Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1418 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 15:20   #42511
ewcia1807
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ale się zapusciłam w naszym wątku
Miałam sporo na głowie ostatnio (loków też). To przyjazd mamy, to wyjazd do PL, to przyjazd tesciowej itd.

W końcu jestem, ale mam mieszane uczucia co do tej całej pielęgnacji CG Stosuję sie do waszych porad i staram sie pielegnować moje loczki jak należy (zakupiłam nawet polecane odżywki jak byłam w PL). Jestem z Wami już dobrych parę miesięcy, a tu dufa

Powiem tak: umyję delikatnym szamponem włosy, nakładam odżywkę, raz w tygodniu maskę, zawijam mokre w koszulkę, schną same i... włosy są oklapnięte, puszą się, a loczki tak delikatne, że najmniejszy powiew wiatru je deformuje

A teraz tak: umyję, nakładam odżywkę, zawijam w koszulkę, nakładam piankę (i ewentualnie jakis inny specyfik z silikonami, w każdym bądź razie niezgodny z CG), jak juz są wilgotne suszę dyfuzorem, dalej krem z silikonami lub trochę żelu na suche już włosy i... efekt to drobne loczki, które długo się trzymają, fryzura uniesiona, oczywiscie trochę puchu nadal jest, ale nadaje on objętosci moim cienkim włosom.

Tak więc jesli chcę uniknąć stosowania tych wszystkich złych specyfików na co dzień, to muszę wiązać włosy żeby jakos wyglądać. Jednak na większe wyjscia muszę nałożyć te wszystkie chemikalia
Od jakiego czasu stosujesz CG?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:32   #42512
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta501 Pokaż wiadomość
Przyciemniam, ale nie ukrywam, że wolałabym mieć trochę jaśniejsze włosy, ale rozjaśniania się boję - pewnie nic by mi już na głowie nie zostało, bo rzadziznę mam okrutną.......
Z internetu korzystam w pracy (w domu mam kiepskie łącze niestety) więc jeżeli znajdę jakieś fotki "do ludzi" to wrzucę, ale pewnie dopiero w poniedziałek
Pozdrawiam wszystkie zakręcone i kończę dzień pracy
no to czekamy
na pewno lepiej przyciemniać niż rozjaśniać jesli już musisz farbować, możesz też rozważyć hennę, ale nie wiem jak z siwizną w tym przypadku
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ubezdźwięcznienie końca wyrazu to przecież norma w języku polskim. Prawo wygłosu absolutnego. Myśląc "kod", mówimy tak naprawdę "kot"
Często Polacy i w języku angielskim ubezdźwięczniają końcówki. Podobno po tym ich najłatwiej poznać (jak już mają prawidłowy akcent itd.).
tak, wiem ale wszystko da się wykorzenić, nawet te nasze ubezdźwięcznienia , ja teraz nie wiem jak będę mówić, 3 m-ce nie mówiłam po angielsku, a teraz jeszcze mam ten aparat na zęby i trochę seplenię czasem

a ja dosycham

wiecie, przeczytałam w blogu Volyovy https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10155
i doszłam do wniosku, że tak siebie postrzegam, wcześniej były "niedorobione proste włosy", teraz są "niedorobione" loki
ale co ja na to poradzę, że gdy się jakaś rurka choćby najmniejsza pojawi to skaczę z radości, a jak oglądam kręcone kręciołki (a nawet inne falujące) to zazdrość mnie zżera i dostaję ślinotoku (w dowolnej kolejności)

może jest tak, że brak pewności siebie tak działa, a może tak, że trawa zawsze zieleńsza po drugiej stronie płotu, a kobieta zadowoloną z siebie w 100% bywa rzadko, żeby nie powiedzieć "nigdy"

zastanawiam się czy przyjdzie moment na akceptację włosów jakie są, a nie wymuszanie na nich tego by były jakie bym chciała (jak już wspominałyście: najlepiej codziennie inne, a jednocześnie perfekcyjne)

i oto odpowiedź dlaczego wypadają: czują, że ich nie kocham tak jak powinnam
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-23 o 15:34
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:38   #42513
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Od jakiego czasu stosujesz CG?
Jestem z wami już z rok, ale tak poważnie wzięłam się za włosy około marca czyli będzie 6 może 7 miesięcy

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:44   #42514
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem z wami już z rok, ale tak poważnie wzięłam się za włosy około marca czyli będzie 6 może 7 miesięcy
To rzeczywiście sporo czasu, widocznie ta metoda Ci nie odpowiada. Wydaje mi się, ze po takim czasie włosy powinny już inaczej reagować.

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:45   #42515
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem tak: umyję delikatnym szamponem włosy, nakładam odżywkę, raz w tygodniu maskę, zawijam mokre w koszulkę, schną same i... włosy są oklapnięte, puszą się, a loczki tak delikatne, że najmniejszy powiew wiatru je deformuje
Cytat:
A teraz tak: umyję, nakładam odżywkę, zawijam w koszulkę, nakładam piankę (i ewentualnie jakis inny specyfik z silikonami, w każdym bądź razie niezgodny z CG), jak juz są wilgotne suszę dyfuzorem, dalej krem z silikonami lub trochę żelu na suche już włosy i... efekt to drobne loczki, które długo się trzymają, fryzura uniesiona, oczywiscie trochę puchu nadal jest, ale nadaje on objętosci moim cienkim włosom.
ja myślę, że najlepszy złoty środek, może nie nakładaj pianki, ale żel i wysusz dyfuzorem do 80%, ewentualne poprawki zrób po doschnięciu
nie musisz pakować pianki i silikonów chyba od razu, zobacz jak to się będzie prezentować...
a jeśli musisz, to może po prostu Twoje włoski lubią silikony, pamiętaj wtedy o oczyszczaniu raz na jakiś czas slsem

dawałaś jakieś odżywki lekkie b/s? one też potrafią zmienić wygląd włosów

zmieniaj, próbuj, obserwuj, zapisuj w końcu znajdziesz dobre wyjście z sytuacji
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:45   #42516
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny
Miałam sporo na głowie ostatnio (loków też). To przyjazd mamy, to wyjazd do PL, to przyjazd tesciowej itd.

W końcu jestem, ale mam mieszane uczucia co do tej całej pielęgnacji CG Stosuję sie do waszych porad i staram sie pielegnować moje loczki jak należy (zakupiłam nawet polecane odżywki jak byłam w PL). Jestem z Wami już dobrych parę miesięcy, a tu dufa

Tak więc jesli chcę uniknąć stosowania tych wszystkich złych specyfików na co dzień, to muszę wiązać włosy żeby jakos wyglądać. Jednak na większe wyjscia muszę nałożyć te wszystkie chemikalia
Z tego co piszesz wynika,że twoje włosy lubią silikony.Wydaje mi się , ze nie powinnaś z nich całkowici rezygnować. Może używaj kosmetyków zgodnych z CG i jakiegoś kosmetyku ze silikonem. Niektóre włosy już tak mają że lepiej im ze silikonami niż bez.
Kurcze chciałabym pomóc ale nie wiem czy dobrze radze na pewno mądrzejsze głowy pomogą
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:46   #42517
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

A potem jest coś do stylizacji, bo chyba nie i pewnie dlatego włosy tak się zachowują. Spróbuj pougniatać z żelem czy choćby odżywką bs, a powinno być dużo inaczej
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:18   #42518
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Tak sie wkręciłam, ze mogłabym myc włosy dwa arzy dziennie nawet w nocy mi się snią fale, loczki i ugniatanie. Dzis o 2 w nocy obudziłam się i wpadąłm na jakis genialny pomysł odnosnie obsługi moich włosów. Był tak fantastyczny, że az posżłam do kuchni napic się herbaty. Zadowolona posżłam spac i.. zupełnie nie pamietam co to miało być.. :-P
No nieźle Mnie się nic nie śni (chociaż możliwe że coś ostatnio..) ale mogłabym myć włosy codziennie, ale one tego nie potrzebują No i w sumie nie mam tyle czasu na suszenie ich potem.

Szukałam dzisiaj i szukałam tej kopalni, znalazłam pustą półkę w Naturze po odżywkach Artiste Tylko żele były i fioletowy mnie skusił I balsam Nivei FC jest wszędzie w promocji...
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 17:01   #42519
Chatul
ma zielone pojęcie

Co myślicie o żelu, który ma taki skład:
Aqua, Panthenol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Allantoin, Retinyl Palmitate, Calcium Gluconate, Carbomer, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum, Sodium Hydroxide.

To jest żel łagodzący po opalaniu Ziai Ale na moich włosach świetnie się spisuje

Cytat:

A teraz tak: umyję, nakładam odżywkę, zawijam w koszulkę, nakładam piankę (i ewentualnie jakis inny specyfik z silikonami, w każdym razie niezgodny z CG), jak juz są wilgotne suszę dyfuzorem, dalej krem z silikonami lub trochę żelu na suche już włosy i... efekt to drobne loczki, które długo się trzymają, fryzura uniesiona, oczywiscie trochę puchu nadal jest, ale nadaje on objętosci moim cienkim włosom.

Więc może Tobie po prostu nie pasuje metoda CG? Moje włosy też lubią sylikony, więc nie rezygnuję z ich stosowania. Każde włosy są inne, więc potrzebują innej pielęgnacji
Stary 2011-09-23, 17:40   #42520
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Mi tam zauważyłam ani plunking czy odwrócony plunking nie służą, jedynie dyfuzor daje moich włosom kopa
Ja nie używam suszarki, więc jakoś trzeba sobie radzić
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
ale masz skręt ciekawe czy zacznie się wyżej przesuwać
Chciałabym, ale zmusić ich jakoś nie mogę
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Nie ma zdjęcia z kawą Bardzo dobre zachowanie po reanimacji.
Nie mogę się doczekać, aż skręt pójdzie wyżej
Po cichu ma to liczę
Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
oj ja miałam ostatnio identycznie zmyłam rycyne pottersem a raczej myślałam że zmyłam nie wyglądało to za ciekawie
Dziś nawet nawet to wygląda, ale na jutrzejszą randkę muszę rano umyć
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Spiralki Masz delikatne włoski, prawda? Bo na zdjęciach tak wyglądają
Bardzo delikatne, chociaż po dwumiesięcznym olejowaniu jest progres.
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
podobają mi się strasznie od połowy i na końcówkach, ciekawe czy zaczną się kręcić wyżej
Tego najstarszy Indianin nie wie

Robiąc rano zdjęcia przekonałam się, że mam tak zwane gniazdo - przerzedzenie na czubku Spróbuje Seboradinu, bo muszę je zaczesywać - to wygląda jak blizna po jakimś wypadku, zawsze to miałam, ale przy tej długości jakoś bardziej widać. Tyle, że z tego, co pamiętam nigdy nie rozwaliłam sobie łebka
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 18:36   #42521
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Aqua, Panthenol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Allantoin, Retinyl Palmitate, Calcium Gluconate, Carbomer, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum, Sodium Hydroxide.

To jest żel łagodzący po opalaniu Ziai Ale na moich włosach świetnie się spisuje
Podoba mi się! Szukałam czegoś podobnego, chyba go kupię.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 18:42   #42522
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:

O rety Krążę koło niego i się nie mogę zdecydować, zapach mnie odstrasza (identyczny ma peeling gommage sopot) :P Ale skład cacy (konserwanty se średnie ale każdemu szkodzi co innego ;] )

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 18:51   #42523
yarrowia
Zadomowienie

A te wszystkie parabeny nie są złe?

Czy wszystkie produkty z Cien med pojawiają się tylko czasami w Lidlu, czy niektóre są na stałe?
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:09   #42524
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Tak sie wkręciłam, ze mogłabym myc włosy dwa arzy dziennie nawet w nocy mi się snią fale, loczki i ugniatanie. Dzis o 2 w nocy obudziłam się i wpadąłm na jakis genialny pomysł odnosnie obsługi moich włosów. Był tak fantastyczny, że az posżłam do kuchni napic się herbaty. Zadowolona posżłam spac i.. zupełnie nie pamietam co to miało być.. :-P

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
i doszłam do wniosku, że tak siebie postrzegam, wcześniej były "niedorobione proste włosy", teraz są "niedorobione" loki
cieszę się, że zajrzałaś do tego wpisu i że Ci się spodobał (chyba )
ten cytat z morskimi falami wydawał mi się tak trafiony, że bardzo chciałam się z Wami nim podzielić
ja też staram się zaakceptować fakt mojej falistej natury - mocno falistej, ale to i tak fale i trzeba je mocno zachęcić, aby się skręciły

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Potrzebuję porady - mam keratynę, której ważność skończyła się w czerwcu i wytrącił się w niej taki ciemny osad, takie farfocelki pływają

myślicie, że moge ją jeszcze zużyć, czy tylko do kosza sie nadaje

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:16   #42525
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cześć dziewczęta

Cytat:
ale co ja na to poradzę, że gdy się jakaś rurka choćby najmniejsza pojawi to skaczę z radości, a jak oglądam kręcone kręciołki (a nawet inne falujące) to zazdrość mnie zżera i dostaję ślinotoku (w dowolnej kolejności)

może jest tak, że brak pewności siebie tak działa, a może tak, że trawa zawsze zieleńsza po drugiej stronie płotu, a kobieta zadowoloną z siebie w 100% bywa rzadko, żeby nie powiedzieć "nigdy"

zastanawiam się czy przyjdzie moment na akceptację włosów jakie są, a nie wymuszanie na nich tego by były jakie bym chciała (jak już wspominałyście: najlepiej codziennie inne, a jednocześnie perfekcyjne)

Po latach walki z wypadaniem włosów jestem dokładnie tego samego zdania

Włosy kręcą mi się od 10 roku życia (choć mam wrażenie, że i jako dziecko miałam luźne fale w typie 2a) i zawsze miałam do nich jakieś "ale". Dla mnie wtedy tzw. prawdziwe loki miała moja koleżanka - afro sprężyny a ja z moimi kłaczkami czułam się właśnie niedorobiona , choć w najlepszych czasach (czytaj: kiedy jeszcze miały siłę walczyć z moją pokraczną pseudo pielęgnacją) kręciły się od samej głowy i pewnie przy odrobinie miłości z mojej strony zahaczyłyby nawet o 3a. Jednak moje wieczne negatywne nastawienie i próby zmuszania ich do układania wbrew ich woli sprawiły, że i ja i one nie byliśmy najszczęśliwsi no i wypadały sobie, co dodatkowo mnie złościło.
Oczywiście nie będę twierdzić, że wystarczy kochać swoje włosy i zaraz zaczną lepiej trzymać się głowy - nie. Jest milion innych czynników wpływających na wypadanie. Jednakże na pewno psychika ma równie duży wpływ na stan naszego organizmu. Wśród typów łysienia jest tzw. telogenowe, które m.in. uaktywnia się po wydarzeniach bardzo obciążających emocjonalnie ( typu śmierć w rodzinie, utrata pracy, rozwód). Czasem mija samoistnie, ale czasem wskutek długotrwałego stresu może przekształcić się w stan przewlekły. Idąc dalej tym tropem, można zaryzykować podejrzenie, że suma złych myśli nt. złego wyglądu włosów i związany z nimi stres może paradoksalnie doprowadzić do pogorszenia ich stanu. Brzmi to może trochę jak czary-mary, ale przecież nawet lekarze mówią jak ważne jest właściwe nastawienie - na przykład w leczeniu chorób (w tym nowotworowych)

Powiem wam coś Rok temu skończyłam 30 lat i nagle stwierdziłam, że całe życie przejmowałam się bzdurami i że sama sobie dokładałam zmartwień, kompleksów i trudnych sytuacji. Zmieniłam nastawienie i... minął rok a na mojej głowie pojawiły się pierwsze baby hair a dziś, po kolejnych sześciu miesiącach i silnym postanowieniu pokochania włosów takimi jakie są... nagle zmniejszyło się wypadanie. Z dnia na dzień
Owszem, biorę suplement, bardzo się troszczę o te moje kłaczki, ale... jestem pewna, że między stanem umysłu a włosami istnieje pewna synergia.

Ufff, rozpisałam się

Tak wo ogóle to nagrzeszyłam. Sięgnęłam po starą odżywkę Goldwella z silikonami ale w składzie był jojoba i hydrolizowany jedwab... no i co? skręt mi wrócił duża partia loków (nie wszystkie) prezentuje książkowe 2c.
Nigdy nie zrozumiem moich włosów. Przecież silikony im ponoć nie służą
Stary 2011-09-23, 19:17   #42526
Volyova
Rozeznanie

Cytat:

A napiszesz jakie produkty stosujesz?
Może być tak, że jakiś składnik Cię "spusza" lub "oklapia", hmmm
albo czegoś brakuje, np. są za ciężkie
Może zrobisz wpis w Codzienniku?

Dumna fala (klik)

Stary 2011-09-23, 19:29   #42527
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Nie będziesz. za piękny kolor
Historię włosową - co robiłaś, od kiedy jesteś kręconowłosa, jak dbałaś i w jaki sposób dbasz obecnie.
Na pewno będzie pięknie.
Aż mnie się ponownie hennować zachciało
Dziękuję Pohennowane czekam na "dojście" bo włoski już zmieniły kolor od rana
Co do historii włosowej to już mam koncepcję.

Cytat:

Bardzo podoba mi się to zdanie
Również przeczytałam wpis i bardzo mi się spodobał. W słowach Tulipanny znalazłam tyle prawdy, że aż się sama zdziwiłam, mimo tego, że to w sumie oczywiste. Zapisałam sobie to aby wracać, kiedy będę mieć chwilę zwątpienia
Nigdy nie będę mieć loków ale cieszę się, że nie jestem prostowłosa. Przez to czuję się wyjątkowa Ależ jestem skromna Loki są piękne ale fale również i trzeba o tym pamiętać, zaakceptować i nie narzekać

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta

Po latach walki z wypadaniem włosów jestem dokładnie tego samego zdania

Włosy kręcą mi się od 10 roku życia (choć mam wrażenie, że i jako dziecko miałam luźne fale w typie 2a) i zawsze miałam do nich jakieś "ale". Dla mnie wtedy tzw. prawdziwe loki miała moja koleżanka - afro sprężyny a ja z moimi kłaczkami czułam się właśnie niedorobiona , choć w najlepszych czasach (czytaj: kiedy jeszcze miały siłę walczyć z moją pokraczną pseudo pielęgnacją) kręciły się od samej głowy i pewnie przy odrobinie miłości z mojej strony zahaczyłyby nawet o 3a. Jednak moje wieczne negatywne nastawienie i próby zmuszania ich do układania wbrew ich woli sprawiły, że i ja i one nie byliśmy najszczęśliwsi no i wypadały sobie, co dodatkowo mnie złościło.
Oczywiście nie będę twierdzić, że wystarczy kochać swoje włosy i zaraz zaczną lepiej trzymać się głowy - nie. Jest milion innych czynników wpływających na wypadanie. Jednakże na pewno psychika ma równie duży wpływ na stan naszego organizmu. Wśród typów łysienia jest tzw. telogenowe, które m.in. uaktywnia się po wydarzeniach bardzo obciążających emocjonalnie ( typu śmierć w rodzinie, utrata pracy, rozwód). Czasem mija samoistnie, ale czasem wskutek długotrwałego stresu może przekształcić się w stan przewlekły. Idąc dalej tym tropem, można zaryzykować podejrzenie, że suma złych myśli nt. złego wyglądu włosów i związany z nimi stres może paradoksalnie doprowadzić do pogorszenia ich stanu. Brzmi to może trochę jak czary-mary, ale przecież nawet lekarze mówią jak ważne jest właściwe nastawienie - na przykład w leczeniu chorób (w tym nowotworowych)

Powiem wam coś Rok temu skończyłam 30 lat i nagle stwierdziłam, że całe życie przejmowałam się bzdurami i że sama sobie dokładałam zmartwień, kompleksów i trudnych sytuacji. Zmieniłam nastawienie i... minął rok a na mojej głowie pojawiły się pierwsze baby hair a dziś, po kolejnych sześciu miesiącach i silnym postanowieniu pokochania włosów takimi jakie są... nagle zmniejszyło się wypadanie. Z dnia na dzień
Owszem, biorę suplement, bardzo się troszczę o te moje kłaczki, ale... jestem pewna, że między stanem umysłu a włosami istnieje pewna synergia.

Ufff, rozpisałam się

Tak wo ogóle to nagrzeszyłam. Sięgnęłam po starą odżywkę Goldwella z silikonami ale w składzie był jojoba i hydrolizowany jedwab... no i co? skręt mi wrócił duża partia loków (nie wszystkie) prezentuje książkowe 2c.
Zawsze twierdziłam, że pozytywne myślenie może wszystko zmienić. Wiadomo, marudzimy, narzekamy, martwimy się czasem na zapas a czasem zbytnio rozdmuchując sprawę ale jednak pozytywne myślenie, zaakceptowanie pewnych rzeczy bardzo ułatwia życie.

Cieszę się, że wypadanie się zmniejszyło czekam aż u mnie to nastąpi. Czasem narzekam na to ale wierzę, że kiedyś w końcu będę mieć znowu gęste włosy jak wcześniej

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-23 o 19:21
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:10   #42528
Ag Rafka
Rozeznanie

Dzięki, dziewczynki za spostrzezenia po cięciu. Jestem trzy strony do tyłu, trochę juz nadrobiłam, ale nie mam siły cytować, zwłaszcza ze jeszcze sporo dziś do zrobienia w planach.Już po "robocie" oddam się przyjemnosciom, czyli zaopiekuję się włoskami. Jak zwykle w piatek-olejowanie, wczoraj kupiłam lniany w spożywczym i zamierzalam dziś użyć. Jednak przejrzały mi dwa banany i szkoda mi je wyrzucić. Wiem jednak,ze banana lepiej nie dawać na noc, bo im dlużej siedzi, tym trudniej zmyć. Co zrobić? Jest sens wrzucić banana np. z maską gloria, miodkiem i cytryną na godzinę , spłukać i położyć olej na noc na wilgotne? Jeśli dziś ich nie użyję, do następnego mycia nie dotrwają. A z kolei szkoda mi nie uzyć oleju(bo nowy-tym chęć większa), no i w tygodniu nie mam jak olejować, bo myję wieczorem.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 20:13   #42529
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
A może akurat tą odżywkę lubisz Nie ma co się zrażać tak na maksa do silikonów, aa np. bardzo lubię maski joanny naturii, a one mają i silikon i parafinę, a czasem używam, szampon z SLES na jakiś czas i można używać od czasu do czasu

Również przeczytałam wpis na blogu Volyova o falkach - naprawdę prawdziwy i budujący i zapisałam sobie

Samej ciężko było mi się pogodzić, że mam fale, ale od kiedy je pokochałam, nawet nie robią mi numerów i układają się lepiej

Założyłam blog tu na wizażu, tak jak kilka z Was o pielęgnacji moich zakrętasków
Stary 2011-09-23, 21:08   #42530
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Hej dziewczyny
No właśnie, dawno Cię tu nie było stosuj to co podoba się Twoim włosom nie martwiłabym się tym, że akurat trafiło na kosmetyki niezgodne z CG ważne, że znalazłaś to co na kłaczki działa [też bym tak chciała ].

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Potrzebuję porady - mam keratynę, której ważność skończyła się w czerwcu i wytrącił się w niej taki ciemny osad, takie farfocelki pływają

Używałam takiej i działała, włosy są na miejscu ile Ci jej zostało? Po prostu zużyj jak najszybciej

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:19   #42531
Rilla82
Zakorzenienie

Spróbowałam dzisiaj patentu z tą odwróconą koszulką i chyba niezbyt sprawnie mi to poszło, bo skręt mniejszy niż zawsze (czy ktoś może dokładnie opisać, jak to zrobić, żeby włosy się fajnie zharmonijkowały, ale nie pogniotły?), ale zrobiła się fajna objętość, więc nie marudzę. Wciąż jeszcze trochę suchelców sterczy, ale jest zdecydowanie lepiej niż miesiąc temu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy 23.09 002.jpg (53,8 KB, 52 załadowań)
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:29   #42532
Ag Rafka
Rozeznanie

Melduję,że Jantar dostępny na DOZie

Myszko, rzuć linkiem do bloga.

Volyova, w mojej pływają farfocle, choć ma sporo do terminu.

Idę olejować lnianym, banana odpuszczam, za późno, a spać się chce i książka czeka.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-09-23 o 21:32
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:29   #42533
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Witajcie
Ja tylko na chwilkę, niedawno wróciłam z zajęć (TŻ mnie ostatnio przebija, jest jeszcze w pracy - od 6 rano)
Cudowne loki i fale na ostatnich stronach. Każde bez wyjątku są absolutnie piękne

Cytat:
Zdaj Basiu relację po wyschnięciu, jak znajdziesz chwilkę
Fajnie wyszło. Byłam zadowolona (w pracy bardzo się potargałam, ale to nic ). Wrócił mocniejszy skręt, pomogło też podcięcie no i na 100% olejki i inne mazidła dodane do maski.
Pierwszy raz użyłam olejku rycynynowego

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Mały Newsik Moja recenzja trafiła do II etapu konkursu na blogu Anwen Cieszę się bo nie miałam nigdy szczęścia w konkursach a tu dobry rok
Chyba zgadniecie, która jest moja
Zgadniecie

Cytat:
Zdjęć brak Ciesze się jednak, że jest dobry efekt, ostatnio narzekałaś.
Przepraszam, ale nie mam za bardzo czasu na zrobienie zdjęcia. Jak już minie szaleństwo w pracy, postaram się nadrobić zaległości i uzupełnię dziennik.

Cytat:
Ech - czerwona z odżywiających ma tylko olej rycynowy i panthenol daleko. Może obciążyć.
Fioletowa ma olej słonecznikowy i hydrolizowany jedwab, więcej zapachów. To dopiero może obciążyć!
Granatowa najciekawsza - ceramidy i cholesterol. Tez sporo zapachów.
Poza tym wszystkie początki są identyczne, silikon 4, więc sporo, zaś składniki odżywcze dość daleko, jednak w prawdopodobnie w optymalnych stężeniach.
To tak na pierwszy rzut oka.
Dziękuję za szybką analizę. Przypuszczałam, że będzie coś w tym rodzaju. Ale zamierzam dokapywać mazidełka i olejki.

Cytat:
Twoje włoski są piękne
Dziękuję, ale nie wklejałam ostatnio zdjęć włosów. Może to nie moje

Cytat:

cieszę się, że zajrzałaś do tego wpisu i że Ci się spodobał (chyba
Ja również czytałam. Bardzo mi się podoba. Już dawno dodałam Twój blog do ulubionych

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:03   #42534
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Ja używałam przeterminowanej z 3 miesiące, też wytrąciły się takie farfocelki i działała dobrze

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

Myszko, rzuć linkiem do bloga.
Proszę - https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=700338

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja tylko na chwilkę, niedawno wróciłam z zajęć (TŻ mnie ostatnio przebija, jest jeszcze w pracy - od 6 rano)
Cudowne loki i fale na ostatnich stronach. Każde bez wyjątku są absolutnie piękne

Fajnie wyszło. Byłam zadowolona (w pracy bardzo się potargałam, ale to nic ). Wrócił mocniejszy skręt, pomogło też podcięcie no i na 100% olejki i inne mazidła dodane do maski.
Pierwszy raz użyłam olejku rycynynowego
Świetnie, że włoski miały się dobrze

Po oleju z pestek brzoskwini i garnierze z karite z dodanymi proteinami dzisiaj ładnie, chyba znowu się z nim polubię Zdjęcia z nieodgniecionym żelem, jutro rano odgniotę, gdzieś tam nawet jakiś korkociąg się zrobił

Jutro robimy sobie z TŻ-tem, siostrą i jej narzeczonym wycieczkę do Częstochowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00887.jpg (43,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00878.jpg (34,8 KB, 36 załadowań)
Stary 2011-09-23, 22:07   #42535
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Ja również czytałam. Bardzo mi się podoba.
Dziękuję

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Dzięki za odzew dot. keratyny - uspokoiłyście mnie
To spokojnie ją sobie wykończę. Dzisiaj ją dokapałam do Alterry morelowej (już mam ) - ciekawa jestem co z tego wyjdzie.

Dumna fala (klik)

Stary 2011-09-23, 22:14   #42536
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

To spokojnie ją sobie wykończę. Dzisiaj ją dokapałam do Alterry morelowej (już mam ) - ciekawa jestem co z tego wyjdzie.
Koniecznie zrób zdjęcia po alterce
Stary 2011-09-23, 22:20   #42537
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Korkociągiiiii tak coś czuję

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:43   #42538
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Mgiełko - isany spróbuj, jak będzie tańsza w ross Najwyżej będziesz mieszać z innym, albo dawać mniej, ja już mam taką wypracowaną ilość isany, która mi nie skleja, a dobrze utrwala, bo na początku dawałam za dużo i czasem miałam przykurzone włosy
tak zrobię

Cytat:
Kontynuować. Nie przestawać. zabezpieczać, bo to naturalne zachowanie - woda odparowuje, bo i emolient przestaje ją zatrzymywać.
Możesz w ciągu dnia popsikać lnianym żelem, Jantarem odzywką, by je odświeżyć. Kiedy wyschnie psikadło, odgnieć delikatnie. Z czasem i taki zabieg będzie zbędny...
no to będę coś kombinować a pięlęgnowac zamierzam dalej mam mocne postanowienie, ale zobaczymy jak rzeczywistosć uczelniana wpłynie na to.

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
o matko kochana zdięcie 1 i 2 kopara mi opadła
no chyba żartujesz! ty której włosy ja sobie oglądam żeby powzdychać
Dziekuję

Cytat:
no to chyba jeszcze poczekam albo wyproszę Mgiełkę o próbki
cały zestaw ci mogę przygotować jak się spotkamy (tylko pudełeczek musze naszukac )

Cytat:
Napisane przez aneta501 Pokaż wiadomość
Piszę, bo muszę wyrazić swój podziw nad włosowymi zmianami MgielkaM Maliniarka katie100

Ja po roku "pieszczenia się" z moimi włosami nie mogę się pochwalić aż tak spektakularnymi efektami - choć efekty widać
ojej dziękuję strasznie mi miło. A co do Ciebie to czytałam dalej, ze silikony ci służą... hmm może nic na siłę. Może czyste CG ci najzwyczajniej nie służy? Tak jak dziewczyny piszą stosowane z rozwagą nawet silikony nie są az tak złe.

Cytat:

a ja dosycham

pokażesz ?
aaaa to może moje wypadaja z tego samego powodu

Cytat:

Po oleju z pestek brzoskwini i garnierze z karite z dodanymi proteinami dzisiaj ładnie, chyba znowu się z nim polubię Zdjęcia z nieodgniecionym żelem, jutro rano odgniotę, gdzieś tam nawet jakiś korkociąg się zrobił
ekstra są a jak sie odgniecie i będą taaakie mieciusie jak zazwyczaj u Ciebie na zdj to juz w ogole

Cytat:

zrób zdjęcia koneicznie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Korkociągiiiii tak coś czuję
oooo taaaaakkkkk korkociągi ja Altere morelke uzywam zawsze jak "musze" dobrze wyglądac... super się u mnie sprawdzała na poczatku teraz bardziej eksperymentuje ale zapasy robie zawsze jak jest promocja

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-09-23 o 22:44
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:43   #42539
MgielkaM
Zakorzenienie

post się zdublował - wybaczcie

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-09-23 o 22:45
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 23:15   #42540
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Czy wszystkie produkty z Cien med pojawiają się tylko czasami w Lidlu, czy niektóre są na stałe?
Niestety tylko czasami
Cytat:
Dziękuję Pohennowane czekam na "dojście" bo włoski już zmieniły kolor od rana
Co do historii włosowej to już mam koncepcję.
Czekamy

Volyova - dobry wpis
Przeczytałam też po raz setny wpis Tulipanny o pielęgnacji fal - świetnie zebrane do kupy informacje Zapomniałam o nim dawno i sama doszłam do podobnych wniosków okrężną drogą

Myszka - ależ pięknie

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości