|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie warto być kobieta..
Cytat:
poza tym co jest takiego super w miniówce? to chyba wynalazek dla facetów właśnie....
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Co do tego co napisałaś: -Nie musisz rodzić dzieci. To żaden obowiązek. Jeżeli jednak chcesz je mieć, lecz nie chcesz porodu, to adoptuj szkraba w miarę możliwości. -Jak boli i piecze, to marsz do gina . Niestety to też często mój problem i zgadzam się, że pod tym względem fajnie byłoby mieć budowę faceta, który jest mniej podatny na infekcje tych okolic, no ale trudno, warto dbać o siebie,po prostu .-Nie ma obowiązku depilacji wszędzie. Rób jak uważasz .-Nie każdy mężczyzna jest taki, że przynosi pensję i nic więcej Go nie obchodzi. Znam wielu takich, którzy naprawdę wiele pomagają swoim kobietom w domu i bardzo o nie dbają. |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja tutaj z siostrami feministkami walczę o równe traktowanie, o to, żeby nie bagatelizowano nas w pracy, traktowano poważne na polu zawodowym, oceniano i nagradzano nie za wygląd, ale za kompetencje, a tymczasem wciąż jeszcze nagminnie pojawiają się osoby dla których trzepotanie rzęskami to świetny sposób na życie. Doprawdy, smutne.
|
|
|
|
#94 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#95 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jeśli już mówisz o kobietach masochistkach to wybacz, ale jest to forum kobiece więc raczej kobiety zakladają większość wątków. Naprawdę nigdy nie zdarzyło poznać faceta, który tkwił w toksycznym związku? Bo ja takich często widuje |
||
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
zresztą widac to w poniektórych wątkach. Dziewczyna pisze,że chłopak ją wyzwał i ona od tej pory go leje. Odpowiedzi "Rzuć go! Jak możesz wyzwiska znosić. To psychol!" ale ani slowa o tym,że ona się z pięściami na niego rzuca
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja również rozpuszczam włosy i odsłaniam nogi gdy muszę coś załatwić z urzędnikiem - to tylko człowiek a warto by przemawiały za mną nie tylko czyny i słowa ale również inne czynniki działające na męską świadomość. Jesteśmy oceniane za kompetencje!! Ale również za wygląd.. za uśmiech, za zachowanie. A skoro są faceci podatni na trzepotanie rzęskami to czemu nie zatrzepotać???
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo podobanie się mężczyznom w pracy też w większości źle się dla kobiet konczy. Już nie wspomnę o tym co będzie jak pokażemy nogi a trafimy na urzędnika -kobietę.
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Epicko opowiadasz o tym, jak to nie wpływamy na mężczyzn. Tymczasem oni też na nas wpływają, bo przecież wszyscy jesteśmy istotami seksualnymi. Tylko, że gdyby pan urzędnik ubierał na spotkanie ze mną gacie, które uwydatniałyby w sposób nachalny jego prącie to chyba bym go zabiła śmiechem. I być może Ciebie w mini czy z dekoltem do pępka również ktoś w myślach śmiechem zabija. Pozdrawiam.
Edytowane przez Melanchton Czas edycji: 2011-09-23 o 20:11 |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Może ja jestem dziwna, ale trzepoczę tylko przy jednym znanym mi facecie[kolega], bo ma tak rozkoszną panikę w oczach i hasło-przestań, bo zrobię wszystko o co mnie poprosisz-że mamy z tego zawsze ubaw. I nigdy tego nie wykorzystuję.
Czułabym się uprzedmiotowiona, gdybym załatwiła z jakimkolwiek facetem coś przy pomocy cycków/nóg/trzepotania...
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
nigdzie nie powiedziałam że trzepoczę rzęsami czy dekoltuję się do pępka - użyłam tego trzepotania raczej jako przykład.
Nie chichoczę i nie mrugam jak idiotka - zachowuję się poważnie i profesjonalnie, moim narzędziem jest tylko ubiór który zawsze jest elegancki ale kobiecy. |
|
|
|
|
#104 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym takie rzeczy działają z reguły na prymitywów. Zresztą panie w urzędzie również są milsze dla przystojnych panów, więc nie generalizujmy. ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
no już tam bez przesady, mojemu tacie kiedyś kamień nerkowy wychodził przez cewkę, trwa to kilkanaście godzin i jest porównywalne do porodu, przeżył
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To było napisane żartobliwie.
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, to mój facet raczej nie przesadza. On wcale nie lubi siedzieć w domu, a ja mogę siedzieć w domu całe tygodnie, rozleniwiłam się.
On jak ma katar, to i tak wychodzi, ja zostaję w domu-np dziś prawie cały dzień w domu, ale w sumie jest to uzasadnione, bo nie muszę nigdzie wychodzić i do tego lepiej mi przejdzie. No, ale nie biadolę, że umrę, bo katar, a niektórzy pewnie tak .
|
|
|
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
a mi szkoda chłopów. patrząc tak czysto stereotypowo: jakąż ogromną odpowiedzialnością musi być utrzymać całą rodzinę w dzisiejszych czasach, gdzie z tą pracą i płacą bywa różnie. stereotypowa żońcia siedzi w ciepłym domku, zmienia pieluchy robi obiadki a później gani męża czemu to tak mało pieniędzy przyniósł do domu. poza tym faceci są pod dużo większym obstrzałem jeśli chodzi o zachowanie wobec kobiet: wolno im zdecydowanie mniej niż nam (np. gdy facet w nerwach popchnie kobietę to najlepiej od razu z nim do więzienia, ale gdy kobieta notorycznie bije faceta wałkiem do ciasta to na pewno musiał sobie na to zasłużyć ;p).
co do golenia to ja zauważam tendencję, że faceci golą coraz mniej i coraz rzadziej za to kobiety coraz więcej i coraz częściej. z chorowaniem to ja, jako kobieta, strasznie się nad sobą użalam i biadolę jak tylko lekko zaboli mnie głowa czy ząb, za to faceci, których znam, to twardziele, których do łóżka i leków trzeba zaciągać siłą ![]() a tak ogólnie to jestem za tym, żeby każdy robił co mu się podoba. nie chcesz się golić to tego nie rób, nie chcesz być kurą domową to znajdź se męża-partnera. ostatnie co należy robić to przejmować się tym co powiedzą inni
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba żyjemy w różnych częściach Polski ja mam porównanie wieś w Wielkopolsce a miasto i wszędzie role społeczne kobiet są określane tak że mnie szlag trafia(oczywiście nikt nie musi się do nich stosować ale co niektórzy ulegają presji). Na wsi najlepiej żeby w turbanie chodzić bo zaraz sąsiadki będą kobiety próbowały ukamienować za krótszą spódniczkę - bo gdzie to, tak nie wypada. Facet może mieć 15 dziewczyn i jest "ogierem" a kobieta przy trzecim jest dziwką i puszczalską. Za to faktycznie po ślubie osiada jako matrona i chowa dziatki opiekując się domem. Natomiast w mieście nie ma takiego nacisku w sferze seksualnej ale rola kobiety po ślubie to jest czasem jak maszyny wielofunkcyjnej. Faceci czasem oczekują że kobieta zajmie się domem, dziećmi i może jeszcze na pełen etat załapie bo przecież w mieście z 1 pensji czasem ciężko wyżyć. I tu mówię o zdecydowanej większości moich kolegów, którzy czasem mają naprawdę dzikie oczekiwania względem kobiet. Gorzej że niektóre kobiety faktycznie podporządkowują się tym dziwnym "nakazom" społecznym, które żeby było śmiesznie w większości wymyślili faceci do spółki z owymi matronami które wydaje mi się lubią unieszczęśliwiać innych, skoro i ich życie było do bani :P
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do podkreślonego--> jak najbardziej .Jednak to nie do końca jest tak, że kobietom jest wszystko odpuszczane. Ja np przemoc domową uważam za przemoc i niezależnie od tego czy bije np kobieta czy mężczyzna tak samo nagannie to traktuje. Może o przemocy ze strony kobiet rzadziej się mówi, bo jednak wyrósł pewien stereotyp i statystycznie więcej facetów się znęca niż na odwrót. |
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się wydaje,ze to często wina kobiet, same się za sprzątanie, gotowanie zabierają ![]() zauważyłyście jedno? My chcemy podziału obowiązków 50:50, jeszcze nie spotkalam kobiety, która oczekuje od swojego faceta pracy a po przyjściu gotowania i sprzątania. Za to faceci owszem, dla nich połowa obowiązków to już najgorsza możliwość |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
No albo kobieta chce, żeby facet Jej pomagał, ale zamiast Mu to zakomunikować oczekuje, że sam się domyśli
.No albo oczekuje, że będzie zajmował się dzieckiem, a sama Go do dziecka nie dopuszcza, przynajmniej jak jest maleńkie, a potem dziwić się, że Ojciec nie czuje więzi z dzieckiem, że nie chce się opiekować, skoro sama Go nie dopuszczała do dziecka. Oczywiście nie zawsze tak jest, ale zdarza się. |
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha ja swojego trenuje od dawna
jak przyjechał bo miał urlop a ja pracowałam to nie dość że sprzątał i zmywał to jeszcze obiad gotował wszystko kwestia określenia od razu swoich oczekiwań. Nie mam nic przeciwko gotowaniu ale wtedy druga osoba może pozmywać itd. czy na zmiane jeden pies. A jak ktoś lubi gotować to może cały czas - nie mój problem. Tylko denerwuje mnie jak ktoś (tak, kobieta) narzeka jak to ma ciężko w życiu bo MUSI szybko wracać do domu i posprzątać oraz ugotować misiaczkowi. A najlepiej jeszcze nakarmić bo zmęczony pewnie :PA tak w ogóle to nie jestem za równouprawnieniem. Chcę mieć więcej praw niż mężczyźni bo nie oszukujmy się ale społeczna rola kobiet jest szersza niż mężczyzn. Coraz więcej gospodarstw domowych to samotny rodzic z dzieckiem i jak na poskie realia samotny ojciec akurat zdarza się rzadko. Plus to że kobiety wychowują, rodzą i pracują - jesteśmy siłą napędową wszystkiego :P a rzeczywistość jest taka że ciągle zarabiamy mniej niż faceci i trudniej nam znaleźć pracę. Zresztą to jest chyba jedyne co mnie w byciu kobietą denerwuje ale niestety takie już spaczone społeczeństwo mamy, że czasem ptak bardziej przesądza o wynagrodzeniu niż kompetencje bo "nie wiadomo kiedy kobieta przejdzie na macierzynski". edit: a i jeszcze coś- wybierzcie mnie na prezydenta a spóbuję przepchnąć legalną nierefundowaną aborcję :P
https://www.youtube.com/watch?v=FMaK4DS_ulE Edytowane przez Arrianna Czas edycji: 2011-09-23 o 23:43 |
|
|
|
|
#116 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() dlatego jak kobieta ma problem z domyśleniem się o co chodzi kobiecie, to co taki facet ma zrobić
|
|
|
|
#117 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A co innego iść do urzędu w ubraniu, które jest prowokujące, a potem jeszcze stać z biustem na wysokości oczu urzędnika i trzepotać do niego rzęsami. To drugie jest ewidentnie próbą załatwienia czegoś ciałem. Tego (poza naprawdę wyjątkowymi sytuacjami) nie popieram. Za to, to pierwsze (uśmiechanie się i bycie ładnie ubraną) uważam za normę. Uśmiech to nic złego. Po prostu wprowadza przyjemniejszą atmosferę, i tyle
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nawet jak teraz o tym pomyślałam, że może jednak mogłabym oczekiwać czegoś takiego od faceta, to momentalnie pojawił się głosik w głowie, że tak przecież nie można, muszę się cieszyć z tego, że chociaż cokolwiek ogarnąłby we wspólnym domu ![]() niedawno moja mama opowiadała mi jak z koleżankami z pracy biadoliły jak to nie lubią wieszać prania, prasować i zmywać. więc zapytałam ją czemu nie zrzucą tego na facetów, na co ona dziwnie na mnie popatrzyła i zapytała: 'a który facet by chcial to robic?' Arianna: zupełnie zapomniałam o kwestii seksu. mnie to aż cholera strzela jak ktokolwiek zaczyna gadać o 'puszczalskiej dziwce', bo dziewczyna ma wysokie potrzeby, które zaspokaja z pomocą osobników płci przeciwnej, gdzie facet, który robi dokładnie to samo jest określany mianem 'prawdziwego mężczyzny'. eh. ale to temat rzeka. a co do reszty to chodziło mi tylko o model mąż-zarabia, żona-zajmuje się domem i dziećmi. ale też zauważyłam, że obecnie to wygląda bardziej: mąż-zarabia, żona-zarabia, sprząta, gotuje, wychowuje dzieci.
|
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lol - będzie przykład :P Jak pracownik przychodzi w spódniczce i się ładnie uśmiecha o podwyżkę(nawet będąc kompetentnym) to nie widzę tego zbytnio, jeśli zaraz po nim przyjdzie ktoś w spodniach i golfie i przedstawi wyniki pracy zamiast białych zębów. Wystarczy że szef chwilę się zagapi na białe zęby czy długie nogi i buba może być murowana bo wyłączy mu się racjonalne myślenie w trakcie wymieniania istotnych argumentów za(krew odpłynie w inne miejsce) :P A druga osoba w golfie nie rozproszy pana szefa i ten zapamięta jej zasługi. No a przy wyborze osoby do awansu, podwyżki itd nie podejmuje się decyzji drugim mózgiem(zazwyczaj - pomijam sytuacje dziwnych relacji szef-podwładna :P). A tak serio - uśmiech i uwydatnianie kobiecości w takich momentach jest niebezpieczne. Jeśli się druga strona nie skapnie może się udać, gorzej jak druga osoba zauważy i uzna to za próbę "kompensowania" czegoś wyglądem. Rodzi to wtedy uczucie że ta osoba w ten sposób coś nadrabia i powstaje pytanie: co? Jasne że w normalnych codziennych sytuacjach czasem ktoś sypnie żartem itd i można się uśmiechnąć, czy tam na dzieńdobry itd. ![]() Dodatkowo powiem tylko że kobieta-kierownik, która zarządza facetami i ma facetów szefów w ogóle ma przerąbane z uśmiechaniem się :P bo jeśli uśmiecha się zbyt często jest postrzegana za słabą, spoufalającą się i niekompetentną a zbyt rzadko - że jest surowa, wredna i pewnie coś knuje(nie wspominając właśnie o atmosferze w pracy). Zresztą z ludźmi zarządzającymi kobietami jest podobnie :P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

.
To ja tutaj z siostrami feministkami walczę o równe traktowanie, o to, żeby nie bagatelizowano nas w pracy, traktowano poważne na polu zawodowym, oceniano i nagradzano nie za wygląd, ale za kompetencje, a tymczasem wciąż jeszcze nagminnie pojawiają się osoby dla których trzepotanie rzęskami to świetny sposób na życie. Doprawdy, smutne. 

ale to temat rzeka. a co do reszty to chodziło mi tylko o model mąż-zarabia, żona-zajmuje się domem i dziećmi. ale też zauważyłam, że obecnie to wygląda bardziej: mąż-zarabia, żona-zarabia, sprząta, gotuje, wychowuje dzieci.