Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1421 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-24, 19:08   #42601
Maliniarka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez ojala Pokaż wiadomość
Postanowiłam też pokazać Wam moje włosy, po dzisiejszym myciu, bez stylizacji. Jest mały bałagan na głowie, bo jeszcze włosów nie tykałam - dosychają. Niestety, jest już i puch
no jest puszaczek i włoski takie delikatne, ale skręt śliczny! i to bez stylizacji!
też tak chcę <tupie nóżką>
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 19:25   #42602
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Mam swoją teorię na ten temat, moim zdaniem włosy przesuszone/zniszczone urywają się przy nasadzie i dają efekt wypadających włosów. Polecam delikatny szampon/mycie odżywką, odżywka d/s z keratyną i dołożonym jakimś olejem + najważniejszy moim zdaniem punkt zabezpieczenie odżywką bez spłukiwania. Możesz również pooglądać swoje włosy, które wypadły, czy są z cebulkami czy bez, jak wygląda cebulka, czy jest mała lub duża. Ja od czasu pielęgnacji cg, a to już ponad rok zauważyłam zdecydowanie zmniejszenie wypadania włosów, myślę, że całkiem fałszywe bo nie wypadały, a łamały się.

Ostatnio również czytałam jakieś opracowanie na temat wnikania keratyny podawanej w różnych produktach.
Podobno zdecydowanie lepiej działa ta zostawiona na włosach niż spłukana. Niestety nie mogę znaleźć gdzie to czytałam
Ja również spotkałam się z takim artykułem, że keratyny nie powinno się spłukiwać.

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 20:07   #42603
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Miss, dawaj tę gładź. U Ciebie i tak połysk super, to nie wyobrażam sobie, jak jest teraz.
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
espółczuję tego mycia lodowata woda... ja nawet jak płuczę chłodną teraz to la mnie tortura - zmarzluch jestem ze hej.
pokaż konieczie te włoski fajne
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

kaszmir pokazuj!!!
Już pokazuję Tylko że ja dziś prostowłosa, bo mnie naszło na szczotkowanie, ale to tylko chwilowe! Nigdy po ułożeniu na szczotkę nie miałam tak gładziutko , zawsze mi sterczały takie małe kłaczki dookoła.

Maliniarko
, włosy masz dzisiaj super

pati, bardzo ładny kolor, sama bym taki chciała, bo ten który mam wydaje mi się trochę za jasny

Piechniak, widzę progres

Zmartwiłyście mnie tą keratyną, bo u mnie niespłukiwana działa koszmarnie. Może to znaczy że w ogóle nie powinnam jej używac? Bo skoro spłukiwana nie działa, a niespłukiwana źle mi robi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg proste2.jpg (140,2 KB, 49 załadowań)

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 20:09   #42604
ogwiazdka
Wtajemniczenie

GG do ogwiazdka

Cytat:
nie myśl, że tylko na włoski patrzy ale w końcu coś go musiało przyciągnąć
wszyscy chwalą hegrona, muszę spróbować

wczoraj

włoski wdzęczne za uznanie
no i nie poszłam do fryzjera, bo kuzynka nas nie umówiła, a mamy iść razem (będzie pilnować, żeby za dużo nie cięła ) może w tym tyg się uda

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

no znam to znam
lepiej na sucho nie rozczesywać

Marta dobrze radzi, na początek delikatny szampon i dobra odżywka, a jak są ładne gdy same wysychają to im to na pewno dobrze robi

a mówisz, że suplementacja od 3 lat...że dobrze się odżywiasz...
może jednak wcierki coś poradzą, ale naprawdę tak mocno lecą przez taki czas? niemożliwe, bo byś już bez włosów była
Cytat:
Mam swoją teorię na ten temat, moim zdaniem włosy przesuszone/zniszczone urywają się przy nasadzie i dają efekt wypadających włosów. Polecam delikatny szampon/mycie odżywką, odżywka d/s z keratyną i dołożonym jakimś olejem + najważniejszy moim zdaniem punkt zabezpieczenie odżywką bez spłukiwania. Możesz również pooglądać swoje włosy, które wypadły, czy są z cebulkami czy bez, jak wygląda cebulka, czy jest mała lub duża. Ja od czasu pielęgnacji cg, a to już ponad rok zauważyłam zdecydowanie zmniejszenie wypadania włosów, myślę, że całkiem fałszywe bo nie wypadały, a łamały się.

Ostatnio również czytałam jakieś opracowanie na temat wnikania keratyny podawanej w różnych produktach.
Podobno zdecydowanie lepiej działa ta zostawiona na włosach niż spłukana. Niestety nie mogę znaleźć gdzie to czytałam
Jak teraz myślę o tych wypadających włosach, to wydaje mi się że rzadko mają cebulkę. Więc to by potwierdzało Twoją teorię i tłumaczyło, dlaczego jeszcze kompletnie nie wyłysiałam
Mam plan działania, poprawcie jeżeli coś źle napiszę:
1. Myję raz włosy szamponem z SLS-em lub SLES-em (wybiorę coś z tej listy: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=452423 )
2. Używam jakiegoś delikatnego szamponu (też wybiorę coś z powyższej listy lub z tej: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5041)
3. Nakładam odżywkę do spłukiwania
4. Nakładam odżywkę bez spłukiwania (po spłukaniu wcześniej oczywiście)

A w którym momencie mam dać wcierkę? Mam kupić zwykły żel aloesowy i go wcierać? Czy są jakieś specjalne preparaty?
I ostatnie pytanie, co to jest szampon dla dzieci BD (nigdzie nie znalazłam rozwinięcia skrótu)

Blog zawieszony

ogwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 20:20   #42605
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Już pokazuję Tylko że ja dziś prostowłosa, bo mnie naszło na szczotkowanie, ale to tylko chwilowe! Nigdy po ułożeniu na szczotkę nie miałam tak gładziutko , zawsze mi sterczały takie małe kłaczki dookoła.

Zmartwiłyście mnie tą keratyną, bo u mnie niespłukiwana działa koszmarnie. Może to znaczy że w ogóle nie powinnam jej używac? Bo skoro spłukiwana nie działa, a niespłukiwana źle mi robi
ale gładziutkie i błyszczące, a ten kolor

ja chciałam wracać do naturalnego, ale jak widzę Wasze śliczne w farbie lub hennie to tracę silną wolę

a co się dzieje po keratynie?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-24, 20:29   #42606
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Używaj tak jak możesz, nic na siłę. Może Twoje włosy akurat nie potrzebują protein. Nie pamiętam już dokładnie ale zdaje się, że zależy to od porowatości. Mnie problem nie dotyczy bo moje włosy kochają keratynę.

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 20:35   #42607
Piechniak
Rozeznanie

Miss Transept, . Strasznie mnie podbudowują takie uwagi, bo wiadomo, człowiek sam nie jest obiektywny i w chwilach zwątpienia myśli sobie, że może tylko mu się wydaje , że dobrze robi...a to utwierdza w raz obranej drodze
hm, ale Lady Madalena pisała tylko, że lepiej działa, jeśli się nie spłucze keratyny, a nie, że spłukana w ogóle nie działa, nie ma się co załamywać , jak komuś nie służy nie spłukana, to przecież może nakładać d/s, tyle że częściej niż gdyby nakładał b/s, bo działanie keratyny jest wtedy mniejsze i po sprawie
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 20:46   #42608
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ogwiazdka Pokaż wiadomość
Jak teraz myślę o tych wypadających włosach, to wydaje mi się że rzadko mają cebulkę. Więc to by potwierdzało Twoją teorię i tłumaczyło, dlaczego jeszcze kompletnie nie wyłysiałam
Mam plan działania, poprawcie jeżeli coś źle napiszę:
1. Myję raz włosy szamponem z SLS-em lub SLES-em (wybiorę coś z tej listy: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=452423 )
2. Używam jakiegoś delikatnego szamponu (też wybiorę coś z powyższej listy lub z tej: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5041)
3. Nakładam odżywkę do spłukiwania
4. Nakładam odżywkę bez spłukiwania (po spłukaniu wcześniej oczywiście)

A w którym momencie mam dać wcierkę? Mam kupić zwykły żel aloesowy i go wcierać? Czy są jakieś specjalne preparaty?
I ostatnie pytanie, co to jest szampon dla dzieci BD (nigdzie nie znalazłam rozwinięcia skrótu)
W jednym myciu tego wszystkiego chcesz używać? Jeśli tak to nie ma to sensu.
Jeśli wcierka nie zlepia Ci włosów i nie powoduje przetłuszczenia skóry głowy możesz aplikować ją po myciu. Jeśli jednak włosy nie wyglądają po niej zbyt pięknie zrób masaż z jej użyciem przed myciem. Jakieś 15 minut przed wystarczy. Szczególnie jeśli przenikanie jest wspomagane alkoholem.
1)Raz na jakiś czas(sama wyczujesz kiedy Twoje włosy się przeciążą, to będzie ten moment) użyj prostego szamponu z SLES. Wiadomo, że wtedy włosy będą idealnym gruntem dla czegoś wartościowego, po szamponie więc maska z keratyną i olejem np. kokosowym. Jeśli silikony Ci służą, nie rezygnuj z nich. Czy służą sama zobaczysz po skręcie. Później użyj odżywki bez spłukiwania. Ja używam odżywki, która mi pasuje, a nie takiej, która ma napis "bez spłukiwania", np. często używam zwykłego balsamu Mrs. Potter's. Ja kładę dość obficie bo uważam, że to ważny punkt przeciwdziałający utracie wody z włosów.
2)Codzienne mycie
Tu masz parę wariantów
a)Delikatny szampon np. Babydream choć ja preferuję żele Alterra pod prysznic-inny detergent. Dalsze postępowanie-maska i odżywka b/s.
b) OMO, (nie pamiętam dokładnie bo nie stosuję) nakładasz prostą odżywkę od wysokości ucha w dół. Na partię włosów przy skórze głowy nakładasz delikatny szampon. Zmywasz wszystko, dalsze postępowanie maska i odżywka b/s.
c) Mycie odżywką- do kubeczka, np. na mocz z apteki, wlewasz trochę prostej odżywki z kationowymi surfaktantami, bez silikonów zmywalnych szamponami, bez parafiny. Dodajesz do niego wody, mieszasz, nakładasz na całe włosy. Robisz masaż skóry głowy, odżywka lekko powinna się spienić. Spłukujesz. Nakładasz odżywkę d/s, tutaj może być lżejsza niż z olejami bo zależnie od Twoich włosów może być zauważalne obciążenie loków. Po tym odżywka b/s- rodzaj wedle gustu.
Nieźle się rozpisałam

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Keratyna wnikając ma mieć działanie odbudowujące zniszczone włosy-tego nie zauważyłam. Pięknie wspomaga skręt włosów-to działanie jak najbardziej jest u mnie widoczne.

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2011-09-24 o 20:44
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 20:59   #42609
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Keratyna wnikając ma mieć działanie odbudowujące zniszczone włosy-tego nie zauważyłam. Pięknie wspomaga skręt włosów-to działanie jak najbardziej jest u mnie widoczne.
nie nie, ja pytałam co się dzieje u Miss Ti po keratynie niespłukanej

a u Ciebie może nie odbudowuje, bo nie masz znacznych ubytków w strukturze włosa
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-24 o 21:01
Stary 2011-09-24, 21:04   #42610
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
ale gładziutkie i błyszczące, a ten kolor

ja chciałam wracać do naturalnego, ale jak widzę Wasze śliczne w farbie lub hennie to tracę silną wolę

Wracaj do naturalnego, ja bym do swojego wróciła, gdyby nie to, ze jest szary
Po keratynie b/s mam sztywne szorstkie i matowe niewiadomoco, muszę dodac ją do mocno emolientowej odżywki d/s i wtedy jest najlepiej.
Ale skoro spłukiwana też działa tylko słabiej to nadal będę używac tak jak mi służy

Ale zimno na świecie.

Stary 2011-09-24, 21:19   #42611
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:

Wracaj do naturalnego, ja bym do swojego wróciła, gdyby nie to, ze jest szary
Po keratynie b/s mam sztywne szorstkie i matowe niewiadomoco, muszę dodac ją do mocno emolientowej odżywki d/s i wtedy jest najlepiej.
Ale skoro spłukiwana też działa tylko słabiej to nadal będę używac tak jak mi służy
mnie to mleczko z bu z keratyną i jedwabiem wysztywnia włosy, dlatego nakładam między myciami na suchulce (np wieczorem przed myciem co ma być rano)

ja też mam taki myszowaty kolor, ale lepszy niż to zrudział-o-żółtawe coś co mi zostaje po wypłukaniu się każdej (KAŻDEJ!) farby
chyba, żeby henny spróbować....sama nie wiem
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-24, 22:15   #42612
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jakie błyszczące! Śliczne
Cytat:
U mnie też działa lepiej w połączeniu z czymś emolientowym. Widać tak ma być I jak Lady M wspomniała, to zależy od porowatości - przy niskiej mogą tak reagować
Cytat:
Napisane przez ogwiazdka Pokaż wiadomość
Babydream z Rossmanna
Cytat:
ja też mam taki myszowaty kolor, ale lepszy niż to zrudział-o-żółtawe coś co mi zostaje po wypłukaniu się każdej (KAŻDEJ!) farby
chyba, żeby henny spróbować....sama nie wiem
Ja też! Już farba zaczyna uciekać ;]
Myślałaś o Cassi? Tzw bezbarwna Henna, nadaje złoty połysk a poza tym działa odżywczo jak Henna

Kochane, pocieszcie
Wygląda na to, że podrażniłam sobie skalp farbą Tydzień mija a skalp z dnia na dzień ma się coraz gorzej Dzisiaj rano była czerwona skóra, teraz po myciu mam strasznego suchara i łupież=grudki :/ Zrobiłabym peeling cukrowy gdyby nie to czerwone...
Wtarłam żel aloesowy (Gorvita, ryzyk fizyk) i tak nie wiem co robić :/

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 22:56   #42613
little.b.blue
Zakorzenienie

Ładnie, widać postępy, tak trzymaj

Cytat:
Już po myciu Zrezygnowałam z isany z babassu, ale przyczyna podrażnień nadal nie wyeliminowana, może to nivea fc? W każdym razie, będę szukać dalej.

Postanowiłam też pokazać Wam moje włosy, po dzisiejszym myciu, bez stylizacji. Jest mały bałagan na głowie, bo jeszcze włosów nie tykałam - dosychają. Niestety, jest już i puch
Taki skręt bez stylizacji? Ogień!

Cytat:

Maliniarko
, włosy masz dzisiaj super

pati, bardzo ładny kolor, sama bym taki chciała, bo ten który mam wydaje mi się trochę za jasny

Piechniak, widzę progres

Świetny kolor

Właśnie pokojarzyłam że miałam kiedyś buteleczkę keratyny. Tylko że wtedy nie wiedziałam z czym to się je i wyrzuciłam
Suszenie mokrych włosów z nałożonym żelem lnianym to była mordęga :| Strasznie długo to zajęło a na koniec i tak wyszłam z wilgotnymi.

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2011-09-24 o 22:58
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 23:18   #42614
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Ładnie, widać postępy, tak trzymaj
.

Ajrisz, kurcze, nie wiem...ja zwykle stosuję na łupież nizoral, jedno, dwa mycia i pomaga, ale ja wiem, czy przy Twojej wrażliwości skalpu...
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 23:26   #42615
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
Ajrisz, kurcze, nie wiem...ja zwykle stosuję na łupież nizoral, jedno, dwa mycia i pomaga, ale ja wiem, czy przy Twojej wrażliwości skalpu...
Niet, śmierć na miejscu :/

Stary 2011-09-25, 07:57   #42616
pati_bc
Rozeznanie

Piechniak jest coraz lepiej postęp

Cytat:
Bardzo delikatne będzie ciekawie A ten korkociąg mnie urzekł

Cytat:
Dziękuję Widzisz a ja bym chciała jeszcze bardziej rudy, np. taki jak masz Ty No ale ja nie planowałam rudego, samo tak chwyciło brązowawo-rudawo Ale podoba mi się
A Twoje błyszczące i takie gładkie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Kochane, pocieszcie
Wygląda na to, że podrażniłam sobie skalp farbą Tydzień mija a skalp z dnia na dzień ma się coraz gorzej Dzisiaj rano była czerwona skóra, teraz po myciu mam strasznego suchara i łupież=grudki :/ Zrobiłabym peeling cukrowy gdyby nie to czerwone...
O jejku... bidulka Mam nadzieję, że żel pomoże. Może skóra nie zareaguje źle na Gorvite, oby Daj znać jak się czujesz.
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 08:57   #42617
paulownia
Zakorzenienie

Ajrisz, tak mi przyszlo do glowy nagle... na podraznienia skory pomagaja czasem wody termalne, Vichy, Avene. Ja uzywam wody Avene zamiast toniku, i czasem spryskuje tez nia wlosy moze by i pomogla na podrazniony skalp. Kiedys po fryzjerze mialam caly karczek czerwony od podgalania brzytwa jak mnie obcinal na chlopaka, i ciocia mnie pryskala woda Vichy przez reszte dnia - pomoglo.
Ja chodze upieta w loose bun znowu, dzis bede sie myla odzywka i nakarmie wlosy Biowaxem, moze go podleje olejem z avokado. Wciaz mysle, ze moje piora sa niedokarmione proteinowo, i juz sie nie moge doczekac, kiedy sie dorwe do keratyny.
Od czola i kolo uszu rosna partiami nowe, krotkie wlosy, i sterczy to wszystko dookola, istna grzywa ruszaja po skrzypokrzywie i Jantarze, tak mysle.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:27   #42618
losek78
Zakorzenienie

witam , dawno tu nie zaglądałam , moje włosy mają się świtnie no ale ten sam problem powraca - łupież i swędzenie skóry głowy , myje szamponami bez SLS bo po SLS to już był tragizm do kwadratu suche siano na głowie i susza na skalpie plus suche łuski łupieżu ,
teraz to tylko hipp najlepiej się sprawdza ale jak myje nim zbyt długo to problem powraca tak jakby skóra się przyzwyczaiła ,a nie znalazłam drugiego na zmianę który by nie podrażniał
odżywki prawie wszystkie mnie podrażniają , nawet alterra niby ekoligiczna , to samo szampony alterra - tragiczne są , odzywka garnier też początkowo była ok a teraz już powoduje łupież . ostatnio próbuje natur vital - jak na razie jest całkiem dobra ale nie idealna, niestety
problem tkwi w tym że moje włosy szybko sie przetłuszczają tzn myje co 2 dzień i na drugi dzień po myciu robi się ten tłusty łupież i występuje to swędzenie , a przecież gdyby to była wina szamponu to swędzenie było by od razu chyba ? sama nie wiem ? stosowałam też seboradin lotion i on też pomagał ale teraz już nie pomaga a nawet wysusza bo jest na alkohou i na dłuższą metę się nie sprawdza
szampony apteczne to jakaś pomyłka - prawie wszystkie mają SLS

Cytat:

U mnie też działa lepiej w połączeniu z czymś emolientowym. Widać tak ma być I jak Lady M wspomniała, to zależy od porowatości - przy niskiej mogą tak reagować

Babydream z Rossmanna

Myślałaś o Cassi? Tzw bezbarwna Henna, nadaje złoty połysk a poza tym działa odżywczo jak Henna

Kochane, pocieszcie

ja nie farbuje od grudnia - kiedy to maska koloryzyjąca henna (kolor do 5 myć ) tak mnie podrażniła że przez miesiąc swędziało strasznie a potem włosy wypadały mi 3 m-ce , ratowałam się różnymi płukankami z ziół
teraz trochę opanowałam to wypadanie ale moje włosy nie są już tak gęste jak kiedyś , rośnie sporo maluszków to jest nadzieja
nie wiem czy z moją tarczycą będę mieć takie włosy jak kiedyś , wyniki mam dobre a tarczyca i tak robi swoje , pewnie to wszystko się sumuje - słaba tarczyca i nie odpowiednie kosmetyki

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

przepraszam coś mi posta 2 razy edytowało

Edytowane przez losek78
Czas edycji: 2011-09-25 o 09:28
losek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 09:42   #42619
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
mnie to mleczko z bu z keratyną i jedwabiem wysztywnia włosy, dlatego nakładam między myciami na suchulce (np wieczorem przed myciem co ma być rano)
W sumie to też jakaś myśl. Spróbuję przy następnym myciu nałożyc przed.
Cytat:

Cytat:
Kochane, pocieszcie
Wtarłam żel aloesowy (Gorvita, ryzyk fizyk) i tak nie wiem co robić ]
Podrażnienie po farbie to norma. U mnie też występowało. Może spróbuj żelu lnianego? Bardzo dobrze złagodził mi podrażnienia na twarzy.
Cytat:
Świetny kolor

Cytat:
Suszenie mokrych włosów z nałożonym żelem lnianym to była mordęga :| Strasznie długo to zajęło a na koniec i tak wyszłam z wilgotnymi.
Raz suszyłam suszarką po żelu lnianym i faktycznie, to był koszmar. Chyba z godzinę mi zajęło
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Dziękuję Widzisz a ja bym chciała jeszcze bardziej rudy, np. taki jak masz Ty No ale ja nie planowałam rudego, samo tak chwyciło brązowawo-rudawo Ale podoba mi się
A Twoje błyszczące i takie gładkie
Dzięki Ale mnie rozpieszczacie komplementami
Kobiecie nie dogodzisz z kolorem włosów, prawie zawsze coś jest nie tak, albo chociaż mogłoby byc lepiej

Siedzę właśnie z sokiem z rzepy i olejem babassu na głowie, zaraz mycie

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-09-25 o 10:41
Stary 2011-09-25, 10:24   #42620
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Kobiecie nie dogodzisz z kolorem włosów, prawie zawsze coś jest nie tak, albo chociaż mogłoby byc lepiej
O właśnie

Dziś było mycie po piątkowej hennie. Minęło 48h więc umyłam. Ku mojemu zaskoczeniu kolor jest znów inny bo jaśniejszy Za to moja mama uważa, że ciemniejszy Nie nadążam za nimi
I pojawiło się sporo puchu co mi dało do myślenia bo kiedy po spłukaniu henny nie nakładałam nic na włosy puchu było dużo mniej. Może winna jest u mnie odzywka bs Przy następnym myciu spróbuje jej nie dawać, zobaczymy jak włosy zareagują.

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-25 o 10:32
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:37   #42621
ojala
Raczkowanie

Cytat:

Bardzo ładne włoski i ten korkociąg po prawej zabójczy

Cytat:
no jest puszaczek i włoski takie delikatne, ale skręt śliczny! i to bez stylizacji!
też tak chcę <tupie nóżką>
Właśnie włoski są aż za delikatne, takie piórka, w ogóle tego na głowie nie czuć. Zastanawiam się co by tu można było zrobić, żeby je trochę 'utwardzić'

Cytat:
Taki skręt bez stylizacji? Ogień!

Cytat:
Piszecie tu o nakładaniu żelu na mokre włosy a potem suszeniu, wygniataniu żelu itp. A ja się tak zastanawiam, czy nie można by było najpierw wysuszyć włosy a potem walnąć na nie trochę żelu, chwilę potrzymać aż zaschnie i potem powygniatać? Czy może one się wtedy tak nie skręcą jak mogłyby się skręcić schnąc z żelem?

Cytat:
Bardzo delikatne będzie ciekawie A ten korkociąg mnie urzekł

Edytowane przez ojala
Czas edycji: 2011-09-25 o 10:38
ojala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:38   #42622
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ajrisz, tak mi przyszlo do glowy nagle... na podraznienia skory pomagaja czasem wody termalne, Vichy, Avene. Ja uzywam wody Avene zamiast toniku, i czasem spryskuje tez nia wlosy moze by i pomogla na podrazniony skalp. Kiedys po fryzjerze mialam caly karczek czerwony od podgalania brzytwa jak mnie obcinal na chlopaka, i ciocia mnie pryskala woda Vichy przez reszte dnia - pomoglo.
Dziękuję
Brałam to pod uwagę, ale z drugiej strony była obawa bo to wszystko sól :/

Wygląda na to że jest lepiej
Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
problem tkwi w tym że moje włosy szybko sie przetłuszczają tzn myje co 2 dzień i na drugi dzień po myciu robi się ten tłusty łupież i występuje to swędzenie , a przecież gdyby to była wina szamponu to swędzenie było by od razu chyba ?
Raczej coś jest ogólnie ze skórą nie tak a szampon nie pomaga.
Dobrze byłoby wcierać coś w skalp - Jantar, żel aloesowy, żel lniany? Nawilży, załagodzi i będzie wiadomo co z tym robić dalej

Btw: szampon z SLS można rozcieńczyć żelem lnianym lub aloesowym, jest łagodniejszy.
Cytat:
Podrażnienie po farbie to norma. U mnie też występowało. Może spróbuj żelu lnianego? Bardzo dobrze złagodził mi podrażnienia na twarzy.
Używam żelu lnianego na skalp, jest niezbędny w codziennym postępowaniu ale na podrażnienia jakoś mi nie pomaga Dobrze że ten aloes działa

Stary 2011-09-25, 10:40   #42623
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

Piszecie tu o nakładaniu żelu na mokre włosy a potem suszeniu, wygniataniu żelu itp. A ja się tak zastanawiam, czy nie można by było najpierw wysuszyć włosy a potem walnąć na nie trochę żelu, chwilę potrzymać aż zaschnie i potem powygniatać? Czy może one się wtedy tak nie skręcą jak mogłyby się skręcić schnąc z żelem?

No właśnie o to chodzi - u mnie np. bez żelu nakładanego na mokro nie skręcają się tak mocno.

A w ogóle zaczęłam stosować od 2 dni żel lniany. Mmmmm...... Marzenie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:46   #42624
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie włoski są aż za delikatne, takie piórka, w ogóle tego na głowie nie czuć. Zastanawiam się co by tu można było zrobić, żeby je trochę 'utwardzić'
Proteiny

Stary 2011-09-25, 11:33   #42625
losek78
Zakorzenienie

a odżywka - maska wax ? pomoże na podrażniony skalp ?
Stary 2011-09-25, 12:47   #42626
kascysko
Zakorzenienie

Witajcie dziś

Nałożyłam na łepek mieszankę shea, olejów:kokosa, winogrona i rycyny. Pytanie - zmyć SLSem czy chwycić za BD, który mam, ale nigdy nie używałam? Chciałabym dobrze rycynę zmyć, bo nie chcę znów jutro myć głowy
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 13:03   #42627
little.b.blue
Zakorzenienie

Kurczę dziewczyny jak was tak czytam to jestem w szoku ile osób ma wrażliwy skalp, podrażnienia po wielu produktach czy jakieś problemy ze skórą głowy
Nigdy nie miałam żadnych problemów, co bym nie kładła na głowę, obojętnie jaki szampon, farba czy cokolwiek innego to nigdy nic się nie działo, nawet głupiego łupieżu nie miałam czy ani razu nawet nie zapiekło i nie zaswędziało.
Dopóki nie znałam tego wątku myślałam że taki problem to jest rzadkość.
Nie przeglądałam innych wątków włosowych na forum fryzjerskim ale czy takie problemy to jest jakaś tendencja kręconowłosych?
I najważniejsze pytanie - czy takie problemy miałyście od zawsze czy to problem że tak powiem nabyty?

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 13:19   #42628
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę dziewczyny jak was tak czytam to jestem w szoku ile osób ma wrażliwy skalp, podrażnienia po wielu produktach czy jakieś problemy ze skórą głowy
Nigdy nie miałam żadnych problemów, co bym nie kładła na głowę, obojętnie jaki szampon, farba czy cokolwiek innego to nigdy nic się nie działo, nawet głupiego łupieżu nie miałam czy ani razu nawet nie zapiekło i nie zaswędziało.
Dopóki nie znałam tego wątku myślałam że taki problem to jest rzadkość.
Nie przeglądałam innych wątków włosowych na forum fryzjerskim ale czy takie problemy to jest jakaś tendencja kręconowłosych?
I najważniejsze pytanie - czy takie problemy miałyście od zawsze czy to problem że tak powiem nabyty?
Nigdy nie miałam takiego problemu, do czasu jak napaliłam sobie umyć włosy dwa czy trzy razy odżywką Kallos Crema al Latte. No to mi trochę dało do wiwatu Ale jak przestała mieć kontakt ze skalpem ( czyli jak zaczęłam z powrotem traktować ją jak zwykłą odżywkę do włosów ) wszystko minęło i teraz nie ma problemu
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 13:20   #42629
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość

ekstra są a jak sie odgniecie i będą taaakie mieciusie jak zazwyczaj u Ciebie na zdj to juz w ogole
Odgniotłam rano i było bardzo ładnie, utrzymały się do wieczora

Cytat:

Myszka - ależ pięknie

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Dzięki wszystkim za pomocne odpowiedzi
...i za to, że mnie tu przyjęłyscie ciepło z powrotem (córę marnotrawną)

Już pytałam się wczesniej o te pianki, ale czy naprawde są takie złe? Po żelu nałożonym na wilgotne lub mokre włosy mam zlepione strąki, bo niestety nie jestem posiadaczką gęstych włosów
Pianka pozwala moim lokom utrzymać się dłużej i bardziej się skręcają, a przy tym wyglądają lekko i nie są posklejane.
Już sama nie wiem, tym bardziej, że chciałam ograniczyć ilosć chemikaliów, bo włosy bardzo mi wypadają
A isana chyba ma piankę bez alkoholu

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
myszka2020, świetne włosy!

Cytat:

I znowu się poślinię do miodowego koloru Śliczne

Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość
Witam wszystkie kręcone!
Jeszcze nie przeczytałam całego tego wątku(jestem na 8 stronie dużo tego, ale dam radę), ale przyłączam się do was jako, że moje włosy chyba mają skłonności do skrętu. Moja pielęgnacja to przed prawie każdym myciem olejowanie albo maska, wcierka jakaś, potem mycie szamponem fitomedu i odżywka d/s. Potem włosy w ręcznik na chwilę, jak wyciągam z niego to są pofalowane, ale rozczesuję i są w prawie proste,poza wywiniętymi końcówkami; jak wyschną to traktuję całość szeroka szczotką, z nadzieją,iż się wyprostująz.

Nie wiem jak miałabym pogodzić mycie odżywką z olejowaniem, ale postaram się jakoś do tego dojść, a póki co wracam do lektury. Możliwe, że z wasza pomocą coś z tych moich kłaków wyjdzie
Bo patrzę na wasze włosy i .
Witamy Oleje można zmywać odżywką albo spróbuj szamponem alterry z migdałem abo babydreamem

Cytat:

a tu moje włoski z wczoraj, zadowolone
im mniej daję żelu tym mam bardziej miękkie fale, łączą się w takie grupki , więcej w codzienniku: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=760
Śliczne, miękkie falki

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Uważajcie, bo nasze drogi są w przebudowie. Wszystkie główne ulice są pozamykane.
Pewnie będziecie na JG. Jeśli będziecie chcieli coś zjeść, to niedaleko JG w Alejach są fajne knajpki. Nie polecam barów przy JG. Za to lody są pyszne.

Myszko, loki są jak zawsze błyszczące i przepiękne.

Idę na zakupy. Muszę zrobić na cały tydzień (nie wiem jak to doniosę do domu). Oboje z TŻ długo teraz pracujemy i ciężko nam się wybrać na większe zakupy (ostatnio moje posiłki to: 1 bułka z pasztetem i Mc Donald's).
Dziś mam zamiar zrobić coś super.
TŻ poszedł do pracy wczoraj na 6 rano, przyszedł o 1 w nocy i wyszedł za chwilę i do tej pory Go nie ma. Przezornie zapakowałam Mu wieczorem obiad do pracy.
Ehhh, człowiek musi pracować żeby przeżyć, ale co kiedy praca zajmuje cały czas, a reszta? Mam nadzieję, że to szaleństwo niedługo minie. Prawie wcale się nie widzimy, bo On wraca późno, a ja siedzę do północy i pracuję w domu. Więc nie ma mowy o wspólnym spędzaniu czasu. Mieszkanie wygląda jakby tajfun przeleciał.
Mam dziś pierwszy dzień wolny od miesiąca.

Maliniarko, Twoje włoski są śliczne, wyglądają na tak miękkie i błyszczące jak loczki Myszki. Pięknie.
Faktycznie mieliśmy mały problem, bo jechaliśmy z nawigacją, a ona nie uwzględnia rozkopanych dróg i remontów Ale ten park koło Jasnej Góry piękny, te fontanny, super było

Ehh, tak to czasem jest, najgorsze jest takie mijanie i brak nawet godzinki, żeby wspólnie spędzić czas

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Myszko, Malinko-jak zwykle pięknie i mięciutko-dobrze,ze jesteście daleko, bo bym się nie oparła, by nie pomacać.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Witajcie dziś

Nałożyłam na łepek mieszankę shea, olejów:kokosa, winogrona i rycyny. Pytanie - zmyć SLSem czy chwycić za BD, który mam, ale nigdy nie używałam? Chciałabym dobrze rycynę zmyć, bo nie chcę znów jutro myć głowy
Jak dałaś dużo rycyny, to może spróbuj SLS, ja ją domywałam tylko nim
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 13:55   #42630
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
no myślałam, nawet chciałam kupić, ale ja chyba nie chcę złotego połysku
Cytat:
Niet, śmierć na miejscu :/
oj bidula
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
A w ogóle zaczęłam stosować od 2 dni żel lniany. Mmmmm...... Marzenie

Cytat:
ja wysypkę miałam raz w życiu po użądleniu osy
a tak to też jestem jakaś gruboskórna

co do tego farbowania: popatrzyłam sobie zdjęcia pozapisywane (te co wrzucam z makijażami na mm)
i nie wiem w jakich włosach mi najlepiej, w każdych wyglądam inaczej zawsze mi się wydawało, że ja takie podobne farby kupuję, a teraz patrzę i są różne
ale w naturalnych jakoś tak najlepiej. tylko teraz nie wiem, czy po malowaniu będzie taki sam kolor jaki był kiedyś

Wczoraj na całą noc był kokosek i odwrócony plunking, teraz schnę, ale nie wiem co będzie, jakieś szorstkawe mi się włosy wydawały, dałam więcej b/s niż zazwyczaj, chyba będę musiała podsuszyć (bo nie zdążę wyschnąć) a nie mam dyfuzora, w ogóle jakąś badziewną suszarkę kupioną z 6 lat temu
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-25 o 14:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości