|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
No właśnie. Moja Jula jakby była jedna to niewiem jaka ona by była i szczerze nie chce wiedziec bo jakos znam kilka jedynaczek i nie chciała bym mieć tak jak one.
|
|
|
#1893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Princesska wozek wyglada fajnie. Ja po wkroczeniu w 8 miesiac odczuwam spadek komfortu psycho-fizycznego ;/ brzuch mi sie znow naciaga, trudno mi sie schylic i jest tak niefajnie jakos. Krzyz mi zaczal doskwierac. jestem dosyc aktywna, dalej chodze na basen, do pracy i bardzo mnie zirytowal ten brak kontroli nad moim cialem, myslalam, ze jak bede dbac o kondycje, jedzenie itd to bede czuc sie lepiej, ale nie mam na to wplywu. Juz sie troszke pogodzilam z tym, ale wczoraj mialam lekki dol. w przyszlym tygodniu mam wizyte u gina i zastanawiam sie czy nie pojsc juz na zwolnienie, bo juz zaczynam troche nie miec sily. Z rzeczy na plus to TZ byl chory, a ja postanowilam, ze sie nie zaraze i na szczescie sie nie zarazilam ![]() Pozdrawiam i zycze slonecznego weekendu |
|
|
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
My tez z tzem chcemy dwójeczke, choc maz jest jedynakiem chce aby nasz junior mial mlodsze rodzenstwo, dlatego jak wybieralismy wózek to wlasnie z mysla o drugim
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
goldika ja juz nie pamietam stojak z wanienka chyba za 50 czy 60 zl kupilam, teraz bede miec dla 2 dziecka, a juz po oliwii 2 go miala takze nie wiem czy warto ale to wasza decyzja, ja bym za tyle stojaka nie kupila.
|
|
#1896 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa i chcialam sie pochwalic, dzisiaj zaczynamy 32 tydzien
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
molaa ja tez jestem jedynaczkąi to co moge powiedziec to ze to straszna sprawa, ja wiedzialam ze szybko bedzie 2 a jak beda pieniadze i miejsce to i 3 dzieci.
Mialam o tyle fajnie ze mialam przyjaciolke, mieszkala na przeciwko, spalysmy u siebie ona tez do 12 roku zycia bylajedynaczka potem siostra jej sie urodzila ale to za duza roznica wieku, wiec my jak siostry,jest crzestna malej...ale gdyby nie ona to ...moje dziecinstwo byloby koszmarem
|
|
#1898 |
|
Rozeznanie
|
Ja wczesniej myslalam, zeby kupic komode kapielowa, ale naszly mnei watpliwosci czy nie lepiej wlasnie najzwyklejsza wanienke plus ewentualnie stojak. bo taka komoda to jednak ponad 300 zl, sporo, mamy 1 przewijak, a mieszkanie mamy male wiec zawsze bede miala blisko.
W ogole dzieki/przez was zrezygnowalam z kolyski. Bo chcialam, ale jednak kupimy tylko lozeczko. Tez wszystko kupuje z mysla o 2 dzieci. Goldika, Mariusz fajnie, znam wiele osob w moim wieku o tym imieniu, ale dla dzieci nie jest chyba teraz modne. Dla kolegow moze byc Maniek
|
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
No to gratulacje ![]() ![]() klask i: My dzis zaczynamy 31 tydzień
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
Myszeczko jak lekarz każe leżeć to leż, bo jeszcze za wcześnie na malucha ![]() A rodzinkę sporą planujecie, ja na pewno nie chce żeby maluszek był jedynakiem, długo sama nim byłam ale z rodzeństwem też różnie bywa ![]() Truscafko, bardzo fajny kombinezon Mam nadzieję, że wizyta u lekarza Cię uspokoi.Aniolina jak się źle czujesz to lepiej iść na zwolnienie, organizm też już jest zmęczony ![]() goldika tetrę spokojnie możesz wygotować, nic jej nie zaszkodzi ![]() Oolong współczuję przebojów z łóżeczkiem, mam nadzieję, że szybko zareagują
|
|
#1901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn on dal nam kase i powiedzial, ze mamy kupic cos teraz juz w tej chwili wiec padlo na to, rozek usztywniony, troche skarpetek, termoopakowanie na butelke, termometr bezdotykowy i cos tam jeszcze, nie pamietam co. Mola ![]() a nam zostalo 50dni ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() Wlasnie ja Mariusza znam tylko jednego. Wolaja na niego Maniek, ma 24lata A z mlodszych dzieci to zadnego. A imie na moj gust i Tzta bardzo fajne, zadne kosmiczne.
|
||
|
|
|
#1902 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Mnie coś dzis dopadło Ból gardła, katar.Do ssania mam Tymianek i podbiał i wziewny tantum na katar nic.Już zaopatrzyłam się w kiwi i cytrusy.Mleko z masłem, miodem i czosnkiem zaliczone.Tekst mojego Tż "Kochanie co pysznego chciałabyś dzis na kolacje?Może sobie pomyśl, zrób a ja jak wrócę to odgrzeję i zjemy razem" Rozbroił mnie ten tekst. |
|
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
Darusiaaa podobna sytuacje mial moj tz, 2 klatki od nas mieszka jego przyjaciel z ktorym znaja sie od 3 roku zycia, byl naszym swiadkiem na slubie, bedzie chrzestnym i kto wie co jeszcze. Tz sie smieje, ze na starosc wybudujemy sie obok siebie i z nudów chlopaki beda do siebie z wiatrówek strzelac, jak w filmie " dwoch zgryzliwych tetrykow"
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Goldika przed Wami ostatnia prosta
|
|
|
|
#1904 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nadal zastanawiam się nad tą komodą drewnianą z wanienka.Będe mieć łożeczko z kołyska,niby jest blokada ale czy sprawdzi się z przewijakiem?Komoda zawsze bardziej stabilna a i tak musimy mieć gdzie włożyć małej ubranka.
Myślałam o samym stojaku z wanienka, ale to nie rozwiąze kwestii przewijania.A jakoś przewijać mala na łożku tyle razy dziennie to mojemu kregosłupowi na pewno nie pomoze. Co do ilości dzieci to na pewno na jednym się nie skończy mam nadzieje.Ja myslałam o 3.Teraz 2 tak w odstepie 2lat a 3 tak na stare lata ok 40.Ja byłam taka "wpadką" na stare lata i bardzo sobie chwale. Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-09-24 o 10:28 |
|
|
|
#1905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Możesz jeszcze kupić prental gripex care, stosuję jak czasem mnie coś łapię. Nawet pomaga Bo ja za czosnkiem w mleku nie przepadam
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie wkurzylam!!!!!!!!!!!!!!!! !
Zadzwonila matka (wyjechala na szczescie na troche) i tak gadamy i mowi, ze ustalila z babcia i kuzynem ze maja w nosie jak nazwiemy syna bo oni i tak beda na niego wolalac jak im sie bedzie podobalo... Jak mnie to wkurzylo!!!! i oczywiscie Mariusz nie moze byc bo jej sie nie podoba i ona bedzie mowic do niego jak sobie wymysli sama. I dziecko bedzie mialo kuzwa 10imion ![]() w ogole wkurza mnie jak ona zaczyna mowic: ustalilam z.... ze cos. Ciagle wpieprza sie we wszystko nawet jak wyjedzie nie mam od niej spokoju. |
|
|
|
#1907 |
|
Zadomowienie
|
fatal21 najlepiej przeziebienie wygrzej, w naszym stanie nie mozna przesadzic z roznymi specyfikami, a i domowe sposoby tez nie dokonca sa dobre. Zbyt duza ilosc czosnku moze powodowac wzdecia i zaparcia, za duzo herbaty moze wyplukac z organizmu witaminki i niestety jak wiekszosc herbat podnosza cisnienie
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ladnie sobie wymyslil... |
|
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
no zebys wiedziala!
my mamy problem bo nie mamy chrzestnych dla Amelii
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Macie sprawdzony przepis na szarlotke??
Tz chce dzis zrobic
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
FATAL znam goscia ktory przebil twojego tezeta
-Kochanie czy my nie mamy dzis rocznicy slubu?? -No mamy mamy -To kup sobie kwiaty, pieniadze ci oddam.
|
|
#1912 |
|
Zadomowienie
|
FATAL rozbroił mnie Twój TŻ
Nasz maluch dzisiaj ostro się rozpycha, faluje, przesuwa się, najgorzej bo mam wrażenie, ze majstruje przy mojej cewce Pierzecie i prasujecie też okrycia kąpielowe, ręczniki i kocyki? Kurcze, nie wiem czy nie za wcześnie ![]() Nie ma jeszcze komody, nie mam gdzie tego wszystkiego ładnie poukladać... Dziewczyny, mam jakieś białe budyniowate upławy, zero objawów,nie jest ich dużo - wkładek nie potrzebuję. Miewacie takie? nie wiem, 3xtydzień biorę profilaktycznie Lactovaginal, moze od niego ![]() Co do bycia jedynakiem... Ja akurat nie jestem, ale nie chciałabym by moje dziecko było same
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio
Oolong, to niefajnie z tym łóżeczkiem Może muszą się rozpracować i są teraz mocno wsadzone?Rojku, ja jak oglądałam materace to żaden mnie na łopatki nie rzucał Kupiłam gryka-kokos za wyższą cenę w sklepie, bo mąż uważa że w materac warto zainwestować, ale te niższe moim zdaniem niczym się nie różniły![]() Princessko, wózek bardzo ładny ![]() Jagoooda i co w SR mówiono o baby bluesie? Myszeczka, Goldika, to macie plany przyszłościowe Fatal, może kup sobie do nosa jakieś kropelki i płucz gardło jakimiś ziołami? Myszeczka, Oolong, ja od 22 tyg. mam szyjkę z rozwarciem, krótką, miękką i wiotką. Ale trzeba na nią uważać, dużo leżeć, mniej chodzić aby wytrzymała. Kkkasikk, stojak pod wanienkę straszliwie drogi!! Ale jak już masz wanienkę, to chyba nie ma wyjścia? Może ktoś Wam sprezentuje
|
|
|
|
#1914 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zadomowienie
|
Goldika spokojnie. Nie denerwuj się to Wy jesteście rodzicami, to wam mam się imię podobać.
Może na spokojnie uda się jej to wytłumaczyć. A jak to nie pomoże to zawsze możecie zacząć na mamę wołać tak jak Wam się podoba. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
też się postarał ![]() Elf jeszcze możesz się wstrzymać z praniem tych rzeczy Spokojnie zdążysz
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-09-24 o 10:36 |
|
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
Darusiaaa, ja też nie wiem jak z chrzestnymi. Moja siostra ma 3 (w tym moją ) , brat ma chyba też 3, bratowa z 5. Kuzynek ani dalszej rodziny nie chcę brać.
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Goldika, mnie imię Mariusz bardzo się podoba. Mam miłe wspomnienia co do tego imienia: każdy chłopak był mądry, inteligentny i przystojny
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
fatal przewijak mozesz nakladac nie musi byc na lozeczku caly czas, ja nakladalam za kazdym razem....
a co do lozeczek z kolyska sa fajne jak maluchy sa male ale pozniej jak juz skacza swiruja wierca sie, wstaja, siadaja i nie wiadomo co jeszcze to podobno srednio bo tak czy siak sie troche lozeczko rusza, ja nie wiem bo mialam zwykle tylko z opinii z watku oliwii tyle wiem.
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
Goldika nie pozwol na to mamie, bo krzywde Waszemu dziecku zrobi. Mojej bratowej matka tak zrobila swojej mlodszej córce, potem ta dziewczyna miala problemy w szkole, wszyscy sie z niej smiali, ze jest adoptowana, bo jej matka imienia nie pamieta, pod koniec podstawowki zmienila imie na takie,jak matka do niej mowila
|
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
nooo gdyby moj tak powiedzial to bym go chyba zabila
|
|
#1920 |
|
Zadomowienie
|
Mariusz ładne imię, oryginalne ale i ponadczasowe, no i teraz nie jest mocno popularne więc jak zawołasz przed blokiem "Mariuszku!" to nie odwróci się pół piaskownicy
![]() No i można różnie zdrabniać, do wyboru do koloru na dzieciństwo i dla dorosłego : Mariunio, Mariuszek, Mario, Mari, Marinek, Marianek, Uszek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

a nawet mniej 55,500 

klask i:

Ból gardła, katar.Do ssania mam Tymianek i podbiał i wziewny tantum na katar nic.Już zaopatrzyłam się w kiwi i cytrusy.Mleko z masłem, miodem i czosnkiem zaliczone.

Może muszą się rozpracować i są teraz mocno wsadzone?
też się postarał