Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 20:24   #1861
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Zmykam na wyrko

Dobranoc

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:32   #1862
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Truscafko dobrze, ze jutro masz wizyte to lekarz Cie na pewno uspokoi i oczywiscie trzymam mocno kciuki za wizyte

Oolong mam od vento - victoriana w kolorze buk. Ogolnie lozeczko sliczne, Tz zmontowal, problemu nie mial z tym ale ma kilka brzydkich ciemniejszych plam na drewnie. Takich jakby sekow. Reklamowac tego nie bede... chyba. Tylko liczylam, ze skoro za lozko i szuflade lacznie zaplacilam im 660zl to nie bede miala do czego sie dowalic aczkolwiek Tz uwaza, ze jezeli to naturalne drewno jedynie lakierowane to nie mam co sie dziwic ze takie seki sa.

Lece spac, dobranoc Mamuski
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:41   #1863
princessskaa
Wtajemniczenie

Witam wieczorowo

Ależ mnie dzisiaj zgaga męczy Wytrzymać się nie da eh

Chciałam zasięgnąć Waszej opinii na temat tego wózeczka, link do strony wzięłam z "M jak mama" (choć sceptycznie byłam nastawiona, bo myślałam, że cena mnie porazi, a tu promocja )
http://www.aroshop.pl/wozek-enzo-kol...4.html?cPath=5
Z góry dziękuję za odp

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Truscafko trzymam kciuki za udaną wizytę
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:45   #1864
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Truscafko dobrze, ze jutro masz wizyte to lekarz Cie na pewno uspokoi i oczywiscie trzymam mocno kciuki za wizyte

Oolong mam od vento - victoriana w kolorze buk. Ogolnie lozeczko sliczne, Tz zmontowal, problemu nie mial z tym ale ma kilka brzydkich ciemniejszych plam na drewnie. Takich jakby sekow. Reklamowac tego nie bede... chyba. Tylko liczylam, ze skoro za lozko i szuflade lacznie zaplacilam im 660zl to nie bede miala do czego sie dowalic aczkolwiek Tz uwaza, ze jezeli to naturalne drewno jedynie lakierowane to nie mam co sie dziwic ze takie seki sa.

Lece spac, dobranoc Mamuski
hm, u nas w jake było tez widać strukturę drewna, bo ono nie jest pomalowane, tylko lakierowane\

my mamy inny problem ze swoim Bajanex Ola, właśnie próbowaliśmy złożyć i w trakcie składania okazało się, że "ruchome" szczebelki są nie do wyjęcia!!! nie wiem, chyba są za długie
chyba zwariuję, czekaliśmy chyba z miesiąc na to łóżeczko, a taka wtopa, już napisałam maila do sklepu, by wymienili mi albo sam ten bok albo całe łóżeczko

ale z tego co widzę z tym modelem są jakieś czasowe poślizgi, nawet w innych sklepach dostępność to ok 3tyg. Nie mam siły tyle znów czekać, będę ew wnioskować, by mi je zabrali i podjedziemy do Ikei kupić Leksvik i będzie z głowy, chociaż brzydszy i bez szuflady, ale nie czeka się miesiąc na nie i mozna w każdej chwili zwrócić (polityka Ikei).

Jestem wkurzona, już myślałam, że mam z głowy myślenie nad większymi zakupami dziecięcymi.

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:47   #1865
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Witam wieczorowo

Chciałam zasięgnąć Waszej opinii na temat tego wózeczka, link do strony wzięłam z "M jak mama" (choć sceptycznie byłam nastawiona, bo myślałam, że cena mnie porazi, a tu promocja )
http://www.aroshop.pl/wozek-enzo-kol...4.html?cPath=5
Z góry dziękuję za odp

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Truscafko trzymam kciuki za udaną wizytę
Oj mnie też tak męczyła. Ale już mam na nią sposób. Jem często, ale małe porcje, tak jak na początku ciąży gdy mnie mdłości męczyły. I niestety nie mogę jeść nic ostrego, smażonego i słodkiego. Czuję się jak matka karmiącabo wtedy też tych rzeczy jeść nie można. Ale najważniejsze, że zgaga minęła

O pochwalę się Dostaliśmy dziś od znajomej męża dokładnie taką wanienkę: http://www.smerfland.pl/p-657-kapiel...NDA_n_790.html
Zanim się nie wybrałam do sr to też taka mi się podobała, ale teraz jak już uczyliśmy się kąpać dzidziusie, to nie wiem czy w tej profilowanej będzie mi wygodnie No i musimy dokupić stojak do tej wanienki, a on kosztuje aż 190 zł http://www.calineczka.pl/sklep/stoja...l?cPath=55_199
Mniej planowałam wydać na zwykłą wanienkę ze stelażem ... i teraz mamy problem z prezentem

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2011-09-23 o 20:48
kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:58   #1866
ggoraa
Zadomowienie

Jejus, ale dzien- w poludnie pisalam wam, ze mi sie okropnie chce spac i planowalam uciac se drzemke z Filipkiem...zaraz po tych slowach nawiedzila mnie tesciowa. Posiedziala troszk z nami i nie zamknelam dobrze drzwi za nia- szagier i tesciu... kilka chwil spokoju i telefon ze szkocji i poltorej godziny wiszenia na sluchawce.
Wieczor jeszcze mlody, wiec jeszcze ktos moze mnie zmaltretowac, wiec nie przebieram sie w szlafrok. Filipcio wreszcie padl- caly dzien nie spal, a ja czuje sie dziwnie nakrecona

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
wróciłam posprzątałam tylko łazienkę i padłam sprzątanie to już nie dla mnie na jutro mi została kuchnia i odkurzyć takto mam ogarnięte z grubsza najgorsze że tż by mi pomógł jutro ale do roboty idzie wymigał sie jak nic obiad zjedzony i teraz tylko odpoczywać
Ania- z tym sprzataniem to planowane, czy cie cos tak wzielo (czyt- odbilo?) .Pytam bo z autopsji wiem, ze tuz przed moim porodem to mi odbilo na tym punkcie ostro- latalam po meblach ze szmata. Czulam sie rewelacyjnie, jakbym nie byla w ciazy- minelo pare godzin, brzuch opadl jeszcze nizej i wyladowalam na porodowce. Wiec wlasnie kolejnym punktem przedporodowym jest taki ostry schiz na sprzatanie ( czyli jest szansa , ze dzidziol wyjdzie juz naprawde niebawem)
Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!! Ja już po pracy

Mam pewien problem i jestem cała zdygana.... od dwóch dni mam takie wrażenie podobne do tego jakbym miała dostac okres.... nie jest to ból, nie są to skurcze tylko takie uczucie, ciągłę nęcenie w podbrzuszu. Dziś miałam straszne zaparcie, a teraz ciągle mam wrażzenie ze chce mi się do ubikacji.... mały się rusza dosyć nisko, czuję go więc jestem troszkę spokojniejsza, ale ogólnie dziwnie się czuję, jakby zaniedługo miały odejść mi wody.....
najbardziej odczuwalne jest to kiedy stoję lub siedzę, kiedy leżę troszkę ustępuje, jutro na 12.30 idę do lekarza, cieszę że tak szybko ta wizyta bo opiszę mu całą sytuację...
Kochana- ja tak mam czesto- wlasnie przez te cholerne zapracia. Czuje sie jakbym miala zaraz urodzic- mi pomaga nospa i apap. Na stojaco i lezaco ostre parcie- dopiero na kibelku ulga. Jeszcze pod nogi podstawiam sobie taborecik Filipka, aby bylo mi wygodniej. I dopiero jak tak porzadnie sie wykupce to mam ulge- ale to na drugi dzien dopiero, bo zawsze po czuje sie jakby mnie kto skopal po kroczu.
Cytat:
Witam wieczorowo

Oj zgaga...tak, ja sie czuje jak smok wawelski. Juz nawet mi nie pomaga kaszka....a zeby miec zgage po pierogach leniwych??? to dopiero dziwactwo u mnie.
Stary 2011-09-23, 21:18   #1867
Tincia
Wtajemniczenie

Dziś mnie wzięło spontanicznie na wielkie pranie małych ciuszków, więc nie poczytam co tam słychać, ale chciałam sie podzielić na temat proszku

Lovela- bleee.... mdli mnie od zapachu :/ Jutro bede wietrzyc na balkonie, a nastepny kupie inny proszek- dobrze, ze na probe biore male proszki :P

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
bo juz raz wyszla 148 wiec oni kieruja na dokladnijesze badanie, czyli krzywa cukrowa.
Nie smuć się... nigdzie nikomu nie dadzą skierowania drugi raz na obciążenie. Tego się nie powtarza i już. (jesli już miałaś 75g) więc nie ma co się złościć na spital... U mnei też nikt by mi nie dał.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:25   #1868
truscafka
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za pocieszenie, naprawdę mnie uspokoiłyście.

Oglądam właśnie ciąża z zaskoczenia ....masakra

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:47   #1869
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Witajcie

Właśnie wróciłam z wizyty noi nie mam za dobrych wieści.
Szyjke mam miekką i jak to lekarz stwierdził z taką szyjką za 5 dni będe rodzić , więc mam NAKAZ leżakowania bo inaczej wyjade na porodówke szybciej niz pomyślę. A no dobra wiadomosc to taka że cytologia mi wyszła na I .
To słuchaj doktora i leżakuj do oporu

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Boże tatar

A dzien, dwa po porodzie mozna sobie pozwolic malenstwo jeszcze tak malutko je i duzo spi, że nie zaszkodzi mu
Tylko, że wtedy zazwyczaj jest się jeszcze w szpitalu i ciężko o tatar

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
34 tydz brzuszek rośnie
Ale fajny

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny zastanawiam się nad tym fotelikiem co o nim myślicie

http://www.ebay.co.uk/itm/Maxi-Cosi-...a#ht_500wt_949

fajnie bo jest blisko mnie do odebrania tylko muszę czekać bo jest licytacja

albo ten
http://www.ebay.co.uk/itm/RECARO-BAB...7#ht_500wt_949
jeden minus czarny kolor
Jak Maxi Cosi jest blisko do odebrania, to warto podjechać, może nawet przed końcem aukcji. Dobrze gdybyś zdjęła z niego pokrowiec i sprawdziła, czy skorupa i styropian pod spodem są całe, bo to jednak ryzyko kupować używany fotelik. Cena super, zwłaszcza że z bazą. Tylko właśnie ten kolor...też nie chcę czarnego.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:21   #1870
rojku
Rozeznanie

Darusiaaaa wróciłaś

milagrosa witaj!

Myszeczka86 to leż do oporu, żeby dotrzymać przynajmniej do 36tyg.

Jak już Wam ględziłam budujemy dom. Ledwo strop nad piwnica zrobiony, a już się mnie pytają, gdzie chce mieć instalacje
No więc stwierdziłam, że pasowałoby w takim razie mieć wstępny projekt gdzie co ma stać i złapałam fazę na projektowanie sobie kuchni
Siedzę w SketchUp'ie i planuję, tylko naprodukowałam ze 4 wersje i nie wiem jakie rozmieszczenie wybrać Musze podrukować conieco i polecę do recenzentów - mamy i siostry :P Ale dziś już na to za późno.

Oglądnełam dziś pierwszy podwójny odcinek Grey's Anatomy nowego sezonu i oczywiście się poryczałam kilka razy... czasem potrafią wzruszyć człowieka, uwielbiam ten serial

Acha i przyszedł mi materac, nie rzuca o ziemię, ale jest całkiem ok. Nawet nie taki bardzo twardy, jak się spodziewałam...
Stary 2011-09-23, 22:31   #1871
Jagooda_
Raczkowanie

milagrosa Witaj
Cytat:
Witajcie

Szyjke mam miekką i jak to lekarz stwierdził z taką szyjką za 5 dni będe rodzić , więc mam NAKAZ leżakowania bo inaczej wyjade na porodówke szybciej niz pomyślę. A no dobra wiadomosc to taka że cytologia mi wyszła na I .
jak trzeba to nie ma przeproś i leżakuj jak doktor nakazał .

Dziewczyny proszę spokojnie czekać na swoją kolej

Cytat:
34 tydz brzuszek rośnie
śliczny brzuszek

My już po SR. Dziś było o połogu, baby bluesie, depresji i psychozie poporodowej- tematy w sam raz dla mnie .

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:43   #1872
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
tak tylko ja pytam czy można jeszcze jakieś inne świadczenia pobierać? czy tylko becikowe nam przysługuje?
o kurcze ja czytam i odpisuje nie na temat dużo ostatnio zapominam wogóle czuje sie rozkojarzona obym nie pozapominala ważnych rzeczy

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 23:00   #1873
nie _wiem
Raczkowanie

Boże jak Wy pędzicie..... nie moglam czytać przez 2 dni i efekt jest taki że czytając od południa dopiero teraz udalo mi się nadrobić.....

Nie pamiętam juz co chciałam komu odpisać
Princessskaa moim zdaniem wózeczek bardzo fajny
Aniu.... pamiętam jak dopiero co martwiłas się jak lekarz mówił ze nie dotrwasz do 40 tyg... a teraz proszę... malutka chyba chce pokazać temu lekarzowi ze wszystkich sił ze to nie on będzie decydować ale tak czy inaczej zostało Ci już naprawdę mało czasu i lada chwila przytulisz swoją córcie
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 08:12   #1874
janeczka7891
Zadomowienie

Witam.
3 dni czytania bo tak długo mnie nie było, że tyle mi zajęło czytanie Was
Jejku jak ten czas szybko leci, pamiętam jak tu niektóre pisały że jeszcze tyle czasu a tu mamy już jesień do zimy całkiem blisko. Hehe

Cytat:
wiecie co mój tż chciał kilka dni temu zobaczyć poród... wiec ja mówię mu że są na internecie filmy.... kilka lat temu ogladalam z siostra która była w ciąży więc mnie aż tak bardzo nie ruszają te filmy ale jak mysle ze ja mam tam leżeć to aż ciarki... i puściłam mojemu filmik http://www.youtube.com/watch?v=5naQC...birth%26aq%3Df uważam , że jest to jeden z łądniejszych porodów... tzn nikt nie krzyczy aż tak bardzo. Po obejrzeniu tż spojrzał na mnie i przez cały dzień był aż za bardzo miły ;D nigdy nie był świadomy , że to aż taki wysiłek ...

34 tydz brzuszek rośnie
Filmik rewelacja muszę mojemu TŻ to pokazać jak przyjedzie
No i śliczny brzusio Mój mi się ciągle mały wydaje heh

Witam też nową Mamusię

No a tak poza tym to przeziębiona jestem, czuję się jak wypluty flak :/ katar, kaszel i okropny ból gardła bleee no i do tego mistrzowskie lenistwo, nic mi sie nie chce, nawet do sklepu iść po rzeczy na obiad :/ masakra

Pogoda fajna, słoneczko świeci, miałam iść na urodziny do kumpeli ale nie pójdę bo nie chcę zarazić jej dzieciaczków, tymbardziej że maluszek od niej bardzo szybko łapie infekcje jakieś :/ Więc będę w domu siedzieć

No a tak apropo tez myślałam, że Ania już "po" a tu nadal ciągle z nami w oczekiwaniu
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 08:44   #1875
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość

Dziewczyny wczoraj rozpisałyście się o kombinezonkach no i znalazłam i zamówiłam wieczorem też dla Szymka, i jeszcze dokupiłam czapę , bardzo spodobała mi się kolorystyka pokaże Wam jaki

kombinezon - http://sklep.coccodrillo.pl/index.ph...OMBINEZON.html

czapa- http://sklep.coccodrillo.pl/index.ph...KA/CZAPKA.html
bardzo łądne i nie drogie

Cytat:
Dzień dobry Mamusie!
Mężuś wrócił wczoraj o północy, ale się cieszyłam na jego widok Przywiózł mi prezencik z delegacji - słodycze i leginsy ciążowe gatty - taka mała niespodzianka

Angel ja problem z położną mam z głowy, bo moja ciocia pracuje w szpitalu jako położna, więc zajmą się mną jak trzeba A po porodzie będę z miesiąc u mamy, a ciocia mieszka piętro wyżej, więc też będzie przychodzić i mi radzić, pomagać Także jestem spokojna w tej kwestii
zazdroszczę i prezentu i cioci piętro wyzej

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moj uwielbia jak sie mala rusza, jak z mloda w ciayz bylam tez od brzucha nie mogl odejsc i teraz jak sie tylko kladziemy a Oliwia spi to nie ma szans , jak sie kapie to nawet siedzi ze mna w lazience patrzy jak sie brzuch rusza, dotyka i opowiada jak fajnie bedzie jak sie Amelia urodzi.

Caly czas lapie mnie watpliwosc do imienia:P
imię bardzo ładne- Amelcia

Cytat:
a tak w ogole ustalilismy z Tztem wstepna date slubu 21.09.2013r. To bedzie nasza 6 rocznica bycia razem
ale super
milagrosa
witay
super, że już wyprawkę masz- ja jeszcze nei mam ale pocieszam się że zdążę ciekawe czy aby na pewno, z moim powerem

ja_dalia
hey, jak po zajęciach w SR?
masz pw

Cytat:
Witajcie

Szyjke mam miekką i jak to lekarz stwierdził z taką szyjką za 5 dni będe rodzić , więc mam NAKAZ leżakowania bo inaczej wyjade na porodówke szybciej niz pomyślę. A no dobra wiadomosc to taka że cytologia mi wyszła na I.
kobieto, takiej grupy to ja chyba nigdy nei miałam
leż leż jak najwięcej, czytaj, śpij, oglądaj tv, gadaj przez phon'a ale leż!

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość

Zapomniałam dodać, że byłam w środę na pierwszych zajęciach ze SR.
Z przydatnych rzeczy to, położna poleciła, by do torby do porodu zapakować 5 pieluszek tetrowych, które kolonizujecie swoimi bakteriami i zapachami. I tak, jeśli rodzisz z partnerem, to w ostatniej fazie porodu facet wkłada sobie te pieluszki pod koszulkę, ogrzewa i przenosi na nie swój zapach, później owijają w nie maleństwo. A jeśli rodzicie same, to kilka dni przed porodem obłożyć się tymi pieluszkami, następnie zapakować do reklamówki i ją szczelnie zawiązać.
NAPRAWDĘ??? nie gadaj
nie wiedziałam o takim sposobie-
Ja_Dalia mówili coś o tym na twoich dwóch pierwszych zajęciach?

goldika
ja jestem na etapie wybierania parkietu i z tego co mi o naturalnym drewnie wiadomo, to drewno I klasy nie będie miało sęków ale już II i III tak
ale takie z sęczkami to urokliwe są- nie potwarzalne bym powiedziała

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

ledwo was nadrobiłam, ale glównie o pająkach pisałyscie- takze spoko ja sie ich boję
Lecę zrobiĆ naleśniki na śniadanie a potem do paru sklepów chcemy wpaśĆ i marketów- także się wybiegam dzisiaj, co mi się chyba przyda, bo położna mi wczoraj w SR powiedziała, ze mam sobie zrobiĆ 1xtydzień dzień na SAMYCH surówkach+woda. Bo te 10kg to za dużo
ale tak sobie pomyślałam zże skoro mi zostało ok10tygodni a na każdy tydzieŃ 1kilogram(bo chyba tak w koncówce się tyje) to 20kg mnie czeka nieźle, co?

aha, pisałyuscie o zgadze, ja tez musze jeśĆ mniejszymi porcjami posiłki, ale jak narazie pomagają mi migdały na ten ogień a któraś pisała, ze po leniwych tez ma zgagę, może byĆ bo tam twarożek jest- a ja po twarożu też zazwyczaj mam

Miłej soboty
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 09:07   #1876
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
bardzo łądne i nie drogie

zazdroszczę i prezentu i cioci piętro wyzej

imię bardzo ładne- Amelcia

ale super
milagrosa
witay
super, że już wyprawkę masz- ja jeszcze nei mam ale pocieszam się że zdążę ciekawe czy aby na pewno, z moim powerem

ja_dalia
hey, jak po zajęciach w SR?
masz pw

kobieto, takiej grupy to ja chyba nigdy nei miałam
leż leż jak najwięcej, czytaj, śpij, oglądaj tv, gadaj przez phon'a ale leż!

NAPRAWDĘ??? nie gadaj
nie wiedziałam o takim sposobie-
Ja_Dalia mówili coś o tym na twoich dwóch pierwszych zajęciach?

goldika
ja jestem na etapie wybierania parkietu i z tego co mi o naturalnym drewnie wiadomo, to drewno I klasy nie będie miało sęków ale już II i III tak
ale takie z sęczkami to urokliwe są- nie potwarzalne bym powiedziała

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

ledwo was nadrobiłam, ale glównie o pająkach pisałyscie- takze spoko ja sie ich boję
Lecę zrobiĆ naleśniki na śniadanie a potem do paru sklepów chcemy wpaśĆ i marketów- także się wybiegam dzisiaj, co mi się chyba przyda, bo położna mi wczoraj w SR powiedziała, ze mam sobie zrobiĆ 1xtydzień dzień na SAMYCH surówkach+woda. Bo te 10kg to za dużo
ale tak sobie pomyślałam zże skoro mi zostało ok10tygodni a na każdy tydzieŃ 1kilogram(bo chyba tak w koncówce się tyje) to 20kg mnie czeka nieźle, co?

aha, pisałyuscie o zgadze, ja tez musze jeśĆ mniejszymi porcjami posiłki, ale jak narazie pomagają mi migdały na ten ogień a któraś pisała, ze po leniwych tez ma zgagę, może byĆ bo tam twarożek jest- a ja po twarożu też zazwyczaj mam

Miłej soboty
Nikaa to Ja zawsze miałam I z cytologii i sie czasem śmieje ż ejak dziewica no ale super.
Ja też powinnam przejśc ale chyba aż do końca na sórówki + woda ale juz na tyo sikam a co, póżniej bede sie martwic.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-24, 09:11   #1877
mol_aa
Zadomowienie

Witamy sie sobotnio

My juz po sniadanku, dzisiaj byla jajecznica z bekonem mniaam.

Milagrosa witaj

Goldika pochwal sie lozeczkiem
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 09:23   #1878
goldika
Zakorzenienie

witam sobotnio

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
hm, u nas w jake było tez widać strukturę drewna, bo ono nie jest pomalowane, tylko lakierowane\

my mamy inny problem ze swoim Bajanex Ola, właśnie próbowaliśmy złożyć i w trakcie składania okazało się, że "ruchome" szczebelki są nie do wyjęcia!!! nie wiem, chyba są za długie
chyba zwariuję, czekaliśmy chyba z miesiąc na to łóżeczko, a taka wtopa, już napisałam maila do sklepu, by wymienili mi albo sam ten bok albo całe łóżeczko

ale z tego co widzę z tym modelem są jakieś czasowe poślizgi, nawet w innych sklepach dostępność to ok 3tyg. Nie mam siły tyle znów czekać, będę ew wnioskować, by mi je zabrali i podjedziemy do Ikei kupić Leksvik i będzie z głowy, chociaż brzydszy i bez szuflady, ale nie czeka się miesiąc na nie i mozna w każdej chwili zwrócić (polityka Ikei).

Jestem wkurzona, już myślałam, że mam z głowy myślenie nad większymi zakupami dziecięcymi.
o kurcze :/ tez bym sie wkurzyla za ten numer ze szczebelkami
a ze w moim sloje widac to bylam tego swiadoma ale sa tez takie nie jasne tylko ciemne czarobure bleee... ale nie rzucaja sie w oczy bo od strony sciany dalismy te brzydkie elementy.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
bo wtedy też tych rzeczy jeść nie można. Ale najważniejsze, że zgaga minęła

O pochwalę się Dostaliśmy dziś od znajomej męża dokładnie taką wanienkę: http://www.smerfland.pl/p-657-kapiel...NDA_n_790.html
Zanim się nie wybrałam do sr to też taka mi się podobała, ale teraz jak już uczyliśmy się kąpać dzidziusie, to nie wiem czy w tej profilowanej będzie mi wygodnie No i musimy dokupić stojak do tej wanienki, a on kosztuje aż 190 zł http://www.calineczka.pl/sklep/stoja...l?cPath=55_199
Mniej planowałam wydać na zwykłą wanienkę ze stelażem ... i teraz mamy problem z prezentem
190za stojak??? i to jeszcze do profilowanej wanienki ktore nie sa zachwalane?
ja kupilam wanienke zwykla 102cm ze stelazem za ok 100zl. Wiec moze zastanow sie czy warto inwestowac w wanienke ktora ponoc wygodna nie jest czy lepiej kupic caly zestaw ktory i tak taniej wyjdzie
Stary 2011-09-24, 09:28   #1879
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzien dobry.
Fallen pytalas czy kazda sobiebeirze polozna, ja NIE BIORE szkodami kasy i po1 porodzie wiem ze to bezsensu...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 09:31   #1880
goldika
Zakorzenienie

Princesska wozek fajny, kolory boskie jak dla dziewczynki spacerowka srednio mi sie podoba ale zdjecia czest oprzeklamuja rzeczywisty wyglad.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Witamy sie sobotnio

My juz po sniadanku, dzisiaj byla jajecznica z bekonem mniaam.

Milagrosa witaj

Goldika pochwal sie lozeczkiem
lozeczkiem pochwale sie jak ogarne troche pokoj malego
kurcze jaki ten pokoik teraz maly sie wydaje a stoi tylko lozeczko, komoda i szafa.
A tak w ogole to lozeczko jest prawie identycznego koloru i struktury co reszta mebli z Ikei wszystko wyglada jak komplet
Stary 2011-09-24, 09:33   #1881
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

J rowniez polecam zwykla wanienke , stojakmialam i baaaaardzo mi sie przydal bo plecy przynajmniej nie byly zgiete bardzo ale pozniej i tak to idzie w odstawke a 190 zl bym w zyciu nie zaplacila.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 09:36   #1882
goldika
Zakorzenienie

my stojak, kolyske i takie nieniszczace sie rzeczy zostawiamy sobie do drugiego dziecka wiec poki co nastawiamy sie kupujac ze inwestujemy w 2dzieci
Stary 2011-09-24, 09:49   #1883
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
my stojak, kolyske i takie nieniszczace sie rzeczy zostawiamy sobie do drugiego dziecka wiec poki co nastawiamy sie kupujac ze inwestujemy w 2dzieci

Kochana macie takie podejście jak MY
Julci co kupowalismy to zawsze z myślą o kolejnych maluszkach tzn ja o 4 a tż max o 3 hihiii

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-24, 09:52   #1884
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana macie takie podejście jak MY
Julci co kupowalismy to zawsze z myślą o kolejnych maluszkach tzn ja o 4 a tż max o 3 hihiii
ooo to spora gromadke planujecie
my chcemy 2ke na 100%. A tak sobie czasami mysle, ze i 3 moze kiedys sie trafi. Chrzestna Tz'ta ma ok 43lata i 2letniego synka. I dwojke dzieci po 23-25lat. Fajna rodzinke tworza.

Wczoraj z Tz przypadkiem wpadlismy na imie ktore nam sie bardzo spodobalo: Mariusz!
Stary 2011-09-24, 09:56   #1885
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
J rowniez polecam zwykla wanienke , stojakmialam i baaaaardzo mi sie przydal bo plecy przynajmniej nie byly zgiete bardzo ale pozniej i tak to idzie w odstawke a 190 zl bym w zyciu nie zaplacila.

My nie mieliśmy a wanienke stawialismy na stoliku i było nam równiez wygodnie. A 190 zł to nawet i Ja bym nie dała a za wanienke dalismy 40 zł zwykła i równiez byłam zadowolona bo mi nie potrzebne sa jakies dodatki

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Princesska wozek fajny, kolory boskie jak dla dziewczynki spacerowka srednio mi sie podoba ale zdjecia czest oprzeklamuja rzeczywisty wyglad.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

lozeczkiem pochwale sie jak ogarne troche pokoj malego
kurcze jaki ten pokoik teraz maly sie wydaje a stoi tylko lozeczko, komoda i szafa.
A tak w ogole to lozeczko jest prawie identycznego koloru i struktury co reszta mebli z Ikei wszystko wyglada jak komplet

No to czekamy na zdjecia
Zawsze jak jest pokój pusty to sie duzy wydaje a potem zdziwko hihiii

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-24, 09:56   #1886
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

No stojak pod wanienkę onda drogi strasznie może zobacz na allegro taniej można czasami coś wylukać http://allegro.pl/solidny-stelaz-pod...822919612.html

A ja dziś na śniadanko też jajecznica ze szczypiorkiem mniam na obiadek schaboszczak i marchewka duszona

Dziś jakoś nic mi się nie chce robić.
A witam nową mamuśkę

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 09:58   #1887
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny w ilu stopniach mozna prac pieluszki flanelowe?? Moge je wyprac z tetra w wysokiej temperturze??
Stary 2011-09-24, 09:59   #1888
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
ooo to spora gromadke planujecie
my chcemy 2ke na 100%. A tak sobie czasami mysle, ze i 3 moze kiedys sie trafi. Chrzestna Tz'ta ma ok 43lata i 2letniego synka. I dwojke dzieci po 23-25lat. Fajna rodzinke tworza.

Wczoraj z Tz przypadkiem wpadlismy na imie ktore nam sie bardzo spodobalo: Mariusz!

Wiesz Kochana ja pochodze z wielodzietnej rodziny i tez bym chciała żeby Moje dzieci miały do kogo gębe otqworzyc czy nawet pożalić sie komu. Zawsze to rażniej by im było ale 3 to musi być , juz nawet o aucie gadamy na 3 dzieci że musimy kupić jakieś wieksze hihii

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-24, 10:02   #1889
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz Kochana ja pochodze z wielodzietnej rodziny i tez bym chciała żeby Moje dzieci miały do kogo gębe otqworzyc czy nawet pożalić sie komu. Zawsze to rażniej by im było ale 3 to musi być , juz nawet o aucie gadamy na 3 dzieci że musimy kupić jakieś wieksze hihii
Ja jestem jedynaczka i zle mi nie bylo ale wlasnie nie bylo z kim pogadac. Szczegolnie jak dostawalo sie szlaban na wyjscia z domu
Stary 2011-09-24, 10:04   #1890
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny w ilu stopniach mozna prac pieluszki flanelowe?? Moge je wyprac z tetra w wysokiej temperturze??

Ja wyprałam w 40 stopniach ale czy mozna wyprać w większej temp to niewiem .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości