Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 13:48   #4651
BordAna
Zadomowienie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

[/COLOR]BordAnaA Ty kiedy idziesz do szpitala? Bo masz taki termin jak ja 21 (z 1go usg).
Swoją drogą to odważna jesteś, z takimi problemami jeszcze nosić po terminie. Dobrze, że jestes pod stałą kontrola.
ja idę dzisiaj na ktg i do gina. mam nadzieje ze powie mi cos sensownego bo juz zaczynam miec wszystkiego dosc
na patologii mówili mi ze ciąża bedzie szybciej rozwiązana a tu co... doopa...
wg mojego gina miałam do dzisiaj urodzic takze ide do niego robic mu wyrzuty
wogóle to wszystko wina tż-ta... bo przeciez byłby jakis postep(moze) gdyby on mi nie gadał ze mam lezec i odpoczywac... nie mmoglam urodzic w sob ani dzisiaj ani 30.09 bo on w pracy na dyzurze musi jeszcze troche pieniedzy zarobic
tz chce zebym jutro urodziła.. bo on ma wolne do 30.09
co ja moge.. małemu sie chyba nie spieszy... tylko szaleje w srodku co robi sie juz bardziej bolesne...
mam nadzieje ze gin dzisiaj cos rozsądnego mi powie i moze da skierowanie na oddział, chociaz ja sie boje wywoływania...
ilez sie mozna męczyc... zaraz październik...
musze ginowi do rozumu przemówic bo przeciez na IP nawet mi mowili ze mam sie dzisiaj tam stawic po konsultacji z ginem...
ehhh...

co do odważnych to ja raczej nie z tych...:P
chyba sobie wykrakałam to przeterminowanie...
wcale nie miłe

kasiuleczka:
gratulacje
zazdraszczam normalnie

ide sie powoli szykowac do lekarza... powinnam ok 18-19tej byc w domu.
o kciuki
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:49   #4652
aa2
Zakorzenienie

hej
Małgosia wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń

Kasiukuleczka super ze masz juz malutką przy sobei duże gratulacje i buziaki dla obu dzielnych dziewczynek
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:55   #4653
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
ja idę dzisiaj na ktg i do gina. mam nadzieje ze powie mi cos sensownego bo juz zaczynam miec wszystkiego dosc
wogóle to wszystko wina tż-ta... bo przeciez byłby jakis postep(moze) gdyby on mi nie gadał ze mam lezec i odpoczywac... nie mmoglam urodzic w sob ani dzisiaj ani 30.09 bo on w pracy na dyzurze musi jeszcze troche pieniedzy zarobic
co ja moge.. małemu sie chyba nie spieszy... tylko szaleje w srodku co robi sie juz bardziej bolesne...
mam nadzieje ze gin dzisiaj cos rozsądnego mi powie i moze da skierowanie na oddział, chociaz ja sie boje wywoływania...
musze ginowi do rozumu przemówic bo przeciez na IP nawet mi mowili ze mam sie dzisiaj tam stawic po konsultacji z ginem...
ehhh...

co do odważnych to ja raczej nie z tych...:P
chyba sobie wykrakałam to przeterminowanie...
wcale nie miłe

kasiuleczka:
gratulacje
zazdraszczam normalnie

o kciuki
To trzymam żeby wszystko było ok.
Cos mi się wydaje, że jutro będziesz musiała się zglosić do szpitala. W końcu to 7 dni po terminie...
No nic. Czekamy na dobre wieści

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej
Małgosia wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń

Kasiukuleczka super ze masz juz malutką przy sobei duże gratulacje i buziaki dla obu dzielnych dziewczynek
O. Jest i nasza zguba.
Stary 2011-09-26, 13:57   #4654
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
To trzymam żeby wszystko było ok.
Cos mi się wydaje, że jutro będziesz musiała się zglosić do szpitala. W końcu to 7 dni po terminie...
No nic. Czekamy na dobre wieści

O. Jest i nasza zguba.

przeciez sie nei zgubiłam hehe
jestem, jestem ale jakos nie mam co pisac, nic sie nei dzieje siedze w domu i sie nudez , maz mnei wczoraj zabrał na spacer a dzis znów biedny w pracy a ja w domku
Stary 2011-09-26, 13:59   #4655
OrangeJuice
Raczkowanie

A jesteś po terminie, czy coś sie dzieje? Sorki jesli nie doczytałam.[/QUOTE]

Termin mija mi dzis, w sumie wszystko ok. Moja gin. to znajoma mojego męża i jego rodziców, wsiedli na mnie, ze lekarz wie lepiej wiec skoro kazala mi sie polozyc to powinnam pojsc itp., itd. Dla świetego spokoju jade choc niezbyt chetnie. Moze mnie dokladnie przebadaja, zrobia ktg, usg i wypuszcza jak nic nie bedzie sie dzialo.
OrangeJuice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:05   #4656
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem, jestem ale jakos nie mam co pisac, nic sie nei dzieje siedze w domu i sie nudez , maz mnei wczoraj zabrał na spacer a dzis znów biedny w pracy a ja w domku
Ty i nie masz nic do powiedzenia? Nie wierzę
Co robisz na obiad?

Cytat:
Napisane przez OrangeJuice Pokaż wiadomość
Termin mija mi dzis, w sumie wszystko ok. Moja gin. to znajoma mojego męża i jego rodziców, wsiedli na mnie, ze lekarz wie lepiej wiec skoro kazala mi sie polozyc to powinnam pojsc itp., itd. Dla świetego spokoju jade choc niezbyt chetnie. Moze mnie dokladnie przebadaja, zrobia ktg, usg i wypuszcza jak nic nie bedzie sie dzialo.
Rozumiem. Zazdroszczę znajomości.
W takim razie żeby wszystko było po Waszej myśli.
Stary 2011-09-26, 14:06   #4657
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nic nie wymyślę, ale podobały mi się te z tą wstawka "poród to super sprawa"

A jesteś po terminie, czy coś sie dzieje? Sorki jesli nie doczytałam.
no dobry tytuł by był z tym ze poród to super sprawa tylko kto cos nam ładnie zrymuje hmm??
to ja poczekam do nowego watku to moze mi lżej bedzie na porodówce i wpasuje sie w tytuł

Asia jestes juz myslłam ze nam niespodzianke szykujesz w postaci Marcelka

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:07   #4658
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej
Trochę mnie nie było ale przed chrzcinami było trochę roboty i zamieszania W każdym razie chrzciny się odbyły, mały całą mszę i chrzest był jak aniołek

Gratuluję nowym mamusiom

Co do karmienia i spania to zauważyłam, że zaczęło się u nas regulować powoli Martwi mnie jedynie, że mały mimo iż odbije po jedzeniu to i tak sporo ulewa

MałgosiaM8 wszystkiego najlepszego!!!
no to brawa za chrzciny super, ze sie wszystko udało
Cytat:
Moja gin. zdecydowanie zaleciła mi położenie sie w szpitalu, gdzie bede pod stałą opieką. Takze zmykam dzis. Mam nadzieje ,ze synus nie kaze długo na siebie czekac. Trzymajcie kciuki.
no to
Cytat:
nie martw sie to tak jak u mnie nuuudy miałam troche w chacie ogarnac ale mi sie nie chce a TŻ wczoraj miałam caly dzien, a dzis juz na słuzbie bidolek zaraz mu podrzuce obiadek i dalej nudy
Stary 2011-09-26, 14:12   #4659
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
ej nooo- każda czasem ma takie wrażenie!!!
No do mnie z pisaniem to może być średnio- bo mamy prawie ten sam termin... sama się zastanawiam komu by tu skrobnąć teraz...
ja jestem chętna na pewno miło takie wiadomości przekazywać i przeżywać ja to chyba jedna z ostatnich się rozpakuje, więc będę na straży
Cytat:
hej hej

2-3 dni mnie nie było a tu kolejne mamusie gratuluję

agnieszka0605: przeczytałam, popłakałam się normalnie

ja wczorajsze i przedwczorajsze pół dnia spędziłam na IP.
W pon jak pisałam byłam na ktg u gina. Wszystko było ok, plamiłam ciut. Następnego dnia rano na majtkach miałam dosyć duży skrzep krwi, myślałam że to część czopa ale było za długie i za twarde... wystraszyłam się że to jakaś część czegoś... :szok:
pojechaliśmy na IP ale ktg ok, a usg żadnego krwawienia w środku nie wykazało. Rozwarcie bez zmian. Zlecili mi badania moczu i krwi. Mocz ok pomimo że sporo bakterii... ale okazało się że tracę płytki krwi i miałam powtózyć bad jutro rano i z nim przybyć spowrotem na konsultacje na IP. Wczorajszy wynik już był ok. Ponownie mnie badali, przyszło jeszcze trzech stażystów i każdy z nich ręce wpychał... przez cały dzień czułam się jakbym była jakoś tak "rozgrzebana"
ale zadowolona to ja w sumie nie jest bo co lekarz to inna opinia i ciągle nie wiem co ze mną będzie..
ten z przedwczoraj powiedział że należy "czekać"
ten z wczoraj że mam się stawić jutro a jak sobie rpzypomniał że w sob nie ma ordynatora to powiedział że w poniedziałek do wywołania już bo wczoraj jak mi tam grzebali to super położna zaczęla mi w tym momencie mierzyć ciśnienie i miałam 160/110. Potem podczas ktg miałam już 110/60... ale nie spodobało się to lekarzowi bo powiedział że powinno się ciążę wywołać w takim przypadku...
ale że wspomniałam że w pon jestem jeszcze umówiona z moim lek prowadzącym na ktg to on ma właśnie tego dnia podjąć decyzję co dalej...
znając mojego gina powie "dobrze jest, czekamy"
ale z drugiej strony na pewno zdziwi się jak mnie ujrzy bo przecież w tym tyg mówił że jemu się wydaje że nie dotrwam do przyszłego pon w dwupaku...
chociaż nie zapeszajmy,.. do pon jeszcze duuuużo czasuuu
póki co : "pier... nie rodzę" - bo nie wiem jak to zrobić

mój tż wczoraj zrobił mi niespodziankę na naszą rocznicę i na cały wieczór wyciągnął mnie z domu.. pojechaliśmy nad morze
zrelaksowałam się

spróbuję ponadrabiać co u Was, ale nie wiem czy dam radę
biedna współczuję Ci tych wszystkich wizyt i nic nie wiedzenia, każdy co innego mówi
Cytat:
Przedstawiam Mateuszka od SONI mamusia pisze ze ona rzadko kiedy tak spi

patrzac na zdjatko to czysty aniołek i pewnie da mamusi jeszcze nie raz okazje do ogladania go kiedy śpi co nie?
jaki słodziak
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Też bym nie wpadła, tym bardziej, że sama mam straszliwy odruch wymiotny, jak mi coś dziwnego dotknie języka

Pytanie do mam po cc: na wizytę do gina idzie się z opatrunkiem czy bez?

Dziś znowu mam kryzys Codziennie wieczorem (oprócz wczoraj, jakiś miły wyjątek) jest taka walka o karmienie, że kończy się tym, że poimy mm, a ja beczę. Coraz mniej sensu w tym widzę. Jak karmię butelką to dziecko zje piękną porcję, odbije, zrobi uśmieszek, jest fajne, spokojne, troszkę do niego pogadamy, posmyramy i idzie spać. A przy piersi płacze, trudno mi go uspokoić, dopiero jak przystawię to całkiem ładnie je, ale zanim się uda to i pół godziny potrafimy walczyć (bo tak to właśnie wygląda). Nie wiem, może to dziecko wyczuwa, że mnie coś boli, że mam jakiś opór Wygląda to tak, że nawet jak go uspokoimy, a potem tylko zbliżę go do piersi czy przechylę jak do karmienia, on momentalnie uderza w płacz. Staram się być spokojna, ale właściwie całe moje dnie kręcą się wokół myśli o karmieniu, piersiach, o tym co mogę a czego nie mogę jeść. Wczoraj coś mi zaszkodziło, bolał mnie żołądek (mam dość wrażliwy na wiele rzeczy) i miałam biegunkę, to dziś Benuś miał problem z kupą. Było mi go szkoda, bo czekaliśmy na nią od 1:30 w nocy do dziś popołudnia i przez ten czas sporo marudził.
W dzień jeszcze sobie jakoś radzę, ale wieczory i noce są koszmarne. Żadna to dla mnie wygoda, karmienie (a raczej usiłowanie) trwa ponad godzinę, wszyscy się budzimy (nie wiem czy inni w domu też nas słyszą - mieszka tu oprócz nas 5 osób) i denerwujemy.
Na razie karmię chaotycznie raz tak raz tak, zależy jak synek pozwoli. Tylko zastanawiam się co dalej? Mam czasem marzenie, że mi laktacja ustaje i mam świetną wymówkę, by nie karmić. Z drugiej strony byłaby to dla mnie jakaś porażka, bo to w sumie krótko trwa. Mąż mi dziś powiedział, że na moim miejscu nie wytrzymałby tego i już dawno się poddał. Ja jeszcze chciałabym jakiś czas pociągnąć, ale nie wiem jak się zachowają moje piersi Czy jak odpuszczę noce, to mi piersi nie eksplodują, nie porobią się zastoje? Choć w sumie teraz mleko samo wypływa i piersi nie są twarde, to może jakoś samo się to reguluje? Nie wiem też jak wyleczyć tą pękniętą brodawkę. Była już tak ładnie zasklepiona i dziś przy próbie karmienia znowu pękła, a ja nie mogę już znieść tego bólu. Smaruję Bepanthenem, wietrzę, staram się ograniczyc karmienie z tej piersi, żeby sobie odpoczęła, chyba nic więcej nie można zrobić
Przepraszam, że się tak żalę, ale mnie to przerasta, płaczę codziennie przez to i nie wiem co robić, bo jednocześnie bym chciała, a ciągle wszystko nie tak
Agnysko jak dla mnie jesteś mega dzielna z tym karmieniem i za wytrwałość. Ale podpisuje się pod tym co piszą dziewczyny, że nic na siłę i tak już długo walczysz, więc jak nie da rady to nie ma tragedi, ważne żebyś Ty i Benek byliście szczęśliwi
Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
No więc mężul czeka by Amelka się urodziła, wtedy przyjeżdża - z rodzinką przeprowadzają nas i cieszymy się w CZWÓRECZKĘ w nowym mieszkanku ale ta Amelka coś uparta i wyjść nie chce a dopóki się nie urodzi, mężul nie przyjeżdża, bo chce być jak najwięcej z nami (Melą, Filipem i mną)
to super to już niedługo będziecie w nowym mieszkanku

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:15   #4660
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ty i nie masz nic do powiedzenia? Nie wierzę
Co robisz na obiad?

Rozumiem. Zazdroszczę znajomości.
W takim razie żeby wszystko było po Waszej myśli.
dzis obiadu nie ma
męza juz polazł do pracy , zjedlismy kiełbaski, miałam robic placki ale z łożka wstalismy po 11 wiec nie było czasu
z nudów robie juz druge pranie, wystawiłam tez wózek na balkon zeby sie wietrzył i w sumie szukam jakiegos filmu do ogladania
Stary 2011-09-26, 14:17   #4661
MAGiALENA
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!
po tym tygodniowym pobycie w szpitalu nawet nie chce mi się myśleć ile mam do nadrabiania...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:28   #4662
19natka88
Zakorzenienie

BordAna, OrangeJuice

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
no to brawa za chrzciny super, ze sie wszystko udało

no to

nie martw sie to tak jak u mnie nuuudy miałam troche w chacie ogarnac ale mi sie nie chce a TŻ wczoraj miałam caly dzien, a dzis juz na słuzbie bidolek zaraz mu podrzuce obiadek i dalej nudy

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
po tym tygodniowym pobycie w szpitalu nawet nie chce mi się myśleć ile mam do nadrabiania...
Hej Nie nadrabiaj tylko pisz co u Ciebie

Kurcze...Szymek pobił chyba dzisiaj rekordy ulewania Dobrze, że w środę idziemy do lekarza bo mnie to zaczyna martwić

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:45   #4663
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
dzis obiadu nie ma
męza juz polazł do pracy , zjedlismy kiełbaski, miałam robic placki ale z łożka wstalismy po 11 wiec nie było czasu
z nudów robie juz druge pranie, wystawiłam tez wózek na balkon zeby sie wietrzył i w sumie szukam jakiegos filmu do ogladania
Takie rzeczy
Komedie sobie jakąś zobacz
Stary 2011-09-26, 14:46   #4664
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Hej
Trochę mnie nie było ale przed chrzcinami było trochę roboty i zamieszania W każdym razie chrzciny się odbyły, mały całą mszę i chrzest był jak aniołek

Gratuluję nowym mamusiom

Co do karmienia i spania to zauważyłam, że zaczęło się u nas regulować powoli Martwi mnie jedynie, że mały mimo iż odbije po jedzeniu to i tak sporo ulewa

MałgosiaM8 wszystkiego najlepszego!!!
Po twoim mleczku mu się ulewa?
Mojemu się ulewało tylko mm. Ale oczywiście już sie zastanawiam czy to aby nie przez to, że się nie najada. Niech już będzie środa, niech go zważą i powiedzą czy przybiera bo zwariuję

Cytat:
Moja gin. zdecydowanie zaleciła mi położenie sie w szpitalu, gdzie bede pod stałą opieką. Takze zmykam dzis. Mam nadzieje ,ze synus nie kaze długo na siebie czekac. Trzymajcie kciuki.

Ej, a gdzie lulla
? Dawno jej nie widziałam?

Moje dziecko właśnie walnęło takiego "bączka" z kupą że aż podskoczyłam tak mnie ten dzwięk przeraził i odkryłam dziurę na moim cycku, mały widać sobie nie żałuje

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:59   #4665
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Po twoim mleczku mu się ulewa?
Mojemu się ulewało tylko mm. Ale oczywiście już sie zastanawiam czy to aby nie przez to, że się nie najada. Niech już będzie środa, niech go zważą i powiedzą czy przybiera bo zwariuję

Ej, a gdzie lulla
? Dawno jej nie widziałam?

Moje dziecko właśnie walnęło takiego "bączka" z kupą że aż podskoczyłam tak mnie ten dzwięk przeraził i odkryłam dziurę na moim cycku, mały widać sobie nie żałuje
Po moim mleku A ja się właśnie zastanawiam czy nie je za dużo i dlatego
hehe te "bączki" są najlepsze Szymek aż sam się czasami dziwi, że takie dźwięki wydaje
Gdzie masz tą dziurę?

Dominik

Martynka
Stary 2011-09-26, 15:03   #4666
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
A to ta środowiskowa tak często przychodzi?? Ja myślałam,ze 1x i cześć

A ja mam pyt. odnośnie kolek- robicie masaże brzuszka dzieciom???
1. Była w piątek i dziś, a ma przyjechać jeszcze 2 razy i chyba koniec ??? W każdym razie dziecka mi nie kąpała już
2. jak Mała zmaga się z qupą to delikatnie masuje, żeby wszystko poszło na raz a nie na raty, bo ona lubi sobie tak prykać i prykać....

Cytat:
Tez myślałam nad banem- ale sama nie wiem- kiedyś absolutnie Go tam nie chciałam, potem, żeby jednak tak, a teraz to się okaże
oj kochana!! bierz męża na porodówkę!!! To OGROMNA POMOC!!!!! A i potem (przynajmniej u mnie) mąż bardziej docenia cały ten cud narodzin

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dziewczynki a czy wiadomo co u lausanne? odzywała się ostatnio? wróciła do domku? a może jej posty ominęłam
Lausanne od niedzieli jest już w domku, z Małgosią wszytsko ok, poród miała lekki. Pewnie za niedługo się odezwie

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Małgoś wszytskiego naj!!
Aby spełniły się wszytskie Twoje marzenia, Staś był zdrowy i przynosił Wam mnóstwo powodów do radości!!
A dzisiejsza noc, aby była stosunkowo udana

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:17   #4667
kaileight
Zadomowienie

Kasiuleczka--> gratulacje

Małgosiu--> wszystkiego najnajnaj

Próbowałam dziś odciągnąć laktatorem pokarm z jednej piersi po karmieniu, bo mały nie zjadł do końca i czułam duży dyskomfort. I okazało się że w 15 min ściągnełam 160 ml

czy jest coś takiego jak drugi nawał pokarmu??

Piję herbatkę na laktację- poleciała mi położna bo ma koperek i anyż i przeciwdziała wzdęciom. Ale nie wiem czy to nie ona przyczynia się do zwiększenia ilości pokarmu. Ale żeby aż tak?

Może któraś z Was też tak ma?
Stary 2011-09-26, 15:18   #4668
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Matruś pokaż wózek

Natka myślałam o Tobie i dobrze pamietałam, że wczoraj świętujecie. Jakieś foty przystojniaka????

Kasiu jeszcze raz gratuluję

I muszę się przyznać, ze Kasia wysłała mi wczoraj sms, a ja dopiero teraz odczytałam Przepraszam .....

Aiszka co u Ciebie??

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:20   #4669
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Kasiuleczka--> gratulacje

Małgosiu--> wszystkiego najnajnaj

Próbowałam dziś odciągnąć laktatorem pokarm z jednej piersi po karmieniu, bo mały nie zjadł do końca i czułam duży dyskomfort. I okazało się że w 15 min ściągnełam 160 ml

czy jest coś takiego jak drugi nawał pokarmu??

Piję herbatkę na laktację- poleciała mi położna bo ma koperek i anyż i przeciwdziała wzdęciom. Ale nie wiem czy to nie ona przyczynia się do zwiększenia ilości pokarmu. Ale żeby aż tak?

Może któraś z Was też tak ma?
Wow ja odciągnęłam za jednym razem maksymalnie 100ml - a też piję tą herbatkę
Ja bym obstawiała działanie hebratki

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Matruś pokaż wózek

Natka myślałam o Tobie i dobrze pamietałam, że wczoraj świętujecie. Jakieś foty przystojniaka????

Kasiu jeszcze raz gratuluję

I muszę się przyznać, ze Kasia wysłała mi wczoraj sms, a ja dopiero teraz odczytałam Przepraszam .....

Aiszka co u Ciebie??
Foty wyszły średniawe ale coś może dla cioteczek się znajdzie

Dominik

Martynka
Stary 2011-09-26, 15:33   #4670
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas coś się szykuje??? Wyszedł mi szop??? - śluz kawa z mlekiem, nawet zabarwiony na brązowo, mam skurcze co 10 min (zdarzały się co 5!) i nie są ta zwykłe napięcia brzuszka to boli
3majcie kciuki, żeby nie minęło PS: jak przychodzi skurcz, napływa fala gorąca że pod pachami mam wodospad Ciocie i kuzynka w gotowości, by zawieść mnie do szpiala i zaopiekować się Filipkiem, który od 2 w nocy nie gorączkuje mama w pracy ale jakby co schodzi z dyżuru i ze mną rodzi
i jak tam Kasiu?? coś się rozkręciło??
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

U nas nocka świetna, spał dobrze, ale wczoraj wieczorkiem mocno marudził, byliśmy w gościach i coś mu tam nie leżało.
Ustaloną mamy datę chrzcin wybranych chrzestnych.
to kiedychrzciny??
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane! Ja tylko na chwilkę... Od wczoraj jesteśmy w domku...i uczymy się siebie...ciężka to nauka a mama taka nieporadna... i to karmienie... nie wiem czy dobrze przystawiam czy dziecko się najada... nic nie wiem...
Przepraszam, że Was nie dam rady nadrobić... na razie chyba za bardzo panikuję...i boję się własnego dziecka Dobrze, że mąż opanowany
witaj w domku jeszcze raz gratulacje i czekamy na relacje i zdjęcia jak się trochę ogarniecie
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

obiecałam Wam ostatnio fotki Natalci, więc proszę świeże dzisiejsze, tylko nienajlepsze bo marny ze mnie fotograf i do tego robione komórką
śliczny pucolek
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Hej,

Wpadlam na chwile tylko pogratulowac nowym mamusiom jesli jakies sie pojawily po mnie i opisac troche co u nas, niestety nie mam ani czasu ani nie czuje sie psychicznie na silach czytac co u was.

Porod to byla bajka w porownaniu do tego co przezywamy teraz - pierwsza analiza krwi wyszla ok i niby wszystko bylo w porzadku tylko malutka nie chciala ciagnac syska i nie budzila sie na jedzenie, a potem powiedzieli mi ze zrobili posiew i Nadia ma jakas bakterie we krwi i zabrali ja na neonantologie, teraz jest w szpitalu i dostaje antybiotyk, ale jeszce nie wiadomo jaka to bakteria. Musieli jej tez pobrac plyn okolordzeniowy zeby sprawdzic, czy tam nie ma tej bakterii. Na szczescie okazalo sie ze nie jest zainfekowany. Jeszcze nie wiemy ile Nadia bedzie musiala zostac w szpitalu. Nie wiemy tez skad to sie wzielo, ale mozliwe ze przy wywolywaniu, bo przez pewien czas mialam goraczke.

Odnosnie porodu - w skrocie tylko Wam powiem, ze mama mi przepowiedziala, ze tego dnia urodze, a ja sobie przepowiedzialam, ze Nadia urodzi sie dopiero po polnocy, bo czeka az zmieni sie znak zodiaku Rodzilam z zzo i bylo super - nic mnie nie bolalo, osobny pokoj, malz obok, pelna obsluga, bardzo mila, normalnie jak w hotelu rozwarcie szlo bardzo wolno od 14 do mniej wiecej 23:30 bylo 4,5-5cm, a potem nagle mowie do malza - wolaj polozna bo chce mi sie kupe a polozna juz w drzwiach krzyczala zeby przygotowywac sale do porodow. No i podali mi basen, kazali poprzec troche i zabrali na ta sale do porodow. Oni jeszcze sie przygotowywali, a ja juz mowilam, ze czuje ze musze przec, i doslownie trwalo to moze z 5-10 minut i juz wyskoczyla glowka a zaraz potem cala reszta, malz nawet nie zdazyl do sali wejsc, bo mieli go zawolac jak wszystko bedzie gotowe, a wszedl jak juz polozyli mi ja na brzuchu i zaraz zabrali do sprawdzenia. Najbardziej bolalo mnie zszywanie, bo chyba znieczulenie przestalo dzialac, wiec wtedy przydal sie maz do sciskania reki

Przepraszam, ze tak wpadam bez czytania i od razu taki elaborat, ale lece do mojej niuni, niestety na razie butelka, ale daja mi tam laktator na pobudzenie.

Buziaki dla mamus i ciezarowek
super, że poró okazał się nie taki straszny i życzę dużo zdrówka dla Nadii i trzymam za szybką diagnozę
Cytat:
moja mała budzi się na karmienie podobnie co 3 h, czasem co 2.
A co do karmienia i bólu - boli mnie trochę jak mam "pełną" pierś, przy karmieniu jak mała czesem źle zassie, ale poza tym karmienie to póki co jak poród super sprawa.

Tylko Mesiulek ma ogromny odruch ssania. Jest najedzona, przebrana, a w nocy muszę jej dać smoka, żeby twardo zasnęła, bo grymasi, szuka czegoś pod nosem. Na początku myślałam, że nadal jest głodna, ale jak ją dostawiałam do cysia to pociągnęła 3 razy i spała dalej ...
super, że tak świetnie się z Amelką dogadujecie
Cytat:
Cotuś a smarujesz czymś piersi??Mi na początku pomógł bepanten, teraz już nie smaruje, bo jest ok.

Dziś się ważyłam - zostało mi 2 kg, których nie chciałabym nawet zrzucić

[
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

A Madziaaa co do chusteczek nawilżanych ja robię tak, żeby były ciepłe ( bo mały się drze jak biorę taką z pudełka) wsadzam sobie do biustonosza na chwilę przed przewijaniem i wyciągam jak trzeba dupkę wytrzeć a wtedy są cieplutkie i Adaś zadowolony
za dobry pomysł
Cytat:
o ssssszalona!!! Skąd Ty siły na to wszystko miałaś???
sama się sobie dziwięale w sumie cczuję się dobrze, chodzę troszkę jak kaczuszka bo już troszkę ciężko, ale daje radę, więc korzystam póki jeszcze w dwupaku
Archi a jak tam u Ciebie samopoczucie?? cieszę się, że z Tż lepiej i sobie wyjaśniliście wszystkokażdemu zdarzają się gorsze dni i człowiek sobie pomarudzi
a jak tam u Ciebie przed porodem, coś się szykuje??
A masz jakieś wieści od Lullki i Caltea?? współczuję im strasznie i trzymam aby szybko do domku wróciły i mogły się już cieszyć maluszkami
A o Asie też miałam pytać, bo chyba jej nie było

kurcze nadrabiam Was od 12tej i jeszcze 3 strony mi zostały

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-26, 15:43   #4671
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dziękuję wam, super że mogę na was liczyć bo mój mąż to jak wiadomo nawet nie wiem czy pamięta w sumie jak widać to nie już mi nawet po 6 latach nie jest przykro, poprostu taki typ
bardzooo dziękuję, poprawiłyście mi humorrrr

Natka gratulacje chrzcin, aj zazdroszcze że masz to za sobą

Kasiakuleczka Gratulacje Amelki

Któraś pytała o fridę, tak mój bąbel się drze już jak opakownie otwieram a krzyczy jak by go ze skóry obdzierali choć już powoli zaczyna się przyzywczajać i już przy drugiej dziurce się zanosi

Czy może tak się zdarzyć że w jednej piersi jest tylko nawał ?
Jedna pierś jest ok a z drugiej cieknie cały czas jak z kranu, nie ważne czy mały zje czy nie...

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 15:54   #4672
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Sms od Kasiuleczki:

Wczoraj o 15:58 na świat przyszła Amelka waga 3290 i 52cm
jest grzeczniutka, dużo wisi na cysiu. Poród ekspresowy Kasia na IP dotarła o 15 z 6cm rozwarcia!! Były zielone wody więc trzymamy żeby wszystko było ok
GRATULACJE DLA MAMUSI TAK SIĘ STRESOWAŁA A JUŻ PO ZDRÓWKA DLA AMELKI
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Lau napisała, że dzieci przeziębione, ale ogólnie ok, ciągnie jakoś do przodu
biedne dzieciaczki, zdrówka dla Nich
Cytat:
Pokaż wózek i jaki kolor No chwaaaal sieee noooo
http://allegro.pl/3w1-wozki-espiro-a...824398064.html
ten zielony, ze sklepu stacjonarnego u nas w mieście kupiliśmy
[QUOTE=19natka88;29632285]Hej

[QUOTE]
dla Szymonka, że taki grzeczniutki był i już imprezka z głowy
Cytat:

Cytat:
ehhh...

o kciuki
i czekamy na info

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-26, 16:05   #4673
lullaby_ml
Zakorzenienie

Jej jak ja za wami tesknilam!!!!
Stary 2011-09-26, 16:08   #4674
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
dzis obiadu nie ma
i jak tam wózek Asiu?? zadowoleni??
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
hej kochanawłaśnie pisałam co tam u Ciebie?? już w domku tak?? jak się czujesz kochana??dla Ciebie i Mikiego

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-26, 16:10   #4675
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Dziękuję wam, super że mogę na was liczyć bo mój mąż to jak wiadomo nawet nie wiem czy pamięta w sumie jak widać to nie już mi nawet po 6 latach nie jest przykro, poprostu taki typ
bardzooo dziękuję, poprawiłyście mi humorrrr

Natka gratulacje chrzcin, aj zazdroszcze że masz to za sobą

Kasiakuleczka Gratulacje Amelki

Któraś pytała o fridę, tak mój bąbel się drze już jak opakownie otwieram a krzyczy jak by go ze skóry obdzierali choć już powoli zaczyna się przyzywczajać i już przy drugiej dziurce się zanosi

Czy może tak się zdarzyć że w jednej piersi jest tylko nawał ?
Jedna pierś jest ok a z drugiej cieknie cały czas jak z kranu, nie ważne czy mały zje czy nie...
Mój nieznosi fridy, mimo, że miał z nią do czynienia ledwo dwa razy. I nie wiem czy ja coś źle robię czy co, ale po jej użyciu ma czerwony nosek jakby zraniony. Może za mocno ciągnę
Cytat:
Lulla chyba Cię wywołałam

Wymianka.
Stary 2011-09-26, 16:11   #4676
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
witaj
ja tez teskniłam nie moge sie doczekać az sobie popiszemy, ale pewnei to za jakis czas jak sie dotrzecie z małym

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
i jak tam wózek Asiu?? zadowoleni??

hej kochanawłaśnie pisałam co tam u Ciebie?? już w domku tak?? jak się czujesz kochana??dla Ciebie i Mikiego
wózek super juz bym chciała nim pojezdzic-powiem ci ze na razie nei załuje wyboru, zobaczymy jak na dworze itd
Stary 2011-09-26, 16:14   #4677
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
my za toba tez
pisz nam zaraz jak sie czujecie

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 16:15   #4678
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!
Kochana, Ciebie też dopadła żółtaczka, że aż tak długo?

Cytat:
Po moim mleku A ja się właśnie zastanawiam czy nie je za dużo i dlatego
hehe te "bączki" są najlepsze Szymek aż sam się czasami dziwi, że takie dźwięki wydaje
Gdzie masz tą dziurę?
Z boku bordawki, no serio. I nie wiem czy się ropka tam nie zbiera, przez co nie wiem czy mogę go karmić tą piersią...

Wymianka.
Stary 2011-09-26, 16:15   #4679
danika
Zakorzenienie

widze, ze nikt nie odczuł mojego braku

ale melduje, ze zyje

zrypał nam sie modem od internetu ale czytałam was troche z telefonu - a teraz pisze od kuzynki ale zaraz jedziemy do domku i znowu bede odcięta. Nie wiem na jak długo, jest szansa, ze jutro bedzie modem pożyczony od znajomych.

Kasiuleczka GRATULACJE

za wszystkie przterminowane i szykujące się do porodu

Lulka welcome back

Archinta męża w potylicę a ty uruchom wszelkie możliwości na myślenie pozytywne
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 16:20   #4680
mmadziaa
Rozeznanie

nie no dziewczyny nie wytrzymam, nie wytrzymam
moja teść. przychodzi sobie kiedy chce, robi co chce i ✂✂✂✂a mówi mi co ja mam robić !!!! teraz siedzi u mnie i ✂✂✂✂✂✂✂i mi swoje farmazony rady i widzi mi się ------- bo ona chce nagrywać kamerą Bartka i będzie czekać aż on wstanie na jedzenia a najchetniej to już by go budziła choć dziecko jadło 2 godz temu i smacznie teraz śpi ale nie - ona musi nagrać bo sobie kupiła odtwarzacz dvd i na weselu bratanicy będzie gościom pokazywać
a weźcie nie ma słów
sorki za chaotyczność ale ona siedzi teraz przede mną i coś do mnie gada a ja szybko pisze i udaje ze ja słucham. musiałam Wam napisać bo szlag mnie w momencie trafił jak przylazła.
przepraszam że tak o sobie ty6lko ale ona przylazła normalnie w momencie jak sobie z Bartim siedzieliśmy i was cytowałam
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości