|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Dobra, czy ktoś może mi wytłumaczyc jak krowie na miedzy, co to jest odwrócony plunking?
|
#42632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w trakcie przejazdzki rowerowej, co sie nadawaloby na takie przypadlosci. Peeling cukrowy moglby podzialac za ostro, ale za to po glowie chodza mi otreby owsiane - gdyby zalac ciepla woda, rozrobic papke i pomasowac ostroznie skalp. W medycynie ludowej uzywano otreb na przypadlosci skorne, do kapieli na przyklad. Cytat:
nic go nie rusza. Tylko swedzial, jak odzywki nie doplukalam porzadnie. Podraznienia sie nie zdarzaja.
|
||
|
|
|
#42633 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś po raz pierwszy użyłam szamponu(Wieczorny pierwiosnek) i odżywki (Cytrus i gorzka pomarańcza) Johna Mastera, które są w 100% naturalne.
Pierwsze wrażenie: piękny zapach szamponu i odżywki. Szampon podchodził mi pod lawendę a odżywka pod pomarańcze. Szampon dość w miarę się pienił-oczywiście nie ma co porównywać, ale po spłukaniu czuć było takie mięsiste włosy, następnie nałożyłam odżywkę, ale nie na 3 minuty, jak pisze w przepisie a na ok. 10 minut. Włosy idealnie miękkie. Moje loki zebrały się w piękne, grube pukle. Oczywiście nie wszystkie, te bliżej głowy, bardziej niżej jak na razie są bardziej miękkie, ale nie są dostatecznie zdefiniowane. Myślę, że za parę użyć tej odżywki razem z szamponem będą tak samo układać się jak te wyżej. ![]() Polecam. Szampon i odżywka są dosyć drogie, ale można zamówić próbki, przekonać się jak działają na włosach a później pomyśleć, czy się opłąca
|
#42634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
te zapalenia od czasu do czasu wracają, ostatnio miałam na rękach lekarz poradził mi... mocz ) i po pół roku było w miarę... (a schodziły mi już z dłoni żywe płaty skóry, do krwi). wiadomo też, że Aztekowei stosowali mocz na włosy, więc...![]() dzisiaj podeszłam drugi raz do tego żelu lnianego - mianowicie rozrobiłam łyżke w pół szklanki przegotowanej wody, wlałam do psikacza i spsikałam włosy. ponieważ było go mało nie otłuścił włosów, może nawet ciut bardziej się skręciły, ale zrobił taki drobne strąki jak i poprzednio, wiszą tak smętnie, że będę musiała dzisiaj spłukać głowę ... czy to znaczy, że po prostu żel lniany nie jest dla mnie czy może moim włosom czegoś brakuje, na przykład protein i dlatego tak na nie działa? |
|
|
|
|
#42635 | |||
|
Rozeznanie
|
4 strony miałam do nadrobienia ale już wszystko
Cytat:
Również ogladam sobie twoje włosy tu KLIK wystarczu spojrzeć na 1 i ostatnie Cytat:
Którą henna malowałaś ?Cytat:
![]() _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Jestem już po weselu wytańczyłam się za wszystkie czasy Wczoraj wypielęgnowałam włosy tak jak zawsze z tym że dodałam więcej żelu Artiste. Włosy były super . Weszłam do łazienki spojrzałam w lustro i się zdziwiłam. Przed sobą ujrzałam coś dziwnego.Włosy wyglądały na takie wysuszone jakby uciekła z nich cała wilgoć ,skręt się rozluźnił w niektórych miejscach wyglądało to tak jakbym je rozczesała na sucho szczotką
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-09-25 o 15:20 |
|||
|
|
|
#42636 |
|
Zadomowienie
|
Henną kupioną na allegro, której już niestety nie widzę w sprzedaży. Ale nieważne którą henną się pomaluje, każda daje tylko rudy kolor. Tylko na każdych włosach inny odcień.
|
#42637 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
zakończyło się to porażką. Włosy się kleją do rąk i loki rozwalają...mnie się nie udało.Właśnie siedzę z henną na głowie drugi raz dziś, bo dwustopniowo tym razem fantastyczna pomarańczka mi wyszła na odrostach, coś pięknego aż żal było to przykrywać.
|
|
|
|
|
#42638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mnie paskudnie uczuliła :/ Może Ciebie akurat nie ruszy ale gwarancji Ci nie dam. Jakby miała nie podrażniać to nawilży i to jest fajne, ale no, ryzykowne ;]
Sposoby, które Ci podałam, są bezpieczne, zwłaszcza żel lniany - i do tego tani. Żel=kisiel=kleik lniany jest znany od wieków w medycynie ludowej jako środek nawilżający, łagodzący, osłaniający, zmiękczający, przyspiesza gojenie itd. Cytat:
Cytat:
![]() W gronie znajomych mam tak tylko ja, w rodzinie jeszcze atopowy dwulatek ;] Ja mam od zawsze, ale nasiliło się jak diabli rok temu - tak tu trafiłam Szukałam łagodnego szamponu, znalazłam fale na własnej głowie ![]() Cytat:
![]() Też wierzę w mądrości ludowe i papkę owsianą Zastanawiam się tylko, jak to ugryźć w aspekcie włosów :PDo następnego mycia, jeśli znajdę czas, maska przed będzie się składać z papki owsianej ![]() Hura nie swędzi Kocham żel aloesowy mineralny Zobaczymy jak włosy :P
|
|||
|
|
|
#42639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakieś 5 lat temu i wstecz regularnie farbowałam włosy , rozjaśniałam , myłam szamponami pantene i podobne i nic praktycznie się nie działo złego , jedynie włosy były sianowate i suche, a to podrażnienie jakoś tak znienacka na mnie naszło i tak wraca stale , nie wiem czy to nie od wody? już mi brak pomysłu , myślałam też czy to nie łupież ale po nizoralu nie przechodziło , możliwe też że dieta zła , najprędzej to wpływ hormonów ja nawet próbowałam myć skalp glinką logona ale włosy były takie tepę ,zrobiły się strąki , jeszcze ze 2 razy bym umyła i byłyby dredy ![]() do dermatologa nawet nie idę bo da mi płyn robiony na bazie alkoholu i trupią czaszką na butelce
|
|
#42640 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam fioletowy żel artiste, jutro testowanie
![]() Dobrze utrwala i podkreśla skręt Wam lokaski? |
|
|
|
#42641 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może być taki zestaw akurat tej w wrzosem nie mam. I pottersa mam innego - chętnie wypróbuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
odleję ci dla mnie on fajny jest. Ale dawno nim nie myłam. Teraz Potters fajnie u mnie myje. A miałam ochote teraz kupic hegrona bs ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a bez stylizacji to ja mam wielkie nic. Takze czekam na twoje PO stylizacji.ale kolor!!!!!!! ja też prostowłosa od wczoraj... na wesele wysuszyłam na wałkach i szczotce... Powiem tak... takich miękkich i gładkich jak wczoraj nie miałam nigdy jeszcze... nie wiem czego to zasługa... myłam pottersem jak zwykle dałam garniera karite ds (dawałam juz wczesniej kiedys) a nowa była tylko bs joaska z miodem i cytryną... I włosy całe wesele były prostsze nic zanim zaczelam CG. Tylko końcówki lekko powywijane... Cytat:
Cytat:
Cytat:
współczuję tylu problemów ja też chyba jestem z tych mniej wrażliwych i wydaje mi się strasznie cięzkie zycie kiedy kazdy nowy kosmetyk trzeba traktowac jak potencjalne zło... a czasem pojawia się problem i niewiadomo skad się wziął....Cytat:
![]() Cytat:
Ale teraz musze im odpokutowac trochę za ciągnięcie szczotką.... moze sie nie obraziły bardzo...
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-25 o 18:54 |
|||||||||||
|
|
|
#42642 |
|
Zakorzenienie
|
Mgiełko - teraz daj im jakąś pyszną maseczkę, to nie będą złe
|
|
|
|
#42643 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#42644 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zauważyłyście wysuszenia po dłuższym stosowaniu?
|
#42645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. tyle, że z włosami tak nie można, trzeba im ciągle czegoś nowego . na szczęście ze skalpem nei jest tak drażliwie. wypróbowałam właśnie metodą Ajrisz szampon Mypy z aloesem na skórze za uchem..,.objawów uczulenia brak. wnioskuję, że to co mnie wtedy podrażniło w tej maseczce to albo nie był aloes, albo podrażnia on u mnie tylko twarz/oczy. jutro wypróbuję w ten sposób żel aloesowy i jeśli nie uczuli to raz kozie śmierć, nakładam ![]() dzisiaj planuję płukanie włosów wodą. moge potem nałożyć isanę z proteinami czy proteiny lepiej nakładać po "prawdziwym" myciu? |
|
|
|
|
#42646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#42647 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie nie wiem co im zafundować... mam ochotę na miodek
zauważyłam ładne refleksy po nim... Tylko co jeszcze? Sam miodek to tak ubogo. Do czego dodać (mam bingo z shea i bingo ze spiruliną, isanę babasu, pottersa, Aile - duzo mam w zasadzie), może jajo wypróbuję w końcu? Moge miodek zółtko i odżywkę czy może jeszcze oleju jakiegos dołożyc? (oliwa, arachidowy, BD fur mama? bo na amle i rycyne nie mam chęci...) - czy przedobrzę? W receptariuszu do "miodowa" piszę zeby odżywka bez oleju była...ja zauwazyłam, ze przestał sprawiać efekt WOW... Ale w zasadzie nie mam już nic co daje taki super mega efekt jak wczesniej... to chociaz tyle...
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-25 o 18:55 |
|
|
|
#42648 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż kolor mam bardzo ładny to nie wiem czy jednak nie zamówię indygo i nie zrobię się na ciemno. Coraz bardziej dojrzewam do tej decyzji, bo jednak ciemne włosy (oczywiście w ciepłym odcieniu) najlepiej podkeślają moją urodę. Te owszem, nie szpecą mnie (co dziwne przy rudym ), ale też nie dodają mi uroku. Może wstawie wam kiedyś zdjęcia mojej twarzy to da obraz sytuacji.
|
|
#42649 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#42650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie znam szczerze mówiąc, więc nie wiem. Może lepiej na umyte...
|
#42651 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
.A do czego dodać miodu? Ja lubię emolientowe odżywki i lekkie obciążenie, wobec tego dodaję do odżywek z olejami i masłami (bingo shea, garnier awokado czy inne), ale jeśli chcę coś lżejszego, po umyciu włosów odżywką, dodaję do innej lekkiej odżywki. Wyznaję taką zasadę: po myciu szamponem: koniecznie dużo emolientów (dodatki pakuję do takiej odżywki), po myciu odżywką - różnie. No i ważne żeby sprawdzać pogodę, wilgotność powietrza (no cóż, nie zawsze przestrzegam tej zasady). |
|
|
|
|
#42652 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42653 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I dzisiaj moze tez tak zrobie bo jutro chyba nie bedzie czasu na siedzenie z maska po myciu.... Efekt chyba byłby większy zastosować maskę po myciu, ale nawet jak po nocy zmywam to chyba nie jest tak ze nic to nie daje. Swoje wchłoną nawet lekko "przybrudzone" - czyt. przedmyciowe włoski...
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-25 o 19:26 |
|||
|
|
|
#42654 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#42655 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
U mnie efekty nie były tak spektakularne jak u Ciebie, ale i tak widoczne. Jednak ciągle chce się więcej i więcej. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#42656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jutro zaryzkuje i bede myc odzywką, oliwe moze zmyje... i dam w koncu któroś bingo jako ds ![]() A co do efektów włosowych pielęgnacji to zawsze chce się więcej, no ale natura dała ile dała
|
|
#42657 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- ewcia1807, właśnie sobie przypomniałam, że pisałaś o próbach z nową odżywką. No i chyba zapomniałam skomentować. Mam ogromną ochotę na te produkty od dawna. Wstawisz zdjęcia z prób, jeśli będziesz miała okazję zrobić?
|
|
|
|
|
#42658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki! Dobrze, że mi zwróciłaś uwagę na glorię. To faktycznie ona drażniła mi skalp. Zrobiłam omo z glorią na długość i szamponem na skalp (krótkie kłaki mam, więc trochę się namęczyłam ), a potem wtarłam 2 razy jantara i dziś przy myciu już mi nie wylazło aż tyle, co wcześniej. Byłam wręcz zdumiona, że już tak od razu podziałało Na dodatek teraz dopiero czuję, że wcześniej coś jednak ze skalpem było nie tak. Znaczy się swędział trochę, ale ja jakoś nieszczególnie do tego przykłądałam wagę, bo to nie było wielkie swędzenie. Musiało być jednak podrażnienie, bo dziś czuję ulgę. I też jestem zdziwiona tym, że specyfik do mycia może spowodować takie wypadanie. Dzięki
|
|
|
|
|
#42659 |
|
Zakorzenienie
|
Mgiełko, dziękuję
Myszko, Ajrisz ![]() Umyłam SLSem, Pollena Savona Trzy Zioła. Przekonana jestem, że będę mieć masakrę na głowie, ale był już czas na oczyszczenie. I na to Gloria podrasowana proteinami. Zobaczymy
|
#42660 |
|
Rozeznanie
|
nie wytrzymałam, umyłam włosy (kubeczkowo co prawda ale jednak zawsze
) bo ten żel lniany zrobił mi tragedię, pod koniec dnia włosy znowu jakby tłuste (same włosy, od nasady spoko, nigdy zresztą mi się nie przetłuszczały) to jakiś koszmar, naprawdę. dlaczego tak na mnie działa ten żel? mam za mało protein czy może jest za ciężki? czekam na zamówienie keratyny, myślicie, zeby po kuracji proteinowej znowu go spróbować, czy to raczej nie ma związku i dać sobie spokój z tym całym żelem bo jest dla mnie za tłusty (w końcu z siemienia robi się olej więc może i ten żel być odrobinę tłusty)?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

nic go nie rusza. Tylko swedzial, jak odzywki nie doplukalam porzadnie. Podraznienia sie nie zdarzaja.

-47-48-49-50
) i po pół roku było w miarę... (a schodziły mi już z dłoni żywe płaty skóry, do krwi). wiadomo też, że Aztekowei stosowali mocz na włosy, więc...
Którą henna malowałaś ?
fantastyczna pomarańczka mi wyszła na odrostach, coś pięknego
aż żal było to przykrywać.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)