|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
KWC
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ![]() Archinta nie smutaj się ![]() Małgosiu na Twój problem z ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() fakt, czasami chciałabym być na początku ciąży - wtedy czułam się super... a teraz dosłownie jak nie urok to sr...ka... ![]() straszą w tych szpitalach ludzi że ciąza zostanie zakończona szybciej a potem co?! człowiek się jeszcze męczy przeterminowany
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |||||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ktg współczuję, wyleżałam się w szpitalu 3xdziennie pod tym urządzeniem, ale czego się nie robi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=BordAna dziwi mnie faktycznie, że u Ciebie z tym ciśnieniem pozwalają biegać i nie trzymają w szpitalu, mnie przy 140 położono i nie chciano wypuścić a przy 160 powieziono na cc. U mnie do tego był przyrost grwałtowny wagi i obrzęki, może dlatego tak się skończyło.
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
Przedstawiam Mateuszka od SONI
![]() ![]() patrzac na zdjatko to czysty aniołek i pewnie da mamusi jeszcze nie raz okazje do ogladania go kiedy śpi co nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
różni nas chyba tylko to że ja przytyłam trochę mniej... bo obrzęki też mam... ![]() kurczę.. jeśli będą mnie za długo trzymać w ciązy to chyba zacznę świrować... bo nawet słysząc że ktg i usg dobre to i tak się o małego boje..
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A niespodzianki szczerze zazdroszczę!!!!!!!!!!! Cytat:
staram sie ![]() taaa- teraz ciążowe, zaraz poporodowe- oszaleć mozna noooooo ![]() Cytat:
![]() A czemu takie małe dała - musi się koniecznie poprawić ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4328 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Az mi sie wszystko przypomnialo i lezka i sie w oku zakrecila... No lepiej sciagaj to dziadostwo ![]() Tzn.. dobra rzecz ale moze rzeczywiscie sie pospieszylas.... ![]() Cytat:
Nie rozklejaj sie...musisz byc silna.. Kiedys bedzie lepiej... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
KWC
|
Czyścicie język? Yyy, nie przyszło mi to do łba. A czym czyścicie? Szczoteczką do zębów? taką miękką?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak zawijalam na palucha i pogmeralam w buzce i koniec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Zadomowienie
|
![]() jesteśmy po kolejnej kąpieli...tylko we 2 i to prawie bez płaczu wogóle ![]() ale już chce by tz skończył te nocki... od pon jestem sama z małą praktycznie całą dobę,,, tyle co rano tż na nią spojrzy-a ja się wykapie i jakies sniadanko sobie zrobie.. i wieczorem chwile... ale w tych godzinach to Sara zazwyczaj śpi... ehhh byle do pon... a Mateuszek Soni śliczny ![]() mój głodomorek na cycu wisi ![]() powiedzcie mi jak u Waszych dzieci pępuszki?? u mojej na górze jest strupek,a pod spodem jakby wciąż niezaschnięte niezagojone... nie umiem opisac.. ale to już blisko 2 tyg...a on ciągle jest.. ![]()
#4332 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pytanie do mam po cc: na wizytę do gina idzie się z opatrunkiem czy bez? Dziś znowu mam kryzys ![]() ![]() W dzień jeszcze sobie jakoś radzę, ale wieczory i noce są koszmarne. Żadna to dla mnie wygoda, karmienie (a raczej usiłowanie) trwa ponad godzinę, wszyscy się budzimy (nie wiem czy inni w domu też nas słyszą - mieszka tu oprócz nas 5 osób) i denerwujemy. Na razie karmię chaotycznie raz tak raz tak, zależy jak synek pozwoli. Tylko zastanawiam się co dalej? Mam czasem marzenie, że mi laktacja ustaje i mam świetną wymówkę, by nie karmić. Z drugiej strony byłaby to dla mnie jakaś porażka, bo to w sumie krótko trwa. Mąż mi dziś powiedział, że na moim miejscu nie wytrzymałby tego i już dawno się poddał. Ja jeszcze chciałabym jakiś czas pociągnąć, ale nie wiem jak się zachowają moje piersi ![]() ![]() Przepraszam, że się tak żalę, ale mnie to przerasta, płaczę codziennie przez to i nie wiem co robić, bo jednocześnie bym chciała, a ciągle wszystko nie tak ![]()
![]() |
#4333 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez tak robie... ![]() Cytat:
Cytat:
Ja juz nie mam opatrunku...polozna usunela cos po tyg szwy....i to tyle.... ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Mamuski z Wysp...jaka polecicie oliwke dla maluszkow.....?? ( oprocz tej Johnsona oczywiscie ![]()
![]() |
#4334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do karmienia...... przytulam ![]() a Ty wyluzuj, nie myśl tylko o karmieniu bo to się sam człowiek stresuje tylko ![]() ![]() a ogólnie to karmienie to jakaś poracha, łatwe nie jest ![]()
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
to ja dziś warte trzymam
![]() ![]() mój mąż mnie wkurza, mały robi kopę, pręży się, zrobił , a ten do mnie czemu nie dałam leku na kolkę ? A ja się pytam czy ma tą kolkę, że po co mam faszerować dziecko lekiem kiedy nie potrzeba, to ten powiedział że "zapogiewawczo" , no sorry, chyba się stosuje doraźnie a nie zapobiegawczo... wyszłam z małym z sypialni, popłakałam się bo poczułam się złą matką, bo dziecko płaczę. Wiem że nie potrzebnie, ale nie lubię takich wtyk, kiedy jego cały dzień nie ma, aby uciec z domu, i jeszcze mi jakieś uwagi strzela. Już w dzień mnie wkurzył, poradzę sobie sama, nie proszę go o pomoc, sama dam radę z niuniem, do tej pory dawałam to i dalej dam radę ![]()
![]() |
#4336 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Po wczorajszym ciężkim dniu w końcu się wyspałam. Zatrułam się czymś a synka dopadły wzdęcia, prężył się i męczył cały dzień. Krzyczał z bólu a ja prawie poryczałam się z bezsilności. Nie jem nic takiego co mogłoby szkodzić a jednak ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie po tyg. kazali zdjąć opatrunek, zdjęli mi szwy i od tego czasu chodzę już bez ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() danika Udało mi się w 5-10-15 kupić śliczny kombinezon polarkowy za 29 zł ![]() ![]() ![]() Także trafiają się fajne promocje- trzeba szukać ![]() To ja chyba rekordzistka w tej materii- po niecałych 3 tyg ![]() 19natka88 Ćwiczę sobie wg tego zestawu http://www.szpitalkarowa.pl/reha4a.htm [
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-09-24 o 07:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a te skurcze to pewnie nie tylko skurcze tylko przez te ruchy...bo ta sonda od ruchów rejestruje napięcie macicy, a jak ci młoda wypchnie dupke albo kolano to sie zapisze skurcz. Cytat:
![]() Cytat:
![]() odnośnie karmienia to ci nie poradze. Ale moim zdaniem jesteś strasznie dzielna... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dokładnie. Mnie Gin straszył, że urodzę dwa tygodnie przed terminem. A wciąż czekam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No ja właśnie nie jestem pewna co to twardnienie. Lekarz kazał obserwować. Twardnieje mi szczyt brzucha, ale jak go dotkne od spodu, to jest miękki ![]() ![]() Już mam dosyć myślenia. Najchętniej to bym się położyła i przespała do tego wtorku. -> Jeszcze moja genialna siostra powiedziala mi, że urodziła Alicję kilka dni przed terminem, a ona już w zielonych wodach była.. I się teraz schizuję no bo jak to sprawdzić, czy wody nie są zielone? ![]() ![]() Cytat:
W chwili obecnej jestem pełna podziwu dla Twojej determinacji. Ja chyba bym odpuściła. Próbowałaś wszystkiego. Karmiłabym mlekiem odciąganym z piersi, ale butelką dopóki się da i ewentualnie dokarmiałabym mm. Nigdy nie widziałam w tym nic złego i nie widze. Nie daj sobie wmówić, że jesteś złą matką. W latach bodajże 70tych była moda na karmienie mm i naprawdę niewiele mam karmiło piersią. Teraz jest "moda" na karmienie piersią. A tak naprawdę to chodzi o dobro dziecka i komfort psychiczny matki. Ty byś bardzo chciała, otoczenie naciska, a Benuś? A Benuś chce sobie spokojnie pojeść, odbić i z blogim uśmiechem zasnąć ![]() Jesli masz jeszcze w sobie siłę, musisz zadbać przede wszystkim o swoją psychikę bo czuję, że przystawiasz malego z myslą, że będzie bolało i będzie źle... Jeśli masz już dosyć, czy warto się tak męczyć? ![]()
![]() |
#4339 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Najbardziej bała się moja mama o to schylanie, ale ja sie uparłam, że jade i nie było wyjścia ![]() Zostało mi 3 tygodnie - trzeba je aktywnie przeżyć. Pogoda za oknem zachęca do działania ![]() ![]()
![]() |
#4340 | |||
Zakorzenienie
|
dz, ale niestety nie...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Twój mąż lubi łykać tabl. albo lekarstwa??? - daj mu jakąś największa tabl. przeciw bólowi głowy- tak zapobiegawczo!!! No co za ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | ||
Zakorzenienie
|
do niego się usmiecham
Cytat:
Z tymi wodami to mnie też teściowa uraczyła historią- dosłownie co się spotkamy to mi gada- że TŻ był z zielonych wód. Ost. nie wytrzymałam i ją zje...łam ![]() Cytat:
![]() ![]() A dziś idę na panieński ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupiłam Octenisept bo mi znajomi zachwalali, że właśnie około tygodnia i pępek jest zagojony, a po spirytusie to dłużej trwa i może małe trochę piec. Ale tak według mnie to chyba nie ma reguły, może to też zależy od predyspozycji danego organizmu? U mojej znajomej mała zgubiła dopiero po 3 tygodniach. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() Bo mnie mąż na dzisiejszy panieński nie puści ![]()
![]() |
#4344 |
Rozeznanie
|
Wpadłam się tylko przywitać, bo dzisiaj wybieramy się do stolycy
![]() Znajomi nas zaprosili, a przy okazji odwiedzimy Ikeę i kupimy mebelki dla Małej ![]() ![]() Wczoraj mieliśmy małą imprezę u siebie- niby nic, ale coś tam musiałam przygotować i plecy tak mnie rozbolały, ze ledwo usiedziałam te parę godzin ![]() Miłego weekendu laseczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zadomowienie
|
Stolica zaprasza - pogoda jest super. Piękne słońce i bezchmurne niebo
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mąż wogóle czuje się tylko ojcem jak mały jest grzeczny, jak ma oczka otwarte i śpi, a tak jak płacze to do mamy, bo tylko mama uspokoi, pewnie małego brzuszek boli "bo mama się czegoś najadła" itp.. no złość mnie bierze taka, mówię mu to wszsytko ale to jak grochem o ściane, on o sobie tylko potrafi. aaaaa i miłość po porodzie już mineła, to uczucie jak pisała Agnieszka "zakochania się ponownego" też mieneło, wiedziałam że nie będzie to trwało wiecznie, ale 4 tyg to ciut przymało ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to baw sie dobrze, moze sie troche zrelaksujesz ![]() ![]() Madzialena to miłej wycieczki życzę ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po spirytusie ponoć szybciej odpada i lepiej się goi. A octenisept to taki nowy wymysł żeby wyciągać pieniądze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4349 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja macica ma głęboko w poważaniu termin porodu. Ktory zresztą minął. I ja też powinnam ją zje... I to solidnie bo znowu miałam nieprzespaną noc... Uuuu panieński ![]() ![]() ![]() ![]() Fajnie bo się trochę oderwałam od szarej rzeczywistości.. ;-) Cytat:
![]()
![]() |
#4350 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej w tę piękną słoneczną sobotę
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wiesz co, poprzednim razem jak byłam to miała tylko samo serduszko, a wczoraj mi podłączyli jeszcze tą diodę od skurczy i dali przycisk do ruchów Cytat:
![]() Sonia- kochany Mateuszek! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.