|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cotka-pępek wygląda normalnie, jak świeżo po odpadnięciu. Tak jak napisała Spray,dałby Ci mały znać jakby go bolało. Oczyszczaj spirytusem lub Octaniseptem i będzie git.
Kasia, mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli. Ewegne gratuluję maleństwa Dziwnie się czuję. Nie mogę sobie coś miejsca znaleźć. I jakieś dziwne coś zaczęłam w krzyżu czuć . Brzuch też nieswój i mały spokojniejszy. Dziwne to wszystko...Spokojnej nocy mamusie
|
#4442 |
|
Zadomowienie
|
Dotarłam do domku.
Dziś miałam towarzystwo 4 dzieci - same chłopaki. Najpierw 1,5 roku i 2,5 a potem u brata męża 4 latka i drugi synek 7 tygodni. Mały od 18 do 22 nawet nie zapłakał ani razu. A u wója na kolanach jaki spokojny Brat tylko co chwila wołał męża: "Chodź pokażę ci jak się kąpie. A pieluchę umiesz zmienić? Masz to teraz usypiaj." ![]() Udało nam się poprzestawiać meble w sypialni. Chyba z 5 razy mąż zmieniał ustawienie, bo nic nam nie pasowało. A teraz wchodzi i stwierdza "O jakoś tak przytulnie się zrobiło" No ba! Pojawiło się łóżeczko
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#4443 |
|
Raczkowanie
|
witam
chciałam sie Was poradzic w kwestii szczepionek. wybór jest przedemna. jakie wy wybrałyscie swoim dzieciom te z nfz czy te 5 lub 6 w jednym ? o co tu chodzi i jakie sa naprawde róznice w tych zestawach? |
|
|
|
#4444 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy macie w lozeczkach swoich pociech poduszeczki...?? Tesciowa mi tu wciska ze powinnam poduszeczke wlozyc a tymczasem polozna mi zakazala .....
...jak to ma byc...?? Bo im dluzej ona jest to ja jestem glupsza...
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śpi z nami i siłą rzeczy leży na naszych poduszkach. Na początku nie miałam w łóżeczku poduszki bo też tak słyszałam że nie powinno dziecko spać ale tak na płasko jej jakoś nie wygodnie było i wsadziłam poduszkę. Ona jest bardzo cieniutka więc nie powinna zaszkodzić. W wózku za to nie mamy nic pod głową
|
|
|
|
|
#4447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak charczał i krztusił się w łózeczku że wziełam go do nas do wyra... i już prawie po katarze a mały za nic nie chce się położyc do łóżeczka, a to tylko 4 dni spał ze mną na jednej poduszce co bym go kontrolowała z tym odkrzsztuszaniem nie jest tak źle, przemywaj śmiało Osci... i będzie dobrze Cytat:
dziś rano przylukałam u swojego czerwoną plamę po szczepieniu w szpitalu, może dlatego mały mi tak płacze, bo wczoraj jej nie było. Mówiły mi położne w szpitalu że to się pojawi , zrobi się strupek sam odpadnie i żeby tego nie ruszać. Zaraz pogoogluje czy od tego dziecko mooże ryczeć bo mały wczoraj przeszedł samego siebie w ryczeniu ![]() dziś kończymy równo miesiąc a jak już zaśnie to jak się wybudza to odrazu krzyk jakby go ze skóry obdzierali ![]() Cytat:
ta poduszka z łóżeczka to taka płaska jest myślę żenic się nie stanie jeju wczoraj was nawet zacytowałam , zaczełam odpisywać ale jak mój bąbel wpadł w płacz o 21 to ryczał nie przerwanie do 23 i za nic go uspokoić nie można było... jezusie, ale się wymęczyłam pytała któraś czy miałam z dzieckiem kryzysy a nie z samym mężem miałam miałam ze Stasiem kryzysy, ale ten mój tłuściutki bąbel wynagradza wszystko co do męża, to wczoraj mu już powiedziałam kilka rzeczy bo mnie wkurzył już totalnie, to się strasznie przejał jak mały płakał, w nopcy też go tulił, także może coś zrozumiał co do antykoncepcji, narazie gumki, ale narazie dużo tego seksu nie będzie alboo ja padne wcześniej, albo Staś sie obudzi wogóle mam zagwostkę jak się dotykam w miejscach zszywanych, mam wrażenie, że położna poszalała ze szwami i mnie troszę za dużo zszyła, jakby ciaśniej dowiem się w trakcie ![]() jeju mój babel sie budzi po całej pól godzinie snu , za cooooooooo
|
|
|
#4448 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
U nas coś się szykuje??? Wyszedł mi szop??? - śluz kawa z mlekiem, nawet zabarwiony na brązowo, mam skurcze co 10 min (zdarzały się co 5!) i nie są ta zwykłe napięcia brzuszka 3majcie kciuki, żeby nie minęło PS: jak przychodzi skurcz, napływa fala gorąca że pod pachami mam wodospad mama w pracy ale jakby co schodzi z dyżuru i ze mną rodzi
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#4450 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja jak słysze moją to mnie spina od razu niby nie powinno się dawać podusi ale jak masz talka płaską , jak piszą dziewczyny to nie powinna zaszkodzić tak mi się wydaje Cytat:
informuj nas na bieżąco ![]() Spray piszesz o huggies newborn 2 - widziałam takie wczoraj w sklepie w dużej pace ale ja uzywam newborn 1 ich jest tylko 27 w opakowaniu cena około 20 zł masakra !!! przetestowaliśmy chyba wszystkie pieluchy, mam prawie całe opakowanie belli bo lipa, niech to moje dziecko rośnie bo w zapasie mam pełno dwojek ![]() dziewczyny jak to z tymi szwami u Was? krwawicie jeszcze? ja bezpieczniej czuje sie z podpacha bo coś tam jeszcze wycieka ale wczoraj się stalo że mi się pupsko odparzyło i smaruję sudo. szwy nadal mam ale czytam na necie ze tak może być i z miesiąc po porodzie ... kurcze chciałabym już sobie striny założyć i pozbyć się wszelakiego owłosienia ![]() MałgosiaM8 czyli twój Mały już ma po katarku? ile dni to trwało? niewiem czy dobrze zrozumiałam - wczesniej podejrzewaliście alergię ale okazało się zwykłym katarkiem czy jak ?? mój z dnia na dzień wydaje mi się coraz lepiej no ale jednak meczy sie jeszcze jesli chodzi o spanie z nami w łóżku to b. się obawiam żeby go nie przyzwyczaić. tż w nocy każe go kłaść z nami jak płacze ale nie ma siły - jestem twarda za to rano ląduje u nas i teraz np śpi sobie na miejscu tż wygląda pieknie i wogle mysia pysia dziubenieczek mój słodziutki ![]()
|
|||
|
|
|
#4451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie już powoli to takie surrealne. Trzymam mocno kciuki. ![]() A u nas znowu ładna noc. Co prawda mały zrobił ostatnią kupę wczoraj rano i trochę się niepokoję... ale myślę że dam mu trochę herbatki koperkowej to może mu ruszy? W nocy przemywałam pępola i wyglądał jakoś lepiej jak się w środku patyczkiem powycierało. No nic, zobaczę jak to będzie. Kusi mnie żeby mimo wszystko gdzieś kontrolnie z tym pojechać, tym bardziej że katarek się nasilił.. Oddycha jak mała lokomotywa tak ma nosek zapchany Jednak bycie mamą to nie taka łatwa rzecz jak mi się wydawało . Zejdę niedługo z tej paniki ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
. Też boję się ogolić tam a strasznie bym chciała Co prawa miałam 4 szwy, które w sumie mało gdzie czuję a poza tym już je ściągnęli, ale i tak mam obawy.U nas mały śpi w łóżeczku, ale rano czasami tż go bierze sobie wyprzytulać do siebie. Ja chyba zaraz go też wezmę bo tak słodziutko śpi ![]() A wy jak leczycie katarki? Tylko zakrapiacie i ściągacie fridą? |
||
|
|
|
#4452 | |
|
Zadomowienie
|
dzieńdoberek
Cytat:
Teraz dużo się zmienia. Ja spałam na piernacie, a nie na podusi - całkiem spora i puchowa i żyje, teraz krzyczą że bez. Dawniej chcieli żeby co chwila kąpać, a teraz tendencja kąpieli raz w tygodniu (coraz powszechniejsza np. w Niemczech) Chociaż nawet moja mama twierdzi, że jeszcze nikt z brudu nie umarł Ale szczerze to nie wiem czy nowe poszewki na pościel też prałyście? Bo korci mnie żeby posłać łóżeczko, jak już stoi u nas w sypialni i przykryć jakimś kocem żeby się nie zakurzyło.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-09-25 o 10:22 |
|
|
|
|
#4453 | ||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-09-25 o 10:23 |
||
|
|
|
#4454 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Wszystko minie Cytat:
Cytat:
Agnyska - po 1. nie mam od dawna żadnego opatrunku zdjęli jeszczev w szpitalu. Po 2 - może doradca laktacyjny by pomógł? Podziwiam Twoją determinację Cytat:
Mój też się pręży przy kupce, może maja zaparcia ?Cytat:
2. To u nas po cc przywozili dzieco dopiero na życzenie mamy i na pierwszą noc chcieli zabrać, żeby mama odpoczęła, ale nie dałam .3. ja jem bułki z wędliną, parówki, ciasta, na obiad gotowane mięsa różne - nie mam z tym problemów . Owoce to jabłka i banany, warzywa gotowane to gł.marchewka, ale można też podobno brokuły.Coś chyba za mało nadrobiłam. ![]() U nas nocka świetna, spał dobrze, ale wczoraj wieczorkiem mocno marudził, byliśmy w gościach i coś mu tam nie leżało. Ustaloną mamy datę chrzcin wybranych chrzestnych
|
|
|
#4455 | |
|
Zadomowienie
|
heloł niedzielnie
![]() Cytat:
ja sobie jak kupuje bieliznę czy pościel to tez przed pierwszym użyciem piorę.a co do kapania codziennie, Agatka bardzo się wycisza po kąpieli i zasypia szybko dlatego kapiemy codziennie ![]() nasza położna też odradziła te skojarzone, z ww powodów. wolę na rotawirusy zaszczepić. te skojarzone wg mnie to lekka przesada - wiadomo koncerny farmaceutyczne chcą zarobić ( patrz sytuacja sprzed roku i wywołana przez nie epidemia grypy...). kasiakuleczka za Ciebie i Amelcię ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- gratulacje . u nas w tej kwestii lipa i brak tematu, bo o chrzestnych, a w zasadzie o chrzestne chodzi.....
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Małgosi a maścią majerankową gdzie smarujesz? pod noskiem tylko? wiecie.. ja nie kupiłam tej fridy, gruszkę wole bo na samą myśl o fridzie mam
|
|
#4458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() A faktycznie, niektórych od fridy odrzuc. Ja tam nie mam z tym problemu ale jak ktoś ma to też bym się nie zmuszała.
|
||
|
|
|
#4459 | |
|
KWC
|
Cytat:
Fridy, z takich samych powodów jak Indygo nie kupiłam, ale możliwe, że się przełamię, bo gruszka nieefektywnie ciągnie. Mąż mnie rozwalił, uśmiałam się jak fretka. Rano kołysał synka i śpiewał mu piosenkę z Domowego Przedszkola. I tam jest fragment: "dokąd tupta nocą jeż..." A Tż śpiewał: "dokąd tu ptanocą jeż". On myślał, że taki jest tekst. I nawet przyznał, że od dziecka miał strasznego ćwieka co to jest ta ptanoc |
|
|
|
|
#4460 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zgadzam sie z Toba ze rola mamy to jest strasznie ciezka sprawa.....ale damy rade.....silne babki jestesmy.... ![]() Cytat:
Ancia wiesz jak podniesc kogos na duchu.....az mi sie milo zrobilo....( chociaz nie pisalas tego do mnie ale ja karmie tylko mm Moja mama dzisiaj poleciala do domku....
|
|
#4461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Słoneczko piękne za oknem, aż chce się żyć ![]() Grześ spał do 6 dziś czyli pełne 12 godzin ![]() Zupa gotowa, na drugie zapiekanka z wczoraj, mąż z Grzesiem w kościele, Tomcio właśnie opróżnił butlę i pewnie pójdzie zaraz spać - będę miała chwilę dla siebie Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde boję się małego teraz kąpać przez tego pępuszka. Wczoraj go wacikami umyłam Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-25 o 11:09 |
|
|
|
|
#4463 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no mój kolega zawsze myślał, że bajka ma tytuł "Bole Kilolek", że to imię i nazwisko Cytat:
o jezu, no w potylice szwagierkę za katar i za prezent..... moze sama zacznij to nosić?
|
|
#4464 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() właśnie wcinam drugie sniadanko rano męzul mnie namówił na przytulanki, nawet miło było tym razem po czym poinformował dziecko, ze ma na czwartek termin eksmisji i ma sie pakować teraz wcinam drugie sniadanko i sie zabieram do szykowania grila obiadowego - pstrągi znowu u nas na tapecie super, ze taka ładna pogoda jest to jeszcze posiedzimy na polku z rodzicami. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobre ![]() a sól morska do nosa taka dla dzieci w sprayu psika słabiutko, takze maluch sie nie zakrztusi. Najwyżej nie psikaj mu na leżąco tylko podnieś troche do półleżenia. MAmusie współczuje wam tych katarków u maluchów...a maść majerankową na pewno można uzywać. Moja bratowa tez przy bratanku często korzystała |
|||
|
|
|
#4465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
herbatka sama się zjawi??
|
|
#4466 |
|
KWC
|
|
|
|
|
#4467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale co do prezentów - kiedys tez myslałam, ze są głupie. Sama dostałam na chrzciny dwie złote bransoletki i łańcuszek, a na bierzmowanie pierscionek z brylancikiem. No i moja mama to trzymała tyle lat u siebie, bo jak byłam młodsza to nie chciałam nosić. A teraz sie ciesze z takich prezentów bo sama bym sobie nie kupiła, bo szkoda by mi było kasy a teraz lubie taką biżuterię i noszę to wszystko
|
||
|
|
|
#4468 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dodam ze to jakies dziwne srebro....Najlepsze jest to ze wczoraj sie roz......a na sofie jakby byla u siebie...no kurde...odrobiny kultury sie nalezy....nawet Tz sie wkurzyl.....Sorry ze tak o niej ale ona mnie tak wnerwia ze masakra....
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-09-25 o 11:19 |
|||
|
|
|
#4469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4470 |
|
Raczkowanie
|
spray a jest to prawda ze te skojarzone sa lepsze jakosciowo? ze w tych na nfz jest rtec a w tych skojarzonych niby nie ma i sa bezpieczniejsze.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

. Brzuch też nieswój i mały spokojniejszy. Dziwne to wszystko...
Brat tylko co chwila wołał męża: "Chodź pokażę ci jak się kąpie. A pieluchę umiesz zmienić? Masz to teraz usypiaj." 
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 
...jak to ma byc...?? Bo im dluzej ona jest to ja jestem glupsza...
i chce mu pokazać że tak nie jest (zawsze
tak charczał i krztusił się w łózeczku że wziełam go do nas do wyra... i już prawie po katarze a mały za nic nie chce się położyc do łóżeczka, a to tylko 4 dni spał ze mną na jednej poduszce co bym go kontrolowała z tym odkrzsztuszaniem 

PS: jak przychodzi skurcz, napływa fala gorąca że pod pachami mam wodospad 
informuj nas na bieżąco
i smaruję sudo. szwy nadal mam ale czytam na necie ze tak może być i z miesiąc po porodzie ... kurcze chciałabym już sobie striny założyć i pozbyć się wszelakiego owłosienia
za to rano ląduje u nas i teraz np śpi sobie na miejscu tż
. Zejdę niedługo z tej paniki 

I wielce zdziwieni byli że ledwo wstaję
Powiedzieli że trzeba się szybko pionizować, i przechodzić na normalne sale a nie na pooperacyjnej leżeć skoro dobrze się czuję.
. u nas w tej kwestii lipa i brak tematu, bo o chrzestnych, a w zasadzie o chrzestne chodzi.....