|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VII
|
|
|
|
#3212 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 531
|
Która z Was ma teraz najbli¿ej egzamin?
And reach out for the spell Find the door to the promised land Just believe in yourself Hear this voice from deep inside It's the call of your heart Close your eyes and your will find The way out of the dark |
|
|
|
#3213 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 628
|
Cytat:
Ale na szczê¶cie mój I. wpadnie po mnie za piêæ ósma i nie muszê dochodziæ/doje¿d¿aæ.
|
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 650
|
Dziewczynki, mam do Was pytanie.
W zeszly piatek zdalam prawko i w sobote mialam juz samolot. Bedzie ono do odebrania jakos w przyszlym tygodniu jednak ja w Polsce bede dopiero w styczniu- czy ono bedzie sobie tam lezec i czekac, czy co? Moze musze wyslac tam tate aby poinformowal kiedy je odbiore? ![]()
|
|
#3215 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 25 575
|
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 400
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29585566]no zobaczymy
T¯ jeszcze kursu nie zacz±³ ale w Koszalinie maj± lepsze eLki [/QUOTE] Pod jakim wzglêdem? Cytat:
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Konto usuniête
|
Lunatyczka ogólnie lepsze s±
w pomorskim je¼dzi sie na Grande Punto, a w Koszalinie na Peugeotach 207 wiadomo ¿e 207 lepsza od Fiata ;D
|
|
|
|
#3218 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 462
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29592307]Ba³tycka jest dla mnie za du¿a
200 sklepów, a w Gd raz na rok jeszcze z rodzicami hehe ![]() lubiê Forum w KOszalinie [/QUOTE]Ja te¿ lubiê Forum Teraz zmieni³o nazwê na Atrium ![]() Cytat:
![]() [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29585566]no zobaczymy T¯ jeszcze kursu nie zacz±³ ale w Koszalinie maj± lepsze eLki [/QUOTE] Czemu lepsze? Pod wzglêdem technicznym? Marki? Mi, osobi¶cie, lepiej je¼dzi³o siê Punto w Gdañsku, ale chyba jednak Peugeot jest moim przeznaczeniem, skoro w³a¶nie na nim zda³am egzamin Póki co, do dyspozycji mam Kiê Carens i Reanult Kangoo, ale na Peugeota siê czajê, nie powiem, ¿e nie |
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29592525]Lunatyczka ogólnie lepsze s±
w pomorskim je¼dzi sie na Grande Punto, a w Koszalinie na Peugeotach 207 wiadomo ¿e 207 lepsza od Fiata ;D[/QUOTE]W czym? Bo nie bardzo wiem. Mo¿e jako¶ uzasadnij swoje zdanie? Ka¿dy ma swoje typy. Kia jest ogromna. A ja przez kurs kocham ma³e samochodziki. |
|
|
|
#3220 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 462
|
Ja nie bêdê ukrywaæ, ¿e w praktyce tak¿e preferujê jazdê mniejszymi autami. Peugeot 206 CC
Tylko, ¿e póki co, nie op³aca siê nam (mi i T¯towi) utrzymywaæ dwóch samochodów. Kijank± mogê je¼dziæ tylko u siebie w mie¶cie, ale pomimo wielko¶ci, lubiê to auto, przyjemnie siê prowadzi |
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 650
|
Cytat:
bede musiala zadzwonic do domu i zapytacChcialabym tylko wiedziec, czy moge je odebrac dopiero w styczniu, czy tam nie zaginie czy cos
|
|
|
#3223 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 438
|
Auto mi szarpie, jak dzisiaj rano wyje¿d¿a³am z domu, wiecie przy ruszaniu na 1 i przy zmianie biegów.
Trudno mi siê po kursie przestawiæ na inne auto, na kursie mia³am Peugeot 206 a teraz ma³a toyota - ile mi zejdzie siê przestawiæ? No ciê¿ko mi siê je¼dzi, to mi zawarczy czego nie znoszê, ze 2 razy silnik zgas³, zaznaczam ¿e je¿d¿ê ju¿ sama i sobie poradzi³am. U was te¿ tak by³o po przesiadce na inne auto? |
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3225 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() No co Ty? Jak oni mogli nazwê zmieniæ? Jeszcze taka dziwn±... ![]() Cytat:
Nie powiem, ¿eby Grande je¼dzi³o mi siê ¼le, uwa¿am ¿e jest to odpowiedni samochód dla kursanta, ale bêd±c dzisiaj kierowc± nie kupi³abym tego samochodu, a 207 i owszem Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2011-09-24 o 10:32 |
||
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
ja na szczê¶cie wsta³am o 6:30, a o 7:24 mia³am tramwaj
Cytat:
![]() Dziewczyny ale mi siê dzi¶ podoba³oooooooo pierwszy raz co¶ wiêcej jak trójka jaka ró¿nica w je¼dzie kurczê! i potem ju¿ po mie¶cie pomyka³am t± 50tk± i wolniej ju¿ nie chcia³am ale wstyd, bo taka ju¿ uradowana by³am i zaaferowana, ¿e za szybko sprzêg³o pu¶ci³am i na zielonym mi zgas³ ![]() I. powiedzia³, ¿e jak bêdê dobrze je¼dzic to mnie w nagrodê bêdzie bra³ na ten most jutro na 14 nie mogê siê doczekac ![]()
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Konto usuniête
|
Malwinka
znam tê rado¶æ
|
|
|
|
#3228 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 215
|
ja mam 27
i ju¿ nie mogê siê doczekaæ.... nie wiem co mi siê sta³o tak bardzooooooooo mi siê dzisiaj wstaæ nie chcia³o a ¿eby siê dostaæ do centrum to musia³am siê 5 razy przesiadaæ ale ju¿ jak zobaczy³am po 2 tygodniach swoj± kochan± I. to nabra³am takiej chêci do jazdy, ¿e ca³y dzieñ bym mog³a ¶migaæ i parkowaæ No i parkowa³am tak jak mówi³y¶cie wiêkszym ³ukiem i wszystko piêknie wychodzi³o bo tyle godzin wyje¼dzi³am i ¿e to taki gratisik ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- a najwiêksz± frajdê dzisiaj mia³am jak L-ki wyprzedza³am
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29597024] Mnie bardziej podobaj± siê Peugeoty ni¿ Punto. Dla kogo¶ kto zna siê na samochodach lepsze bedzie 207 ni¿ Punto... I nie bêdê siê rozwodziæ nad tym dlaczego Peugeot jest lepszy od Fiata. Nie powiem, ¿eby Grande je¼dzi³o mi siê ¼le, uwa¿am ¿e jest to odpowiedni samochód dla kursanta, ale bêd±c dzisiaj kierowc± nie kupi³abym tego samochodu, a 207 i owszem To ¿e bardziej Ci siê podoba z wygl±du nie oznacza od razu, ¿e jest lepszy. Nie prawda. Na to nie ma regu³y. Znam osoby, które bardzo dobrze znaj± siê na samochodach i maj± w³a¶nie punto. Czemu nie bêdziesz siê rozwodziæ? Skoro postawi³a¶ stwierdzenie, ¿e peugeot jest lepszy od fiata to uzasadnij to. Jeste¶ kierowc± od kilku miesiêcy, a ju¿ jeste¶ znawc±? |
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bym chcia³a je¼dzic mini morrisem
ale ¿eby mia³ wspomaganie kierownicy ale raczej mnie nie stac. Moja Mama po zdaniu prawka kupi³a sobie Clio te¿ ale takie mniejsze jak siê je¼dzi na jazdach. W sumie tym Clio co mam go na jazdach te¿ mi siê dobrze je¼dzi. Na pewno nie chce ¿adnego kombi bo jako¶ nie wyobra¿am siebie w takim d³ugim aucie |
|
|
|
#3231 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Z reszt± ludzie kupi± prêdzej Punto bo jest tañsze o kilka tysiêcy od Peuegota przy bardzo podobnym wyposarzeniu. Nie powiedzia³am ¿e Grande to z³o tylko, ¿e mi osobi¶cie samochód siê nie podoba i w przysz³o¶ci nie chcia³abym takim je¼dziæ, ewentualnie jakbym nie mia³a wyboru to bym by³a szczê¶liwa ¿e mam w³asne auto. I proszê nie naskakuj na mnie bo ju¿ sama nie wiem co my¶leæ na ten temat... Malwinka powiem Ci, ¿e kombi wed³ug mnie jedzie siê lepiej, samochód zazwyczaj jest stabilniejszy, lepiej trzyma siê zakrêtów. Ja te¿ siê ba³am, ale jestem mile sakoczona. Nie wiem czy ró¿nica polega na tym ¿e to w koñcu inne marki samochodów, ale moim kombi je¼dzi siê wygodniej, a jak przyk³±dowo parukjesz czy wyje¿dzasz ty³em nie widzisz ró¿nicy czy to kombi, czy hatchback. Jedyne czego musisz siê przywzyczaiæ to skrêcaæ, bo auto jest d³u¿sze i trzeba uwa¿aæ ¿eby pzy skrêcaniu nie zachaczyæ przyk³±dowo o inny samochód Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2011-09-24 o 13:43 |
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29600308]
Malwinka powiem Ci, ¿e kombi wed³ug mnie jedzie siê lepiej, samochód zazwyczaj jest stabilniejszy, lepiej trzyma siê zakrêtów. Ja te¿ siê ba³am, ale jestem mile sakoczona. Nie wiem czy ró¿nica polega na tym ¿e to w koñcu inne marki samochodów, ale moim kombi je¼dzi siê wygodniej, a jak przyk³±dowo parukjesz czy wyje¿dzasz ty³em nie widzisz ró¿nicy czy to kombi, czy hatchback. Jedyne czego musisz siê przywzyczaiæ to skrêcaæ, bo auto jest d³u¿sze i trzeba uwa¿aæ ¿eby pzy skrêcaniu nie zachaczyæ przyk³±dowo o inny samochód[/QUOTE] ja jak na razie nie mogê ogarn±c skrêcania w Clio ![]() mój tata ma Focusa kombi mama to Clio i nawet jako pasa¿er lepiej mi w Clio. |
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29600308]Nie, nie jestm znawc±, ale widzê rónicê w prowadzeniu i to wielk±. Z reszt± ja za du¿o nas³ucha³am siê i o Punto i o Peugeotach. A nie mam si³y pisaæ na ten temat bo ostatnio mam zbyt trudny czas co za bardzo dzia³a na moja psychikê i nie bêdê pisaæ na ten temat zbyt du¿o.
Z reszt± ludzie kupi± prêdzej Punto bo jest tañsze o kilka tysiêcy od Peuegota przy bardzo podobnym wyposarzeniu. Nie powiedzia³am ¿e Grande to z³o tylko, ¿e mi osobi¶cie samochód siê nie podoba i w przysz³o¶ci nie chcia³abym takim je¼dziæ, ewentualnie jakbym nie mia³a wyboru to bym by³a szczê¶liwa ¿e mam w³asne auto. I proszê nie naskakuj na mnie bo ju¿ sama nie wiem co my¶leæ na ten temat... [/QUOTE] Jak ju¿ to wyposa¿eniu .Po prostu wkurza mnie, ¿e kto¶ co¶ pisze, bo gdzie¶ siê nas³ucha³, gdzie¶ co¶ przeczyta³ itd, a swojego zdania nie ma, bo powtarza po innych i nie umie uzasadniæ to najlepiej siê wycofaæ. Je¶li piszesz, ¿e Tobie bardziej siê podoba peugeot to ok. Ale wkurza mnie takie uogólnianie, ¿e "ka¿dy kto siê zna wybierze w³a¶nie 206" (czyt. tylko debile i ciemnoty kupuj± punto). A je¿eli kto¶ nie chce uzasadniæ swojego zdania, bo ma trudny czas psychiczny i lepiej upieraæ siê "bo ja tak mówiê" to jest to ¶mieszne . To tak jak bym powiedzia³a "ka¿dy kto zna siê na malowaniu paznokci wybiera kolor czerwony, a przy okazji tego nie uzasadniê, bo mam gorszy dzieñ i tak ju¿ musi byæ" . S± ró¿ni ludzie, ró¿ne gusta, jeden woli peugeota, inny punto. Jeden znajdzie to czego mu trzeba w fiacie, inny w peugeocie. Uwa¿am po prostu, ¿e nie masz racji twierdz±c, ¿e wszyscy m±drzy maj± takie zdanie jak Ty, a reszta to ciemnogród. Dodam jeszcze na koniec, ¿e ja nie naskakujê, tylko dyskutujê. Nie zgadzam siê z tym co piszesz to o tym mówiê. Naskakiwanie wygl±da ca³kiem inaczej .
Edytowane przez LunatyczkaBB Czas edycji: 2011-09-24 o 14:05 |
|
|
|
#3234 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 455
|
Ja mam "do wyboru" jeepa cherokee (dok³adniej nie wiem...), nubirê daewoo (t± szerok±) czy seicento to wolê to pierwsze auto, ewentualnie nubirê. Wsiad³am raz do seicento... i tak dziwnie.. W ogóle sie nie czuje ile gazu daje, wszystko dla mnie za lekko chodzi
|
|
|
|
#3235 | ||
|
Konto usuniête
|
Lunatyczka nie u¿y³am ani razu zwrotu, ¿e tylko g³upiec wybierze Punto...
![]() to s± Twoje s³owa, ja po prostu napisa³am, ¿e dla mnie lepsza jest 207 niz Punto, a Ty na si³ê chcesz mi wmówiæ, ¿e siê nie znam i jak to ujê³a¶: "jestem ¶mieszna". Takie jest Twoje zdanie i ja Twojego zdania nie podwa¿am i nie zamierzam Ci nic wmawiaæ, to jest moje zdanie. Mam wra¿enie, ¿e na si³ê chcesz mi pokazaæ, ¿e jestem g³upia i siê nie znam i kpisz z tego, ¿e mam bardzo trudny okres w ¿yciu... Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2011-09-24 o 16:06 |
||
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29597024]
Dla kogo¶ kto zna siê na samochodach lepsze bedzie 207 ni¿ Punto... [/QUOTE] [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29600308] Z reszt± ja za du¿o nas³ucha³am siê i o Punto i o Peugeotach. Z reszt± ludzie kupi± prêdzej Punto bo jest tañsze o kilka tysiêcy od Peuegota przy bardzo podobnym wyposarzeniu. [/QUOTE] [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29602772]Lunatyczka nie u¿y³am ani razu zwrotu, ¿e tylko g³upiec wybierze Punto... ![]() to s± Twoje s³owa, ja po prostu napisa³am, ¿e dla mnie lepsza jest 207 niz Punto, a Ty na si³ê chcesz mi wmówiæ, ¿e siê nie znam i jak to ujê³a¶: "jestem ¶mieszna". Takie jest Twoje zdanie i ja Twojego zdania nie podwa¿am i nie zamierzam Ci nic wmawiaæ, to jest moje zdanie. Mam wra¿enie, ¿e na si³ê chcesz mi pokazaæ, ¿e jestem g³upia i siê nie znam i kpisz z tego, ¿e mam bardzo trudny okres w ¿yciu... Akurat z tych samochdoów znam tylko Seicento, ale nie bêdê Ci nic doradzaæ bo jeszcze zostanê zjechana, ¿e siê nie znam i mam siedzieæ cicho... [/QUOTE]Nie ujê³a¶ tego wprost, ale tak to brzmi. "Kto¶ kto siê zna", a nie reszta ciemnoty, ew. tych co wol± tañsze co¶. Ja nie mam nic do tego, ¿e dla Ciebie jest lepszy 207. Ka¿dy woli co¶ innego .Nie napisa³am, ¿e jeste¶ ¶mieszna. Napisa³am, ¿e ¶mieszne jest to, ¿e nie chcesz po ludzku napisaæ dlaczego uwa¿asz tak, a nie inaczej, tylko piszesz, ¿e masz trudny okres w ¿yciu. Ja nikomu nie chcê nic pokazywaæ. Nie wiem czy jeste¶ g³upia, czy nie, bo Ciê nie znam. Teraz to Ty mnie próbujesz oceniaæ. Chcê po prostu argumentów, skoro wysunê³a¶ takie, a nie inne stwierdzenie. Zazwyczaj ludzie mówi±, dlaczego maj± na dany temat tak± opiniê. Przemilczeæ sobie pozwolê tekst o tym, ¿e kpiê z tego co dzieje siê w Twoim ¿yciu (mo¿e poka¿esz mi gdzie?) i ostatni pogrubiony dopisek. Zostañmy przy tym, ¿e tak jest, bo.. BO TAK
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 859
|
A ja telefon mia³am.
Wtorek godzina 11:30 ![]() Muszê ostrzec wszystkich na których mi zale¿y, ¿e zaczynam i niech siê pilnuj± do czasu mojego egzaminu
|
|
|
|
#3238 |
|
Konto usuniête
|
Ja napisa³am dok³adnie, ¿e wolê 207 bo bardziej mi siê podoba i czujê wiêkszy komfort z jazdy. To uwa¿am za bardzo dobry argument. A nie chcia³am siê rozdrabniaæ na jakie¶ drobnostki.
Chodzi³o mi te¿ o to, ¿e w¶ród znajomych echaników i osób które fascynuja siê motryzacj± nikt nie chwali sobie marki Fiat. Urazi³o mnie to, ¿e napisa³a¶, ¿e ¶mieszne jest dla Ciebie, gdy kto¶ mówi ¿e ma trudny kres w ¿yciu i próbuje siê tym wykrêcaæ. Ja mam do¶c trudny okres co bardzo oddzia³uje na moj± psychikê wiêc nie chcê t³umaczyæ za du¿o, bo nie mam na to si³y... I proszê nie k³óæmy ju¿ siê, bo tego po prostu nie lubiê.
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;29603483]Ja napisa³am dok³adnie, ¿e wolê 207 bo bardziej mi siê podoba i czujê wiêkszy komfort z jazdy. To uwa¿am za bardzo dobry argument. A nie chcia³am siê rozdrabniaæ na jakie¶ drobnostki.
Chodzi³o mi te¿ o to, ¿e w¶ród znajomych echaników i osób które fascynuja siê motryzacj± nikt nie chwali sobie marki Fiat. Urazi³o mnie to, ¿e napisa³a¶, ¿e ¶mieszne jest dla Ciebie, gdy kto¶ mówi ¿e ma trudny kres w ¿yciu i próbuje siê tym wykrêcaæ. Ja mam do¶c trudny okres co bardzo oddzia³uje na moj± psychikê wiêc nie chcê t³umaczyæ za du¿o, bo nie mam na to si³y... I proszê nie k³óæmy ju¿ siê, bo tego po prostu nie lubiê. [/QUOTE]A ja mam bardzo du¿o znajomych mechaników i nie widzê, ¿eby kto¶ narzeka³ strasznie na fiata. Jak ju¿ mówi³am- ka¿dy ma swoje zdanie, ile ludzi, tyle zdañ, ka¿dy ma swój gust. A co do mojej wypowiedz, ¿e to jest ¶mieszne, to chodzi³o mi o to, ¿e jak mo¿na komu¶ narzucaæ swoje zdanie twierdz±c "bo tak" i nie chc±c tego uzasadniæ. Jak kto¶ ma inne zdanie, to chcê wiedzieæ dlaczego. Ja siê "przyczepi³am" do tego uogólniania, a nie tego, ¿e kto¶ my¶li inaczej ni¿ ja. I siê nie k³ócê . Lubiê dyskutowaæ
|
|
|
|
#3240 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 72
|
Czwartek o 16
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

i muszê wstaæ o 5:30 bo w sobote autobusy gorzej kusuj± 

bo I. mi mówi, ¿e stanie na ¶wiat³ach to czas ¿eby mi nogi odpoczê³y, ¿ebym sobie poprawi³a u³o¿enie stóp czy cokolwiek. I z tego co pamiêtam to jak podje¿d¿am i ju¿ zahamujê to wciskam sprzêg³o i daje luz i sprzêg³o puszczam. Je¿eli stojê na prostej drodze to hamulca nie trzymam, a jak z górki/pod górkê to na rêcznym. I jak widzê, ¿e ten przede mn± bêdzie rusza³, lub ¶wiat³a siê zaczynaj± zmieniac tow ciskam sprzêg³o, daje jedynkê i jak ju¿ zielone to dodaje gazu popuszczaj±c sprzêg³o i nic nie ga¶nie 

T¯ jeszcze kursu nie zacz±³ 

a ¿eby siê dostaæ do centrum to musia³am siê 5 razy przesiadaæ
ale ju¿ jak zobaczy³am po 2 tygodniach swoj± kochan± I.
ale ¿eby mia³ wspomaganie kierownicy
.