Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-22, 16:01   #3931
dusiaka
Rozeznanie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Dusiaka , mi się podoba dla mnie to taki styl dworkowaty, w sumie sypialnie mogłyby byc spokojnie u góry jakby przerobić projekt i okna wstawić jakby ktos więcej dzieci się spodziewał
Libra- w projekcie i troche na zdjęciu to widać, jest na poddaszu okno w ścianie szczytowej. Można więc o tym w przyszłości pomyśleć.
Ale więcej dzieci to ja nie planuję, wystarczy

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 16:06   #3932
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

ana nie znam nikogo kto ma z fp , szwagierka kupila corce taki zwykly i tez jest ok.
Chyba 4 czy 5 stempelkow jakichs tam ma i cos tam jeszcze...wydaje sie ok, juz ponad pol roku ma i jest ok.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 16:20   #3933
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ana nie znam nikogo kto ma z fp , szwagierka kupila corce taki zwykly i tez jest ok.
Chyba 4 czy 5 stempelkow jakichs tam ma i cos tam jeszcze...wydaje sie ok, juz ponad pol roku ma i jest ok.
Ja się jeszcze wstrzymam z zamówieniem,jutro pójdę do dzieciowego sklepu to może mają jakieś znikopisy i będę mogła pomacać

Może też jutro dziecku jakieś buty jesienne trafię

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 16:36   #3934
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam zjeść coś słodkiego do kawy. dzis rano kupiłam do pracy pączki ze śliwkami, mniami

A mniej słodko - przedwczoraj zrobiłam placuszki z cukinii- starłam cukinię, dodałam jajko, mąkę, sól, pieprz i smażyłam na patelni. Tyż dobre.
z pierwszego nie skorzystam, za to z drugiego na pewno!!!!

Cytat:
To super cieszę się że smakowały ,oczywiscie sama ich nie wymysliłam , gdzieś kiedyś znalazłam , ale gdzie

Dusiaka , mi się podoba dla mnie to taki styl dworkowaty, w sumie sypialnie mogłyby byc spokojnie u góry jakby przerobić projekt i okna wstawić jakby ktos więcej dzieci się spodziewał

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

One młode to mają więcej energii(teoretycznie) to niech ganiają po samolotach za dziećmi

Ja też nie daję takich rzeczy do zabawy co się moga niechcący w buzi znaleźć , mieliśmy w rodzinie przypadek połknięcia końcówki zamka od kurtki z tym dzyndzelkiem i mały jeszcze całkiem dobrze nie mówił , tylko buba i buba , pojechali na przeswietlenie i zobaczyli zamek ,wyciągali to jakoś ,dletego jestem przeczulona , a tam gdzie mu to wyciągali to były gabloty z rzeczami które dzieci połknęły cuda niewida tam były
Libra energii to nie wiem, która z nas ma więcej tylko teoretycznie ja
Stary 2011-09-22, 16:59   #3935
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
wysłał mój tż w poniedziałek po pracy, więc wyszło z poczty na pewno we wtorek może dziś dojdzie, zwykłym listem, więc pewnie do skrzynki Ci wpakują
Skrzynki to nie mam ale wszystkie listy i paczki do teścia zawsze zanoszą Dziś przyszła paczuszka Dziękuję Misiek też się ucieszył jak zobaczył
Cytat:
Lindsley - ja myślę, że dla dziecka dobrze będzie wyjść na świeże powietrze. O ile oczywiście dziecko nie zaraża.
Nie wiem czy zaraża... Wyjdę z nim do ogródka, uprzedzę szwagierkę żeby z dziećmi nie wychodziła to nie będzie miał możliwości zarazić nikogo...
Cytat:
A moja Ola właśnie od wczoraj wieczorek dostała temperaturę
Dałam jej syrpoek na noc, potem rano, teraz wiem od mamy, że śpi, ale znowu czoło gorące
Zdrówka....

Cytat:
wiecie, jak wygląda dom w stylu nowoczesna stodoła? Może ktos coś podobnego albo widziałyscie takie domy? Co o czyms takim myslicie?
Bardzo mi się podoba taki prosty domek i rozmieszczenie też super... U nas jest beznadziejne i za wiele chyba zmienić nie mogę A szkoda... Tak się budowało 30lat temu... buuuu
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Libra energii to nie wiem, która z nas ma więcej tylko teoretycznie ja
Ja się chyba w średniej wątkowej mieszczę a energii mam mniej niż Libra na pewno...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:05   #3936
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Izazula- no właśnie, chodzi o koszty budowy (jest prosty, bryła prostokątna, żadnych wykuszy, lukarn), prosty do zagospodarowania i możliwie tani w eksploatacji ze względu m.in. na mała powierzchnię.
Jak dla mnie super i myslałam tak samo jak Libra żeby jakieś pomieszcenie na górze zaadaptować na pokój lub garderobę (np na buty ).
Ja tylko nie robiłabym przejścia z garażu do domu. Tak myślę żeby złodziejom nie ułatwiać dostepu do domu. Ale zawsze mogę zmienic zdanie

Cytat:
One młode to mają więcej energii(teoretycznie) to niech ganiają po samolotach za dziećmi

Obawiam się że w samolocie podczas tak długiego lotu to nawet lepiej ganiać za dzieciakami niż siedzieć. Przynajmniej krążenie by było w normie a to jest zwykle przyczyną nagłych zgonów w samolotach
Stary 2011-09-22, 19:26   #3937
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
a ja własnie robie blok czekoladowy uwielbiam[COLOR="Silver"]
o nieeeeee ubóstwiam bolk i juz daaawno go nie robiłam..tyle kalorii

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:56   #3938
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Skrzynki to nie mam ale wszystkie listy i paczki do teścia zawsze zanoszą Dziś przyszła paczuszka Dziękuję Misiek też się ucieszył jak zobaczył

Nie wiem czy zaraża... Wyjdę z nim do ogródka, uprzedzę szwagierkę żeby z dziećmi nie wychodziła to nie będzie miał możliwości zarazić nikogo...

Zdrówka....

Bardzo mi się podoba taki prosty domek i rozmieszczenie też super... U nas jest beznadziejne i za wiele chyba zmienić nie mogę A szkoda... Tak się budowało 30lat temu... buuuu

Ja się chyba w średniej wątkowej mieszczę a energii mam mniej niż Libra na pewno...
czyli pasuje do kubeczka??
a ja wyszorowałam łazienke, poprasowałam, wykąpałam się i zaraz ide małego kąpać i lulu także do jutra

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:09   #3939
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja mala lata za tezetem jak cien, nawet siku isc w spokoju nie moze, a wrocil z pracy i poszedl zaplacic za mieszkanie i rachunki i wrocil niedawno to szal jest.
Ona jak go widzi to juz nikt sie nie liczy, ciekawe czy Melka tez taka bedzie.
A.Camus
Stary 2011-09-22, 20:58   #3940
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

ja mieszkam w wybudowanym 100 lat temu i poza rozwaleniem jednej ściany nic już nie zmieniam, lubię stare domy mają duszę
A co do energii to wszystko jest do nadrobienia
mnie coś dzisiaj opuściła musiałam się przespać po południu bo akumulator mi się rozładował
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Jak dla mnie super i myslałam tak samo jak Libra żeby jakieś pomieszcenie na górze zaadaptować na pokój lub garderobę (np na buty ).
Ja tylko nie robiłabym przejścia z garażu do domu. Tak myślę żeby złodziejom nie ułatwiać dostepu do domu. Ale zawsze mogę zmienic zdanie

Obawiam się że w samolocie podczas tak długiego lotu to nawet lepiej ganiać za dzieciakami niż siedzieć. Przynajmniej krążenie by było w normie a to jest zwykle przyczyną nagłych zgonów w samolotach
ja mam przejście z domu do garażu i jest nie zastąpione jak dla mnie nie wyobrażam sobie jakbym miała latać na około np. w nocy czy jak pada itp.
nieraz coś zostawie w samochodzie
zawsze można wstawić drzwi antywłamaniowe między domem i garażem
Cytat:
moja mala lata za tezetem jak cien, nawet siku isc w spokoju nie moze, a wrocil z pracy i poszedl zaplacic za mieszkanie i rachunki i wrocil niedawno to szal jest.
mój jak widzi tatę to też ja się nie liczę
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:13   #3941
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tranu to nie pomogę. Cały czas się waham bo się boję że Zosia i tak nie będzie chciała i co ja później zrobie, sama nie wypiję
a ja zamówiłam tran islandzki cytrynowy lysi (niecałe 14zł za 250ml) stwierdziłam, że jak nie będzie chciała to jej będę przemycać np.w łyżce kaszy czy cós.
Albo madzia z tym w kapsułkach dobry pomysł podała-tam mniej do połknięcia
agnieszka, całkuski dla brzusia. Faktycznie lepiej by to było skontrolować.
Na kiedy masz termin? Imię wybrane?

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Wypróbowałam dzisiaj ten przepis na kasze ze szpinakiem, mały nawet sporą porcje zjadł
cieszę sie ze posmakowało .

A z tą kanapą to jeszcze mi przyszło do głowy jedno-te gabki typu magic-w rosmanie np.są-one troche jak gumka do mazania dzialają

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

A moja pannica grzebała mi w torebce i wyciągnęła kompakt,a z niego pędzelek i się malować po twarzy zaczęła-skąd te dzieci tak wszystko wiedząDo 10-ciu by się lepiej liczyć nauczyła,a nie malowanie już w głowie
moja też zabrała jakiś nieużwany puszek i po buzi sie miziała i mówiła "malu malu"

lindsley, zdrówka dla misia życzę. W kwestii zabawki to wlasnie o znikopisie myślałam

Cytat:
wy po szczepieniach normalbie wychodzicie na spacery ? tzn dzieciaki lataja po dworze/podwórkach caly dzien?
tak

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
j
powedzcie mi jeszcze mamy dzieci mówiących-czy wy mówicie do nich rzeby powtarzali słowa?np powiedz misio,powiedz lala itd czy one tak same z siebie?
u mnie i tak i tak-znaczy często jak jej się coś mówi i potem "powtórz" to jej sie to podoba (no chyba że akurat mi zależy żeby coś komuś pokazać to wtedy wiadomo że ona ma inne plany), ale więcej to chyba sama podłapuje i sama powtarza-niektóre rzeczy to nawet nie wiadomo kiedy podsłuchała

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Kota też próbuje gryź ale ten ma za dużo kłaków i tylko nimi pluje.
fuj

Cytat:
Ja uwielbiam zjeść coś słodkiego do kawy. dzis rano kupiłam do pracy pączki ze śliwkami, mniami

A mniej słodko - przedwczoraj zrobiłam placuszki z cukinii- starłam cukinię, dodałam jajko, mąkę, sól, pieprz i smażyłam na patelni. Tyż dobre.
uwielbiam pączki mamuta ze śliwką

a do cukiniowych placuszków daję jeszcze starty zółty ser

mam nadzieje, że nic się oluni nie rozwinie

Cytat:
Dziewczyny a czy znacie/macie znikopisy fp?
http://allegro.pl/fisher-price-zniko...821812330.html

bo nie wiem czy brać ten czy jakiś firmy niesprawdzonej
.
my mamy jakiś chiński za 5zł i daje radę, także myślę że taki za 20zł to już zupełnie przyzwoity powinien być. Wg mnie fajniejsze są te jakby magnetyczne niż....no te drugie gdzie się wydrapuje jakby [ale wytłumaczyłam ]

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:40   #3942
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tz zrobil kolacje
najadlam sie jak prosiak, a tz przegral zaklad i przed 2 tygodnie chodzi po swieze buleczki przed 6 rano i robi kolacje po ktorej sprzata i zmywa:P
a dzisiaj dopiero 3 dzien:P
A.Camus
Stary 2011-09-22, 21:49   #3943
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Melka ? Znaczy druga córcia ? No ciekawe

Zosia w okolicach godz. powrotu tatusia z pracy ciągnie mnie do okna żeby ją postawić i czekać Poprostu świra dostaje

Cytat:
ja mieszkam w wybudowanym 100 lat temu i poza rozwaleniem jednej ściany nic już nie zmieniam, lubię stare domy mają duszę
mnie coś dzisiaj opuściła musiałam się przespać po południu bo akumulator mi się rozładował

ja mam przejście z domu do garażu i jest nie zastąpione jak dla mnie nie wyobrażam sobie jakbym miała latać na około np. w nocy czy jak pada itp.

No i dlatego lubię zdanie zmieniać

A w domku masz ogrzewanie na piece czy kalafiorki ?
Też lubię stare domy
Stary 2011-09-22, 21:50   #3944
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania fajny ten kiciak widziałam go w sklepie na żywo , bardzo realistyczny , mój też lubi koty a nasza nie wchodzi do domu więc może to u mnie tez pomysł na prezent by był

Dziewczyny podziwiam was że tak latacie z dziećmi w zyciu bym się nie wybrała w taką podróż , mój na 100% by uciekał i wszędzie właził gdzie nie wolno , umordowałabym się na maxa , mam gdzieś takie wakacje po których bym musiał odpocząć , ja sobie poczekam jeszcze
Ja z resztą preferuję Polskę , tyle pięknych miejsc jest u nas

Darusia Oliwka ślicznie wygląda , zabójczy uśmiech

Pewnie jest wiele pięknych miejsc nie ma tylko jednego : pogody

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
tz wczoraj zapomniał o tej piance może dzisiaj doniesie to by zeszło, jak nie to będę kombinowala ale po wypłacie

Kotek fajny, szwagierki córcia ma, to jak szła z nim na rękach to dzieciaki na podwórku myślały że prawdziwy, nawet w dotyku podobny, tylko ona miała takiego leżącego co fikołki robi ale z tej samej serii, płacili za niego ponad 200 zł, więc cena jaką dałaś super.

Za chwilę Eryka do szkoły odprowadzamy, to muszę po czosnek do sklepu skoczyć, bo coś mnie łamie, kaszel i katar, jak nic młody mnie zaraził. A jutro zawody chyba dobiegne ostatnia
No są też te większe . Ale nie będę Oli na razie kupowała .

Cytat:
Ja pierwszy raz widzę tego kotka.U mnie nie ma sensu taka zabawka,bo Nina ma prawdziwego kociaka
Ja z interaktywnych to choruję na to
http://allegro.pl/my-little-pony-int...778811195.html
sama jak byłam mała uwielbiałam kuce i miałam wszystkie i sentyment pozostał.
Nina mała jeszcze na takiego,ale kupię jej go na pewno

Nina też tak w aucie zaciesza,wie gdzie biegi,gdzie kluczyk,gdzie światła i itd.Tż już wyuczył.

Ale zły sen nad ranem miałam i cały czas mi w głowie siedzi
Ola ma tego kucyka dostała na gwiazdkę , bo nie wiedziałam co jej kupić a tych fishera to mam masę po SZymku lubi tego konika . tylko zgłupieli z ceną bo ja go kupiłam w realu za 79 zł

Cytat:
no madziwnia mialabys extra , bo i problem pracy i problem dziecka z glowy, tro bedziemy kciuki trzymac!

My na 10 na szczepienie , dopiero teraz bo wczesniej mloda miala goraczke i nie chciala jej zaszczepic wiec dziisaj idziemy....

wy po szczepieniach normalbie wychodzicie na spacery ? tzn dzieciaki lataja po dworze/podwórkach caly dzien?
Zawsze normalnie wychodziłam

Cytat:
Madziwnia- ja kupuję ubrania w Tchibo. Kilka razy przez Internet, wiele razy w skepach. Sobie, starszemu synowi, coś do domu, i oczywiście kawę ziarnista do mojego cudownego ekspresu.
Lubię ich rzeczy, ubranka dziecięce są dobrej jakości, po praniu nic się nie wyciąga. Moge powiedzieć, że podpisuje się pod ta marką

Lindsley - ja myślę, że dla dziecka dobrze będzie wyjść na świeże powietrze. O ile oczywiście dziecko nie zaraża.

A moja Ola właśnie od wczoraj wieczorek dostała temperaturę
Dałam jej syrpoek na noc, potem rano, teraz wiem od mamy, że śpi, ale znowu czoło gorące

Ponieważ miałam już dosyc pomalowanych krzeseł kupiłam mojemu dzieciu tablicę- znikopis do rysowania. Cudo, mała zachwycona, ja mam święty spokój, nie woła długopisów, nareszcie
cos jak te:
http://allegro.pl/listing.php/search...1b45ce82fe39d8

Żeby nie było- moja córka, podobnie jak Igorek Megi, najlepiej woła ma-ma, tata, da, bakmm (to jest Konrad) i naśladuje zwierzątka. Ot i chyba wszystko... ale i tak twierdzę, że jest baaaaardzo mądra, inteligentna i śliczna

wiecie, jak wygląda dom w stylu nowoczesna stodoła? Może ktos coś podobnego albo widziałyscie takie domy? Co o czyms takim myslicie?
Piękny ten dom bardzo mi się podobają parterówki niedaleko mnie baba ma taki ale z klinkieru piękny jest

Cytat:
Ja się jeszcze wstrzymam z zamówieniem,jutro pójdę do dzieciowego sklepu to może mają jakieś znikopisy i będę mogła pomacać

Może też jutro dziecku jakieś buty jesienne trafię
Ja mam znikopis i jest badziewny strasznie ale mam jakiś z tesco .

Ola dziś konika Pony dostała takiego zwykłego ale jest radocha . Ona jakoś wogóle lalkowo , maskotkowa jest ale takie koniki czy inne dupsy też bardzo lubi .
MOja koleżanka na urlop się wybiera i będę w pracy sama siedziała , no ale nic jakoś się tydzień przepęka .
Stary 2011-09-22, 21:52   #3945
Darusiaaaa
Zakorzenienie

iza tak Melka w sensie Amelka
A.Camus
Stary 2011-09-22, 21:54   #3946
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
czyli pasuje do kubeczka??
a ja wyszorowałam łazienke, poprasowałam, wykąpałam się i zaraz ide małego kąpać i lulu także do jutra
Pasuje pasuje
Ja siedzę pod kocem, rozchorowałam się chyba na dobre... Obiecałam siostrze tz że ją odbiorę z babskiego wieczoru a ona że zwinie sie przed północą

Cytat:

mój jak widzi tatę to też ja się nie liczę
U mnie chyba nie da się ścian wywalić... Z resztą nie miałabym pomysłu jak przerobić ten dom... A póki co nie mam problemu bo i kasy na remonty brak.
Moja siostra ma dom starszy niż 100lat... Poza ścianami zewnętrznymi nic tam chyba starego nie zostało

Na MIchała widok taty nie działa... za to jak mama wraca skądś to się wtula jakby mnie tydzień nie widział....

Michaś
Stary 2011-09-22, 21:59   #3947
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

Też lubię stare domy
Centralne , tylko w kuchni mam piec bo nie wyobrażam sobie kuchni bez pieca , w salonie kominek.
Ogólnie piece jak są ładne to fajnie wygląda ale strasznie się kurzy z tego dziadostwa, a tak w kotłowni to można nawet opony na środku podpalić
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Pewnie jest wiele pięknych miejsc nie ma tylko jednego : pogody
Ania ja nie potrzebuję pogody do plazowania ,bo ja z tych co wakacje spędzają raczej na zwiedzaniu i aktywnie ,więc jak dla mnie nawet wskazana pogoda umiarkowana w granicach kilkunastu ( do 20) stopni celcjusza, nie znoszę gorąca
Stary 2011-09-22, 22:01   #3948
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
a do cukiniowych placuszków daję jeszcze starty zółty ser

mam nadzieje, że nic się oluni nie rozwinie

my mamy jakiś chiński za 5zł i daje radę, także myślę że taki za 20zł to już zupełnie przyzwoity powinien być. Wg mnie fajniejsze są te jakby magnetyczne niż....no te drugie gdzie się wydrapuje jakby [ale wytłumaczyłam ]
evitka- spróbuję następnym razem z serem
Dziwna ta temepratura, kataru nie ma, nie kaszle (odpukać).

Nasza tablica jet z magnesem - dokładnie taka:
http://allegro.pl/tablica-znikopis-m...834477822.html

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:03   #3949
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Pasuje pasuje
Ja siedzę pod kocem, rozchorowałam się chyba na dobre... Obiecałam siostrze tz że ją odbiorę z babskiego wieczoru a ona że zwinie sie przed północą

U mnie chyba nie da się ścian wywalić... Z resztą nie miałabym pomysłu jak przerobić ten dom... A póki co nie mam problemu bo i kasy na remonty brak.
Moja siostra ma dom starszy niż 100lat... Poza ścianami zewnętrznymi nic tam chyba starego nie zostało

Na MIchała widok taty nie działa... za to jak mama wraca skądś to się wtula jakby mnie tydzień nie widział....
Wywaliliśmy jedną scianę na górze , duży pokój po środku połączyliśmy z jednym poddaszem i powstała duża sypialnia , na dole wolę nie wywalać ścian bo różnie może być
Wypij coś na grypę i do łóżka
Już jesienne przeziębienia szaleją, może lepiej jakby ostra zima przyszła to by trochę tego zarastwa wymroziło
Stary 2011-09-22, 22:04   #3950
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
iza tak Melka w sensie Amelka
W rodzinie wójka na jedną Amelię mówili Amelinka. Przez całe lata ja głupia się zastanawiałam co to za imię . Ale dzieckiem jeszcze byłam i ona też i jak podrosła to kazała sobie mowić Amelia

Cytat:
Pasuje pasuje

...
Ty się tez lecz dziewczyno

W każdym domu da się coś przerobić o ile to nie jest ściana nośna. Ale kasa to osobny temat bo wszytskie przeróbki jej wymagają
Stary 2011-09-22, 22:07   #3951
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Wywaliliśmy jedną scianę na górze , duży pokój po środku połączyliśmy z jednym poddaszem i powstała duża sypialnia , na dole wolę nie wywalać ścian bo różnie może być
Wypij coś na grypę i do łóżka
Już jesienne przeziębienia szaleją, może lepiej jakby ostra zima przyszła to by trochę tego zarastwa wymroziło
No właśnie my na parterze mieszkamy, piętro ma szwagier... I bałabym się jakąś ścianę wywalić bo nie wiadomo jak to budowane było...

Piję teraflu zatoki od wczoraj... do łóżka nie mogę, muszę siostrę tz odebrać...

Michaś
Stary 2011-09-22, 22:44   #3952
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Centralne , tylko w kuchni mam piec bo nie wyobrażam sobie kuchni bez pieca , w salonie kominek.
Ogólnie piece jak są ładne to fajnie wygląda ale strasznie się kurzy z tego dziadostwa, a tak w kotłowni to można nawet opony na środku podpalić

Ania ja nie potrzebuję pogody do plazowania ,bo ja z tych co wakacje spędzają raczej na zwiedzaniu i aktywnie ,więc jak dla mnie nawet wskazana pogoda umiarkowana w granicach kilkunastu ( do 20) stopni celcjusza, nie znoszę gorąca
a ja właśnie lubię jak jest gorąco i jak jest ciepła woda a tego u nas nie ma bbuuuu .....

U nas jest śmiesznie w domu bo mam praktycznie 4 równe pokoje . nawrt kuchnia jest praktycznie taka jak te pokoje . Taki dziwny budynek . jest jakaś tam różnica w metrarzu ale bardzo mała . i weź tu sobie wymyśl gdzie ma być salon
Stary 2011-09-22, 22:48   #3953
machaj
Raczkowanie

libra- dziękuję za przepis!!

ania a tobie za zaproszenie... ale ja ogólnie nie mam czasu... tu na forum ledwo co nadrabiam wiec w klubie nie będę przeszkadzać... chociaż przepisy bym przejrzała

przedwczoraj z braku czasu i słodkiego w domu zrobiłam to: http://mojewypieki.blox.pl/2011/09/R...-jablkami.html
pycha

duśka dom ładny.. chociaż ja wolę z poddaszem... taki mi się spodobał http://www.dominanta.pl/oferta/Puchatek_2G.html jedyna wada to taka że nie ma spiżarni
i my też mamy ten znikopis... ten mały w samochodzie z nami jeździ...

libra ja niby młoda a energii do biegania po samolocie za małą bym nie miała... tym bardziej że my 2ch godzin w spokoju samochodem nie ujedziemy... a jutro znowu nas to czeka... muszę przygotować zapas książek zabawek itp. ja jakoś się boję dawać małej jedzenie w samochodzie. boję się ze się zakrztusi;/ więc jak już muszę jej coś dać to tylko w korku albo na światłach.

dotarło do nas dziś to przedszkole z Timmy time... małej tak się spodobało że poszła spać z pieskiem i kotkiem

ana- ten konik też mi się podoba! może na gwiazdkę go kupimy małej! (taaa małej... dlaczego takich zabawek nie było jak ja byłam dzieckiem?!)
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 23:00   #3954
ania p
Zakorzenienie

machaj fajny konik tylko poszukajcie promocji bo ja 79 dałam więc te 149 to jakaś porażka .
Stary 2011-09-22, 23:11   #3955
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja właśnie lubię jak jest gorąco i jak jest ciepła woda a tego u nas nie ma bbuuuu .....

U nas jest śmiesznie w domu bo mam praktycznie 4 równe pokoje . nawrt kuchnia jest praktycznie taka jak te pokoje . Taki dziwny budynek . jest jakaś tam różnica w metrarzu ale bardzo mała . i weź tu sobie wymyśl gdzie ma być salon
ja tez lubię już się doczekać nie mogę

a salon to możesz mieć co 5 lat gdzie indziej

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

ZOBACZCIE TO !!! padłam

http://www.wiocha.pl/200238,Sprzedam_parasol_ogrodowy
Stary 2011-09-22, 23:52   #3956
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam dwa duże takie same i jeden mały... WOlałabym 1 duży i 3małe co by dzieciom zrobić osobne i nam osobną sypialnie ale układ taki że raczej się nie da...
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość

duśka dom ładny.. chociaż ja wolę z poddaszem... taki mi się spodobał http://www.dominanta.pl/oferta/Puchatek_2G.html jedyna wada to taka że nie ma spiżarni
Też ładny
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja tez lubię już się doczekać nie mogę

a salon to możesz mieć co 5 lat gdzie indziej

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

ZOBACZCIE TO !!! padłam

http://www.wiocha.pl/200238,Sprzedam_parasol_ogrodowy

Michaś
Stary 2011-09-23, 00:49   #3957
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie my na parterze mieszkamy, piętro ma szwagier... I bałabym się jakąś ścianę wywalić bo nie wiadomo jak to budowane było...

Piję teraflu zatoki od wczoraj... do łóżka nie mogę, muszę siostrę tz odebrać...
Musielibyście jakiegoś architekta czy budowlańca zawołać coby zobaczył my te z to konsultowaliśmy
Mi na katar pomaga ibuprom zatoki
Cytat:

musisz losowanie zrobić budowane w latach 80?
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
libra- dziękuję za przepis!!

ania a tobie za zaproszenie... ale ja ogólnie nie mam czasu... tu na forum ledwo co nadrabiam wiec w klubie nie będę przeszkadzać... chociaż przepisy bym przejrzała

przedwczoraj z braku czasu i słodkiego w domu zrobiłam to: http://mojewypieki.blox.pl/2011/09/R...-jablkami.html
pycha

i my też mamy ten znikopis... ten mały w samochodzie z nami jeździ...

libra ja niby młoda a energii do biegania po samolocie za małą bym nie miała... tym bardziej że my 2ch godzin w spokoju samochodem nie ujedziemy... a jutro znowu nas to czeka... muszę przygotować zapas książek zabawek itp. ja jakoś się boję dawać małej jedzenie w samochodzie. boję się ze się zakrztusi;/ więc jak już muszę jej coś dać to tylko w korku albo na światłach.

dotarło do nas dziś to przedszkole z Timmy time... małej tak się spodobało że poszła spać z pieskiem i kotkiem

ana- ten konik też mi się podoba! może na gwiazdkę go kupimy małej! (taaa małej... dlaczego takich zabawek nie było jak ja byłam dzieckiem?!)
Machaj my chyba mamy ten sam gust kulinarny też się na te rogaliki czaję
Ja w samochodzie daję chrupki kukurydziane te pałki wydaje mi się że tym się raczej nie zadławi bo prędzej się do podniebienia przyklei
mój nauczony że sam z tyłu siedzi i nikt go nie zabawia ,bierze tylko osiołka w rękę , ja mu chrupki pakuję po bokach jak naboje i samoobsługa

Minka dobre
Stary 2011-09-23, 05:58   #3958
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Melka ? Znaczy druga córcia ? No ciekawe

Zosia w okolicach godz. powrotu tatusia z pracy ciągnie mnie do okna żeby ją postawić i czekać Poprostu świra dostaje

Też lubię stare domy
Kubuś dokłądnie tak samo robi. Od 15.10 musze na parapecie go postawić i tak stoimy, a później w te pędy z domu ucieka, pod bramę, żeby go tż za kierownicę wsadził i tak sobie wjeżdżają na podwórko oboje, trabiąc na całą ulicę
Cytat:
Pasuje pasuje

bedaczysko, oby szybko przeszło, wokół mnie też co chwilę słyszę, że ktoś się rozchorował ja to jestem w miarę odporna w sumie, ale jak mnie już dorwie to amen, tydzień mnie nie ma
Co do tych domów, ten w którym mieszkamy (teściowej), był budowany w latach 60tych, wsio tu jest stare, schody skrzypią jak pieron, drzwi takie wielkie ciężkie w pokojach są, białe i drewniane, kuchnia z lat 80....boazeria, której nienawidzę, reszta pokoje- wyremontowane, więc spoko, ale i tak najpiękniejsza jest łazienka, którą sama wybierałam dom jest malutki z zewnątrz, a w środku pokoje są olbrzymie! teściów pokój ma 88 metrów (razem z łazienką), nasze 3 pokoje mają ponad 20m, salon ma prawie 50 m...w życiu bym nie pomyślała, że taki mały dom a a wśrodku taka przestrzeń, teraz już tak nie budują...Gdyby kiedyś ten dom tżta był, ojjjj co ja bym tu nie narobiła zaczęłabym od schodów - wymiana całkowita, i zrywanie boazerii no ale cóż...

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 07:58   #3959
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Jakas taka pogoda na przeziebienia. Ale co nas nie zabije to na wzmocni.trzymajcie sie cieplo
Mnie od niedzieli cos trzyma.i niby niewiele.bo lekki kaszel i lekki katar.ale ja dzisiaj na zawody jade:-| .do tego zlego @dostalam wczoraj. Ze kiepsko to widze.mam nadzieje ze nie padne po drodze :-P.moj tata mial z dziecmi zostac pierwszy raz .i ma stracha. To eryk zostanie w szkole na swietlicy. A mlody jedzie ze mna i tata tez zabieram.moze te 30min uda sie ze bedzie spal w aucie.

Wczoraj odeslalam farme bezplatnie. Bo zakleilam ladnie tasma ze nie bylo widac ze otwierane. Musialam na kartonie napisac ze odmowilam przyjecia ;-)

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Znalazłam u mnie w mieście Firmę sprzątająca, i po wypłacie przyjada i wyczyszczą i zakonserwują mi narożnikcena 100 zł za tą przyjemność
Ech te moje szkodniki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:23   #3960
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Minka dobre
ale bardziej się uśmiałam z kolesia co ma nicka łowca-jest w komentarzach

Dusia zdrówka dla Oleńki mi domek też sie podoba nawet już widzę jakbym kuchnię w nim urządziła

wczoraj przed końcem pracy napisałam posta,się naprodukowałam i mi wsiąkło

dzięki dziewczynki za wszystkie Wasze odpowiedzi co do gadulania naszych maluszków
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości