Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-22, 19:09   #2341
szymelka
Rozeznanie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
to zalezy ile chcesz kaski przeznaczyć i ile miejsca masz w aucie.Jeżeli planujecie 2 dziecko to warto kupić nowy.
Nie wiem czy wszytskie tak maja,ale ja mam taki dla córki,ze siedzenie się odłącza i zostaje podkładka.

Zdrówka dla Lenki !!
dobrze,że nie gardło.Ja z tymkiem walczyłam kilka dni,żeby cokolwiek zjadł.

a co do pleśniawek jak Tymkowi też pędzlowałam jakimś fioletem,kosztuje ok 4 zł.Pomogło a miał twaróg ja języki i buzi
Ja też taki miałam dla syna - miał trzy poziomy w tym ostatni to była ta podkładka...

Dziękujemy za życzenia
to właśnie katar+gardło dało nam popalić

Tity dziękujemy
no i gratulacje z okazji rocznicy
wykorzystajcie ten czas ze sobą
Stary 2011-09-22, 19:25   #2342
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ego brawo dla Olka za szczepienie przy tym wzroście i wadze to postawny mężczyzna musi być z niego i rozrabiaka umie postawić na swoim
doczytałam, że okropną noc mieliście i biedaczek męczył się z gorączką, oby dziś było już lepiej

no rozrabiaka i to jaki duży

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Dzisiaj napewno będzie lepiej - zobaczysz
w dzien było w miarę zobaczymy w nocy
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Hej.
u nas noc koszmarna, od 1 Lena spała z nami, i budziła sie co chwilkę...a to smoczek wypadł, a to cycusia musiała possac i tak na okrągło :/
padam......
to tez miałaś ciężka nockę

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
biedny Oluś - dużo zdrówka

biedna Lenka, mam nadzieje, ze jej szybko przejdzie ten katarek
Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Hej
My dzisiaj mamy jakiś ciężki dzień Maję znowu boli brzuszek i tylko na rączkach wisi.

Prosimy o głosiki http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843 za które bardzo dziękujemy

Lece nadrabiać co wczoraj naskrobałyście dopóki mała śpi, czyli zostało mi jakieś 20 min
zagłosowane
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:46   #2343
Eirene1987
Zakorzenienie

Miałam poodpisywać ale mi wcięło posta i d.upa blada... już mi się nie chce...

moja maruda zasypia właśnie powoli...

co do kaszy manny zauważyłam że ostatnio jak dodawałam kaszę manną do posiłku przed snem spał do 5 a wczoraj nie dostal to wstał o 3.30 dziś znów kasza na noc poszła oczywiście tylko pół łyżeczki

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:56   #2344
kwartalinka
Raczkowanie

hejo!
u nas dzień i noc nawet ok, co prawda wciąż z oczu Łucji zniknąć nie mogę ale jest coraz lepiej

zapomniałam się pochwalić, że rozszerzamy dietę
wczoraj Łucja pierwszy raz dostała soczku jabłkowego z Hippa - wzdrygnęła się nieziemsko - bezcenne

a dziś do manny dostała jabłuszko dostaliśmy je z ogrodu od dziadka Lusi

nie chcę jej na razie dawać jedzenia ze słoiczków więc siedzę i szukam gospodarstw ekologicznych w okolicy

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Jak ubieracie dzieciaki na te chłodniejsze dni?
ja zakładam zwykle body na długi rękaw albo na krótki i wtedy bluzeczkę z długim, spodnie i skarpetki, do tego bluzę welurową
w razie czego zawsze mam ze sobą kocyk i osłonkę na wózek
aaa...no i oczywiście czapeczkę

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Mi dzisiaj pierwszy raz młoda po jedzeniu o 4 nie chciała spac, tylko płakała i się kręciła,
Pierwszy raz w nocy zdarzyła mi się sytuacja, ze musiałam płaczące dziecko usypiać,
Ale miałam humorek.
szczęściara z Ciebie że to pierwszy raz
ale pewnie w szoku byłaś

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
dziewczyny Olek do godz 23:30 budził mi się z 15 razy z przeraźliwym krzykiem, no i o tej 23:30 wyjęłam go, zeby spr temp i mial prawie 39, więc szybko czopek, dostał jeszcze 90ml mleka bo na kolacje zjadl mało i trochę wody do picia, męczył się do 1 i dopiero wtedy zasnął i pierwsza pobudke mi zrobil o 4 a pozniej juz co pol godz az do 8 teraz dalam mu znowu czopek bo miał 38,6 mam nadzieje, że już mu zejdzie ta goraczka
bidulek z tą gorączką
że też się go łapie po szczepieniach

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
bardzo dziękuję kwartalinka

nie było mnie wczoraj ..
mam trochę problemów.. i muszę się nimi zając..
troche sobie odpuszcze wizaż dziewczyny..
musze odwiedzic pruszków wawę i urzedy..
nie lubię takich spraw ale są konieczne

zyczę dużo zdrówka
Ada to pozytywnego rozwiązania ważnych spraw życzę
i wracaj jak się już z tym wszystkim uporasz

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
witamy po dłuzszej przerwie.
My 2 tyg z życia wyjęte.Najpierw Zosia jakies choróbsko przyniosła z przedszkola a potem Tymka dopadło... była sama gorączka,więc myślałam że to może zęby.Okazało się,że wirus.Gardło chore,gorączka po 40c. Kilka dni darł się i nie szło nic zrobić,w dodatku nie chciał jeśc może 300ml mleka na dobę i trochę piersi...
Ale już jest oki
to dobrze

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
U 3 letniej kuzynki Leny nic nie daje, ze smok sie popsuje... rodzice kupia nastepny... ja jestem ogromnym przeciwnikiem smokow po poltora roczku... tak do 2 latek jeszcze ujdzie ale dluzej to juz przesada
hmm...tak się zastanawiam czy znam dziecko, które po ukończeniu 2 latek smoka używało i w sumie nie
ale ja nie robię już teraz założeń co do Łucji, przed jej urodzeniem miałam trochę postanowień i wcale się nie sprawdziły, życie je zweryfikowało
będę decydować na bieżąco, a zresztą ja jestem z tych matek rozpieszczających i bardzo mi z tym dobrze

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Wczoraj ugotowalam pierwszy raz kaszke manne. PIerwszy raz jej dalam. Nawet smoczek z "x" kupilam tommee tippee. Przez smoczek prawie jej nie lecialo, z "3" lecialo ale nie chciala. Za to jak dalam jej kaszke Bobovity mannę wieloowocową , to wtrąbiła na raz całą i chciala jeszcze.
I mam tutaj pytanie. My dopiero zaczelysmy ta ekspozycje na gluten i na kaszce jest napisane ,ze 2-3g (tej konkretnej kaszki jest to pół łyzki) codziennie, a mi cos świta, że co drugi dzień trzeba dawac. Jak to bylo? Wczoraj dalam jej pierwszy raz i nie wiem czy dzisiaj dawac.
I jeszcze jedno - czy jak dajecie dzieciaczkom na noc tą kaszkę mannę , to czy zauwazylyscie , ze np. dłuzej spią bez wybudzania czy nie ma to znaczenia?
ja gluten podaję codziennie
karmię piersią więc gluten podaję w ciągu dnia ale ta ilość kaszki manny jest raczej zbyt mała żeby wystarczyła na posiłek, to raczej taka "przekąska"
moja po kaszce normalnie dostaje jeszcze mleko

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
my juz po wizycie. mam mu dawac zelazo 2,5 ml przez 2 miesiace. tymi plytkami krwi sie nie przejmowac bo u malych dzieci tak moze byc, i od razu mial szczepienie bo mial miec ale nie bylo wiadomo ze wzgledu na wyniki. ani razu nie zaplakal, przy ostatnim tylko jeknal jestem taka dumna z niego. a i wazy 8715 i glowke ma 45,5
i niezła waga

Cytat:
Ale z jedzeniem mamy i tak problem, bo w niedziele pierwszy raz sama mu zrobiłam jabłuszko i wcale nie chciał zjeść, od poniedziałku chciałam wprowadzać ten gluten nieszczęsny, więc gotuję mannę i dodaję do słoiczka z owocami, ale Dawid po 2-3 łyżeczkach zaczyna pluć i płakać. Teraz ani z manną ani bez manny nie chce, nawet ulubionej gruszki czy suszonej sliwki nie ruszy no to co ja mam z tym glutenem robić?
to może ugotuj po prostu na wodzie i mu podaj, być może taką postać zje
kaszki manny to przecież raptem kilka łyżeczek wychodzi, nawet nie musi to być posiłek

o ile dobrze pamiętam to masz dziś wychodne więc miłego wieczoru

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A my mamy dzisiaj 4 rocznicę ślubu, no i akurat rodzice idą na jakiś koncert, więc 1,5 h będziemy mieć dla siebie Tzn. z Leonkiem
Byłam też w odwiedzinach w starej pracy. Leoś miał branie
Poza tym plecy mnie nawalają.
gratulacje

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:00   #2345
kasienkakg
Zadomowienie

Corolady - dziekuje

Cytat:
no mam nadzieję, że tyle trwać nie będzie bo chyba bym sobie strzeliła , ale tak mówiła dr, że tyle może trwać...

Ja dawałam kaszkę codziennie - żółtko jest co drugi dzień
no i po mannie na wieczór dłużej śpi, ale po tych kaszkach ryżowych czy kleikach nie...
No a my dzis spoznilysmy się do lekarza 1 minutę wg.zerka w przychodni i nas nie przyjela zawsze jestem z 10minut wczesniej, ale tuż przed wyjściem zrobiła kupę i musiałam ja przebrac i stąd to opóznienie. Nic jej nie interesowalo, że Mała ma katar, że męczyła się cała noc i że kaszle. Zapisalam się na jutro do innego lekarza. Cale szczescie katar przeszedl dzisiaj sam. Ma tylko trochę , ale to nie gile, tylko kozy

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie tej kaszki.
Zapomniałam o tym żółtku ....
Jak je dajecie? Bo my lecimy na słoiczkach. Rozumiem, że całe 1 zółtko bez białka co drugi dzień ugotowane na twardo.
i pewnie mam nie solić
Ale to samo żółtko dajecie jako powiedzmy przekąska? No bo jak ktoś gotuje jedzonko,to moze dodac. a ja? do słoiczka mam dodać? Nie wiem sama. Jakos wymęczona dzis jestem po tej noccce i nie myślę twórczo
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:25   #2346
szymelka
Rozeznanie

Cytat:

biedna Lenka, mam nadzieje, ze jej szybko przejdzie ten katarek
kurczę, biedne te nasze dzieci - oby wszystko szybko się uspokoiło

Cytat:
No a my dzis spoznilysmy się do lekarza 1 minutę wg.zerka w przychodni i nas nie przyjela zawsze jestem z 10minut wczesniej, ale tuż przed wyjściem zrobiła kupę i musiałam ja przebrac i stąd to opóznienie. Nic jej nie interesowalo, że Mała ma katar, że męczyła się cała noc i że kaszle. Zapisalam się na jutro do innego lekarza. Cale szczescie katar przeszedl dzisiaj sam. Ma tylko trochę , ale to nie gile, tylko kozy

Jak je dajecie? Bo my lecimy na słoiczkach. Rozumiem, że całe 1 zółtko bez białka co drugi dzień ugotowane na twardo.
i pewnie mam nie solić
Ale to samo żółtko dajecie jako powiedzmy przekąska? No bo jak ktoś gotuje jedzonko,to moze dodac. a ja? do słoiczka mam dodać? Nie wiem sama. Jakos wymęczona dzis jestem po tej noccce i nie myślę twórczo
Co to za lekarz!!! Trzeba było zapytać czy jej nie zdarzyło się nigdy minutę spóźnić??? Albo szybko zmień lekarza, a tego

Żółtko podaje się na początku co drugi dzień połowę - ja na początku gotowane na twardo dawałam łyżeczką tak do posmakowania, potem dodawałam do obiadku, a teraz gotowałam już taki budyń na mm z żółtkiem i to najlepiej Lence podeszło, chociaż samo żółtko też
Stary 2011-09-22, 20:39   #2347
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
my juz po wizycie. mam mu dawac zelazo 2,5 ml przez 2 miesiace. tymi plytkami krwi sie nie przejmowac bo u malych dzieci tak moze byc, i od razu mial szczepienie bo mial miec ale nie bylo wiadomo ze wzgledu na wyniki. ani razu nie zaplakal, przy ostatnim tylko jeknal jestem taka dumna z niego. a i wazy 8715 i glowke ma 45,5
To kawał chłopa już z Twojego synka Masz co nosić

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Hej
My dzisiaj mamy jakiś ciężki dzień Maję znowu boli brzuszek i tylko na rączkach wisi.

Prosimy o głosiki http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843 za które bardzo dziękujemy

Lece nadrabiać co wczoraj naskrobałyście dopóki mała śpi, czyli zostało mi jakieś 20 min
Oczywiście zagłosowane

A jeśli chodzi o żółtko to ja kupiłam z gerbera słoiczek - krem dyniowy z żółtkiem, ale kurcze jeszcze nie podałam

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:04   #2348
gosiawolna
Rozeznanie

oj Natka uwierz czasami to mi rece wysiadaja zdrowka dla maluszkow ja zmykam spac wiec dobranoc i przespanych nocek
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:31   #2349
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Witam po 5-cio dniowej przerwie
Jak obaczyłam ile mam do nadrobienia to padłam
Dla wszystkich maluchów kończących kolejne miesiące gratulacje Brawa dla nowych umiejętności i zdrówka dla chorych szkarbów my też mamy katarek
A i pochalę sięnowa umiejetnością Igorka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0201.jpg (116,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0199.jpg (131,3 KB, 41 załadowań)

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:37   #2350
Castia
Wtajemniczenie

[QUOTE=kasiuni_a;29559914]
to ja wezmę Malwinkę na jedną noc, ale potem Ty Dawida musisz zabrać
ale fajnie, że mała już tak pewnie siedzi a ile ona dokładnie miała jak zaczęła sama siadać?QUOTE]

okej, a śpi w nocy ? jak śpi to biorę
wiesz co dokładnie to tak skończony 5 miesiąc i już ładnie, stabilnie siedziała. ale zawsze ją jakoś asekurowałam z tylu poduszką czy kocykiem. teraz to już siedzi elegancko bez niczego na dywanie i się bawi. potrafi się podeprzeć jak się kiwnie i nie upada.

Cytat:
szymelka zdrówka dla Lenki
blackrose zdrówka dla Natalki
A my mamy dzisiaj 4 rocznicę ślubu, no i akurat rodzice idą na jakiś koncert, więc 1,5 h będziemy mieć dla siebie Tzn. z Leonkiem
najlepszego z okazji rocznicy
no i romantycznego wieczorku

Cytat:
Corolady - dziekuje

i pewnie mam nie solić
niektórzy lekarze są beznadziejni
a zółtko od 7 miesiąca się podaje?
muszę znowu prześledzić schemat żywienia
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:44   #2351
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Wow, nieźle. A na którym poziomie masz łóżeczko? Na najniższym? Jutro zagonię męża do obniżenia, bo u nas zaczyna się to samo dziać
Dawno nie wklejałam zdjęć Leonka, więc i ja się moja pociechą pochwalę
A z romantycznego wieczoru nici, bo mały był bardzo marudny i absorbujący. Chyba mu jednak te zęby idą, ale z góry...na dole nic nie widać, a na górze, na przedzie dziąsła wyraźnie widać jedynki i dwójki za nimi gonią. no i tak sobie szoruje ostatnio gryzakiem dziąsła,aż ta guma piszczy
A co do zdjęć. Leoś usiłuje wstać w kojcu, a na drugi widać do jakiego stopnia umie sam usiąść
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Leoś klęczy w kojcu.jpg (38,1 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Leoś sam siada.jpg (29,9 KB, 45 załadowań)

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:55   #2352
Castia
Wtajemniczenie

aguś, tity wow jakie silne chłopaki wam rosną!!! brawo
są super
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:57   #2353
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Wow, nieźle. A na którym poziomie masz łóżeczko? Na najniższym? Jutro zagonię męża do obniżenia, bo u nas zaczyna się to samo dziać
A z romantycznego wieczoru nici, bo mały był bardzo marudny i absorbujący. Chyba mu jednak te zęby idą, ale z góry...na dole nic nie widać, a na górze, na przedzie dziąsła wyraźnie widać jedynki i dwójki za nimi gonią. no i tak sobie szoruje ostatnio gryzakiem dziąsła,aż ta guma piszczy
A co do zdjęć. Leoś usiłuje wstać w kojcu, a na drugi widać do jakiego stopnia umie sam usiąść
Na środkowym
U nas ząbków nie widać za to czasem słychać(czyt. marudze)

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:10   #2354
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
łał, ale śpioch!!
no właśnie sama nie wiem czemu on taki śpioch, już drugi raz w tym tygodniu przespał w dzień 2h i 40 minut ciągiem

Cytat:
szymelka zdrówka dla Lenki
blackrose zdrówka dla Natalki
Tity gratulacje z okazji rocznicy
a Twój synek jest śliczny i jak pięknie się podnosi

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
to może ugotuj po prostu na wodzie i mu podaj, być może taką postać zje
kaszki manny to przecież raptem kilka łyżeczek wychodzi, nawet nie musi to być posiłek

o ile dobrze pamiętam to masz dziś wychodne więc miłego wieczoru
jutro spróbuje podać takie ugotowane na wodzie, a dopiero jak nie będzie chciał to ze swoim mlekiem, a jak nie to już sama nie wiem, pewnie obiadki pójdą w ruch

dzięki kwartalinka, ale wieczór nie był miły szkoda gadać nawet, mam wrażenie że ja to się nie powinnam z domu ruszać i wtedy jest najlepiej

Cytat:
Dla wszystkich maluchów kończących kolejne miesiące gratulacje Brawa dla nowych umiejętności i zdrówka dla chorych szkarbów my też mamy katarek
fantastycznie! super wygląda taki stojący i łóżeczko już na środkowym poziomie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
okej, a śpi w nocy ? jak śpi to biorę
wiesz co dokładnie to tak skończony 5 miesiąc i już ładnie, stabilnie siedziała. ale zawsze ją jakoś asekurowałam z tylu poduszką czy kocykiem. teraz to już siedzi elegancko bez niczego na dywanie i się bawi. potrafi się podeprzeć jak się kiwnie i nie upada.
śpi całkiem nieźle, ale 1-2 pobudki są więc też bym chciała wreszcie całą noc przespać
no właśnie tak mi sie wydawało, że Malwinka wcześnie zaczęła siedzieć, mój ma skończone 5 miesięcy i w ogóle nie potrafi usiedzieć sam

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:11   #2355
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać. Tak się rano chwaliłam że dziecie klęka na kolanach i próbuje wstac a ta dzisiaj przy łóżku dwa razy się podciągnęła do klęku i dalej sie podciągnęła aż wstała no taka miałam minę. Szybko zrobiłam zdjęcie aparatem i nagrałam filmik przy drugim wstawaniu dla męża żeby za wiele go nie ominęło.

Cytat:
Ja dzis Lene posadzilam na moim brzuchu i dalam jej palce w raczki a ta sie podniosla lobuziara... ale jeszcze nawet sama nie siada

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
olenka skonczyla wczoraj 5 msc
zabkow nie ma jeszcze, ale juz sa tuz tuz

dzisiaj byly szczepienia
i wazy 7300g i mierzy 64 cm

zniosla bardzo dobrze

jestesmy juz na nutramigenie 2

obraca sie z brzuszka na plecki i odwrotnie
wcina stopki
na chwile sama usiadzie
i na brzuchu zaczyna pelzac
gratulujemy 5 miesiąca i nowych umiejętności
Cytat:
moje dziecko bawi sie własnie dywanem, podnosi rozek i puszcza
haha, Krzysiek też lubi jeść dywan najbardziej mu smakuje metka (taka ikeowa jak to oni mają), specjalnie jej nie oderwałam, zawsze się do niej dorwie

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
jakoś się nie mogę pozbierać po powrocie z urlopu, mała najchętniej cały czas siedziałaby na rękach, no nic zrobić nie mogę, masakra
mam nadzieję, że to przejściowe
zaczęłam się dziś zastanawiać czy ona nie ma lęku separacyjnego

a jeszcze zmieniła mi się sytuacja i idę w piątek na spotkanie z szefową bo będę musiała jednak wcześniej wrócić do pracy niż sądziłam
o, a jak sobie będziesz radzić z Łucją? ktoś z nią zostanie czy żłobek?

Cytat:
`
Wczoraj rozmawialam ze szwagrem Tzta o chodzikach i on stwierdzil, ze jego dzieci i dzieci z rodziny sa zdrowe to chodziki sa ok.... bo chcial zebysmy my kupili dla Leny chyba sie obrazil
Ostatnio mu powiedzialam, z epolicja zamiast stac na wsi pod szkola na przejsciu dla pieszych powinna dawac kary ludziom, bo wszystkie dzieci bez fotelikow... a ten zaczal sie wkurzac... i stwierdzil, ze za chodzenie po ulicy(na wsi) tez powinny byc kary... powinny wtedy bym chodizla po chodniku... i chodniki powinny byc przystosowane do wozkow... jak nie ma jak przejsc to mam przeleciecD:??Powiedziala m, ze ludzie chca zabic swoje dzieci bez fotelika... chyba dlatego wzial to do siebie, bo sam na wsi nie pakuje dzieci w fotelik:P
dobrze mu powiedziałaś!

a to miejsce na biznes z opisu super, no ale to trzeba mieć dobrze przemyślane, faktycznie, żeby pieniędzy nie utopić
7 sypialni - kto to będzie sprzątał

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Pamietacie pisałam o wypadku kuzyna-wybudzili go ze śpiączki-kontaktuje,jego stan sie polepszaJejku jak sie cieszę!

Lecę obiad zrobic póki Lila spi.
super, cudowna wiadomość!

Cytat:
A my mamy dzisiaj 4 rocznicę ślubu
gratulacje!

Cytat:
wow, brawo!

Cytat:
jaki on jest śliczny
zęby to zuooo ale jak już wylezą to są przeurocze u nas wylazły, ale jeszcze nie skończyły rosnąć

to ponadrabiałam, a teraz lecę spać, mnie teraz przeziębienie wzięło, więc chociaż wyspana muszę być, żeby sobie z Krzysiem radzić

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:14   #2356
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Leoś usiłuje wstać w kojcu, a na drugi widać do jakiego stopnia umie sam usiąść
- jakie silne chłopaki!!! Pękacie z dumy mamusie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
a zółtko od 7 miesiąca się podaje?
muszę znowu prześledzić schemat żywienia
żółtko po skończonym 6 zaczęłam podawać

Lenka o 21 padła, ale chwilę temu się obudziła i oczy jak 5zł - normalnie się wyspała Dałam jej smoka, chwilkę posiedziałam i wyszłam z pokoju no i włąśnie mąż mi oznajmił, że śpi
Stary 2011-09-22, 22:17   #2357
n.ik.a
Zadomowienie

kasiuni_a tak moja Kalinka jest drobniutka jak i mama ja mam zaledwie 156 cm wzrostu 62 tak mi wymierzyli w przychodni ale Mała chodzi w rozm. 68...choć we wszystkim muszę troszkę podwijać rękawy

szymelka co wam dał lekarz? i jak Lenka?

agus23, tity ale wam rosną silne chłopaki

moja Kala dziś znowu mnie zaskoczyła z jedzeniem
o 6.30 zjadła cyca
o 9.30 100 ml kaszki owoce leśne
0 13.00 -70 ml ściągniętego mleka + cycek
0 14.40 - cały słoiczek jarzynek z jagnięciną (jak spróbowałam to przypomniał mi się znienawidzony smak z dzieciństwa - mleko koziea moja córcia sie tym zajadała)
o 16.30 - 90 ml mm
18.30 - cycek
21 - butelka mm - 150 ml + cycek 5 min
jeszcze nigdy nie miała takiego głoda...takie szaleństo z jedzeniem trwa od wtorku bardzo się ciesze bo ten mój niejadek do tej pory miesiecznie przybierała 600 - 700 gram

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:20   #2358
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
Co to za lekarz!!! Trzeba było zapytać czy jej nie zdarzyło się nigdy minutę spóźnić??? Albo szybko zmień lekarza, a tego

Żółtko podaje się na początku co drugi dzień połowę - ja na początku gotowane na twardo dawałam łyżeczką tak do posmakowania, potem dodawałam do obiadku, a teraz gotowałam już taki budyń na mm z żółtkiem i to najlepiej Lence podeszło, chociaż samo żółtko też
No zmienię , zmienie. NIedawno przeprowadzilismy się tutaj i myslalam, ze jest spoko, no ale jak widac byl spoko jak przychodzilam duzo wczesniej i raz, dwa przyjmowal mnie i mial wolny czas, a jak tak to już nie

Do obiadku dodawalas takiego gotowanego przez siebie
A jak przyrządzilas ten budyn? My mamy bebilon pepti i z checia zrobilabym jej budyn, tylko ja muszę dostać taką dokladna instrukcję, bo należę niestety do tych osob, co nawet budyn z torebki spie.r. niczą

Cytat:
o matko! jestem w szoku! Cudowne! Az TŻ pokazałam co Igorek już potrafi

a Leonek! Pierwsza klasa to podnoszenie! Oczywiscie też pokazałam tŻtowi , co Twoj chlopak juz potrafi

My wlasnie dalismy po kapieli kaszkę mannę. ZObaczymy czy dłuzej pośpi. Póki co jest sukces - szybciutko zasnęła. Ide robić TŻtowi kolację Dobranoc Mamuśki!
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:31   #2359
kwartalinka
Raczkowanie

Cytat:
życzę zdrówka w takim razie
stoi wcześnie zaczął

Cytat:
silny chłopak, fajnie już siada

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
o, a jak sobie będziesz radzić z Łucją? ktoś z nią zostanie czy żłobek?
chcę wrócić maksymalnie na pół etatu, mam nadzieję że uda nam się zmieniać w opiece nad Łucją z jej tatą i obędzie się bez żłobków i niań

i bardzo mądrze napisałaś, że "chociaż wyspana muszę być, żeby sobie z Krzysiem radzić"

więc ja też uciekam spać żeby mieć energię na kolejny dzień z Lusią

dobranoc kobietki

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:34   #2360
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaraz zwariuje z tym moim dzieckiem Wyje od rana,nie chce spac,a widze,ze jest mega śpiace-nosze,tulę,kładę,zabawiam i nic

Wstawiłam trochę wspominkowych fotek do albumu
piękne

Cytat:
W koncu po cycusiu moja Maruda zasnęła.Ciekawe na jak długo

Pamietacie pisałam o wypadku kuzyna-wybudzili go ze śpiączki-kontaktuje,jego stan sie polepszaJejku jak sie cieszę!

Lecę obiad zrobic póki Lila spi.
ale fajnie! zdrówka mu życzę

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, czy rozglądałyście się już może za fotelikami następnymi do samochodu? Tymi od 9kg.. bo chcę powoli zacząć szukać i nie mogę się zdecydować. Dodatkowo rozpiętość cenowa też jest spora może coś doradzicie?
my właśnie jesteśmy na tym samym etapie i jak na razie wpadł mi w oko fotelik z fisher price'a... tylko musiałabym go zobaczyć na żywo...

Cytat:
łaaaaaaaa! ale zdolniacha! silny facet

Cytat:
super!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:34   #2361
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, czy rozglądałyście się już może za fotelikami następnymi do samochodu? Tymi od 9kg.. bo chcę powoli zacząć szukać i nie mogę się zdecydować. Dodatkowo rozpiętość cenowa też jest spora może coś doradzicie?
My mamy Maxi Cosi Tobi Alanek już bardzo ładnie sam siedzi no ale waży narazie 8kg więc nie może w nim jeszcze jeździć.
Cytat:
Ja dzisiaj dałam małemu pierwszy raz pół żółtka, ugotowałam jajko tak na półtwardo. Smakowało mu
Cytat:
super

Widzę, że większość nocek kiepsko. To i ja nie będę gorsza bo u nas chyba 4 pobudki Tylko wisi na tym cycku Dobrze, że w dzień chociaż już grzeczny. Tak czekałam aż będzie umiał sam siedzieć ładnie bez przewracania no i się doczekałam. Tak jak myślałam dzięki temu potrafi sobie siedzieć i bawić się rozsypanymi zabawkami a ja mogę trochę odpocząć

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:35   #2362
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie sama nie wiem czemu on taki śpioch, już drugi raz w tym tygodniu przespał w dzień 2h i 40 minut ciągiem
ciesz się, że tak Ci śpi - przynajmniej jest spokojny jak wyspany

Cytat:
mnie teraz przeziębienie wzięło, więc chociaż wyspana muszę być, żeby sobie z Krzysiem radzić
zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
kasiuni_a tak moja Kalinka jest drobniutka jak i mama ja mam zaledwie 156 cm wzrostu 62 tak mi wymierzyli w przychodni ale Mała chodzi w rozm. 68...choć we wszystkim muszę troszkę podwijać rękawy

szymelka co wam dał lekarz? i jak Lenka?

agus23, tity ale wam rosną silne chłopaki

o 6.30 zjadła cyca
0 14.40 - cały słoiczek jarzynek z jagnięciną (jak spróbowałam to przypomniał mi się znienawidzony smak z dzieciństwa - mleko koziea moja córcia sie tym zajadała)
o 16.30 - 90 ml mm
18.30 - cycek
jeszcze nigdy nie miała takiego głoda...takie szaleństo z jedzeniem trwa od wtorku bardzo się ciesze bo ten mój niejadek do tej pory miesiecznie przybierała 600 - 700 gram
Pięknie Ci Kalinka je

Lenka dziś trochę lepiej - tzn nie płakała tak strasznie jak wczoraj i nawet ładnie jadła miałą tylko podwyższoną temperaturę - 37,8. Lekarka ją wybadała i to przez przeziębienie, katar + gardło mocno czerwone. Mam jej dawać 3x3ml nurofenu w syropie przeciwbólowo, do tego wit c 3x5kropli, sól fizjologiczną do nosa i obserwować - w razie czego mogę podać tantum verde. No i mamy posiedzieć trochę w domu, więc ja z Lenką zostaję a mąż z synem wyjadą do rodzinki...
Stary 2011-09-22, 22:45   #2363
iizabelaa
Zakorzenienie

Dodałam kilka fotek do albumu

Tity
Leoś jest cudny i jak pięknie siedzi
agus
Igorek już wstaję, szok, super
Stary 2011-09-22, 22:47   #2364
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
o 6.30 zjadła cyca
o 16.30 - 90 ml mm
18.30 - cycek
To widac je wiecej... moja Lena dalej slabo Tz zalezy jaki dzien, ale nigdy nie je duzo
np dzis
5.40-30ml
9.00-120ml
9.30-60ml marchewki z kurczakiem i ziemniakiem
11.00 -100ml
14.00 150ml
15.00- wyplula 4 lyzki banana
17.30-150ml
22.00-90ml kaszki

Cytat:

dobrze mu powiedziałaś!

a to miejsce na biznes z opisu super, no ale to trzeba mieć dobrze przemyślane, faktycznie, żeby pieniędzy nie utopić
7 sypialni - kto to będzie sprzątał
teraz tylko myslimy co i jak kombinujemy, sprawdzamy... jeszcze nie jest to nawet na 90%, bo jednak jest to ryzyko...

Cytat:

no właśnie tak mi sie wydawało, że Malwinka wcześnie zaczęła siedzieć, mój ma skończone 5 miesięcy i w ogóle nie potrafi usiedzieć sam
Lena usiedzi trzymajac za jednego palca, albo z oparciem na pleckach. Ostatnio ma jakas manie wstawania i co ja chce posadzic to sie napreza, bo chce stac oczywiscie ja trzymam... dzis stala przez chwile posadzilam i zaczela plakac, postawilam i zadowolona gada, posadzilam placze i tak w kolko
Cytat:
Jaki zdolny przystojniak
Cytat:
Super klaski:

My pol dnia poza domem. Zmeczona jestem strasznie. Wzielam ze soba 2 porcje jedzenia, bo myslalam ze bedziemy w domu 20-21 wtedy Lenka by zjadla i tyle... ale niestety wracalismy dopiero o 21, a to godzina od domu i Lena zaczela byc glodna.. kupilam wiec sloiczek owockow... bo lyzke zawsze mam przy sobie, a ona nie chciala zjesc dalam soczku z woda i padla.... w domu zjadla tylko 90ml kaszki

patrycjazdolny maluszek :brawo:

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-09-22 o 22:51
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:49   #2365
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Do obiadku dodawalas takiego gotowanego przez siebie
A jak przyrządzilas ten budyn? My mamy bebilon pepti i z checia zrobilabym jej budyn, tylko ja muszę dostać taką dokladna instrukcję, bo należę niestety do tych osob, co nawet budyn z torebki spie.r. niczą
Ja też na bebilonie pepti robiłam
100ml mm, żółtko, łyżeczka mąki ziemniaczanej
część mleka zagotować w pozostałej roztrzepać żółtko i mąkę ziemniaczaną i wlać na gotujące się mleko - zagotować cały czas mieszając do zagęstnienia - można dodać troszkę cukru, ale nie jest to konieczne

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Widzę, że większość nocek kiepsko. To i ja nie będę gorsza bo u nas chyba 4 pobudki Tylko wisi na tym cycku Dobrze, że w dzień chociaż już grzeczny. Tak czekałam aż będzie umiał sam siedzieć ładnie bez przewracania no i się doczekałam. Tak jak myślałam dzięki temu potrafi sobie siedzieć i bawić się rozsypanymi zabawkami a ja mogę trochę odpocząć
za siedzenie samodzielne na 7 miesięcy Alanek taki sobie i mamie prezent zrobił - gratuluję
Stary 2011-09-22, 22:53   #2366
patrycja_22
Rozeznanie

Szymelka

Szymelka
jak myślisz takim maluchom można już robić lane kluski wiesz o jakie chodzi takie z jajka dolewane do rosołku? Czy to za wcześnie?

Stary 2011-09-22, 23:01   #2367
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Szymelka

Szymelka
jak myślisz takim maluchom można już robić lane kluski wiesz o jakie chodzi takie z jajka dolewane do rosołku? Czy to za wcześnie?
Myślę, że nie za wcześnie - ja robiłam i Lenka już jadła z rosołkiem i nic jej nie było, a jak buzię otwierała - nie nadążałam z łyżką
Stary 2011-09-22, 23:10   #2368
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Myślę, że nie za wcześnie - ja robiłam i Lenka już jadła z rosołkiem i nic jej nie było, a jak buzię otwierała - nie nadążałam z łyżką
chyba w niedzielę tak zrobię Zrobię dla małego osobno rosołek i na nim lane kluseczki

Stary 2011-09-22, 23:16   #2369
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
chyba w niedzielę tak zrobię Zrobię dla małego osobno rosołek i na nim lane kluseczki
Ja dawałam taki nasz rosół tylko gotowany bez kostek, vegety i pieprzu na kurczaku i włoszczyźnie no i trochę soli było - odlałam Lence, a potem trochę bardziej doprawiłam część dla nas. Na tej części Lenki gotowałam kluseczki, a potem to zmiksowałam bo mi się troszkę za duże porobiły
Stary 2011-09-22, 23:24   #2370
patrycja_22
Rozeznanie

szymelka w niedzielę tak zrobię
Lecę spać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości