Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 14:24   #2401
kasienkakg
Zadomowienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Ja też na bebilonie pepti robiłam
100ml mm, żółtko, łyżeczka mąki ziemniaczanej
część mleka zagotować w pozostałej roztrzepać żółtko i mąkę ziemniaczaną i wlać na gotujące się mleko - zagotować cały czas mieszając do zagęstnienia - można dodać troszkę cukru, ale nie jest to konieczne
Dziękuję Ci pięknie Może zasmakuje mojej Małej. Jutro zrobię

Cytat:
Ja dawałam taki nasz rosół tylko gotowany bez kostek, vegety i pieprzu na kurczaku i włoszczyźnie no i trochę soli było - odlałam Lence, a potem trochę bardziej doprawiłam część dla nas. Na tej części Lenki gotowałam kluseczki, a potem to zmiksowałam bo mi się troszkę za duże porobiły
Pozwolę sobie zapisać to na komputerze w folderze "amku Lilly". Za jakis czas tez jej dam, bo brzmi apetycznie . Dzieki bardzo
Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość

Wczoraj bylam w Londynie w konsulacie polskim po odbior naszych paszportow, wiec leciec do PL juz mozemy A co w tym czasie zrobil moj TZ?

Obcial wloski Adriano... maszynka do wlosow i mam teraz malego skinhedzika Nie spodziewalam sie, nie bylam gotowa na to i jak go zobaczylam takiego lysolka mojego to myslalam, ze sie porycze...
A na dodatek chcialam zachowac pukiel pierwszych wloskow Nina do albumu ale oczywiscie TZ nie wpadl na ten pomysl i wszystkie do wucetu wrzucil...

Tak wiec w najblizszym czasie nie wrzuce zdjec synka, bo po prostu czarna rozpacz mnie ogarnia
super,ze juz macie dokumenty. Teraz możecie jechac
Wspołczuje z tymi włoskami. Ja chyba zapłakałabym się. Jednak Ci Tżci to ku.r.cze mózg mają, ale nie w głowie. [nie chce nikogo obrazac] ale chyba każdej z nas TŻ nie raz zrobił cos przy dzieciatku, że normalnie szczena opada jak mozna wpasc na takie pomysly.
Wiem,ze to Cię nie pocieszy, ale mój tez ma nie raz dziwne pomysly

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
dzień dobry

wstawiłam fotki do albumu
ja tez chce zobaczyc, ja tez!

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Idalia kończy dzisiaj 6 miesięcy
duża dziewuszkaa

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość

Teraz Mala robi poranna gimnastyke( robi rozne pozycje- ´´siada´´ na boczku, robi pompki, na czworaka itd)
niesamowite!
Lubię patrzeć na Wasze szkraby! I tak sobie mysle jak to bedzie za miesiac , jak moja córcia też tak będzie potrafiła!

My bylysmy u lekarza. Wszystko juz dobrze. Katar przeszedl, apetyt wrocil, kupa byla, spi sobie teraz po obiadku. Cieszę się niesamowicie!
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:08   #2402
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
Super, najlepszegok laski:

U nas nocka ok. Spalysmy do 6.40, _Lena zjadla 90ml i pospalysmy do 9.20

Teraz Mala robi poranna gimnastyke( robi rozne pozycje- ´´siada´´ na boczku, robi pompki, na czworaka itd)
Gimnastyka poranna musi być

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
jej zabiłabym chyba tż

jeszcze raz gratulacje

No nie ale z niej akrobatka super

mniam brzmi pysznie

Mój synuś kończy dziś 7 miesięcy

Wkleiłam fotki do albumu jak siedzi
Teraz jest z tż na spacerze a ja mam czas dla siebie
Gratki dla Alanka

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:51   #2403
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Gimnastyka poranna musi być

Gratki dla Alanka
Moglaby mamuske zagonic do cwiczen

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość

niesamowite!
Lubię patrzeć na Wasze szkraby! I tak sobie mysle jak to bedzie za miesiac , jak moja córcia też tak będzie potrafiła!

My bylysmy u lekarza. Wszystko juz dobrze. Katar przeszedl, apetyt wrocil, kupa byla, spi sobie teraz po obiadku. Cieszę się niesamowicie!
Super, ze ze zdrowkiem lepiej

Moja Lena jest starsza tylko 11 dni. Ja tak patrze na te dzieci z poacztku marca to sie doczekac nie moge

Lenka zjadla 80ml wolowiny z kurczakiem i warzywami i popila 90ml mleka i soczkiem i poszla spac... na 20 minut:P bo juz buszuje:P

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:08   #2404
Montii
Zakorzenienie

witajcie dziewczyny
my juz od 7 rano w Polsce jestesmy, bylo super!
na prawde wypoczelismy i wrocilismy opaleni...
a moje dziecko... nie chce sie chwalic;p ale aniolek niesamowity..wzielismy ze soba mate edukacyjna lezal po 2 h spokojnie pod palemka w cieniu, a my sie opalalismy caly czas w wodzie chcial siedziec, chlapal, smial sie i nie byl najmlodszym dzieckiem w hotelu wszyscy go wychwalali ,ze jest taki grzeczny i nie placze...
Araby jak widza bialego bobaska to wariuja.. na poczatku bylam w szoku,a pozniej kazdy go bral na rece, calowal stopy i obce osoby robily mu zdjecia.. szok.. moze bialy bobas przynosi im szczescie?;p hehe
lot zniosl tez dobrze, caly przespal.. duuzo spal rowniez w dzien... mogloby mu tak zostac bardzo sie ciesze ze sie zdecydowalismy na wyjazd i nei moge sie doczekac przyszlego roku, chopciaz patrzac na rodzinki z ok 2letnimi dzieciaczkami to nie mieli takiej sielanki jak my..momentami czulismy sie jak bez dziecka.. hehe taki grzeczny

naskrobalyscie niezle przez ten czas

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:35   #2405
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj bylam w Londynie w konsulacie polskim po odbior naszych paszportow, wiec leciec do PL juz mozemy. A co w tym czasie zrobil moj TZ?

Obcial wloski Adriano... maszynka do wlosow i mam teraz malego skinhedzika Nie spodziewalam sie, nie bylam gotowa na to i jak go zobaczylam takiego lysolka mojego to myslalam, ze sie porycze...
A na dodatek chcialam zachowac pukiel pierwszych wloskow Nina do albumu ale oczywiscie TZ nie wpadl na ten pomysl i wszystkie do wucetu wrzucil...
super, że macie już paszporty, możecie ruszać w drogę
a tż też ma pomysły przecież te pierwsze włoski są takie słodkie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Witam
Wczoraj miałam ciężki dzień bo Maja cały czas chciała na ręce i płakała. Już ne wiedziałam co z nią zrobić. Nie mogła zasnąć i ryk. Czyżby zaczynał się ten skok separacyjny?Ale ona ma dopiero 21 tydzień tyle,żę urodziła się w 41

No i nocka tragiczna. Pobudki co 30 minut, to na cycusia, to na przytulenia i płakała przez sen. Padam na ryj dosłownie.

Prosimy o dzisiejsze głosiki. Już niedługo koniec konkursu i przestanę wam tutaj marudzić.

Jutro mam urodziny i muszę jakieś ciacho upiec ale nie wiem czy mała mi da?
oj współczuję takiej fatalnej nocki
i już dziś z okazji urodzin wszystkiego najlepszego i przespanych nocy a no i zagłosowane oczywiście

Cytat:
lepiej jej te pompki wychodzą niż mnie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
iizabelaa dla Idalki

kochane ale miałam noc moja Kala zasnęła ok. 22 jak mąż wrócił z pracy to zaniosłam ją do łóżeczka...posiedziałam jeszcze troszkę z mężem i poszłam się położyć...tyle co zasnęłam Mała się obudziła (0.30) że niby głodna a zjadła o 21. 150 mm i cycka dostała więc cycka i usnęła...odłożyłam ją do łóżeczka i zasnęłam...za chwię znów pobudka, patrze na zegar a tam 1.30 i takie pobudki Niunia serwowała mi do 5.30
potem obudziła się o 7.30 i zaczęła sobie gadać, poszłam po butlę bo zdążyłam jeszcze odciągnąć pokarm...pocimkała 20 ml i zasnęła, ja też obudziła się za godz. ale podokazywała i znowu zasnęła...wstała o 10.30 i zjadła 130 ml kleiku ryżowego a teraz znowu śpi

...mam nadzieję, że nie będzie padać bo wybieram się na spacer
u Was też noc nieciekawa, współczuję

Cytat:
dziewczyny ktoś mi podmienił dziecko od kilku dni pluje obiadkami i owocami. a tak ładnie zjadał już całe słoiczki. ja nie wiem co mu się porobiło.w dodatku nauczył się krzyczeć wnerwia się i krzyczy, pluje ciągle, śpi też mniej niż zawsze. dobrze że chociaż mleko w miarę normalnie zjada. a ja nie mam już siły dziś. oddychać nie mogę bo nochal zawalony, łeb mi pęka, multum nauki. ehhhh
sorry, ale musiałam się wyżalić
jakbym o moim dziecku czytała, też nie chce w ogóle owoców jeść, pluje nimi i wrzeszczy, po 2-3 łyżeczkach już nawet nie próbuję dalej z piersi na szczęście normalnie je, a ze spaniem to różnie, jednego dnia nie chce spać wcale, a drugiego potrafi ponad 2h przespać ciagiem

Cytat:
my tez się cieszymy, że już wszystko wróciło do normy

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny
a moje dziecko... nie chce sie chwalic;p ale aniolek niesamowity..wzielismy ze soba mate edukacyjna lezal po 2 h spokojnie pod palemka w cieniu, a my sie opalalismy caly czas w wodzie chcial siedziec, chlapal, smial sie i nie byl najmlodszym dzieckiem w hotelu wszyscy go wychwalali ,ze jest taki grzeczny i nie placze...
Araby jak widza bialego bobaska to wariuja.. na poczatku bylam w szoku,a pozniej kazdy go bral na rece, calowal stopy i obce osoby robily mu zdjecia.. szok.. moze bialy bobas przynosi im szczescie?;p hehe
lot zniosl tez dobrze, caly przespal.. duuzo spal rowniez w dzien... mogloby mu tak zostac bardzo sie ciesze ze sie zdecydowalismy na wyjazd i nei moge sie doczekac przyszlego roku, chopciaz patrzac na rodzinki z ok 2letnimi dzieciaczkami to nie mieli takiej sielanki jak my..momentami czulismy sie jak bez dziecka.. hehe taki grzeczny

witaj w szarej rzeczywistości ale super, że tak się wakacje udały i w ogóle zdziwiłabym się jakby Fabianek był niegrzeczny albo marudny, bo on to po prostu złote dziecko jest

Gratulacje ogromne dla Idalki za 6 miesięcy i dla Alanka za skończone 7 miesięcy

My dziś mielismy gościa - koleżankę z pracy, posiedziała ponad 4 godziny i pozajmowała się Dawidem, a on dziś znów marudny i do 16 spał tylko dwa razy po 30 minut, więc był strasznie padnięty i położyłam go znów spać. Mam nadzieję, że z godzinę pośpi
Wczoraj byliśmy na małych zakupach i Dawid ma wreszcie swoją kołderkę i podusię, do tego kupiliśmy parę drobiazgów jak miseczka, skarpetki, czapka, prześcieradełko. Chciałam też jakąś kurteczkę jesienną kupić ale nic nie ma ładnego, chyba allegro pójdzie w ruch.

Spania było 35 minut

Aaa i jeszcze coś miałam napisać. Któraś z Was (przyznać się proszę ) wczoraj zaproponowała żebym podała Małemu mannę po prostu ugotowaną na wodzie i dziś tak zrobiłam. Pół łyżeczki manny ugotowałam na 20ml wody, dałam małemu łyżeczką taką gestą papkę i zjadł bez problemu zobaczymy czy dalej też będzie jadł chętnie, ale póki co baaardzo dziękuję za pomysł

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-09-23 o 17:27
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:02   #2406
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
witajcie dziewczyny
Hej Montii! Fajnie, ze wakacje udane

Patrycja - dla Alanka! Juz 7... Moj przy twoim to jak noworodek, bo dopiero 4 i pol ma

Ech... nie wiem czy to przez to przeziebienie czy co, ale Nino jest strasznie absorbujacy od jakiegos tygodnia. Nigdzie ruszyc sie nie moge, caly czas chce, zebym byla blisko i z nim sie bawila bo jak nie to...

Na dodatek caly czas moj skinhedzik nie chce lezec na brzuszku a co za tym idzie nie przekreca sie wcale z pleckow lub z brzuszka
Troche sie tym martwie...

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:06   #2407
izunia233
Zadomowienie

kasiuni_a dziękuję bardzo

Anessa fryz faktycznie niezły. Jak Nino nie chce leżeć na brzuszku to nie ma tragedii. Jak leży na pleckach złap go za prawą rączkę i ciągnij leciutko w lewą. Ja tak nauczyłam moją Maję się obracać i teraz sama się przekręca.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:58   #2408
aguchaw1
Raczkowanie

Witajcie

Moj Szymonek już spi, mąż na nocke idzie więc ja też się kładę zaraz.
Dziewczyny które wypowiedziały się o fotelikach - dzieki ja się również skłaniam ku maxi cosi tobi. (ten co ma Patrycja)

Gratulacje dla Idalki i Alanka z okazji 6 i 7 miesięcy
Montii cieszę się, że wakacje takie udane!! Aż samej mam ochotę gdzieś jechać z moimi mężczyznami podziel się fotkami

a tak w ogóle to co tu taka cisza ? prrzeniosłyście sie do klubu?

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:10   #2409
Anessa
Wtajemniczenie

Cytat:
kasiuni_a dziękuję bardzo

Anessa fryz faktycznie niezły. Jak Nino nie chce leżeć na brzuszku to nie ma tragedii. Jak leży na pleckach złap go za prawą rączkę i ciągnij leciutko w lewą. Ja tak nauczyłam moją Maję się obracać i teraz sama się przekręca.
Wiesz, ja tez tak robie ale on nie bardzo ma ochote cokolwiek robic ze swoim cialkiem po takich manewrach Za to mostek juz prawie do perfekcji wykonuje
Dzieki za wskazowke

Ide tiramisu robic ale tak mi sie nie chce, ze loooo jejuuuuu...

No wlasnie strasznie tu cicho Pewnie tylko dlatego jestem w stanie odpisac na jakies posty

Moj Nino

Stary 2011-09-23, 21:18   #2410
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Dziekujemy wszystkim za miłe słowa(chociaż wydaje mi się że troszkę za wcześnie wstaje)
Cytat:
Idalia kończy dzisiaj 6 miesięcy
Wszystkiego najlepszego dla Idalki
Cytat:
Napisane przez patrycja_22;29580678

[B
Mój synuś kończy dziś 7 miesięcy[/B]
Wkleiłam fotki do albumu jak siedzi
Teraz jest z tż na spacerze a ja mam czas dla siebie
Gratulacje
Cytat:
witajcie dziewczyny

Super że urlop się udał

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:18   #2411
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluje Najlepszego:roza :

Za chwilke obejrze Alanka
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Patrycja gratulacje dla Alanka za skończone 7 miesięcyWoW!7 miesięcy już!
Cytat:
Gratki z okazji 7 miesięcy ten czas tak leci, że niedługo będziemy miały temat na forum pt. "gdzie zrobić roczek "hehe
Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Gratki dla Alanka
Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje

Cytat:
witajcie dziewczyny
Monti super, że jesteś i super, że odpoczęliście
Cytat:
Patrycja - dla Alanka! Juz 7... Moj przy twoim to jak noworodek, bo dopiero 4 i pol ma

Mój Ali jako jeden z pierwszych się urodził a Nino ostatni
Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Moj Szymonek już spi, mąż na nocke idzie więc ja też się kładę zaraz.
Dziewczyny które wypowiedziały się o fotelikach - dzieki ja się również skłaniam ku maxi cosi tobi. (ten co ma Patrycja)

Gratulacje dla Idalki i Alanka z okazji 6 i 7 miesięcy

wkleiłam do albumu zdjęcie małego w foteliku jeśli chcesz to sobie obejrzyj jak w nim wygląda

Mój malutki śpi, tż w pracy a ja mam czas dla siebie Lubię to

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:45   #2412
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
chcę wrócić maksymalnie na pół etatu, mam nadzieję że uda nam się zmieniać w opiece nad Łucją z jej tatą i obędzie się bez żłobków i niań
oo, to byłoby świetnie, gdyby Wam się tak udało!

Cytat:
zdrówka życzę

Lenka dziś trochę lepiej - tzn nie płakała tak strasznie jak wczoraj i nawet ładnie jadła miałą tylko podwyższoną temperaturę - 37,8. Lekarka ją wybadała i to przez przeziębienie, katar + gardło mocno czerwone. Mam jej dawać 3x3ml nurofenu w syropie przeciwbólowo, do tego wit c 3x5kropli, sól fizjologiczną do nosa i obserwować - w razie czego mogę podać tantum verde. No i mamy posiedzieć trochę w domu, więc ja z Lenką zostaję a mąż z synem wyjadą do rodzinki...
dziękuję, dziś już trochę lepiej, wczoraj teściowa była u mnie pół dnia i bardzo pomogła

dobrze, że Twoja Lenka już się lepiej czuje, umęczyła się, długo była chora, biedactwo

Cytat:
teraz tylko myslimy co i jak kombinujemy, sprawdzamy... jeszcze nie jest to nawet na 90%, bo jednak jest to ryzyko...
najważniejsze, że już kombinujecie, najtrudniej zacząć

Cytat:
Wczoraj bylam w Londynie w konsulacie polskim po odbior naszych paszportow, wiec leciec do PL juz mozemy A co w tym czasie zrobil moj TZ?

Obcial wloski Adriano... maszynka do wlosow i mam teraz malego skinhedzika
ubiłabym! jak on mógł! mam nadzieję, że rzuciłaś w niego ścierką do podłogi
dużo zdrówka dla Was!

Cytat:
dziewczyny u nas bez zmian, tzn. Mateusz zasmarkany jaki był taki jest. nic mu ten katar nie mija. na szczęście nie ma gorączki i ma dobry humor. je trochę gorzej, ale tragedii nie ma. no i nocki też ładne więc chociaż się wysypiam. za to ja porażka z nosa ropa schodzi, głowa mi pęka, temperatura 38 a dziś jeszcze kaszel się pojawił. chyba do lekarza się po południu wybiorę bo zaczyna mnie klatka piersiowa boleć. nauka idzie baaardzo opornie. ehh jakiś cud musi się chyba zdarzyć na tej obronie
zdrowia życzę i kciuki za obronę! Kiedy masz?

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie u nas wreszcie nocka przespana,wstałam raz na karmienie o 3-30 pozniej spał do 7 Wczoraj byliśmy u lekarza bo katar od tygodnia nie przechodzi chodz brał krople i Eryk dostał antybiotyk podobno słychac juz cos w oskrzelkach.
Buziaki dla Idalki
oj biedny

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to co tu taka cisza ? prrzeniosłyście sie do klubu?
myślę, że wielu z nas dzieci zajmują coraz więcej czasu, przynajmniej tak jest u mnie, na wizaż mam czas wieczorami, a i to nie zawsze, czasem zajrzę coś podczytać w ciągu dnia

kurczę faktycznie trzeba by się rozejrzeć za następnym fotelikiem
dla mnie Krzyś to wciąż taki maluszek

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:04   #2413
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
Moja Lena jest starsza tylko 11 dni. Ja tak patrze na te dzieci z poacztku marca to sie doczekac nie moge
Tylko 11 dni? Jejku to moja Lilly jest daleko w tyle za Twoją Lenką. Kiedy moja sierotka nauczy się tylu rzeczy?
A my to ani "papa" ani nie siedzi do wstawania tez nie podrywa sie ani raczkowania. Z maty ucieka od niedawna ale blisko, na okolo 15cm maksymalnie. I ostatnio ma problem zeby z brzuszka odwrocic sie na brzuszek lub boczek. W druga strone idzie jej bez problemu, ale leniwiec ostatnio obraca sie tylko wtedy jak ma cos do podciągnięcia. Najbardziej zalezy jej na tym, żeby z pozycji półlezacej usiasc i ciagnie sie wszystkiego albo na łokciach odpycha sie i z tego wysilku co chwile w wózku obrzyguje sie. No wyzalilam sie, ale to tylko dlatego, że nie wydaje mi się, zeby Lilly za 11 dni potrafila to , co teraz Lena

Montii - juz przed Twoim wyjazdem, bylam pewna , ze bedziesz miec udany urlop. Bardzo dobrze, ze pojechaliscie! Sama z checia pojechalabym, tylko TŻ caly urlop wykorzystal na poród i po porodzie. Straaaaasznie zazdroszczę takiego wypoczynku w ciepełku!

Zmykam dziewczyny sprzątac!
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:11   #2414
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko 11 dni? Jejku to moja Lilly jest daleko w tyle za Twoją Lenką. Kiedy moja sierotka nauczy się tylu rzeczy?
A my to ani "papa" ani nie siedzi do wstawania tez nie podrywa sie ani raczkowania. Z maty ucieka od niedawna ale blisko, na okolo 15cm maksymalnie. I ostatnio ma problem zeby z brzuszka odwrocic sie na brzuszek lub boczek. W druga strone idzie jej bez problemu, ale leniwiec ostatnio obraca sie tylko wtedy jak ma cos do podciągnięcia. Najbardziej zalezy jej na tym, żeby z pozycji półlezacej usiasc i ciagnie sie wszystkiego albo na łokciach odpycha sie i z tego wysilku co chwile w wózku obrzyguje sie. No wyzalilam sie, ale to tylko dlatego, że nie wydaje mi się, zeby Lilly za 11 dni potrafila to , co teraz Lena
Kazde dziecko rozwija sie w innym tempie. Moja Lena nie siedzi, chyba ze liczymy siedzenie z oparciem albo trzymaniem za reke... stara sie usiasc od 2 dni z czworaczkowania, ale za kazdym razem pada na glebe. Raczkowac tez nie raczkuje, tylko ustawia sie w pozycji do raczkowania i skacze jak zabka:P. Inne dzieci sa mlodsze i potrafia wiecej Jak juz napisalam, kazde dziecko jest inne. To samo z zabkami jednym wyszly w wieku 2 miesiecy, a inni nie maja w wieku 7czy 9

Stary 2011-09-23, 22:15   #2415
87czarna
Zakorzenienie

izabela
Całuski dla małej! duża dziewczyna

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie u nas wreszcie nocka przespana,wstałam raz na karmienie o 3-30 pozniej spał do 7 Wczoraj byliśmy u lekarza bo katar od tygodnia nie przechodzi chodz brał krople i Eryk dostał antybiotyk podobno słychac juz cos w oskrzelkach.
Buziaki dla Idalki
ZDRÓWKA

Cytat:
Super, najlepszegok laski:

U nas nocka ok. Spalysmy do 6.40, _Lena zjadla 90ml i pospalysmy do 9.20

hahaha,dobra jest

Cytat:
dziewczyny ktoś mi podmienił dziecko od kilku dni pluje obiadkami i owocami. a tak ładnie zjadał już całe słoiczki. ja nie wiem co mu się porobiło.w dodatku nauczył się krzyczeć wnerwia się i krzyczy, pluje ciągle, śpi też mniej niż zawsze. dobrze że chociaż mleko w miarę normalnie zjada. a ja nie mam już siły dziś. oddychać nie mogę bo nochal zawalony, łeb mi pęka, multum nauki. ehhhh
sorry, ale musiałam się wyżalić
ojej,współczuję! mam nadzieję,że to tylko chwilowe i mały wróci do 'normalności'

Montii cześć,murzynku! super,że wypoczeliście synuś skarb

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:26   #2416
n.ik.a
Zadomowienie

Anessa tak jak pisze Tajka każde dziecko rozwija się inaczej...moja Kala dopiero niedawno zaczęła obracac się na brzuszek i to dzięki pomocy rehabilitantki, bo przez tą asymetrię pewnie by jeszcze tego nie robiła

Patrycja -gratki dla Alanka - ale ten czas leci

Montii jak dobrze, że urlop udany A Fabianek to mały aniołek

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:29   #2417
Castia
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny, my dziś cały dzień poza domem. byłysmy znowu u mojej bratanicy Madzi. mała grzeczna, nowe zabawki ja czytałam przy niej książkę

moja mała uwielbia dzieci. jak pojedziemy gdzieś gdzie są dzieci to wiem że będzie fajnie. Malwinka się patrzy na nie co robią, one ją rozśmieszają a ja mam spokój

jeśli chodzi o zabawki to moja jest teraz na etapie sprawdzania czy grzechoczą
co weżmie w łapki to macha tym czy wydaje jakiś dżwięk, nie wiem czy po tym "papa"jej tak nie zostało to machanie. jak grzechocze coś to macha tym długo a jak nie to rzuca

nika wiesz że my też mamy takie nocki ja padam już na twarz. ciągnie sie to długooo już bardzo.
marzę żeby przespać ciągiem 8h

mora zdróweczka życzę

tajka Lenka akrobatka

marta ojj dużo ci się zwaliło na głowę. mam nadzieję że jutro będzie lepiej

Anessa ucięłabym ręce jakby mój tż wpadł na taki pomysł
moja jak narazie łysa jak kolano, jakoś opornie jej te włoski rosną :/

ja dziś dałam małej na obiad słoiczek z Hippa "Puree jarzynowe z indykiem" jej jak wcinała
jeszcze chyba tak nie jadła obiadku, nie nadążałam z łyżką.
i nawet mi to smakuje. naprawdę dobre - polecam
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:44   #2418
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o zabawki to moja jest teraz na etapie sprawdzania czy grzechoczą
co weżmie w łapki to macha tym czy wydaje jakiś dżwięk, nie wiem czy po tym "papa"jej tak nie zostało to machanie. jak grzechocze coś to macha tym długo a jak nie to rzuca

ja dziś dałam małej na obiad słoiczek z Hippa "Puree jarzynowe z indykiem" jej jak wcinała
jeszcze chyba tak nie jadła obiadku, nie nadążałam z łyżką.
i nawet mi to smakuje. naprawdę dobre - polecam
Moja kazda zabawka macha i uderza o brzuch i podloge/wozek/etc za glowa i to tak porzadnie:P. Wogole zauwazylam, ze woli male zabawki, bo moze je wcinac jakos lepiej.... wszytsko mokre...

Kurcze tutaj sloiczki to tlyko kurczakiem, albo wolowina.... i od 8 miesiaca z rybami.... chyba, ze zle patrze... Lenka domowe obiadki zjada, ale z ogromnym niesmakiem na twarzy i polowe tego co ze sloiczka. Na razie hitem jest kurczak z marchewka i ryzem

Stary 2011-09-23, 22:49   #2419
n.ik.a
Zadomowienie

Castia kosmos z tym nocnym karmieniem. mój mąz się śmieje, że powinnam spać z cyckami na wierzchu byłoby mniej roboty

mojej Kali ciemnie włoski się wytarły i na ich miejscu pojawiły się blond...wciąż jednak mało

ja ostatnio kupiłam z jagnięciną jak dla mnie bleeeeeeeeee a mała wcinała aż jej się uszy trzęsły

tajka ja dziś widziałam jakieś danie z łososiem z hippa od 5 miesiąca.
moja Niunia uwielbia moje obiadki...dziś jej ugotowałam jarzynową z cielęcinką i zjadla 130 g

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 23:01   #2420
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Castia kosmos z tym nocnym karmieniem. mój mąz się śmieje, że powinnam spać z cyckami na wierzchu byłoby mniej roboty
żebyś wiedziała ja to czasem jak karmię,jest już nad ranem i mała śpi z nami i zasnę zapomnę schować a ktoś rano wchodzi do pokoju a ja z cycem na wierzchu
już mnie tak szwagier nakrył kiedyś
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 23:02   #2421
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

tajka ja dziś widziałam jakieś danie z łososiem z hippa od 5 miesiąca.
moja Niunia uwielbia moje obiadki...dziś jej ugotowałam jarzynową z cielęcinką i zjadla 130 g
Tutaj rybka od 8 meisiaca... mieso od 6:P a w Uk kurczaka juz mozna od 4 dlatego ja to z przymrozeniem oka biore rybke dostanie pomiedzy 6 a 7 miesiacem zycia.... blizej 7.)

Stary 2011-09-23, 23:08   #2422
kwartalinka
Raczkowanie

hej

u mnie dziś prawie cały dzień poza domem i padam, byłam w pracy na spotkaniu z szefową, rozmawiałyśmy ponad 2,5 godziny

poczytałam co napisałyście ale siły na odpisywanie już brak więc tylko króciutko:

gratuluję Idalce z okazji ukończenia 5 miesięcy
i Alankowi z okazji 7 miesięcy

Cytat:
witajcie dziewczyny

witaj
super, że jesteś taka zadowolona, pewnie akumulatory naładowane pozytywnie na długi czas

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Aaa i jeszcze coś miałam napisać. Któraś z Was (przyznać się proszę ) wczoraj zaproponowała żebym podała Małemu mannę po prostu ugotowaną na wodzie i dziś tak zrobiłam. Pół łyżeczki manny ugotowałam na 20ml wody, dałam małemu łyżeczką taką gestą papkę i zjadł bez problemu zobaczymy czy dalej też będzie jadł chętnie, ale póki co baaardzo dziękuję za pomysł
ojej czyżbym to była ja?
cieszę się, że pomogłam

i to byłoby na tyle
dobrej nocki

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 23:32   #2423
wanilia83
Zadomowienie

Tity z Leosia prawdziwy przystojniak i jak pięknie siedzi

agus brawa dla Igorka

anessa chyba bym tżetowi to samo zrobiła

Tajka
bosko Lenka pompki ćwiczy

Cytat:

ja robię brokuła z sosem serowym, i piersią kurczaka pokrojoną w kostkę,
plus makaron
zdradź jak robisz sos serowy

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 23:40   #2424
Anessa
Wtajemniczenie

Cytat:
Anessa tak jak pisze Tajka każde dziecko rozwija się inaczej...moja Kala dopiero niedawno zaczęła obracac się na brzuszek i to dzięki pomocy rehabilitantki, bo przez tą asymetrię pewnie by jeszcze tego nie robiła
A jakie cwiczenia Kalinka miala? Moze zagapie i tez moj zacznie

Cytat:
hej

u mnie dziś prawie cały dzień poza domem i padam, byłam w pracy na spotkaniu z szefową, rozmawiałyśmy ponad 2,5 godziny
No i jak rezultat rozmowy z szefowa? Mozesz byc na pol etatu czy bedzie ciezko?

Musze sie wam czyms pochwalic
Niedawno kupilam Ninowi farme zwierzakow w postaci pacynek na dlon - kazdy zwierzak to jeden palec. No i jest ta kotek, piesek, krowka, swinka i kaczuszka.
Zawsze jak mu je pokazuje to wystawiam tylko jeden palec z danym zwierzakiem, wydaje dzwiek, ktorym sie on posluguje i nazywam np: krowka - muuu i tak dalej.
Dzis tez sie bawilismy i tak sobie gadam do synka i od niechcenia - dosc czesto takiego zwrotu uzywam - zapytalam:
Nino, a gdzie jest krowka?
W tym momencie Nino chwycil krowkowy palec!!!!
Pomyslalam - lekko zdziwiona - no, tak sobie chwycil, bo to pierwszy z brzegu.
I ponownie:
Nino, a gdzie jest kotek?
Chwile potem kotkowy palec w lapce mojego skarba!!!
I kazdego zwierzaka tak lapal kiedy pytalam lub wydawalam tylko sam dzwiek, a robilam to w kolejnosci przypadkowej, nie jeden palec po drugim
No, mam po prostu malego geniusza

A teraz ide spac, bo kto wie, o ktorej moj maluch zadecyduje otworzyc oczka Dobranoc!
Ach! I bardzo dziekuje za mile komentarze do zdjecia Juz powoli oczy mi przywykaja do nowej "fryzury"

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
anessa chyba bym tżetowi to samo zrobiła
Sek w tym, ze on sam to sobie robi kazdego iesiaca Mam wiec teraz 2 lysoli w domu

Moj Nino

Stary 2011-09-24, 07:36   #2425
izunia233
Zadomowienie

Witamy się z rana

Dziś tż zabiera mi kompa więc wizażu nie będzie

Z okazji dzisiejszych urodzin Maja zrobiła mi pobudkę o 6.20 hehe.
Nocka średnia u nas bo wstawałam co 2 godzinki, eh kiedy prześpię chociaż z 5 h pod rząd?

Dziękujemy za głosy i prosimy o dzisiejsze http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843

Życzę miłego dnia wszystkim mamusią i dzieciaczkom

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 08:02   #2426
Tity
Zakorzenienie

Anessa no to Nino faktycznie bystrzak
izunia wszystkiego najlepszego

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 09:31   #2427
tajka88
Zakorzenienie

izunianajlepszego

U nas nocka ok. Wczoraj Lena poszla spac dopiero o 21.50, bo bylismy baddac konkurencje:P... przy okazji jesc:P. Wstala dopiero o 8.20 i o tej wlasnie godzinie zaczelismy dzien.... nie chciala zjesc sniadanka, ale w koncu do 9 sskonczyla 120ml i za chwilke sprobuje dac deserek z kasza

ahas Lenka wazy 7940g

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-09-24 o 09:45
Stary 2011-09-24, 09:33   #2428
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
zdradź jak robisz sos serowy

wanilka ja robię super prosty,
kupuje takie zwykłe serki topione, takie kostki w sreberku,
i 2 serki rozpuszczam w garnku razem z łyżką masła i śmietana,
śmietany tak na oko, żeby odpowiednio rzadki było
i tyle
Stary 2011-09-24, 10:09   #2429
marta_27
Zadomowienie

dzień dobry
u nas troszkę lepiej bo Mateuszowi chyba zaczął mijać ten katar. humorek ma dobry, nocki też przesypia, tylko tych słoiczków jeść nie chce. może mu się znudziły już dziś banana mu kupie i widelcem rozdrobnię i zobaczę czy zje. a jak robicie jabłuszka to gotowane czy surowe dajecie?
jeśli chodzi o mnie to gorączki chyba nie mam, ale za to kaszle jak gruźlik, katar bez zmian. muszę iść do lekarza w poniedziałek bo odkasłuję wydzielinę i katar też niefajny i klatka piersiowa mnie boli
na szczęście do środy mąż ma wolne więc trochę czasu więcej będę miała. może zdążę się wszystkiego nauczyć.

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Cześć, jak dziś zimno od rana
Zakupiłam małej kubek niekapek i od wczoraj trenujemy
Wszystkim chorym maleństwom dużo zdrówka, mamom też oczywiście.

Jak ubieracie dzieciaki na te chłodniejsze dni?
Któraś pisała o rajstopkach a my nie mamy żadnych nie licząc białych do chrztu Ubiegły tydz. choróbsko nas trzymało w domu, teraz trzeba nadrabiać, zakupki jakieś zrobić.

Dla lubiących Bobovitę w Tesco przy zakupie 2 dań płaci się za jedno 2 zł. Są też jakieś duże soki Gerbera w promocji.
a jaki kubek kupiłaś?
ja ubieram body długi rękaw i spodenki lub półśpioszki. do spodenek skarpetki. i tak w domu jest ubrany. a na dwór zakładam od 3 dni kombinezon taki welurkowy bo znalazłam w szafie. idealny na jesień a rozmiar 68 więc zakładam już teraz żeby chociaż wykorzystał troszkę. pod kombinezon ubranka takie jak po domu + czapeczka cienka bawełniana

udało ci się znaleźć sukienkę dla Wioli? jak przygotowania do chrzcin?
my wczoraj u spowiedzi byliśmy. ledwo mówiłam przez ten zawalony nos ale rozgrzeszenie dostałam, hehe

Cytat:
na wizażu jest taki watek, gdzie mama się pyta jak ma zabrać smoka córce, która ma 2 lata,
i nic nie skutkuję, zabawny jest

na propozycję, że smoka trzeba oddać malutkiemu dziecku a ona dostanie w zamian zabawkę, stwierdziła, że dzidziuś ma sobie kupić nowy smok, ona ma dużo zabawek i nie chce nowej,
i co najlepsze teraz jak widzi sklep z zabawkami to ucieka i krzyczy że ona ma zabawki
to mała spryciula, noo

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
my juz po wizycie. mam mu dawac zelazo 2,5 ml przez 2 miesiace. tymi plytkami krwi sie nie przejmowac bo u malych dzieci tak moze byc, i od razu mial szczepienie bo mial miec ale nie bylo wiadomo ze wzgledu na wyniki. ani razu nie zaplakal, przy ostatnim tylko jeknal jestem taka dumna z niego. a i wazy 8715 i glowke ma 45,5
piękna waga niezły ci chłop rośnie. nadźwigasz się kobieto

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Witam po 5-cio dniowej przerwie
Jak obaczyłam ile mam do nadrobienia to padłam
Dla wszystkich maluchów kończących kolejne miesiące gratulacjeBrawa dla nowych umiejętności i zdrówka dla chorych szkarbów my też mamy katarek
A i pochalę sięnowa umiejetnością Igorka
kolejny stoi. o matko jak te dzieci wystrzeliły z umiejętnościami
dla Igorka

Cytat:
No zmienię , zmienie. NIedawno przeprowadzilismy się tutaj i myslalam, ze jest spoko, no ale jak widac byl spoko jak przychodzilam duzo wczesniej i raz, dwa przyjmowal mnie i mial wolny czas, a jak tak to już nie

Do obiadku dodawalas takiego gotowanego przez siebie
A jak przyrządzilas ten budyn? My mamy bebilon pepti i z checia zrobilabym jej budyn, tylko ja muszę dostać taką dokladna instrukcję, bo należę niestety do tych osob, co nawet budyn z torebki spie.r. niczą

ja też z tego klubu

Cytat:
Jutro mam urodziny i muszę jakieś ciacho upiec ale nie wiem czy mała mi da?

sto lat, sto lat!!! spełnienia marzeń

Cytat:

padłam. ale akrobatka

Cytat:
witajcie dziewczyny

super że urlop się udał i Fabianek był grzeczny

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

zdrowia życzę i kciuki za obronę! Kiedy masz?

myślę, że wielu z nas dzieci zajmują coraz więcej czasu, przynajmniej tak jest u mnie, na wizaż mam czas wieczorami, a i to nie zawsze, czasem zajrzę coś podczytać w ciągu dnia
obrona w środę
Mateusz też coraz bardziej absorbujący jest, chociaż zdarza się i tak, że sam godzinę na macie się pobawi

Cytat:
Niedawno kupilam Ninowi farme zwierzakow w postaci pacynek na dlon - kazdy zwierzak to jeden palec. No i jest ta kotek, piesek, krowka, swinka i kaczuszka.
Zawsze jak mu je pokazuje to wystawiam tylko jeden palec z danym zwierzakiem, wydaje dzwiek, ktorym sie on posluguje i nazywam np: krowka - muuu i tak dalej.
Dzis tez sie bawilismy i tak sobie gadam do synka i od niechcenia - dosc czesto takiego zwrotu uzywam - zapytalam:
I ponownie:
I kazdego zwierzaka tak lapal kiedy pytalam lub wydawalam tylko sam dzwiek, a robilam to w kolejnosci przypadkowej, nie jeden palec po drugim
dla Nina. zdolniacha

Cytat:

ja tez chce zobaczyc, ja tez!
wysłałam ci już zaproszenie

Eirene padłam z tego królika i rozmowy telefonicznej

zmykam, bo mam dziś pełno roboty. wyprałam już leżaczek bo był cały w kropki pomarańczowo zielone i torbę od wózka bo też już brudna była. muszę jeszcze zrobić zdjęcia do dyplomu. szybko mi się przypomniało, nie ma co

miłego dnia dziewczyny

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:43   #2430
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej czyżbym to była ja?
cieszę się, że pomogłam
jeszcze raz dzięki za podrzucenie pomysłu zobaczymy czy i dziś się sprawdzi

Cytat:
Musze sie wam czyms pochwalic
I ponownie:
jaki mądrala z tego Twojego syna

Cytat:
Witamy się z rana

Dziś tż zabiera mi kompa więc wizażu nie będzie

Z okazji dzisiejszych urodzin Maja zrobiła mi pobudkę o 6.20 hehe.
Nocka średnia u nas bo wstawałam co 2 godzinki, eh kiedy prześpię chociaż z 5 h pod rząd?

Dziękujemy za głosy i prosimy o dzisiejsze http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843

Życzę miłego dnia wszystkim mamusią i dzieciaczkom
jeszcze raz sto lat z okazji urodzin Maja się nie popisała, ale może jakiś inny prezent ma dla mamusi
głosik poszedł

Cytat:
dzień dobry
u nas troszkę lepiej bo Mateuszowi chyba zaczął mijać ten katar. humorek ma dobry, nocki też przesypia, tylko tych słoiczków jeść nie chce. może mu się znudziły już dziś banana mu kupie i widelcem rozdrobnię i zobaczę czy zje. a jak robicie jabłuszka to gotowane czy surowe dajecie?
jeśli chodzi o mnie to gorączki chyba nie mam, ale za to kaszle jak gruźlik, katar bez zmian. muszę iść do lekarza w poniedziałek bo odkasłuję wydzielinę i katar też niefajny i klatka piersiowa mnie boli
na szczęście do środy mąż ma wolne więc trochę czasu więcej będę miała. może zdążę się wszystkiego nauczyć.
dobrze, że Mateuszkowi się poprawia powoli u nas chyba bez zmian, katar nadal jest, więc w poniedziałek znów się wybiorę do lekarza
a Ty co brałaś na to przeziębienie?
ja jabłuszko raz tylko robiłam sama i dusiłam pare minut w małej ilości wody, a potem przetarłam przez sitko, bo nie miałam u mamy blendera tyle, że Dawid nawet jednej łyżeczki nie chciał zjeść i w ogóle od tamtej pory jest problem z owocami

Odnośnie następnych fotelików to my bylismy w czwartek w tym sklepie gdzie kupowaliśmy pierwszy fotelik i sprzedawca nam powiedział, że mały spokojnie jeszcze 3 miesiące może w nim jeździć. Dopiero jak więcej niż 1/3 główki bedzie wystawać a przede wszystkim Dawid będzie potrafił sam dość pewnie siedzieć to wtedy mamy się do kolejnego przesiąść.

A noc u nas byłaby fajna, bo tylko spanie od 20.30 do 7.30 z jedna pobudką po 2, ale za to młodemu się spać odechciało w nocy i po jedzeniu baraszkował prawie do 4 teraz sobie odsypia już godzinkę, a ja się chyba wezmę za prasowanie, albo wypiję kawę

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-09-24 o 10:44
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości