|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cotka-pępek wygląda normalnie, jak świeżo po odpadnięciu. Tak jak napisała Spray,dałby Ci mały znać jakby go bolało. Oczyszczaj spirytusem lub Octaniseptem i będzie git.
Kasia, mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli. ![]() Ewegne gratuluję maleństwa ![]() ![]() Dziwnie się czuję. Nie mogę sobie coś miejsca znaleźć. I jakieś dziwne coś zaczęłam w krzyżu czuć ![]() Spokojnej nocy mamusie ![]()
#4442 |
Zadomowienie
|
Dotarłam do domku.
Dziś miałam towarzystwo 4 dzieci - same chłopaki. Najpierw 1,5 roku i 2,5 a potem u brata męża 4 latka i drugi synek 7 tygodni. Mały od 18 do 22 nawet nie zapłakał ani razu. A u wója na kolanach jaki spokojny ![]() ![]() Udało nam się poprzestawiać meble w sypialni. Chyba z 5 razy mąż zmieniał ustawienie, bo nic nam nie pasowało. A teraz wchodzi i stwierdza "O jakoś tak przytulnie się zrobiło" No ba! Pojawiło się łóżeczko ![]()
#4443 |
Raczkowanie
|
witam
chciałam sie Was poradzic w kwestii szczepionek. wybór jest przedemna. jakie wy wybrałyscie swoim dzieciom te z nfz czy te 5 lub 6 w jednym ? o co tu chodzi i jakie sa naprawde róznice w tych zestawach? |
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy macie w lozeczkach swoich pociech poduszeczki...?? Tesciowa mi tu wciska ze powinnam poduszeczke wlozyc a tymczasem polozna mi zakazala .....
![]() ![]()
#4445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie jest tak źle, przemywaj śmiało Osci... i będzie dobrze ![]() Cytat:
dziś rano przylukałam u swojego czerwoną plamę po szczepieniu w szpitalu, może dlatego mały mi tak płacze, bo wczoraj jej nie było. Mówiły mi położne w szpitalu że to się pojawi , zrobi się strupek sam odpadnie i żeby tego nie ruszać. Zaraz pogoogluje czy od tego dziecko mooże ryczeć bo mały wczoraj przeszedł samego siebie w ryczeniu ![]() dziś kończymy równo miesiąc ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ta poduszka z łóżeczka to taka płaska jest myślę żenic się nie stanie ![]() jeju wczoraj was nawet zacytowałam , zaczełam odpisywać ale jak mój bąbel wpadł w płacz o 21 to ryczał nie przerwanie do 23 i za nic go uspokoić nie można było... jezusie, ale się wymęczyłam ![]() pytała któraś czy miałam z dzieckiem kryzysy a nie z samym mężem ![]() ![]() co do męża, to wczoraj mu już powiedziałam kilka rzeczy bo mnie wkurzył już totalnie, to się strasznie przejał jak mały płakał, w nopcy też go tulił, także może coś zrozumiał ![]() co do antykoncepcji, narazie gumki, ale narazie dużo tego seksu nie będzie ![]() ![]() ![]() wogóle mam zagwostkę ![]() ![]() ![]() ![]() jeju mój babel sie budzi po całej pól godzinie snu , za cooooooooo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() U nas coś się szykuje??? Wyszedł mi szop??? - śluz kawa z mlekiem, nawet zabarwiony na brązowo, mam skurcze co 10 min (zdarzały się co 5!) i nie są ta zwykłe napięcia brzuszka ![]() ![]() 3majcie kciuki, żeby nie minęło ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4450 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() niby nie powinno się dawać podusi ale jak masz talka płaską , jak piszą dziewczyny to nie powinna zaszkodzić tak mi się wydaje Cytat:
![]() ![]() Spray piszesz o huggies newborn 2 - widziałam takie wczoraj w sklepie w dużej pace ale ja uzywam newborn 1 ich jest tylko 27 w opakowaniu cena około 20 zł masakra !!! przetestowaliśmy chyba wszystkie pieluchy, mam prawie całe opakowanie belli bo lipa, niech to moje dziecko rośnie bo w zapasie mam pełno dwojek ![]() dziewczyny jak to z tymi szwami u Was? krwawicie jeszcze? ja bezpieczniej czuje sie z podpacha bo coś tam jeszcze wycieka ale wczoraj się stalo że mi się pupsko odparzyło ![]() ![]() ![]() MałgosiaM8 czyli twój Mały już ma po katarku? ile dni to trwało? niewiem czy dobrze zrozumiałam - wczesniej podejrzewaliście alergię ale okazało się zwykłym katarkiem czy jak ?? mój z dnia na dzień wydaje mi się coraz lepiej no ale jednak meczy sie jeszcze jesli chodzi o spanie z nami w łóżku to b. się obawiam żeby go nie przyzwyczaić. tż w nocy każe go kłaść z nami jak płacze ale nie ma siły - jestem twarda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie już powoli to takie surrealne. Trzymam mocno kciuki. ![]() A u nas znowu ładna noc. Co prawda mały zrobił ostatnią kupę wczoraj rano i trochę się niepokoję... ale myślę że dam mu trochę herbatki koperkowej to może mu ruszy? W nocy przemywałam pępola i wyglądał jakoś lepiej jak się w środku patyczkiem powycierało. No nic, zobaczę jak to będzie. Kusi mnie żeby mimo wszystko gdzieś kontrolnie z tym pojechać, tym bardziej że katarek się nasilił.. ![]() ![]() Jednak bycie mamą to nie taka łatwa rzecz jak mi się wydawało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() U nas mały śpi w łóżeczku, ale rano czasami tż go bierze sobie wyprzytulać do siebie. Ja chyba zaraz go też wezmę bo tak słodziutko śpi ![]() ![]() A wy jak leczycie katarki? Tylko zakrapiacie i ściągacie fridą? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |
Zadomowienie
|
dzieńdoberek
Cytat:
Teraz dużo się zmienia. Ja spałam na piernacie, a nie na podusi - całkiem spora i puchowa i żyje, teraz krzyczą że bez. Dawniej chcieli żeby co chwila kąpać, a teraz tendencja kąpieli raz w tygodniu (coraz powszechniejsza np. w Niemczech) Chociaż nawet moja mama twierdzi, że jeszcze nikt z brudu nie umarł ![]() Ale szczerze to nie wiem czy nowe poszewki na pościel też prałyście? Bo korci mnie żeby posłać łóżeczko, jak już stoi u nas w sypialni i przykryć jakimś kocem żeby się nie zakurzyło.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje ![]() ![]() Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-09-25 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | ||
KWC
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-09-25 o 09:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |||||
kosmitka
|
Cytat:
Wszystko minie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Agnyska - po 1. nie mam od dawna żadnego opatrunku zdjęli jeszczev w szpitalu. Po 2 - może doradca laktacyjny by pomógł? Podziwiam Twoją determinację ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
2. To u nas po cc przywozili dzieco dopiero na życzenie mamy i na pierwszą noc chcieli zabrać, żeby mama odpoczęła, ale nie dałam ![]() 3. ja jem bułki z wędliną, parówki, ciasta, na obiad gotowane mięsa różne - nie mam z tym problemów ![]() Coś chyba za mało nadrobiłam. ![]() U nas nocka świetna, spał dobrze, ale wczoraj wieczorkiem mocno marudził, byliśmy w gościach i coś mu tam nie leżało. Ustaloną mamy datę chrzcin wybranych chrzestnych ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Zadomowienie
|
heloł niedzielnie
![]() ![]() Cytat:
![]() a co do kapania codziennie, Agatka bardzo się wycisza po kąpieli i zasypia szybko dlatego kapiemy codziennie ![]() ![]() nasza położna też odradziła te skojarzone, z ww powodów. wolę na rotawirusy zaszczepić. te skojarzone wg mnie to lekka przesada - wiadomo koncerny farmaceutyczne chcą zarobić ( patrz sytuacja sprzed roku i wywołana przez nie epidemia grypy...). kasiakuleczka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- gratulacje ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Małgosi a maścią majerankową gdzie smarujesz? pod noskiem tylko? wiecie.. ja nie kupiłam tej fridy, gruszkę wole bo na samą myśl o fridzie mam ![]()
![]() |
#4458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() A faktycznie, niektórych od fridy odrzuc. Ja tam nie mam z tym problemu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
KWC
|
Cytat:
Fridy, z takich samych powodów jak Indygo nie kupiłam, ale możliwe, że się przełamię, bo gruszka nieefektywnie ciągnie. Mąż mnie rozwalił, uśmiałam się jak fretka. Rano kołysał synka i śpiewał mu piosenkę z Domowego Przedszkola. I tam jest fragment: "dokąd tupta nocą jeż..." A Tż śpiewał: "dokąd tu ptanocą jeż". On myślał, że taki jest tekst. I nawet przyznał, że od dziecka miał strasznego ćwieka co to jest ta ptanoc ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zgadzam sie z Toba ze rola mamy to jest strasznie ciezka sprawa.....ale damy rade.....silne babki jestesmy.... ![]() Cytat:
Ancia wiesz jak podniesc kogos na duchu.....az mi sie milo zrobilo....( chociaz nie pisalas tego do mnie ale ja karmie tylko mm ![]() Moja mama dzisiaj poleciala do domku.... ![]() ![]()
![]() |
#4461 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Słoneczko piękne za oknem, aż chce się żyć ![]() Grześ spał do 6 dziś czyli pełne 12 godzin ![]() ![]() Zupa gotowa, na drugie zapiekanka z wczoraj, mąż z Grzesiem w kościele, Tomcio właśnie opróżnił butlę i pewnie pójdzie zaraz spać - będę miała chwilę dla siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde boję się małego teraz kąpać przez tego pępuszka. Wczoraj go wacikami umyłam ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-25 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no mój kolega zawsze myślał, że bajka ma tytuł "Bole Kilolek", że to imię i nazwisko ![]() Cytat:
o jezu, no w potylice szwagierkę za katar i za prezent..... moze sama zacznij to nosić? ![]()
![]() |
#4464 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() właśnie wcinam drugie sniadanko ![]() ![]() ![]() teraz wcinam drugie sniadanko i sie zabieram do szykowania grila obiadowego - pstrągi znowu u nas na tapecie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a sól morska do nosa taka dla dzieci w sprayu psika słabiutko, takze maluch sie nie zakrztusi. Najwyżej nie psikaj mu na leżąco tylko podnieś troche do półleżenia. MAmusie współczuje wam tych katarków u maluchów...a maść majerankową na pewno można uzywać. Moja bratowa tez przy bratanku często korzystała ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
herbatka sama się zjawi?? ![]() ![]()
![]() |
#4466 |
KWC
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale co do prezentów - kiedys tez myslałam, ze są głupie. Sama dostałam na chrzciny dwie złote bransoletki i łańcuszek, a na bierzmowanie pierscionek z brylancikiem. No i moja mama to trzymała tyle lat u siebie, bo jak byłam młodsza to nie chciałam nosić. A teraz sie ciesze z takich prezentów bo sama bym sobie nie kupiła, bo szkoda by mi było kasy a teraz lubie taką biżuterię i noszę to wszystko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najlepsze jest to ze wczoraj sie roz......a na sofie jakby byla u siebie...no kurde...odrobiny kultury sie nalezy....nawet Tz sie wkurzyl.....Sorry ze tak o niej ale ona mnie tak wnerwia ze masakra....
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-09-25 o 10:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4470 |
Raczkowanie
|
spray a jest to prawda ze te skojarzone sa lepsze jakosciowo? ze w tych na nfz jest rtec a w tych skojarzonych niby nie ma i sa bezpieczniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.