i chyba przez chorobę strasznie schudł, po buzi widać. W środę na wizycie w ubraniu i butach ważył 11kg...
hehehe u nas też teść kładł na przedpokoju i tak samo z nią związany my wyremontowaliśmy nasz jeden pokój z tarasem małym u góry (gdzie i tak teraz nawet nie bywamy), mieszkamy w dwóch na dole pokojach, też odremontowanych, ale te drzwi kilkudziesięcioletnie są nadal, teść nie dął tknąć....to samo w łazience - piękna nowoczesna łazienka, robiona w marcu a drzwi z lat 60tych

Cytat:
lind- to żeście się pochorowali... wracajcie do zdrówka

To faktycznie musiał schudnąć... bidulek

Kiedy sie widzimy?
Ostatnio w pracy nawiedzila mnie Jagaa Moze uda nam sie spotkać w trojeczkę... a raczej w szósteczkę
kto to jaga?? była tu kiedyś chyba taka, ale ni pierona nie kojarzę nawet czemu nie pisze?

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2011-09-23 o 14:56
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:55   #3992
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
lind- to żeście się pochorowali... wracajcie do zdrówka

To faktycznie musiał schudnąć... bidulek

Kiedy sie widzimy?
Ostatnio w pracy nawiedzila mnie Jagaa Moze uda nam sie spotkać w trojeczkę... a raczej w szósteczkę
Dzięki.
Ja też Jagodę spotkałam w środę koło figlowiska...
Po naszym powrocie tj po 7.10 możemy się umówić. Musze sie z Jagą spotkać bo ma mi pieluchy w promocji kupić jak nas nie będzie... Będę miała necik na wyjeździe ale na wizaz raczej czasu nie... Jak coś to na fb napiszę TYlko nie wiem jak z autem bo póki co stoi zepsute, tz sie nie garnie do naprawy... Jeżdże teraz starym autem teścia ale za chwilę ma termin przeglądu a teść już nie będzie nim jeździł i nie robi... Mogę być uziemiona No chyba że wpadniecie do mnie

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:03   #3993
blistex
Rozeznanie

Dziewczyny jestem głupsza niz przed przeczytaniem tego artykułu
http://e-foteliki.pl/webpage/poradni...a-dziecka.html
zanim kupie fotelik postanowiłam poczytac i znalazłam taki fragment :

Podkreślamy – przy wyborze fotelika w pierwszej kolejności bierzemy pod uwagę wagę dziecka, a następnie wiek ( np dziecko w wieku 2 lat ważące 15 kg nie powinno jeździć w foteliku 15-36 ze względu na nie rozwiniętą miednicę )

fragment zaczerpnięty z linku powyżej

to niby w jakim ma jeździć Julka skoro ona jeszcze nie ma 2 lat a waży koło 15 kg. ? jest duża i wystaje troszeczkę poza fotelik ?
to jest tak jak założę jej tylko sam t-shirt, albo cienki sweterek to mieści się tam na styk, ale jak juz zakładam jej troszke cieplejszą jesienną kurtkę to tak jakby podnosiła się troszkę do góry i główka jej z jakiś cm wystaje ponad fotelik

i co ja mam teraz zrobic ?

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

a może bym wzięła 9-36 ? albo 9-25 są jakies takie fajne ?

Edytowane przez blistex
Czas edycji: 2011-09-23 o 15:06
blistex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:05   #3994
ASIULEK_23
Zakorzenienie

bao- zdróweczko

Jagaa była z nami ale bardzo mało się udzielała. Choć pewnie czasem nas podczytuje z ukrycia

lind- no to dawaj znac jak wrócisz

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:08   #3995
sidorcia
Rozeznanie

drcron ja na Twoim miejscu kupiłabym 9-36 ale najlepiej doradzą Ci w sklepie przy zakupie
zajrzyj do klubu jeśli możesz
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:50   #3996
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Asiulek mój te sandałki z adidasa ma, i miał je na nogach 3 razy, bo za cholere nie chce tego dziadostwa nosić nawet na basenie, on żeby coś nosić co mu się nie podoba musiałby mieć jakieś mocniejsze zapięcie niż rzep

W lidlu przecenili sandały takie fajne na 7,99 i tak się zastanawiam czy mu nie kupić na przyszły rok. Na jesien muszę mu kupić rozmiar 25, na zime pewnie podobnie lub 26, to jakbym kupiła 28 na lato bo takie jeszcze zostały to może styknielatem lepiej mieć luz, a jeden rozmiar to zaledwie 0,5 cm.

Darusia ja mojemu zagłówek podwyższałam, bo on jest regulowany, tylko wtedy się składa jak mały śpii robię na leżąco.

Ja dzisiaj biegłam w zawodach, nawet nieźle mi poszło zważając na niedogodności. I żeby nie było nudno ze wstawianiem usawianych zdjęć, to wstawiam najśmieszniejszą fotę jaką mi ojciec zrobił. Czyli ja biegająca za Erwinem z grochówką, normalnie za✂✂✂iście wyszłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bieg miasteczko krajeńskie2011 074.jpg (35,3 KB, 49 załadowań)

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:22   #3997
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
U nas jest śmiesznie w domu bo mam praktycznie 4 równe pokoje . nawrt kuchnia jest praktycznie taka jak te pokoje . Taki dziwny budynek . jest jakaś tam różnica w metrarzu ale bardzo mała . i weź tu sobie wymyśl gdzie ma być salon
Ciocia ma taki dom, znaczy pomieszczenia. Do tego wszystkie są przechodnie. Tak się kiedyś budowało

Cytat:
No właśnie my na parterze mieszkamy, piętro ma szwagier... I bałabym się jakąś ścianę wywalić bo nie wiadomo jak to budowane było...
Sa plany budowy i dokładny opis co i jak. Tam musi być napisane i dokładnie zaznaczone kótre ściany są nośne. No chyba że to samowola budowlana (często się zdarzało) to nic nie będzie i dupa.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosia też wieczorem czeka na dziadka i tate. Dziadek podjeżdza pod dom to trąbi, Zosia wychodzi i wjeżdza z nim na podwórko samochodem. Z tatą też jezdzi, ale po osiedlu i trąbi.
Jazdę po własnym podwórku jeszcze mogłabym znieść ale jestem absolutną przeciwniczką jazdy z dziećmi na kolanach tym bardziej za kierownicą. Wy uważacie a inni użytkownicy drogi ?

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mamy posiadajace ESPIRO!

Ja mam jakies takie wrazenie ze Oli w tym foteliku tak "dziwnie-wysoko" siedzi, u was tez tak jest? glowka z za zaglowkajej nie wystaje ale jak zacznie to co wtedy;/
Jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. Najprawdopodobniej trzeba będzie wymienić na nowy. A czy te nasze Espiro nie mają przypadkiem regulowanego zagłowka Sama nie wiem

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Darusia ja mojemu zagłówek podwyższałam, bo on jest regulowany, tylko wtedy się składa jak mały śpii robię na leżąco.

Ja dzisiaj biegłam w zawodach, nawet nieźle mi poszło zważając na niedogodności. I żeby nie było nudno ze wstawianiem usawianych zdjęć, to wstawiam najśmieszniejszą fotę jaką mi ojciec zrobił. Czyli ja biegająca za Erwinem z grochówką, normalnie za✂✂✂iście wyszłam
Ot i mam odpowiedź na pytanie - jest regulowany

Bardzo ładnie wyszłaś, zwłaszcza nóżki
Stary 2011-09-23, 17:16   #3998
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Sa plany budowy i dokładny opis co i jak. Tam musi być napisane i dokładnie zaznaczone kótre ściany są nośne. No chyba że to samowola budowlana (często się zdarzało) to nic nie będzie i dupa.
Samowola nie jest, teść ma plany ale pewnie by mnie stąd wyniósł jakbym burzyć chciała Ale ogólnie to fajny gość żeby nie było

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Ubieracie już rajstopki dzieciom? A czapki? Tak sobie czytam na innym wątku i dzieciaczki już noszą. Misiek np dziś miał dżinsy z podszewką, podkoszulkę bez rękawków, cienki sweterek, jak wysiadaliśmy z auta to zakładałam cieniutką kurtkę (taką przeciewdeszczową z odpiętą podszewką) i cieniutką czapeczkę (tylko dlatego że chory, tak to bym jeszcze nie zakładała)....

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2011-09-23 o 18:05
Stary 2011-09-23, 17:37   #3999
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
za zawody szacuneczek poza niezła

Cytat:

Samowola nie jest, teść ma plany ale pewnie by mnie stąd wyniósł jakbym burzyć chciała Ale ogólnie to fajny gość żeby nie było

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Ubieracie już rajstopki dzieciom? A czapki? Tak sobie czytam na innym wątku i dzieciaczki już noszą. Misiek np dziś miał dżinsy z podszewką, podkoszulkę bez rękawków, cienki sweterek, jak wysiadaliśmy z auta to zakładałam cieniutką kurtkę (taką przeciewdeszczową z odpiętą podszewką) i cieniutką czapeczkę....
ja ostatnio małej założyłam, ale u nas było strasznie zimno, az mroźno, mi samej było zimno i do tego wiało. Ale ogólnie nie zakładam, ja generalnie z tych wyrodnych, inne dzieci maja już kurtki z kożuchem i czapki zaciągnięte na same uszy a Amela w rozpiętym sweterku . Dla mnie czapka to wtedy jak już czuć mróz w uszach.
Kurtkę jak zakładamy to taką wiosenną, cienki materiał z podszewką, choć ostatnio jak było chłodniej to kamizelka
Stary 2011-09-23, 18:06   #4000
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A ja mam też pytanie co do tego fotelika ESPIRO. Czy wyciagacie ten wklad ze srodka? ja dziś wyjęłam i jakiś taki malo wygodny mi się wydaje... taki twardy... mozna w ogóle to wyciągac??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 18:26   #4001
lindsley
Zakorzenienie

Czy w ryanairze trzeba jakoś wcześniej zgłosić że zabieram ze sobą wózek i chce go oddać dopiero przed wejściem na pokład?

Michaś
Stary 2011-09-23, 19:14   #4002
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Talking Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
A ja mam też pytanie co do tego fotelika ESPIRO. Czy wyciagacie ten wklad ze srodka? ja dziś wyjęłam i jakiś taki malo wygodny mi się wydaje... taki twardy... mozna w ogóle to wyciągac??
Ja ten wklad na koniec zimy wyciagalam bo mu ciasno bylo. Nie martw sie wygodnie jest

Znajac moje mozliwosci modelki to za tydzien po zawodach fajniejsze foty beda

Stary 2011-09-23, 19:36   #4003
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Jazdę po własnym podwórku jeszcze mogłabym znieść ale jestem absolutną przeciwniczką jazdy z dziećmi na kolanach tym bardziej za kierownicą. Wy uważacie a inni użytkownicy drogi ?
my mieszkamy przy takiej poprzecznej uliczce, a tam jest taka duża zatoczka, a tam samochody prawie wogóle nie jeżdzą.
Na jakieś większej ulicy to też bym nie pozwoliła.

Cytat:

Ubieracie już rajstopki dzieciom? A czapki? Tak sobie czytam na innym wątku i dzieciaczki już noszą. Misiek np dziś miał dżinsy z podszewką, podkoszulkę bez rękawków, cienki sweterek, jak wysiadaliśmy z auta to zakładałam cieniutką kurtkę (taką przeciewdeszczową z odpiętą podszewką) i cieniutką czapeczkę (tylko dlatego że chory, tak to bym jeszcze nie zakładała)....
ja jeszcze nie ubieram rajstop Zosi, czapke miała jeden dzień jak było 15 stopni i wiało. U nas teraz jest w miare ciepło, dzisiaj było 19 stopni, to miała cienkie spodnie, bluzeczke z długim rękawem i cienki sweterek.

Dusiaka- jutro cykne fotki, bo nie mam aparatu teraz. Pytałam tż o powierzchnie dachu to mamy ok 360 m2

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Odebrałam dzisiaj tego kotka i jakoś nie rzucił mnie na kolana. Wydaje mi się że Zosia za mała, żeby się tym bawić

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:43   #4004
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja dzieci nie sadzam z przodu.chyba ze zapietych w foteliku. Bylo kilka przypadkow samo wystrzelenia poduszek powietrznych. Koncza sie dla dzieci skreceniem karku lub usxkodzeniami glowy. Wole nie ryxykowac ze dziecko gdzies mocniej puknie i jakis czujnik zaskoczy. To sa tylko rzeczy martwe co moga nas zawiezc

Stary 2011-09-23, 20:08   #4005
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

madzia ja wiem o zaglowku,tylkomi sie wydaje ze ona po prostu w tym samochodzie tak jakos wysoko jest.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:20   #4006
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

No to rozumiem Moze się kiedyś zgodzi na zmiany.

Nie zakładam rajstopek, czapek, kurtek. Jak juz pisałam ostatnio było chyba ze 13 st. i Zosia miała body z krótkim ręk. cienki sweterek, jeansy i trampki. Wróciła zgrzana. Zapomniałam dodać że byłysmy bez wózka. Mam teraz problem z ubieraniem. No i widziałam juz dzieciaczki w zimowych kurtkach

Cytat:
Ja nie wyjmowałam jeszcze. Zosi wygodnie

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Ja dzieci nie sadzam z przodu.chyba ze zapietych w foteliku. Bylo kilka przypadkow samo wystrzelenia poduszek powietrznych. Koncza sie dla dzieci skreceniem karku lub usxkodzeniami glowy. Wole nie ryxykowac ze dziecko gdzies mocniej puknie i jakis czujnik zaskoczy. To sa tylko rzeczy martwe co moga nas zawiezc
Dodatkowy punkt przeciw o którym prawie zapomniałam
Stary 2011-09-23, 20:20   #4007
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
ana- ten konik też mi się podoba! może na gwiazdkę go kupimy małej! (taaa małej... dlaczego takich zabawek nie było jak ja byłam dzieckiem?!)
no właśnie!
Cytat:
machaj fajny konik tylko poszukajcie promocji bo ja 79 dałam więc te 149 to jakaś porażka .
Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
nie wiem czy o tym samym koniku piszecie
Julka ma pony ze smoczkiem mówi i zasypia po wsadzeniu smoczka
my na promocji w Tesco kupilismy go w tamtym roku za 49,99 złotych

Rany,aż o tyle tanio.To skoro tak to muszę polować i szukać po niższej cenie.
Cytat:
Dziewczyny. Wy kupowalyście w tym roku te sandałki z adidasa dla małych. darusia - Ty między innymi. Teraz one sa u nas w outlecie za 39,90 i chcę zaryzykowac i kupić na przyszły rok, tylko jaki rozmiar?? jak myslicie ze 2 rozmiary większe niż teraz czy wiecej? No i one jakieś duże chyba wypadały, prawda?? HELP ME !! Moja ma teraz 21 (na styk).
Asia moja ma 2 pary tego lata miała 20,drugie kupiłam za duże rozmiar 23 i zostawiłam na przyszły rok(nie wymieniałam już)i Ninka teraz nosi 21 na styk.Myślę,że będą dobre,a jak nie to opchnę na all-mam metki więc spoko.
Cytat:
drcron- zabiłas mnie moja ma nadal 21!!
Moja też.
Cytat:

U nas zimno już jestI od 3 dni ostro wieje.To zakładam czape,chociaż dzisiaj znowu był moment,że zrobiło się gorąco to kamizelki z Niną pościągałyśmy i jej czape z głowy też.
Na dwór jak idzie to po leginy zakładam jej rajty,bo ona siedzi na piachu wilgotnym i żwirze.
Cytat:
Odebrałam dzisiaj tego kotka i jakoś nie rzucił mnie na kolana. Wydaje mi się że Zosia za mała, żeby się tym bawić
tego kotka co tu w linku latał?

Ja dzisiaj w biedrze kupiłam Ninie 8 książeczek,wzięłam wszystkie rodzaje jakie były,a fajne były
I do tego w kiosku trafiłam na książkę tąco reklamują z deagostini część 1 za 4,99 bardzo fajna akurat ta jestWarto zaprenumerować-chociaż dalszej ceny nie znam.

I zamówiłam małej tą chustkęco Zosia ma i jeszcze w dzieciowym dostałam apaszkę za 5 zeta co jej świetnie pasuję do kamizelki.

Przymierzyłam jej 5 rodzaji kozaków i tylko w jedne włożyła stopeAle nawet palca wyczuć się nie dało to nie wiedziałam co i jak i nie wzięłam.My masakrę mamy z tymi kozakami.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:26   #4008
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zakładam rajstopek, czapek, kurtek. Jak juz pisałam ostatnio było chyba ze 13 st. i Zosia miała body z krótkim ręk. cienki sweterek, jeansy i trampki. Wróciła zgrzana. Zapomniałam dodać że byłysmy bez wózka. Mam teraz problem z ubieraniem. No i widziałam juz dzieciaczki w zimowych kurtkach
U nas dziś rano było 13st... To chyba nie zwariowałam jeszcze... ufff...
Ja widziałam dzieciaki w kurtkach cieplejszych czapkach i biedne niemowlaki pod grubymi kocami...

Michaś
Stary 2011-09-23, 20:30   #4009
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Musielibyście jakiegoś architekta czy budowlańca zawołać coby zobaczył my te z to konsultowaliśmy
Mi na katar pomaga ibuprom zatoki

musisz losowanie zrobić budowane w latach 80?

Minka dobre
tak .

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Kubuś dokłądnie tak samo robi. Od 15.10 musze na parapecie go postawić i tak stoimy, a później w te pędy z domu ucieka, pod bramę, żeby go tż za kierownicę wsadził i tak sobie wjeżdżają na podwórko oboje, trabiąc na całą ulicę

bedaczysko, oby szybko przeszło, wokół mnie też co chwilę słyszę, że ktoś się rozchorował ja to jestem w miarę odporna w sumie, ale jak mnie już dorwie to amen, tydzień mnie nie ma
Co do tych domów, ten w którym mieszkamy (teściowej), był budowany w latach 60tych, wsio tu jest stare, schody skrzypią jak pieron, drzwi takie wielkie ciężkie w pokojach są, białe i drewniane, kuchnia z lat 80....boazeria, której nienawidzę, reszta pokoje- wyremontowane, więc spoko, ale i tak najpiękniejsza jest łazienka, którą sama wybierałam dom jest malutki z zewnątrz, a w środku pokoje są olbrzymie! teściów pokój ma 88 metrów (razem z łazienką), nasze 3 pokoje mają ponad 20m, salon ma prawie 50 m...w życiu bym nie pomyślała, że taki mały dom a a wśrodku taka przestrzeń, teraz już tak nie budują...Gdyby kiedyś ten dom tżta był, ojjjj co ja bym tu nie narobiła zaczęłabym od schodów - wymiana całkowita, i zrywanie boazerii no ale cóż...
ja też mam boazerię
Ale narazie nie mam keszu żeby to przerobić tak jakbym chciała

Cytat:

Wczoraj odeslalam farme bezplatnie. Bo zakleilam ladnie tasma ze nie bylo widac ze otwierane. Musialam na kartonie napisac ze odmowilam przyjecia ;-)[COLOR="Silver"]

Ech te moje szkodniki
U mnie farma leży na poczcie i poprostu jej nie odbiorę

Cytat:
Zosia też wieczorem czeka na dziadka i tate. Dziadek podjeżdza pod dom to trąbi, Zosia wychodzi i wjeżdza z nim na podwórko samochodem. Z tatą też jezdzi, ale po osiedlu i trąbi.

Ja wczoraj wieczorem zrobiłam papryki faszerowane, pyszne wyszły. Własnie sie obzeram

Własnie wydaje mi się ze w realu w tamtym roku był ten kotek za 160 zł co pokazywałam wczoraj, ale na allegro kosztuje ponad 200 zł.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

przed chwilą mało nie zeszłam na zawał. Zosia stała sobie przy krześle do karmienia, a ja zmywałam. Odwracam się a ona siedzi na tym krześle, aż mi serce staneło.
Od razu wyniosłam je na strych, bo Zosia od jakiegoś czasu jak je to siedzi na normalnym krześle.
MOja sama wchodzi i złazi z kezsełka nie da się na nim posadzić szymek robił to samo już przywykłam

Cytat:
Evitka jakiego Ty masz Maclarena ?
moje dziecko połamało swoją spacerówkę i muszę kupić cos nowego i nie wiem co? Babcia oczywiście powiedziała, że ona może jeździć tym co teraz, bo tam tylko rączka pęknięta, ale jak przyjeżdżają do mnie do pracy to mnie trafia < nie widac tego tak bardzo, bo to przy samym złączeniu, ale ja nie lubię tak i pomyslałam, że może kupię taki jak ty masz, bo bardzo fajny mi sie wydał Julka juz nie śpi w wózku, no chyba, że w kościele :P

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Darusia dlaczego nie pozwalasz ?
my jeździmy po terenie zamkniętym, to nasz ogrod jest na środku stopi drzewo, a do okoła niego jest takie kółko wyjeżdżone i tak sobie kułka jeździmy nie ma możliwości, że my w coś wjedziemy albo ktoś w nas no chyba, że w płot, garaż Tżta i jego ojca albo drzewo, ale ja mam pełną kontrolę i bardziej sie kulamy niż jeździmy, bo to jest 5 na godzinę więc nic złego sie nie stanie oczywiście nigdzie indziej tak nie robimy

a mam jeszcze pytanie co zrobić, by moje dziecko z pasów sie samo nie wypinało ?!
I do kiedy można wozić w tym foteliku do 18 kg? Julka waży niecałe 15, ale już czubek główki jej wystaje za oparcie, czy powinnam zmienić fotelik? Jeśli tak to na jaki ?
Macie juz może te większe ?
AniaP jaki masz fotelik dla Szymka ?
Ja mam recar0 9-36
http://allegro.pl/fotelik-recaro-you...814863112.html
bardzo lubię ten fotelik

Cytat:
Witam

drcron- od razu pomyslałam to co darusia sory

Kurcze, tak piszecie, że wasze dzieci są tak bardzo za tatusiami a u nas tak nie jest... może przez to, że mój tz jest nawet częściej z nią niż ja i to mnie traktuje jak wracającego z pracy tatusia ktory jej na więcej pozwala (przyznaje sie bez bicia ,że u nas tak jest- to ja na więcej jej pozwalam) nie wiem ale strasznie mi żal tż-ta. Bo on jest dla niej taki dobry, tak bardzo ja kocha a ona w najwazniejszych momentach tylko z mamusia chce być... nawet dziś w nocy jak się przebudzila i on poszedł to się rozplakała i zaczęła wołac "mamama" z takim żalem.... do mnie się wtula, caluje a tatuś musi się nieźle naprosić a i tak czasem to nie skutkuje... szkoda mi go bardzo...

Dziewczyny. Wy kupowalyście w tym roku te sandałki z adidasa dla małych. darusia - Ty między innymi. Teraz one sa u nas w outlecie za 39,90 i chcę zaryzykowac i kupić na przyszły rok, tylko jaki rozmiar?? jak myslicie ze 2 rozmiary większe niż teraz czy wiecej? No i one jakieś duże chyba wypadały, prawda?? HELP ME !! Moja ma teraz 21 (na styk).
Moim zdaniem 24 jeśli z nich 21 ma na styk ale każdemu dziecku inaczej noga rośnie

Cytat:
duuuza laska

mamy posiadajace ESPIRO!

Ja mam jakies takie wrazenie ze Oli w tym foteliku tak "dziwnie-wysoko" siedzi, u was tez tak jest? glowka z za zaglowkajej nie wystaje ale jak zacznie to co wtedy;/
Bo ten fotelik jest dośc wysoko ale to nic złego nie jest

Cytat:
Dziewczyny mieli do nas dzwonić w sprawie szczepienia minął tydzień dmuchałam, chuchałam na Julkę by nic nie złapała<żadnego kataru czy kaszlu > nie dzwonili, zadzwonić do nich i zapytać czy o nas nie zapomnieli, czy cierpliwie czekać, aż sami zadzwonią ?

tak to prawda Julka jest duża ale nie aż tak w niektórych butach śmiesznie wygląda jakby były za duże na nią bo takie wielkie płetwy się wtedy wydają

przyszła do mnie babcia z Julą ja patrze a ona jak wieśniak ubrana
rajtuzy i koszulka w kropki na to sukienka do tego adidasy i elegancki prochowiec. Myslałam, że padnę
pytam mamy czemu ją tak ubrała, miała ubrac inne buty i kurteczkę a ta mi mówi, że Julka tak sie darła, że nie pozwoliła sobie założyć innych butów tylko adidaski i różowy płaszczyk to już drugi raz takie sceny zrobiła babci
ostatnio mama przyszła było tak ciepło a ona w swetrze takim grubym tym samym co rano ją przywiozłam, ja wkurzona, że się zapoci a mama mi mówi, że ona jej zdjąć nie dałą bo się drze jakby ją ogniem palili dopiero ja jej ściągłam
uparciuch mi rośnie dobrze, że ze mną takich sztuczek nie próbuje bo szybko bym ją na ziemię sprowadziła :P

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Darusia nie wiem ale ubranka na jesień i zime kupowałam jej na 98-104
kombinezon tez licytuje na 110
ma 89 cm od ramionek do kostek pamietam, bo ją do kombinezonu mierzyłam ale od głowy do ziemi nie mam pojęcia
Moja ma cała 80 cm ale ja się cieszę bo nie chcę żeby była taka wielka jak mama . waży 10.5
Stary 2011-09-23, 20:31   #4010
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
madzia ja wiem o zaglowku,tylkomi sie wydaje ze ona po prostu w tym samochodzie tak jakos wysoko jest.
No niestety dzieci rosna. Ja juz planuje zmiane fotelika.ale dopiero jak eryk przekroczy 150cm wzrostu. Jeszcze pare cm mu brakuje

Stary 2011-09-23, 20:32   #4011
ania p
Zakorzenienie

Ola siedziała obok mnie na narożniku , zrobiła bach na bok i zasnęła .
SZybkie usypianie dziecka
przeniosłam hą do łóżka nawet się nie podniosła
Stary 2011-09-23, 20:40   #4012
anakazar
Zakorzenienie

Sara dostałaś tą farme?bo ja dalej nie-i bardzo dobrze

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:41   #4013
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Moj mlodszy spi od 19 a starszy 20 :-Dszkoda ze nie ma tz i sama siedze.tz ma fuchy ostatnio codziennie.w domu tylko spi :'(

Stary 2011-09-23, 20:49   #4014
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Evitka jakiego Ty masz Maclarena ?
a mam jeszcze pytanie co zrobić, by moje dziecko z pasów sie samo nie wypinało ?!
I do kiedy można wozić w tym foteliku do 18 kg? Julka waży niecałe 15, ale już czubek główki jej wystaje za oparcie, czy powinnam zmienić fotelik? Jeśli tak to na jaki ?
Macie juz może te większe ?
AniaP jaki masz fotelik dla Szymka ?
my mamy maclarena volo-baaardzoooo polecam ja jestem z niego mega zadowolona. jest leciutki (3,9 kg) i się super prowadzi. tylko tam się nic nie rozkłada (ja taki chciałam). Lekko rozkładany jest quest (ma też mały podnóżek) i triumph (też lekko rozkładany, ale bez podnożka). Oba są nieco cięższe(ale nie dużo)

w sprawie tego wypinania, to ja bym na pewno kupiła nowy fotelik , to nie są żarty, taki z solidniejszym zapięciem. My mamy chicco key plus i nawet my musimy sporo siły włożyć by to rozpiąć.
Ale dla juli już pewnie większy kupicie.

W sprawie jaki to wart by było się poradzić w jakimś sklepie-np w askotach w miarę temat znają i moglibyście młodą pomierzyć.
Jak sie kiedyś wczytywałam w temat fotelików to podkreślali zawsze że najbezpieczniesze są z tych węższych kategorii wagowych (9-18, potem 15-36), bo ponoć nie ma bata żeby fotelik zapewnił takie samo bezpieczeństwo dziecku ważącemu 10 co 35 kg (tak się eksperci wypowiadają)

ładne ma jula kopyto . Faktycznie ciekawe po kim...może po tym co skłonnośc do przygód
A ile ona teraz ma wzrostu?

Cytat:
Dziewczyny mieli do nas dzwonić w sprawie szczepienia minął tydzień dmuchałam, chuchałam na Julkę by nic nie złapała<żadnego kataru czy kaszlu > nie dzwonili, zadzwonić do nich i zapytać czy o nas nie zapomnieli, czy cierpliwie czekać, aż sami zadzwonią ?

przyszła do mnie babcia z Julą ja patrze a ona jak wieśniak ubrana
rajtuzy i koszulka w kropki na to sukienka do tego adidasy i elegancki prochowiec. Myslałam, że padnę
--
z przychodni mieli do was dzwonić? jak dziwnie...

fajnie musiała jula wyglądać w tym outficie

Cytat:
wtedy chyba trzeba wymienić fotelik o to samo pytałam wcześniej nikt mi nie odpowiedział ile może główka cm wystawać nad fotelik
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
główka chyba wogole nie powinnam wystawać z fotelika...
miałam to co młoda napisać-nie powinna wystawać wcale

rajtków pod spodnie jeszcze nie (tylko do sukienek). Czapeczkę cienką jak wieje to zakładam, ale ostatnich parę dni ładnych było to nie zakładałam

ana, a co to za książka z deagostini?

i jakie są w pierdonce?

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:18   #4015
libra777
Zakorzenienie

Witam

Evitka do mnie też z przychodni dzwoni pielęgniarka , nie musze pilnować terminów szczepień

Ja nie zakładam jeszcze rajtuz nawet nei mam kupiłam kalesonki i nie będę brała rajruz bo później wszystko pościągane ze skarpetą
Ubieram dziecko tak jak ja jestem ubrana , mój zresztą cały czas biega to mu ciepło ,czapke na rower i na wózek jak biegniemy tam jednak trochę wieje a miał katar i bałam się o uszy

Mój ma numer buta 24-25 a jedne już nawet 26 teraz nosi zalezy od fasonu buta ,także się na razie wstrzymuję z kupnem butów zimowych przecież tego jest opór w sklepach żebyście się za 3 miechy nie ździwiły że za małe

Kurtka na zimę też na 104 -110 raczej

Miko waży 13.200 jeszcze z fotelika nie wystaje , wkładki też nie wyciągałam , mam espiro u mnie dosyć cięzko się odpina sam raczej nie da rady
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:53   #4016
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy w ryanairze trzeba jakoś wcześniej zgłosić że zabieram ze sobą wózek i chce go oddać dopiero przed wejściem na pokład?
szczerze mówiąc to jak leciałam z wózkiem to i tak miałam bagaż duży, więc do stanowiska musiałam podejść. Wy jak macie tylko bagaże podręczne to i tak musicie się udać do stanowiska odprawy, tam przykleją wam naklejkę na wózek i powiecie, że chcecie wziąć go ze sobą. Wcześniej nie musisz nic zgłaszać, dopiero na lotnisku.

tu masz linka http://www.ryanair.com/pl/pytania/cz...-dla-niemowlat

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Przymierzyłam jej 5 rodzaji kozaków i tylko w jedne włożyła stopeAle nawet palca wyczuć się nie dało to nie wiedziałam co i jak i nie wzięłam.My masakrę mamy z tymi kozakami.
u nas będzie to samo, ja z półbutami miałam problem, a co dopiero kozaki Amela ma szeroką stopę i wysokie podbicie

Cytat:
Ja widziałam dzieciaki w kurtkach cieplejszych czapkach i biedne niemowlaki pod grubymi kocami...
tych niemowlaków mi najbardziej szkoda, ale taka ludzi mentalność. Ja zawsze jak idę gdzies z Amelką to ludzie (matki innych dzieci) gadają, że jej zimno i patrzą na mnie spod byka. Ja zawsze odpowiadam, że to mała Irlandka i praktykujemy zimny chów

a tak w ogóle to byście musiały zobaczyc jak to w Irlandii wygląda. Tam to jest przegięcie ale w drugą stronę. Matka idzie w kurtce i czapce, a dziecko w wózku na krótki rękaw i bez skarpetek
ale za to później są zahartowani i zimną w krótkich spodenkach łażą, fakt, że u nich nie ma -10stopni, ale +3 potrafi być

Cytat:

Cytat:
Witam

Evitka do mnie też z przychodni dzwoni pielęgniarka , nie musze pilnować terminów szczepień

Ja nie zakładam jeszcze rajtuz nawet nei mam kupiłam kalesonki i nie będę brała rajruz bo później wszystko pościągane ze skarpetą
Ubieram dziecko tak jak ja jestem ubrana , mój zresztą cały czas biega to mu ciepło ,czapke na rower i na wózek jak biegniemy tam jednak trochę wieje a miał katar i bałam się o uszy

Mój ma numer buta 24-25 a jedne już nawet 26 teraz nosi zalezy od fasonu buta ,także się na razie wstrzymuję z kupnem butów zimowych przecież tego jest opór w sklepach żebyście się za 3 miechy nie ździwiły że za małe

Kurtka na zimę też na 104 -110 raczej

Miko waży 13.200 jeszcze z fotelika nie wystaje , wkładki też nie wyciągałam , mam espiro u mnie dosyć cięzko się odpina sam raczej nie da rady
OMG 26 to niezły rozmiar ja pierdziu!!! Libra zapodaj zdjęcie Mika, pokaż jaki on duży
Stary 2011-09-23, 22:10   #4017
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
my mamy maclarena volo-baaardzoooo polecam ja jestem z niego mega zadowolona. jest leciutki (3,9 kg) i się super prowadzi. tylko tam się nic nie rozkłada (ja taki chciałam). Lekko rozkładany jest quest (ma też mały podnóżek) i triumph (też lekko rozkładany, ale bez podnożka). Oba są nieco cięższe(ale nie dużo)

w sprawie tego wypinania, to ja bym na pewno kupiła nowy fotelik , to nie są żarty, taki z solidniejszym zapięciem. My mamy chicco key plus i nawet my musimy sporo siły włożyć by to rozpiąć.
Ale dla juli już pewnie większy kupicie.

W sprawie jaki to wart by było się poradzić w jakimś sklepie-np w askotach w miarę temat znają i moglibyście młodą pomierzyć.
Jak sie kiedyś wczytywałam w temat fotelików to podkreślali zawsze że najbezpieczniesze są z tych węższych kategorii wagowych (9-18, potem 15-36), bo ponoć nie ma bata żeby fotelik zapewnił takie samo bezpieczeństwo dziecku ważącemu 10 co 35 kg (tak się eksperci wypowiadają)

ładne ma jula kopyto . Faktycznie ciekawe po kim...może po tym co skłonnośc do przygód
A ile ona teraz ma wzrostu?

z przychodni mieli do was dzwonić? jak dziwnie...

fajnie musiała jula wyglądać w tym outficie

miałam to co młoda napisać-nie powinna wystawać wcale

rajtków pod spodnie jeszcze nie (tylko do sukienek). Czapeczkę cienką jak wieje to zakładam, ale ostatnich parę dni ładnych było to nie zakładałam

ana, a co to za książka z deagostini?

i jakie są w pierdonce?

te foeteliki 9- 36 mają tą zaletę że maja 5 punktowe pasy w większości czego nie ma w fotelikach 15-36 . dziecka 9 kg raczej się tam nie wsadzi choć moja Ola ma 10.5 kg i nie raz w nim jeździła zalezy jaki dzieciak . jak np roczny co ledwo łazi ważący nawet 12 to się nie nadaje taki fotelik . ale dla naszch 1.5 rocznych już tak .
Co do ekspertów od fotelików to cóż zrobią w większości wszystko żeby sprzedac swój produkt większość artukułów w gazetach jest sponsorowanych przez tych którzy stronkę dalej mają reklamę swojego produktu . a mój fotelik 9-36 ma tak samo dobre noty w testach jak te 15-36 . więc to o czymś świadczy .
A są tacy co pokuszą się o zakup od razu 9-36 pomijając ten do 18 i już klient co mniej kupi

Ja kupię teraz jeszcze concorda , który stoi u mnie w komisie i na bank się nie sprzeda bo jest drogi 15-36 i za jakiś czas przesadze w niego SZymka a OLi dostanie się recaro . Fotelik przyniosła baba która mieszka obok mnie więc wiem że wypadku nie miał.
Stary 2011-09-23, 22:42   #4018
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Żal mi tych maluchów. Pod kocami to ja ciagle widywałam nawet przy wysokich temp. latem. Później małe boroczki ciagle chore

Cytat:
Pięknie. Kiedyś tez się doczekam takiego widoku

Cytat:

U mnie też się cięzko zapinają i odpinają jak są dobrze napięte. Zosia nie wystaje a do kruszynek nie nalezy
Stary 2011-09-23, 22:48   #4019
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc mamusie
ja dzis znow prawie caly dzien przespalam i znow mialam jakas nie moc w sobie.

PLMADZIA lal Twoje nogi jakie dlugie,mozna powiedziec,ze prawie po sama szyje...i takie smuklematko jaka Ty zgrabna jestes

EVITKA termin dokladnie na 22 pazdziernika,czyli miesiac rowny
a imie wybrane,wszystko przygotowane,jedynie gondole musimy dokupic.

a tu troszke mojej malej kochanej damy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0378.jpg (29,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0901.jpg (44,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1082.jpg (24,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1252.jpg (30,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1383.jpg (44,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1433.jpg (47,5 KB, 36 załadowań)

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:54   #4020
agnieszka09
Wtajemniczenie

c.d dzis nad morzem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1400 - Copy.jpg (37,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1385.jpg (28,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1369.jpg (67,1 KB, 22 załadowań)

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości