|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
no to siup
Cytat:
my wyremontowaliśmy nasz jeden pokój z tarasem małym u góry (gdzie i tak teraz nawet nie bywamy), mieszkamy w dwóch na dole pokojach, też odremontowanych, ale te drzwi kilkudziesięcioletnie są nadal, teść nie dął tknąć....to samo w łazience - piękna nowoczesna łazienka, robiona w marcu a drzwi z lat 60tychCytat:
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2011-09-23 o 14:56 |
||
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
Ja też Jagodę spotkałam w środę koło figlowiska... Po naszym powrocie tj po 7.10 możemy się umówić. Musze sie z Jagą spotkać bo ma mi pieluchy w promocji kupić jak nas nie będzie... Będę miała necik na wyjeździe ale na wizaz raczej czasu nie... Jak coś to na fb napiszę TYlko nie wiem jak z autem bo póki co stoi zepsute, tz sie nie garnie do naprawy... Jeżdże teraz starym autem teścia ale za chwilę ma termin przeglądu a teść już nie będzie nim jeździł i nie robi... Mogę być uziemiona No chyba że wpadniecie do mnie
|
|
#3993 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem głupsza niz przed przeczytaniem tego artykułu
![]() http://e-foteliki.pl/webpage/poradni...a-dziecka.html zanim kupie fotelik postanowiłam poczytac i znalazłam taki fragment : Podkreślamy – przy wyborze fotelika w pierwszej kolejności bierzemy pod uwagę wagę dziecka, a następnie wiek ( np dziecko w wieku 2 lat ważące 15 kg nie powinno jeździć w foteliku 15-36 ze względu na nie rozwiniętą miednicę ) fragment zaczerpnięty z linku powyżej to niby w jakim ma jeździć Julka skoro ona jeszcze nie ma 2 lat a waży koło 15 kg. ? jest duża i wystaje troszeczkę poza fotelik ? to jest tak jak założę jej tylko sam t-shirt, albo cienki sweterek to mieści się tam na styk, ale jak juz zakładam jej troszke cieplejszą jesienną kurtkę to tak jakby podnosiła się troszkę do góry i główka jej z jakiś cm wystaje ponad fotelik i co ja mam teraz zrobic ? ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- a może bym wzięła 9-36 ? albo 9-25 są jakies takie fajne ?
Moje ciuszki na wymianke https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=233834 zapraszam Edytowane przez blistex Czas edycji: 2011-09-23 o 15:06 |
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
bao- zdróweczko
![]() Jagaa była z nami ale bardzo mało się udzielała. Choć pewnie czasem nas podczytuje z ukrycia ![]() lind- no to dawaj znac jak wrócisz
|
#3995 |
|
Rozeznanie
|
drcron ja na Twoim miejscu kupiłabym 9-36 ale najlepiej doradzą Ci w sklepie przy zakupie
![]() zajrzyj do klubu jeśli możesz
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek mój te sandałki z adidasa ma, i miał je na nogach 3 razy, bo za cholere nie chce tego dziadostwa nosić nawet na basenie, on żeby coś nosić co mu się nie podoba musiałby mieć jakieś mocniejsze zapięcie niż rzep
![]() W lidlu przecenili sandały takie fajne na 7,99 i tak się zastanawiam czy mu nie kupić na przyszły rok. Na jesien muszę mu kupić rozmiar 25, na zime pewnie podobnie lub 26, to jakbym kupiła 28 na lato bo takie jeszcze zostały to może styknie latem lepiej mieć luz, a jeden rozmiar to zaledwie 0,5 cm.Darusia ja mojemu zagłówek podwyższałam, bo on jest regulowany, tylko wtedy się składa jak mały śpi i robię na leżąco.Ja dzisiaj biegłam w zawodach, nawet nieźle mi poszło zważając na niedogodności. I żeby nie było nudno ze wstawianiem usawianych zdjęć, to wstawiam najśmieszniejszą fotę jaką mi ojciec zrobił. Czyli ja biegająca za Erwinem z grochówką, normalnie za✂✂✂iście wyszłam
|
|
#3997 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sama nie wiem![]() Cytat:
![]() Bardzo ładnie wyszłaś, zwłaszcza nóżki
|
|
#3998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ogólnie to fajny gość żeby nie było![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Ubieracie już rajstopki dzieciom? A czapki? Tak sobie czytam na innym wątku i dzieciaczki już noszą. Misiek np dziś miał dżinsy z podszewką, podkoszulkę bez rękawków, cienki sweterek, jak wysiadaliśmy z auta to zakładałam cieniutką kurtkę (taką przeciewdeszczową z odpiętą podszewką) i cieniutką czapeczkę (tylko dlatego że chory, tak to bym jeszcze nie zakładała)....
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2011-09-23 o 18:05 |
||
|
|
|
#3999 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Dla mnie czapka to wtedy jak już czuć mróz w uszach. Kurtkę jak zakładamy to taką wiosenną, cienki materiał z podszewką, choć ostatnio jak było chłodniej to kamizelka
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam też pytanie co do tego fotelika ESPIRO. Czy wyciagacie ten wklad ze srodka? ja dziś wyjęłam i jakiś taki malo wygodny mi się wydaje... taki twardy... mozna w ogóle to wyciągac??
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Czy w ryanairze trzeba jakoś wcześniej zgłosić że zabieram ze sobą wózek i chce go oddać dopiero przed wejściem na pokład?
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znajac moje mozliwosci modelki to za tydzien po zawodach fajniejsze foty beda
|
|
|
#4003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na jakieś większej ulicy to też bym nie pozwoliła. Cytat:
Dusiaka- jutro cykne fotki, bo nie mam aparatu teraz. Pytałam tż o powierzchnie dachu to mamy ok 360 m2 ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Odebrałam dzisiaj tego kotka i jakoś nie rzucił mnie na kolana. Wydaje mi się że Zosia za mała, żeby się tym bawić
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzieci nie sadzam z przodu.chyba ze zapietych w foteliku. Bylo kilka przypadkow samo wystrzelenia poduszek powietrznych. Koncza sie dla dzieci skreceniem karku lub usxkodzeniami glowy. Wole nie ryxykowac ze dziecko gdzies mocniej puknie i jakis czujnik zaskoczy. To sa tylko rzeczy martwe co moga nas zawiezc
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
madzia ja wiem o zaglowku,tylkomi sie wydaje ze ona po prostu w tym samochodzie tak jakos wysoko jest.
|
|
#4006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze się kiedyś zgodzi na zmiany.Nie zakładam rajstopek, czapek, kurtek. Jak juz pisałam ostatnio było chyba ze 13 st. i Zosia miała body z krótkim ręk. cienki sweterek, jeansy i trampki. Wróciła zgrzana. Zapomniałam dodać że byłysmy bez wózka. Mam teraz problem z ubieraniem. No i widziałam juz dzieciaczki w zimowych kurtkach Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
|
|
#4007 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja też. Cytat:
I od 3 dni ostro wieje.To zakładam czape,chociaż dzisiaj znowu był moment,że zrobiło się gorąco to kamizelki z Niną pościągałyśmy i jej czape z głowy też.Na dwór jak idzie to po leginy zakładam jej rajty,bo ona siedzi na piachu wilgotnym i żwirze. Cytat:
Ja dzisiaj w biedrze kupiłam Ninie 8 książeczek,wzięłam wszystkie rodzaje jakie były,a fajne były I do tego w kiosku trafiłam na książkę tąco reklamują z deagostini część 1 za 4,99 bardzo fajna akurat ta jest I zamówiłam małej tą chustkęco Zosia ma i jeszcze w dzieciowym dostałam apaszkę za 5 zeta co jej świetnie pasuję do kamizelki. Przymierzyłam jej 5 rodzaji kozaków i tylko w jedne włożyła stope
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja widziałam dzieciaki w kurtkach cieplejszych czapkach i biedne niemowlaki pod grubymi kocami...
|
|
#4009 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale narazie nie mam keszu żeby to przerobić tak jakbym chciała Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/fotelik-recaro-you...814863112.html bardzo lubię ten fotelik Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety dzieci rosna. Ja juz planuje zmiane fotelika.ale dopiero jak eryk przekroczy 150cm wzrostu. Jeszcze pare cm mu brakuje
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Ola siedziała obok mnie na narożniku , zrobiła bach na bok i zasnęła .
SZybkie usypianie dziecka przeniosłam hą do łóżka nawet się nie podniosła
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Sara dostałaś tą farme?bo ja dalej nie-i bardzo dobrze
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Moj mlodszy spi od 19 a starszy 20 :-Dszkoda ze nie ma tz i sama siedze.tz ma fuchy ostatnio codziennie.w domu tylko spi :'(
|
|
#4014 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sprawie tego wypinania, to ja bym na pewno kupiła nowy fotelik Ale dla juli już pewnie większy kupicie. W sprawie jaki to wart by było się poradzić w jakimś sklepie-np w askotach w miarę temat znają i moglibyście młodą pomierzyć. Jak sie kiedyś wczytywałam w temat fotelików to podkreślali zawsze że najbezpieczniesze są z tych węższych kategorii wagowych (9-18, potem 15-36), bo ponoć nie ma bata żeby fotelik zapewnił takie samo bezpieczeństwo dziecku ważącemu 10 co 35 kg (tak się eksperci wypowiadają) ładne ma jula kopyto A ile ona teraz ma wzrostu? Cytat:
fajnie musiała jula wyglądać w tym outficie ![]() Cytat:
rajtków pod spodnie jeszcze nie ana, a co to za książka z deagostini? i jakie są w pierdonce?
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Evitka do mnie też z przychodni dzwoni pielęgniarka , nie musze pilnować terminów szczepień Ja nie zakładam jeszcze rajtuz nawet nei mam kupiłam kalesonki i nie będę brała rajruz bo później wszystko pościągane ze skarpetą Ubieram dziecko tak jak ja jestem ubrana , mój zresztą cały czas biega to mu ciepło ,czapke na rower i na wózek jak biegniemy tam jednak trochę wieje a miał katar i bałam się o uszy Mój ma numer buta 24-25 a jedne już nawet 26 teraz nosi zalezy od fasonu buta ,także się na razie wstrzymuję z kupnem butów zimowych przecież tego jest opór w sklepach żebyście się za 3 miechy nie ździwiły że za małe Kurtka na zimę też na 104 -110 raczej Miko waży 13.200 jeszcze z fotelika nie wystaje , wkładki też nie wyciągałam , mam espiro u mnie dosyć cięzko się odpina sam raczej nie da rady |
|
|
|
#4016 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tu masz linka http://www.ryanair.com/pl/pytania/cz...-dla-niemowlat Cytat:
Amela ma szeroką stopę i wysokie podbicie ![]() Cytat:
a tak w ogóle to byście musiały zobaczyc jak to w Irlandii wygląda. Tam to jest przegięcie ale w drugą stronę. Matka idzie w kurtce i czapce, a dziecko w wózku na krótki rękaw i bez skarpetek ale za to później są zahartowani i zimną w krótkich spodenkach łażą, fakt, że u nich nie ma -10stopni, ale +3 potrafi być ![]() Cytat:
Cytat:
ja pierdziu!!! Libra zapodaj zdjęcie Mika, pokaż jaki on duży
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te foeteliki 9- 36 mają tą zaletę że maja 5 punktowe pasy w większości czego nie ma w fotelikach 15-36 . dziecka 9 kg raczej się tam nie wsadzi choć moja Ola ma 10.5 kg i nie raz w nim jeździła zalezy jaki dzieciak . jak np roczny co ledwo łazi ważący nawet 12 to się nie nadaje taki fotelik . ale dla naszch 1.5 rocznych już tak . Co do ekspertów od fotelików to cóż zrobią w większości wszystko żeby sprzedac swój produkt większość artukułów w gazetach jest sponsorowanych przez tych którzy stronkę dalej mają reklamę swojego produktu . a mój fotelik 9-36 ma tak samo dobre noty w testach jak te 15-36 . więc to o czymś świadczy . A są tacy co pokuszą się o zakup od razu 9-36 pomijając ten do 18 i już klient co mniej kupi Ja kupię teraz jeszcze concorda , który stoi u mnie w komisie i na bank się nie sprzeda bo jest drogi 15-36 i za jakiś czas przesadze w niego SZymka a OLi dostanie się recaro . Fotelik przyniosła baba która mieszka obok mnie więc wiem że wypadku nie miał.
|
|
#4018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie też się cięzko zapinają i odpinają jak są dobrze napięte. Zosia nie wystaje a do kruszynek nie nalezy
|
|
#4019 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamusie
ja dzis znow prawie caly dzien przespalam i znow mialam jakas nie moc w sobie. PLMADZIA lal Twoje nogi EVITKA termin dokladnie na 22 pazdziernika,czyli miesiac rowny a imie wybrane,wszystko przygotowane,jedynie gondole musimy dokupic. a tu troszke mojej malej kochanej damy
|
#4020 |
|
Wtajemniczenie
|
c.d dzis nad morzem
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

Ale damy radę, do niedzieli musimy być zdrowi

klask i:

No chyba że wpadniecie do mnie
Sama nie wiem

I od 3 dni ostro wieje.To zakładam czape,chociaż dzisiaj znowu był moment,że zrobiło się gorąco to kamizelki z Niną pościągałyśmy i jej czape z głowy też.