Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1419 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 23:45   #42541
yarrowia
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

A wszystkie na raz, czy pojedynczo? Tak pytam, bo żele do kąpieli w promocji będą i ciekawa jestem, czy przy okazji coś innego też się pojawi.. Jakoś nigdzie Lidla po drodze nie mam to się nie orientuję
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 00:44   #42542
Bryzejda
Raczkowanie

Dzięki wszystkim za pomocne odpowiedzi
...i za to, że mnie tu przyjęłyscie ciepło z powrotem (córę marnotrawną)

Już pytałam się wczesniej o te pianki, ale czy naprawde są takie złe? Po żelu nałożonym na wilgotne lub mokre włosy mam zlepione strąki, bo niestety nie jestem posiadaczką gęstych włosów
Pianka pozwala moim lokom utrzymać się dłużej i bardziej się skręcają, a przy tym wyglądają lekko i nie są posklejane.
Już sama nie wiem, tym bardziej, że chciałam ograniczyć ilosć chemikaliów, bo włosy bardzo mi wypadają

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 01:06   #42543
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Nigdy nie będę mieć loków ale cieszę się, że nie jestem prostowłosa. Przez to czuję się wyjątkowa Ależ jestem skromna Loki są piękne ale fale również i trzeba o tym pamiętać, zaakceptować i nie narzekać
Hmmm, oglądałam Twoje zdjęcia w codzienniku i mam wrażenie, że Twoje włosy nie powiedziały w kwestii kręcenia ostatniego słowa

Cytat:
Zawsze twierdziłam, że pozytywne myślenie może wszystko zmienić. Wiadomo, marudzimy, narzekamy, martwimy się czasem na zapas a czasem zbytnio rozdmuchując sprawę ale jednak pozytywne myślenie, zaakceptowanie pewnych rzeczy bardzo ułatwia życie.

Cieszę się, że wypadanie się zmniejszyło czekam aż u mnie to nastąpi. Czasem narzekam na to ale wierzę, że kiedyś w końcu będę mieć znowu gęste włosy jak wcześniej
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
A może akurat tą odżywkę lubisz Nie ma co się zrażać tak na maksa do silikonów, aa np. bardzo lubię maski joanny naturii, a one mają i silikon i parafinę, a czasem używam, szampon z SLES na jakiś czas i można używać od czasu do czasu
Nie zrażam się Tylko nie wiem co mam myśleć, czasem mam wrażenie, że już rozumiem, czego chcą włosy, a potem dzieje się coś zupełnie odwrotnego. Zaczynałam przygodę z CG z przekonaniem, że silikony mi nie służą, bo tak wyszło z wcześniejszych doświadczeń. A tymczasem skręt, który zniknął kilka tygodni temu pojawia się po odżywce, którą rzuciłam w kąt (bo niezgodna z CG) i chciałam nawet odsprzedać za grosze. ;D Włosy robią się bujne i pełne życia, zero przyklapu, no po prostu odwrotność tego co było.

Ale bynajmniej nie narzekam

Dziewczyny, policzyłam wszystkie odżywki w łazience i wyszło 7 sztuk. Czuję się przytłoczona, ale mam ochotę na kilka kolejnych
Stary 2011-09-24, 01:18   #42544
Chatul
ma zielone pojęcie

myszka2020, świetne włosy!

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Podoba mi się! Szukałam czegoś podobnego, chyba go kupię.
Polecam

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
O rety Krążę koło niego i się nie mogę zdecydować, zapach mnie odstrasza (identyczny ma peeling gommage sopot) :P Ale skład cacy (konserwanty se średnie ale każdemu szkodzi co innego ;] )
No skład ma fajny. Chociaż odżywka bez spłukiwania pod niego jest obowiązkowa.

A konserwantami bym się nie przejmowała. Żelu i tak się na skalp nie nakłada (przynajmniej ja go nie nakładam).

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
A te wszystkie parabeny nie są złe?
Moim zdaniem nie. Wiele parabenów jest raczej bezpiecznych.
Zresztą żelu i tak się na skórę głowy nie kładzie. A ręce się myje (ja przynajmniej myję) od razu po nałożeniu żelu na włosy.

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Już pytałam się wczesniej o te pianki, ale czy naprawde są takie złe? Po żelu nałożonym na wilgotne lub mokre włosy mam zlepione strąki, bo niestety nie jestem posiadaczką gęstych włosów
Pianka pozwala moim lokom utrzymać się dłużej i bardziej się skręcają, a przy tym wyglądają lekko i nie są posklejane.
Już sama nie wiem, tym bardziej, że chciałam ograniczyć ilosć chemikaliów, bo włosy bardzo mi wypadają
Wiesz, co kto lubi. I co lubią jego włosy. Tutaj sporo dziewczyn stosuje CG, a pianki raczej z CG nie są zgodne. Ale jak komuś pianki pasują...
Tyle, że skoro wypadają Ci włosy, to nie polecam kładzenia pianek na skórę głowy.
Stary 2011-09-24, 08:24   #42545
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Grzebieniem z maską lub odżywką ds głową w dół, a palcami z odżywką bs już na stojąco normalnie

A próbowałaś kochana joanny bs jakiejś jako stylizatora?
joaska z miodem mnie uczula, a tej z lnem w sumie nie próbowałam

a Ty kochana.. zaczynasz miec loki!

Cytat:
Dzięki wszystkim za pomocne odpowiedzi
...i za to, że mnie tu przyjęłyscie ciepło z powrotem (córę marnotrawną)

hehe.. mam takie same odczucia co do zelu i pianki, ale zel ma jaedną przewagę- mozna go na drugi dzien reanimowac a z pianką jest gorzej. Natomiast nie kazda pianka musi miec alkohol. Ja mam wellaflex stylizacja i odnowa i ona jest bez. Ale otwieram sie na nowe wyzwania :-P

eloe, pomieszałam z tymi silikonami, amodimethicone jest be, a dimethicone w małych ilosciach tolerowany. Ale odstawiam poki co całkiem.

---
HELP! CO DALEJ?
tak wyglądam po wskazowkach nie czesania i ugniatania łepkiem w dół.. włosy jeszcze wilgotne, czekam az doschną.. co dalej? Wygniesc te straczki z żelu głowa w dół? a co z tymi podziałkami przy skórze, rozmasowac to?

zrobiłam tak- umyłam jeszce raz szmaponem Achem, zeby je porzadnie oczyscic ze wszytskiego a potem glorią i były tak jedwabiscie miekkie i miłe, ze myslałam, zeby je tak zostawic, ale uznalam, ze moze to za mało i dałam waxa na 30 minut. I juz zrobiły sie od razu twardsze, bo po samej glorii, to sie nawte na mokro ociekające skrecały. Nastepnym razem umyje tylko glorią i dam coś bs.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 081041.jpg (45,6 KB, 41 załadowań)
Stary 2011-09-24, 08:31   #42546
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

No i znowu mam zaległości Muszę Was czytac jakoś bardziej na bieżąco.

Dzisiaj padł mi piecyk, nie mam ciepłej wody więc włosy musiałam umyc lodowatą Ale liczę na większy połysk dzięki temu

Zrobiłam sobie maskę z maski Bingo z kaszmirem i kolagenem, dolałam mleka, keratyny i kolagenu z elastyną (na skórę mi nie służy jakoś szczególnie, a na włosy bardzo ) i powiem Wam, że mam tak gładkie włosy jak nigdy Może wrzucę zdjęcia później.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 09:21   #42547
mysia m
Zakorzenienie

hmm.. relacja w codzienniku--> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=759
poszukiwan czas dalszy. isana jest najlepsza z żeli jakie do tej pory miałam, ale wciąz gorsza od pianki.
Stary 2011-09-24, 09:24   #42548
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Dziękuję, ale nie wklejałam ostatnio zdjęć włosów. Może to nie moje
Twoje, Twoje Dam sobie rękę uciąć

Cytat:
J
Po oleju z pestek brzoskwini i garnierze z karite z dodanymi proteinami dzisiaj ładnie, chyba znowu się z nim polubię Zdjęcia z nieodgniecionym żelem, jutro rano odgniotę, gdzieś tam nawet jakiś korkociąg się zrobił
I znowu się poślinię do miodowego koloru Śliczne

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Czekamy

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Hmmm, oglądałam Twoje zdjęcia w codzienniku i mam wrażenie, że Twoje włosy nie powiedziały w kwestii kręcenia ostatniego słowa
Myślisz? One mnie za każdym razem zaskakują Tylko jakoś nie znalazłam jeszcze kosmetyku, który by mi robił cud na głowie. Tak jak u większości Dziewczyn Alterra morelkowa działa korkociągowo a u mnie nie ma takiego efektu w przełożeniu na falki. Lubię tę odżywkę bo mam po niej mięciutkie włoski i wyraźnie lepiej po niej wyglądają ale bez wpływu na falki.
Ale im mam dłuższe tym bardziej widzę, że końcówki mi się mocniej skręcają

Cytat:
Nie zrażam się Tylko nie wiem co mam myśleć, czasem mam wrażenie, że już rozumiem, czego chcą włosy, a potem dzieje się coś zupełnie odwrotnego. Zaczynałam przygodę z CG z przekonaniem, że silikony mi nie służą, bo tak wyszło z wcześniejszych doświadczeń. A tymczasem skręt, który zniknął kilka tygodni temu pojawia się po odżywce, którą rzuciłam w kąt (bo niezgodna z CG) i chciałam nawet odsprzedać za grosze. ;D Włosy robią się bujne i pełne życia, zero przyklapu, no po prostu odwrotność tego co było.
Nawet nie wiem, która odzywka z sylikonami dobrze działała na moje włosy. Może dlatego, że kiedyś rzadko używałam odżywek i zwyczajnie nie pamietam

Cytat:
Dziewczyny, policzyłam wszystkie odżywki w łazience i wyszło 7 sztuk. Czuję się przytłoczona, ale mam ochotę na kilka kolejnych
U mnie się wszystkie kończą, prawie że na raz. Trzeba będzie się niedługo wybrać na zakupy ale kusi mnie coś nowego

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość

---
HELP! CO DALEJ?
tak wyglądam po wskazowkach nie czesania i ugniatania łepkiem w dół.. włosy jeszcze wilgotne, czekam az doschną.. co dalej? Wygniesc te straczki z żelu głowa w dół? a co z tymi podziałkami przy skórze, rozmasowac to?

zrobiłam tak- umyłam jeszce raz szmaponem Achem, zeby je porzadnie oczyscic ze wszytskiego a potem glorią i były tak jedwabiscie miekkie i miłe, ze myslałam, zeby je tak zostawic, ale uznalam, ze moze to za mało i dałam waxa na 30 minut. I juz zrobiły sie od razu twardsze, bo po samej glorii, to sie nawte na mokro ociekające skrecały. Nastepnym razem umyje tylko glorią i dam coś bs.
Spróbuj wygnieść kiedy będą całkiem suche, potrzep może też potem głową i może się ułożą same.
Też lubię Glorie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Dzisiaj padł mi piecyk, nie mam ciepłej wody więc włosy musiałam umyc lodowatą Ale liczę na większy połysk dzięki temu
O kurcze... brrrrrr...

Cytat:
Zrobiłam sobie maskę z maski Bingo z kaszmirem i kolagenem, dolałam mleka, keratyny i kolagenu z elastyną (na skórę mi nie służy jakoś szczególnie, a na włosy bardzo ) i powiem Wam, że mam tak gładkie włosy jak nigdy Może wrzucę zdjęcia później.
Gładkość

Dziewczyny ja tego nie rozumiem Moim przeznaczeniem chyba jest rudy Na moim włosach na pewno nie ma brązu jak by można było się spodziewać sugerując się nazwą henny. Tzn. jest brąz ale ciemny. Jednak wiedziałam, że wyjdzie mi coś zupełnie innego. U każdego henna wychodzi inaczej Mam brązowo-kasztanowo-rude. Najbardziej to widać to w słońcu, wtedy jest najbardziej wielowymiarowy W pomieszczeniach wydaję się jednakowy ale na pewno taki nie jest A te włoski przy twarzy, najbliżej skóry, które były koloru blond mam wręcz marchewkowe
Ale zagmatwałam chyba z wrażenia

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-24 o 09:40
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 09:54   #42549
mysia m
Zakorzenienie

pati, potrzepałam, pougniatałam, ale dałam za duzo zelu i za dużo masek. Dobrze, że długość pozwala na upiecie koczka, bo bardzo źle sie czuję z włosami na push up. Wolę jak leża sobie płąsko do połowy głowy.

pokażesz jak Ci ta henna wyszła? z opisu brzmi nawet sympatycznie. Henna z tego, co czytałam ma to do siebie, ze nie wychodzi płasko, moze i za ciemno, ale nie ma płaskiego hełmu kolorystycznego na głowie po niej.
Stary 2011-09-24, 10:50   #42550
Piechniak
Rozeznanie

maseczka do skóry głowy, o której pisałąm to ta:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...aszetkach.html
co o niej myślicie? niby jest teoretycznie dla tłustych włosów, ja mam suche, ale myślę, że nie ma różnicy, bo w końcu nakłda się ją tylko na skalp...
no i właśnie: jak ją nakąłdać: ja zrobiłąm tak: wmasowałam ją w skórę głowy na pół godziny (zgodni z instrukcją na opakowaniu) zmyłąm, a potem nalóżyłąm zwykłą odżywkę od połowy długości. efekt maseczki wydaje się fajny...przynajmniej włosy na czubku głowy ładne, bo niestety z długości źle mi się zmył olej i ciężko to ocenić..., zresztą ona ma oczyszczac skórę głowy, więc przypuszczam, że i tak na włosach nie byłoby pektakularnego efektu...
a zmył się źle, bo zmyłąm go tylko jednym myciem szampnem (zwykle myję po olejoeaniu dwukrotnie) i paradoksalnie włosy przy skórze czyste a długość tłusta...dziwne. chyba nigdy nie oapnują sztuki zmywania oleju odżywką, skoro nawet szamponem mi ciężko
spróbowałam żelu isana man, tego czrnego. na wilgotne na noc sie nie nadaje, obciąża i gniecie loki. rozcieńczony wodą w psikadle reanimującym na drudi dzień jest fajny...ale próbuję dalej, bo ilość polimerów w tym żelu mnie przeraża
co do maseczki która mnie uczuliła (objawy : szczypanie oczu, ale takie, że nawet kiedy mydło doatnie mi się pod soczewkę to mniej szczypie; skórnych nie było, ale może dlatego, że zmyłam błyskawicznie, właściwie nie zdążyłam do końca nałożyć i już zmyłam) - mam podejrzenie, że uczulił mnie w niej aloes (i nie wiem, czy mogę stosować niedawno zakupiony żel i szampon aloesowy...) , ale może jednak co innego? oto ona:
http://esklep.rossmann.com.pl/images/thumbs/0001430.jpg
skłądu szukam, nie mgę jakoś znależć w necie (a oczywiście opakowanie wyrzuciłam przerażona tym co mi zrobiłą ta maseczka)

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

wszędzie jest tylko napisane, że idealne do skóry wrażliwej i alergiczne, nie zawiera alergenów (tia ), 100% naturalne...
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:51   #42551
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
co o niej myślicie? niby jest teoretycznie dla tłustych włosów, ja mam suche, ale myślę, że nie ma różnicy, bo w końcu nakłda się ją tylko na skalp...
Używałam tej maseczki. Jest świetna

Cytat:
no i właśnie: jak ją nakąłdać: ja zrobiłąm tak: wmasowałam ją w skórę głowy na pół godziny (zgodni z instrukcją na opakowaniu) zmyłąm, a potem nalóżyłąm zwykłą odżywkę od połowy długości.
Ja kładłam tę odżywkę na skalp i tak chodziłam z pół godziny, godzinę... Tak żeby glinka była już sucha. A potem spłukiwałam wodą
Stary 2011-09-24, 11:00   #42552
Piechniak
Rozeznanie

tak zrobiłam. z tymże założyłąm na nią jeszcze folię i ręcznik aby szybciej schła. a po zmyciu nałoóżyłam od ucha w dół (no bo tak nie było maseczki) odżywkę. może tak być?
i jak często jej używałaś? na opakowaniu jest napisane, aby raz / dwa razy w tygodniu, ale mój skalp się nie przetłuszcza , nie chcę pezsadzić...planuję raz na miesiąc .
z pozytywnych obserwacji: przy cg poprawia mi się także kolor . zaczynał się ostanio robić nijaki, próbowałam płukać rumiankiem, cebulą robić cuda...teraz nie robię nic takiego, po prostu stosuję cg, a włosy odzyskują złocistą barwę
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 11:04   #42553
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Siedem... ja mam powyzej 10 upoluj sobie cos i sie nie przejmuj.
Ja wczoraj sie machnelam SLES-em, bo skalp mnie swedzial niemilosiernie. Podejrzewam, ze po vatice teraz juz calkiem bede ja musiala odstawic. Oddam moze kolezance. Potem jeszcze Garnier karite na pol godzinki, i po plukaniu Joanna. Zelu nie nalozylam, wyschly ladnie. Po nocy duza szopa, ale psikadlo ja okielznalo.
Chyba zaczne znow eksperymentalnie myc odzywka, to powinno poprawic nawilzenie odrobinke.
I zaczynam znow zerkac w strone nozyczek, bo wlosy w ogole nie maja zadnego ksztaltu - tu dluzej, tu krocej, kompletny balagan.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 11:06   #42554
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
tak zrobiłam. z tymże założyłąm na nią jeszcze folię i ręcznik aby szybciej schła.
Też tak czasem robiłam.

Cytat:
a po zmyciu nałoóżyłam od ucha w dół (no bo tak nie było maseczki) odżywkę. może tak być?
Myślę, że może tak być

Cytat:
i jak często jej używałaś? na opakowaniu jest napisane, aby raz / dwa razy w tygodniu, ale mój skalp się nie przetłuszcza , nie chcę pezsadzić...planuję raz na miesiąc
Używałam właśnie raz-dwa razy w tygodniu. Efekty były fajne. Jak to po zielonej glince Na stałe lepiej kupić zwykłą zieloną glinkę i rozrabiać ją z wodą. Wyjdzie taniej
Stary 2011-09-24, 11:15   #42555
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
espółczuję tego mycia lodowata woda... ja nawet jak płuczę chłodną teraz to la mnie tortura - zmarzluch jestem ze hej.
pokaż konieczie te włoski fajne

Cytat:
hmm.. relacja w codzienniku--> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=759
poszukiwan czas dalszy. isana jest najlepsza z żeli jakie do tej pory miałam, ale wciąz gorsza od pianki.
tzn powiem tak - mi się ten mały pierdzielniczek bardzo podoba. A efekt push up to bym bardzo chciała... a u mnie tylko PUSHak jest ewentualnie czyli włosy płasko i aureolka włoskowa dookoła.
Nie wiem jak ta druga strona, ale zdajesz sobie sprawę, że nigdy nie jest równo i slicznie po obu...
Także tyle oto ode mnie widząc zdjęie przed odgniataniem myslalam ze moze byc wiekszy pierdzielnik poplataniec

Cytat:
no to super
tez nie kojarze co silikonowego mi służyło bo nigdy nie próbowałam wlosow pobudzac do skretu...
pokaż kolorek

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 11:23   #42556
photoholic
Raczkowanie

Witam wszystkie kręcone!
Jeszcze nie przeczytałam całego tego wątku(jestem na 8 stronie dużo tego, ale dam radę), ale przyłączam się do was jako, że moje włosy chyba mają skłonności do skrętu. Moja pielęgnacja to przed prawie każdym myciem olejowanie albo maska, wcierka jakaś, potem mycie szamponem fitomedu i odżywka d/s. Potem włosy w ręcznik na chwilę, jak wyciągam z niego to są pofalowane, ale rozczesuję i są w prawie proste,poza wywiniętymi końcówkami; jak wyschną to traktuję całość szeroka szczotką, z nadzieją,iż się wyprostująz.

Nie wiem jak miałabym pogodzić mycie odżywką z olejowaniem, ale postaram się jakoś do tego dojść, a póki co wracam do lektury. Możliwe, że z wasza pomocą coś z tych moich kłaków wyjdzie
Bo patrzę na wasze włosy i .
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 11:35   #42557
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
cały zestaw ci mogę przygotować jak się spotkamy (tylko pudełeczek musze naszukac )

pokażesz ?
hihi, znowu będziemy jak wielbłądy dźwigać
(a ja nie wiem co mogłabym wziąc dla Ciebie , pottersa aloesowego, joaśkę z miętą i wrzosem, mleczko z bu)

a pokażę bo cacy
Cytat:
Nastepnym razem umyje tylko glorią i dam coś bs.
a spróbuj tylko glorią umyć i zostawić może? ewentualnie potem trochę d/s na suche, ciekawa jestem jak się to sprawdzi?
Cytat:
kaszmir pokazuj!!!
Cytat:

A te włoski przy twarzy, najbliżej skóry, które były koloru blond mam wręcz marchewkowe
czyli jest tendencja wzrostowa

poka rudzielca!
Cytat:
no ale przecież to nie włos jest tłusty, tylko to od skóry głowy idzie i na włosy się rozprowadza, jeśli Ci się skalp nie przetłuszcza to takie glinki chyba nie za często

a co do uczuleń/podrażnień i wrażliwców: to niestety nikt Ci nie zagwarantuje, że coś co ma być w zamyśle delikatne nie zrobi krzywdy: weźmy ten nieszczęsny aloes chociażby, niby super łagodzi itd, a wiele osób podrażnia, niestety jak na sobie nie spróbujesz nie będziesz wiedzieć (mnie tam chyba nic nie podrażnia zbytnio)

a tu moje włoski z wczoraj, zadowolone
im mniej daję żelu tym mam bardziej miękkie fale, łączą się w takie grupki , więcej w codzienniku: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=760
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez lampy.jpg (41,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z bliska.jpg (53,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z lampą.jpg (41,6 KB, 24 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-24 o 11:40
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 11:38   #42558
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Dziewczyny ja tego nie rozumiem Moim przeznaczeniem chyba jest rudy Na moim włosach na pewno nie ma brązu jak by można było się spodziewać sugerując się nazwą henny. Tzn. jest brąz ale ciemny. Jednak wiedziałam, że wyjdzie mi coś zupełnie innego. U każdego henna wychodzi inaczej Mam brązowo-kasztanowo-rude. Najbardziej to widać to w słońcu, wtedy jest najbardziej wielowymiarowy W pomieszczeniach wydaję się jednakowy ale na pewno taki nie jest A te włoski przy twarzy, najbliżej skóry, które były koloru blond mam wręcz marchewkowe
I właśnie za to kocham hennę

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 11:48   #42559
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Jutro robimy sobie z TŻ-tem, siostrą i jej narzeczonym wycieczkę do Częstochowy
Uważajcie, bo nasze drogi są w przebudowie. Wszystkie główne ulice są pozamykane.
Pewnie będziecie na JG. Jeśli będziecie chcieli coś zjeść, to niedaleko JG w Alejach są fajne knajpki. Nie polecam barów przy JG. Za to lody są pyszne.

Myszko, loki są jak zawsze błyszczące i przepiękne.

Cytat:
Już pytałam się wczesniej o te pianki, ale czy naprawde są takie złe?
Ja mam dwie pianki (wellaton i i isana). Zwracam uwagę tylko żeby nie miały alkoholu. co prawda rzadko ich używam, ale nie bronię się specjalnie przeciwko nim. Ważne żeby co jakiś czas użyć szamponu oczyszczającego.

Cytat:
Mysia, bardzo lubię Twoje włoski. A co do pianki, to jak napisałam wyżej, jeśli służy, to czemu jej nie używać.

Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość
Witam wszystkie kręcone!
Witaj

Pati, skoro to na pewno moje włosy, to tym bardziej mi miło.

Idę na zakupy. Muszę zrobić na cały tydzień (nie wiem jak to doniosę do domu). Oboje z TŻ długo teraz pracujemy i ciężko nam się wybrać na większe zakupy (ostatnio moje posiłki to: 1 bułka z pasztetem i Mc Donald's).
Dziś mam zamiar zrobić coś super.
TŻ poszedł do pracy wczoraj na 6 rano, przyszedł o 1 w nocy i wyszedł za chwilę i do tej pory Go nie ma. Przezornie zapakowałam Mu wieczorem obiad do pracy.
Ehhh, człowiek musi pracować żeby przeżyć, ale co kiedy praca zajmuje cały czas, a reszta? Mam nadzieję, że to szaleństwo niedługo minie. Prawie wcale się nie widzimy, bo On wraca późno, a ja siedzę do północy i pracuję w domu. Więc nie ma mowy o wspólnym spędzaniu czasu. Mieszkanie wygląda jakby tajfun przeleciał.
Mam dziś pierwszy dzień wolny od miesiąca.

Maliniarko, Twoje włoski są śliczne, wyglądają na tak miękkie i błyszczące jak loczki Myszki. Pięknie.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-09-24 o 11:51
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 11:51   #42560
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
pati, potrzepałam, pougniatałam, ale dałam za duzo zelu i za dużo masek. Dobrze, że długość pozwala na upiecie koczka, bo bardzo źle sie czuję z włosami na push up. Wolę jak leża sobie płąsko do połowy głowy.
Bardzo możliwe, że przedobrzyłaś z ilością. Następnym razem spróbuj trochę mniej albo innej kombinacji. Może odżywka ds albo bs (nie pamiętam czy używasz, bo z tego co wiem chyba joaśki Cię uczulają) mogą nie lubić się z żelem i przez to wyszło coś takiego. A ja lubię gdy jest Push up

Cytat:
pokażesz jak Ci ta henna wyszła? z opisu brzmi nawet sympatycznie. Henna z tego, co czytałam ma to do siebie, ze nie wychodzi płasko, moze i za ciemno, ale nie ma płaskiego hełmu kolorystycznego na głowie po niej.
Pokażę

Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość
Witam wszystkie kręcone!
Jeszcze nie przeczytałam całego tego wątku(jestem na 8 stronie dużo tego, ale dam radę), ale przyłączam się do was jako, że moje włosy chyba mają skłonności do skrętu. Moja pielęgnacja to przed prawie każdym myciem olejowanie albo maska, wcierka jakaś, potem mycie szamponem fitomedu i odżywka d/s. Potem włosy w ręcznik na chwilę, jak wyciągam z niego to są pofalowane, ale rozczesuję i są w prawie proste,poza wywiniętymi końcówkami; jak wyschną to traktuję całość szeroka szczotką, z nadzieją,iż się wyprostująz.

Nie wiem jak miałabym pogodzić mycie odżywką z olejowaniem, ale postaram się jakoś do tego dojść, a póki co wracam do lektury. Możliwe, że z wasza pomocą coś z tych moich kłaków wyjdzie
Bo patrzę na wasze włosy i .
Już widać podstawowy błąd. Kiedy spłukujesz wszystko z włosów nie rozczesujesz ich już, nie tykasz chyba że nakładasz żel ale nic takiego nie napisałaś. Włosy rozczesuje się palcami lub grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami kiedy na włosach masz odżywkę do spłukiwania. I broń Boże nie rozczesujesz ich na sucho Bardzo je tym krzywdzisz. Oleju nie musisz zmywać odżywką, możesz szamponem. Podejrzewam, że po czasie Twoje włoski nie będą potrzebowały tyle oleju i ograniczysz olejowanie do raz w tyg może dwa. Wtedy w między czasie możesz myć odżywką.
W ogóle to napisz jakich kosmetyków używasz i pokaż włoski bo na ślepo to ciężko coś pomóc

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
I właśnie za to kocham hennę
Ja też

Tak w ogóle to bałam się wysuszenia a wcale nic takiego nie zauważyłam. Wczoraj po płukaniu, owszem były takie dziwne w dotyku ale dziś jakby się to odgniotło i są mięciutkie

Oto moje kłaczki, w słoneczku aby pokazać tę wielowymiarość a i tak nie wszystko widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11753-henna.jpg (113,1 KB, 56 załadowań)
Stary 2011-09-24, 12:05   #42561
pati_bc
Rozeznanie

Mysia zajrzałam do codziennika i ładnie to wygląda. Ale najważniejsze abyś to Ty się dobrze czuła Może rzeczywiście spróbuj innej stylizacji

Maliniarko jak zawsze ślicznie

Ups... zrobił mi się drugi post
Stary 2011-09-24, 12:12   #42562
ojala
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Podczytuję Was od dawna i podziwiam wszystkie fale i loki Do tej pory nie czułam potrzeby żeby się ujawniać, próbowałam działać na własną rękę, stosując się mniej więcej do tego, co mogłam wyczytać na forum . I było całkiem nieźle, muszę to przyznać. Polubiłam się nawet z moimi włoskami od lat maltretowanymi grzebieniami, szczotkami, 'agresywnymi' szamponami... A wszystko dzięki zmianie pielęgnacji, której uczę się od Was! Pojawił się jako taki skręt, jednak ciągle walczę z wyeliminowaniem puchu i natrętnym przyklapem, raz z lepszym skutkiem, raz z gorszym

Zazwyczaj włosy przy skalpie myję szamponem BD, na razie nie mogę się przekonać do mycia moich cienkich i często przyklapniętych włosów samą odżywką. Potem często Isana z babassu, czasem pogrzeszę Nivea FC d/s Zabezpieczam balsamem Joanna z mlekiem i miodem, od czasu do czasu nałożę żel i schną same

Wczoraj był podobny zestaw, ale pojawił się efekt niepożądany - skalp swędzi mnie, że hej i zastanawiam się co z tym fantem zrobić. Czy umycie dziś włosków szamponem z SLS coś pomoże?
ojala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 12:13   #42563
Maliniarka
Zakorzenienie

Pati ale masz dużo włosów
bardzo mi się podobają po tej hennie widać tę wielowymiarowość, ale na żywo pewine dużo bardziej
(drugi post się robi, jak dodasz zdjęcie i potem coś dopisujesz bez edytowania)

a ja mam zamiar nie farbować, ale mój kolor robi się coraz paskudniejszy i nie wiem co z tym zrobić, może płukankę jakąś ochładzającą, któraś z was próbowała może?

aaaa i próbowałam spać z chustką na głowie, ale nie jedwabną tylko pseudo-jedwabną, śliską ale sztuczną
głową w dół złożoną w trójkąt kwadratową apaszkę przyłożyłam podstawą trójkąta do karku i rogi zawiązałam nad czołem, tak że włosy z tyłu były przykryte chustką, a na górze i po bokach luźno leżały , no i nie ma tragedii, dzisiaj nie robię żadnej reanimacji, bo jest ok
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2011-09-24 o 12:15
Stary 2011-09-24, 12:27   #42564
Ag Rafka
Rozeznanie

Myszko, Malinko-jak zwykle pięknie i mięciutko-dobrze,ze jesteście daleko, bo bym się nie oparła, by nie pomacać.

Photoholic, witamy, widziałam Cię na hennowym chyba. Pokaż włoski i nie czesz na sucho (ja wciaż z tym walczę, też używałam takiej szerokiej szczotki, gdy prostowałam i czesałam wtedy co godzinę, teraz najwyzej grzebień z szerokim rozstawem, najlepiej z odżywką d/s, choć czasem grzeszę i zdarzy mi się na sucho, jak się zestrąkują).

Basiu, tak, praca potrafi nam zjeść wiekszość zycia, ja właśnie czekam na TŻ do 17.00, którego nie widziałam od wtorku rana. I tak co tydzień-malżeństwo weekendowe.

Pati, kolorek śliczny, uwielbiam hennę za jej rudosci i wielowymiarowość. I jakby się mocniej skręciły na dole! A niby henna rozluźnia skręt... I suszu nie widać, ledwie mały puszaczek u góry. Super!

Miss, dawaj tę gładź. U Ciebie i tak połysk super, to nie wyobrażam sobie, jak jest teraz.

Mysia, bardzo fajny efekt! Przeszkadza Ci push up? A większość o niego walczy...

Ja dziś nie dałam Joaśki b/s. Jeśli nie bedzie strąków, to znaczy ,że ona zawiniła wcześniej. Na razie schnę.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 12:38   #42565
ogwiazdka
Wtajemniczenie

GG do ogwiazdka

Hej,
właśnie zdałam sobie sprawę, że moja ignorancja nt pielęgnacji włosów kręconych nie może dłużej trwać i muszę zacząć o nie dbać. Przeczytałam mnóstwo Waszych porad/wątków/informacji (całą pigułkę, o silikonach, o metodach mycia, odżywkach itd) i się całkowicie pogubiłam. Dlatego proszę o pomoc na początek.
Włosy bardzo mi wypadają, dlatego czeszę je raz na 2, 3 dni. Zażywałam tabletki na skórę, włosy i paznokcie (kiedyś Silica, Humavit, obecnie Wellness Oriflame) i paznokcie są piękne, włosy się nie zmieniły. Myję je co 3 dni szamponem Oriflame HairX regenerującym, a później nakładam odżywkę (z tej samej serii), trzymam chwilę i spłukuję. Mokrych włosów aktualnie nie rozczesuję. Czeszę czasem po nocy bo są takie strąkowate, ale jak mam czas to je moczę i pozwalam im samym wyschnąć. Kiedyś suszyłam dyfuzorem (już wiem że źle, bo ciepłym powietrzem) co je mocno podniszczyło.
Załączam zdjęcia loków i proszę o pomoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_4171mb.jpg (12,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7024m.jpg (14,8 KB, 50 załadowań)

Blog zawieszony

ogwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 12:50   #42566
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:

Oto moje kłaczki, w słoneczku aby pokazać tę wielowymiarość a i tak nie wszystko widać
Piękny kolor
I loczki chcą się robić
Stary 2011-09-24, 12:57   #42567
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogwiazdka Pokaż wiadomość
Przeczytałam mnóstwo Waszych porad/wątków/informacji (całą pigułkę, o silikonach, o metodach mycia, odżywkach itd) i się całkowicie pogubiłam. Dlatego proszę o pomoc na początek.
musisz wracać do podwieszonych wątków, zwłaszcza FAQ mnie dużo pomógł no i pigułka oczywiście
Cytat:
Włosy bardzo mi wypadają, dlatego czeszę je raz na 2, 3 dni.
dobrze, może jakąś wcierkę?
Cytat:
Zażywałam tabletki na skórę, włosy i paznokcie (kiedyś Silica, Humavit, obecnie Wellness Oriflame) i paznokcie są piękne, włosy się nie zmieniły.
na wszystko potrzeba czasu
Cytat:
Myję je co 3 dni szamponem Oriflame HairX regenerującym, a później nakładam odżywkę (z tej samej serii), trzymam chwilę i spłukuję.
to nie są dobre szampony i odżywki, napakowane silikonem, jesli czytałaś FAQ i pigułkę to już powinnas wiedzieć , regeneracja zapewne tylko z nazwy i efekt powierzchowny
(pewnie jesteś konsultantką )
Cytat:
Mokrych włosów aktualnie nie rozczesuję. Czeszę czasem po nocy bo są takie strąkowate, ale jak mam czas to je moczę i pozwalam im samym wyschnąć.
większość z nas czesze włosy gdy są mokre, po nałożeniu odżywki do spukiwania lub maski, grzebieniem z szerokim rozstawem zębów
Cytat:
Kiedyś suszyłam dyfuzorem (już wiem że źle, bo ciepłym powietrzem) co je mocno podniszczyło.
dyfuzor będzie pomocny, ale pielęgnacj to podstawa

ładna dziewczyna i włoski też zapowiadają się na bardzo ładne

podjęłaś już jakieś kroki? były zakupy włosowe?

zajrzałam jeszcze na bloga, czasem włoski wyglądają całkiem ładnie, a czasem sianko i spuszone
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2011-09-24 o 13:14
Stary 2011-09-24, 13:11   #42568
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
nigdy w życiu nie użyłam żelu sklepowego, nie wiem czy w to wchodzić w ogóle (mam do stylizacji tylko lniany-wczoraj ugotowałam i niveę fc)
nie l;ubię sztywności, strąkowatości...sama nie wiem

w ogóle to już nie wiem czy chce mi się próbować nowych rzeczy, jestem jakaś zniechęcona i nie mam pieniążka
jak dobrze odgnieciesz sucharki żeby nie było strąków (chociaż ja akurat lubię czasem troszkę zostawić ) to ma podstawową przewagę nad lnianym - daje większy efekt push-up

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
bardziej mi się podobają te przyciemnione włoski
mi też
Stary 2011-09-24, 13:15   #42569
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
jak dobrze odgnieciesz sucharki żeby nie było strąków (chociaż ja akurat lubię czasem troszkę zostawić ) to ma podstawową przewagę nad lnianym - daje większy efekt push-up
u mnie największy push-up jest po wcieraniu nerila na suchą skórę z głową w dół: efekt króla lwa
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-24, 13:18   #42570
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
katie, przesliczne!!! gęste i takie równiutkie!
a powiedz mi tu po cichutku.. jak zeszłas z tak jasniutkiego blondu do tego, co mas zteraz? Bo to poziom 6, prawda? Ja farbowałam poziomem 9 od kwietnia, wiec po lecie mam na czubku i po bokach wypłowiała 10. A odrost 7. ALbo bede chodzic z ombre hair albo przyciemnię. Ty to zrobiłas wellatonem?
a komplementy męza potrafią zabic
dziękuję no bardzo gęste zawsze były, aż mnie to wkurzało i kazałam fryzjerce tak ścinać, żeby zabierać jak najwięcej objętości... a teraz przy falo-lokach mi się ta burza nawet podoba
co do farbowania, to pod koniec blondowania robiłam Wellatonem 12/1, potem przyciemniłam mieszanką L'oreali z poziomu 9tego (Hollywood 9.0 i Stockholm 9.1), przy kolejnym farbowaniu był Loreal Sublime Mousee 83, ale to była porażka bo robi siano z włosów, a potem już zaryzykowałam 2 poziomy niżej Wellatonem 6/73 (znajoma fryzjerka radzila mi schodzić po 1 poziomie, ale już żal było mi ciąglwe włosów na długościach męczyć). Ogólnie wszystko jest w moim albumie włosowym (w podpisie) starałam się wszystko robić na obniżonych wodach, albo w przypadku mousse bez obniżania ale na wilgotnych włosach
tylko ja byłam pewna że chcę iść w ciepły brąz z chlodno-neutralnego blondu, dlatego na początku mieszałam naturę z popielem, a potem już szłam w ciepłe odcienie
jakby co to pytaj, to (pewnie z małym opóźnieniem jak to ja ) opiszę co trza w razie wątpliwości

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości