|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
Cytat:
Ale w ogóle to ja z wyprawki nic nie kupiłam w sklepie stacjonarnym, chociaż nie- wanienkę wybraliśmy w Baby Fancie właśnie- tak to wszystko przez internet. Oszczędność nawet 50% (!) a zamawiałam hurtowo, większą ilość rzeczy, więc nawet z przesyłką nadal było to o wiele bardziej opłacalne. Ja wczoraj byłam na wizycie i mam coraz większego stresa, bo to już przedostatnia wizyta była i nawet dr powiedział "no, już niedługo"... Mała ładnie rośnie, waży ok.2200 ale nadal pośladkowo ułożona, więc już prawie na pewno cesarka mnie czeka. Ale już się oswoiłam z tą myślą, stresuje mnie tylko kwestia karmienia po cc... Za wszystkie już "prawie rodzące" dziewczyny trzymam mocne kciuki, żeby wszystko szybko i bezboleśnie poszło
|
|
|
|
|
|
#3572 |
|
Rozeznanie
|
ach czytam tak Was i aż łezka się w oku kręci... Przypominam sobie jak to było jak zblizał sie mój tp czekałam cała podekscytowana i zestresowana jednoczesnie z milionem pytan: jak to bedzie? czy dam rade? a potem juz sam poród i chwile szczęscia kiedy po kilku godzinach skurczy i zmeczenia zobaczylam mi mogałm wziąc w ramiona moje maleństwo! takiego szczęscia nie da sie z niczym porównać, zreszta same zobaczycie
. Nie tak dawno ja też czekałam na swoje maleństwo a tu juz prawie 5 ms zaraz minie...tak szybko czas leci przy dziecku ze ani się obejrzycie a wasze skarby będą juz duże..Trzymam za Was kciuki przyszłe mamy dacie radę- bo my kobiety, wbrew pozorom jesteśmy bardzo silne PS. poród to naprawdę nic strasznego, nie bójcie się, przed Wami- wbrew pozorom najważniejsze i najszczęśliwsze chwile Waszego zycia przekonacie się o tym jak już będzie "po". |
|
|
|
|
#3573 | |
|
Raczkowanie
|
dla mnie rampers jest strasznie drogi, wiekszych cen to nigdzie nie widziałam, kupuje tam tylko drobiazgi- czapeczki, rekawiczki, ale moze tak mi sie wydaje w porownaniu z allegro bo tam zamawiałam prawie wszystko. A rzeczy takie jak np pampersy to w supermarkecie czy rosmanie na promocji taniej
![]() miss.hot gdzie mieszkasz? bo ja tez mam do rampersa dwa kroki ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
powodzenia dla bianeczki, madzialeny i wszytkich dziewczyn ktorych swiat za chwile baaardzo sie zmieni
|
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
mik23
|
|
#3575 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Czy mogę dołączyć się do wątku?? Rozpoczęliśmy z TŻ etap starankowy i chciałabym się maksymalnie dobrze przygotować do wszystkiego,o ile oczywiście się da... Będę Was podczytywać, bo widzę tysiące dobrych rad Mam nadzieję, że niedługo uda mi się zafasolkować.Macie jakiegoś godnego polecenia ginekologa?? Najlepiej przyjmującego w Top Medical (bo mam z pracy kartę Mediover, a jak za free to szkoda nie korzystać
|
|
#3576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za fasolkę Pamiętam Cię z Lubelskich Panien Młodych. Brałaś ślub w ten sam dzień co ja Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna i druga znajoma z LPM ![]() Mistrzyni trzymam kciuki
|
|
|
|
#3578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ten czas leci. Niedawno ślub był a teraz dzieci
|
|
|
|
|
|
#3579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Na Nowym Świecie przy jednostce wojskowej
Cytat:
|
|
|
#3581 | |||
|
Raczkowanie
|
HEJ
faktycznie znamy się z LPM, niby to było dawno, ale jak miło wspominam te czasy... Cytat:
![]() Cytat:
jest jeszcze ktoś ze starego wątku ?? Bo widzialam, że sporo dziewczyn już cieszy się brzdącami. JA na razie rozpoczynam etap starankowy, ale liczę, że niedługo się uda.Cytat:
MissHot - to ja mieszkam blisko Ciebie
nie wierz w cuda, nie uwierzysz w siebie - to Ci się nie uda... Edytowane przez MistrzyniWKochamCieMisiu Czas edycji: 2011-09-24 o 11:07 |
|||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo blisko czy trochę dalej
![]() Gdzie ?
|
|
#3583 |
|
Rozeznanie
|
cześć Mistrzyni
![]() są,są a ze starego wątku :P ciekawe na jakim kolejnym się spotkamy ![]() powodzenia w staraniach! a Pani dr Płouszejko wszystko tłumaczy i jest bardzo ludzka pracuje na Staszica, zaczęłam na początku ciąży od wizyty u niej, ale ponieważ wylądowałam na 1,5 miesiąca w szpitalu... a na Staszica nie było patologii, więc leżałam na Lubartowskiej, to wolałam znaleźć już lekarza ze szpitala w którym spędziłam tyle czasu, że wie doskonale co z tym naszym maleństwem. Malemaleństo jak ślicznie nazwałaś synka!! mój Tż też K.
|
|
#3584 |
|
Przyczajenie
|
ja również moge polecić doktor Połuszejko-Kamińską....prowadziła moja ciąże..nawet udało mi sie , ze była porodzie......na kazdej wizycie poświecała mi tyle czasu ile było konieczne, nigdy sie nie spieszyła, o wszystko mogłam zapytac, zawsze była usmiechnieta, czasem nawet pożartowałysmy, a w razie jakis watpliwosci zawsze mogłam zadzwonic .
|
|
|
|
|
#3585 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja mieszkam na małej uliczce, boczna Kunickiego, na PW Ci napiszę
![]() Cytat:
Cytat:
dzięki za wszystkie informacje, przynajmniej nie będę musiała szukać nikogo po omacku.
|
|
|
#3586 |
|
Raczkowanie
|
Witamy nowe osoby na forum
Ja też o tej Połuszejko-Kamińskiej słyszałam dobre opinie... Dziewczyny mam pytanie z innej beczki całkiem - słyszałyście lub może znacie jakąś sprawdzoną firmę od "chałupnictwa"??? Z tego co słyszałam to ciężko teraz znaleźć prawdziwa pracę w tej kategorii... wszędzie jakieś haczyki i oszustwa Z góry dzięki za odpowiedź
|
|
#3587 |
|
Rozeznanie
|
dr Połuszejko-Kamińska pracuje na Staszica. ja jestem bardzo zadowolona z opieki podczas ciąży. zawsze wszystko mi wyjasniała, jak czasem panikowałam i dzwoniłam to zawsze uspokajała i tłumaczyła co i dlaczego, także polecam bardzo panią dr, jesli będę starała sie o drugiego dzidziusia to na pewno znów będę pod jej opieką.
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- a i jeszcze jedno: pani dr nie było przy porodzie( to znaczy była do tego momentu az nie skonczyl sie jej dyzur- ja na porodówce byłam od ok9 do 17:55...) ale jak juz skonczyla dyzur to dzwonila potemna porodówke i pytała czy juz urodzialam i czy wszystko w porzadku a na drugi dzien przychodzila do mnie i pytala jak tam ja i malenstwo. Także ja jestem zadowolona
|
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
mik23 czy dr Połuszejko-Kamińska przyjmuje gdzieś na NFZ poza poradnią na Staszica?
|
|
|
|
|
#3589 |
|
Rozeznanie
|
chyba nie, ja do niej chodze prywatnie do gabinetu, ktory ma u siebie w domu, poza tym wiem że przyjmuje jeszcze w Top Medical i Lux Medzie na Zwycięskiej.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3590 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3591 |
|
Rozeznanie
|
moja malutka tez byla na poczatku mniejsza niz wskazywałby na to wiek ciązy. jednak w polowie ciązy szybko nadrobila i urodzila sie z waga 3650g i 57 cm
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Raczkowanie
|
marla2214 nie martw się absolutnie!!! Taki jest zakres i już, zmieściłaś się przecież. Będzie wszystko ok
|
|
#3593 |
|
Przyczajenie
|
marla na pewno wszystko jest w porządku, ja miałam bardzo podobną sytuację i HCG malutkie na początku. Dla prawidłowego rozeznania po dwóch dobach powinnaś powtórzyć badanie
taka jest zasada, jeśli HCG przyrasta (powinno podwoić swoją wartość) to wszystko ok ale Ty robiłaś dość dawno.. więc ogólnie teraz powinno być sporo większe , ale jeśli oznaczasz HCG naprawdę polecam luxmed, bo trochę bez sensu tyle czekać... ja też bardzo się martwiłam i przyznam, że HCG i progesteron oznaczałam przynajmniej raz w tygodniu przez pierwsze tygodnie ale może to zboczenie zawodowe, bo jestem diagnostą
|
|
|
|
|
#3594 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jesli chodzi o sklwpy to ja tylko w Leclerku kupilam posciel a dokladie moja mama, nie wiem co to za sklep tam jest. Tak to ogolnie ceny sa kosmiczne. Jak ogladalam wozki to mnie zdenerwowalo no ze jest wystawiony wozek, na nim cena a jak zaczynam o niego pytac to sie okazuje ze to sama rama! Mnie te sklepy zniwchecaja, dobrze ze mam tesco pod nosem A tak w ogole to w tesco znow jest wyprzedaz! Juz nawet z nowej kolekcji. Cytat:
i tak caly dzien a jak sie schylam i podnosze to mi wody bulgoca hihihi.Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() etam było dawno, szybko zleciało powodzenia w staraniachhhh! ps. wpadnij do nas wiesz gdzie
|
|
|
|
#3596 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wczoraj miałam sądny dzień!
Byłam na wizycie i ogłupiałam. 34tc i wskazania do cesarki, myślałam że umówię się z lekarzem na cc, przyjadę na wyznaczony termin, urodzę i wszystko bedzie ok a tu mój lekarz mnie oświecił o co chodzi z tym remontem na Staszica. Okazało się, że nie ma możliwości umówić się na jakiś termin bo patologia nie działa - miało ruszyć w październiku ale mówił, że nie ma jakiś sprzętów i sanepid nie wyrazi zgody na otwarcie I teraz mam problem, albo umówi mnie na cc w innym szpitalu ale on oczywiście nie będzie mógł odbierać porodu, albo czekamy aż akcja porodowa sama się zacznie i wtedy do szpitala (możliwe że mogłabym urodzić naturalnie bo łożysko mam brzeżnie przodujące), tylko że do lubl mam 80km a więc kawałek, a jak coś by było nie tak?. Mam bliżej szpital 30km ale tam bym nie chciała rodzić bo nie ma zbyt pochlebnych opinii a poza tym nie znam żadnego lekarza z tamtego szpitala. Za 2 tyg mam kolejne usg i wtedy zdecydujemy ale już teraz mam stresa. Mam nadzieję, że nie nagmatwałam zbytnio i mnie zrozumiecie ![]() Pozdrawiam
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze jest opcja, że się z nim umówisz na wywoływanie, tylko co, jeśli trzeba będzie jednak zrobić cc bo nie będzie szło jak trzeba?
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-09-25 o 19:47 |
|
|
|
|
|
#3598 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przemyśl sobie to na spokojnie Ja miałam intensywny weekend- byliśmy m.in. w Warszawie po mebelki do pokoiku Młodej
|
|||||
|
|
|
|
#3599 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Mój lekarz normalnie się ze mną umówił na swój dyżur, wiedział, że będę, to zawczasu i o łóżko się postarał i nie było mowy o położeniu na patologii. Chyba, że bardzo Ci zależy na wywołaniu, a nie od razu na cc. I trochę dziwne wytłumaczenie, że nie ma sprzętu jakiegoś - to jak sanepid dopuścił do funkcjonowania poprzedni oddział patologii? Obecnie nie ma przyjęć na Staszica, bo mają zapchany oddział noworodkowy, ale do Twojego terminu może się jeszcze sporo zmienić. Ostatecznie jednak chyba zdecydowałabym się na pewny termin cc w innym szpitalu, u zaufanej przez Twojego prowadzącego osoby niż na niepewną sytuację.
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

powodzenia dla bianeczki, madzialeny i wszytkich dziewczyn ktorych swiat za chwile baaardzo sie zmieni
Pamiętam Cię z Lubelskich Panien Młodych. Brałaś ślub w ten sam dzień co ja

wszędzie jakieś haczyki i oszustwa