|
|
#121 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Nie warto być kobieta..
Cytat:
Na co mi facet, którego muszę obsłużyć jak małe dziecko? Cytat:
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
Niestety i mnie dopadają tetgo typu reflekcje. Może i nie musimy mieć dzieci ale okres juz tak. Dochodzą do tego zaburzenia hormonalne kobiety często je mają, za to nigdy nie słyszałam żeby jakiś facet miał tego typu problem. Kobiety szybiej się starzeją i bardziej zwraca się na to uwagę niż u mężczyn.
Dochodzi do tego mentalnosć, podwójna moralność, ktorą można bylo dostrzeć nawet na tym forum. Praca, to temat rzeka. Niestety miałam taką sytuację że nie dostałam pracy pod pretekstem że nie mam doświadczenia (chciałam pracować za darmo dla praktyki, bo miałam czas i checi przez wakacje, a była to praca zwiążana z moim kierunkiem studiów) na moje miejsce przyjęto do biura niepelnoletniego chłopaka ktory jest w technikum gastronomicznym i płacono mu. Z takiech juz drobnieszych rzeczy to bardzo nie lubię byc brana mniej(nie)poważnie przez to że sie komuś podobam. Nie lubię seksistowskich i dwuznacznych gestow i podtekstow. Facet rano że tak powiem otrzepie sie i wyjdzie do pracy/na miasto, a jeżeli kobieta się trochę chociaż nie postara to wygląda na zaniedbaną. Dodatkowo możliwosć zwalnia winy za zły humor na okres, nie wydaje mi się zbytnim plusem jak tu ktoś powiedział. Nie lubie też tego uczucia podenerowania i nikt mi nie wmowi że pms jest fajny. |
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
No okres też jest dla mnie zmorą, jak mam być szczera. Brrr.
Co do wyglądu, to ja nie maluje się na co dzień, tylko na okazje typu Sylwester, ale kto wie, może na ulicy patrzą na mnie jak na odludka, bo niektórzy niestety moim zdaniem uważają, że kobieta musi się malować, bo jak nie, to jest gorzej postrzegana. Albo musi być zawsze super wyszykowana, na tip top. Albo, że musi chodzić na obcsach, bo jak nie, to co to za kobieta. A ja nie noszę. Po prostu jest tu fakt, że dużo się od nas wymaga w pewnych kwestiach, bo narosło wiele stereotypów. Gdyby nie one-na pewno żyłoby sie lepiej. No, ale wiadomo, nie ma co się łamać, bo ludzie zawsze będą gadać. |
|
|
|
|
#128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wtedy żadna nie chce dziwkarza.Zresztą młodzi faceci już są inni. Wielu, których poznawałam puszyło się,ze potrafi piec, gotować. Oni już wiedzą,że większość kobiet mając do wyboru bycie służącą czy równoprawną partnerką wybierze tę druga opcję ![]() PS A propos rzekomego,ze facetom wolno więcej w sferze ilości partnerek to zauwazyłam,że wielu tak nie uważa a Ci, którzy sobie tłumaczą,że to normalne bo są facetami Gdyby wierzyli w to co mówią nie kryliby się ze swimi poglądami przed partnerkami![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-09-24 o 07:22 |
|||
|
|
|
|
#129 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
No niestety. Okres raczej trzeba mieć. Ale każda kobieta ma inny. Mnie podczas okresu nic nie boli, a moje koleżanki zwijają się z bólu. Dlatego dla mnie okres jest tylko dyskomfortem, a dla nich koszmarem.
Dochodzą do tego zaburzenia hormonalne kobiety często je mają, za to nigdy nie słyszałam żeby jakiś facet miał tego typu problem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje towarzystwo też nie zauważyło
|
|
|
#130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
znam też dziewczyny mocno umalowane, których makijaż (jego zrobienie)trwa 10 min. Poza tym naprawdę wiele kobiet się nie maluje a faceci jednak goląs ię częściej |
||
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
ee tam, faceci tez mają problemy hormonalne: łysienie (chyba największa zmora), trądzik, agresja, nadmierne owłosienie, (niby faceci mają większą swobodę w goleniu/niegoleniu ciała ale jak facetowi rośnie wielki dywan na plecach to tez ma jakby problem)
mężczyźni akurat starzeją się wolniej ale mają bardziej zniszczona skórę jesli o nią nie dbają, a ponieważ skóra jest grubsza to zmarszczki powstające w niej są głębsze i trwalsze.
|
|
#132 |
|
ma zielone pojęcie
|
A poza tym, to kobiety są różne i mężczyźni są różni. Są 40latki, które wyglądają na 30 latki, a są takie, które wyglądają na 50 latki. Są mężczyźni, którzy się muszą golić codziennie, są tacy, co w ogóle. Są kobiety, które umierają podczas miesiączki i są takie, które nie mają z miesiączką problemów. Są mężczyźni, którzy łysieją, są tacy, którzy mają włosy aż do śmierci. Wymieniać można długo
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Trudno zanegować fakt istnienia toksycznych związków, nawet jeśli Ty się z takowym nie spotkałeś. A skoro to jest toksyczny związek, to logicznym jest, że tkwią w nim dwie osoby, zazwyczaj różnej płci.
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Ja znam. Koleś traci wszystkich znajomych przez dziewczynę, ona go wykorzystuje, wręcz nim pomiata, rozporządza jego pieniędzmi, zdradza (o czym go informuje oczywiście), a on jest jej wdzięczny (!), że mimo wszystko dalej z nim jest i błaga, żeby go nie zostawiała
No ale może tak lubi, nie wiem.
|
|
|
|
|
#135 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
bo jeśli ktoś nie ma problemów skórnych to nie musi kłaść na siebie centymetra podkładu, malować rzęs czy podkreślać oczu. jak masz zdrową cerę to ona wygląda ładnie, a nie twój puder. a jeśli masz problemy ze skórą - cóż, faceci też je mają. problem jest gdy ty uzależnisz się od kosmetyków i bez tapety na twarzy nie chcesz wystawić nosa z domu. bo nikt mi nie wmówi że dbająca o higienę kobieta ze zdrową cerą wygląda na zaniedbaną bez tuszu do rzęs. Cytat:
czasami mam wrażenie że to iż "ja mam gorzej" niektórych chełpi, dodaje dumy. "ja mam cięższe studia, ja mam mniej pieniędzy, ja jestem kobietą i mam gorzej niż ty" - no naprawdę jest się czym licytować
|
|
|
|
#136 |
|
BAN stały
|
Już sam fakt posiadania łechtaczki świadczy o tym, że "warto być kobietą".
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko wydaje mi się, że wystarczy aby 1 osoba w związku była "no fair" aby można było mówić o związku toksycznym wcale nie musza być 2 złe osoby - wtedy to się mówi "są siebie warci"
|
|
|
|
|
|
#138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do tematu, to ja uwielbiam być kobietą i naprawdę mi przykro jak czytam takie posty, jak to komuś źle w tej roli. Kobiety nie mają łatwo pod wieloma względami, głównie chodzi mi o wciąż jednak częste dyskryminowanie kobiet w niektórych zawodach, ale jeśli któraś daje się traktować jak sprzątaczka i kucharka, to jej wybór. Do dziś pamiętam jak moja kuzynka wychodziła za mąż i od razu zakładała, że kuchnia jest "jej", bo mąż to się tam w życiu nie pojawi Skoro z takim nastawieniem zaczyna się wspólne życie, to na pewno tak będzie. Ja stworzyłam akurat taki związek, w którym to facet robi więcej - tak chciałam i tak mam, w życiu nie dałabym się usadzić przy garach.Plusów bycia kobietą jest mnóstwo i mi nie przeszkadza to, ze muszę o siebie dbać czy chodzić na obcasach. Jak mi się nie chce malować, to się nie maluję i mam gdzieś, że niby ktoś czegoś ode mnie oczekuje. Na obcasach chodzę zawsze, bo lubię, w przeciwnym razie nigdy bym ich nie włożyła. Bycie kobietą nie oznacza robienia z siebie cierpiętnicy Właściwie to jest super rzecz, fantastycznie czuję się jako kobieta i nigdy przenigdy bym facetem być nie chciała
|
|
|
#139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Do stworzenia związku toksycznego, jak do tanga- trzeba dwojga. Musi trafić swój na swego jednym słowem. Jak Misiu bije, to się Misia kopie w jajca i odchodzi trzaskając drzwiami. Jak się zostaje i tkwi w tym bagnie, to coś, kurczę, nie gra
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym nikt mi nie wmówi że facet NIC nie musi robić żeby dobrze wyglądać, tak samo jak kobieta musi brać prysznic i myć włosy, używać jakiegoś antyperspirantu jeśi się poci, golić się np. na twarzy (niektórzy faceci robią to nawet dwa razy dziennie, a do przyjemnych czynnosci nie należy), obcinac paznokcie i inne takie oczywistości. w zalezności od noszonej fryzury musi ułożyć też włosy.nie wyszystkie kobiety potrzebują 1,5 h żeby się doprowadzić do stanu używalności ja myję rano głowę i twarz, suszę włosy, nakładam makijaż (podkład, baza pod cienie, cienie, tusz do rzęs) i zajmuje mi to zazwyczaj mniej niż pół godziny. facet który tez rano myje włosy i musi się codziennie golić pewnie poświęca tyle samo czasu.
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Kobiety maja przerąbane :musza umyć rano zęby
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-09-24 o 14:52 |
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
i założyć świeże majty. to mnie najbardziej uwiera w byciu kobietą, ciągle trzeba zmieniac majtki
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#144 | |
|
na przekór do celu
|
och, wybacz, zapomniałam o tej nieowybrażalnie uciążliwej czynności, że tak nas natura zaprogramowała że kobiety zęby myć muszą, a mężczyźni nie
Cytat:
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza w tym stanowisku utwierdza mnie to, że jak dziewczyna na wizażu ukazuje problem z facetem (kiedy ona jest OK a facet rozrabia) to co 2-3 komentarz to "związek toksyczny", "toksykologia" "olej go" "zostaw go".... oczywiście nie wprost i dosłownie ale takie posty przewijają się
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
no bo jest toksyczny, no nie?
![]() ![]() a zauważyłeś też jak sama zainteresowana odpowiada na takie posty? Najczęściej - agresją. I najczęściej Wizażanki dowiaduja się, że są 'gópie' i zazdrosne i samotne itd. I dziewczyna wraca do Misia. I to jest dokładnie ten schemat, który opisałam
|
|
#147 |
|
ma zielone pojęcie
|
Nie wszystkie kobiety mają nawet długie włosy
Także nie wszystkie muszą się rano czesać
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
a nawet jak rzucą Misia (a raczej Misio je rzuci, zdradzi, pobije itp) to potem znajdują sobie dokładnie takiego samego, albo i gorszego, bo to tak już jest, że "nie mają szczęścia w miłości"
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam na koloniach koleżankę, która czasem spała w makijażu (podkład, puder) - jak szłyśmy późno spać i nie chciało jej się ruszyć tyłka do łazienek. I rano tylko poprawiała ten make-up.... całe szczęście, że oczu nie malowała, bo byłby to ciekawy efekt
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

Na co mi facet, którego muszę obsłużyć jak małe dziecko? 

ale to temat rzeka. a co do reszty to chodziło mi tylko o model mąż-zarabia, żona-zajmuje się domem i dziećmi. ale też zauważyłam, że obecnie to wygląda bardziej: mąż-zarabia, żona-zarabia, sprząta, gotuje, wychowuje dzieci.