|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Witajcie
![]() ja faktycznie piszę tylko w kubie - na początku próbowałam to łączyć ale nikjak mi nie wychodziło nadrabianie tego i tego. Jak pisała Ewelqua świat jest mały i jeśli się pisze o sprawach prywatnych nie wiadomo kto to przeczyta. I nie chodzi tu o Was - osoby, które się udzielają, ale o to, że każdy może wejść i poczytać. Do tego wielu dziewczyn już nie kojarzę - więc ciężko mi się wbić na nowo - może jak większość z nas wróci do pracy wątek nie będzie się tak szybko rozrastał uda mi się ponownie ogarniać i forum i klub ![]() tylko że takich osób ja ja które piszą tylko w klubie jest może z 4 - więc też nie rozumiem Waszego oburzenia - żeśmy się przeniosły do kubu - w większości dziewczyny udzielają się i tu i tu, a te które się przestały udzielać to w klubie również ich nie ma. |
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
czyli taki słoiczek odpowiada porcji glutenu który mała powinna zjadać w ciągu dnia?
bo wprowadzając gluten będę używać już gotowych słoiczków raczej ![]() i znalazłam w domu kilka kaszek na zasadzie ''dodaj mleko'' ale nie dam rady odciągać tyle pokarmu to muszę kupić jakieś MM. chyba zaopatrzę się w Nan to już nr 2 muszę..
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, w slioczku jest dzienna porcja glutenu no już nr 2 my właśnie wprowadzamy
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
a taki słoiczek z odpowiednią ilością glutenu ile ma gram? <czarna magia>
|
#2495 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No trudno ale widzę, że w klubie musiała nawiązać się rozmowa na ten temat skoro nagle osoby, które wcale już tutaj się nie pojawiają zaczęły pisać i się tłumaczyć.
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko kolejny raz zasnelo mi na rekach pol godizny przed jedzonkiem:d Na bank obudzi sie za 30-40 min z ogromnym glodem.... Tym razem zasnela ogladajac Formule 1 u mnie na kolanach... chyba te szumy ja uspily
.Co do eyelinera mam ale nie uzywam, bo mi sie reka trzesie. Jak to jest z tym glutenem... nie rozumie jak oni daja gluten dla dzieci wHiszpanii, bo kaszki od 6 miesiaca sa juz z glutenem.... dlatego dalej kupuje te od 4...
|
#2497 | |
|
Raczkowanie
|
Tajka chodz uśpij mojego Szymka w ten sposób ;D będę wdzieczna hehe
A co do tego glutenu to może w hiszpanii są jakieś inne zalecenia ogólnie i nie przyzwyczaja się wczesniej dzieci do tego tylko po prostu od 6 miesiąca podaje się takie słoiczki z glutenem? ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
w końcu nie jesteśmy jakimiś "szpiegami" tylko tak samo piszemy i tak troszke dziwnie po prostu wg mnie ta selekcja przebiega. W sumie to już żadna selekcja, bo wczesniej jak pytałam to odpowiedziałyście, że musicie poznać osobę, a teraz już jest krąg zamknięty calkowicie.
|
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sloiczki od 6 miesiaca sa bez glutenu.... tylko owoceowe z biszkoptami z glutenem i kaszki wszystkie... nie zaglebiam sie daje mniej wiecej pol lyzeczki-lyzeczke kaszki do owockow i tyle.
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki.
Wpadam sie przywitać, wróciłyśmy od rodziców do domku. Byłąm z Oliwką w czwartek u lekarza, katarek prawie minął. Nie ma powikłań Z tych dobrych wiadomości to w piątek moja siostra urodziła ![]() ![]() ![]() śliczną córeczkę Zuzię Poród trwał 5 godzin sn. Tak się cieszę, że wszystko dobrze poszło i mała zdrowa ![]() Dobra spadam was doczytać...
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
mordka cieszę się,że maleńka wyzdrowiała
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje siostrze ja sie ciesze, ze moja mala nie jest juz taka mala pamietam, ze stresowalam sie codziennie np. usypianiem, jedzniem itp:PTeraz jakos samo idzie:P Jak napisalam wczensije Lena obudizla sie po 30 minutach akurat na jedzonko. Wzielam ja z lozeczka do lozka, jak zawsze, bo tam ja karmie. Zjadla 150ml i zasnela heheheMusialam oblozyc ja poduszkami, przebierakiem itp... jak tylko uslysze jakis odglos to lece, bo mi z lozka zejdzie:P Wczoraj nie chciala zasnac w lozeczku
|
|
#2502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Palcami
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy 1,5 h na spacerze. Dobrze, że był mąż i nosidło, bo po niecałej godzinie był ryk nie z tej ziemi. Ale za to widzieliśmy dzięcioła w parku A mały pomacał sobie drzewka
|
||
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio nie jest ciekawa, bo Alonso jakos slabo jezdzi:P
Poprzednim razem Lena zasnela na filmie przyrodniczym:P
|
#2504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2505 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przekaż gratulacje Siostrze Swoją drogą, ciesze się że Szymon ma już te 5 miesięcy póki co, nie chciałabym znów takiego maleńkiego noworodka;p Cytat:
Cytat:
Ja chodzę na spacer z fotelikiem samochodowym bo w nim usypia bez problemu a w spacerówce nie chce spać. Jak się robi zmęczony, to gdyby byl w spacerówce to musiałąbym szybko do domu wracać, dlatego wole w foteliku go wozić. korzystajac z okazji ze Szym nadal spi;p dodaje najnowsza fotke z wczorajszych porannych zabaw
Edytowane przez aguchaw1 Czas edycji: 2011-09-25 o 21:01 |
|||
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj Tz to milosnik przyrody, wiec Lenka wsyztskiego dotyka, wacha itp Tz z 5 metrow zobaczy żuczka w krzakach ![]() Zawsze jak spacerujemy to pokazuje ptaki, owady, zwierzatka, jakies roslinki itp:P. Lena jezdzi w spacerowce i zasypia bez problemu... chociaz zazwyczaj idziemy po drzemce to wtedy sobie oglada swiat
|
|
#2507 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam, u nas nocka standardowo, a dzień wogóle upłynął szybko, bo długo byliśmy dzisiaj na świeżym powietrzu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lena dalej spi Po 16 polozylam sie obok niej spalam do 17... Ona zasnela o 14.40 obudizla sie o 15.15 zjadla i zasnela Dawno tak dlugo nie spala....Wstala
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-25 o 17:13 |
|
|
|
|
#2509 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
hejo!
u nas nic nowego, Łucja zasypia już raczej dobrze, na jedzenie budzi się tak jak zwykle ale przysypiam więc nie męczy mnie to specjalnie zaczęłam jej wprowadzać owoce i soczki jabłkowy jeszcze jako tako wypiła choć krzywiła się oczywiście, natomiast marchewkowy jej nie smakował w ogóle ![]() i tu mam pytania do bardziej doświadczonych mam: 1. jakie ilości soczków dawałyście maluszkom na początku?ja odmierzam jej 30 ml (docelowo mam dojść do 70 ml - wskazówka od lekarza) ale jakoś nie zmuszam jej do picia, jak chce to jej daję a jak widzę, że jej nie smakuje to nie zmuszam 2. z Waszego doświadczenia jakie smaki soczków dzieciaki lubiły? Cytat:
![]() oglądałam też Twoje (Wasze) zdjęcia w albumie bardzo ładnie wyglądałaś na ślubie, tak...subtelnie, tak chyba to słowo dobrze to określa Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() za wszystkie staraczki będę trzymać ![]() Cytat:
ale takie uszczypliwe poczucie humoru właśnie u Ciebie lubięCytat:
Łucja w najgorszym momencie właśnie często tak miała i zdarzało się jej po powrocie z wakacji, ale my nie lecieliśmy samolotem chyba chodziło o przestawienie się na nowe miejsce tak jak mi iizabelaa sugerowała Cytat:
![]() zaczęła się dyskusja o klubie widzę ![]() fakt, że na wątku mniej się dzieje niż kiedyś i rzeczywiście trochę osób zniknęło (nikt pewnie nie wiedział dlaczego )Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam i daj znać po chrzcinachCytat:
ja nowego klubu nie potrzebuję i jeszcze lekko spóźnione życzenia dla Lenki Szymelki lecę odebrać mamę bo przyjeżdża na tydzień w odwiedziny postaram się wpadać na forum ale nie wiem czy mi się uda codziennie trzymajcie się kobietki
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-09-25 o 20:24 |
|||||||||
|
|
|
#2510 |
|
Zadomowienie
|
O matko jedyna jaki bulwers o ten klub. Ofc, ze w klubie zostala poruszona sprawa przyjec, bo takie mamy zasady tak? Kazda prosba o przyjecie do klubu jest rozpatrywana. Moze i zrobilo sie towarzystwo wzajemnej adoracji, ale to zgranie nie pojawilo sie z nikad. Niektore z nas znaja sie od samego poczatku i trwalo troche zanim sie dotarlysmy, a awantury byly czasem takie, ze sie niektorym laskam odechciewalo pisac na forum, ale jakos dalysmy rade. Poznalysmy sie od podszewki i brakuje nam tylko spotkania w realu, zeby "przyjaznie" nabraly pelnego wymiaru. Trydno jest zatem nagle wprowadzic kogos z zew kogo sie tak nie zna. W klubie sa poruszane BARDZO osobiste tematy, ja wycofalam sie z forum ze wzgledu na to, ze za duzo os moglo przeczytac o moim zyciu priv. Moze i brakuje mi czasem niektorych os, ale nie jestem w stanie ogranac klubu i forum. Jednak z tego co wiem to wiekszosc lasek nadal tu pisze wiec nie wiem o co ta afera. Nie mozecie miec pretensji, ze niektorzy nie chca, zeby caly swiat czytal o ich problemach, niektore sie bardziej zaprzyjaznily inne mniej, zycie. Jakby tak kazdego przyjmowac to klub nie mialby zadnego sensu, a prowadzic selekcje tez ciezko, bo ta sie dostanie, a tamta nie i beda fochy. Piszecie, ze nie macie nic do ukrycia i dobrze Wam tu to po kiego grzyba pchacie sie do klubu? Poczytac o naszyc sekrecikach czy jak?, bo skoro wiekszosc lasek i tak tu pisze to nie kumam. Moze i jest przykre, ze tak jakby Wam nie ufamy, ale w realu tez macie kolezanki i przyjaciolki. Jednym opowiadacie o kwiatkach, a innym o problemach z mezem.
|
|
|
|
#2511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i rzeczywiscie tajka się udziela codziennie po kilkanaście razy co widać w statystyce, ale nie zawsze chodzi o statystykę, tajka jest bardzo sympatyczną osobą i nikt nie powiedział, że nie |
|
|
|
|
#2512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i oczywiście super że Oliwce już lepiej ![]() Byliśmy na spacerze, myslałam że Natala się wyśpi bo była tylko krótka drzemka do południa i po południu 30min, a ona nic, kłóciła się z drzewami a co eyelinera to czy do tego się maluje jeszcze jakoś oko? Kreski na dole czy coś w tym stylu? Reagują też wasze dzieciaki tak na pianę z wanny? Ostatnio mała nie chciała spać, więc mąż przyniósł mi ją do łazienki jak się kąpałam na rękach, dalam jej piane do podotykania, co za radoś była rety. Próbowała ją jakby gnieść, ubaw po pachy, najlepiej jak chciała ją spróbować, nagle z wielkim zamachem ręka d buzi i cała w pianie Lece bo zaraz teście będą. |
|
|
|
|
#2513 |
|
Wtajemniczenie
|
achhh i jeszcze jedno
blackrose dzięki, że usunęłaś poprzedni klub, nasze wszystkie wspomnienia, mogłaś chociaż zakomunikować to byśmy sobie pokopiowały swoje wpisy z waznymi dla nas wydarzeniami |
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze kazdy moze sobie napisac 100 postow dziennie i to nie oznacza, ze musi pisac konkrety Np. dzis napisalam 2czy 3 razy o Lenie i tyle:P Mi poprostu brakuje starych wizazanek
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-25 o 18:26 |
|
|
|
|
#2515 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
tajka czyli mnie tez ci brakuje
![]() :d
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
mam nadzieje ze mnie tez Tajce brakuje
|
#2518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
blackrose4u kreske możesz zarówno robić na cieniu jak tylko na podkładzie- wtedy wygląda bardziej naturalnie. Musisz też wypróbować na sobie czy zaczniesz ją robić od wewnętrznego kącika czy też od środka na wysokości źrenicy. Na dole nie polecam bo często "głupio" to wygląda i znacznie trudniej jest namalować.
|
|
#2519 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas wlasnie zostal wciagniety banan i jablko zmieszane z kaszka ryzowa w ilosci 150g i byl ryk, ze malo... ![]() Cytat:
za chrzcinyI za 6 miesiecy!!!Cytat:
![]() Cytat:
I na glowie i w paszczece![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja czasu na jedno i drugie bym juz nie znalazla i nie pisze tu, ze szkoda ze nie jestem w klubie - pisze: szkoda, ze istnieje ten podzial na te, ktore zasluguja na klub i na te "fuj". My rowniez - te "fuj" - jestesmy mamami marcowo-kwietniowymi 2011 (luty i maj to malutkie dodaki ) i takiej selekcji nie rozumiem i nie akceptuje. No ale to ja i moje zdanie I koncze temat bo szkoda mysli tracic na cos co nie dla nasIde kapac mojego Ksieciunia
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Was tez hehe i Niuski i aji i marsyli i diatomy i
![]() :brzyda l: reszty:P:brzyd al: , bo kazda wnosila cos innego do watku
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

to już nr 2 muszę..
życzymy powodzenia dzisiaj
ale nie wyobrażam sobie by spała gdzieś osobno, bałabym się że nie zdąże jak coś się będzie działo, nawet jak będzie niania. Jakoś nie do końca ufam urządzeniom. A tak mimo że mam czasami twardy sen ale zawsze jak coś się dzieje to się obudze, to chyba raczej wtedy podpowiada serducho że trzeba się obudzić.

nie wiem co sie dzieje
)