Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-25, 12:32   #4111
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Tako w środku ma 74cm, a moja Emilie ma już 62cm.
Jak dam jej kocyk i ona rozłoży ręce to nie ma szans aby weszła ze śpiworkiem do wózka

czemu nikt nie wpadł na pomysł,
że dzieci czasem za szybko rosną
i mają wysokich rodziców

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 12:49   #4112
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

ja bym chciała chociaż do końca grudnia przejeździć w gondolce.A później w spacerówkę dam małego ona jest dosyć mocno osłonięta.A na wiosnę do Bugaboo małego przesadzę
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 13:01   #4113
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Żaneta taką spacerówkę na zimę znalazłam:

http://allegro.pl/maximus-mocna-spac...819615497.html

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 13:10   #4114
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Coś ładnego.
Tako mi się już nie podoba,
mam parcie na nowy wózek.
I czuje że jak nie zadowolę tego faktu,
to będę szukała wszystko to co złe w TAKO i będzie marudzić

Dziękuje za stronkę

O Boshe
Nie lubię takiego czegoś.. dokładnie takie fałszywe i pokazanie co to nie ona... a pewnie mówi, że się nie przejmuje co mówią o niej ludzie,co ?

Ja bym unikała jak kontaktu,
tylko na takiej stopie jakbyś mieszkała nie wiadomo jak daleko !

No właśnie widzę na allegro.
A tak TAKO mi się nie podoba

Jestem nieszczęśliwa !
no to pooglądaj może coś Ci się spodoba

http://www.x-landeer.pl/xq
http://www.poltrade.pl/product.php?id=1293
http://www.wozki-mutsy.pl/index.php?...&k=0&dd=2&pp=1
http://www.centrumwozkow.pl/x-lander...cerowy-59.html
http://www.allewozki.pl/wozek-spacer...tro-p-369.html
http://www.allewozki.pl/wozek-spacer...ile-p-414.html
http://www.allewozki.pl/wozek-spacer...bik-p-447.html
http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E
http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 13:14   #4115
aania_20
Zakorzenienie

witam
spróbuję nadrobić troszkę

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Masz prawdziwego dżentelmena I dobrze że takich podstawowych prawd o kobietach uczy od początku swojego synka
czasem mu się zdarza
Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
witam
jestem mama wrzesniowa. chciałam sie Was poradzic w kwestii szczepionek.
wybór jest przedemna. jakie wy wybrałyscie swoim dzieciom te z nfz czy te 5 lub 6 w jednym ?
o co tu chodzi i jakie sa naprawde róznice w tych zestawach?
Ja szczepiłam na nfz, i nie narzekam, mały zniósł całkiem nieźle, a skutków ubocznych nie miał, poza marudzeniem po pierwszej dawce (dwie za nami)

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Antos skonczyl dzis 2 godz temu 4 tyg.!!! Kawal chlopa mam juz w domu.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Ja tez mam pytanie: czy po porodzie pocilyscie sie w nocy, a jesli tak, to jak dlugo to trwalo? U mnie juz 4 tyg i nic sie nie zmniejsza. Co noc koszula czy pizama mokra, wlosy jakbym wyszla spod prysznica... a jak wstaje do malego, to az mnie wtedy telepie z zimna przez to, ze jestem mokra. Nawet nie mam tylu pizam jakbym chciala za kazdym razem zmieniac.
Ja tak... A wiesz że nie skojarzyłam że to może mieć związek? Myślałam że po prostu gorąco w nocy... i też mi strasznie zimno było jak wstawałam,....ale przeszło dość szybko.
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
piggi conajmniej
No wiesz co?? Super wyglądasz przecież!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
KObitki mam pytanie
jeśli mam odstawić mleko i jego przetwory to znaczy że takie produkty takie jak masło , żóty ser,twaróg, czekolada(ma mleko w proszku w składzie) też??
chyba głupie to pytanie, ale co tam
Niestety też...

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mój GRR...IZZLY
jaki słodki uśmiech!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 13:14   #4116
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Żaneta taką spacerówkę na zimę znalazłam:

http://allegro.pl/maximus-mocna-spac...819615497.html
pytanie czy siedzisko rozkłada się całkowicie na płask, taki maluch bezwzglednie musi mieć tak rozkładane siedzenie
Stary 2011-09-25, 13:29   #4117
aania_20
Zakorzenienie

agni, chyba nie ma czym się martwić na razie. To że spał tak to też nie powód do niepokoju, jeszcze mu się zmieni pewnie kilka razy. A zielone kupki przy karmieniu piersią normalne. Nosek oczyszczaj i nie martw się

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
EDIT: Aaa zapomniałam najważniejszego - Szymon skończył dzisiaj w nocy 2 miesiące!

AgaGuernsey, zapomniałam - brawa za cztery miesiące!!
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a zapomniałam tez się pochwalić, mój łobuz skończył wczoraj 12 tygodni
klask i:
Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś mnie jeszcze pamięta - Po tygodniu na patologii, 18 dni po terminie, przy braku reakcji na kilka kroplówek z oksytocyny, po nieudanej indukcji i szybkiej akcji ratunkowej po odklejeniu łożyska 21.09 rzez cc przyszedł na świat Filip
Nie udał mi się więc naturalny poród. Teraz nie udaje się karmienie piersią - nie mam pokarmu a mały nie potrafi ssać piersi - tyle dni na butli w szpitalu.

Jest cudowny.
Ja niestety jeszcze nie mogę dojść do siebie.
GRATULACJE !!!!
Obyś szybko doszła do siebie Pochwal się swoim skarbem
No i w ogóle to piękna data na urodzenie

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
dzieki za odpowiedz. a jakie zazwyczaj ludzie biora?
Poczytasz troszkę to musisz sama zdecydować. I znając życie pielęgniarki będą cię usilnie namawiać na skojarzone..
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Jestem.
Po weselu
Atrakcji moc zapewniła mi TEŚCIOWA
Patik, naprawdę współczuję że musisz się z tą babą użerać!

Dla odmiany u nas noc super
Adaś obudził się na jedzenie raz, o 4.30, potem o 7 go przebierałam to nawet go to nie ruszyło, karmiłam prawie na śpiocha bo jechaliśmy na basen
A na basenie super, dzielny był, bałam się że będzie płacz albo coś, a jak na pierwszy raz to super! Nawet polewanie wodą głowy go nie wystraszyło ) Zdziwiony był nieźle, ale potem zaczęło mu się chyba podobać bo trochę uśmiechów dostałam ) Pod koniec zaczął się niecierpliwić i troszkę popłakiwać, ale ogólnie świetnie! Usnął zaraz po wyjściu z basenu

Stary 2011-09-25, 13:44   #4118
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziubek ja też z jedo bardzo zadowolona i gondola jest na tyle duża, że pewnie jeszcze trochę posłuży A jak pierwsze wrażenia co do spacerówki???

Coś mój Domiś dziś marudny. Przy hitach z yt typu Arka Noego, Fasolki, M.Jeżowska zasnął mi na rękach, czego już bardzo dawno nie robił. Muszę zaznaczyć, że nie obyło się bez mojego podśpiewywania i tańców.
Kocham tego mojego Tulinka
Boję się tylko, żeby to nie były początki przeziębienia, bo u mnie połowa rodziny choruje a my z mężem też od wczoraj smarczemy

Nie jestem religijna ale wzrusza mnie ta piosenka:

http://www .youtube.com/watch?v=8ruSDx9hDlM

Ciary miałam jak tak hulałam z Domkiem, przytulałam i śpiewałam mu

Spacja po www

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 14:04   #4119
vitreus
Raczkowanie

GG do vitreus

Antiopa7 - ja brałam te z nfz, pierwsze dziecko też te dostawało. Moim zdaniem nie ma żadnej różnicy, prócz tego, że jest mniej wkłuć. Jak dziecko dłużej 3 minuty popłacze to nic się nie stanie, a kasa w kieszeni.

My mamy wózek tako i już mam go dosyć. Jest ciężki i źle się go prowadzi. Wychodzenie z dwójką dzieci na spacer z bloku jest nie lada wyzwaniem, dlattego zamówiłam chustę. na krótkie wyjścia powinna być dobra. ciekawe czy się sprawdzi.

jacieeeee - piosenka mojego dzieciństwa... eh..

Naszym problemem jest wieczne ulewanie. Nie mam pojęcia czemu się tak dzieje i chyba pójdę w końcu z tym do lekarza.

.razem.

Oskar ~ 12.11.2009

Maja ~ 12.07.2011

ząbki Oskara.
vitreus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 14:40   #4120
brumek
Zakorzenienie

Cześć kobitki

Cytat:
Antos skonczyl dzis 2 godz temu 4 tyg.!!! Kawal chlopa mam juz w domu.

Ja tez mam pytanie: czy po porodzie pocilyscie sie w nocy, a jesli tak, to jak dlugo to trwalo? U mnie juz 4 tyg i nic sie nie zmniejsza. Co noc koszula czy pizama mokra, wlosy jakbym wyszla spod prysznica... a jak wstaje do malego, to az mnie wtedy telepie z zimna przez to, ze jestem mokra. Nawet nie mam tylu pizam jakbym chciala za kazdym razem zmieniac.
Brawo dla dużego chłopaka
Ja się nie pocę...

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Niestety kolki dopadły dżonego, odstawie nabiał i zobaczymy (choć własnie zdałam sobie sprawę jak mało rzeczy bede mogła jesc)
Telik a czemu myślisz że kolki ma przez nabiał Przeciezż jest mnóstwo innych potencjalnych przyczyn.

Cytat:
Jeśli ktoś mnie jeszcze pamięta - Po tygodniu na patologii, 18 dni po terminie, przy braku reakcji na kilka kroplówek z oksytocyny, po nieudanej indukcji i szybkiej akcji ratunkowej po odklejeniu łożyska 21.09 rzez cc przyszedł na świat Filip
Nie udał mi się więc naturalny poród. Teraz nie udaje się karmienie piersią - nie mam pokarmu a mały nie potrafi ssać piersi - tyle dni na butli w szpitalu.
Brida, kochanie nasze Codzinnie tu o Tobie rozmawiałyśmy i nie mogłyśmy sie doczekac wieści
Dobrze że już jesteście i na pewno szybko zapomnisz wszystko co złe

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A na basenie super, dzielny był, bałam się że będzie płacz albo coś, a jak na pierwszy raz to super! Nawet polewanie wodą głowy go nie wystraszyło ) Zdziwiony był nieźle, ale potem zaczęło mu się chyba podobać bo trochę uśmiechów dostałam ) Pod koniec zaczął się niecierpliwić i troszkę popłakiwać, ale ogólnie świetnie! Usnął zaraz po wyjściu z basenu
Ale fajnie Bo bałam się że pierwszy raz to będzie płaczem okupiony Czyli polecasz?
Stary 2011-09-25, 14:56   #4121
karolinee1983
Zadomowienie

Hej my już chyba pokonaliśmy skutki uboczne po szczepieniu - Maja już wczoraj nie miała gorączki, jeszcze była senna i marudna, ale powoli wracała do swojej "osobowości" problem był tylko z zaśnięciem wczoraj, bo po całym dniu spania, nie mogła usnąć, w końcu o 22 udało się ją ululać, ale w nocy często się budziła, więc ja też dziś niewyspana. A dziś już zachowuje się jak zwykle - marudzi, nie chce spać, ale też gaworzy i uśmiecha się więcej

Wszystkim dzieciaczkom gratuluję skończonych kolejnych tygodni
Carmela - Twój mały grizzly boski, strasznie mi się podoba uroda Twojej córeczki

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

karolinee
jeśli to co masz to hemoroidy to ja mam dokładnie to samo co opisujesz. Ale myślałam sobie że może jakoś mnie źle zszyli ? durna ja :P
Kochana, ja cały połóg żyłam w tej nieświadomości cały czas myślałam, że przez parcie podczas porodu coś tam sobie podrażniłam i tyle ale, że hemoroidy to nie

Cytat:

Jest cudowny.
No wiesz co?!?!? Czy pamiętamy??!?! Ja to nawet myślałam, żeby jakiego smsa Ci wysłać, ale nie zostawiłaś do siebie żadnego namiaru gratuluję Filipka 18 dni po terminie to zdecydowanie za długo!!! Namęczyłaś się kochana, ale teraz regeneruj się i wracaj do nas jak najszybciej

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 15:05   #4122
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ale fajnie Bo bałam się że pierwszy raz to będzie płaczem okupiony Czyli polecasz?

Polecam!
Było jedno dziecko któremu się chyba nie podobało, bo popłakiwało cały czas, dużo dzieci było już kolejny raz to bardzo zadowolone, widać było że już przyzwyczajone. A ja ze swojego mogę być dumna
A po basenie jak usnął,to zbudził się na 10 minut, zjadł, i spał do teraz

Stary 2011-09-25, 16:21   #4123
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumek gratulacje pierwszego uśmiechu pamietam jak pisałaś, że umrzesz ze szczęścia, dobrze że skończyło sie tylko na łzach szczęścia

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze chrzciny, oby dzieci były grzeczne!

Cytat:

Jest cudowny.
Brida my tu codziennie o Tobie rozmawiałyśmy. Nie chciałam nic pisać, ale tak myślałam, że pewnie miałaś ciężki poród i dochodzicie do siebie. Pochwal się wagą i cm synka .

U mnie jak nie brak weny, to brak czasu na pisanie. Wszyscy zakatarzeni... Ja ja bym chciała, żeby już było z półtora roku później.

Monia Ty masz teraz Artura w domu?
Youyou, Zanka, AgaG starsze dzieci nie budzą Wam maluchów? Co uśpię małą to Kubie coś spadnie, coś krzyknie i mała się budzi. Normalnie szału dostaję.

Sytuacja z wczoraj:
Kuba dostał sok w butelce. Postawił na krześle, przewrócił się i wylał na podłogę.
Ja: Kuba dziecko drogie, uważaj trochę z tym sokiem.
K: Dobrze, dobrze.
Wylał drugi raz.
Ja: KUBA!!!
Sprzątnęłam ręcznikami papierowymi. Idę do salonu, słyszę znowu sok się przewala i wylewa ...
K: Mamo tylko nie patrz!
Poleciał po ręczniki papierowe wytarł.
K: Już możesz patrzeć .

Ja sie kiedyś zastrzelę
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 17:40   #4124
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziubek ja też z jedo bardzo zadowolona i gondola jest na tyle duża, że pewnie jeszcze trochę posłuży A jak pierwsze wrażenia co do spacerówki???
gondolka duża faktycznie, chociaż mam wrażenie że dla Szymka i tak za mała a spacerówka super, ja w ogóle wolę wózki "lżejsze" wizualnie (gondola mi się strasznie masywna wydaje) i spacerówka jest lepsza, mały leży na rozłożonej na płasko i jakoś chyba więcej widzi bo jest płytsza i z przodu nic mu nie zasłania prowadzi sie tak samo super. Bardzo jestem zadowolona z tego wózka w sumie już 3 miesiąc i nic się nie rozruszało, kółka ok, amortyzatory też a nie oszczędzam wózka na dziurach wybór był dobry
Stary 2011-09-25, 17:50   #4125
agni82
Zadomowienie

dziewczyny kochane jestescie.uspokoiłyscie mnie swoimi odpowiedziami i emilowi tez w nosie przestalo bulgotac, teraz kozy wychodza na wypas.

a tak w ogóle ten wątek to jak pogotowie pediatryczne

aaniu, fajnie ze mu odpowiada ten basen. Też chcę by T. wziął małego na basen, bo ja nie pływająca jestem niestety.

Patik, weź ty ta swoją teściową wyślij gdzieś w diabły
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 18:27   #4126
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziewczyny !!
Zbliża się powoli 5000 post

Mózgi w ruch i temat wymyślamy )

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Może mi ktoś wytłumaczyć po co pampersy dla dzieci do wody ?

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Natka poddaje się z wodą nawet z glukozą nie chce pić... to co się napiła, to ulewa i jeszcze do tego mleko. Przy czym płacze i marudna jest OKROPNIE. Nie pasuje jej i chyba jej żołądkowi poczekam aż będę mogła wprowadzić soczki.

Stary 2011-09-25, 18:33   #4127
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny !!
Zbliża się powoli 5000 post

Mózgi w ruch i temat wymyślamy )

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Natka poddaje się z wodą nawet z glukozą nie chce pić... to co się napiła, to ulewa i jeszcze do tego mleko. Przy czym płacze i marudna jest OKROPNIE. Nie pasuje jej i chyba jej żołądkowi poczekam aż będę mogła wprowadzić soczki.
żeby nie sikały i nie robiły kupek do wody
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-25, 18:40   #4128
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My w zeszłym roku jak byliśmy w Gr na urlopie mieliśmy huggisy do pływania i były do doopy nie polecam
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 18:45   #4129
meszsares
Zadomowienie

Bry!
JAK CHRZCINY? dzieciaczki grzeczne byly?

Cytat:
Dziekuje dziewczynki za odp. w sprawie pocenia, wychodzi na to, ze u mnie to najsilniejsze.
ja tez sie tak potwornie poce kazdej nocy, a rodzilam wczesniej niz Ty i caly czas zastanawiam sie, kiedy to sie skonczy..

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Youyou, Zanka, AgaG starsze dzieci nie budzą Wam maluchów? Co uśpię małą to Kubie coś spadnie, coś krzyknie i mała się budzi. Normalnie szału dostaję.
znam ten bol, moja dwulatka robi wszystko, zeby obudzic Mala... na szczescie Mala ma sen noworodkowy i nic sobie z tego nie robi

Cytat:

bo niefajnie plywac w basenie z sikami i kupami innych dzieci

Brida - WIELKIE WIELKIE GRATULACJE!!! WITAMY FILIPA NA SWIECIE!!
w glowe zachodzilam co z Toba...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 18:52   #4130
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

bo to są specjalne do pływania nie nasiąkają wodą a nie wypuszczają nic na zewnątrz

Stary 2011-09-25, 19:46   #4131
Natka_
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Nie było nas dzisiaj cały dzień, rano wstaliśmy i mąż zaproponował, że wybierzemy się do Wisły Więc spakowaliśmy manatki i w drogę. Muszę baaaaaardzo pochwalić mojego synka, był taki grzeczniutki Na początku drogi spał może z pół godzinki i koniec, ale w ogóle nie płakał, cały czas obserwował wszystko dookoła. W samej Wiśle równie pięknie, byłiśmy z Gołebiewskim na obiadku-dał nam spokojnie zjeść o, zejść na deser i kawkę i poszliśmy na spacer na ryneczek, Domek cały czas był uśmiechnięty, chyba bardzo mu się podobała zmiana otoczenia, no jesteśmy z niego z mężem bardzo dumni Dopiero w drodze powrotnej zasnął i spał już do samego domu, tu go naarmiłam i dalej śpi
Teraz będziemy napewno częściej gdzieś jeździć

Cytat:

Jest cudowny.
Kochana, pewnie że pamiętamy Gratulacje! Strasznie się wycierpiałaś bidulko Życzę szybkiego powrotu do świata żywych
Zaglądaj do nas, napewno będzie Ci raźniej

Patik szkoda nawet słów na czyny Twojej teściowej, co za babsko!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dla odmiany u nas noc super
Adaś obudził się na jedzenie raz, o 4.30, potem o 7 go przebierałam to nawet go to nie ruszyło, karmiłam prawie na śpiocha bo jechaliśmy na basen
Nooo to super, że Adasiowi się podobało

Cytat:
Wybredny żołądeczek Emilie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 19:52   #4132
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Tako w środku ma 74cm, a moja Emilie ma już 62cm.
Jak dam jej kocyk i ona rozłoży ręce to nie ma szans aby weszła ze śpiworkiem do wózka

czemu nikt nie wpadł na pomysł,
że dzieci czasem za szybko rosną
i mają wysokich rodziców
bo w ogole male gondolki robia. Szymek tez juz dlugasny i ledwo pare centymetrow do konca gondolki zostalo. Siostra mowi, ze mi pozyczy swoj wozek, maja implasta a tam gondolka duuuza 86 cm i w sumie sama nie wiem ....

Rozgryzlam plan dnia mojego syna, pobudka o 8 na sniadanko, do 9 bawimy sie, krotka drzemka, znowu bawimy sie i spimy o 11 jemy i spimy dluzej, o 14 jemy idziemy na spacer, gdzie zachwycamy sie swiatem i zmeczeni padamy, wracamy i o 17 znowu jemy, spimy, bawimy sie a o 19 mycie w ulubionym wiaderku i sruu do lozia

Musze sobie torbe do wozka kupic,bo moja mi sie popsula :/
Stary 2011-09-25, 20:08   #4133
Natka_
Zakorzenienie

Carmela słodki ten Grizzzly!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:10   #4134
wodaqua
Zadomowienie

Brida! Gartuluję Filipka!!! :roz a:Wreszcie masz to za sobą! To chyba po Neroli pierwszym porodzie na wątku (no Bella była pierwsza, ale u niej to co innego z Dziewczynkami) najbardziej wyczekiwany, bo ostatni. Jesteśmy więc w komplecie
Zdrowia życze, szybko wydobrzejesz!
Wiem, ze pewnie 1000 razy to już słysząłaś, ale przystawiaj i przystawiaj małego! Mnie to strasznie wnerwiało, ale pomogło. Tak jak Żaneta radzi - spróbuj przez osłonki karmić, moze pomogą.

Patik, czemu ta Twoja teściowa taka durna? Ona chyba naprawdę lubi pokazówki urządzać! Szkoda, że Ci zabawę zepsuła. Musisz chyba nauczyć sie 1 uchem wpuszczać, a 2 wypuszczac - wiem, ze to trudne, ale chyba wyjscia nie masz, bo się wykończysz!

Aania, widziałam zdjęcia z basenu, fajna sprawa, sama bym się popluskała, ale nie umiem pływać Wielka mazurzanka

Iustyna, słodki ten Twój Kuba, szybko sie uczy

Natka, brawo dla synka!

Jutro uderzam do pediatry z Zosią: kupki się nie poprawiły zielone i wodniste oraz zauważyłam śluz Poza tym wszystko dobrze.

Ze śmieszniejszych rzeczy, to wczoraj mała nafajdoliła kupkę podczas kąpieli w wiaderku... Ale mieliśmy ubaw I drugie kąpanie
Z tego co pamietam to jeszcze Brumkowy Tymek taki zdolny
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:11   #4135
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
bo w ogole male gondolki robia. Szymek tez juz dlugasny i ledwo pare centymetrow do konca gondolki zostalo. Siostra mowi, ze mi pozyczy swoj wozek, maja implasta a tam gondolka duuuza 86 cm i w sumie sama nie wiem ....

Rozgryzlam plan dnia mojego syna, pobudka o 8 na sniadanko, do 9 bawimy sie, krotka drzemka, znowu bawimy sie i spimy o 11 jemy i spimy dluzej, o 14 jemy idziemy na spacer, gdzie zachwycamy sie swiatem i zmeczeni padamy, wracamy i o 17 znowu jemy, spimy, bawimy sie a o 19 mycie w ulubionym wiaderku i sruu do lozia

Musze sobie torbe do wozka kupic,bo moja mi sie popsula :/
To tak jak u Nas,
ale u mnie i o 14stej jest papanie a o 17 papanie zazwyczaj z dwóch piersi
To jak je o 11 to dopiero potem o 17stej? wow!

Ja już myślę,że zakupię nową większą gondolę w której pojeżdżę do wiosny,
a potem kupię spacerówkę, bo coś czuje że jak kupie teraz spacerówkę to będę chciała ją zmienić,bo nie będę chciała mieć takiej "topornej" a tak to będzie pretekst aby kupić nowy wózek.

Natka nie chce jej nie potrzebnie stresować.Strasznie płakała i ulewała tak jakby wypiła z 100ml a było tego tylko ok 10ml,odbijało się jej.No nie fajnie w każdym bądź razie, zmieniłam nawet butelkę to też wiedziała, że to coś paskudnego więc butelki pewnie według niej już są "blee"
My chcieliśmy jechać do Wisły w pt,ale uznaliśmy że jak mamy jechać i chodzić po Rynku to nie ma co... i poszliśmy na długi spacer w miasto na wyprawę wzięłaś z mleko do butelki,czy z piersi podałaś ?

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-09-25 o 20:19
Stary 2011-09-25, 20:40   #4136
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
To tak jak u Nas,
ale u mnie i o 14stej jest papanie a o 17 papanie zazwyczaj z dwóch piersi
To jak je o 11 to dopiero potem o 17stej? wow!

Ja już myślę,że zakupię nową większą gondolę w której pojeżdżę do wiosny,
a potem kupię spacerówkę, bo coś czuje że jak kupie teraz spacerówkę to będę chciała ją zmienić,bo nie będę chciała mieć takiej "topornej" a tak to będzie pretekst aby kupić nowy wózek.

Natka nie chce jej nie potrzebnie stresować.Strasznie płakała i ulewała tak jakby wypiła z 100ml a było tego tylko ok 10ml,odbijało się jej.No nie fajnie w każdym bądź razie, zmieniłam nawet butelkę to też wiedziała, że to coś paskudnego więc butelki pewnie według niej już są "blee"
My chcieliśmy jechać do Wisły w pt,ale uznaliśmy że jak mamy jechać i chodzić po Rynku to nie ma co... i poszliśmy na długi spacer w miasto na wyprawę wzięłaś z mleko do butelki,czy z piersi podałaś ?
jemy jeszcze o 14 i idziemy na spacer
Szymek jada tylko z jednej piersi. ja mu podaje jedna, ze wzgledu na ta nietolerancje laktozy, jakbym mu podala druga to znowu poczatkowe mleczko, w ktorym najwiecej laktozy
Stary 2011-09-25, 20:49   #4137
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
jemy jeszcze o 14 i idziemy na spacer
Szymek jada tylko z jednej piersi. ja mu podaje jedna, ze wzgledu na ta nietolerancje laktozy, jakbym mu podala druga to znowu poczatkowe mleczko, w ktorym najwiecej laktozy

To co zrobisz jak będzie domagał się z drugiej piersi ?
A jakie ma objawy tej nietolerancji ?

Wiem, że można odciągać te pierwsze mleczko,
aby nic dzieciątku się nie działo,
ale zawsze się zastanawiałam jak rozpoznać i ile ok ml
jest tego pierwszego mleczka

Robię porządki w zdjęciach

Stary 2011-09-25, 21:07   #4138
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
znam ten bol, moja dwulatka robi wszystko, zeby obudzic Mala... na szczescie Mala ma sen noworodkowy i nic sobie z tego nie robi
zobacz o Tobie zapomniałam

Wodaqa oj żebyś Ty wiedziała jak szybko on się uczy, zwłaszcza tego czego nie powinien
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-25, 21:18   #4139
youyou
Zakorzenienie

hejka

taki był piękny weekend że nawet nie miałam czasu zerknąć bo dużo poza domem byliśmy.

Brida ogromne gratulacje! i witamy Filipka na świecie Piękne imię wybrałaś
Spokojnie daj sobie czas, wszystko się unormuje i wrócisz do formy

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
ojjj tak! u nas identycznie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 21:24   #4140
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
To co zrobisz jak będzie domagał się z drugiej piersi ?
A jakie ma objawy tej nietolerancji ?

Wiem, że można odciągać te pierwsze mleczko,
aby nic dzieciątku się nie działo,
ale zawsze się zastanawiałam jak rozpoznać i ile ok ml
jest tego pierwszego mleczka

Robię porządki w zdjęciach
podam mu, (ja mam duzo mleka w UU) na razie poki sie nie domaga, nie robie tego,
A nietolerancja: bol brzuszka przez to nerwowosc przy piersi, wysypka. Bolu brzuszka juz nie mamy ale jeszcze czasami wysypka wyskakuje jak zjem cos niedozwolonego
Zanetka w ogole cie nie poznalam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości