|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
Dziękujemy za życzenia to właśnie katar+gardło dało nam popalić ![]() Tity dziękujemy no i gratulacje z okazji rocznicy ![]() wykorzystajcie ten czas ze sobą
|
|
#2342 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no rozrabiaka i to jaki duży ![]() w dzien było w miarę zobaczymy w nocy ![]() Cytat:
![]() biedna Lenka, mam nadzieje, ze jej szybko przejdzie ten katarek Cytat:
|
|||
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam poodpisywać ale mi wcięło posta i d.upa blada... już mi się nie chce...
moja maruda zasypia właśnie powoli... co do kaszy manny zauważyłam że ostatnio jak dodawałam kaszę manną do posiłku przed snem spał do 5 a wczoraj nie dostal to wstał o 3.30 dziś znów kasza na noc poszła oczywiście tylko pół łyżeczki
|
#2344 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
hejo!
u nas dzień i noc nawet ok, co prawda wciąż z oczu Łucji zniknąć nie mogę ale jest coraz lepiej zapomniałam się pochwalić, że rozszerzamy dietę ![]() wczoraj Łucja pierwszy raz dostała soczku jabłkowego z Hippa - wzdrygnęła się nieziemsko - bezcenne ![]() a dziś do manny dostała jabłuszko dostaliśmy je z ogrodu od dziadka Lusinie chcę jej na razie dawać jedzenia ze słoiczków więc siedzę i szukam gospodarstw ekologicznych w okolicy ja zakładam zwykle body na długi rękaw albo na krótki i wtedy bluzeczkę z długim, spodnie i skarpetki, do tego bluzę welurową w razie czego zawsze mam ze sobą kocyk i osłonkę na wózek aaa...no i oczywiście czapeczkę Cytat:
![]() ale pewnie w szoku byłaś ![]() Cytat:
że też się go łapie po szczepieniach Cytat:
i wracaj jak się już z tym wszystkim uporasz Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ja nie robię już teraz założeń co do Łucji, przed jej urodzeniem miałam trochę postanowień i wcale się nie sprawdziły, życie je zweryfikowało ![]() będę decydować na bieżąco, a zresztą ja jestem z tych matek rozpieszczających i bardzo mi z tym dobrze Cytat:
karmię piersią więc gluten podaję w ciągu dnia ale ta ilość kaszki manny jest raczej zbyt mała żeby wystarczyła na posiłek, to raczej taka "przekąska" moja po kaszce normalnie dostaje jeszcze mleko Cytat:
i niezła waga ![]() Cytat:
kaszki manny to przecież raptem kilka łyżeczek wychodzi, nawet nie musi to być posiłek o ile dobrze pamiętam to masz dziś wychodne więc miłego wieczoru Cytat:
|
|
|
#2345 | |
|
Zadomowienie
|
Corolady - dziekuje
Cytat:
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie tej kaszki. Zapomniałam o tym żółtku .... Jak je dajecie? Bo my lecimy na słoiczkach. Rozumiem, że całe 1 zółtko bez białka co drugi dzień ugotowane na twardo. i pewnie mam nie solić Ale to samo żółtko dajecie jako powiedzmy przekąska? No bo jak ktoś gotuje jedzonko,to moze dodac. a ja? do słoiczka mam dodać? Nie wiem sama. Jakos wymęczona dzis jestem po tej noccce i nie myślę twórczo
|
|
|
|
|
#2346 | |
|
Rozeznanie
|
kurczę, biedne te nasze dzieci - oby wszystko szybko się uspokoiło
Cytat:
![]() Żółtko podaje się na początku co drugi dzień połowę - ja na początku gotowane na twardo dawałam łyżeczką tak do posmakowania, potem dodawałam do obiadku, a teraz gotowałam już taki budyń na mm z żółtkiem i to najlepiej Lence podeszło, chociaż samo żółtko też
|
|
#2347 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz co nosić![]() Cytat:
A jeśli chodzi o żółtko to ja kupiłam z gerbera słoiczek - krem dyniowy z żółtkiem, ale kurcze jeszcze nie podałam
|
|
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
oj Natka uwierz
czasami to mi rece wysiadaja |
|
|
|
#2349 |
|
Raczkowanie
|
Witam po 5-cio dniowej przerwie
Jak obaczyłam ile mam do nadrobienia to padłam Dla wszystkich maluchów kończących kolejne miesiące gratulacje Brawa dla nowych umiejętności i zdrówka dla chorych szkarbów![]() A i pochalę sięnowa umiejetnością Igorka
|
#2350 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kasiuni_a;29559914]
to ja wezmę Malwinkę na jedną noc, ale potem Ty Dawida musisz zabrać ![]() ale fajnie, że mała już tak pewnie siedzi okej, a śpi w nocy ? jak śpi to biorę![]() wiesz co dokładnie to tak skończony 5 miesiąc i już ładnie, stabilnie siedziała. ale zawsze ją jakoś asekurowałam z tylu poduszką czy kocykiem. teraz to już siedzi elegancko bez niczego na dywanie i się bawi. potrafi się podeprzeć jak się kiwnie i nie upada. Cytat:
no i romantycznego wieczorku ![]() Cytat:
![]() a zółtko od 7 miesiąca się podaje? muszę znowu prześledzić schemat żywienia
|
||
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, nieźle. A na którym poziomie masz łóżeczko? Na najniższym? Jutro zagonię męża do obniżenia, bo u nas zaczyna się to samo dziać
![]() Dawno nie wklejałam zdjęć Leonka, więc i ja się moja pociechą pochwalę ![]() A z romantycznego wieczoru nici, bo mały był bardzo marudny i absorbujący. Chyba mu jednak te zęby idą, ale z góry...na dole nic nie widać, a na górze, na przedzie dziąsła wyraźnie widać jedynki i dwójki za nimi gonią. no i tak sobie szoruje ostatnio gryzakiem dziąsła,aż ta guma piszczy ![]() A co do zdjęć. Leoś usiłuje wstać w kojcu, a na drugi widać do jakiego stopnia umie sam usiąść
|
|
|
|
#2352 |
|
Wtajemniczenie
|
aguś, tity wow jakie silne chłopaki wam rosną!!! brawo
![]() są super
|
|
|
|
#2353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas ząbków nie widać za to czasem słychać(czyt. marudze)
|
|
#2354 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie sama nie wiem czemu on taki śpioch, już drugi raz w tym tygodniu przespał w dzień 2h i 40 minut ciągiem
![]() Cytat:
a Twój synek jest śliczny Cytat:
dzięki kwartalinka, ale wieczór nie był miły szkoda gadać nawet, mam wrażenie że ja to się nie powinnam z domu ruszać i wtedy jest najlepiej Cytat:
i łóżeczko już na środkowym poziomie![]() Cytat:
![]() no właśnie tak mi sie wydawało, że Malwinka wcześnie zaczęła siedzieć, mój ma skończone 5 miesięcy i w ogóle nie potrafi usiedzieć sam |
||||
|
|
|
#2355 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i nowych umiejętności![]() haha, Krzysiek też lubi jeść dywan najbardziej mu smakuje metka (taka ikeowa jak to oni mają), specjalnie jej nie oderwałam, zawsze się do niej dorwie![]() Cytat:
Cytat:
a to miejsce na biznes z opisu super, no ale to trzeba mieć dobrze przemyślane, faktycznie, żeby pieniędzy nie utopić 7 sypialni - kto to będzie sprzątał ![]() Cytat:
gratulacje! wow, brawo! ![]() Cytat:
zęby to zuooo ale jak już wylezą to są przeurocze u nas wylazły, ale jeszcze nie skończyły rosnąć ![]() to ponadrabiałam, a teraz lecę spać, mnie teraz przeziębienie wzięło, więc chociaż wyspana muszę być, żeby sobie z Krzysiem radzić
|
|||||||
|
|
|
#2356 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- jakie silne chłopaki!!! Pękacie z dumy mamusie![]() Cytat:
![]() Lenka o 21 padła, ale chwilę temu się obudziła i oczy jak 5zł - normalnie się wyspała Dałam jej smoka, chwilkę posiedziałam i wyszłam z pokoju no i włąśnie mąż mi oznajmił, że śpi
|
|
#2357 |
|
Zadomowienie
|
kasiuni_a tak moja Kalinka jest drobniutka jak i mama
62 tak mi wymierzyli w przychodni ale Mała chodzi w rozm. 68...choć we wszystkim muszę troszkę podwijać rękawyszymelka co wam dał lekarz? i jak Lenka? agus23, tity ale wam rosną silne chłopaki ![]() moja Kala dziś znowu mnie zaskoczyła z jedzeniem ![]() o 6.30 zjadła cyca o 9.30 100 ml kaszki owoce leśne 0 13.00 -70 ml ściągniętego mleka + cycek 0 14.40 - cały słoiczek jarzynek z jagnięciną (jak spróbowałam to przypomniał mi się znienawidzony smak z dzieciństwa - mleko kozie a moja córcia sie tym zajadała)o 16.30 - 90 ml mm 18.30 - cycek 21 - butelka mm - 150 ml + cycek 5 min jeszcze nigdy nie miała takiego głoda...takie szaleństo z jedzeniem trwa od wtorku
|
|
#2358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do obiadku dodawalas takiego gotowanego przez siebie A jak przyrządzilas ten budyn? My mamy bebilon pepti i z checia zrobilabym jej budyn, tylko ja muszę dostać taką dokladna instrukcję, bo należę niestety do tych osob, co nawet budyn z torebki spie.r. niczą o matko! jestem w szoku! Cudowne! Az TŻ pokazałam co Igorek już potrafi ![]() a Leonek! Pierwsza klasa to podnoszenie! Oczywiscie też pokazałam tŻtowi , co Twoj chlopak juz potrafi ![]() My wlasnie dalismy po kapieli kaszkę mannę. ZObaczymy czy dłuzej pośpi. Póki co jest sukces - szybciutko zasnęła. Ide robić TŻtowi kolację Dobranoc Mamuśki!
|
|
|
|
|
#2359 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() stoi Cytat:
silny chłopak, fajnie już siadaCytat:
i bardzo mądrze napisałaś, że "chociaż wyspana muszę być, żeby sobie z Krzysiem radzić "więc ja też uciekam spać żeby mieć energię na kolejny dzień z Lusią dobranoc kobietki
|
|
|
#2360 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2361 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Alanek już bardzo ładnie sam siedzi no ale waży narazie 8kg więc nie może w nim jeszcze jeździć.Cytat:
![]() superWidzę, że większość nocek kiepsko. To i ja nie będę gorsza bo u nas chyba 4 pobudki Tylko wisi na tym cycku Dobrze, że w dzień chociaż już grzeczny. Tak czekałam aż będzie umiał sam siedzieć ładnie bez przewracania no i się doczekałam. Tak jak myślałam dzięki temu potrafi sobie siedzieć i bawić się rozsypanymi zabawkami a ja mogę trochę odpocząć
|
||
|
|
|
#2362 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lenka dziś trochę lepiej - tzn nie płakała tak strasznie jak wczoraj i nawet ładnie jadła miałą tylko podwyższoną temperaturę - 37,8. Lekarka ją wybadała i to przez przeziębienie, katar + gardło mocno czerwone. Mam jej dawać 3x3ml nurofenu w syropie przeciwbólowo, do tego wit c 3x5kropli, sól fizjologiczną do nosa i obserwować - w razie czego mogę podać tantum verde. No i mamy posiedzieć trochę w domu, więc ja z Lenką zostaję a mąż z synem wyjadą do rodzinki...
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam kilka fotek do albumu
![]() Tity Leoś jest cudny agus Igorek już wstaję, szok, super
|
#2364 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() np dzis 5.40-30ml 9.00-120ml 9.30-60ml marchewki z kurczakiem i ziemniakiem 11.00 -100ml 14.00 150ml 15.00- wyplula 4 lyzki banana ![]() 17.30-150ml 22.00-90ml kaszki Cytat:
Cytat:
![]() oczywiscie ja trzymam... dzis stala przez chwile posadzilam i zaczela plakac, postawilam i zadowolona gada, posadzilam placze i tak w kolko![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klaski:My pol dnia poza domem. Zmeczona jestem strasznie. Wzielam ze soba 2 porcje jedzenia, bo myslalam ze bedziemy w domu 20-21 wtedy Lenka by zjadla i tyle... ale niestety wracalismy dopiero o 21, a to godzina od domu i Lena zaczela byc glodna.. kupilam wiec sloiczek owockow... bo lyzke zawsze mam przy sobie, a ona nie chciala zjesc ![]() dalam soczku z woda i padla.... w domu zjadla tylko 90ml kaszkipatrycjazdolny maluszek :brawo:
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-22 o 22:51 |
|||||
|
|
|
#2365 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 100ml mm, żółtko, łyżeczka mąki ziemniaczanej część mleka zagotować w pozostałej roztrzepać żółtko i mąkę ziemniaczaną i wlać na gotujące się mleko - zagotować cały czas mieszając do zagęstnienia - można dodać troszkę cukru, ale nie jest to konieczne ![]() Cytat:
za siedzenie samodzielne
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
Szymelka
![]() Szymelka jak myślisz takim maluchom można już robić lane kluski wiesz o jakie chodzi takie z jajka dolewane do rosołku? Czy to za wcześnie? |
|
|
|
#2367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2370 |
|
Rozeznanie
|
szymelka w niedzielę tak zrobię
Lecę spać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

Maję znowu boli brzuszek i tylko na rączkach wisi.
dziś znów kasza na noc poszła 
no to co ja mam z tym glutenem robić?

szkoda gadać nawet, mam wrażenie że ja to się nie powinnam z domu ruszać i wtedy jest najlepiej 

a moja córcia sie tym zajadała)

klaski: