|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() na patologii mówili mi ze ciąża bedzie szybciej rozwiązana a tu co... doopa... wg mojego gina miałam do dzisiaj urodzic takze ide do niego robic mu wyrzutywogóle to wszystko wina tż-ta... bo przeciez byłby jakis postep(moze) gdyby on mi nie gadał ze mam lezec i odpoczywac... nie mmoglam urodzic w sob ani dzisiaj ani 30.09 bo on w pracy na dyzurze musi jeszcze troche pieniedzy zarobic ![]() tz chce zebym jutro urodziła.. ![]() co ja moge.. małemu sie chyba nie spieszy... tylko szaleje w srodku co robi sie juz bardziej bolesne... mam nadzieje ze gin dzisiaj cos rozsądnego mi powie i moze da skierowanie na oddział, chociaz ja sie boje wywoływania... ![]() ilez sie mozna męczyc... zaraz październik... ![]() musze ginowi do rozumu przemówic bo przeciez na IP nawet mi mowili ze mam sie dzisiaj tam stawic po konsultacji z ginem... ehhh... co do odważnych to ja raczej nie z tych...:P chyba sobie wykrakałam to przeterminowanie... wcale nie miłe kasiuleczka: zazdraszczam normalnie ide sie powoli szykowac do lekarza... powinnam ok 18-19tej byc w domu. o kciuki
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Małgosia wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń Kasiukuleczka super ze masz juz malutką przy sobei duże gratulacje i buziaki dla obu dzielnych dziewczynek |
|
|
|
#4653 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam żeby wszystko było ok. Cos mi się wydaje, że jutro będziesz musiała się zglosić do szpitala. W końcu to 7 dni po terminie... No nic. Czekamy na dobre wieści Cytat:
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez sie nei zgubiłam hehe![]() jestem, jestem ale jakos nie mam co pisac, nic sie nei dzieje siedze w domu i sie nudez , maz mnei wczoraj zabrał na spacer a dzis znów biedny w pracy a ja w domku
|
|
|
|
|
#4655 |
|
Raczkowanie
|
A jesteś po terminie, czy coś sie dzieje? Sorki jesli nie doczytałam.[/QUOTE]
Termin mija mi dzis, w sumie wszystko ok. Moja gin. to znajoma mojego męża i jego rodziców, wsiedli na mnie, ze lekarz wie lepiej wiec skoro kazala mi sie polozyc to powinnam pojsc itp., itd. Dla świetego spokoju jade choc niezbyt chetnie. Moze mnie dokladnie przebadaja, zrobia ktg, usg i wypuszcza jak nic nie bedzie sie dzialo .
|
|
|
|
#4656 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co robisz na obiad? ![]() Cytat:
W takim razie żeby wszystko było po Waszej myśli.
|
|
#4657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko kto cos nam ładnie zrymuje hmm??to ja poczekam do nowego watku to moze mi lżej bedzie na porodówce i wpasuje sie w tytuł Asia jestes
|
|
|
#4658 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super, ze sie wszystko udało![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
miałam troche w chacie ogarnac ale mi sie nie chce a TŻ wczoraj miałam caly dzien, a dzis juz na słuzbie bidolek zaraz mu podrzuce obiadek i dalej nudy
|
|
#4659 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno miło takie wiadomości przekazywać i przeżywać ja to chyba jedna z ostatnich się rozpakuje, więc będę na straży![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wytrwałość. Ale podpisuje się pod tym co piszą dziewczyny, że nic na siłę i tak już długo walczysz, więc jak nie da rady to nie ma tragedi, ważne żebyś Ty i Benek byliście szczęśliwiCytat:
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() męza juz polazł do pracy , zjedlismy kiełbaski, miałam robic placki ale z łożka wstalismy po 11 wiec nie było czasu z nudów robie juz druge pranie, wystawiłam tez wózek na balkon zeby sie wietrzył i w sumie szukam jakiegos filmu do ogladania
|
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
po tym tygodniowym pobycie w szpitalu nawet nie chce mi się myśleć ile mam do nadrabiania...
|
|
|
|
#4662 | ||
|
Zakorzenienie
|
BordAna, OrangeJuice
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze...Szymek pobił chyba dzisiaj rekordy ulewania
|
||
|
|
|
#4663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Komedie sobie jakąś zobacz
|
|
#4664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu się ulewało tylko mm. Ale oczywiście już sie zastanawiam czy to aby nie przez to, że się nie najada. Niech już będzie środa, niech go zważą i powiedzą czy przybiera bo zwariuję ![]() Cytat:
![]() Ej, a gdzie lulla? Dawno jej nie widziałam? Moje dziecko właśnie walnęło takiego "bączka" z kupą że aż podskoczyłam tak mnie ten dzwięk przeraził
|
||
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się właśnie zastanawiam czy nie je za dużo i dlatego hehe te "bączki" są najlepsze Szymek aż sam się czasami dziwi, że takie dźwięki wydaje Gdzie masz tą dziurę?
|
|
|
|
|
#4666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. jak Mała zmaga się z qupą to delikatnie masuje, żeby wszystko poszło na raz a nie na raty, bo ona lubi sobie tak prykać i prykać.... ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Małgoś wszytskiego naj!!
Aby spełniły się wszytskie Twoje marzenia, Staś był zdrowy i przynosił Wam mnóstwo powodów do radości!! A dzisiejsza noc, aby była stosunkowo udana ![]() |
|||
|
|
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
Kasiuleczka--> gratulacje
Małgosiu--> wszystkiego najnajnaj Próbowałam dziś odciągnąć laktatorem pokarm z jednej piersi po karmieniu, bo mały nie zjadł do końca i czułam duży dyskomfort. I okazało się że w 15 min ściągnełam 160 ml ![]() czy jest coś takiego jak drugi nawał pokarmu?? Piję herbatkę na laktację- poleciała mi położna bo ma koperek i anyż i przeciwdziała wzdęciom. Ale nie wiem czy to nie ona przyczynia się do zwiększenia ilości pokarmu. Ale żeby aż tak? ![]() Może któraś z Was też tak ma?
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Matruś pokaż wózek
![]() Natka myślałam o Tobie i dobrze pamietałam, że wczoraj świętujecie. Jakieś foty przystojniaka???? Kasiu jeszcze raz gratuluję I muszę się przyznać, ze Kasia wysłała mi wczoraj sms, a ja dopiero teraz odczytałam ![]() ![]() Aiszka co u Ciebie?? |
|
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja odciągnęłam za jednym razem maksymalnie 100ml - a też piję tą herbatkę![]() Ja bym obstawiała działanie hebratki Cytat:
|
||
|
|
|
#4670 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
to kiedy chrzciny??Cytat:
jeszcze raz gratulacje i czekamy na relacje i zdjęcia jak się trochę ogarniecie![]() Cytat:
Cytat:
i życzę dużo zdrówka dla Nadii i trzymam za szybką diagnozęCytat:
![]() Cytat:
![]() [ Cytat:
za dobry pomysłsama się sobie dziwię ale w sumie cczuję się dobrze, chodzę troszkę jak kaczuszka bo już troszkę ciężko, ale daje radę, więc korzystam póki jeszcze w dwupaku![]() Archi a jak tam u Ciebie samopoczucie?? cieszę się, że z Tż lepiej i sobie wyjaśniliście wszystko ![]() a jak tam u Ciebie przed porodem, coś się szykuje?? A masz jakieś wieści od Lullki i Caltea?? współczuję im strasznie i trzymam aby szybko do domku wróciły i mogły się już cieszyć maluszkamiA o Asie też miałam pytać, bo chyba jej nie było kurcze nadrabiam Was od 12tej i jeszcze 3 strony mi zostały
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wam, super że mogę na was liczyć
w sumie jak widać to nie bardzooo dziękuję, poprawiłyście mi humorrrr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Natka gratulacje chrzcin, aj zazdroszcze że masz to za sobą ![]() Kasiakuleczka Gratulacje Amelki Któraś pytała o fridę, tak mój bąbel się drze już jak opakownie otwieram choć już powoli zaczyna się przyzywczajać i już przy drugiej dziurce się zanosi ![]() Czy może tak się zdarzyć że w jednej piersi jest tylko nawał ? Jedna pierś jest ok a z drugiej cieknie cały czas jak z kranu, nie ważne czy mały zje czy nie...
|
|
#4672 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TAK SIĘ STRESOWAŁA A JUŻ PO ZDRÓWKA DLA AMELKICytat:
http://allegro.pl/3w1-wozki-espiro-a...824398064.html ten zielony, ze sklepu stacjonarnego u nas w mieście kupiliśmy [QUOTE=19natka88;29632285]Hej Trochę mnie nie było ale przed chrzcinami było trochę roboty i zamieszania W każdym razie chrzciny się odbyły, mały całą mszę i chrzest był jak aniołek[QUOTE] dla Szymonka, że taki grzeczniutki był i już imprezka z głowy![]() Cytat:
![]() Cytat:
i czekamy na info
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Jej jak ja za wami tesknilam!!!!
|
|
#4674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej kochana
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby zraniony. Może za mocno ciągnę Lulla chyba Cię wywołałam
|
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
witaj
![]() ja tez teskniłam ![]() Cytat:
juz bym chciała nim pojezdzic-powiem ci ze na razie nei załuje wyboru, zobaczymy jak na dworze itd
|
|
|
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
my za toba tez
pisz nam zaraz jak sie czujecie
|
|
#4678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze nikt nie odczuł mojego braku
ale melduje, ze zyje ![]() zrypał nam sie modem od internetu ale czytałam was troche z telefonu - a teraz pisze od kuzynki ale zaraz jedziemy do domku i znowu bede odcięta. Nie wiem na jak długo, jest szansa, ze jutro bedzie modem pożyczony od znajomych. Kasiuleczka GRATULACJE za wszystkie przterminowane i szykujące się do poroduLulka welcome back ![]() Archinta męża w potylicę a ty uruchom wszelkie możliwości na myślenie pozytywne |
|
|
|
#4680 |
|
Rozeznanie
|
nie no dziewczyny nie wytrzymam, nie wytrzymam
![]() ![]() ![]() ![]() moja teść. przychodzi sobie kiedy chce, robi co chce i ✂✂✂✂a mówi mi co ja mam robić !!!! ![]() ![]() teraz siedzi u mnie i ✂✂✂✂✂✂✂i mi swoje farmazony rady i widzi mi się ------- bo ona chce nagrywać kamerą Bartka i będzie czekać aż on wstanie na jedzenia a najchetniej to już by go budziła choć dziecko jadło 2 godz temu i smacznie teraz śpi ale nie - ona musi nagrać bo sobie kupiła odtwarzacz dvd i na weselu bratanicy będzie gościom pokazywaća weźcie nie ma słów sorki za chaotyczność ale ona siedzi teraz przede mną i coś do mnie gada a ja szybko pisze i udaje ze ja słucham. musiałam Wam napisać bo szlag mnie w momencie trafił jak przylazła. przepraszam że tak o sobie ty6lko ale ona przylazła normalnie w momencie jak sobie z Bartim siedzieliśmy i was cytowałam ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

takze ide do niego robic mu wyrzuty

trzymam żeby wszystko było ok.
.

super, ze sie wszystko udało
zaraz mu podrzuce obiadek i dalej nudy
Wygląda to tak, że nawet jak go uspokoimy, a potem tylko zbliżę go do piersi czy przechylę jak do karmienia, on momentalnie uderza w płacz. Staram się być spokojna, ale właściwie całe moje dnie kręcą się wokół myśli o karmieniu, piersiach, o tym co mogę a czego nie mogę jeść. Wczoraj coś mi zaszkodziło, bolał mnie żołądek (mam dość wrażliwy na wiele rzeczy) i miałam biegunkę, to dziś Benuś miał problem z kupą. Było mi go szkoda, bo czekaliśmy na nią od 1:30 w nocy do dziś popołudnia i przez ten czas sporo marudził.
Czy jak odpuszczę noce, to mi piersi nie eksplodują, nie porobią się zastoje? Choć w sumie teraz mleko samo wypływa i piersi nie są twarde, to może jakoś samo się to reguluje? Nie wiem też jak wyleczyć tą pękniętą brodawkę. Była już tak ładnie zasklepiona i dziś przy próbie karmienia znowu pękła, a ja nie mogę już znieść tego bólu. Smaruję Bepanthenem, wietrzę, staram się ograniczyc karmienie z tej piersi, żeby sobie odpoczęła, chyba nic więcej nie można zrobić 

i życzę dużo zdrówka dla Nadii i trzymam 
a ty uruchom wszelkie możliwości na myślenie pozytywne