Nie warto być kobieta.. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-24, 00:56   #121
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Nie warto być kobieta..

Cytat:
Napisane przez bsia Pokaż wiadomość
niedawno moja mama opowiadała mi jak z koleżankami z pracy biadoliły jak to nie lubią wieszać prania, prasować i zmywać. więc zapytałam ją czemu nie zrzucą tego na facetów, na co ona dziwnie na mnie popatrzyła i zapytała: 'a który facet by chcial to robic?'
A która kobieta by chciała? Obowiązki w domu trzeba dzielić, i tyle. Nie wyobrażam sobie, że pracuję tyle, co TŻ, a potem tylko ja ogarniam dom Na co mi facet, którego muszę obsłużyć jak małe dziecko?

Cytat:
ale to temat rzeka. a co do reszty to chodziło mi tylko o model mąż-zarabia, żona-zajmuje się domem i dziećmi. ale też zauważyłam, że obecnie to wygląda bardziej: mąż-zarabia, żona-zarabia, sprząta, gotuje, wychowuje dzieci.
No niestety. Dlatego nie można pozwolić wbić się w ten schemat
Stary 2011-09-24, 02:40   #122
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole Pokaż wiadomość
no już tam bez przesady, mojemu tacie kiedyś kamień nerkowy wychodził przez cewkę, trwa to kilkanaście godzin i jest porównywalne do porodu, przeżył
Nie wiem, czytałam parę lat temu o takich badaniach
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 02:47   #123
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
Naprawdę nigdy nie zdarzyło poznać faceta, który tkwił w toksycznym związku? Bo ja takich często widuje
Nie Aśku nie znam żadnego faceta w toksycznym związku
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 03:02   #124
Deleteee
Raczkowanie

Niestety i mnie dopadają tetgo typu reflekcje. Może i nie musimy mieć dzieci ale okres juz tak. Dochodzą do tego zaburzenia hormonalne kobiety często je mają, za to nigdy nie słyszałam żeby jakiś facet miał tego typu problem. Kobiety szybiej się starzeją i bardziej zwraca się na to uwagę niż u mężczyn.
Dochodzi do tego mentalnosć, podwójna moralność, ktorą można bylo dostrzeć nawet na tym forum.
Praca, to temat rzeka. Niestety miałam taką sytuację że nie dostałam pracy pod pretekstem że nie mam doświadczenia (chciałam pracować za darmo dla praktyki, bo miałam czas i checi przez wakacje, a była to praca zwiążana z moim kierunkiem studiów) na moje miejsce przyjęto do biura niepelnoletniego chłopaka ktory jest w technikum gastronomicznym i płacono mu.
Z takiech juz drobnieszych rzeczy to bardzo nie lubię byc brana mniej(nie)poważnie przez to że sie komuś podobam. Nie lubię seksistowskich i dwuznacznych gestow i podtekstow.
Facet rano że tak powiem otrzepie sie i wyjdzie do pracy/na miasto, a jeżeli kobieta się trochę chociaż nie postara to wygląda na zaniedbaną.
Dodatkowo możliwosć zwalnia winy za zły humor na okres, nie wydaje mi się zbytnim plusem jak tu ktoś powiedział. Nie lubie też tego uczucia podenerowania i nikt mi nie wmowi że pms jest fajny.
Deleteee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 03:07   #125
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Dochodzą do tego zaburzenia hormonalne kobiety często je mają, za to nigdy nie słyszałam żeby jakiś facet miał tego typu problem. Kobiety szybiej się starzeją i bardziej zwraca się na to uwagę niż u mężczyn.
Bo chociażby łysieją z nadmiaru mądrości? Wbrem pozorom też mają hormony...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 03:27   #126
Deleteee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
nic takiego nie napisałam, ze nie maja. To że łysieją to normalne, w pewnym wieku szczególnie wzrasta ilosć testosteronu, ktora za to odpowiada.
Deleteee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 03:37   #127
Candy_lips
Zakorzenienie

No okres też jest dla mnie zmorą, jak mam być szczera. Brrr.

Co do wyglądu, to ja nie maluje się na co dzień, tylko na okazje typu Sylwester, ale kto wie, może na ulicy patrzą na mnie jak na odludka, bo niektórzy niestety moim zdaniem uważają, że kobieta musi się malować, bo jak nie, to jest gorzej postrzegana. Albo musi być zawsze super wyszykowana, na tip top. Albo, że musi chodzić na obcsach, bo jak nie, to co to za kobieta. A ja nie noszę. Po prostu jest tu fakt, że dużo się od nas wymaga w pewnych kwestiach, bo narosło wiele stereotypów. Gdyby nie one-na pewno żyłoby sie lepiej.
No, ale wiadomo, nie ma co się łamać, bo ludzie zawsze będą gadać.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 07:25   #128
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
też się z tym nie spotkałam i pewnie długo nie spotkam, bo stereotyp kobiety sprzątającej jest za silnie zakorzeniony
nawet jak teraz o tym pomyślałam, że może jednak mogłabym oczekiwać czegoś takiego od faceta, to momentalnie pojawił się głosik w głowie, że tak przecież nie można, muszę się cieszyć z tego, że chociaż cokolwiek ogarnąłby we wspólnym domu
niedawno moja mama opowiadała mi jak z koleżankami z pracy biadoliły jak to nie lubią wieszać prania, prasować i zmywać. więc zapytałam ją czemu nie zrzucą tego na facetów, na co ona dziwnie na mnie popatrzyła i zapytała: 'a który facet by chcial to robic?'
W sumie nie wiem czy żal mi tych kobiet. Same się w to dały wciągnąć. Znam wiele kobiet, które żyją inaczej pomimo stereotypów
Cytat:
Arianna: zupełnie zapomniałam o kwestii seksu. mnie to aż cholera strzela jak ktokolwiek zaczyna gadać o 'puszczalskiej dziwce', bo dziewczyna ma wysokie potrzeby, które zaspokaja z pomocą osobników płci przeciwnej, gdzie facet, który robi dokładnie to samo jest określany mianem 'prawdziwego mężczyzny'. eh. ale to temat rzeka. a co do reszty to chodziło mi tylko o model mąż-zarabia, żona-zajmuje się domem i dziećmi. ale też zauważyłam, że obecnie to wygląda bardziej: mąż-zarabia, żona-zarabia, sprząta, gotuje, wychowuje dzieci.
to też już niekoniecznie aktualne. Kobiety też często usprawiedliwiają takie postępowanie mężczyzn dopóki ...nie ma być jej mężczyzną Wtedy żadna nie chce dziwkarza.
Zresztą młodzi faceci już są inni. Wielu, których poznawałam puszyło się,ze potrafi piec, gotować. Oni już wiedzą,że większość kobiet mając do wyboru bycie służącą czy równoprawną partnerką wybierze tę druga opcję

PS A propos rzekomego,ze facetom wolno więcej w sferze ilości partnerek to zauwazyłam,że wielu tak nie uważa a Ci, którzy sobie tłumaczą,że to normalne bo są facetami po moim pytaniu dlaczego swojej dziewczynie tego nie powiedzą,że ma się nie czepiać bo taka ich natura to nagle cichną. Gdyby wierzyli w to co mówią nie kryliby się ze swimi poglądami przed partnerkami

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
no właśnie a poza tym mężczyźni muszą się też golić a ja znam wiele kobiet które się nie maluja lub tylko przejada tuszem rzęsy. I nie mężczyźni nie starzeją się lepiej. A poza tym co komu po starym facecie skoro mają często problemy z potencją

Edytowane przez dawidowskasia
Czas edycji: 2011-09-24 o 07:22
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 09:31   #129
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Deleteee Pokaż wiadomość
Może i nie musimy mieć dzieci ale okres juz tak.
No niestety. Okres raczej trzeba mieć. Ale każda kobieta ma inny. Mnie podczas okresu nic nie boli, a moje koleżanki zwijają się z bólu. Dlatego dla mnie okres jest tylko dyskomfortem, a dla nich koszmarem.

Dochodzą do tego zaburzenia hormonalne kobiety często je mają, za to nigdy nie słyszałam żeby jakiś facet miał tego typu problem.

Cytat:
Kobiety szybiej się starzeją i bardziej zwraca się na to uwagę niż u mężczyn.
Nie zauważyłam tego. Zwłaszcza, że ja raczej obserwuję odwrotną sytuację - mężczyźni starzeją się wcześniej. Nie używają kremów do twarzy itd., i potem szybko wyglądają na starszych niż są...

Cytat:
Dochodzi do tego mentalnosć, podwójna moralność, ktorą można bylo dostrzeć nawet na tym forum.
Ale z tym się już walczy, na szczęście. Coraz rzadsze są przypadki stosowani podwójnej moralności.

Cytat:
Facet rano że tak powiem otrzepie sie i wyjdzie do pracy/na miasto, a jeżeli kobieta się trochę chociaż nie postara to wygląda na zaniedbaną.
Nie wydaje mi się. Wszystko zależy od towarzystwa. Ja się nie maluję, nie układam wymyślnych fryzur itd. i jakoś nie zauważyłam, bym wyglądała na zaniedbaną Moje towarzystwo też nie zauważyło
Stary 2011-09-24, 10:50   #130
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
No niestety. Okres raczej trzeba mieć. Ale każda kobieta ma inny. Mnie podczas okresu nic nie boli, a moje koleżanki zwijają się z bólu. Dlatego dla mnie okres jest tylko dyskomfortem, a dla nich koszmarem.

Dochodzą do tego zaburzenia hormonalne kobiety często je mają, za to nigdy nie słyszałam żeby jakiś facet miał tego typu problem.
i tak wolę mieć okres i być kobietą

Cytat:
Nie zauważyłam tego. Zwłaszcza, że ja raczej obserwuję odwrotną sytuację - mężczyźni starzeją się wcześniej. Nie używają kremów do twarzy itd., i potem szybko wyglądają na starszych niż są...
dokladnie. Zwłaszcza,że starszy facet spotukający się z młodą dziewczyną też dotknięty jest ostracyzmem społecznym. Czy ktoś podziwiał Marcinkiewicza będącego z Izabel? Raczej budził politowanie i śmiech w towarzystwie

Cytat:
Nie wydaje mi się. Wszystko zależy od towarzystwa. Ja się nie maluję, nie układam wymyślnych fryzur itd. i jakoś nie zauważyłam, bym wyglądała na zaniedbaną Moje towarzystwo też nie zauważyło
znam też dziewczyny mocno umalowane, których makijaż (jego zrobienie)trwa 10 min. Poza tym naprawdę wiele kobiet się nie maluje a faceci jednak goląs ię częściej
Stary 2011-09-24, 11:09   #131
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

ee tam, faceci tez mają problemy hormonalne: łysienie (chyba największa zmora), trądzik, agresja, nadmierne owłosienie, (niby faceci mają większą swobodę w goleniu/niegoleniu ciała ale jak facetowi rośnie wielki dywan na plecach to tez ma jakby problem)
mężczyźni akurat starzeją się wolniej ale mają bardziej zniszczona skórę jesli o nią nie dbają, a ponieważ skóra jest grubsza to zmarszczki powstające w niej są głębsze i trwalsze.
Stary 2011-09-24, 11:11   #132
Chatul
ma zielone pojęcie

A poza tym, to kobiety są różne i mężczyźni są różni. Są 40latki, które wyglądają na 30 latki, a są takie, które wyglądają na 50 latki. Są mężczyźni, którzy się muszą golić codziennie, są tacy, co w ogóle. Są kobiety, które umierają podczas miesiączki i są takie, które nie mają z miesiączką problemów. Są mężczyźni, którzy łysieją, są tacy, którzy mają włosy aż do śmierci. Wymieniać można długo
Stary 2011-09-24, 11:55   #133
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Trudno zanegować fakt istnienia toksycznych związków, nawet jeśli Ty się z takowym nie spotkałeś. A skoro to jest toksyczny związek, to logicznym jest, że tkwią w nim dwie osoby, zazwyczaj różnej płci.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 12:25   #134
awki
Raczkowanie

Cytat:
Ja znam. Koleś traci wszystkich znajomych przez dziewczynę, ona go wykorzystuje, wręcz nim pomiata, rozporządza jego pieniędzmi, zdradza (o czym go informuje oczywiście), a on jest jej wdzięczny (!), że mimo wszystko dalej z nim jest i błaga, żeby go nie zostawiała No ale może tak lubi, nie wiem.
awki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 13:41   #135
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Deleteee Pokaż wiadomość
no tak, kobieta musi aż przeczesać włosy i aż obmyć twarz.
bo jeśli ktoś nie ma problemów skórnych to nie musi kłaść na siebie centymetra podkładu, malować rzęs czy podkreślać oczu. jak masz zdrową cerę to ona wygląda ładnie, a nie twój puder. a jeśli masz problemy ze skórą - cóż, faceci też je mają.
problem jest gdy ty uzależnisz się od kosmetyków i bez tapety na twarzy nie chcesz wystawić nosa z domu.
bo nikt mi nie wmówi że dbająca o higienę kobieta ze zdrową cerą wygląda na zaniedbaną bez tuszu do rzęs.
Cytat:
ee tam, faceci tez mają problemy hormonalne: łysienie (chyba największa zmora), trądzik, agresja, nadmierne owłosienie, (niby faceci mają większą swobodę w goleniu/niegoleniu ciała ale jak facetowi rośnie wielki dywan na plecach to tez ma jakby problem)
mężczyźni akurat starzeją się wolniej ale mają bardziej zniszczona skórę jesli o nią nie dbają, a ponieważ skóra jest grubsza to zmarszczki powstające w niej są głębsze i trwalsze.
no i Deleteee co na to powiesz?

czasami mam wrażenie że to iż "ja mam gorzej" niektórych chełpi, dodaje dumy. "ja mam cięższe studia, ja mam mniej pieniędzy, ja jestem kobietą i mam gorzej niż ty" - no naprawdę jest się czym licytować
Stary 2011-09-24, 13:53   #136
podwodniak
BAN stały

Już sam fakt posiadania łechtaczki świadczy o tym, że "warto być kobietą".
podwodniak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 14:03   #137
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Trudno zanegować fakt istnienia toksycznych związków, nawet jeśli Ty się z takowym nie spotkałeś. A skoro to jest toksyczny związek, to logicznym jest, że tkwią w nim dwie osoby, zazwyczaj różnej płci.
To oczywiste, że 2 osoby tylko wydaje mi się, że wystarczy aby 1 osoba w związku była "no fair" aby można było mówić o związku toksycznym wcale nie musza być 2 złe osoby - wtedy to się mówi "są siebie warci"
Stary 2011-09-24, 14:27   #138
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
To ja już wolę rodzić niż znosić moje potencjalne humorki I mimo porodu w życiu bym się z facetem nie zamieniła, bo bym straciła cierpliwość do takiej kobiety jak ja
Ja tak samo

Cytat:
To oczywiste, że 2 osoby tylko wydaje mi się, że wystarczy aby 1 osoba w związku była "no fair" aby można było mówić o związku toksycznym wcale nie musza być 2 złe osoby - wtedy to się mówi "są siebie warci"
Nie wystarczy jedna osoba. Na to co się dzieje w związku wpływają dwie osoby i ta, która pełni rolę "ofiary" sama się w taką rolę wpasowała.

Co do tematu, to ja uwielbiam być kobietą i naprawdę mi przykro jak czytam takie posty, jak to komuś źle w tej roli. Kobiety nie mają łatwo pod wieloma względami, głównie chodzi mi o wciąż jednak częste dyskryminowanie kobiet w niektórych zawodach, ale jeśli któraś daje się traktować jak sprzątaczka i kucharka, to jej wybór. Do dziś pamiętam jak moja kuzynka wychodziła za mąż i od razu zakładała, że kuchnia jest "jej", bo mąż to się tam w życiu nie pojawi Skoro z takim nastawieniem zaczyna się wspólne życie, to na pewno tak będzie. Ja stworzyłam akurat taki związek, w którym to facet robi więcej - tak chciałam i tak mam, w życiu nie dałabym się usadzić przy garach.

Plusów bycia kobietą jest mnóstwo i mi nie przeszkadza to, ze muszę o siebie dbać czy chodzić na obcasach. Jak mi się nie chce malować, to się nie maluję i mam gdzieś, że niby ktoś czegoś ode mnie oczekuje. Na obcasach chodzę zawsze, bo lubię, w przeciwnym razie nigdy bym ich nie włożyła. Bycie kobietą nie oznacza robienia z siebie cierpiętnicy Właściwie to jest super rzecz, fantastycznie czuję się jako kobieta i nigdy przenigdy bym facetem być nie chciała
Stary 2011-09-24, 14:40   #139
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Nie wystarczy jedna osoba. Na to co się dzieje w związku wpływają dwie osoby i ta, która pełni rolę "ofiary" sama się w taką rolę wpasowała.
Ubiegłaś mnie

Do stworzenia związku toksycznego, jak do tanga- trzeba dwojga. Musi trafić swój na swego jednym słowem. Jak Misiu bije, to się Misia kopie w jajca i odchodzi trzaskając drzwiami. Jak się zostaje i tkwi w tym bagnie, to coś, kurczę, nie gra

~ Hank Moody
Stary 2011-09-24, 14:45   #140
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
bo jeśli ktoś nie ma problemów skórnych to nie musi kłaść na siebie centymetra podkładu, malować rzęs czy podkreślać oczu. jak masz zdrową cerę to ona wygląda ładnie, a nie twój puder. a jeśli masz problemy ze skórą - cóż, faceci też je mają.
problem jest gdy ty uzależnisz się od kosmetyków i bez tapety na twarzy nie chcesz wystawić nosa z domu.
bo nikt mi nie wmówi że dbająca o higienę kobieta ze zdrową cerą wygląda na zaniedbaną bez tuszu do rzęs.
dokładnie poza tym nikt mi nie wmówi że facet NIC nie musi robić żeby dobrze wyglądać, tak samo jak kobieta musi brać prysznic i myć włosy, używać jakiegoś antyperspirantu jeśi się poci, golić się np. na twarzy (niektórzy faceci robią to nawet dwa razy dziennie, a do przyjemnych czynnosci nie należy), obcinac paznokcie i inne takie oczywistości. w zalezności od noszonej fryzury musi ułożyć też włosy.
nie wyszystkie kobiety potrzebują 1,5 h żeby się doprowadzić do stanu używalności ja myję rano głowę i twarz, suszę włosy, nakładam makijaż (podkład, baza pod cienie, cienie, tusz do rzęs) i zajmuje mi to zazwyczaj mniej niż pół godziny. facet który tez rano myje włosy i musi się codziennie golić pewnie poświęca tyle samo czasu.
Stary 2011-09-24, 14:51   #141
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie poza tym nikt mi nie wmówi że facet NIC nie musi robić żeby dobrze wyglądać, tak samo jak kobieta musi brać prysznic i myć włosy, używać jakiegoś antyperspirantu jeśi się poci, golić się np. na twarzy (niektórzy faceci robią to nawet dwa razy dziennie, a do przyjemnych czynnosci nie należy), obcinac paznokcie i inne takie oczywistości. w zalezności od noszonej fryzury musi ułożyć też włosy.
nie wyszystkie kobiety potrzebują 1,5 h żeby się doprowadzić do stanu używalności ja myję rano głowę i twarz, suszę włosy, nakładam makijaż (podkład, baza pod cienie, cienie, tusz do rzęs) i zajmuje mi to zazwyczaj mniej niż pół godziny. facet który tez rano myje włosy i musi się codziennie golić pewnie poświęca tyle samo czasu.
ja tam wieczorem myje glowę

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Kobiety maja przerąbane :musza umyć rano zęby

Edytowane przez dawidowskasia
Czas edycji: 2011-09-24 o 14:52
Stary 2011-09-24, 14:53   #142
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:

[/COLOR]Kobiety maja przerąbane :musza umyć rano zęby
i założyć świeże majty. to mnie najbardziej uwiera w byciu kobietą, ciągle trzeba zmieniac majtki
Stary 2011-09-24, 14:54   #143
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
i założyć świeże majty. to mnie najbardziej uwiera w byciu kobietą, ciągle trzeba zmieniac majtki
dokładnie. Faceci to mają fajniej
Stary 2011-09-24, 15:00   #144
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Kobiety maja przerąbane :musza umyć rano zęby
och, wybacz, zapomniałam o tej nieowybrażalnie uciążliwej czynności, że tak nas natura zaprogramowała że kobiety zęby myć muszą, a mężczyźni nie
Cytat:
o tak tak, znam ten ból. facet od urodzenia do śmierci może chodzić w tych samych, to niesprawiedliwe
Stary 2011-09-24, 15:17   #145
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
Ubiegłaś mnie

Do stworzenia związku toksycznego, jak do tanga- trzeba dwojga. Musi trafić swój na swego jednym słowem. Jak Misiu bije, to się Misia kopie w jajca i odchodzi trzaskając drzwiami. Jak się zostaje i tkwi w tym bagnie, to coś, kurczę, nie gra
Mimo wszystko zostanę przy swoim stanowisku, że wystarczy jedna "chora osoba" w związku aby mówić, że jest toksyczny Poza w tym stanowisku utwierdza mnie to, że jak dziewczyna na wizażu ukazuje problem z facetem (kiedy ona jest OK a facet rozrabia) to co 2-3 komentarz to "związek toksyczny", "toksykologia" "olej go" "zostaw go".... oczywiście nie wprost i dosłownie ale takie posty przewijają się
Stary 2011-09-24, 15:25   #146
Suvia
Zakorzenienie

no bo jest toksyczny, no nie?

a zauważyłeś też jak sama zainteresowana odpowiada na takie posty? Najczęściej - agresją. I najczęściej Wizażanki dowiaduja się, że są 'gópie' i zazdrosne i samotne itd. I dziewczyna wraca do Misia. I to jest dokładnie ten schemat, który opisałam

~ Hank Moody
Stary 2011-09-24, 20:22   #147
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Nie wszystkie kobiety mają nawet długie włosy Także nie wszystkie muszą się rano czesać
Stary 2011-09-24, 20:29   #148
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:
a zauważyłeś też jak sama zainteresowana odpowiada na takie posty? Najczęściej - agresją. I najczęściej Wizażanki dowiaduja się, że są 'gópie' i zazdrosne i samotne itd. I dziewczyna wraca do Misia. I to jest dokładnie ten schemat, który opisałam
a nawet jak rzucą Misia (a raczej Misio je rzuci, zdradzi, pobije itp) to potem znajdują sobie dokładnie takiego samego, albo i gorszego, bo to tak już jest, że "nie mają szczęścia w miłości"
Stary 2011-09-24, 20:31   #149
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wszystkie kobiety mają nawet długie włosy Także nie wszystkie muszą się rano czesać
niektóre nie zmyły tapety wieczorem więc nawet nie musza twarzy obmywać
Stary 2011-09-24, 20:39   #150
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
niektóre nie zmyły tapety wieczorem więc nawet nie musza twarzy obmywać
śmiej się... miałam na koloniach koleżankę, która czasem spała w makijażu (podkład, puder) - jak szłyśmy późno spać i nie chciało jej się ruszyć tyłka do łazienek. I rano tylko poprawiała ten make-up.... całe szczęście, że oczu nie malowała, bo byłby to ciekawy efekt

~ Hank Moody
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości