Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VII - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-09-25, 09:55   #3241
blondi1041
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 678
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VII

Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Poka¿ wiadomo¶æ
A ja mam bardzo du¿o znajomych mechaników i nie widzê, ¿eby kto¶ narzeka³ strasznie na fiata. Jak ju¿ mówi³am- ka¿dy ma swoje zdanie, ile ludzi, tyle zdañ, ka¿dy ma swój gust.
A co do mojej wypowiedz, ¿e to jest ¶mieszne, to chodzi³o mi o to, ¿e jak mo¿na komu¶ narzucaæ swoje zdanie twierdz±c "bo tak" i nie chc±c tego uzasadniæ. Jak kto¶ ma inne zdanie, to chcê wiedzieæ dlaczego.
Ja siê "przyczepi³am" do tego uogólniania, a nie tego, ¿e kto¶ my¶li inaczej ni¿ ja.
I siê nie k³ócê . Lubiê dyskutowaæ
wiesz co , tak mysle i kolezance misislipy chyba chodzilo o to, ze dawne fiaty raczej zbyt dobrej opinii nie mialy (i fordy tez). czesto sie psuly.. ogolnie byly uznawane za z³om. mysle ze teraz sie to zmienilo, nowsze modele fiata dorownuja innym markom, sa nawet wg niektorych lepsze, ale opinia dalej zostala, mysle ze bezpodstawnie,
zawsze sie znajdzie ktos kto uwaza ze jakis tam samochod jest do bani i tyle, a z kolie inny stwierdzi, ze u niego w rodzinie wszyscy amja ten samochod i nic sie nie dzieje i jest super..

blondi1041 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-25, 13:05   #3242
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 407

Cytat:
Napisane przez blondi1041 Poka¿ wiadomo¶æ
wiesz co , tak mysle i kolezance misislipy chyba chodzilo o to, ze dawne fiaty raczej zbyt dobrej opinii nie mialy (i fordy tez). czesto sie psuly.. ogolnie byly uznawane za z³om. mysle ze teraz sie to zmienilo, nowsze modele fiata dorownuja innym markom, sa nawet wg niektorych lepsze, ale opinia dalej zostala, mysle ze bezpodstawnie,
zawsze sie znajdzie ktos kto uwaza ze jakis tam samochod jest do bani i tyle, a z kolie inny stwierdzi, ze u niego w rodzinie wszyscy amja ten samochod i nic sie nie dzieje i jest super..
To te¿ chodzi mi o to, ¿e niektórzy twierdz±, ¿e tak jest "bo tak", a tak naprawdê niewiele na ten temat wiedz±. Gdyby fiaty by³y takie koszmarne to przy takiej konkurencji nie utrzyma³yby siê na rynku. A wspomnieæ te¿ muszê, ¿e to jak siê sprawuje dany samochód w du¿ym stopniu zale¿y od jego w³a¶ciciela. Zadbany samochód, w którym wszystko jest robione na bie¿±co potrafi siê odwdziêczyæ .

LunatyczkaBB jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-25, 18:29   #3243
kasia1480
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 215

co tu taka cisza... nie mam co czytaæ

kasia1480 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-25, 18:38   #3244
alexalexalex
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 462

Cytat:
Napisane przez kasia1480 Poka¿ wiadomo¶æ
co tu taka cisza... nie mam co czytaæ
No ja to samo! Wci±¿ czekam na plasticzek i straaasznie nie mogê siê doczekaæ! Niech no w tej PWPW siê sprê¿aj±

prawie, ¿e Pani Psycholog
alexalexalex jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-26, 11:20   #3245
kiya09
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 72

Kasia1480 powodzenian trzymam kciuki...
kiya09 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-26, 11:20   #3246
kasiek_cn
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Cytat:
Napisane przez alexalexalex Poka¿ wiadomo¶æ
No ja to samo! Wci±¿ czekam na plasticzek i straaasznie nie mogê siê doczekaæ! Niech no w tej PWPW siê sprê¿aj±
Ja te¿ czekam na odebranie prawka ) Tyle ¿e kiedy wchodzê na stronê PWPW i wpisujê swoje dane, to wy¶wietla siê napis Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany... Dzwoni³am ju¿ do starostwa i niestety nikt nie odbiera.... Wyj¶æ z domu na razie nie mogê bo dopad³o mnie paskudne choróbsko Mam nadziejê ¿e wszystko jest w porz±dku z moim prawkiem i ¿e to tylko jaka¶ pomy³ka na tej stronie internetowej...Co my¶licie??
kasiek_cn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-26, 11:27   #3247
kiya09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiek_cn Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ czekam na odebranie prawka ) Tyle ¿e kiedy wchodzê na stronê PWPW i wpisujê swoje dane, to wy¶wietla siê napis Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany... Dzwoni³am ju¿ do starostwa i niestety nikt nie odbiera.... Wyj¶æ z domu na razie nie mogê bo dopad³o mnie paskudne choróbsko Mam nadziejê ¿e wszystko jest w porz±dku z moim prawkiem i ¿e to tylko jaka¶ pomy³ka na tej stronie internetowej...Co my¶licie??
A kiedy zda³a¶ na prawo jazdy? Upewni³a¶, siê ¿e wszystko wpisa³a¶ poprawnie ?

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 11:51   #3248
kasiek_cn
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kiya09 Poka¿ wiadomo¶æ
A kiedy zda³a¶ na prawo jazdy? Upewni³a¶, siê ¿e wszystko wpisa³a¶ poprawnie ?
Prawko zda³am w zesz³y poniedzia³ek. Wniosek sprawdzi³am, a dane z dowodu wpisuj± przecie¿ urzêdniczki wiêc je¶li jest jaki¶ b³±d to z ich winy... Nawet je¿eli nie ma jeszcze mojego prawa jazdy w starostwie to przecie¿ na stronie pwpw powinna byæ jaka¶ informacja typu "Sprawa w toku"... Strasznie siê martwiê, bo jestem trochê pechowcem i ju¿ niejedna taka sytuacja mi siê przytrafi³a...
Stary 2011-09-26, 12:02   #3249
kiya09
Raczkowanie

Cytat:
Prawko zda³am w zesz³y poniedzia³ek. Wniosek sprawdzi³am, a dane z dowodu wpisuj± przecie¿ urzêdniczki wiêc je¶li jest jaki¶ b³±d to z ich winy... Nawet je¿eli nie ma jeszcze mojego prawa jazdy w starostwie to przecie¿ na stronie pwpw powinna byæ jaka¶ informacja typu "Sprawa w toku"... Strasznie siê martwiê, bo jestem trochê pechowcem i ju¿ niejedna taka sytuacja mi siê przytrafi³a...
Chodzi³o mi, czy na pwpw wszystko wpisa³a¶ poprawnie Ale jak min±³ dopiero tydzieñ, to siê nie powinna¶ jeszcze martwiæ, przecie¿ ka¿dy wie jak funkcjonuj± w Polsce urzêdy Moim zdaniem do ¶rody powinno siê ju¿ cokolwiek pokazaæ na stronie
Stary 2011-09-26, 12:23   #3250
kasiek_cn
Przyczajenie

Cytat:
Chodzi³o mi, czy na pwpw wszystko wpisa³a¶ poprawnie Ale jak min±³ dopiero tydzieñ, to siê nie powinna¶ jeszcze martwiæ, przecie¿ ka¿dy wie jak funkcjonuj± w Polsce urzêdy Moim zdaniem do ¶rody powinno siê ju¿ cokolwiek pokazaæ na stronie
Tak, tak, Na pwpw mam wszystkie dane poprawnie wpisane, na 100%. Masz racjê, ¿e w Polsce panuje straszliwy ba³agan urzêdowy... W takim razie bêdê cierpliwie czekaæ na swoje prawo jazdy
Stary 2011-09-26, 14:17   #3251
Gruffi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 532

kasia1480 powodzenia jutro Bêdê trzymaæ mocno
A jak samopoczucie przed jutrem? Mia³a¶ dzisiaj jeszcze jakie¶ jazdy?
Just believe in yourself
Hear this voice from deep inside
It's the call of your heart
Close your eyes and your will find
The way out of the dark

Edytowane przez Gruffi
Czas edycji: 2011-09-26 o 14:19
Gruffi jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 15:56   #3252
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie, na stronie nie ma ¿adnego b³êdu. Po prostu jest komunikat, ¿e brak sprawy, poniewa¿ jeszcze nie dotar³y dokumenty .
Nie mêcz pañ w urzêdzie (przecie¿ one zazwyczaj ciê¿ko pracuj±! ) i czekaj cierpliwie

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
To tylko tydzieñ, nie masz siê jeszcze o co martwiæ. A "postêpowanie administracyjne" bêdzie jak dostan± Twoje dokumenty. Czasem to trwa . WORDy nie wysy³aj± ich codziennie, tylko jak im siê tam ile¶ uzbiera, lub maj± ustalone jakie¶ dni

Stary 2011-09-26, 16:14   #3253
magdu¶2
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 066
GG do magdu¶2

hejka! Dziewczyny mam szybkie pytanko, jestem po 11-tej je¼dzie, zosta³y 4. Kiedy mogê zapisaæ siê na egz teoretyczny a kiedy na praktykê?

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magdu¶2 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-26, 16:33   #3254
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdu¶2 Poka¿ wiadomo¶æ
hejka! Dziewczyny mam szybkie pytanko, jestem po 11-tej je¼dzie, zosta³y 4. Kiedy mogê zapisaæ siê na egz teoretyczny a kiedy na praktykê?
Musisz wyje¼dziæ 30 godzin, o¶rodek wyda Ci za¶wiadczenie o ukoñczeniu kursu i wtedy mo¿esz siê zapisaæ . Niektóre o¶rodki id± na rêkê i np. po 26h wydaj±, ¿e masz ca³y kurs, ¿eby siê wcze¶niej móc zapisaæ

Stary 2011-09-26, 16:55   #3255
Gruffi
Rozeznanie

Cytat:
Musisz wyje¼dziæ 30 godzin, o¶rodek wyda Ci za¶wiadczenie o ukoñczeniu kursu i wtedy mo¿esz siê zapisaæ . Niektóre o¶rodki id± na rêkê i np. po 26h wydaj±, ¿e masz ca³y kurs, ¿eby siê wcze¶niej móc zapisaæ
Ja za¶wiadczenia ¿adnego nie mia³am, w³a¶ciciel osk wszystko za³atwia³, tak ¿e w po³owie jazd powiedziano mi ju¿ dok³adny termin egzaminu
Just believe in yourself
The way out of the dark

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 16:55   #3256
magdu¶2
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 066
GG do magdu¶2

Cytat:

dziêki

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magdu¶2 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-26, 17:17   #3257
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gruffi Poka¿ wiadomo¶æ
Ja za¶wiadczenia ¿adnego nie mia³am, w³a¶ciciel osk wszystko za³atwia³, tak ¿e w po³owie jazd powiedziano mi ju¿ dok³adny termin egzaminu
Niektóre szko³y same za³atwiaj± terminy (wg mnie to trochê g³upie, bo termin mo¿e komu¶ nie pasowaæ), niektóre w czasie jazd jad± z kursantem siê zapisaæ (np. moja ), a niektóre tylko wydaj± papiery

Stary 2011-09-26, 18:30   #3258
Eroll
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 272

Cytat:
Niektóre szko³y same za³atwiaj± terminy (wg mnie to trochê g³upie, bo termin mo¿e komu¶ nie pasowaæ), niektóre w czasie jazd jad± z kursantem siê zapisaæ (np. moja ), a niektóre tylko wydaj± papiery
Zawsze mo¿na powiedzieæ jaki termin nie pasuje.To nie g³upie, to bardzo fajna opcja!
Eroll jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:37   #3259
Gruffi
Rozeznanie

No mi w³a¶nie szko³a za³atwia³a termin, nawet I. dowiedzia³ siê o terminie od w³a¶ciciela, który te sprawy papierowo-egzaminowe za³atwia z Wordem i wysz³o tak, ¿e ja dopiero po³owa jazd wyje¿d¿onych, a tu mi mówi, ¿e za tydzieñ mam termin w tydzieñ musia³am wyrobiæ po³owe jazd z kursu

Najlepiej, gdy w³a¶nie kursant z I. pojedzie za³atwiæ termin do WORDu
Just believe in yourself
The way out of the dark
Stary 2011-09-26, 19:07   #3260
kiya09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gruffi Poka¿ wiadomo¶æ
No mi w³a¶nie szko³a za³atwia³a termin, nawet I. dowiedzia³ siê o terminie od w³a¶ciciela, który te sprawy papierowo-egzaminowe za³atwia z Wordem i wysz³o tak, ¿e ja dopiero po³owa jazd wyje¿d¿onych, a tu mi mówi, ¿e za tydzieñ mam termin w tydzieñ musia³am wyrobiæ po³owe jazd z kursu

Najlepiej, gdy w³a¶nie kursant z I. pojedzie za³atwiæ termin do WORDu

Ja w³a¶nie termin ustala³am z instruktorem... i tak jest najlepiej przynajmniej wed³ug mnie i nie ma przymusu, ¿e muszê szybko te godziny wyje¼dziæ bo ju¿ mam egzamin ... a jak siê ustali z I. to spokojnie mo¿emy rozplanowaæ jazdy tak aby mieæ jeszcze jazdy przed egzaminem i nie trzeba wtedy dokupywaæ..
Stary 2011-09-26, 19:10   #3261
Joan1987
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 948

Cytat:
Ja w³a¶nie termin ustala³am z instruktorem... i tak jest najlepiej przynajmniej wed³ug mnie i nie ma przymusu, ¿e muszê szybko te godziny wyje¼dziæ bo ju¿ mam egzamin ... a jak siê ustali z I. to spokojnie mo¿emy rozplanowaæ jazdy tak aby mieæ jeszcze jazdy przed egzaminem i nie trzeba wtedy dokupywaæ..
no w³a¶nie wszystko zale¿y od szko³y. Ja po 20 godz mia³am egzamin wewnêtrzny, który zda³am i wtedy OSK zapisa³o mnie na termin pañstwowy. Zosta³o mi wtedy 10 godzin do wyje¿d¿enia, które wyrobi³am przed egzaminem. Nie musia³am wtedy nic dodatkowego wykupywaæ
Stary 2011-09-26, 19:13   #3262
WeWlasnejOsobie
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 834
GG do WeWlasnejOsobie

za tydzieñ zaczynam jazdy
Stary 2011-09-26, 20:48   #3263
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eroll Poka¿ wiadomo¶æ
Zawsze mo¿na powiedzieæ jaki termin nie pasuje.To nie g³upie, to bardzo fajna opcja!
Najlepsza jest opcja, kiedy I. jedzie z kursantem. Kursant nie musi sam siê b³±kaæ, a termin sobie sam wybierze jaki mu odpowiada

Stary 2011-09-27, 08:29   #3264
Patrysia007
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 331

Ja po wczorajszym dniu jako¶ straci³am zapa³...:/ Mia³am wra¿enie, ¿e I. za wiele ode mnie wymaga na drugich jazdach i mo¿e nie krzycza³, ale trochê unosi³. Zdenerwowa³am siê pop³aka³am i powiedzia³am, ¿e muszê siê powa¿nie zastanowiæ czy prowadzenie samochodu jest dla mnie...:/ ale w sumie przyzna³, ¿e za trochê bardziej mnie ci¶nie, bo mam ¶wietne predyspozycje do prowadzenia auta i dawno nie mia³ takiej kursantki... ale w sumie co mia³ odpowiedzieæ "Dobra jed¼ do domu" ?

Oczywi¶cie je¿d¿ê dalej, mam jazdy za jaka¶ godzinê, a stresujê siê jakby nie wiadomo co siê sta³o... kurde, chyba jestem za nerwowa..

Waga:
71>65>52
Patrysia007 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:55   #3265
Katherinee
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 115

Kurde dziewczyny wczoraj czyta³am ten w±tek i by³am prawie pewna ze mi wszystko wyjdzie:/ ale nie zpesulam fajke........nigdy nie mialam z tym problemu ale w tym samochodzie na egzaminie w ogole jakso inaczej sie czulam jeszcze pomylilam drugi obrot kierownica....nie wiem czy dam rade bo jestem wyuczoan na sposób...wiem ze powinno sie obserwowac te linie ale jakos nie mam wyczucia tak:/...
Katherinee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:58   #3266
_gatinha_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 542

Moja siostra w³a¶nie wczoraj zaczê³a teoriê Ciekawe, jak jej bêdzie sz³o
Stary 2011-09-27, 09:01   #3267
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 25 752

Ja tylko 1 raz sama umawialam sie na nastepny egzamin. Za kazdym razem zanosilam pieniadze I. i mowilam mu kiedy mi pasuje a kiedy mi nie pasuje. Zawsze zapisal mnie na termin ktory mi odpowiadal i nie musialam szukac czasu zeby sama jezdzic.
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-27, 09:14   #3268
Eroll
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 272

Cytat:
Najlepsza jest opcja, kiedy I. jedzie z kursantem. Kursant nie musi sam siê b³±kaæ, a termin sobie sam wybierze jaki mu odpowiada
E tam, nie k³óæ siê!
Tak, to jest najlepsza opcja, je¿eli nie odbywa siê to w godzinach lekcyjnych kursanta i je¿eli ma do¶æ blisko do WORDU. Wiadomo, ¿e najlepiej wszystko upilnowaæ samemu.
Eroll jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-27, 09:22   #3269
Joan1987
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 948

Cytat:
Napisane przez Patrysia007 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja po wczorajszym dniu jako¶ straci³am zapa³...:/ Mia³am wra¿enie, ¿e I. za wiele ode mnie wymaga na drugich jazdach i mo¿e nie krzycza³, ale trochê unosi³. Zdenerwowa³am siê pop³aka³am i powiedzia³am, ¿e muszê siê powa¿nie zastanowiæ czy prowadzenie samochodu jest dla mnie...:/ ale w sumie przyzna³, ¿e za trochê bardziej mnie ci¶nie, bo mam ¶wietne predyspozycje do prowadzenia auta i dawno nie mia³ takiej kursantki... ale w sumie co mia³ odpowiedzieæ "Dobra jed¼ do domu" ?

Oczywi¶cie je¿d¿ê dalej, mam jazdy za jaka¶ godzinê, a stresujê siê jakby nie wiadomo co siê sta³o... kurde, chyba jestem za nerwowa..
g³owa do góry to by³a dopiero Twoja druga jazda, tak¿e nie wszystko od razu siê udaje, ja takie rzeczy wyrabia³am na pierwszych jazdach, ¿e wolê nie pisac Z ka¿d± kolejn± bêdzie coraz lepiej zobaczysz
Najwy¿ej powiedz I. niech bêdzie przyjemniejszy na jazdach, bo taka presja z jego strony Ci nie pomaga

kasia1480 trzymam kciuki za egzamin

Edytowane przez Joan1987
Czas edycji: 2011-09-27 o 09:26
Joan1987 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:40   #3270
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katherinee Poka¿ wiadomo¶æ
Kurde dziewczyny wczoraj czyta³am ten w±tek i by³am prawie pewna ze mi wszystko wyjdzie:/ ale nie zpesulam fajke........nigdy nie mialam z tym problemu ale w tym samochodzie na egzaminie w ogole jakso inaczej sie czulam jeszcze pomylilam drugi obrot kierownica....nie wiem czy dam rade bo jestem wyuczoan na sposób...wiem ze powinno sie obserwowac te linie ale jakos nie mam wyczucia tak:/...
Fajkê? Czyli ³uk?
Je¶li jedziesz do ty³u i chcesz dojecha³ do prawej krawêdzi do skrêcasz w prawo. Podobno to takie wbrew logice, ale dla mnie to jest logiczne

Cytat:
Napisane przez Eroll Poka¿ wiadomo¶æ
E tam, nie k³óæ siê!
Tak, to jest najlepsza opcja, je¿eli nie odbywa siê to w godzinach lekcyjnych kursanta i je¿eli ma do¶æ blisko do WORDU. Wiadomo, ¿e najlepiej wszystko upilnowaæ samemu.
A czemu musi byæ blisko WORDu? Przecie¿ i tak sobie kursant prowadzi.
Bêdê siê k³óciæ, o!

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.