|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
A zapomniałam napisać mój Wiktorek dziś pierwszy raz złapał się za stópkę
Cudnie to wyglądało |
|
|
|
#3212 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() dzisiaj byliśmy na 3 spacerkach z czego 2 w WOZKU !!!! i spał za każdym razem ![]() zero krzyku !! ktoś mi dziecko przeprogramował ![]() dowód w załączniku ![]() pogoda byla dziś piekna ![]() Eweska buziaki dla bliżniaków matall jak ja sobie ułożyłam imię tym systemem to mi takie bzdury wyszły, że masakra same spółgłoski, których nie da się wypowiedzieć
|
#3213 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas w tym tygodniu wyklarował się taki rozkład dnia i na razie trzymamy się tego harmonogramu
:- 3.30-4 - pierwsza pobudka - mleko z UU ok. 160-180 ml - 8.00 - mleko z UU - ok. 150-180 ml - 11.00 - deserek - cały słoiczek -14.00 - mleko z UU - ok. 150 ml - 17.00 - mleko z UU - ok. 150 ml - ok. 19.30 - po kąpieli przed snem bebilon z 180 ml wody i 6 miarek plus 3 miarki kleiku kukurydzianego dodatkowo w ciągu dnia soczek ( różnie od 40 do 100 ml ). |
|
|
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
AgaM
odzywaj się częściej!!uśmiałam się z twojego postu Eweska buziaki dla chłopaków z okazji ich święta Mamaoptymistka właśnie! Zjeżdzalnia nawet zapomniałam o niej.. noo dwa lata temu nazjeżdzałam się na niej z TŻtem jak szalony maluch Ddaaiissyy nie wiem o jakim Zamku piszesz ..ale umówimy się razem i tam zrobimy "styk narzeczeński" naszych dzieci ![]() ![]() Czytam, że martwisz się wagą Gabrysi.. ja za bardzo się nie orientuję jak to dokładnie w późniejszym czasie z przybieranie na wadze maluszków jest.. ale na pewno mądre głowy jeszcze się wypowiedzą! Tak, czy tak trzymam kciuki za apetyt Gabi ![]() I lecę już do albumu zoabczyć jak Gabrysia w spacerówce się przentuje.. ja jeszcze swojej nawet nie przyniosłam z dołu, ale póki co chcę Antusia w gondli wozić jak najdłużej.. chociaż to najdłużej to podejrzewam max. do listopada będzie, bo już wiele miejsca w niej nie zostało ![]() Grazin jacie no z tym chrztem! A byłoby juz z głowy Szans nie ma, aby ten zaplanowny chrzesny tego zaswiadczenie nie dostał?!Anula spokojnego lotu wam życzę Anulinka ważna data dziś z życia Piotrusia! Pierwszy ząbek to poważna sprawa ![]() Matall gratuluję silnej woli x 10000Gosiek super umiejętnosci dzis Mochaś zdobył! Buziak w czółko dla bohatera Mimbi aż tak zimno wrrr Spania do 13 zazdroszczę!!! Andziot a to jednak widzę, że śpiworek zakupiony Ja używam od urodzenia się Antonka i bardzo sobie chwalę Napisać, że nie mogłaś trafić w zamek, czyli pewnie macie taki co się rozchodzi na dwie strony, jak w kurtach, tak? hmm.. to nie wiem, my mamy dwa śpiworki i w obu tak samo zamek łączony i nie ma problemu.. a jaki rozmiar kupiliście? Atiz u Ciebie też problem z zakładaniem w nocy spiworka? Qrcza, a ja zawsze po ciemku i najpierw wyciagam Antusia ze śpiworka, a później z łóżeczka.. czyli jak spoworotem ląduje w łóżeczku to juz wszystko gotowe.. Zosiaa My praktycznie cały dzień poza domkiem.. najpierw spacer do lasu, później obiad, a na koniec na chwilę do znajomych wpadliśmy.. Wrócililiśmy przed 19.. więc Fakty, później kąpiel, karmienie i Anti śpi od 20.. a ja wziełam się za robienie tarty z budyniem i kokosową bezą ale jeszcze nie wiem czy wyszła, bo ciepła, więc nawet nie kroję do spróbowania
Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-09-25 o 21:57 |
|
|
|
#3215 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się, czy jeśli do 6 m-ca nie zacznie przesypiać nocy, to czy nie spróbować metody Tracy i nie dawać tylko wody w nocy ![]() Najgorsze, że jemu się już zdarzało spać nawet 8h! ![]() Może jutro dam 5... Mam smoczek do kaszek, więc szybciutko leci przy 4 ![]() A są jakieś nie słodkie? Bo tam widzę, że wszystkie są owocowe, czyli pewnie słodzone? A kaszkę manną np. od kiedy można? Dziękuję za odpowiedź
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
antropia No to brawo dla Piotrusia ![]() Cudna fota Bosko spi Dziekujemy za przemile komentarze w albumie |
|
|
|
#3218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a mnie jak Piotruś widzi, ze tą rurką w buzi się do niego zbliżam to robi podkowę i próbuje uciekać ![]() walczymy wtedy ostro
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-09-25 o 21:22 |
|
|
|
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula dolatuje do Poznania
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
andziot i inne mamusie podwójne mogłaby któraś z Was podrzucić, jak wyglądały posiłki już po rozszerzeniu diety?
Bo kiedyś andziot mi podawała, ale nie zapisałam i nie mogę teraz znaleźć
|
|
#3221 | |
|
Zadomowienie
|
Cóż zwykle budzi sie koło 3 i pije 150 mleka. Zobaczymy jak będzie dziś, bo zjadła więcej kaszki takiej gęstej, ze już nawet mleka potem nie chciała. A Anula mi się do 3 roku życia budziła na flachę/kubek mleka.
Cytat:
Doczytałam jest w nich cukier: http://www . bobovita.pl/nasze_produkty/produkty_wg_kategorii/kaszki/KASZKA/194
|
|
|
#3222 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślisz, że nagle takie głodomory się zrobiły ??? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
eksopzycję na gluten zaczyna się między 5 a 7 miesiącem życia, ale to po bardzo małych dawkach na początek, te bobovity i nestle to są słodzone niestety, na mm jest większy wybór bezcukrowych, może spróbuj kleik ryżowy na gęsto on bez cukru Cytat:
6:30 - mleko z kleikiem kukur lub kaszką Holle (o tej się budziła bo ja wstawałam do pracy) 11:00 - deserek 13:00 - obiadek, II danie 16:00 - zupka 19:00 - mleko z kleikiem lub kaszką Holle dwa dania na obiad chyba dzieci od 9 miesiąca powinny jeść jak była młodsza to deserek był o 16:00 a o 11:00 mleko z kaszką przez smoczek Zosia nie lubiła kaszek na gęsto |
|||||
|
|
|
#3223 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla Pepe dzielnie znosi ząbki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Andziot metoda ta nie jest jakoś tak bardzo odkrywcza sęk w tym że dzieci budzą się w nocy nie tyle z głodu co z przyzwyczajenia. Napisane jest żeby zwiększyć częstotliwość karmienia przed spaniem i żeby dziecko miało co najmniej 2-3h przerwy do spania nocnego. Kolejne karmienie powinno sie odbyć o 23 (tzw. dopełnienie do syta) i jak dziecko zacznie budzić się w nocy tzreba wstrzymać sie ze wstawaniem do niego a jak już zacznie płąkać to bierzemy na ręce dajemy smoka tak jak byśmy karmiły i odkładamy do łóżeczka i tak w kółko można tez podać wody. metoda polega na tym samym co u Tracy ja bede próbować dzisiaj zobaczymy z jakim skutkiem, grunt to się nie poddać i być konsekwentnym. zjadłam dzisiaj pół brytfanki szarlotki
|
|
#3224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz ma etap fascynacji i probuje obydwie wsadzic do buzi Cytat:
co do kaszek to sa w kazdym markecie. i z bobovity i nestle, musisz na spokojnie przejrzec a jesli bardzo ci zalezy na nieslodzonych to ja daje kleik na gesto plus sloiczek z owocami, wtedy ma smak i chetnie je antropia uwielbiam tego twojego slodziaczka u nas luz blus, nie wiem skad mam sily, ale nie spalam popoludniu, wysprzatalam chate, ogarnelam norberta juz przed 19, takze spokojny wieczor
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-09-25 o 22:47 |
||
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bylam na grzybach mialam pol duzego wiadra wiec okej teraz bylismy jeszcze na zakupach maz kupil kieliszki do grawerowania laserem caly dzien sie lelkalam z olenka i bylo super teraz spi ale znowu sie co chwile budzi ![]() jestem padnieta anulinka2009 gratulacje ząbka ![]() daisyy a moze zamiast sloiczkow (skoro nie chcesz ich wprowadzac) zageszczaj gabrysie swoje mleczko ?? ola lezac na brzuszku przepełznie cale lozko 160cm wszerz |
|
|
|
|
#3226 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wmuszalam mu ale niechce i juz. babcia cos mi nadmienila ze przeciez przy anemii(on ma)nie ma sie ochoty na sniadania..... nie wiem czy to ma pokrycie u malych dzieci czy tez nie, czy poptostu taka jego natura i tyle. jak misia przybiera to wyluzuj Cytat:
domi sie zanosil jak mu sie nos probowalo wytrzec, a norbi probuje rekami przytrzymac sterimar, i od urodzenia zera negatywnej reakcji na cos w nosie ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
aaaaaaaa! pierwszy zabek na forum!!!
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
nie pierwszy
![]() Siasiek kilka dni temu odkryla u synalka
|
|
|
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko się przywitam i spać idę - lecę z nóg...
ja też mam chrzciny 16-go
|
#3229 | |||
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego dobrego dla Wiktora i Bartusia
Cytat:
Cytat:
Plan masz super Cytat:
![]() Anulinka za pierwszy ząbek Pepe Czekam na fotkę ząbka i twojej nowej fryzurki.Gosiek217 ja dzisiaj też wchłonęłam szarlotkę, a do tego był grill ![]() Lolka ![]() Dzisiaj udało mi się odpocząć, bo na działce u rodziców dużo rąk chętnych do zabawy z Antosiem Wrzuciłam parę zdjęć do albumu. |
|||
|
|
|
#3230 |
|
Rozeznanie
|
matal
BORMAMAWRO superandziot Nie przeszkadza bo my nie mamy chyba aż takich wielkich tych śpiworków, powiem jeszcze że ja wolę te zapinane na zatrzaski na ramionkach a nie z wkłądanymi rączkami Polka waży teraz jakies 7,5 kg niecałe chyba Kaszka z podwójnej porcji RULEZZZZ, obudziła się o 1.30 zjadłą i spała do 5.30 ![]() Jest coraz lepiej Spadam zaraz na siłownie, odezwę się popołudniu, buuuuziaczki............
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
atiz
za postepyDzien dobry ![]() Nocka standardowa Teraz Nadia zajeta karuzelka a ja wcinam sniadanko![]() Polozylam sie wczoraj z mezem spac kolo 23 a o 24 obudzil nas dzwiek pozytywki, ktora nagle wlaczyla sie w drugim pokoju
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-26 o 07:44 |
|
|
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek! U nas nocka fajna, ale Zuza pomimo wcięcia miseczki kaszki obudziła się koło 1(zatkałam smoczkiem) i koło 5.30 na mleczko. Zjadła i dospała do 7, a teraz leży na łóżku siostry i kwiczy do naklejek. Ania wyszykowana do przedszkola bawi się na dywanie, a ja myślę o tym, co mam dziś pozałatwiać. Wycieczka po urzędach mnie czeka, więc nic miłego. Zobaczę później co u Was.
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
andziot Dziękuję, to w takim razie będę zwiększać ilość kleiku i zobaczymy...
![]() Pierwsza pobudka Edzika o 3!
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-09-26 o 08:06 |
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Noc u nas lepsza niż ostatnio, choć pewnie dla was byłaby tragiczna Pobudki były trzy o 23.30, o 2.30 i o 5.30 (na dobre ) no spał całą noc w łóżeczku i nie było płaczu jak go odkładałam. Czyżby koniec skoku Odnośnie śpiworków to ja mam taki rozpinany i zamek idzie mniej więcej do pachy a na ramionkach są zatrzaski. Wkładam Tymka albo przed karmieniem, albo po i wtedy w łóżeczku rozkładam śpiworek, dziecku ręce na boku i bez problemu zapinam. Mimbi, tak zimo u was rany julek ile warstw ja się cieszę że mi blok ocieplili niedawno, bo w u nas w zimie też bardzo chłodno zawsze było.Zosia, cieszę się że deser smakował spróbuj jeszcze z innymi owocami Super że udało się załatwić opiekunkę.Mattal, niektóre dzieci tak mają że się budzą i koniec. Ja nawet nie myślę ile czasu mój Tymek będzie się budził. Ciesz się, że masz tylko jedną pobudkę
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-09-26 o 08:41 |
|
|
|
#3235 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja od 6.30 na nogach. Parę minut po 7 byłam już w skarbówce ![]() Pierwsza pobudka po 2, ale zatkałam Pepe smoczkiem ![]() Jedzenie po 4 i przed chwilą. Za chwilę mój tata weźmie Pepe na (przymusowy) poranny spacer, a ja lacę do pracy, bo potem tata idzie do pracy. Musimy to logistycznie rozegrać. Mam nadzieję, że Pepe pośpi i nie będzie mu marudzić U nas chłodno, ale świeci słoneczko. Kończę kawę i biorę się za "pakowanie" Pietrka w 3 warstwy ciuchów, aby mi dziecko nie zmarzło ![]() Miłego dnia dziewczyny Odezwę się potem. |
|
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy to ja polecam te jabłuszka, szybko sie je robi i są pycha, najlepsze na ciepło
dorzuciłabym do nich jeszcze gałkę lodów ![]() Lolka do pracy wracam 18.10 za szybko jak dla mnie , a jak wyszła ta tarta???? Atiz Gusia u nas z soboty na niedziele pozytywka włączyła się o 3 w nocy ![]() u nas nocka średnia pobudka o 3.30 no i mały miał problem z zaśnięciem męczyliśmy się do 5.30
|
#3237 |
|
Rozeznanie
|
no zupelnie nie rozumiem Wojtka, wczoraj cały dzień tylko UU i usnął o 19.20 i pierwsza pobudka dopiero o 3.13! A potem spał do 7...
Miłego dnia!
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Anulinka, a jak ubierasz dziecia jak jest tak chłodno?
|
#3239 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotarłam do pracy
![]() Pod spód body z długim rękawem i półśpiochy, na to taki welurowo-misiowy gruby pajac ( dłuższe rękawy robią za rękawiczki ) i na to założyłam taki grubszy sweter z nexta plus czapka. A nóżki przykryte kocykiem plus tą osłonką ze spacerówki. Myślę, że Pepe nie zmarznie |
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilismy!!!
lot super, ale w domu bylismy o 00:30, musielismy wniesc torby, karmienie zoski i polozylam sie o 1:30, potem karmienie o 5-tej i pospala do 8-,mej ..i tak po weselu jestem nieporzytomna, ale ogolnie wszystko sie udalo choc nie wiem kiedy to odespie i odgruzuje mieszkanie!!!!!!!!!!!! na razie kawa i pierwsze pranie oraz zbieram sily na reszte, bo cos czuje ze zajmie mi to conajmniej tydzien....... nie doczytam was za zadne skarby ale jak mi sie uda to jak Zoska zarzuci sobie drzemke usiade pewnei z trzecia kawka i choc pobieznie was"przelece" tesknilam straszliwieeee! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

Cudnie to wyglądało 

same spółgłoski, których nie da się wypowiedzieć

odzywaj się częściej!!
dwa lata temu nazjeżdzałam się na niej z TŻtem jak szalony maluch 
Szans nie ma, aby ten zaplanowny chrzesny tego zaswiadczenie nie dostał?!

) no spał całą noc w łóżeczku i nie było płaczu jak go odkładałam. Czyżby koniec skoku
rany julek ile warstw