Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-25, 08:27   #4081
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
witam
jestem mama wrzesniowa. chciałam sie Was poradzic w kwestii szczepionek.
wybór jest przedemna. jakie wy wybrałyscie swoim dzieciom te z nfz czy te 5 lub 6 w jednym ?
o co tu chodzi i jakie sa naprawde róznice w tych zestawach?
te płatne są bardziej oczyszczano i jest mniejsze prawdopodobieństwo powikłań.A te 5 i 6 w 1 różnią się ilością składników w sobie i przez to ilością wkłuć.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mój GRR...IZZLY
ale śliczny uśmiech ma ten twój Grrizzly
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 08:28   #4082
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

ja poce sie tylko jak mam nawal. po ciazy (pierwszej) ogolnie poce sie mniej

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 08:30   #4083
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 08:44   #4084
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Ja tez mam pytanie: czy po porodzie pocilyscie sie w nocy, a jesli tak, to jak dlugo to trwalo? U mnie juz 4 tyg i nic sie nie zmniejsza. Co noc koszula czy pizama mokra, wlosy jakbym wyszla spod prysznica... a jak wstaje do malego, to az mnie wtedy telepie z zimna przez to, ze jestem mokra. Nawet nie mam tylu pizam jakbym chciala za kazdym razem zmieniac.
ja pociłam się na początku, ale nie az tak bardzo jak opisujesz. około 2-3 tygodni.
Cytat:
Mój GRR...IZZLY
urocza

A u nas nie wiem co się stało. wczoraj odciągnełam mleka 125 ml na wieczór i Emil zjadł po kapieli. po czym poległ i spał do 12:30, kiedy to lekko się przebudził. chciałam mu dac pierś, ale mój T. ubzdurał sobie że Emila trzeba przewinac i co? d..pa.pieluszka czysta - dzieciak wybudzony. wziełam go do łożka na karmienie. tylko pociamkał 10 min i zasnął. T. wywaliłam do drugiego pokoju, bo mały sie rozpychał i łóżko okazało się za małe na 3 osoby. losów też nie było co ciagnąc, kto wypada - wiadomo T..i tak młody spał do 4:30!!szok.po raz pierwszy. nie wiem czy to dlatego, że dałam mu butlę, którą skonsumował szybciutko.?/?nigd y wcześniej tego nie robiłam. czy może wina tego czegoś w nosie. bo dalej harczy, a my zapuszczamy sól fizjologiczną i w sumie nie wydaje się by go to w jakiś sposób denerwowało. ciekawea jak śpi to nie harczy.więc to chyba nie jest katar, ani żadne przeziębienie. choc usłyszałam kilka razy pojedyncze kaszlnięcia (ale to może ze względu na suche powietrze, bo mnie też coś tak w gardełku podrapuje):conf used:. acha... i kupa była zielonkawa.
nie wiem czy iśc z nim jutro do pediatry, czy dalej pryskac i odciągac. ?dodam że przedwczoraj to był pierwszy raz kiedy mu coś do nosa zapuściliśmy bądź próbowalismy czyścic. może to dlatego tyle trwa. bo tam pełno nie wiadomo czego jest. .
Czy ktos w ogóle zrozumiał co ja tu napisałam? i jest może w stanie udzielic mi odpowiedzi?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 08:45   #4085
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam z rana
u nas noc super Nati busziła się 2 razy przed 1 i przed 5, dzieci już po śniadaniu, teraz ja jem,
Telik jeżeli odstawić nabiał i jego produkty to tak wszystko co napisałaś a w maśle jest dużo mleka, lepiej margarynę jeść, a co Dżony ma problem z brzuszkiem??
boshe jaki miałam sen, tak się wymęczyłam, sniło mi się, że szłam sobie chodnikiem i podjechał jakiś czarny samochód i wiskoczyło z niego kilku mężczyzn, wciągnęli mnie do samochodu i chcieli sprzedać za granice do domów publicznych, koszmar
Niestety kolki dopadły dżonego, odstawie nabiał i zobaczymy (choć własnie zdałam sobie sprawę jak mało rzeczy bede mogła jesc)
a sen niezły

Cytat:
Dzien Dobry, bo sloneczny!

Teliku dobrze rozumujesz, to tez powinnas odstawic, jesli eliminujesz mleko i jego przetwory. Gratuluje nocki!

Antos skonczyl dzis 2 godz temu 4 tyg.!!! Kawal chlopa mam juz w domu.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Ja tez mam pytanie: czy po porodzie pocilyscie sie w nocy, a jesli tak, to jak dlugo to trwalo? U mnie juz 4 tyg i nic sie nie zmniejsza. Co noc koszula czy pizama mokra, wlosy jakbym wyszla spod prysznica... a jak wstaje do malego, to az mnie wtedy telepie z zimna przez to, ze jestem mokra. Nawet nie mam tylu pizam jakbym chciala za kazdym razem zmieniac.
Brawa za 4 tygodnie
Dony tez dziś tyle kończy

a co do pocenia, na początk tj po porodzie strasznie siepociłam, teraz to już sie normuje, ale cały czas jeszcze odczuwam mocniejsze pocenie. zawsze po pierwszym karmieniu 6-7 godzina muszę uciekać pod prysznic, bo by mi mężczyźni z domu pouciekali
Cytat:
Mój GRR...IZZLY
najsłodszy Grizly świata
Stary 2011-09-25, 08:56   #4086
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
KObitki mam pytanie
jeśli mam odstawić mleko i jego przetwory to znaczy że takie produkty takie jak masło , żóty ser,twaróg, czekolada(ma mleko w proszku w składzie) też??
chyba głupie to pytanie, ale co tam
Mój mały miał wysypkę po czekoladzie.

Dzień dobry,

U nas dzisiaj noc kiepska... Siedzę właśnie nad filiżanką kawy.
Jedzonko o 21.30, 1.10, 4.10, 6, 7.30... Plus do tego bardzo długo ciumkał co chwilkę puszczając pierś... Eh. O 4.10 karmiłam prawie do 5 plus zmiania pampka i o 6 znowu domagał się piersi. Łobuz mały, a już ostatnio tak ładnie spał.

Trzymam kciuczki za wszystkie dzisiejsze chrzciny i urodzinki Zuzi!

EDIT: Aaa zapomniałam najważniejszego - Szymon skończył dzisiaj w nocy 2 miesiące!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-09-25 o 08:57
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:45   #4087
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Dziekuje dziewczynki za odp. w sprawie pocenia, wychodzi na to, ze u mnie to najsilniejsze.

Telik no tak przeciez Antos i Jas to rowiesnicy! Dla Was tez gratki za 4 tygodnie!

Madziulka dla Was za 2 miesiace. Powazny wiek!
Zuzia dziekuje za zyczenia!

Agni moze to nie katar tylko sapka? A to ze cos tam jest w nosie, to w sumie normalne, ja kataru nie mam, a np. po nocy tez musze sobie czyscic nos.

Carmelka Grizzli
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:47   #4088
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Mój GRR...IZZLY

przecudny i jaki uroczy ten grizzly!! do schrupania

Cytat:
Dzien Dobry, bo sloneczny!

Teliku dobrze rozumujesz, to tez powinnas odstawic, jesli eliminujesz mleko i jego przetwory. Gratuluje nocki!

Antos skonczyl dzis 2 godz temu 4 tyg.!!! Kawal chlopa mam juz w domu.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

za 4 tygodnie
a co do pocenia to ja sie strasznie pocę ale dopiero od jakichś 2 tygodni, ogólnie masakra, tak samo jak piszesz, piżam już brakuje a wstać w nocy to masakra bo zimno nie wiem ile to potrwa

Cytat:
Hejo Kobitki
Przybiegam sie pochwalić że noc była spokojna 2xpo 4,5 godziny

Vaniliowaśliczni e wyglądasz
Aga czekam na fotki tortów

KObitki mam pytanie
jeśli mam odstawić mleko i jego przetwory to znaczy że takie produkty takie jak masło , żóty ser,twaróg, czekolada(ma mleko w proszku w składzie) też??
gratuluje nocki

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mój mały miał wysypkę po czekoladzie.

Dzień dobry,

U nas dzisiaj noc kiepska... Siedzę właśnie nad filiżanką kawy.
Jedzonko o 21.30, 1.10, 4.10, 6, 7.30... Plus do tego bardzo długo ciumkał co chwilkę puszczając pierś... Eh. O 4.10 karmiłam prawie do 5 plus zmiania pampka i o 6 znowu domagał się piersi. Łobuz mały, a już ostatnio tak ładnie spał.

Trzymam kciuczki za wszystkie dzisiejsze chrzciny i urodzinki Zuzi!

EDIT: Aaa zapomniałam najważniejszego - Szymon skończył dzisiaj w nocy 2 miesiące!
za 2 miesiące

u nas nocka też fatalna, pobudki o 00:30, 1:30,4:30 no i o 9:00, jestem padnięta

a zapomniałam tez się pochwalić, mój łobuz skończył wczoraj 12 tygodni
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:10   #4089
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vitreus Pokaż wiadomość
Hej Przyjmiecie mnie do swojego grona? Zostałam mamą w lipcu. Mam córeczkę, ma na imię Maja.
A witamy, witamy Napisz coś więcej

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Emilie skończyła 8 tydzień Jaciee dobrze liczę, nie ?
Bardzo dobrze My skończyliśmy w piątek

Dzień doberek.

No i przechwaliłam. Tzn. nocka była ładna, nawet bardzo, ale przy zasypianiu był ryk nie z tej ziemi. Kurde nie wiem czemu Czy to brzuch, czy za wcześnie, bo zawsze chodziliśmy spać koło 20 a teraz o 19tej Ale przecież Dominik o tym nie wie

Za to w nocy jedzenie o 00.20 i 4.00 a pobudka dopiero o 9tej Przy czym od 8mej spał na moim brzuchu bo musiałam już go "przekonywać" , że jeszcze za wcześnie.

Trzymam kciuki za powodzenie wszystkich dzisiejszych imprez

Carmelka cudo

Jestem skrzyżowaniem wieloryba ze słoniem

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:13   #4090
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Moja sukienka na jutro
Śliczna tak prosta

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Noo to super Może wkońcu się przekona. Domek wypija 30 ml na raz, ale na początku też ledwo 10-15ml szło.
I u nas na początku były ulewania wodą, ale teraz już przeszły
Emilie tak reaguje bo do tej pory znała tylko smak mleczka
Ja mam wrażenie, że mój synek nawet teraz lubi wodę
Oj wodą też ulewa
Dzisiaj kolejne próby, daje sobie jakiś czas.
Jak nie będę widziała poprawy to spróbuję z glukozą,
ale nie chce jej za bardzo podawać.
No nic musi się przekonać prędzej czy poźniej.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Sobie to ten biustonosz (no dobra, mąż kupił ale ja wybrałam ), bluzę i kilka drobiazgów, nic szczególnego ale zawsze to coś

Drobiazgi są fajne.
Ja nie raz jak idę w miasto i sobie nic nie kupię co chciałam,
to zawsze pocieszam się drobiazgami

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Dzięki dziewczynki Kto jak kto, ale widzę że Wy rozumiecie, jaka to radość dla zakochanej do szaleństwa mamusi zobaczyć TAKIE COŚ!!! Wstyd się przyznać, ale się ... poryczałam Ze szczęścia oczywiście! Cały tusz z rzęs mi spłynął.
Na razie Tymcio mi dozuje, bo uśmiechną sie raz w odpowiedzi na moje szczerzenie się do niego i gadanie - nie wierzyłam własnym oczom. Ale potem zaczęłam się do niego śmiać na całego, robić miny i jeszcze dwa uśmiechy mi sie dostały Ale na tym koniec na dziś
Ja się poryczałam, jak Emilie zaczęła więcej gaworzyć

Cytat:

KObitki mam pytanie
Masło może nie,
bo tego jest niewiele.
Ale ser żółty, twaróg, czekolada
U mnie właśnie jest uczulenie i odkładam przetwory mleczne i czekoladę, choć mam wrażenie że jak mówię "odkładam" to mam większe parcie na te pyszności czekolada do mnie aż mówi ! ale nie mogę jej sluchać.. szukam innych słodkości np. babkę piaskową

Cytat:

PO ile Twoje dziecko śpi w nocy?
tak samo jak w dzień ?!
Moja jak zaczęła dłużej spać w nocy to moje piersi miały nadmair mleka i wtedy się pociłam dopiero teraz kiedy piersi wiedzą, że w nocy dłużej spi to mam mały spokój

Cytat:
Mój GRR...IZZLY
Cała TY !
Twojego zdjęcia ostatnio nie było widać

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

A u nas nie wiem co się stało. wczoraj odciągnełam mleka 125 ml na wieczór i Emil zjadł po kapieli. po czym poległ i spał do 12:30, kiedy to lekko się przebudził. chciałam mu dac pierś, ale mój T. ubzdurał sobie że Emila trzeba przewinac i co? d..pa.pieluszka czysta - dzieciak wybudzony. wziełam go do łożka na karmienie. tylko pociamkał 10 min i zasnął. T. wywaliłam do drugiego pokoju, bo mały sie rozpychał i łóżko okazało się za małe na 3 osoby. losów też nie było co ciagnąc, kto wypada - wiadomo T..i tak młody spał do 4:30!!szok.po raz pierwszy. nie wiem czy to dlatego, że dałam mu butlę, którą skonsumował szybciutko.?/?nigdy wcześniej tego nie robiłam. czy może wina tego czegoś w nosie. bo dalej harczy, a my zapuszczamy sól fizjologiczną i w sumie nie wydaje się by go to w jakiś sposób denerwowało. ciekawea jak śpi to nie harczy.więc to chyba nie jest katar, ani żadne przeziębienie. choc usłyszałam kilka razy pojedyncze kaszlnięcia (ale to może ze względu na suche powietrze, bo mnie też coś tak w gardełku podrapuje. acha... i kupa była zielonkawa.
nie wiem czy iśc z nim jutro do pediatry, czy dalej pryskac i odciągac. ?dodam że przedwczoraj to był pierwszy raz kiedy mu coś do nosa zapuściliśmy bądź próbowalismy czyścic. może to dlatego tyle trwa. bo tam pełno nie wiadomo czego jest
Czy ktos w ogóle zrozumiał co ja tu napisałam? i jest może w stanie udzielic mi odpowiedzi?
Ja rozumiem.
I zastanawiam się czy przypadkiem Emil po prostu nie zaczyna dłużej spać ?! Moja Emilie z nocy na noc zaczęła spać od 20 -3 a teraz śpi 20:30- 4:30 bądź dłużej.
A to że harczy to raczej nie spałby dłużej, bo to przeszkadza.
Harczy jak zapuszczasz pewnie wody fizjologicznej co? Moja tak samo ma.. w nocy cisza- choć i harczała, a kiedy zapuszcze wode morską to harczy wtedy te kozy jakby się rozluźniały i fridą odciągam...choć chce zobaczyć wlaśnie jak to będzie dzień bez odciagania.Moja tez sobie czasem odkaszle, ale to nie przeziębienie- wydaję mi się że po prostu jak My starsi ludzie sobie czasem odkaszlemy bo coś tam w gardle stoi albo właśnie przez suche powietrze, naporodukuje sobie językiem śliny i może miec jej za dużo. A zielonkawa kupa przy karmieniu jest normalna, nie martw się !!

Ja bym jeszcze poczekała, nie ma sensu lecieć do pediatry jak Emil ładnie je i śpi - jakby tak nie było to te harczenie zdecydowanie by mu przeszkadzało i by jadł więrcąc się żle by spał.

Ja myślę, że Twój syn po porstu z dnia na dzień się zmienia
Emil sobie teraz będzie produkował więcej śliny, tak jak moja Emilie i zacznie sobie gaworzyć

Co do snu, to obserwuj dzisiaj. Spijcie może dziś we trójkę i zobaczysz czy nadal tak śpi długo.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

a zapomniałam tez się pochwalić, mój łobuz skończył wczoraj 12 tygodni

Dorosły chłopak

My już wstałyśmy,
Emilie pojechała z tatusiem na wycieczkę - do dziadka na ryby
Spała dzisiaj od 20:30-4:30
wstała w sumie na picie,
bo okropnie suche powietrze mieliśmy w sypialni
potem jej się przypomniało, że jednak głodna jest i jeszcze zjadła i spala smacznie do 7:40
Dzisiaj tak samo pięknie jak wczoraj,
trzeba to wykorzystać

GDZIE NEROLKA, ZANKA, BEATKA, BRUNETKA,ZMALOWANA ?!!?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:14   #4091
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:

Zmalowana
przypomniało mi się, Filipek już chce leżeć na brzuszku ? Bo jak sobie dzisiaj Emilie masowałam - zawsze kiedy ją smaruję parafiną po kapieli , odwracam na brzuszek i robię masaż ale musi być napapana i dobrze odbita,bo tak to marudzi. I jak ją masowałam to takaaa zadowolona była i pomyślalam sobie o Tobie i Filipku, że może taki masaż mu zrobisz ?
zanetkoo dziekuję za pamięć Ale Maluszek już podnosi główkę ) A na rękach trzyma sztywno, nawet mu już nie leci do tyłu ani do przodu )

Ja mam zakręcony weekend. Wczoraj byłam na koncercie z kumpelami Mały został 2 h z moją mamą Wyluzowałam się w końcu to było moje pierwsze samodzielne wyjście od ponad 2 msc nie mówie o wyskakiwaniu na zakupy :P Zaraz ma wpaść kumpelą z roczną córeczką, potem pewnie spacer, a wieczorem znowu mam koncert ale to może z Małym pójdę. Na muzykę klasyczną trzeba go zabierać :P niech się wdraża

Dziubku za świnkę piggie

karolinee
jeśli to co masz to hemoroidy to ja mam dokładnie to samo co opisujesz. Ale myślałam sobie że może jakoś mnie źle zszyli ? durna ja :P

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-09-25 o 10:16
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:52   #4092
agni82
Zadomowienie

Cytat:

. szukam innych słodkości np. babkę piaskową

Ja myślę, że Twój syn po porstu z dnia na dzień się zmienia
Emil sobie teraz będzie produkował więcej śliny, tak jak moja Emilie i zacznie sobie gaworzyć

Co do snu, to obserwuj dzisiaj. Spijcie może dziś we trójkę i zobaczysz czy nadal tak śpi długo.
dzieki kochana. czuję się lepiej. a on właśnie po godzinnej ponad zabawie zasnał na foteliku. też mi sie wydaje że gdyby coś mu dolegało to nie spałby tak ładnie i nie bawił się.jeśc też je, więc chyba nic mu nie dolega.
A co do zamiany czekolady na babkę piaskową....hmmmm... słaby to substytut, nie uważasz?
ja kocham czekoladę, ale tylko mleczną. ciemna jest dla mnie zbyt gorzka, a biała...hmmm... biała to po prostu wielka pomyłka. też mi cięzko sobie odmówic. a dodatkowo kocham pączki i teraz sa do kupienia u nas takie w polewie czekoladowej z nadzieniem tofi w srodku i ja padam żeby zjeśc. ale zauważyłam, że Emil ma problem z bączkami potem, wiec poszło w odstawkę.
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ja mam zakręcony weekend. Wczoraj byłam na koncercie z kumpelami

karolinee
jeśli to co masz to hemoroidy to ja mam dokładnie to samo co opisujesz. Ale myślałam sobie że może jakoś mnie źle zszyli ? durna ja :P
Szalejesz Zmalowana szalejesz. super. nalezy ci się.

no i to są hemoroidy niestety. dobrze, że zostałaś uświadomiona.
Stary 2011-09-25, 10:55   #4093
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

GDZIE NEROLKA, ZANKA, BEATKA, BRUNETKA,ZMALOWANA ?!!?
[/I]
Żanetko jestem, jestem byłam wczoraj na panieńskim wybawiłam sie za wszystkie czasy Najpierw impreza u Panny Młodej, a potem byłyśmy na disco Powiem wam, że czułam się staro Ale szalałam razem ze wszystkimi moimi koleżankami (które są młodsze ode mnie)
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 11:06   #4094
Brida
Rozeznanie

Jeśli ktoś mnie jeszcze pamięta - Po tygodniu na patologii, 18 dni po terminie, przy braku reakcji na kilka kroplówek z oksytocyny, po nieudanej indukcji i szybkiej akcji ratunkowej po odklejeniu łożyska 21.09 rzez cc przyszedł na świat Filip
Nie udał mi się więc naturalny poród. Teraz nie udaje się karmienie piersią - nie mam pokarmu a mały nie potrafi ssać piersi - tyle dni na butli w szpitalu.

Jest cudowny.
Ja niestety jeszcze nie mogę dojść do siebie.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 11:11   #4095
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś mnie jeszcze pamięta - Po tygodniu na patologii, 18 dni po terminie, przy braku reakcji na kilka kroplówek z oksytocyny, po nieudanej indukcji i szybkiej akcji ratunkowej po odklejeniu łożyska 21.09 rzez cc przyszedł na świat Filip
Nie udał mi się więc naturalny poród. Teraz nie udaje się karmienie piersią - nie mam pokarmu a mały nie potrafi ssać piersi - tyle dni na butli w szpitalu.

Jest cudowny.
witaj kochana jasne, że cię pamiętamy i często wspominałyśmy
GRATULACJE !!!
Czekamy na fotki maleństwa i opis porodu jak dojdziesz do siebie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 11:17   #4096
zanetaa88
Zakorzenienie

Agni tak słaby zamiennik, ale ma uczulenie i nie jestem do końca pewna z czego i chce ograniczyć pewne rzeczy niestety muszę się babką zadowolić.

Brunetka toś poszalała,co ?!

Marina tak sobie myślałam, że jak Twój Igor waży już ponad 8kg to za nie długo fotelik musisz zmienić,co ?!

Stary 2011-09-25, 11:17   #4097
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Jest cudowny.
Brida na reszcie Gratulacje i witamy Filipka
Nie martw się - mnie też się nie udał poród naturalny, a jedyną reakcją na oxy było odejście wód. Poza tym zero rozwarcia, zero skracania szyjki, także nie jesteś sama. No a pokarm jeszcze może przyjść, choć mnie nie przyszedł, ale to też nie tragedia
Teraz już będzie z górki

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 11:18   #4098
Antiopa7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
te płatne są bardziej oczyszczano i jest mniejsze prawdopodobieństwo powikłań.A te 5 i 6 w 1 różnią się ilością składników w sobie i przez to ilością wkłuć.

dzieki za odpowiedz. a jakie zazwyczaj ludzie biora? jakie TY wziełas?
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 11:31   #4099
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Jest cudowny.
W końcu !!
Czekaliśmy na Ciebie jak na CUD !!
Nie wiedziałyśmy co się dzieje
Oj to się nacierpiałaś, musisz być silna dla Filipka, bo on wyczuje że źle się czujesz wiem że łatwo się pisze, ale mi też nie było łatwo po porodzie, strasznie odbił się na mnie psychicznie
Co do karmienia, próbuj odciągać laktatorem najpierw z jednej piersi 7 minut, potem z drugiej piersi 7 min, potem 5 i 3 min. Dziewczyny to stosowały na wywołanie laktacji i nie którym się udało na początku moze być trudno cokolwiek odciagnąć, ale myślę że z czasem powinno się udać. No i herbatki na laktację i Karmi polecają.
Co do ssana- Ja karmię w nakładkach, mi tak lepiej i i Emilie też, miałam okropnie poranione brodawki i karmiłam w nakładkach i teraz bez nakładek Emilie w ogóle nie zje, ale mi jest dobrze i jej też. Mam nakładki w domu i mam nakładki w torbie w razie gdybym musiała gdzieś ją niespodziewanie nakarmić.

Daj sobie czas te 6 tyg i nie oczekuj od siebie, że po 2 tyg będziesz śmigała jak przed ciążą - Ja takie oczekiwania miałam i się rozczarowałam, co potem jeszcze gorzej się na mnie odbiło.

6 tyg to jest dobry czas na regeneracje Twojego ciała i na poznanie Filipka

Dobrze, że jesteś

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Antiopia jeżeli masz jakieś wątpliwości co do szczepionek to najlepiej zapytaj pediatry od doradzi Ci jaką dać Twojemu brzdącowi.

Ja biorę 5w1 bez pneumokoków i rota,
są mamusie które biorą wszystko
Jeżeli chcesz coś wiedzieć więcej polecam stronę i poczytaj sobie
Skojarzone są płatne i musisz się też dowiedzieć,
czy TY masz je kupić czy Twoja przychodnia je ma u siebie.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

DZIEWCZYNY!

Mam problem,
wiem że moja Emilie będzie zdecydowanie za DUŻA na gondolkę w zimie
i myślę o kupnie nowej spacerówki + ewentualnie nowego fotelika.
Mam TAKO 3w1 ale raczej bym sprzedała ten zestaw,
bo jest dla mnie OKROPNY,
jestem niezadowolona,
koła mam wrażenie że latają na każdą stronę
no i gondolka za mała
i tak naprawdę nie podoba mi się już wizualnie.

Jaką spacerówkę polecacie ?

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-09-25 o 11:46
Stary 2011-09-25, 11:37   #4100
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Jest cudowny.
GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kochana my tu w zasadzie codziennie się zastanawialyśmy co z Tobą dobrze że juz po wszystkim !! mnie też się nie udało urodzic naturalnie chociaż tak bardzo tego chciałam ale to nie ważne jak urodziłysmy tylko że mamy zdrowe dzieciaczki matkami jestesmy takimi samymi jak te co rodziły naturalnie !!!!!! a co do reszty to wszystko się unormuje , poczekaj , daj sobie i Filipkowi czas nauczycie się siebie i będzie cudownie. Większość z nas miala dołki ale juz sie odkopała
trzymajcie się cieplutko i bądź tu z nami najczęściej jak Ci się uda
tu jest łatwiej

Cytat:
Agni tak słaby zamiennik, ale ma uczulenie i nie jestem do końca pewna z czego i chce ograniczyć pewne rzeczy niestety muszę się babką zadowolić.

Brunetka toś poszalała,co ?!

Marina tak sobie myślałam, że jak Twój Igor waży już ponad 8kg to za nie długo fotelik musisz zmienić,co ?!
ja nie Marinka ale się odezwę foteliki są do 13 kg więc jeśli Marinka ma taki to Igorek jeszcze pojeździ

Brunetka zazdroszczę imprezki ale z drugiej strony jakbym poszła i zobaczyła te laski to bym szybko uciekła a no i chyba musiałabym iść nago bo nie mam żadnych wyjsciowych ciuchów

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
W końcu !!
Czekaliśmy na Ciebie jak na CUD !!
Nie wiedziałyśmy co się dzieje
Oj to się nacierpiałaś, musisz być silna dla Filipka, bo on wyczuje że źle się czujesz wiem że łatwo się pisze, ale mi też nie było łatwo po porodzie, strasznie odbił się na mnie psychicznie
Co do karmienia, próbuj odciągać laktatorem najpierw z jednej piersi 7 minut, potem z drugiej piersi 7 min, potem 5 i 3 min. Dziewczyny to stosowały na wywołanie laktacji i nie którym się udało na początku moze być trudno cokolwiek odciagnąć, ale myślę że z czasem powinno się udać. No i herbatki na laktację i Karmi polecają.
Co do ssana- Ja karmię w nakładkach, mi tak lepiej i i Emilie też, miałam okropnie poranione brodawki i karmiłam w nakładkach i teraz bez nakładek Emilie w ogóle nie zje, ale mi jest dobrze i jej też. Mam nakładki w domu i mam nakładki w torbie w razie gdybym musiała gdzieś ją niespodziewanie nakarmić.

Daj sobie czas te 6 tyg i nie oczekuj od siebie, że po 2 tyg będziesz śmigała jak przed ciążą - Ja takie oczekiwania miałam i się rozczarowałam, co potem jeszcze gorzej się na mnie odbiło.

6 tyg to jest dobry czas na regeneracje Twojego ciała i na poznanie Filipka

Dobrze, że jesteś

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Antiopia jeżeli masz jakieś wątpliwości co do szczepionek to najlepiej zapytaj pediatry od doradzi Ci jaką dać Twojemu brzdącowi.

Ja biorę 5w1 bez pneumokoków i rota,
są mamusie które biorą wszystko
Jeżeli chcesz coś wiedzieć więcej polecam stronę i poczytaj sobie
Skojarzone są płatne i musisz się też dowiedzieć,
czy TY masz je kupić czy Twoja przychodnia je ma u siebie.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

DZIEWCZYNY!

Mam problem,
wiem że moja Emilie będzie zdecydowanie za MAŁA na gondolkę w zimie
i myślę o kupnie nowej spacerówki + ewentualnie nowego fotelika.
Mam TAKO 3w1 ale raczej bym sprzedała ten zestaw,
bo jest dla mnie OKROPNY,
jestem niezadowolona,
koła mam wrażenie że latają na każdą stronę
no i gondolka za mała
i tak naprawdę nie podoba mi się już wizualnie.

Jaką spacerówkę polecacie ?
ej chyba nie zrozumiałam...
za mała na gondolkę ??
Stary 2011-09-25, 11:37   #4101
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Żanetko jestem, jestem byłam wczoraj na panieńskim wybawiłam sie za wszystkie czasy Najpierw impreza u Panny Młodej, a potem byłyśmy na disco Powiem wam, że czułam się staro Ale szalałam razem ze wszystkimi moimi koleżankami (które są młodsze ode mnie)
no to żesz się zabawiła
Cytat:

Jest cudowny.
o właśnie właśnie, zastanawiałyśmy sie co z tobą. Gratulacje urodzenia Filipka. i spokojnie to na prawde był ciężki poród. daj sobie troszkę czasu. będzie dobrze
Stary 2011-09-25, 11:46   #4102
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziubek za duża !?

Stary 2011-09-25, 11:48   #4103
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Dziubek za duża !?
haha ty sie chyba dzisiaj nie wyspałaś kochana
Stary 2011-09-25, 12:04   #4104
zanetaa88
Zakorzenienie

Agni oj pospałam, pospałam

To co, jaki wózek polecacie?

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

O Ten mi się podoba, ale znowu gondolka

Kurde nie wiem

Stary 2011-09-25, 12:09   #4105
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek za duża !?
hehe wiedziałam
ale to chcesz tylko spacerówkę kupić na zimę??
jak dla mnie to musiałaby być taka spacerówka bardziej potężna i zabudowana lub ze śpiworkiem na nóżki co by Emilie nie zmarzła
ja jak szukałam wózka to wchodziłam na stronki z wózkami i oglądałam wizualnie i czytałam specyfikację np tutaj http://www.bobowozki.com.pl/index.ph...a0540c2a2fd4d5

Ja już małego przesadziłam do jedo i jestem zadowolona pytanie czego szukasz ??
Stary 2011-09-25, 12:15   #4106
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
One chyba generalnie są gó...nieane Bo ja mam IsaDora, dałam za niego ponad 40 zl, a tez jest bardzo kiepski...
porażka pomalowałam pazury u stóp, i efekt nie był zadowalający, a lakier chyba jakiś stary bo za bardzo gęsty, może dlatego..pomalowałam i zmyłam za chwilę. A kupiłam dwa, czarny i czerwony.

]

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A my byliśmy za zakupach w tesco. Mały z nami. Ale taki rozdarty dzisiaj, nie wiem, czy to brzuszek, czy marudzenie. Wyje cały czas. Do tej pory nie rozpoznaje o co mu chodzi gdy płacze...No nie wiem i tyle.
Agni Ty miałaś wyrzuty, że powiedziałaś Emilkowi, by się zamknął, a mój słyszy czasem sto razy gorsze słowa. No ale momentami już nie mam siły.
Niby już TEORETYCZNIE powinny przejść kłopoty z brzuszkiem, ale dalej jest ciężko.

Kurde, coś miałam pisać...
Aaa jeśli chodzi o kupy to u mnie, gdy pojawiły się ze śluzem to okazało się, że jest to jeden z objawów tej skazy. Po pepti kupy bez śluzu ma.
Ale oczywiście z Lactulosulem, bo inaczej kupy niet...
Ehh wykończy mnie ten mój dzidziuń...
Marina ale co to nadal kolki? czy Igor po prostu tak ma i już? codziennie się drze?
Sąsiadki dzieci miały kolki do pół roku..oczywiście Tobie tego nie życzę.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ja pociłam się na początku, ale nie az tak bardzo jak opisujesz. około 2-3 tygodni.

urocza

A u nas nie wiem co się stało. wczoraj odciągnełam mleka 125 ml na wieczór i Emil zjadł po kapieli. po czym poległ i spał do 12:30, kiedy to lekko się przebudził. chciałam mu dac pierś, ale mój T. ubzdurał sobie że Emila trzeba przewinac i co? d..pa.pieluszka czysta - dzieciak wybudzony. wziełam go do łożka na karmienie. tylko pociamkał 10 min i zasnął. T. wywaliłam do drugiego pokoju, bo mały sie rozpychał i łóżko okazało się za małe na 3 osoby. losów też nie było co ciagnąc, kto wypada - wiadomo T..i tak młody spał do 4:30!!szok.po raz pierwszy. nie wiem czy to dlatego, że dałam mu butlę, którą skonsumował szybciutko.?/?nigd y wcześniej tego nie robiłam. czy może wina tego czegoś w nosie. bo dalej harczy, a my zapuszczamy sól fizjologiczną i w sumie nie wydaje się by go to w jakiś sposób denerwowało. ciekawea jak śpi to nie harczy.więc to chyba nie jest katar, ani żadne przeziębienie. choc usłyszałam kilka razy pojedyncze kaszlnięcia (ale to może ze względu na suche powietrze, bo mnie też coś tak w gardełku podrapuje):conf used:. acha... i kupa była zielonkawa.
nie wiem czy iśc z nim jutro do pediatry, czy dalej pryskac i odciągac. ?dodam że przedwczoraj to był pierwszy raz kiedy mu coś do nosa zapuściliśmy bądź próbowalismy czyścic. może to dlatego tyle trwa. bo tam pełno nie wiadomo czego jest. .
Kumam, kumam

i co próbowałaś fridy? dziecku nawet jak nie charczy i nie ma katary co jakiś czas trzeba oczyścić nosek zakraplając i odciągnąć. Tak ja my sobie wydmuchujemy nosek tak dla oczyszczenia. Skoro to
robicie pierwszy raz to możliwe że trochę mu tego tam siedzi. Oklepuj plecki.
Co do kupy - nie pomogę. Zielona podobno normalna przy UU, ale może tez być objawem alergii, infekcji..poczekaj parę dni i obserwuj

Cytat:

Jest cudowny.
Wreszcie kochana czekałyśmy n Was z niecierpliwością.
18 dni po terminie IMO to zdecydowanie za długo Cię przytrzymali.
W domku dojdziesz powolutku do siebie, początki mega trudne. Doły miną i będzie tylko lepiej

Vaniliova, Aga, Madzia powodzenia na chrzcinach i udanej imprezy

Jestem.
Po weselu
Atrakcji moc zapewniła mi TEŚCIOWA
Wychodząc z domu do fryzjera w drzwiach spotkałam teścia, delikatnie zapytał gdzie jadę czy coś w tym stylu.
Zakłądając buty w ganku słyszę, jak teściowa do niego " a ona gdzie jedzie"- zapytała po chamsku, z jadem w głosie...
Tak mi się przykro zrobiło i się powyłam w samochodzie..
Bez nastroju wróciłam do domu, z fryzurą pozostawiającą wiele do życzenia.
Wróciłam, wchodzę, teściowa z udawaną serdecznością" no pokaż się"
JA" nie ma co pokazywać"
Ona" no co chcesz ładnie masz, ile zapłaciłaś"
Na odczepnego coś rzuciłam i poszłam na górę.

Na wsi jest taki zwyczaj w czasie wesela, że goście przyjeżdżają pod dom młodego najpierw.
Wszyscy staliśmy na dworze, moja mam z wózkiem też.
Przyjechała prababka sary, a teściowa bez mojej wiedzy zaprowadziła babkę do wózka, moją mamę tak jakby odepchała od rączki i sama zaczęła wózkiem majtać coś do babki gadać i sarę przekręcać w wózku i pieprzyć coś do niej.
Widać było, że robi to wszystko pod publikę, popisując się przed moją matką jaka to z niej babcia:mur :
We mnie się tak zagotowało, gdyby nie to że trochę gości wokoło stało to bym jej
Normalnie dawno nie byłam taka zła.
o 19 przyjechaliśmy wykąpać Sarę, potem na weselu pyta się mnie
"jak sara"
JA" w dobrych rękach"
Ona:"Tak, to musisz ją częściej podrzucać tam"-czytaj do moich rodziców.

A dzisiaj rano przychodzi ciasto przynosi milutka jak gdyby nigdy nic

Powiedzcie mi jak można być tak fałszywym człowiekiem?

Całą zabawę mi popsuła. Ciągle o tym myślałam.
Co ja mam robić? jest tak obłudna....boshe...nienaw idze jej...

Mój tz pijący raz na rok- wczoraj właśnie był ten dzień -tak się załatwił, ze dzisiaj spędza dzień w łazience dobrze mu tak. A mówiłam mu że tak będzie.

Wesele dla mnie nudne, bo już 6 w tym samym lokalu. Zastrzeżeń nie mam, wszystko cacy, ale czuje się zmęczenie tematu..
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 12:16   #4107
zanka205
Zakorzenienie

Żaneta prawie każda typowa spacerówka ma małe kółka, na zimę nie sprawdzi się, będzie cieżko przejechać przez śnieg
wstrzymaj się jeszcze, najwyżej używaj spacerówki z kompletu

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 12:24   #4108
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Brido moje szczere gratulacje! Witamy Filipka na świecie!
I tak jak pisze Żaneta - daj sobie te 6 tygodni, a napewno dojdziesz do siebie.

Żaneta - ja też już rozglądałam się za spacerówką, ale to nie ma sensu.
Wszystkie te spacerówki mają małe kółka i nie nadają się na zimę.
Ja będę używała tej spacerówki z zestawu ( 3w 1 ), a na wiosnę kupię już spacerówkę... No chyba, że zimować już będę w Londynie i nie będzie śniegu to tam kupię

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 12:26   #4109
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
hehe wiedziałam
ale to chcesz tylko spacerówkę kupić na zimę??
jak dla mnie to musiałaby być taka spacerówka bardziej potężna i zabudowana lub ze śpiworkiem na nóżki co by Emilie nie zmarzła
ja jak szukałam wózka to wchodziłam na stronki z wózkami i oglądałam wizualnie i czytałam specyfikację np tutaj http://www.bobowozki.com.pl/index.ph...a0540c2a2fd4d5

Ja już małego przesadziłam do jedo i jestem zadowolona pytanie czego szukasz ??
Coś ładnego.
Tako mi się już nie podoba,
mam parcie na nowy wózek.
I czuje że jak nie zadowolę tego faktu,
to będę szukała wszystko to co złe w TAKO i będzie marudzić

Dziękuje za stronkę

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Jestem.
Po weselu
Atrakcji moc zapewniła mi TEŚCIOWA
O Boshe
Nie lubię takiego czegoś.. dokładnie takie fałszywe i pokazanie co to nie ona... a pewnie mówi, że się nie przejmuje co mówią o niej ludzie,co ?

Ja bym unikała jak kontaktu,
tylko na takiej stopie jakbyś mieszkała nie wiadomo jak daleko !

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Żaneta prawie każda typowa spacerówka ma małe kółka, na zimę nie sprawdzi się, będzie cieżko przejechać przez śnieg
wstrzymaj się jeszcze, najwyżej używaj spacerówki z kompletu
No właśnie widzę na allegro.
A tak TAKO mi się nie podoba

Jestem nieszczęśliwa !

Stary 2011-09-25, 12:30   #4110
zanka205
Zakorzenienie

my mamy Quinny Buzz i spacerówka jest kubełkowa

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości