|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
|
|
#42512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno lepiej przyciemniać niż rozjaśniać jesli już musisz farbować, możesz też rozważyć hennę, ale nie wiem jak z siwizną w tym przypadku ![]() Cytat:
ale wszystko da się wykorzenić, nawet te nasze ubezdźwięcznienia a ja dosycham ![]() wiecie, przeczytałam w blogu Volyovy https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10155 i doszłam do wniosku, że tak siebie postrzegam, wcześniej były "niedorobione proste włosy", teraz są "niedorobione" loki ale co ja na to poradzę, że gdy się jakaś rurka choćby najmniejsza pojawi to skaczę z radości, a jak oglądam kręcone kręciołki (a nawet inne falujące) to zazdrość mnie zżera i dostaję ślinotoku (w dowolnej kolejności) może jest tak, że brak pewności siebie tak działa, a może tak, że trawa zawsze zieleńsza po drugiej stronie płotu, a kobieta zadowoloną z siebie w 100% bywa rzadko, żeby nie powiedzieć "nigdy" zastanawiam się czy przyjdzie moment na akceptację włosów jakie są, a nie wymuszanie na nich tego by były jakie bym chciała (jak już wspominałyście: najlepiej codziennie inne, a jednocześnie perfekcyjne) i oto odpowiedź dlaczego wypadają: czują, że ich nie kocham tak jak powinnam
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-23 o 15:34 |
||
|
|
|
#42513 |
|
Raczkowanie
|
Jestem z wami już z rok, ale tak poważnie wzięłam się za włosy około marca czyli będzie 6 może 7 miesięcy
|
#42514 |
|
Zakorzenienie
|
To rzeczywiście sporo czasu, widocznie ta metoda Ci nie odpowiada. Wydaje mi się, ze po takim czasie włosy powinny już inaczej reagować.
|
#42515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie musisz pakować pianki i silikonów chyba od razu, zobacz jak to się będzie prezentować... a jeśli musisz, to może po prostu Twoje włoski lubią silikony, pamiętaj wtedy o oczyszczaniu raz na jakiś czas slsem dawałaś jakieś odżywki lekkie b/s? one też potrafią zmienić wygląd włosów zmieniaj, próbuj, obserwuj, zapisuj
|
|
|
#42516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze chciałabym pomóc ale nie wiem czy dobrze radze na pewno mądrzejsze głowy pomogą
|
|
#42517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i w sumie nie mam tyle czasu na suszenie ich potem.Szukałam dzisiaj i szukałam tej kopalni, znalazłam pustą półkę w Naturze po odżywkach Artiste Tylko żele były i fioletowy mnie skusił |
|
|
|
|
#42519 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Co myślicie o żelu, który ma taki skład:
Aqua, Panthenol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Allantoin, Retinyl Palmitate, Calcium Gluconate, Carbomer, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum, Sodium Hydroxide. To jest żel łagodzący po opalaniu Ziai Ale na moich włosach świetnie się spisuje Cytat:
|
|
#42520 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym, ale zmusić ich jakoś nie mogę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo delikatne, chociaż po dwumiesięcznym olejowaniu jest progres. Cytat:
![]() Robiąc rano zdjęcia przekonałam się, że mam tak zwane gniazdo - przerzedzenie na czubku Spróbuje Seboradinu, bo muszę je zaczesywać - to wygląda jak blizna po jakimś wypadku, zawsze to miałam, ale przy tej długości jakoś bardziej widać. Tyle, że z tego, co pamiętam nigdy nie rozwaliłam sobie łebka
|
|
#42521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krążę koło niego i się nie mogę zdecydować, zapach mnie odstrasza (identyczny ma peeling gommage sopot) :P Ale skład cacy (konserwanty se średnie ale każdemu szkodzi co innego ;] )
|
|
|
|
|
#42523 |
|
Zadomowienie
|
A te wszystkie parabeny nie są złe?
![]() Czy wszystkie produkty z Cien med pojawiają się tylko czasami w Lidlu, czy niektóre są na stałe? |
|
|
|
#42524 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
)ten cytat z morskimi falami wydawał mi się tak trafiony, że bardzo chciałam się z Wami nim podzielić ja też staram się zaakceptować fakt mojej falistej natury - mocno falistej, ale to i tak fale i trzeba je mocno zachęcić, aby się skręciły ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Potrzebuję porady - mam keratynę, której ważność skończyła się w czerwcu i wytrącił się w niej taki ciemny osad, takie farfocelki pływająmyślicie, że moge ją jeszcze zużyć, czy tylko do kosza sie nadaje
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
||
|
|
|
#42525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczęta
Cytat:
Włosy kręcą mi się od 10 roku życia (choć mam wrażenie, że i jako dziecko miałam luźne fale w typie 2a) i zawsze miałam do nich jakieś "ale". Dla mnie wtedy tzw. prawdziwe loki miała moja koleżanka - afro sprężyny , choć w najlepszych czasach (czytaj: kiedy jeszcze miały siłę walczyć z moją pokraczną pseudo pielęgnacją) kręciły się od samej głowy i pewnie przy odrobinie miłości z mojej strony zahaczyłyby nawet o 3a. Jednak moje wieczne negatywne nastawienie i próby zmuszania ich do układania wbrew ich woli sprawiły, że i ja i one nie byliśmy najszczęśliwsi no i wypadały sobie, co dodatkowo mnie złościło.Oczywiście nie będę twierdzić, że wystarczy kochać swoje włosy i zaraz zaczną lepiej trzymać się głowy - nie. Jest milion innych czynników wpływających na wypadanie. Jednakże na pewno psychika ma równie duży wpływ na stan naszego organizmu. Wśród typów łysienia jest tzw. telogenowe, które m.in. uaktywnia się po wydarzeniach bardzo obciążających emocjonalnie ( typu śmierć w rodzinie, utrata pracy, rozwód). Czasem mija samoistnie, ale czasem wskutek długotrwałego stresu może przekształcić się w stan przewlekły. Idąc dalej tym tropem, można zaryzykować podejrzenie, że suma złych myśli nt. złego wyglądu włosów i związany z nimi stres może paradoksalnie doprowadzić do pogorszenia ich stanu. Brzmi to może trochę jak czary-mary, ale przecież nawet lekarze mówią jak ważne jest właściwe nastawienie - na przykład w leczeniu chorób (w tym nowotworowych) ![]() Powiem wam coś Rok temu skończyłam 30 lat i nagle stwierdziłam, że całe życie przejmowałam się bzdurami i że sama sobie dokładałam zmartwień, kompleksów i trudnych sytuacji. Zmieniłam nastawienie i... minął rok a na mojej głowie pojawiły się pierwsze baby hair a dziś, po kolejnych sześciu miesiącach i silnym postanowieniu pokochania włosów takimi jakie są... nagle zmniejszyło się wypadanie. Z dnia na dzień ![]() Owszem, biorę suplement, bardzo się troszczę o te moje kłaczki, ale... jestem pewna, że między stanem umysłu a włosami istnieje pewna synergia. Ufff, rozpisałam się ![]() Tak wo ogóle to nagrzeszyłam. Sięgnęłam po starą odżywkę Goldwella z silikonami ale w składzie był jojoba i hydrolizowany jedwab... no i co? skręt mi wrócił duża partia loków (nie wszystkie) prezentuje książkowe 2c.Nigdy nie zrozumiem moich włosów. Przecież silikony im ponoć nie służą
|
|
#42526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A napiszesz jakie produkty stosujesz? Może być tak, że jakiś składnik Cię "spusza" lub "oklapia", hmmm albo czegoś brakuje, np. są za ciężkie Może zrobisz wpis w Codzienniku?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#42527 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czekam na "dojście" bo włoski już zmieniły kolor od rana![]() Co do historii włosowej to już mam koncepcję. Cytat:
![]() Również przeczytałam wpis i bardzo mi się spodobał. W słowach Tulipanny znalazłam tyle prawdy, że aż się sama zdziwiłam, mimo tego, że to w sumie oczywiste. Zapisałam sobie to aby wracać, kiedy będę mieć chwilę zwątpienia ![]() Nigdy nie będę mieć loków ale cieszę się, że nie jestem prostowłosa. Przez to czuję się wyjątkowa Ależ jestem skromna![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Cieszę się, że wypadanie się zmniejszyło
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-23 o 19:21 |
|||
|
|
|
#42528 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki, dziewczynki za spostrzezenia po cięciu. Jestem trzy strony do tyłu, trochę juz nadrobiłam, ale nie mam siły cytować, zwłaszcza ze jeszcze sporo dziś do zrobienia w planach.Już po "robocie" oddam się przyjemnosciom, czyli zaopiekuję się włoskami. Jak zwykle w piatek-olejowanie, wczoraj kupiłam lniany w spożywczym i zamierzalam dziś użyć. Jednak przejrzały mi dwa banany i szkoda mi je wyrzucić. Wiem jednak,ze banana lepiej nie dawać na noc, bo im dlużej siedzi, tym trudniej zmyć. Co zrobić? Jest sens wrzucić banana np. z maską gloria, miodkiem i cytryną na godzinę , spłukać i położyć olej na noc na wilgotne? Jeśli dziś ich nie użyję, do następnego mycia nie dotrwają. A z kolei szkoda mi nie uzyć oleju(bo nowy-tym chęć większa
), no i w tygodniu nie mam jak olejować, bo myję wieczorem.
|
#42529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co się zrażać tak na maksa do silikonów, aa np. bardzo lubię maski joanny naturii, a one mają i silikon i parafinę, a czasem używam, szampon z SLES na jakiś czas i można używać od czasu do czasu Również przeczytałam wpis na blogu Volyova o falkach - naprawdę prawdziwy i budujący i zapisałam sobie ![]() Samej ciężko było mi się pogodzić, że mam fale, ale od kiedy je pokochałam, nawet nie robią mi numerów i układają się lepiej ![]() Założyłam blog tu na wizażu, tak jak kilka z Was o pielęgnacji moich zakrętasków
|
|
|
|
|
#42530 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
stosuj to co podoba się Twoim włosom ważne, że znalazłaś to co na kłaczki działa [też bym tak chciała ].---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
i działała, włosy są na miejscu ile Ci jej zostało? Po prostu zużyj jak najszybciej |
||
|
|
|
#42531 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbowałam dzisiaj patentu z tą odwróconą koszulką i chyba niezbyt sprawnie mi to poszło, bo skręt mniejszy niż zawsze (czy ktoś może dokładnie opisać, jak to zrobić, żeby włosy się fajnie zharmonijkowały, ale nie pogniotły?), ale zrobiła się fajna objętość, więc nie marudzę. Wciąż jeszcze trochę suchelców sterczy, ale jest zdecydowanie lepiej niż miesiąc temu.
|
|
|
|
#42532 |
|
Rozeznanie
|
Melduję,że Jantar dostępny na DOZie
![]() Myszko, rzuć linkiem do bloga. Volyova, w mojej pływają farfocle, choć ma sporo do terminu. Idę olejować lnianym, banana odpuszczam, za późno, a spać się chce i książka czeka.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-09-23 o 21:32 |
|
|
|
#42533 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Witajcie
Ja tylko na chwilkę, niedawno wróciłam z zajęć (TŻ mnie ostatnio przebija, jest jeszcze w pracy - od 6 rano) Cudowne loki i fale na ostatnich stronach. Każde bez wyjątku są absolutnie piękne Fajnie wyszło. Byłam zadowolona (w pracy bardzo się potargałam, ale to nic ). Wrócił mocniejszy skręt, pomogło też podcięcie no i na 100% olejki i inne mazidła dodane do maski.Pierwszy raz użyłam olejku rycynynowego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
. Ale zamierzam dokapywać mazidełka i olejki.Dziękuję, ale nie wklejałam ostatnio zdjęć włosów. Może to nie moje ![]() Ja również czytałam. Bardzo mi się podoba. Już dawno dodałam Twój blog do ulubionych
|
|||
|
|
|
#42534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proszę - https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=700338 Cytat:
Po oleju z pestek brzoskwini i garnierze z karite z dodanymi proteinami dzisiaj ładnie, chyba znowu się z nim polubię Zdjęcia z nieodgniecionym żelem, jutro rano odgniotę, gdzieś tam nawet jakiś korkociąg się zrobił Jutro robimy sobie z TŻ-tem, siostrą i jej narzeczonym wycieczkę do Częstochowy
|
||
|
|
|
#42535 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Dzięki za odzew dot. keratyny - uspokoiłyście mnie To spokojnie ją sobie wykończę. Dzisiaj ją dokapałam do Alterry morelowej (już mam
|
|
|
#42536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#42537 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
tak coś czuję
|
|
|
|
|
#42538 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a pięlęgnowac zamierzam dalej mam mocne postanowienie, ale zobaczymy jak rzeczywistosć uczelniana wpłynie na to.no chyba żartujesz! ty której włosy ja sobie oglądam żeby powzdychać ![]() Dziekuję ![]() cały zestaw ci mogę przygotować jak się spotkamy (tylko pudełeczek musze naszukac )Cytat:
strasznie mi miło. A co do Ciebie to czytałam dalej, ze silikony ci służą... hmm może nic na siłę. Może czyste CG ci najzwyczajniej nie służy? Tak jak dziewczyny piszą stosowane z rozwagą nawet silikony nie są az tak złe.Cytat:
![]() aaaa to może moje wypadaja z tego samego powodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oooo taaaaakkkkk korkociągi ja Altere morelke uzywam zawsze jak "musze" dobrze wyglądac... super się u mnie sprawdzała na poczatku teraz bardziej eksperymentuje ale zapasy robie zawsze jak jest promocja
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-23 o 22:44 |
||||||
|
|
|
#42539 |
|
Zakorzenienie
|
post się zdublował - wybaczcie
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-23 o 22:45 |
|
|
|
#42540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Volyova - dobry wpis ![]() Przeczytałam też po raz setny wpis Tulipanny o pielęgnacji fal - świetnie zebrane do kupy informacje Zapomniałam o nim dawno i sama doszłam do podobnych wniosków okrężną drogą ![]() Myszka - ależ pięknie |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

). To przyjazd mamy, to wyjazd do PL, to przyjazd tesciowej itd.
Stosuję sie do waszych porad i staram sie pielegnować moje loczki jak należy (zakupiłam nawet polecane odżywki jak byłam w PL). Jestem z Wami już dobrych parę miesięcy, a tu dufa
-47-48-49-50 

na pewno mądrzejsze głowy pomogą

No i w sumie nie mam tyle czasu na suszenie ich potem.

i wytrącił się w niej taki ciemny osad, takie farfocelki pływają

duża partia loków (nie wszystkie) prezentuje książkowe 2c.
za piękny kolor