Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-24, 14:55   #1381
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Uploaded with ImageShack.us
tadaam, to jakie zdj z allegro bo nie ma tego modelu w internecie

edit.
cos znalazłam
super suknia jak sie mieści w niej brzuchalek?
A jaki chcesz mieć bukiecik, w jakim kolorze?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 15:11   #1382
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

CZUBASEK suknia bajecznie olśniewająca
ja właśnei zajadam obiadek-ogórkową

jejaaa dziewczyny czy wy też macie taki dylemat w wyborze wózka?? oglądam oglądam i oglądam i nie wiem na jaki się zdecydować ten co ostatnio oglądałam w sklepie co wam linka pokazywałam strasznei mi się podoba ale 1480 kosztuje bez fotelika choć fotelik dostanę to nie muszę kupować ale nie chcę rodziców na tak duży koszt naciągać więc szukam coś innego i mam straszny dylemat bo mam jeszcze 3 typy o wiele tańsze i nie wiem na jaki sie zdecydować
Stary 2011-09-24, 15:15   #1383
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Agatku ja miałam zwykłe USG i pierwsze co zobaczyłam na monitorze to właśnie były klejnoty. Babka która robiła USG powiedziała, że mam małego bezwstydnika w brzuchu, żeby tak na dzień dobry pokazać to co ma pomiędzy nóżkami.
ja tam nic nie dopatrzyłam, bo sie nie miesci w kadrze tylko klata i glowa

Pearl no jak tam sobie chcesz, mi to jest niepotrzebne i nawet nie chciałabym jakbym miała kasę- nie ciagnie mnie do takiego usg wolę zdjęcie, chwile obejrzec i nic innego do szczęścia nie jest mi potrzebne

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 15:37   #1384
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
super suknia jak sie mieści w niej brzuchalek?
A jaki chcesz mieć bukiecik, w jakim kolorze?

bukiecik będę mieć z biało-fioletowych storczyków.
Brzuszek mieści sie nawet i nie widać go za specjalnie w tej sukience

znalazłam jeszcze takie fryzury jak myslicie która bedzie ładnie wyglądać z sukienka?

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
CZUBASEK suknia bajecznie olśniewająca
ja właśnei zajadam obiadek-ogórkową

jejaaa dziewczyny czy wy też macie taki dylemat w wyborze wózka??

Ja od 2 miesięcy wybieram łóżeczko , Tz mówi że dobrze ze dobrze ze wózek dostajemy po jego siostrzenicy inaczej dziecko byłoby noszone przez pierwsze miesiace zycia zanim mi by cos sie spodobało

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-09-24 o 15:45
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 16:09   #1385
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Hejka mamuśki
Wczoraj nie miałam jak Was poczytać, dziś muszę nadrobić
Byłam u nowego gina, ma sporo pacjentek i na poczekalni pogadałam sobie z innymi ciężarówkami
Oczywiście cała papierologia i wywiady od nowa - trochę to trwało
Okazało sie, że termin porodu wyznaczony przez poprzedniego gina jest błędny! Dzidzia miała się urodzić pomiędzy 10 a 15 lutego, na karcie ciaży miałam wpisane 15 lutego. Nowa położna zrobiła wielkie oczy jak to zobaczyła. Wyliczyła mi termin na 19 lutego.
Zdurniałam
W sumie to nowy lekarz wydaje mi się bardziej kompetentny, opowiedział o łożysku i szyjce macicy, wypytał o wszystko, położna też fajna babeczka, myślę że to zmiana na lepsze.
Z dzidzią wszystko dobrze, zafundowało mi kopniaka kung-fu podczas słuchania bicia serduszka, chyba nie lubi być podsłuchiwane
Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o płeć, no cóż dowiem się za 2 tyg.
Miłego dzionka dziołchy
Super że wizyta ok i z maleństewm wszystko gra ja zawsze mam 100 pytań do gina a jak pokaże mi Sebusia to od razu o wszystkim zapominam

Czubasku suknia śliczna, na pewno będziesz w niej bajecznie wyglągać

Agatku to bedziesz mieć trochę przerąbane jak mały teraz zazdrosny to jak sie urodzi to już nic nie podziałacie bo bedzie nawet słyszał szelest spadających majtek
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 16:22   #1386
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
no yyy... bo tatus dzis mamusie obściskiwał w górnych partiach ciała i malec poczuł się zagrożony i zazdrosny bo poczuł, że mamusi się zrobiło miło i przyjemnie, więc obrócił i wygiął się tak że mnie cała prawa strona brzucha zaczęła masakrycznie bolec i musiał zaprzestac pieszczotom

hmm, ja na 4d ani 3d nie poszłam bo po co? potem się o tym zapomina poza tym to jest dobre dla osób które chcą znac plec na 10000% mi na tym nie zależało- szkoda kasy, wolę zbierac na zakupy z allegro potem i tak do tego nie wrócisz... tylko do zdjęc tak moim zdaniem skromnym
Moja siostrzenica, jak była malutka, zawsze kiedy mój szwagier chciał pocałować moją siostrę, to od razu się zjawiała i awanturowała

Co do 3 lub 4d to mam takie samo zdanie Na początku myślałam, że je zrobię, a teraz uważam, że jednak nie. Kasa by się znalazła, ale czasami jak oglądam filmiki lub zdjęcia z 3 lub 4d to takie dziwne mi się wydaję te dzieci Jakoś nie chcę mieć w głowie takiego obrazu swojego dziecka, więc będzie zwykłe usg

Cytat:
u nas na weselu, na całym weselu była jedna w .... JEANSACH nie dlatego że nie stać ją było na sukienkę, o po prostu chciała się odróżniać jej mąż założył garnitur a ona czarną bluzkę i jeansy
U mnie był chłopak w garniturze i trampkach Ale żeby nie było, że jakichś byle jakich. Trampki wyglądały dokładnie tak samo jak te, co się kiedyś biegało na w-f, ale kupił je w Americanosie za 250 zł Jak dla mnie ogólnie wyglądał spoko, zachował swój styl, ale nigdy nie zapomnę min znajomych, jak się dowiedzieli o cenie tych trampek i ich rozmowach, że takie same są na bazarach za 20 zł

Cytat:

edit.
cos znalazłam
Bardzo ładna suknia W sumie wszystkie fryzury, które podałaś pasują. Ja bym wybrała te koczki luźno upięte, ponieważ mam wrażenie, że włosy luźno puszczone lub spięte zaraz zaczną się rozwalać...
Najważniejsze, żebyś miała ogólny zarys fryzury, bo i tak Twoja fryzura pewnie nie będzie identyczna z tą, którą pokażesz fryzjerce
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 16:35   #1387
uska000
Zadomowienie

hej mamusie i brzusie

bylam w szkole Igor szalal na informatyce;p

nadrobilam Was ale zapamkietalam tylko placki ziemniaczane mniam

i sliczna suknie Czubaska;p

lece na urodziny do szwagierki odezwe sie

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 17:11   #1388
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
bukiecik będę mieć z biało-fioletowych storczyków.
Brzuszek mieści sie nawet i nie widać go za specjalnie w tej sukience

znalazłam jeszcze takie fryzury jak myslicie która bedzie ładnie wyglądać z sukienka?

Ja od 2 miesięcy wybieram łóżeczko , Tz mówi że dobrze ze dobrze ze wózek dostajemy po jego siostrzenicy inaczej dziecko byłoby noszone przez pierwsze miesiace zycia zanim mi by cos sie spodobało
ja lubię proste fryzury i mi się bardzo podoba pierwsza z pierwszego linka i pierwsza z przedostatniego

Stary 2011-09-24, 18:00   #1389
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
family jest też na kolejny etap fotelikowy, ten 9-18 kg a Easy jest tylko dla 0-13kg. A to spory koszt, ok 690zł plus dolicz koszt fotelika, my chcemy Maxi Cosi CabrioFix albo Pebble - więc 500-600zł i robi się niezła sumka, plus adapter do wózka za 100-150zł itp. itd.
oooo...a ja wlasnie myslalam, zeby kupic taka baze, co poznejszy fotelik bedzie do niej pasowal
byc moze tez zdecyduje sie na family w takim razie
chociaz tz uwaza, ze skoro mamy za darmo easy base, to nie ma sensu kupowac i lepiej ta kase wydac na cos innego
no i sama nie wiem
a ta stronke znam, ale wlasnie nie moge nigdzie znalezc wynikow z easy base II i wkurza mnie to, bo gdybym sie dowiedziala na pewno, ze sa lipne, to nie byloby dyskusji i kupilabym family

Zuz, na pewno skorzystam z tego przepisu i to w wersji na tlusto, a co! A co do tej pieczeni, to niczym jej nie trzeba oblewac, zeby sie nie wysuszyla? Sorry, jezeli to glupie pytanie, ale ze mnie taka srednia raczej kucharka

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 18:07   #1390
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

edit.
cos znalazłam
Czubasek piękna sukienka będziesz śliczną Panną Młodą. Z chęcią przeżyłabym mój ślub jeszcze raz.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Agatku to bedziesz mieć trochę przerąbane jak mały teraz zazdrosny to jak sie urodzi to już nic nie podziałacie bo bedzie nawet słyszał szelest spadających majtek
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 18:24   #1391
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
oooo...a ja wlasnie myslalam, zeby kupic taka baze, co poznejszy fotelik bedzie do niej pasowal
byc moze tez zdecyduje sie na family w takim razie
chociaz tz uwaza, ze skoro mamy za darmo easy base, to nie ma sensu kupowac i lepiej ta kase wydac na cos innego
no i sama nie wiem
a ta stronke znam, ale wlasnie nie moge nigdzie znalezc wynikow z easy base II i wkurza mnie to, bo gdybym sie dowiedziala na pewno, ze sa lipne, to nie byloby dyskusji i kupilabym family

Zuz, na pewno skorzystam z tego przepisu i to w wersji na tlusto, a co! A co do tej pieczeni, to niczym jej nie trzeba oblewac, zeby sie nie wysuszyla? Sorry, jezeli to glupie pytanie, ale ze mnie taka srednia raczej kucharka
po to rozpuszczasz kostke wołową w gorącej wodzie - tym podlewasz mięsko przed badź w trakcie pieczenia i jest wilgoć od tego w zamkniętym naczyniu, więc wyschnięte na pewno nie będzie

Stary 2011-09-24, 20:29   #1392
uska000
Zadomowienie

a co to taka cisza??
my z Igorem najedlismy sie na urodzinkach i kladziemy sie spac..
jutro znow do szkoly;( fuj

dobrej nocki

Stary 2011-09-24, 22:01   #1393
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Dziewczyny kupowałyście może spodnie dresowe na allegro?
Możecie jakieś polecić? Boję się troszkę, że mogą się skurczyć po praniu..
Ja ostatnio kupiłam dresy w pepco za 15 zł ,jeszcze ich nie prałam więc nie wiem jak będzie,ale nie są jakieś grube,zwykłe cienkie

Dzis odwiedziły mnie przyjaciółki,nakupowaliśm y z małżem ciast ciasteczek, a jak zwykle prawie wszystko zostało, zjedli tylko domową pizze, wiec zapraszam na słodkie i kawcie bo sami nie przejemy
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 22:28   #1394
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio kupiłam dresy w pepco za 15 zł ,jeszcze ich nie prałam więc nie wiem jak będzie,ale nie są jakieś grube,zwykłe cienkie

Dzis odwiedziły mnie przyjaciółki,nakupowaliśm y z małżem ciast ciasteczek, a jak zwykle prawie wszystko zostało, zjedli tylko domową pizze, wiec zapraszam na słodkie i kawcie bo sami nie przejemy

ja wczoraj byłam na zakupach w pepco maluszkowi kupiłam bluzeczke za 5.99 i 2x półśpiochy były po 7.90 sobie kupiłam majtki bawełniane bo były przecenione z 5,99 na 2,99 no i kupiłam sobie też dresowe spodnei z takim szerokim pasem akurat na brzuszek ciążowy rewelacja są cienkie miłe w dotyku i w szoku byłam że w L weszłam i są luźne bo ja przecież ja to wieloryb muszę mieć xl lub najlepiej xxl a tu proszę jedyna L sobie leżała wziełam do przymierzenia i weszłam w nei jak w masełko 2 razy sie nei zastanawiałam tylko odrazu wrzuciłam do koszyka tym bardziej ze za 19zł były i jestem mega zadowolona a tż żeby ni ebyło przykro to kupiłam mu 2xslipki a co tam - zaszalałam
Stary 2011-09-24, 22:42   #1395
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość

Cytat:
Co do 3 lub 4d to mam takie samo zdanie Na początku myślałam, że je zrobię, a teraz uważam, że jednak nie. Kasa by się znalazła, ale czasami jak oglądam filmiki lub zdjęcia z 3 lub 4d to takie dziwne mi się wydaję te dzieci Jakoś nie chcę mieć w głowie takiego obrazu swojego dziecka, więc będzie zwykłe usg

Stary 2011-09-24, 23:22   #1396
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ja wczoraj byłam na zakupach w pepco maluszkowi kupiłam bluzeczke za 5.99 i 2x półśpiochy były po 7.90 sobie kupiłam majtki bawełniane bo były przecenione z 5,99 na 2,99 no i kupiłam sobie też dresowe spodnei z takim szerokim pasem akurat na brzuszek ciążowy rewelacja są cienkie miłe w dotyku i w szoku byłam że w L weszłam i są luźne bo ja przecież ja to wieloryb muszę mieć xl lub najlepiej xxl a tu proszę jedyna L sobie leżała wziełam do przymierzenia i weszłam w nei jak w masełko 2 razy sie nei zastanawiałam tylko odrazu wrzuciłam do koszyka tym bardziej ze za 19zł były i jestem mega zadowolona a tż żeby ni ebyło przykro to kupiłam mu 2xslipki a co tam - zaszalałam
Nie ma jak pepco.Ja też kupiłam rozm.L
Teraz z nudów poczytałam sobie trochę I część ,fajnie tak zobaczyć jak się dowiadywałyśmy o II kreseczkach
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 00:38   #1397
dph
Rozeznanie

cześć dziewczynki nadrobiłam Was ale padam bo dopiero posprzątałam po gościach stwierdzam że starość nie radość, (no chyba że ciąża tak na mnie działa) bo pomimo że gośćmi byli moi przyjaciele to ja już się zastanawiałam kiedy pójdą :P i pomyśleć że rok temu na tej samej imprezie były tańce...ale teraz zmykam spać DOBRANOC
Stary 2011-09-25, 08:03   #1398
uska000
Zadomowienie

hej mamusie
ja nie pojechalam do szkoly;/ zlapala mnie jelitowka..
wczoraj w nocy dostalam silnych wymiotow pojrchalam na pogotowie odrazu
lekarz mnie zbadal i powiedzial ze z maluszkiem ok i ze ktos mi wirusa sprzedal;/

teraz lezee i pije herbatke
a tzcik byl na gieldzie i sprzedal w koncu auto

Stary 2011-09-25, 08:27   #1399
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Wy tak piszecie o tych 3d i 4d. Ja osobiście też nie chce iść, ale tż jednak namawia i to nie ze względu na to by poznać płeć, ale by stwierdzić, że z dzieckiem jest wszystko ok.

U bratowej tż-ta robili normalne usg i powiedzieli, ze wszystko ok itd. Zaznaczam, ze to usg było robione w niemieckiej klinice jakiejs tam. Jednak z przekory poszli na 4d i okazalo sie, ze dziecko ma w brzuchu dziure. Musieli ciąże usunąć, chociaż była już widoczna, bardzo widoczna, dziecko miało już jakieś 20 cm. Nie wiem w którym była jednak dokładnym miesiacu. Lekarz im powiedział, że dziecko i tak by się urodziło martwe.
Nie chce nikogo straszyc, ale jednak na 3d i 4d możemy w wiekszym stopniu wykluczyc wszystkie nieprawidłowości. I chyba tylko z tego powodu chcialabym na takie pojsc, by potwierdzic to co mi powiedziano na normalnym usg, ze z dzieckiem wszystko ok.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 08:36   #1400
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
To ja Zastanawiam się nad tymi spodniami Napisz jaki kolor brałaś i czy są dłuuugie
Wybrałam kolor grafit, choć w rzeczywistości jest po prostu szary Co do długości to sięgają mi do kostek ale ja wysoka jestem (174) i największą bolączką zamawiając spodnie na all jest właśnie długość. Ogólnie jednak jestem zadowolona
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 08:37   #1401
kropeczka1984
Rozeznanie

Ja już po wieczorze panieńskim i muszę przyznać, że moja starsza spisała się na medal, bo mój był duuuużo lepszy
Za to muszę przyznać, że przyszła panna młoda kupiła śliczną suknię ślubną To nie jest taka typowa suknia do ślubu, bo w sumie typowego ślubu nie będzie. Wybierają się na Cypr, żeby ślubować tylko z rodzinką najbliższą, więc to taka zwiewna długa suknia Będzie naprawdę piękną panną młodą

Wszystkim podobał się mój brzuszek W ogóle to korzystając z okazji super się ubrałam i czułam się naprawdę dobrze Jak taka sexy przyszła mama

Mówią, że to kobietom w ciąży szwankuje pamięć, a jak widać przekłada się to też na rodzinę Otóż wczoraj mój brat zapragnął zrobić sobie chipsy z sosem czosnkowym. Pojechaliśmy do tesco, ale nie było majonezu kieleckiego, więc mówię mu, gdzie na pewno jest. Niestety okazało się, że ten sklep był już zamknięty. Ale w sumie to dobrze, bo zapomniał kupić... chipsów Chipsy bez sosiku się zje, ale sos bez chipsów to już raczej nie Za to ja na panieńskim miałam pod dostatkiem chipsów i sosu czosnkowego

Zosiasamosia
ja dlatego idę na drugie usg połówkowe do lekarza, który ma naprawdę super sprzęt. Nawet gdzieś wyczytałam, że jednak takie zwykłe usg na bardzo dobrym sprzęcie jest dokładniejsze niż 3 lub 4d. Ale w sumie nie wiem, ile w tym prawdy, bo lekarzem nie jestem.

Annyone chyba też wezmę grafit Ja mam 170cm, więc powinny być akurat i mam nadzieję, że się nie skurczą w praniu

Edytowane przez kropeczka1984
Czas edycji: 2011-09-25 o 08:41
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 08:43   #1402
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja tez chce iść jeszcze do innego lekarza. Wiadomo jak mi zrobił połówkowe ostatnio lekarz. Nie wiem czy od razu gdzies isc czy jednak poczekac i zobaczymy co powie moja pani doktor.

Daje sobie głowe uciac, ze przy takiej predkosci jak on zrobil mi usg nie dał rady zauważyć jeśli coś byłoby nie tak. Ponoć jest to jeden z najlepszych lekarzy , wszyscy go chwalą
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:19   #1403
rybkie
Rozeznanie

no ale mi nie wmowicie ze na zwyklym usg nie dalo sie zauwazyc czegos takiego jak dzuira w brzuchu dziecka?? przeciez tak wszystko widac a poza tym w brzuchu matki dziecko zylo z ta dziura ale juz urodziloby sie martwe? tak? bzdury wypisujecie dziewczyny nie straszcie innych
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:34   #1404
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Wy tak piszecie o tych 3d i 4d. Ja osobiście też nie chce iść, ale tż jednak namawia i to nie ze względu na to by poznać płeć, ale by stwierdzić, że z dzieckiem jest wszystko ok.

U bratowej tż-ta robili normalne usg i powiedzieli, ze wszystko ok itd. Zaznaczam, ze to usg było robione w niemieckiej klinice jakiejs tam. Jednak z przekory poszli na 4d i okazalo sie, ze dziecko ma w brzuchu dziure. Musieli ciąże usunąć, chociaż była już widoczna, bardzo widoczna, dziecko miało już jakieś 20 cm. Nie wiem w którym była jednak dokładnym miesiacu. Lekarz im powiedział, że dziecko i tak by się urodziło martwe.
Nie chce nikogo straszyc, ale jednak na 3d i 4d możemy w wiekszym stopniu wykluczyc wszystkie nieprawidłowości. I chyba tylko z tego powodu chcialabym na takie pojsc, by potwierdzic to co mi powiedziano na normalnym usg, ze z dzieckiem wszystko ok.
Zgadzam się w 100%. Nie wszystkie wady są widoczne na pierwszy rzut oka, a dziecko może urodzic się chore itp, a tego nie widac na usg zwykłym 3d czy 4d...

Stary 2011-09-25, 09:50   #1405
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
po to rozpuszczasz kostke wołową w gorącej wodzie - tym podlewasz mięsko przed badź w trakcie pieczenia i jest wilgoć od tego w zamkniętym naczyniu, więc wyschnięte na pewno nie będzie
no wiec nie widzialam,czy dodac wody do tej kostki,czy ma posluzyc jako przyprawa do naturalnych "sokow" mowilam, ze ja raczej pupa nie kucharz...
Kochana, a ile tej wody? tyle co na ulotce? ))

Dziewczyny, RATUNKU !!!! Od wczoraj mam taki katar,ze to po prostu szok. Ciezko mi caly czas oddychac przez buzie, a nawet wydmuchac tego nie moge, bo nie chce leciec, wszystko stanelo. Jak dmuchalam po wodzie morskiej,to juz kilka razy poleciala mi krew... Nos juz mnie boli od samego dotyku i jest czerwony ja u klauna.
Jakies pomysly? Disnemar nie pomaga W OGOLE...

Stary 2011-09-25, 09:51   #1406
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100%. Nie wszystkie wady są widoczne na pierwszy rzut oka, a dziecko może urodzic się chore itp, a tego nie widac na usg zwykłym 3d czy 4d...
ja pewnie zdecyduje się na 3d/4d ale i tak uważam zę na takim etapie zaawansowania ciąży, to już niewiele zmieni dla mnie...człowieczecz który siedzi we mnie czuje, reaguje na mnie itd...

Moj wujek jest radiologiem( niestety mieszka 350km ode mnie) i mówi , że ważne zeby usg robił specjalista, z tzw. dobrym okiem, sprzet jest b.ważny ale to już sprawa drugorzędna.

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:01   #1407
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
no wiec nie widzialam,czy dodac wody do tej kostki,czy ma posluzyc jako przyprawa do naturalnych "sokow" mowilam, ze ja raczej pupa nie kucharz...

Dziewczyny, RATUNKU !!!! Od wczoraj mam taki katar,ze to po prostu szok. Ciezko mi caly czas oddychac przez buzie, a nawet wydmuchac tego nie moge, bo nie chce leciec, wszystko stanelo. Jak dmuchalam po wodzie morskiej,to juz kilka razy poleciala mi krew... Nos juz mnie boli od samego dotyku i jest czerwony ja u klauna.
ej maleńka a czosnek?? rozdziubac i patyczkiem zrobic w srodku nosa- ryk murowany, ale odetka się posmaruj amolem zatoki i nos- będzie paliło, ale pomoże no i stópki wymocz z solą morską, nasmaruj amolem i do łóżeczka, oraz wdychac opary- gorąca woda z amolem i jedziesz. Wymieniac dalej? Wiem bo ja używałam wszystkiego oprócz czosnku
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
ja pewnie zdecyduje się na 3d/4d ale i tak uważam zę na takim etapie zaawansowania ciąży, to już niewiele zmieni dla mnie...człowieczecz który siedzi we mnie czuje, reaguje na mnie itd...

Moj wujek jest radiologiem( niestety mieszka 350km ode mnie) i mówi , że ważne zeby usg robił specjalista, z tzw. dobrym okiem, sprzet jest b.ważny ale to już sprawa drugorzędna.
no ale porażenia mózgowego czy cos się nie zobaczy przeciez czy innych chorób

Stary 2011-09-25, 10:03   #1408
pearpearl
Wtajemniczenie

Dziewczyny, nowy DEXTER : crazy:

Tak sie wzniecilam, ze zaczelam skakac na lozku, az tz mnie przywolal do porzadku, ze przeciez mam wykonywac spokojne ruchy Taaa....bardziej mu pewnie chodzi o jego mega kaca po wczorajszych znajomych
Zrobie pijaczkowi drobnemu sniadanie, a pozniej zabieram sie za ogladanie, bo juz sie sciaga !!!!!!! Juuhuuuuuuuuuuuuuu

Az prawie zapomnialam o katarze

Stary 2011-09-25, 10:03   #1409
uska000
Zadomowienie

Cytat:

mam 3 propozycje
1. ciepla kapiel zeby rozluznila,
2. herbata i o niej kilka kropel amolu i wdychac herbate a potem wypic
3. dla mnie najgorsze ale sprawdzone zabek czosnku w gaze albo bandaz i do nosa mozna sam czosnek ale ja sie boje ze nie wyjme a takto ciagne za gaze;p

Stary 2011-09-25, 10:04   #1410
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
mam 3 propozycje
1. ciepla kapiel zeby rozluznila,
2. herbata i o niej kilka kropel amolu i wdychac herbate a potem wypic
3. dla mnie najgorsze ale sprawdzone zabek czosnku w gaze albo bandaz i do nosa mozna sam czosnek ale ja sie boje ze nie wyjme a takto ciagne za gaze;p
dobra dobra, byłam pierwsza!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości