Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-25, 13:22   #2491
marsylia
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Witajcie
ja faktycznie piszę tylko w kubie - na początku próbowałam to łączyć ale nikjak mi nie wychodziło nadrabianie tego i tego. Jak pisała Ewelqua świat jest mały i jeśli się pisze o sprawach prywatnych nie wiadomo kto to przeczyta. I nie chodzi tu o Was - osoby, które się udzielają, ale o to, że każdy może wejść i poczytać.
Do tego wielu dziewczyn już nie kojarzę - więc ciężko mi się wbić na nowo - może jak większość z nas wróci do pracy wątek nie będzie się tak szybko rozrastał uda mi się ponownie ogarniać i forum i klub

tylko że takich osób ja ja które piszą tylko w klubie jest może z 4 - więc też nie rozumiem Waszego oburzenia - żeśmy się przeniosły do kubu - w większości dziewczyny udzielają się i tu i tu, a te które się przestały udzielać to w klubie również ich nie ma.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 13:42   #2492
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Warzywa z kurczakiem i kaszka pszenną
Bobovita
czyli taki słoiczek odpowiada porcji glutenu który mała powinna zjadać w ciągu dnia?
bo wprowadzając gluten będę używać już gotowych słoiczków raczej

i znalazłam w domu kilka kaszek na zasadzie ''dodaj mleko'' ale nie dam rady odciągać tyle pokarmu to muszę kupić jakieś MM.
chyba zaopatrzę się w Nan to już nr 2 muszę..

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 14:05   #2493
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
czyli taki słoiczek odpowiada porcji glutenu który mała powinna zjadać w ciągu dnia?
bo wprowadzając gluten będę używać już gotowych słoiczków raczej

i znalazłam w domu kilka kaszek na zasadzie ''dodaj mleko'' ale nie dam rady odciągać tyle pokarmu to muszę kupić jakieś MM.
chyba zaopatrzę się w Nan to już nr 2 muszę..

tak, w slioczku jest dzienna porcja glutenu

no już nr 2
my właśnie wprowadzamy
Stary 2011-09-25, 14:36   #2494
Montii
Zakorzenienie

a taki słoiczek z odpowiednią ilością glutenu ile ma gram? <czarna magia>

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 14:38   #2495
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
trzymamy kciuki i gratulacje za kolejny miesiąć życzymy powodzenia dzisiaj

my od początku mamy łóżeczko od Natalki w naszej sypialni bo mamy tylko 1 pokój i sypialnie i to wszystko bez drzwi ale nie wyobrażam sobie by spała gdzieś osobno, bałabym się że nie zdąże jak coś się będzie działo, nawet jak będzie niania. Jakoś nie do końca ufam urządzeniom. A tak mimo że mam czasami twardy sen ale zawsze jak coś się dzieje to się obudze, to chyba raczej wtedy podpowiada serducho że trzeba się obudzić.

gratulacje!!! A co jej tak zasmakowało?

agus u nas też ząbków nie ma i nie widać

dziewczyny używacie eyelinera? Bo mam pare pytań bo kupiłam sobie

a co do klubu to mi jest przykro i tyle, bo im więcej cennych rad, pocieszenia tym milej i lepiej. No ale jest jak jest i trzeba się pogodzić. Mi na forum jest dobrze i buziaki dla Was dziewczyny

aaa i głosik oddany
Ja czasami używam, ale muszę mieć natchnienie hehe

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Witajcie
ja faktycznie piszę tylko w kubie - na początku próbowałam to łączyć ale nikjak mi nie wychodziło nadrabianie tego i tego. Jak pisała Ewelqua świat jest mały i jeśli się pisze o sprawach prywatnych nie wiadomo kto to przeczyta. I nie chodzi tu o Was - osoby, które się udzielają, ale o to, że każdy może wejść i poczytać.
Do tego wielu dziewczyn już nie kojarzę - więc ciężko mi się wbić na nowo - może jak większość z nas wróci do pracy wątek nie będzie się tak szybko rozrastał uda mi się ponownie ogarniać i forum i klub

tylko że takich osób ja ja które piszą tylko w klubie jest może z 4 - więc też nie rozumiem Waszego oburzenia - żeśmy się przeniosły do kubu - w większości dziewczyny udzielają się i tu i tu, a te które się przestały udzielać to w klubie również ich nie ma.
To czy ktoś będzie miał czas na jedno czy na drugie to już jego sprawa. Ja rozumiem to, że nie chcecie pisać na forum o prywatnych sprawach bo każdy może przeczytać. Nam raczej chodzi o to, że niektóre z nas są prawie od samego początku tutaj, nic nie ukrywają a i tak ich przyjąć nie chcecie.
No trudno ale widzę, że w klubie musiała nawiązać się rozmowa na ten temat skoro nagle osoby, które wcale już tutaj się nie pojawiają zaczęły pisać i się tłumaczyć.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 14:49   #2496
tajka88
Zakorzenienie

Moje dziecko kolejny raz zasnelo mi na rekach pol godizny przed jedzonkiem:d Na bank obudzi sie za 30-40 min z ogromnym glodem.... Tym razem zasnela ogladajac Formule 1 u mnie na kolanach... chyba te szumy ja uspily.

Co do eyelinera mam ale nie uzywam, bo mi sie reka trzesie.

Jak to jest z tym glutenem... nie rozumie jak oni daja gluten dla dzieci wHiszpanii, bo kaszki od 6 miesiaca sa juz z glutenem.... dlatego dalej kupuje te od 4...

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 14:55   #2497
aguchaw1
Raczkowanie

Tajka chodz uśpij mojego Szymka w ten sposób ;D będę wdzieczna hehe

A co do tego glutenu to może w hiszpanii są jakieś inne zalecenia ogólnie i nie przyzwyczaja się wczesniej dzieci do tego tylko po prostu od 6 miesiąca podaje się takie słoiczki z glutenem?

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Ja czasami używam, ale muszę mieć natchnienie hehe

Nam raczej chodzi o to, że niektóre z nas są prawie od samego początku tutaj, nic nie ukrywają a i tak ich przyjąć nie chcecie.
Zgadzam się z tą wypowiedzią w końcu nie jesteśmy jakimiś "szpiegami" tylko tak samo piszemy i tak troszke dziwnie po prostu wg mnie ta selekcja przebiega. W sumie to już żadna selekcja, bo wczesniej jak pytałam to odpowiedziałyście, że musicie poznać osobę, a teraz już jest krąg zamknięty calkowicie.

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 15:04   #2498
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Tajka chodz uśpij mojego Szymka w ten sposób ;D będę wdzieczna hehe

A co do tego glutenu to może w hiszpanii są jakieś inne zalecenia ogólnie i nie przyzwyczaja się wczesniej dzieci do tego tylko po prostu od 6 miesiąca podaje się takie słoiczki z glutenem?
Wlacz mu formule1 ! Posadz dziecko na kolanach i lekko unos kolano:P u mnie dziala... chociaz chcialam jej dac za 30 minut i wtedy moglaby zasnac:P.... no ale co zrobic

Sloiczki od 6 miesiaca sa bez glutenu.... tylko owoceowe z biszkoptami z glutenem i kaszki wszystkie... nie zaglebiam sie daje mniej wiecej pol lyzeczki-lyzeczke kaszki do owockow i tyle.

Stary 2011-09-25, 15:15   #2499
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Hej dziewczynki.
Wpadam sie przywitać, wróciłyśmy od rodziców do domku. Byłąm z Oliwką w czwartek u lekarza, katarek prawie minął. Nie ma powikłań

Z tych dobrych wiadomości to w piątek moja siostra urodziła
śliczną córeczkę Zuzię
Poród trwał 5 godzin sn. Tak się cieszę, że wszystko dobrze poszło i mała zdrowa

Dobra spadam was doczytać...
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 15:30   #2500
87czarna
Zakorzenienie

mordka cieszę się,że maleńka wyzdrowiała

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 15:35   #2501
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
Wpadam sie przywitać, wróciłyśmy od rodziców do domku. Byłąm z Oliwką w czwartek u lekarza, katarek prawie minął. Nie ma powikłań

śliczną córeczkę Zuzię
Poród trwał 5 godzin sn. Tak się cieszę, że wszystko dobrze poszło i mała zdrowa
Super, ze mala zdrowa
Gratuluje siostrze ja sie ciesze, ze moja mala nie jest juz taka mala pamietam, ze stresowalam sie codziennie np. usypianiem, jedzniem itp:P
Teraz jakos samo idzie:P

Jak napisalam wczensije Lena obudizla sie po 30 minutach akurat na jedzonko. Wzielam ja z lozeczka do lozka, jak zawsze, bo tam ja karmie. Zjadla 150ml i zasnela hehehe
Musialam oblozyc ja poduszkami, przebierakiem itp... jak tylko uslysze jakis odglos to lece, bo mi z lozka zejdzie:P

Wczoraj nie chciala zasnac w lozeczku w koncu wzielam ja nakarmilam ja u nas w lozku i padla, a jak poszlismy spac to wyladowala u siebie w lozeczku.

Stary 2011-09-25, 15:41   #2502
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Jaka analiza:P??? Zycze, zeby szybko wyszly zebole
Palcami

Cytat:
śliczną córeczkę Zuzię
.
Gratulacje dla cioci

Cytat:
Moje dziecko kolejny raz zasnelo mi na rekach pol godizny przed jedzonkiem:d Na bank obudzi sie za 30-40 min z ogromnym glodem.... Tym razem zasnela ogladajac Formule 1 u mnie na kolanach... chyba te szumy ja uspily.
Bo formuła jest taaakaaa ciekawaaa
Byliśmy 1,5 h na spacerze. Dobrze, że był mąż i nosidło, bo po niecałej godzinie był ryk nie z tej ziemi. Ale za to widzieliśmy dzięcioła w parku A mały pomacał sobie drzewka

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 15:42   #2503
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Palcami

Gratulacje dla cioci

Bo formuła jest taaakaaa ciekawaaa
Ostatnio nie jest ciekawa, bo Alonso jakos slabo jezdzi:P

Poprzednim razem Lena zasnela na filmie przyrodniczym:P

Stary 2011-09-25, 15:45   #2504
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
To czy ktoś będzie miał czas na jedno czy na drugie to już jego sprawa. Ja rozumiem to, że nie chcecie pisać na forum o prywatnych sprawach bo każdy może przeczytać. Nam raczej chodzi o to, że niektóre z nas są prawie od samego początku tutaj, nic nie ukrywają a i tak ich przyjąć nie chcecie.
No trudno ale widzę, że w klubie musiała nawiązać się rozmowa na ten temat skoro nagle osoby, które wcale już tutaj się nie pojawiają zaczęły pisać i się tłumaczyć.
ja sie nie tłumaczylam a raczej chcialam przedstawic swoje stanowisko w tej sprawie swoja droga ja nigdy nie zagadywalam do dziewczyn zeby mnie zaprosily do klubu choc udzielalam sie codziennie i duzo pisalam nawet mi to przez myśl nie przeszlo dobrze pisalo mi sie na forum i stwierdzilam beda chcialy to mnie zaprosza nie beda chcialy to na forum tez mi sie dobrze pisze/pisalo.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 15:55   #2505
aguchaw1
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczynki.

śliczną córeczkę Zuzię

Cieszę się, że Oliwka wyzdrowiała i że wszystko w porządku
Przekaż gratulacje Siostrze Swoją drogą, ciesze się że Szymon ma już te 5 miesięcy póki co, nie chciałabym znów takiego maleńkiego noworodka;p

Cytat:

Jak napisalam wczensije Lena obudizla sie po 30 minutach akurat na jedzonko. Wzielam ja z lozeczka do lozka, jak zawsze, bo tam ja karmie. Zjadla 150ml i zasnela hehehe
Musialam oblozyc ja poduszkami, przebierakiem itp... jak tylko uslysze jakis odglos to lece, bo mi z lozka zejdzie:P

Wczoraj nie chciala zasnac w lozeczku w koncu wzielam ja nakarmilam ja u nas w lozku i padla, a jak poszlismy spac to wyladowala u siebie w lozeczku.
Tajka niestety u Nas formuła nie poodziałała nasennie, ale okazało się, że wyjątkowo wcześnie zrobił się głodny. NA sygnale robiłam butle, wtrąbił 180ml i zasnął. Także pół h spokoju ;p

Cytat:

Byliśmy 1,5 h na spacerze. Dobrze, że był mąż i nosidło, bo po niecałej godzinie był ryk nie z tej ziemi. Ale za to widzieliśmy dzięcioła w parku A mały pomacał sobie drzewka
Szymon uwielbia dotykać drzewa, liście. Wpatruje się bardzo jak jesteśmy w parku... a czemu placze w wózku? nudzi mu się? jeżdzi w spacerowce czy gondoli?
Ja chodzę na spacer z fotelikiem samochodowym bo w nim usypia bez problemu a w spacerówce nie chce spać. Jak się robi zmęczony, to gdyby byl w spacerówce to musiałąbym szybko do domu wracać, dlatego wole w foteliku go wozić.

korzystajac z okazji ze Szym nadal spi;p dodaje najnowsza fotke z wczorajszych porannych zabaw

Edytowane przez aguchaw1
Czas edycji: 2011-09-25 o 21:01
Stary 2011-09-25, 16:00   #2506
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Tajka niestety u Nas formuła nie poodziałała nasennie, ale okazało się, że wyjątkowo wcześnie zrobił się głodny. NA sygnale robiłam butle, wtrąbił 180ml i zasnął. Także pół h spokoju ;p

Szymon uwielbia dotykać drzewa, liście. Wpatruje się bardzo jak jesteśmy w parku... a czemu placze w wózku? nudzi mu się? jeżdzi w spacerowce czy gondoli?
Ja chodzę na spacer z fotelikiem samochodowym bo w nim usypia bez problemu a w spacerówce nie chce spać. Jak się robi zmęczony, to gdyby byl w spacerówce to musiałąbym szybko do domu wracać, dlatego wole w foteliku go wozić.
Czyli jednak go zmeczyla i wyglodnial i zasnal:P

Moj Tz to milosnik przyrody, wiec Lenka wsyztskiego dotyka, wacha itp
Tz z 5 metrow zobaczy żuczka w krzakach
Zawsze jak spacerujemy to pokazuje ptaki, owady, zwierzatka, jakies roslinki itp:P. Lena jezdzi w spacerowce i zasypia bez problemu... chociaz zazwyczaj idziemy po drzemce to wtedy sobie oglada swiat

Stary 2011-09-25, 16:56   #2507
Natka3008
Rozeznanie

Witam, u nas nocka standardowo, a dzień wogóle upłynął szybko, bo długo byliśmy dzisiaj na świeżym powietrzu

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
dzień dobry
ja od rana na nogach bo mój mały mężczyzna ma dziś swój Wielki Dzień - Chrzciny ledwo żyję i średnią mam ochotę na jakiekolwiek spotkania bo wyglądam i czuję się jakby mnie walec przejechał no ale trzeba trzymać fason, hehe

poza tym to Mateusz kończy dziś 6 m-cy!!! matko jak to zleciało, całe pół roku. nie mogę w to uwierzyć. jeszcze raz tyle i będziemy roczek świętować. już się doczekać nie mogę

zmykam dziewczyny, 3majcie kciuki żeby wszystko pięknie się udało i żeby Mateusz nie rozryczał się w kościele bo ostatnio taką arię odstawił jak byliśmy u spowiedzi że gnałam do wyjścia z wózkiem.

do usłyszenia i miłej niedzieli
Gratki z okazji ukończenia 6 miesięcy

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
planujemy w wakacje 2013 roku

no to powodzenia!

gratuluję ząbka

kiedy będziecie się starac? powiem szczerze,że pasowało mi rodzić na wiosnę i dlatego chcemy próbować znowu przez lato

no właśnie sobie przypomniałam tamta sytuację

może Maja nie dała mi aż tak bardzo w kość?

BRAWO!!!!!!!! pięknie

gratuluję pół roczku

No i w końcu ja mogę się pochwalić- mamy lewą jedyneczkę!!!! wczoraj zauważyłam białą kreseczkę ,a dzisiaj poczułam i usłyszałam
Gratulacje pierwszego ząbka

Cytat:
Hej dziewczynki.

śliczną córeczkę Zuzię

Zdrówka życzę siostrze i maleństwu

Cytat:
Cieszę się, że Oliwka wyzdrowiała i że wszystko w porządku
Przekaż gratulacje Siostrze Swoją drogą, ciesze się że Szymon ma już te 5 miesięcy póki co, nie chciałabym znów takiego maleńkiego Więcejnoworodka;p

korzystajac z okazji ze Szym nadal spi;p dodaje najnowsza fotke z wczorajszych porannych zabaw
Piękna fotka

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 17:11   #2508
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Sliczny synek.... wyglada na duuzego

Lena dalej spi
Po 16 polozylam sie obok niej spalam do 17... Ona zasnela o 14.40 obudizla sie o 15.15 zjadla i zasnela Dawno tak dlugo nie spala....

Wstala

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-09-25 o 17:13
Stary 2011-09-25, 17:13   #2509
kwartalinka
Raczkowanie

hejo!

u nas nic nowego, Łucja zasypia już raczej dobrze, na jedzenie budzi się tak jak zwykle ale przysypiam więc nie męczy mnie to specjalnie

zaczęłam jej wprowadzać owoce i soczki
jabłkowy jeszcze jako tako wypiła choć krzywiła się oczywiście, natomiast marchewkowy jej nie smakował w ogóle

i tu mam pytania do bardziej doświadczonych mam:
1. jakie ilości soczków dawałyście maluszkom na początku?ja odmierzam jej 30 ml (docelowo mam dojść do 70 ml - wskazówka od lekarza) ale jakoś nie zmuszam jej do picia, jak chce to jej daję a jak widzę, że jej nie smakuje to nie zmuszam
2. z Waszego doświadczenia jakie smaki soczków dzieciaki lubiły?

Cytat:
Chciałam Wam też powiedzieć,że jednak nie wracamy w przyszłym roku do Polski,ponieważ nie wyrobimy się finansowo-Maja to mały mercedes.
Postanowiliśmy w wakacje przyszłego roku starać się o kolejnego dzidziusia,żemy mieć już odchowaną dwójkę,jak będziemy wracać do Polski. Tutaj jednak jest łatwiej finansowo.
uuu gratulacje podjętej decyzji, no i powodzenia
oglądałam też Twoje (Wasze) zdjęcia w albumie
bardzo ładnie wyglądałaś na ślubie, tak...subtelnie, tak chyba to słowo dobrze to określa

Cytat:
Kurczę,chyba Majce wychodzi lewa jedynka!!!!!! Widzę białą kreseczkę,chociaż nie umiem do końca sprawdzić,bo strasznie mieli językiem

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
My też chcemy się starać o następnego dzidziusia na następną wiosnę bądź lato
to się chyba znów na poczekalni spotkacie

Cytat:
My też
no i kolejna kandydatka do wątku na poczekalni

za wszystkie staraczki będę trzymać

Cytat:
Nie ma tak latwo 1 na 100 hehe Dziewczyny musza sie zgodzic na mnie sie nie zgadzaja, bo jestem malo sympatyczna hehe
sympatyczna może nie jesteś ale takie uszczypliwe poczucie humoru właśnie u Ciebie lubię

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
tajka czy Ty pisałaś coś o dziwnym zachowaniu lenki po locie samolotem? bo w 1 stronę super, w drugą też ale... od 2 nocy budzi mi sie nagle z krzykiem ma zamkniete oczka i placze nie wiem co sie dzieje krzyk jakby przez sen..
Montii coś czytałam, że taka reakcja może być przy skoku związanym z lękiem separacyjnym
Łucja w najgorszym momencie właśnie często tak miała
i zdarzało się jej po powrocie z wakacji, ale my nie lecieliśmy samolotem
chyba chodziło o przestawienie się na nowe miejsce tak jak mi iizabelaa sugerowała

Cytat:
i nie pochwaliłam się, że moje dziecko zjadło wczoraj 3/4
słoiczka obiadku,
byłam w szoku
poszłam kupić więcej słoiczków Bobovita
haha teraz się z niej żarłoczek zrobi

zaczęła się dyskusja o klubie widzę
fakt, że na wątku mniej się dzieje niż kiedyś i rzeczywiście trochę osób zniknęło (nikt pewnie nie wiedział dlaczego )

Cytat:
Ja tylko napisze, że nie wszystkie dziewczyny w klubie zniknęły, jest niestety sporo dziewczyny, które się nie odzywają
i dla takich osób wielkie dzięki

Cytat:
poza tym to Mateusz kończy dziś 6 m-cy!!! matko jak to zleciało, całe pół roku. nie mogę w to uwierzyć. jeszcze raz tyle i będziemy roczek świętować. już się doczekać nie mogę

zmykam dziewczyny, 3majcie kciuki żeby wszystko pięknie się udało i żeby Mateusz nie rozryczał się w kościele bo ostatnio taką arię odstawił jak byliśmy u spowiedzi że gnałam do wyjścia z wózkiem.

do usłyszenia i miłej niedzieli
gratulacje dla Mateusza
trzymam i daj znać po chrzcinach

Cytat:
Ewelqa ok, naprawde nie wymagam aby ktokolwiek sie tutaj tłumaczył, napisałam to tylko dlatego, że mi jak i na pewno innym dziewcyzną które też nie są w klubie, jest "przykro", że w pewien sposób zostałyśmy odrzucone i np Niutka pisze, że też możemy sobie założyc klub, ale przecież to nie o to chodzi, żeby dzielić się i zakładać jakieś oddzielne kluby..
o to z pewnością nie chodzi, bynajmniej mi
ja nowego klubu nie potrzebuję

i jeszcze lekko spóźnione życzenia dla Lenki Szymelki

lecę odebrać mamę bo przyjeżdża na tydzień w odwiedziny
postaram się wpadać na forum ale nie wiem czy mi się uda codziennie

trzymajcie się kobietki

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**

Edytowane przez kwartalinka
Czas edycji: 2011-09-25 o 20:24
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 17:15   #2510
Jok3r
Zadomowienie

O matko jedyna jaki bulwers o ten klub. Ofc, ze w klubie zostala poruszona sprawa przyjec, bo takie mamy zasady tak? Kazda prosba o przyjecie do klubu jest rozpatrywana. Moze i zrobilo sie towarzystwo wzajemnej adoracji, ale to zgranie nie pojawilo sie z nikad. Niektore z nas znaja sie od samego poczatku i trwalo troche zanim sie dotarlysmy, a awantury byly czasem takie, ze sie niektorym laskam odechciewalo pisac na forum, ale jakos dalysmy rade. Poznalysmy sie od podszewki i brakuje nam tylko spotkania w realu, zeby "przyjaznie" nabraly pelnego wymiaru. Trydno jest zatem nagle wprowadzic kogos z zew kogo sie tak nie zna. W klubie sa poruszane BARDZO osobiste tematy, ja wycofalam sie z forum ze wzgledu na to, ze za duzo os moglo przeczytac o moim zyciu priv. Moze i brakuje mi czasem niektorych os, ale nie jestem w stanie ogranac klubu i forum. Jednak z tego co wiem to wiekszosc lasek nadal tu pisze wiec nie wiem o co ta afera. Nie mozecie miec pretensji, ze niektorzy nie chca, zeby caly swiat czytal o ich problemach, niektore sie bardziej zaprzyjaznily inne mniej, zycie. Jakby tak kazdego przyjmowac to klub nie mialby zadnego sensu, a prowadzic selekcje tez ciezko, bo ta sie dostanie, a tamta nie i beda fochy. Piszecie, ze nie macie nic do ukrycia i dobrze Wam tu to po kiego grzyba pchacie sie do klubu? Poczytac o naszyc sekrecikach czy jak?, bo skoro wiekszosc lasek i tak tu pisze to nie kumam. Moze i jest przykre, ze tak jakby Wam nie ufamy, ale w realu tez macie kolezanki i przyjaciolki. Jednym opowiadacie o kwiatkach, a innym o problemach z mezem.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 17:46   #2511
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
No to muszę przyznać, że "świetne" podejście z tym klubem macie..
Trudno nic na siłe, aczkolwiek dla mnie jest to troszkę niepoważne z Waszej strony, ponieważ ja(mimo, że może na początku nie pisałam często
) ale jestem na forum od listopada, tajka pisała od zawsze dużo i też jest długo.. wstawiałyśmy swoje zdjęcia i tak samo przeżywałyśmy tutaj każdej wizyty w szpitalu, całą ciążę, poród, ząbka itp.. szkoda.. - jednakże macie do tego pełne prawo by tak postanowić.
Ale jeśli co to Tajka napisała - (że jej nie chcecie bo jest mało sympatyczna), jest prawdą to może faktycznie nie ma czego żałować.

Nie chcę z nikim wchodzić w dyskusję, każdy ma swoje zdanie, ja też, dlatego je po po prostu wyraziłam.
sorry ale Ty szczegolnie z nami przeżywałaś jak pojawilaś się pod koniec października potem znikałaś bez słowa wyjaśnienia, a gdy zobaczyłaś w starym klubie, że założyłyśmy nowy to jest wielkie oburzenie

i rzeczywiscie tajka się udziela codziennie po kilkanaście razy co widać w statystyce, ale nie zawsze chodzi o statystykę, tajka jest bardzo sympatyczną osobą i nikt nie powiedział, że nie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 17:53   #2512
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczynki.

śliczną córeczkę Zuzię

gratulacje dla siostry no i oczywiście super że Oliwce już lepiej

Byliśmy na spacerze, myslałam że Natala się wyśpi bo była tylko krótka drzemka do południa i po południu 30min, a ona nic, kłóciła się z drzewami

a co eyelinera to czy do tego się maluje jeszcze jakoś oko? Kreski na dole czy coś w tym stylu?

Reagują też wasze dzieciaki tak na pianę z wanny? Ostatnio mała nie chciała spać, więc mąż przyniósł mi ją do łazienki jak się kąpałam na rękach, dalam jej piane do podotykania, co za radoś była rety. Próbowała ją jakby gnieść, ubaw po pachy, najlepiej jak chciała ją spróbować, nagle z wielkim zamachem ręka d buzi i cała w pianie
Lece bo zaraz teście będą.

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 17:54   #2513
ego_ego
Wtajemniczenie

achhh i jeszcze jedno
blackrose dzięki, że usunęłaś poprzedni klub, nasze wszystkie wspomnienia, mogłaś chociaż zakomunikować to byśmy sobie pokopiowały swoje wpisy z waznymi dla nas wydarzeniami
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 18:25   #2514
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

i rzeczywiscie tajka się udziela codziennie po kilkanaście razy co widać w statystyce, ale nie zawsze chodzi o statystykę, tajka jest bardzo sympatyczną osobą i nikt nie powiedział, że nie
dziekuje Wiem, ze kazdy moze sobie napisac 100 postow dziennie i to nie oznacza, ze musi pisac konkrety Np. dzis napisalam 2czy 3 razy o Lenie i tyle:P
Mi poprostu brakuje starych wizazanek

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-09-25 o 18:26
Stary 2011-09-25, 18:58   #2515
aguchaw1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
sorry ale Ty szczegolnie z nami przeżywałaś jak pojawilaś się pod koniec października potem znikałaś bez słowa wyjaśnienia, a gdy zobaczyłaś w starym klubie, że założyłyśmy nowy to jest wielkie oburzenie

Nigdy nie bylam w żadnym klubie ani starym ani nowym więc nie wiem o jakim oburzeniu piszesz... ja wczoraj po prostu zapytałam, czy jest szansa się dostać a nie oburzałam się, że mnie ktoś wyrzucił bądź cokolwiek innego, chyba Ci się coś pomyliło.

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
gratulacje dla siostry no i oczywiście super że Oliwce już lepiej

Byliśmy na spacerze, myslałam że Natala się wyśpi bo była tylko krótka drzemka do południa i po południu 30min, a ona nic, kłóciła się z drzewami

a co eyelinera to czy do tego się maluje jeszcze jakoś oko? Kreski na dole czy coś w tym stylu?

Reagują też wasze dzieciaki tak na pianę z wanny? Ostatnio mała nie chciała spać, więc mąż przyniósł mi ją do łazienki jak się kąpałam na rękach, dalam jej piane do podotykania, co za radoś była rety. Próbowała ją jakby gnieść, ubaw po pachy, najlepiej jak chciała ją spróbować, nagle z wielkim zamachem ręka d buzi i cała w pianie
Lece bo zaraz teście będą.
Jesli chodzi o ten eyeliner to mi się najbardziej podoba jak oko nie jest juz dodatkowo pomalowane, sama kreska jest moim zdaniem wystarczająca, no oczywiscie plus tusz. NA dole też mozna zrobić ale to zależy raczej od typu urody. Ja np nie lubie u siebie kreski na dole.

Stary 2011-09-25, 19:17   #2516
trzyrazyi
Zadomowienie

tajka czyli mnie tez ci brakuje :d
Stary 2011-09-25, 19:24   #2517
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze mnie tez Tajce brakuje

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 19:31   #2518
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
O matko jedyna jaki bulwers o ten klub. Ofc, ze w klubie zostala poruszona sprawa przyjec, bo takie mamy zasady tak? Kazda prosba o przyjecie do klubu jest rozpatrywana. Moze i zrobilo sie towarzystwo wzajemnej adoracji, ale to zgranie nie pojawilo sie z nikad. Niektore z nas znaja sie od samego poczatku i trwalo troche zanim sie dotarlysmy, a awantury byly czasem takie, ze sie niektorym laskam odechciewalo pisac na forum, ale jakos dalysmy rade. Poznalysmy sie od podszewki i brakuje nam tylko spotkania w realu, zeby "przyjaznie" nabraly pelnego wymiaru. Trydno jest zatem nagle wprowadzic kogos z zew kogo sie tak nie zna. W klubie sa poruszane BARDZO osobiste tematy, ja wycofalam sie z forum ze wzgledu na to, ze za duzo os moglo przeczytac o moim zyciu priv. Moze i brakuje mi czasem niektorych os, ale nie jestem w stanie ogranac klubu i forum. Jednak z tego co wiem to wiekszosc lasek nadal tu pisze wiec nie wiem o co ta afera. Nie mozecie miec pretensji, ze niektorzy nie chca, zeby caly swiat czytal o ich problemach, niektore sie bardziej zaprzyjaznily inne mniej, zycie. Jakby tak kazdego przyjmowac to klub nie mialby zadnego sensu, a prowadzic selekcje tez ciezko, bo ta sie dostanie, a tamta nie i beda fochy. Piszecie, ze nie macie nic do ukrycia i dobrze Wam tu to po kiego grzyba pchacie sie do klubu? Poczytac o naszyc sekrecikach czy jak?, bo skoro wiekszosc lasek i tak tu pisze to nie kumam. Moze i jest przykre, ze tak jakby Wam nie ufamy, ale w realu tez macie kolezanki i przyjaciolki. Jednym opowiadacie o kwiatkach, a innym o problemach z mezem.
Mi nie chodzi o czytanie cudzych sekretów a bardziej o to, że z forum uciekły doświadczone mamuśki, które zawsze coś podpowiedziały rozsądnego. Moim zdaniem forum zaczyna powoli zamierać a szkoda. Fajnie też byłoby gdybyście od czasu do czasu odwiedziły forum i napisały co tam u was i dzieciaczków i wcale nie musicie pisać tutaj o sekretach tylko o zwykłych przyziemnych rzeczach.

blackrose4u kreske możesz zarówno robić na cieniu jak tylko na podkładzie- wtedy wygląda bardziej naturalnie. Musisz też wypróbować na sobie czy zaczniesz ją robić od wewnętrznego kącika czy też od środka na wysokości źrenicy. Na dole nie polecam bo często "głupio" to wygląda i znacznie trudniej jest namalować.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 19:36   #2519
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Hehe ale się uśmiałam bo mój mąż też dziś jedzie do lasu na quada i też o 11
Tajne stwazyszenie mezow Wizazanek

Cytat:
i nie pochwaliłam się, że moje dziecko zjadło wczoraj 3/4
słoiczka obiadku,
byłam w szoku
poszłam kupić więcej słoiczków Bobovita

U nas wlasnie zostal wciagniety banan i jablko zmieszane z kaszka ryzowa w ilosci 150g i byl ryk, ze malo...

Cytat:
dzień dobry
ja od rana na nogach bo mój mały mężczyzna ma dziś swój Wielki Dzień - Chrzciny ledwo żyję i średnią mam ochotę na jakiekolwiek spotkania bo wyglądam i czuję się jakby mnie walec przejechał no ale trzeba trzymać fason, hehe

za chrzciny
I za 6 miesiecy!!!

Cytat:
No i w końcu ja mogę się pochwalić- mamy lewą jedyneczkę!!!! wczoraj zauważyłam białą kreseczkę ,a dzisiaj poczułam i usłyszałam
Uuuuu!

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Witam w niedzielne przedpołudnie u nas nocka średnia z powodu katarku jutro czeka mnie wyprawa do pediatry bo oba moje skarby chore
Widzę że dyskusja na temat klubu się zaczeła więc mi też było przykro że nie zostalam dopuszczona do nowego klubu(bo w pierwszym byłam)ale trudno niestety nie znajduje czasu na codzienne pisanie na forum mam dwoje małych dzieci do tego dochodzi praca dom, może jestem mało zorganizowana nie wiem ale czasu brak.
A co do ząbków u nas dalej cisza chyba jako jedni z nielicznych jeszcze bez ząbka jesteśmy
Eeee tam, u nas tez lyso I na glowie i w paszczece

Cytat:
Hej dziewczynki.

śliczną córeczkę Zuzię

Gratulacje ciociu

Cytat:
dziekuje Wiem, ze kazdy moze sobie napisac 100 postow dziennie i to nie oznacza, ze musi pisac konkrety Np. dzis napisalam 2czy 3 razy o Lenie i tyle:P
Mi poprostu brakuje starych wizazanek
Ech, caly ten Klub... Podzielam zdanie wielu dziewczyn, ze to niezbyt mile byc w ten sposob wykluczona mimo ze jest sie od poczatku na forum mamusiowym. I tak naprawde uwazam, ze to ze ktos pisze raz na godzine albo raz na 2 dni nie zmienia faktu, ze sie udziela i chce uczestniczyc w watku. Roznie sie uklada kazdej z nas i nie zawsze mamy czas tu zajrzec mimo ze chcialybysmy - np. ja
Ja czasu na jedno i drugie bym juz nie znalazla i nie pisze tu, ze szkoda ze nie jestem w klubie - pisze: szkoda, ze istnieje ten podzial na te, ktore zasluguja na klub i na te "fuj". My rowniez - te "fuj" - jestesmy mamami marcowo-kwietniowymi 2011 (luty i maj to malutkie dodaki) i takiej selekcji nie rozumiem i nie akceptuje.
No ale to ja i moje zdanie I koncze temat bo szkoda mysli tracic na cos co nie dla nas
Ide kapac mojego Ksieciunia

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 19:46   #2520
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze mnie tez Tajce brakuje
Was tez hehe i Niuski i aji i marsyli i diatomy i :brzyda l:reszty:P:brzyd al:, bo kazda wnosila cos innego do watku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości