|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
(idzie płakać w kątku)
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
o Tobie nie musialam nawet wspominac hehe, bo to z gory wiadome:P... zreszta co jakis czas cos piszesz:P i na fb Cie mam:P
|
#2523 | ||
|
Raczkowanie
|
hej
daaaawno nie pisałam, ale ja nie jestem w klubie, zeby nie było ![]() ja sie przyznaję, ze ostatnio sie trochę "wycofałam" bo straasznie cicho sie zrobiło tu na forum, był czas, ze prawie nikogo nie było...szkoda tylko, ze stało sie to po akcji pt."podczytywacze ujawnijcie sie, piszcie itp..". kiedy to dziewczyny sie ujawniły, duzo pisały, gratulowały pierwszych ząbków itd. nagle "stare" forumowiczki stwierdzily ze im sie to nie podoba (jeśli tak nie było to przepraszam, ale tak to wyglądało) i nie jest to w porządku w stosunku do nowych dziewczyn, bo po co robic aferę z podczytywaczami. w koncu same podczytywałysmy np. mamuski listopadowe czy grudniowe i same dziewczyny pisałyscie zeby zajrzec na jakis tam watek mamus.. bo jest np. fajny opis porodu, wiec ja nie rozumiem tego oburzenia z podczytywaniem. a tak poza tym spóźnione gratulacje dla wszystkich dzieciaczków, nowych ząbków i nowych umiejętnosci :roz a:a u nas małe postępy rozwojowe , tzn, u Wiktora (ja juz za stara ) 3 dni temu pierwszy raz włozyl stópkę do buzi i od tamtego czasu ciągle to robi, słoodki widok![]() Cytat:
Myśle, ze tak jak bedzie miał ok. roku to go przeniesiemy do swojego pokoju, moze juz ten smok nie bedzie taki niezbędny do spania, albo latania mniej, wstawania itd.czas pokaze![]() ja nie uzywam eyelinera, nie mam takich zdolności ![]() tez uwazam, ze szkoda ze dziewczyny sie tak "ukryły" w klubie, no ale moze nie chcą nam zdradzic np. swoich sekretnych przepisów na zupki dla dzieci ![]() Cytat:
ale wielki chłopak , a jak siedzi, dziewczyny jak jest z siadaniem, mój mały sie tak rwie, podnosi głowę, chce ciągle siedziec a jak nie siedzi to ciągle buczy, no ale chyba za wczesnie jeszcze, mi sie wydaje ze jak sam siądzie albo sie podniesie to bedzie gotowy, czy sie mylę?a u nas fotelik samochodowy odpada, Wiktor toleruje spanie w nim tylko w samochodzie, a i tak nie zawsze, poza samochodem ryk i nie wygodnie mu, juz lepiej w spacerowce aaa i wstawiam ostatnie fotki Malego
15.IV.11r. Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-09-27 o 19:00 |
||
|
|
|
#2524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ach Natala nie chce jeść bo jest za bardzo zmęczona. Przy kąpaniu marudziła okropnie. Mąż coś próbuje zdziałać. Dzięki za rady nt eyelinera. Będę próbować. A oto wspólne jedzenie wafelka i mały informatyk
|
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do akcji podczytywacze to moim zdaniem zbieg okolicznosci ale w koncu jak to powiedzial J.Piłsudski:"Racja jest jak
|
|
#2526 | |
|
Zadomowienie
|
maggol111 no to teraz będziesz miała stópkę w buzi przy każdej okazji typu przebieranie itp
Cytat:
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiscie wyglada jak lalka
slicznieCud na Wisla wczoraj Lena nie byla spiaca o 21.40 a dzis zasnela o 20.20 i to jeszcze plakala, ze wielce glodna i spiaca a o 18 nie chciala jesc i zjadla 70ml:P Nawet kapiel jej nie odpowiadala.... a zawsze sie smieje w kapieli, dzios byla obojetna, wiec kapiel byla szybka. plakala jakby cos sie jej dzialo jak ja ubieralismy...
|
#2528 |
|
Zadomowienie
|
Iza - gratki dla Idalki 5 m-cy
![]() Anessa- jak syn mojej kuzynki miał 6 m-cy to ona poprosiła mnie, żebym mu obcięła włoski a też miał takiego słodkiego irokezika. Obcięłam go maszynką(choć nie bardzo mi się pomysł podobał), ale na szczęście szybko mu włoski odrosły ![]() Patrycja - gratki dla Alanka 7 m-cy ![]() Kasieńka- super, że córcia już zdrowa. Moja też ![]() Monti- fajnie, że urlop udany. Fabian też poleciał odpocząć, broić ędzie w domu. Jest jakieś danie Gerbera z delikatną rybką (w składzie: łosoś), chyba od 5 miesiąca. Oliwii bardzo smakowało, ale potem waliło rybami ![]() Kasiunia - współczuję @, do mnie pewnie też niebawem powróci ![]() szymelka - gratki dla Lenki za 7 miesięcy ![]() Marta - a dla Was za 6 miesięcy aguchaw- Oliwka śpi z nami w sypialni. Też tak mam, że jak tylko się poruszy to ja już nos w łóżeczku. Masakra! Czasem ona śpi 5 godzin pod rząd a ja się co godzinę budzę. blackrose - eyeliner kiedyś używałam, robiłam kreskę od połowy powieki i do tego cienie, teraz nie używam bo czasu brak. Makijaż zajmuje mi 2 minuty. czarna, tajka, tity, auchaw - dziękuję za życzenia dla siostry aguchaw - synuś słodko wygląda. natka- kwartalinka - ja Oliwci podaję teraz herbatki: malinową, jabłkową i morelową z Hippa. W chłodne dni ciepła herbatka bardzo jej smakuje. Soczki mieszałam pół na pół z wodą, najlepszy był chyba z marchewką, ale rzadko dawałam bo w obiadku już miała marchewkę a potem był problem z kupką. blackrose- dzięki, zabawy pianą w wannie są super. Widzę, że Natalka też lubi ją jeść ![]() anessa - margoll - brawo dla Wiktorka za postępy. Ja sie chyba nigdy nie doczekam tej stópki w buzi hmmm.. może sama jej wepchnę. ![]() Gratuluję wszystkim ząbków!!!! Oliwia nadal ni ma ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Ale natrzaskałam ![]() Co do klubu, to kiedyś byłam przyjęta, ale chyba już nie jestem. Powiem szczerze, że nie chciało mi się czytać o wiecznych problemach niektórych dziewczyn- wolę tu pisać. Mało się udzielam, ale polubiłam Was dziewczyny ![]() Spadam sie myć. Mała śpi już godzinę.
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
maggol, blacrose śliczne dzieciaczki
![]() tajka może dziąsełka zaczynają przeszkadzać ![]() Co do podziałów, zawsze tak się robi prędzej czy później Na moim starankowym wątku, tak się dziewczyny skłóciły, że są dwa wątki i 2 kluby, a niektórym odechciało się pisać w ogóle. Ja nie wnikam, każdy pisze gdzie lubi, nigdzie się nie pcham i nie pchałam. A spraw bardzo prywatnych nigdy nie poruszam, bo to sprawy między mną, a rodziną i nawet nie chciałabym o nich pisać, a to o czym piszę, nie wymaga specjalnego ukrycia
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
mozliwe... ale ja juz na zeby zwalam od 2 miesiecy i nic sie nie dzieje, poza jakby kreseczkami w dziaselkach, ale to nie zeby tylko jakby przeciecia...
|
#2531 |
|
Zadomowienie
|
mordka i co włosy odrosły bardziej gęste czy to tylko tak się mówi?
Kurcze dziewczyny jestem trochę zestresowana bo była u mnie mama w sobotę i zauważyła, że powiększyła mi się tarczyca, dosłownie wyszedł mi taki woreczek. Czytam i czytam o tym w necie i już głupieję Maja już śpi. Ominęła drzemkę o 18 i dlatego szybciej teraz zasnęła. ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- tajka mój sąsiad podejrzewał u swojego syna zęby jak tylko skończył 3 miesiące a pierwsze wyszły mu dopiero jak miał 9 miesięcy hehe
|
#2532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2533 |
|
Zadomowienie
|
Tak, wole. Chcę się jego zapytać czy faktycznie "coś"widzi czy mi się tylko wydaje zapytam się odrazu czy zna jakiegoś dobrego endokrynologa. Wiem właśnie, że przy podejrzeniu bada się krew na obecnoś tych hormonów i robi się badanie USG
|
#2534 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2535 |
|
Zadomowienie
|
iza- odrosły mu takie same mięciutkie i raczej nie były gęstsze.
Ja też sie podniecałam, ze małej zęby idą jak miała 3 miesiące bo dziąsła miała takie białe jakby ząbek przebijał, a tu już 6 i zębów brak. tajka - oliwia też ma te kreski od środy a zęby nie wyszły
|
#2536 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
byliśmy dziś na festynie i kupiłam małemu balona z helem ale miał zaciesz z wrażenia dopiero zasnął...Cytat:
ja się staram choć teraz w ogóle mniej się udzielam ale staram się mam sentyment do forum ogólnego...![]() Cytat:
gratulacje dla Siostry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tajka nikt nie powiedział że nie jesteś sympatyczna chcesz baty dostać??? super ![]() dziewczyny ja się wypowiem co do klubu a co po prostu założyłyśmy klub kiedys tam kiedy był stary skład. tu pisałyśmy o codziennych sprawach tam rzeczy bardziej osobiste... potem dużo dziewczyn przestało się w klubie udzielać więc założyłyśmy nowy - bardzo się zgrałyśmy zżyłyśmy... więc naprawdę zrozumcie że trudno teraz przyjąć kogoś nowego skoro z tamtymi znamy się już tak długooo... od pierwszych II kreseczek praktycznie... ja tam mam sentyment do tego wątku i póki będę mogła będę się udzielać i tu i tu. ale też nie mogą miec pretencji osoby które piszą że i tak by nie miały czasu na forum i klub ale miłoby było gdyby były i tu i tu... no to wtedy to nie ma sensu...
|
|
#2537 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to dlaczego tak zrobił?? Zgadzam się z Tobą, mnie też nie chodzi o klub i o sekrety dziewczyn, tylko o ten podział.. Cytat:
piękny chłopczyk. Gratulacje za postępy, ja też czekam aż mój zacznie wkładać nogi do buzi ale jakoś mu się nie spieszy zbytnio.. Odniosłam tkaie same wrażenie z tym "wycofaniem się" że własnie to nastąpiło wteeedy, ale może zbieg okoliczności. Mam nadzieje, że jednak dziewczyny powrócą na głowny wątek z normalnymi tematami (sekrety mnie ni interesuja:P) Cytat:
Cytat:
Szymon spi, ja też ide,, jestem zła baaardzo, mąż mnie tak wkurzył, że lepiej nie mówić, muszę usnąć bo chyba mnie potarga coś.. nie chce już dziś na niego patrzeć |
||||
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zaczniesz do malego gadac z helem w buzi to dopiero bedzie mial zabawe ![]() Tztowi zachcialo sie nalesnikow z nutella i bananami... pozniej sie dziwic ze wygladamy jak dwa paczki ![]()
|
|
#2539 |
|
Zadomowienie
|
właśnie, balon z helem. Miałam kiedyś kupić małej.... ale gdzie?
eirene- dzieki za gratki
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tajka Ty to masz pomysły, chyba też muszę kupić balona i zobaczę jak Maja zareaguje.
|
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
maggol,blackrose super dzieciaczki!
Brawa dla Wiktorka za podstępy ![]() tajka zabije Cię Idę splądrować lodówke
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-25 o 21:31 |
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
kwartalinka a dziękuję bardzo za komplement
miło mi
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) wygladam jak smok wawelski![]() Tz zawsze mowi, ze trzeba zdrowo jesc, wiec rzadziej ziemniaki, ryz, pasta itp... np dzis zjedlismy kurczaka z salata... taaaaaaaaaaaa ale pozniej wtrabilismy kanapki z nutella czy cos (nie pamietam dokladnie) i na kolacje nalesniki
|
|
#2544 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a stawianie na nogi aaaa, będę szukać jakichś artykułów, tylko najlepiej pewnie po włosku dla niego by było? Cytat:
![]() najgorzej to prace napisać ![]() dobrze, że mały zdrowieje ![]() dużo zdrówka dla Ciebie i GRATULUJEMY 6 MIESIĘCY! ![]() Cytat:
może się spotkamy na starankowym jeśli nam nie wyjdzie do tego czasu drugie bobo, bo my cały czas uparcie próbujemy, nawet nieprzespane nocki nie są nam w stanie tego z głowy wybić a już 18 mies różnicy to nie tak źleCytat:
i super, że Oliwka zdrowa te choroby dzieciaczków są męczące, i dla nich i dla nas...Cytat:
kiedy ja się tego doczekam?! ![]() no i gratuluję pierwszych ząbków Szymkowi i Majce z tego co pamiętam! ![]() i idę spędzać czas z TŻ, jaka szkoda, że to już koniec weekendu |
||||||
|
|
|
#2545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie próbowałam szkoda mi 15zł żeby z balona hel spuścić ![]() Cytat:
dni miasta i takie tam...dobra lecę do tżta bo leży sam biedny
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zacznie powietrze schodzic z balona to pogadaj z mlodym
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
prunelle o widzisz,może naprawdę się spotkamy
|
|
#2548 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Sałatke jarzynową dziubnęłam,ale nie przepadam,więc szału nie było Ja też przybrałam 1kg,ale wcinam jak szalona,więc sie w sumie nie dziwię![]() Zmykam spać,dobrej i spokojnej nocki
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty szczupla jestes to jak przytykjesz kilo to sie nic nie stanie ja nie mam co ubrac worek jakis poszukam![]() prunelle powodzenia
|
|
#2550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no pogadam teraz już poważnie lecę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

(idzie płakać w kątku)

:roz a:

wczoraj Lena nie byla spiaca o 21.40 a dzis zasnela o 20.20 i to jeszcze plakala, ze wielce glodna i spiaca a o 18 nie chciala jesc i zjadla 70ml:P Nawet kapiel jej nie odpowiadala.... a zawsze sie smieje w kapieli, dzios byla obojetna, wiec kapiel byla szybka. plakala jakby cos sie jej dzialo jak ja ubieralismy...

Idę splądrować lodówke
miło mi