|
|
#1081 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#1082 |
|
Raczkowanie
|
to prawda - trzeba mieć sporo znajomych i umieć "wciskać" czasami kosmetyki.. ja dałam sobie 2 katalogi jeszcze - jeśli nie będzie szedł biznes rezygnuję. Teraz sporo dziewczyn nie ma pracy, kosmetyki są drogie i trudno by je zamawiały. Generalnie trzeba ciągle myśleć o docieraniu do nowych osób - ja nie mam śmiałości by do obcych ludzi podchodzić z katalogiem.. czy zostawiać je w sklepach itp.
daję katalogi zaprzyjaźnionym koleżankom, mamie, siostrze, czasami ktoś z pracy od mamy zamówi. sama widzę, że teraz trudniej zdobyć 100pkt niż jeszcze kilka m-cy temu.. |
|
|
|
#1083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mogę tylko powiedzieć, że w ogóle nie trzeba mieć na początku znajomych, ja się przeprowadziłam do innego miasta i wszyscy znajomi ze szkoły itp zostali gdzie indziej, a aktualni nie bardzo palą się do zamawiania (a ja oczywiście nie namawiam). Moja metoda: nosisz ze sobą katalog i proponujesz, że go zostawisz tam gdzie idziesz. Np kupujesz bilet w kiosku i pytasz panią czy chce oglądnąć katalog. 7 na 10 osób Ci powie, że nie, 2 wezmą, ale nic nie zamówią, a 1 się ucieszy, że do niej przyszłaś i zostanie Twoją stała klientką. W każdym razie powodzenia, obojętnie jaką decyzję podejmiesz
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) bo taka prawda że nawet zamawiając produkty za tylko 40 zł (dajmy na to 39,90, dla nas konsultantek 30,69) zarabiasz prawie dychę więc przesyłka się zwraca. żadna nas nie zaczynała z gronem chętnych, najpierw człowiek się cieszył że ma JUŻ 30 PP, potem dobijał do setki a teraz już leci... a grono klientek już samo się powiększa ( bo mama pokazała koleżance, koleżanka ma sąsiadkę itd itp)
|
|
#1086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc nie wiem czy to ma sens, jeśli nie uzbieram nawet 10PP. |
|
|
|
|
#1087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak to moja mama do pracy bierze katalog i od niej tak naprawde mam klientki wiesz myślenie, że nie chce płacić za przesyłkę jest troszkę bezsesnu, musisz sie z tym liczyć.
|
|
#1089 |
|
Raczkowanie
|
Nie stać mnie aby płacić za przesyłkę za każdym razem 10zzł to dla mnie kupa kasy.
|
|
|
|
#1090 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ma któraś z was ta torebkę czarną Ladylike za 49,90 zł bo podoba mi się ale często zdjęcia odbiegają od rzeczywistości. Jakby któraś miała zdjęcie i wrzuciła to by było super.
|
|
|
|
#1091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą już któraś Wizażanka pisała - zamówienie już nawet za 30-40zł pokryje ci koszty wysyłki. Spróbuj jeszcze z tymi zamówieniami, na taką kwotę wystarczą dwie, trzy osoby (a czasem i jedna). Ja przejęłam interes po mamie ( ) i w sezonie wakacyjno-urlopowym (czerwiec-wrzesień) miałam niskie zamówienia, właściwie tylko od trzech klientek (plus dla siebie). Ale teraz nadchodzi rok akademicki, ludzie wracaja z wakacji, urlopów, wyjazdów zarobkowych i myślę, że będzie dużo łatwiej zrobić zamówienia.Myślę,że nie powinnaś się tak bardzo zniechęcać spróbuj jeszcze znaleźć jakieś klientki, a nuż się uda ![]() Swoją drogą chciałam pochwalić podkład mineralny GG, dawno nie trafiłam na coś tak dobrego, twarz się nie świeci, podkład nie ściera się z buzi, coś fantastycznego. Na dodatek daje takie... bo ja wiem, takie aksamitne wrażenie, oczywiście w połączeniu z pudrem pyłkowym, ale to nie jest tylko zaleta pudru, bo z innymi podkładami tak nie współgrał. Bajka, jestem bardzo zadowolona ![]() I ta nowa pomadka, odcień Coral Wave... mam tylko próbkę, ale jest niesamowita
|
|
|
#1093 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj rozdałam 4 katalogi i dzisiaj mam juz pierwsze zamówienie - na razie na 14 punktów, ale mam nadzieję na więcej
![]() Ja zostałam konsultantką przez to/dzięki temu (?) że lubię kosmetyki Oriflame a miałam problem z ich zakupem. Katalog dostawałam przez koleżankę koleżanki, często docierał do mnie późno, potem był problem z dostępnością kosmetyków. Stwierdziłam że będę zamawiała dla siebie, siostry, mamy i cioci i kilku najbliższych koleżanek i może się uzbiera te 100 pkt. A nawet jeśli nie, to skoro będę mieć te kosmetyki taniej to i tak mi się opłaca. Często zamawiałam różne kosmetyki przez internet więc koszty przesyłki też pokrywałam. |
|
|
|
#1094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1095 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zdobyłam klientki przez to,że zostawiałam katalogi w sklepach no i przez mamę,która pracuję w miejscu gdzie jest dużo ludzi.Też liczyłam na koleżanki,ale prawie nigdy nic nie zamawiają.Mam tylko takie 2 które w każdym katalogu coś zamawiają. ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Jeżeli ktoś ma nowy katalog niech się podzieli.
|
|
#1096 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze zamówienie było w 99% dla mnie
(Uzupełniłam łazienkowe braki ) Jedynie dezodorant volare ciocia zamówiła (no ale wiadomo że pp znikome. Późno dołaczyłam ( w trzecim tygodniu obowiązywania katalogu )więc i pola manewru zbyt dużego nie miałam. Nie nastawiam się na wielkie zyski, ot żeby mieć kosmetyki taniej i nie dokładać do interesu. A teraz pytanie z innej beczki: kiedy pojawia się na stronie następny katalog? W pierwszym dniu obowiązywania, czy wcześniej można gdzieś podejrzeć? I kiedy wchodzi katalog dodatkowy z wyprzedażami - w ostatnim tyg. trwania katalogu? (chodzi mi o taki mini-katalog w którym ostatnio była piłka do ćwiczeń itp.) |
|
|
|
#1097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiec jeszcze z 1-2 godzinki i myśle że będzie
|
|
#1098 |
|
Raczkowanie
|
Jesteś wielka bardzo Ci dziękuję.
|
#1099 |
|
Rozeznanie
|
jak zwykle niezastapiona dziekujemy katalog papierowy bede miała dopiero w czwrtek, wiec dzisiaj chetnie oglądnę nasz PL
|
#1100 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Wtajemniczenie
|
Składałam reklamację na ten 1PP za żel antycellulitowy Swedish Spa
i dzisiaj dostałam odpowiedź. Ostatecznie dostałam korektę do tamtej faktury - 5 PP i nową fakturę + 6 PP Niestety, system jest głupi i w chwili obecnej mam dwie niezapłacone faktury i nie mogę złożyć zamówienia Na szczęście nie muszę wysyłać zamówienia dzisiaj, ale nie pomyślałam o tym, że tak mogą zrobić...
|
#1102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zresztą, sama wiesz czy sobie poradzisz czy nie, jak masz do tego dopłacać to jest faktycznie bezsensu, ja 2 katalogi dopiero jestem z Ori i zamówienia miałam po 200PP ale ten katalog tylko na 36PP więc widać raz tak raz siak.tak btw, już sie nie mogę doczekać świątecznych katalogów hihiihihihihiihihiihi
|
|
#1103 |
|
Rozeznanie
|
Już jest
Katalog 15/2011 Oriflame PDF przeszukiwalny http://wyslijto.pl/plik/imwo4hpjlh
|
#1104 |
|
Raczkowanie
|
Przeglądam cennik 15 i dopiero teraz zauważyłam że podnieśli wartość 1 pp
np teraz za 29,90 jest 10 pp a od K15 tylko 8
|
|
|
|
#1105 |
|
Raczkowanie
|
no katalog 15 zapowiada sie ciekawie.Mam nadzieje ,ze perfum pachnie pięknie a nowe podkłady beda tak samo dobre jak Mineralny GG
|
|
#1106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czyli na PL musze teraz zamowic wiecej niz kiedys, na starych zasadach
|
|
#1107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ze strony zapachowej nawet względny ale z próbki porażka jak dla mnie |
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to podkład jak dla mnie fajny, dziś rano użyłam go z próbki bo akurat mój odcień dostałam próbek Napewno go zamówię
|
|
|
|
|
#1110 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi co zrobić. Moja sponsorka mówi mi od jakiegoś czasu o wyjeździe na seminarium. I mówi mi, że jeśli mam 6% to nawet nie chce myśleć o tym żebym nie jechała. W sumie termin mi odpowiada, bo to któraś sobota jest, ale szczerze mówiąc chodzi mi o cenę... 50zł za jeden dzień, to dla mnie zdecydowanie za dużo... A do tego doliczyłby się jeszcze koszt dojazdu, czyli około 10-15zł. Razem 60 -65zł.... Uważam, że to jest zbyt duży koszt jak na moje dosyć skromne zarobki... Ostatnio tyle rzeczy wzięłam dla siebie, że nic z tego interesu nie miałam. Nawet nie mam tych 50zł
Mama mi na pewno nie da, bo powie, że chyba głupia jestem, a tak naprawdę też uważam, że głupotą jest wydawanie pieniędzy na jakiś wyjazd, wolałabym je odłożyć na naukę i materiały do szkoły. Nie wiem jaką wymówkę wymyślić, żeby tam nie jechać, bo mi sponsorka powie, że będę mogła to zapłacić w ratach albo jakoś inaczej.Powiedzcie mi,czy byłyście kiedyś na takim seminarium?? Warto wydać tyle pieniędzy?? W cenie niby wliczony jest obiad / obiadokoloacja i jakieś materiały. Ja obiad mam za 15zł, więc za co to 35 zł?? Za teczkę i clipboard?? Ja dziękuję... Nawet nie mam jak sprawdzić, czy koszt tego seminarium to 50zł, bo na str nic nie widzę. A nie chce, żeby ktoś w taki sposób na mnie zarabiał, bo same wiecie jak ciężko jest zarobić 50zł... Edytowane przez joasia_08 Czas edycji: 2011-09-27 o 20:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

Mogę tylko powiedzieć, że w ogóle nie trzeba mieć na początku znajomych, ja się przeprowadziłam do innego miasta i wszyscy znajomi ze szkoły itp zostali gdzie indziej, a aktualni nie bardzo palą się do zamawiania (a ja oczywiście nie namawiam). Moja metoda: nosisz ze sobą katalog i proponujesz, że go zostawisz tam gdzie idziesz. Np kupujesz bilet w kiosku i pytasz panią czy chce oglądnąć katalog. 7 na 10 osób Ci powie, że nie, 2 wezmą, ale nic nie zamówią, a 1 się ucieszy, że do niej przyszłaś i zostanie Twoją stała klientką. W każdym razie powodzenia, obojętnie jaką decyzję podejmiesz

) i w sezonie wakacyjno-urlopowym (czerwiec-wrzesień) miałam niskie zamówienia, właściwie tylko od trzech klientek (plus dla siebie). Ale teraz nadchodzi rok akademicki, ludzie wracaja z wakacji, urlopów, wyjazdów zarobkowych i myślę, że będzie dużo łatwiej zrobić zamówienia.

np teraz za 29,90 jest 10 pp a od K15 tylko 8

jak to możliwe wogóle???