Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 16:37   #2191
Ona231
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

mol_aa leż, leż widać efekty to przynosi, byle by do 38 tc Gratuluję udanej wizyty

Gosiaczku mam nadzieję, że przeziębienie szybko przejdzie. Też gratuluję udanej wizyty
Stary 2011-09-26, 16:40   #2192
mol_aa
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ja cały czas rozmyslam nad taka komoda z przewijakiem.Moj Tz sie tym nie przejmuje, bo to nie on bedzie 15xdziennie sie schylał.
My z komody z przewijakiem zrezygnowalismy, bo :
1) pozniej jak maly podrosnie to co zrobimy z przewijakiem, komoda zawsze sie przyda, ale przewijak bedzie tylko przeszkadzac
2) na takim przewijaku dziecko dluzej niz do roku nie wytrzyma, bo sie wierci, kreci i ja by sie bała
3) przewijak na lozeczko jest tanszym rozwiazaniem i jak przestaniemy korzystac z przewijaka to zawsze mozna go schowac do piwnicy
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 16:43   #2193
marejta
Zadomowienie

hej wszystkim kilka dni mnie nie było ale mam nadzieje, ze nie zapomniałyście o mnie

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 16:48   #2194
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
hej wszystkim kilka dni mnie nie było ale mam nadzieje, ze nie zapomniałyście o mnie
Kochana Ty niedlugo masz obrone, tylko sie nie stresuj, bo to zle i dla Ciebie i dla maluszka, zobaczysz bedzie dobrze
Stary 2011-09-26, 16:53   #2195
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Również 3mam kciuki za obronę.
Podziwiam Cię
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 16:55   #2196
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie moje kochane mamusie

My dalej w dwupaku
Wróciliśmy niedawno z miasta z mamą matko nogi mi odpadają byliśmy w polskim sklepie i pani się pyta na kiedy termin a ja na środę a ona "tą" pani jeszcze ma siłę chodzić Ale najlepsze było jak wracaliśmy do domu i coś mnie walnęło w głowę rozglądam się myśląc że coś spadło z drzewa dotykam włosów a tam ptak mi nasrał od razu poszłam do kąpieli dobrze że to było jak szliśmy na miasto
Dzwoniła moja ciocia i przepowiadała mi że jutro urodzę jak nie urodzę to zgłaszam do niej reklamację

Dzięki wszystkim za myśli i kciuki(ja_dalia i fluidki) Mała jest uparta (ciekawe za kim)

Ania puszczaj totka bo to dobry znak z ta kupą hihii

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
ANIU może to że ptak narobił CI na głowę oznacza że to już tuż tuż, może Jutro

U mnie zaczęło się niespodziewanie, rano odeszły wody ( teraz też bym tak chciała). Poprzedniego wieczora oglądaliśmy film; tak się na min poryczałam że może z nadmiaru tych emocji 24h później miałam już przy sobie córeczkę

Wiecie co jak już urodziłam małą to zapytałam się ich ,,a łożysko kiedy urodzę?'' A oni na to że już urodziłam. Nic nie czułam bo mi dali taki zastrzyk w kolano, po którym łożysko się samo rodzi. SUper sprawa

Ja tak nie chcę zadnego zastrzyku tylko rodzić łozysko normalnie bo to tylko przyjemnosc dla Mnie była hihiii

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 16:59   #2197
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
tuszka cieszę się, że czyściki się okazały tym, czego szukałaś ja o tym pisałam, bo moja siostra je wypróbowała, ale nazwy nie znałam, więc już zapiszę, żeby na przyszłość wiedzieć

A powiedzcie mi jeszcze, czy jak dziecko ubierają w te nasze ciuszki an wyjście, to smarują im buźki kremikiem na zimno, czy już wtedy trzeba go mieć przy sobie i użyć?
1. Dziękuję Rojku, jedyne, które usunęły te stare ślady, Jakoś wyjątkowo lubię ten piekarnik i dbam o niego.
2. Na pewno posmaruję buziaka jakimś kremem. Albo jakimś Nivea zimowym albo Cetaphilem. Dowiem się, który lepszy i zobaczymy, czy temperatura będzie na plus, czy minus

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
3mam kciuki!! Też chciałabym mieć to z głowy
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 17:01   #2198
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Witam popoludniowo

My juz po wizycie u gina z samymi dobrymi wiadomosciami. Junior nadal jest juniorem, jest duzy, ale nie dal sie zwazyc wszystkie wymiary ma miarowe na 32/33 tydzien, szyjka juz sie uspokoila tzn. narazie sie nie skraca i poprawila sie tez elastycznosc szyjki - juz nie jest taka wiotka, ale cos za cos nadal musze lezec plackiem

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Aniu moze ten ptak to byl znak i lada dzien bedziesz miec juz swoja kruszynke

No to super

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Witam po parodniowej nieobecności Cały weekend przeleżałam bo niestety dopadło mnie przeziębienie No i domowe metody nie pomogły, więc dziś dostałam już leki od gina, mam nadzieję, że teraz szybko wyzdrowieję.

A na wizycie wszystko ok, szyjka nadal się trzyma twardo aż dumna jestem z niej

Bardzo fajnie że szyjka trzyma prawidłowo klask i:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-26, 17:03   #2199
nie _wiem
Raczkowanie

Cześć!!
wczoraj byliśmy na rodzinnym obiedzie poznałam bliżej rodzinę tż i okazało się że to bardzo mili ludzie
uprałam pierwsze dzidziusiowe pranko w końcu zaczęliśmy wczoraj 35 tydzień a dziś śniło mi się że byłam u znajomych i mi wody odeszły to mnie chyba zmotywowało
dziś nocuję u mamy bo jutro pobieranie krwi mnie czeka a od mamy mam do przychodni tylko 2 minuty

zaraz wyjdę z pieskiem i będę do niej jechać
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 17:08   #2200
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

jejq wy juz wszystkie porodzicie !!!!!!!!!! a ja??????????????????????? ?????????????
dopiero 29 jest.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 17:08   #2201
mol_aa
Zadomowienie

Bahamadia_25 dawno Ciebie nie bylo
Stary 2011-09-26, 17:28   #2202
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
jejq wy juz wszystkie porodzicie !!!!!!!!!! a ja??????????????????????? ?????????????
dopiero 29 jest.

Ja jestem dopiero w 31 tygodniu także nie zostaniesz sama

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-26, 17:40   #2203
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Niop, troszkę mnie nie było, cały zeszły tydzień bylimy u mojej mamy, więc na forum wchodziłam z doskoku.
Ale znalazłam świetną ściągę a propos kąpieli maluszka.
Wklejam ściągę dla zainteresowanych

Kąpiel niemowlaka
Kąpiel niemowlaków to jedna z ważniejszych czynności w codziennej pielęgnacji dziecka. I jednocześnie jest to jedna z trudniejszych czynności dla młodych rodziców. Do kąpieli należy podejść bez strachu. Dobrze jeśli jeszcze w szpitalu pielęgniarka pokaże jak kąpać maluch i jak go pielęgnować. Jednak jak już się jest w domu z niemowlakiem sam na sam to wydaje się to bardzo trudne. Niepotrzebnie. Wystarczy wykonać kilka prostych czynności aby dojść do wprawy.
  • Przygotuj pomieszczenie w którym będzie kąpany niemowlak. Pomieszczenie powinno być ogrzane do temperatury 24oC.
  • połóż przewijak na stabilnej powierzchni (np. na pralce, na stole, na szafce). Nie ustawiaj przewijaka na wannie. Krępuje ruchy i grozi zsunięciem.
  • Na przewijaku połóż gruby ręcznik. Przygotuj sobie drugi gruby ręcznik w zasięgu ręki.
  • Również w zasięgu ręki przygotuj sobie sterylne waciki, oliwkę, krem, ubranko na zmianę, pieluchę lub pampersa, czapeczkę (najlepiej ze ciągaczem).
  • Jeśli wanienka jest przystosowana to połóż ją na wannie (jeśli ma zabezpieczenia) albo włóż ją do wanny. Jeśli masz miejsce możesz położyć ją na innym stoliku. przygotuj sobie mydło. Napuść wody do wanienki (ilość uzależnij od rozmiarów niemowlaka). Woda powinna mieć temperaturę w granicach 30-35oC. Lepiej aby woda miała temperaturę 35oC - nie wystygnie za szybko zanim zaczniesz kąpać.
  • Złóż pieluchę wzdłuż i włóż ją do wanienki aby dziecko miało na czym leżeć
  • Jeśli masz już wszystko przygotowane, przynieś niemowlaka. Zamknij drzwi do pomieszczenia w którym kapiesz.
  • Rozbierz dziecko z ubranka i z pampersa (pieluchy)
  • Przykryj nagie ciałko kocykiem na którym leży. Teraz trzeba zadbać o oczy, uszy i nos. Oczy przemyj wacikiem w kierunku nosa. Również mokrym (wyciśniętym ) wacikiem umyj małżowiny niemowlaka ale nie wkładaj wacików do środka ucha. Jeśli dziecku zebrała się woskowina, weź watę, zmocz, zwiń w rulonik (dobrze wyciśnij) i bardzo delikatnie staraj się wyciągnąć woskowinę. Następnie przemyj nosek i usuń ewentualną wydzielinę.
  • Nadszedł czas aby wykąpać dziecko.
    • W zależności jak jest wygodniej: złap lewą ręką pod główkę, i kark niemowlaka. Prawą zła za pupę przytrzymując prawą nóżkę.
    • Delikatnie włóż dziecko do wanienki opierając pupą o dno.
    • Na początek delikatnie polewaj wodą tułów niemowlaka. Następnie przejdź do mycia ciałka.
    • Najpierw delikatnie mokrą dłonią przemyj twarz dziecka
    • Namydl dłoń i umyj brzuszek ruchami kolistymi
    • namydloną dłonią następnie umyj obie nóżki (dokładnie w zagłębieniach)
    • teraz w ten sam sposób umyj dziecku rączki (mydłem)
    • namydl dłoń. Palce kciuk i wskazujący ułóż w literę C i umyj delikatnie szyjkę niemowlaka
    • teraz należy umyć plecki i pupę niemowlaka. W tym celu musisz wyjąć dziecko z wanienki i położyć je sobie na przedramieniu. Dziecko będzie leżało brzuszkiem na Twoim przedramieniu. Złap dobrze dziecko pod pachy w taki sposób aby między twoimi kciukami a palcami wskazującymi znalazły się ramiona dziecka. Jeśli czujesz, że dobrze złapałaś, podnieś je i połóż je sobie brzuszkiem na przedramieniu. Teraz dziecko "zwisa" z Twojej ręki. Namydl dłoń i umyj plecki oraz dokładnie pupę. Kiedy skończysz ponownie złap dziecko pod ramionka i włóż do wanienki. Pamiętaj aby tak złapać (zawsze) aby kontrolować główkę Główka nie może odchylać się do tyłu.
    • Jak już włożysz dziecko do wanienki to zostało jeszcze umycie główki. Tym razem delikatnie namydl dłoń i umyj główkę. Musisz zadbać aby woda z mydłem nie dostały się do oczek.
  • Nadszedł drugi trudny moment podczas kąpieli. Wyciągnięcie dziecka. Tak jak na samym początku złap dziecko pod główkę i kark a drugą ręką pod pupę. Kiedy dziecko będzie już pewnie leżało w Twoich dłoniach powoli aczkolwiek zdecydowanie wyciągnij je z wanienki i połóż na ręczniku na przewijaku.
  • Przykryj niemowlaka ręcznikiem i delikatnie osusz skórę (nie wycieraj a osuszaj).
  • Mycie pępka: jeśli końcówka pępowiny jeszcze nie odpadła należy delikatnie przemyć ją spirytusem, sprawdzić czy nie ma zaczerwienień lun stanów ropnych i założyć nowy wyjałowiony gazik. Jeśli pępowina odpadła należy przemyć spirytusem dno pępka. Zabiegi te powtarza się aż do całkowitego zagojenia pępka.
    • Higiena narządów płciowych
    • U dziewczynki delikatnie odchyl wargi sromowe i gazikiem zmyj wydzielinę. Należy to robić bardzo delikatnie aby nie uszkodzić błony śluzowej. Następnie oliwką natrzyj zakamarki między wargami sromowymi. W okresie noworodkowym srom dziewczynki jest bardzo nabrzmiały i wydziela dużo wydzielin. Dlatego trzeba bardzo dokładnie tą wydzielinę usuwać. Po około 6 tygodniach srom nabierze "normalnych" rozmiarów. Okolic wokół sromu nie powinno się myć mydłem.
    • u chłopca należy oliwką posmarować dokładnie wszystkie zagłębienia wokół pachwiny i worka mosznowego. Nie należy ściągać napletka ale tylko delikatnie odchylić i oczyścić wacikiem
  • Teraz możesz już cale ciałko dokładnie natrzeć oliwką, założyć pampersa i ubrać niemowlaka
  • Załóż czapeczkę dziecku i zanim wyjdziesz z pomieszczenia otwórz na chwilę drzwi aby wyrównała się temperatura pomiędzy pomieszczeniami
  • Otul dziecko drugim kocem (aby go nie zawiało) i zanieś do łóżeczka
Powyższy opis w czytaniu wydaje się bardzo skomplikowany. Na szczęście w praktyce jest do dosyć proste. Jeśli na początku nie radzisz sobie z umyciem plecków (przerzucenie dziecka na przedramię), możesz na razie tego nie robić. Pomału nabierzesz wprawy i będzie szło coraz lepiej. Jest kilka zasad których trzeba podczas kąpieli przestrzegać:
  • Na początku niemowlak podczas kąpieli będzie prężył się, sztywniał, rozrzucał rączki i płakał. Nie przejmuj się tym. Niemowlak tak reaguje na nowe bodźce które są dla niego jeszcze szokiem.
  • Niemowlak będzie płakał albo kwilił jak będziesz go trzymała na przedramieniu.
  • Niemowlak będzie zawsze przez długi czas płakał jak będziesz mu myła główkę. To samo będzie podczas zakładania czapeczki. Jak każdy niemowlak - nie lubi jak mu się coś robi przy główce.
  • Podczas kąpieli cały czas mów do dziecka co robisz. Pomiędzy myciem poszczególnych części ciała rób króciutkie przerwy i polewaj niemowlaka wodą
  • Dziecko zawsze będzie (przez długi) czas płakało podczas mycia głowy
  • Ustal sobie kolejność mycia poszczególnych części ciała (np: brzuszek, lewa nóżka, prawa nóżka, lewa rączka itd) aby dziecko zapamiętało kolejność. Wtedy pomału będzie wiedziało co nastąpi dalej i nie będzie zdezorientowane. Z czasem zacznie nawet pomagać
  • NIGDY PODCZAS KĄPIELI NIE SPUSZCZAJ Z OCZU SWOJEGO DZIECKA NAWET NA UŁAMEK SEKUNDY. Jeśli zapomniałaś czegoś sobie przygotować, poproś aby ktoś Ci to przyniósł. Jeśli akurat jesteś sama, zawiń dokładnie dziecko w ręcznik, weź je na ręce i idź po zapomnianą rzecz z dzieckiem.
  • Podczas wkładania i wyciągania niemowlaka z/do wanienki zawsze musisz być przygotowana na gwałtowny ruch dziecka
  • Zadbaj aby podczas kąpieli dziecku nie wlewała się woda do uszu.
  • Uważnie bacz aby dziecko nie zachłysnęło się wodą
  • Pierwsze kąpieli dla dziecka to duży szok. Postaraj się aby kąpiel z czasem stała się dla niego przyjemnością
  • Nie myj dziecka od razu. Pozwól dziecku troszkę "swobodnie popływać" w wodzie. Niemowlak zna to środowisko bo do tej pory był w Twoim brzuszku otoczony wodami płodowymi.
  • I nie bój się swojego dziecka
Z czasem jak niemowlak będzie dorastał kąpiele staną się dla niego prawdziwą przyjemnością. W trakcie kąpieli, nabierając doświadczenia, zauważysz jaką wodę lubi niemowlak, na jakie gesty czy słowa się uspokaja.
Czy dziecko trzeba kąpać codziennie
Nie. Nie trzeba. Przez pierwszy miesiąc - dwa należy jednak kąpać dziecko codziennie. Później można dziecko kąpać co drugi dzień. Oczywiście najlepiej samemu jest stwierdzić kiedy dziecko musi być bezwzględnie kąpane. Jeśli dziecko zachoruje, lepiej zapytać lekarza czy można kąpać. Zależy też kiedy urodzi się niemowlak. Latem należy raczej kąpać codziennie, szczególnie kiedy są bardzo upalne dni. Natomiast zimą można kąpać co drugi dzień.
Stary 2011-09-26, 17:41   #2204
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tak czy siak to 2 tygodnie do przodu
A.Camus
Stary 2011-09-26, 18:06   #2205
nikaa2
Wtajemniczenie

wracam od ginka i mam super wiadomości
Wiktorkowi siusiak nie odpadł i dr powiedział, ze (przynajmniej tak go zrozumiałam) jąderka będą zstępujące, więc później problemu nie będzie z nimi...
pomiary ma na 29/31t.c. waży 1,5kg a mierzy ok.34cm.
lezy główką w dół a nóżki wpycha w żołądek i w wątrobę leży tak na lewym boku
szyjka ok
tylko kazał pokazaĆ mojemu gin prowadzącemu wynik o tym że łożysko ma III stopień dojrzałości wg Grannuma- czyli ze dośĆ szybko dojrzewa, ale ze to w niczym nie rpzeszkadza, ale zapowiadał mi kilka razy zebym ten wynik pokazała ginekologowi

Zagadałam z nim o tym, że w rodzinie mama mi naopowiadała że dzieci rodza się pookręcane pępowiną, to powiedział, zebym pod koniec ciąży w listopadzie wpadła do niego a on bezpłatnie podejrzy na usg czy mały jest okręcony czy nie.
Termin porodu mu wyszedł na 3 grudnia a na pierwszym usg miałam na 6 grudnia a z @ na 8 grudnia
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:06   #2206
janeczka7891
Zadomowienie

Darusiaaaa ja jestem jeszcze za Tobą ;p to mi w ogóle będzie dziwnie jak Wy wszystkie już po będziecie
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:16   #2207
nikaa2
Wtajemniczenie

piszecie o leżaczkach- to nei można wykorzystaĆ tego nosidełka z wózka? mają funkcję bujania

Baha
ale czytania o samej kąpieli- ten opis mnie przeraża

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

dziewczyny nie ejsteście same- popatrzcie na listę ile dziewczyn w grudniu rodzi

a jezlei chodzi o ta komodę z przewijakiem- to z tego co się orientuję to właśnie ten przewijak się zdejmuje a komoda służy jeszcze wiele lat...

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość

Dziewczynki w carefurze przynajmniejw moim jest komplet z disneya z tygryskiemza 19,99 -wczoraj było mase rozmiarów-ja kupiłam 3-6 .
http://allegro.pl/komplet-disney-geo...842284195.html
przeszuakłam dzisiaj Carrefur na Kolumny i nie było tego zestawu a zmęczyłam się zanim tam dojechałam bo upał niemiłosierny co za beznadziejne są te markety w Łodzi
a zestaw taki jest śliczny no i ta cena
Stary 2011-09-26, 18:29   #2208
Bahamadia_25
Zakorzenienie

[QUOTE=nikaa2;29638302]piszecie o leżaczkach- to nei można wykorzystaĆ tego nosidełka z wózka? mają funkcję bujania

Baha
ale czytania o samej kąpieli- ten opis mnie przeraża

I to tylko jeden temat

Ale pocieszam się, że jak w teorii bywa jest jej więcej - praktyka będzie łagodniejsza

Ach i gratuluję udanych wizyt
Stary 2011-09-26, 18:35   #2209
Ona231
Zadomowienie

Darusia mnie się tam nie spieszy bo najpierw wszystko kupić muszę Ale jak się z tym uporam to spokojnie może na świat przychodzi. Darusia po za tym przy drugiej ciąży dzieciaczki rodzą się wcześniej także mała może Cię zaskoczyć

Nika to w sumie wizyta udana na łożysku się nie znam.

W praktyce kąpiel jest łatwiejsza, spokojnie damy radę
Stary 2011-09-26, 18:39   #2210
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nikaa mozna wykorzystac ja jakis czas uzywalam jak mala byla juz na ten 1 lezak za mala, ale tylko troszke bo nie znosze widoku dzieci w tych fotelikach zwlaszcza na spacerze jak na stelazu sa zamontowane.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Ona dokladnie!

ten opis to jakis pogmatwany
przeciez to pochlastac woda wystarczy, zlapac pod paszki, umyc brzuchola, wyjac , osuszyc, posmarowac, uszy wyczyscic, nosek , oczka i dobranoc;P

TO TAKIE MOJE INSTRUKCJE
hehehehehe

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

ona no wlasnie wiem i do 36 chcialabym miec juz wszystko w domu.
A.Camus
Stary 2011-09-26, 18:42   #2211
nikaa2
Wtajemniczenie

Dari
a te foteliki-nosidełka to nie zdrowe są czy coś? no i ja widziałam na spacerach w tym własnie dzieci przewożone na wózkach... zastanawiało mnie dlaczego nie w gondoli- ale ja się nie znam
Stary 2011-09-26, 18:44   #2212
Ona231
Zadomowienie

Darusia to życzę, żeby mała się pospieszyła

U mnie niech się tak nie spieszy ale przenosić też bym nie chciała ale wszystko się jeszcze okaże

Na sr tylko, uprzedzali żeby wcześniej sobie wszystko przygotować i też mówili, że człowiek instynktownie działa. Jak coś to będę się Was dopytywać

Nika te nosidełka do wózka podobno się nie sprawdzają, bujaczki, leżaczki się rozkładają, mają wibracje na opornego malca i możesz zamontować pałąk z zabawkami. Przynajmniej wśród znajomych bardziej leżaczki sobie chwalą

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-09-26 o 18:47
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 18:58   #2213
nikaa2
Wtajemniczenie

opłaca sie kupowaĆ pieluszek HUGGIES premium op.90szt????
bo w Realu jest promocja od 28 września za 39,95

i do tych mam które nie mają ciuszków to sa body z długim rękawem po 4,99 też w tym markecie od tej samej daty

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

dzięki za odpowiedzi w sprawie leżaczka-bujaczka
Stary 2011-09-26, 19:00   #2214
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nika no ja jestem osobiscie za spacerkami w gondoli, po to ona jest, w foteliku wygodniej i wozek lzejszy, ale spscer to powinien byc relaks dla dziecka podobnie jak sen ...takie mam zdanie chociaz wiadomo ze po to sa foteliki, w samochodach tez sie na wczasy jezdzi i tak dalej, ale jakos tak mam:P
mimo ze mam fotelik maxi cosi i moge zamontowac na stelazu to wiem ze nie bede tego robic...
A.Camus
Stary 2011-09-26, 19:04   #2215
fatal21
Wtajemniczenie

Darusia ja jestem jeszcze za Tobą....Wasze brzdące już zaczną biegać a ja nadal 2w1 bede)))
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 19:08   #2216
Karolina2511
Raczkowanie

GG do Karolina2511

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
Anusiak 83- gratuluje, nie długo opijamy

ja wczoraj zaczęłam 27 tydzień, wklejam aktualną fotke brzuszka
Jejciu malutki brzuszek jak na 27 tydzień...

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja jestem dopiero w 31 tygodniu także nie zostaniesz sama
w 30 właśnie wskakuję, więc nie czuj się osamotniona
Karolina2511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 19:12   #2217
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ona moja sie spieszyc nie musi!
38-39 tydzien bedzie dobrze!!!

a wyprawke do 36 bym chciala miec w domu
A.Camus
Stary 2011-09-26, 19:25   #2218
ela3010
Zadomowienie

I ja po wizycie.

U mnie to dobrych wieści nie ma, ale w sumie cieszę się tym co jest. Mam rozwarcie, kawałek szyjki też. Jeśli będę się oszczędzać to dam radę jeszcze w dwupaku pobyć. Gin daje mi 3tyg, potem mam odstawić leki i czekać.
Więc ok.
Miałam kontrolne usg z tego powodu że w szpitalu jakiś pomiar wyszedł za duży o o.5mm i lekarka podejrzewała wodogłowie, ale okazało się że mały był źle ułożony i dlatego, uffff.

Gratuluję udanych wizyt kochane.

Dobrej nocki, paaaa.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 19:26   #2219
Ona231
Zadomowienie

Darusia to tak jak u mnie Też sobie tak założyłam, mogą tylko jakieś drobne rzeczy zostać A że u mnie ten 36 tc coraz bliżej to się w końcu za zakupy zabrałam

Elu oszczędzaj się Jeszcze chwilkę niech maluszek podrośnie

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-09-26 o 19:27
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 19:35   #2220
elf27
Zadomowienie

Gratulacje udanych wizyt, moja też się zbliżą

Odebrałam wyniki moczu i jestem zmartwiona, bo zawsze były idealne a teraz wyszło mi 10 leukocytów.
W polu widzenia krwinki białe mieszczą się w normie, bo mam 4, ale te drugie zawsze były negatywne a jest teraz 10. Laborant powiedział, że jest ok, ale ja oczywiście zastanawiam się czy nie mam jakiegoś zapalenia

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
I ja po wizycie.

U mnie to dobrych wieści nie ma, ale w sumie cieszę się tym co jest. Mam rozwarcie, kawałek szyjki też. Jeśli będę się oszczędzać to dam radę jeszcze w dwupaku pobyć. Gin daje mi 3tyg, potem mam odstawić leki i czekać.
Więc ok.
Miałam kontrolne usg z tego powodu że w szpitalu jakiś pomiar wyszedł za duży o o.5mm i lekarka podejrzewała wodogłowie, ale okazało się że mały był źle ułożony i dlatego, uffff.

Gratuluję udanych wizyt kochane.

Dobrej nocki, paaaa.
ELUŚ u mnie maluszek to w ogóle niewymiarowy, główka 2 tyg. starsza od reszty
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości