|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Wiecie czemu byłam ostatnio rozdrażniona, nie chudłam, podjadałam cukierki mimo diety ??? Hmm??? Bo dostałam @
![]() A 9 października minął by rok bez ![]() Na razie brzuch nie boli. Domiś zasnął bez płaczu w 3 minuty ![]() ![]() A w sumie to spał mi dziś od 17.30 do 20 i myślałam, że będzie problem a tu nie ![]() ![]()
#4142 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() hehe... nudził mnie już avatar ![]() U mnie te same objawy, ale na nietolerancje nie wpadłam, pewnie dlatego że brzuszek pokazał się po winogronach, na szczęście idzie ku lepszemu i mała już tak nie stęka w nocy. No a wysypka - przez moje papanie ![]() ![]() choć pewnie powróci, bo znowu coś zjem i tak w kółko ![]() Jak kolek nie ma teraz, to mogą się pojawić ? tak się ostatnio zastanawiałam ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Leżą przede mną małe MARSY i mówią ![]() to jest okropne !! Ja dzisiaj zrobiłam pierwszą serię ćwiczeń - ciekawe jak długo pociągnę. Nię moge patrzeć na mój OBLEŚNY- WISZĄCY-BRZYDKI z rozstępami BRZUCH ![]() ![]() ![]() ![]() a znowu mam taki apetyt, że głowa BOLI ! Jem co 2h ![]() Twój syn dorasta i dlatego tak śpi, nie zdziwię się jak wstanie dopiero ok 4 ![]() Moja nie raz zaczyna coś majaczyć o 2, dostaje smoka i śpi do 4-6 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A o tuszy mi nie mów !!! Też się dziś nie mogłam na ubiór zdecydować i ubrałam... czarną bluzkę ![]() ![]() Fajnie jakby Domiś tak spał, ale nie liczę na to ![]() ![]()
![]() |
#4144 |
Zakorzenienie
|
Jacieee nadejdzie taki czas, że Domek będzie tak samo spał
![]() Moja mimo że tak długo śpi to i tak wstaję i zaglądam do niej, albo odciągam mleko - choć w ostatnich dniach coraz rzadziej, bo chyba mózg już wie, że Emilie nie je w nocy. I mam świadomość że którejś nocy może się budzić tak jak kiedyś... Rozstępy - kupuje od miesiąca na nie krem i kupić nie mogę ![]() nie wiem który dobry i za dobrą cenę.Ale będę musiała w końcu zainwestować w kosmetyki dla siebie,bo już żel oczyszczający mi się kończy nawet do twarzy. Natka tak sobie myślę, odstawiłaś to coś do zagęszczacza mleka ? jak brzuszek Domka? Podczytuje forum mam III-IV nie którym dzieciaczkom ząbki już wychodzą ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-09-25 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Zadomowienie
|
pusto tutaj dzisiaj ....
Zanetko jak kolek nie ma to raczej juz nie przyjda, a jeszcze co do objawow tej nietolerancji, to mlody taaakie smierdziuchy puszczal. Teraz jest ok. Avatar piekny, choc tamten tez byl cudo. Ciagle zapominam ci napisac, zes rocznik mojej mlodszej siostry. ale w ogole nie wyobrazam jej sobie jako matki a ty taka dojrzala jestes ![]() Jaciee z obserwacji Szymka widze, ze jak dziecko wyspane to latwiej zasypia. Zapomnialam napisac, ze kupilam sobie mleko ryzowe i w koncu zjadlam kaszke i musli. Ale sie z atym stesknilam.
![]() |
#4146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brida gratuluje Filipka ![]() ![]() ![]() ![]() My po chrzcinach ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak reszta dziewczyn ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uff to dobrze, mam nadzieję że się nic nie pojawi ![]() Ojjj śmierdzące to moja też robi ![]() ale robiła je jak podawałam espumisan - od wczoraj nie podaję. 88 rocznik to zakrętasy ![]() Ale dziękuje za komplement ![]() Nie piłam mleka ryżowego, jaki ma smak ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
Rozeznanie
|
witam wieczorowa pora,wpadam na chwile portosku was nadrobilam,musze sie pochwalic blismy dzis na chzcinach znajomych i nasz mala bla boska przespala cala impreze z 2 przerwami na jedzenie 8 godzin,to jakis cuuuuudddddddd
![]() Brida gratulacje,szybkiego powrotu do zdrowka! carmela mam pytanie czy przy karmieiu piersia mozna uzuwac bialej perly do wybielania zebow? |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hmm a jak wygladaja kupy?? jak go karmisz to sie prezy??
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na to wychodzi, prawda? Któraś kiedyś napisała, że kiedy odstawiła wszystkie leki to dziecku nic nie dolegało ![]() Cieszę się że Domek ma się lepiej ![]() pomyślalam o MARINIE, aby odstawiła na jakiś czas te leki i zaobserwowała Igorka, czy ma się np lepiej bez tych różnych specyfików,bo pisała że coś podaje na koope. Kajool - ale to ma smak ryżu ? mleka? czego ? ![]() Carmela ładuje się i idzie do Ciebie ![]() Beatko ?! jesteś ?!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś w tym jest im więcej się ładuje wszystkiego w dziecko tym gorzej. Marina chyba pisała, że niestety bez syropu Igorek nie ma szans na kupkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Brida moje gratulacje. Dzielna dziewczyna z Ciebie. Zdecydowanie wygrywasz w kategorii najdłuższe przeterminowanie. Wracaj do nas jak sie ogarniesz. Codziennie myślałam o Tobie i czekałam na wiadomosc. Editka hello! brawa dla Nelci. Mało Cie ostatnio na forum ![]() Moja Wiki w piątek skończyła 4 tygodnie, a jutro jest 26 i skończy miesiąc ![]() Dzis wybraliśmy sie na wyprawę na rynek. Pierwszy raz dalszy wyjazd. Jestem dumna z mojej corci. Polowe czasu przespala a resztę grzecznie leżała i rozgladala sie z ciekawością. Aniolek Moj kochany. Kupiłam jej Troche ubranek na zimę. M. In ocieplana bluzę za 1,5 Ł, sweterek na zameczek z kapturkiem za 0,50 Ł, 5 czapeczek każda po 0,20 Ł i rampers tez taki cieplejszy na chlodniejsze dni. Wszystko uzywane ale w idealnym stanie, a kilka czapek ma metki. Tata wynalazl dla Wiki pluszaka - prosiaczka z bajki o Kubusiu. Teraz moje Szczescie spokojnie śpi, a ja Lece zajac sie moim mezusiem co by nie poczuł sie zaniedbywany. Moze sprobujemy Cos ten- teges. Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i jak i jak? było ten teges? ![]() Acha i mój Emil powrócił w wielkim stylu. ![]() ![]() ![]() i zapomniałam się pochwalic że kupiliśmy Emilowi ta karuzelkę z FP rain forest. ale bajka. mój T. ja złożył usiadł patrzy smutnym wzrokiem i w końcu odzywa się: ja takich fajnych rzeczy nie miałem. ![]() na pocieszenie powiedziałam mu,że ja pochodze z uboższej rodziny i nie miałam klocków lego ani Barbie, którą zawsze chciałam. ![]() jednak nasze dzieciaczki to mają szczęscie ![]() ![]() a i co to się porobioło że śpicie wszystkie?dzieci nie jedzxą i nie budza was? mój juz od pól godziny wygłasza inwokację. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 |
Zadomowienie
|
Jestem pierwsza?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Rozeznanie
|
niespimy od 3 ja juz wymiekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() U nas noc całkiem nieźle, jedna pobudka na jedzonko i spanie do 7 ![]() Teraz się zbieramy powoli, jadę na uczelnię zobaczyć co tam nowego... ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 |
Zadomowienie
|
Brita gratulacje!
Witam z rana z nad cyca ![]() My też wczoraj mieliśmy chrzciny ![]() ![]() Całą organizacja wszystkiego zajął się tatuś (w niektórych sprawach trochę mu pomogłam) i dziadkowie. Ja nie bardzo miałam jak, a poza tym nie jestem u siebie... Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-09-26 o 06:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Zakorzenienie
|
My tez juz nie spimy, dzień dobry
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wspolczuje. My wstalismy punkt 8, synek w dobrym humorku a mama no coz, wszystko mnie boli i jest mi zimno, czyli sezon przeziebien czas zaczac. Mam nadzieje, ze maly nie zalapie. Juz za dwa dni moj maz tutaj bedzie ![]() Nerolka gdzie jestes??
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Zadomowienie
|
witojcie................. ..
nie bylo mnei weekendowo bo mialam brak neta............ weekend minal pozytywnie bylismy na zakupach spacerkach i nawet pospalam wczoraj do 10 bo maz sie malym zajal ![]() noc dziseijsza te fantastic od 19.30 do 24 spanko ![]() i od 24.30 do 4 ![]() ale jak o 7 wstal tak teraz tylko podrzemuje ............ ![]() ja juz wykapana po sniadanku posciel wywieszona do wietrzenia pranie jedno rozwieszone drugie sie pierze dzieciatko moje przebrane umyte.......... ufff............ jeszcze czekaja mnie 2 prania obiad i spacer..moze do ciucha sie wybierzemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny
![]() Wątek podczytuję od początku, napisałam nawet parę postów ![]() Czytam Was do teraz aby mieć punkt odniesienia do swojego dziecka. No i mam obecnie wątpliwości, które mogę rozwiać jedynie porównując z Waszymi doświadczeniami. Chciałabym poradzić się-przede wszystkim Mam, które karmią tylko piersią. A więc: mam córeczkę Lenę - obecnie skończyła 10 tygodni i jesteśmy w trakcie 11 tygodnia. Karmienie tylko piersią (butli nie bardzo chce), oczywiście na żądanie. Przez długi czas mała jadła co ok. godzinę i budziła się średnio w nocy ok 2 / 3 razy. W dzień spała niewiele, jedynie na spacerach. Teraz mamy małe zmiany i nie wiem czy to normalne. A mianowicie: Lena parę dni temu odkryła że ma rączkę ![]() Prawdopodobnie - ale nie mam pewności - ona po prostu pakuje łapkę do buzi w ramach poznawania świata, ale jednocześnie zmniejszył jej się apetyt ![]() W ciągu dnia próbuję ją przystawiać w różnych porach, bo nie umiem rozpoznać kiedy ssanie łapki jest oznaką zabawy a kiedy głodu - więc próbuję i najczęściej nie trafiam tzn. mała się denerwuje ![]() Im dłużej próbuję podczas jednej akcji ją przystawiać tym większa histeria więc nauczyłam się już aby nie przedłużać tych prób i dać jej spokój szybko. I tak np. wczorajszy dzień wyglądał w ten sposób: 07:00 - pierś ok. 09:00 jakaś mała dopitka piersi, ale jedzeniem tego nazwać nie można 10:40 pierś 15:00 pierś 17.30 pierś i uwaga ok 18.00 zrobiła się senna i marudna więc kąpiel (staramy się ok 19tej ale wczoraj ze względu na zmęczenie jej - ok 18.00) no i lulanie do snu, trochę trwało bo walczyła ze zmęczeniem, ale ok 19.30 zasnęła) - w międzyczasie proponowałam jej jedzenie ale kategorycznie odmawiała. Pomyślałam - ok, wcześnie poszła spać, jadła ostatni posiłek o 17:30 więc szybciej się obudzi i tyle. Mała spała do 02:40 ![]() Pobudka dziś była przed 07:00 i kwadrans później karmienie. Dla mnie ten dzień jeśli chodzi o jedzenie jest dziwny, te ostatnie dni je rzadziej ale nie aż tak, nie wiem jak będzie dziś. Dziewczyny powiedźcie czy to normalne że 2,5 miesięczne dziecko nagle praktycznie zmienia system jedzenia z co godzinkę na co 3-4? Więcej także śpi w ciągu dnia ![]() Trudno o cenić ile zjada z piersi, średni jej czas to jest ok 10 min ssania (nigdy nie ssała długo i nie wisiała na cycu). Pierś przed karmieniem twarda po karmieniu jest miękka więc jeść je, ale ile nie wiadomo ![]() wiem że muszę kontrolować jej wagę, dotąd było chyba ok, a tydzień temu mając skończone 9 tygodni ważyła 5.200. Czy powinnam ją ważyć teraz co tydzień czy co dwa aby mieć kontrolę nad jej wagą? liczę na Wasze doświadczenia ![]() edit - pomyliłam jej wagę - nie 5.200 a 5.560 g (skończone 9 tygodni) Edytowane przez marmutita Czas edycji: 2011-09-26 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Wtajemniczenie
|
witam z rana
popijam sobię kawę inkę z mlekiem i Was podczytuję editka a co sie stało że nie śpicie?? Kornelia się już wyspała czy brzuszek?? Żaneta ja też nie pozałam Cie, bo w sumie już nie patrze na nicki tylko na avatary, i sobie pomyślałam,że mamy nowa koleżankę ![]() editka a ta biała perła cos daje?? Natka to super że Domek tak ładnie zniósł podróż , teraz będziecie wiedzieli, że można małego gdzieś dalej zagbhrać, na jakąś wycieczkę ![]() Brida gratuluję a ja zastanawiałam się wczoraj, bo Brida urodziła w w środę jak się nie mylę, i chciałam sobie przypomnieć kiedy brumek miała takie przeczucia?? czy to nie była środa?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Zakorzenienie
|
Sara ma dziś 14 tygodni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kochana Twoje dziecko dorasta ![]() Pory karmienia ma takie jak mojej z tym, że Twoja ok30 min wcześniej, więc według mnie elegancko. To że ssie rączkę tzn, że zakminiła że ją ma i nie jest to bezpodstawne, po prostu poznaje siebie i świat. Tutaj masz stronkę -> klik na której bardzo fajnie pisze jak rozwijają się nasze dzieciaczki. Nie odczytuj jej dosłownie, ponieważ każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby, więc jeżeli wyczytasz np. że w 11 tygodniu podnosi się do siedzenia ( to tylko przykład) to nie oczekuj tego od swojej córci, przyjdzie czas kiedy sama będzie chciała usiąść ![]() ![]() Co do wagi, uważam że nie powinnaś się stresować. Ja moją tylko waże wtedy kiedy jestem u pediatry - nie mam wagi w domu. Przecież może być tak, że jednego tygodnia przybierze 100g a drugiego 300g. Moja znowu nie siedzi 10min przy piersi tylko dłużej i nie raz jeszcze zjada z dwóch piersi ![]() Więc uważam, że Twoja córcia po prostu dojrzewa ![]() ![]() I pamiętaj : " To co sobie wkręcisz, to masz " wkręcisz sobie, że mało je i każde jęczenie będziesz odczytywała jako płacz na jedzenie, a to nie o to chodzi ![]() My już na nogach, EMilie właśnie sobie drzemie, jak zawsze o tej porze. W nocy wstała o 3:30 i potem wstąła o 8. Bączki ją męczyły i coś majaczyła. Nie chce podawać espumisanu, bo tak tragicznie jak na początku nie jest. Przeczekam i zobaczę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4168 |
Wtajemniczenie
|
marmutita ja karmię tylko piersią ale nie wiem co Ci mam doradzić, moja Nati wczoraj w dzień też mało spała jedynie co to na spacerku, ale i tak później się obudziła, a karmię ją co ok 2-3 h ale moja Nati ważyła 5100 jak miała ok 6 tygodni, tak że nie wiem co Ci mam napisać, może poczekaj jeszcze trochę i zobacz jak przybiera, a może dziecko staję się bardziej ''dorosłe'' i nie ja juz tak często i tak samo nie śpi jak noworodek, nie wiem moze inne dziewczyny coś doradzą
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Boże oględacie dzien dobry tvn?? Boże jaka tragedia |
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Zakorzenienie
|
mój mały na spacerze wogóle nie śpi cały czas płacze
![]() w huśtawce może się bujać cały dzień i wogóle nie piska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Wy to chyba wczoraj w końcu ten miesiąc skończyliście! W takim razie gratulacje z tej okazji ![]() Witaj ![]() ![]() Dziwi mnie troszkę że do tej pory dawałas małej jeśc co godzinę, bo to okropnie często ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My tez mieliśmy fajnie bo poszliśmy sobie w trójeczkę pierwszy raz do restauracji ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz aktualności: ![]() - dziś kończymy 5 tygodni ![]() - na 13 idziemy do neurologa i dopraszamy się nachalnie o Wasze magiczne kciuki ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-09-26 o 08:50 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.