Wszystko o Oriflame cz. IX - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 20:39   #1081
Agneskaa
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IX

Cytat:
Napisane przez MaryAnne Pokaż wiadomość
może się nie poddawaj od razu? może spróbuj rozdać próbki albo porozwieszaj ogłoszenia? Twój sponsor Ci nie pomaga?
Próbek jeszcze niestety nie dostałam. Nie mam pieniędzy, żeby kupować je na własną rękę. Tu trzeba mieć wieeeeele znajomych, których ja niestety nie mam. Jeśli nie nazbieram 100PP to nawet nie zamawiam, bo nie chcę płacić przesyłki ;/
Agneskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:45   #1082
wikti
Raczkowanie

to prawda - trzeba mieć sporo znajomych i umieć "wciskać" czasami kosmetyki.. ja dałam sobie 2 katalogi jeszcze - jeśli nie będzie szedł biznes rezygnuję. Teraz sporo dziewczyn nie ma pracy, kosmetyki są drogie i trudno by je zamawiały. Generalnie trzeba ciągle myśleć o docieraniu do nowych osób - ja nie mam śmiałości by do obcych ludzi podchodzić z katalogiem.. czy zostawiać je w sklepach itp.
daję katalogi zaprzyjaźnionym koleżankom, mamie, siostrze, czasami ktoś z pracy od mamy zamówi. sama widzę, że teraz trudniej zdobyć 100pkt niż jeszcze kilka m-cy temu..
wikti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:46   #1083
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agneskaa Pokaż wiadomość
Próbek jeszcze niestety nie dostałam. Nie mam pieniędzy, żeby kupować je na własną rękę. Tu trzeba mieć wieeeeele znajomych, których ja niestety nie mam. Jeśli nie nazbieram 100PP to nawet nie zamawiam, bo nie chcę płacić przesyłki ;/
To musisz sama się zastanowić, co jest dla Ciebie najlepsze Mogę tylko powiedzieć, że w ogóle nie trzeba mieć na początku znajomych, ja się przeprowadziłam do innego miasta i wszyscy znajomi ze szkoły itp zostali gdzie indziej, a aktualni nie bardzo palą się do zamawiania (a ja oczywiście nie namawiam). Moja metoda: nosisz ze sobą katalog i proponujesz, że go zostawisz tam gdzie idziesz. Np kupujesz bilet w kiosku i pytasz panią czy chce oglądnąć katalog. 7 na 10 osób Ci powie, że nie, 2 wezmą, ale nic nie zamówią, a 1 się ucieszy, że do niej przyszłaś i zostanie Twoją stała klientką. W każdym razie powodzenia, obojętnie jaką decyzję podejmiesz

MaryAnne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:49   #1084
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też narzekałam na kiepskie zamówienia, miałam po 20-30PP, ale poroznosiłam katalogi po sklepach, pytałam się czy mogłabym zostawić Paniom katalog Oriflame, one się godziły, a ja mówiłam że przyjdę odebrać za 2-3 dni. Teraz z 80-90% zamówien mam od klientek ze sklepów

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:31   #1085
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
z rezygnacja z zamówienia z powodu braku 100 pp też jest głupia ( sorry za wyrażenie ) bo taka prawda że nawet zamawiając produkty za tylko 40 zł (dajmy na to 39,90, dla nas konsultantek 30,69) zarabiasz prawie dychę więc przesyłka się zwraca. żadna nas nie zaczynała z gronem chętnych, najpierw człowiek się cieszył że ma JUŻ 30 PP, potem dobijał do setki a teraz już leci... a grono klientek już samo się powiększa ( bo mama pokazała koleżance, koleżanka ma sąsiadkę itd itp)

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:44   #1086
Agneskaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
z rezygnacja z zamówienia z powodu braku 100 pp też jest głupia ( sorry za wyrażenie ) bo taka prawda że nawet zamawiając produkty za tylko 40 zł (dajmy na to 39,90, dla nas konsultantek 30,69) zarabiasz prawie dychę więc przesyłka się zwraca. żadna nas nie zaczynała z gronem chętnych, najpierw człowiek się cieszył że ma JUŻ 30 PP, potem dobijał do setki a teraz już leci... a grono klientek już samo się powiększa ( bo mama pokazała koleżance, koleżanka ma sąsiadkę itd itp)
Mama nie pracuje, sistra pokazała w szkole, ja dałam katalog cioci i kuzynce i nic. Dałam drugiej kuzynce aby zaniosła do szkoły muzycznej i nic. Dałam ogłoszenie wszystkim na NK i nic. Pokazałam koleżanką i nic.
Więc nie wiem czy to ma sens, jeśli nie uzbieram nawet 10PP.
Stary 2011-09-27, 01:15   #1087
joasia_08
Rozeznanie

Cytat:
Mama nie pracuje, sistra pokazała w szkole, ja dałam katalog cioci i kuzynce i nic. Dałam drugiej kuzynce aby zaniosła do szkoły muzycznej i nic. Dałam ogłoszenie wszystkim na NK i nic. Pokazałam koleżanką i nic.
Więc nie wiem czy to ma sens, jeśli nie uzbieram nawet 10PP.
Nie martw się, większość z nam tak miała na początku. Moja mama raz wzięła katalog, ale nikt nic nie zamówił, więc powiedziała, że już nosić nie będzie... Czyli zostałam sama. Koleżanki w szkole też nic nie zamawiały, lubiły tylko katalog przejrzeć... Zauważyłam, że największe zamówienia mam od osób do których pójdę osobiście i pokażę jakiś kosmetyk. Koleżanka koleżanki, której w życiu na oczy nie widziałam rzadko kiedy coś wzięła. Na NK też nikt Ci nie odpiszę, bo szczerze, Ty pewnie byś nie odp, bo byś pomyślała " po co mi kosmetyki z Oriflame, jak mogę iść do sklepu i kupić". Najlepiej idź do tych osób i powiedz, że jesteś konsultantką i chcesz jej zostawić na dwa dni do OBEJRZENIA katalog. Żeby nie myślała, że musi sobie coś kupić. To działa. Nie licz, że za pierwszym razem będziesz miała od tych osób duże zamówienie. Ale jeśli będziesz uparta i co 3 tyg pokazywała im nowy katalog, przekonają się, że można coś u Ciebie kupować. A jeśli potem staniesz się trochę pewniejsza siebie, to zacznij zanosić katalogi do sklepów. Doroślejsze panie znają markę i lubią nasze produkty, tylko czasami nie mają swoich konsultantek. Może trafisz na jakąś panią, która powie, że czekała właśnie na taką osobę jak Ty i zacznie robić u Ciebie ogromne zamówienia??
joasia_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 07:46   #1088
patrznamnie
Raczkowanie

Cytat:
powiem Ci że ja też liczyłam na koleżanki, mam ich w pracy 30 i tylko jedna zrobiła zamówienie a tak to moja mama do pracy bierze katalog i od niej tak naprawde mam klientki wiesz myślenie, że nie chce płacić za przesyłkę jest troszkę bezsesnu, musisz sie z tym liczyć.
Stary 2011-09-27, 10:31   #1089
Agneskaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrznamnie Pokaż wiadomość
wiesz myślenie, że nie chce płacić za przesyłkę jest troszkę bezsesnu, musisz sie z tym liczyć.
Nie stać mnie aby płacić za przesyłkę za każdym razem 10zzł to dla mnie kupa kasy.
Stary 2011-09-27, 10:47   #1090
ADAMALIN25
Raczkowanie

dziewczyny ma któraś z was ta torebkę czarną Ladylike za 49,90 zł bo podoba mi się ale często zdjęcia odbiegają od rzeczywistości. Jakby któraś miała zdjęcie i wrzuciła to by było super.
ADAMALIN25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:07   #1091
Ivaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ADAMALIN25 Pokaż wiadomość
dziewczyny ma któraś z was ta torebkę czarną Ladylike za 49,90 zł bo podoba mi się ale często zdjęcia odbiegają od rzeczywistości. Jakby któraś miała zdjęcie i wrzuciła to by było super.
ja będę miała dopiero jutro, ale niestety nie umiem zrobić zdjęcia z powodu braku aparatu ;p ale mogę zdać relacje
Ivaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:25   #1092
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Nie stać mnie aby płacić za przesyłkę za każdym razem 10zzł to dla mnie kupa kasy.
A nie masz możliwości odbierać w jakimś biurze regionalnym bądź w filii?

Swoją drogą już któraś Wizażanka pisała - zamówienie już nawet za 30-40zł pokryje ci koszty wysyłki. Spróbuj jeszcze z tymi zamówieniami, na taką kwotę wystarczą dwie, trzy osoby (a czasem i jedna).

Ja przejęłam interes po mamie ( ) i w sezonie wakacyjno-urlopowym (czerwiec-wrzesień) miałam niskie zamówienia, właściwie tylko od trzech klientek (plus dla siebie). Ale teraz nadchodzi rok akademicki, ludzie wracaja z wakacji, urlopów, wyjazdów zarobkowych i myślę, że będzie dużo łatwiej zrobić zamówienia.

Myślę,że nie powinnaś się tak bardzo zniechęcać spróbuj jeszcze znaleźć jakieś klientki, a nuż się uda

Swoją drogą chciałam pochwalić podkład mineralny GG, dawno nie trafiłam na coś tak dobrego, twarz się nie świeci, podkład nie ściera się z buzi, coś fantastycznego. Na dodatek daje takie... bo ja wiem, takie aksamitne wrażenie, oczywiście w połączeniu z pudrem pyłkowym, ale to nie jest tylko zaleta pudru, bo z innymi podkładami tak nie współgrał. Bajka, jestem bardzo zadowolona

I ta nowa pomadka, odcień Coral Wave... mam tylko próbkę, ale jest niesamowita

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:33   #1093
Tatoonka
Raczkowanie

Wczoraj rozdałam 4 katalogi i dzisiaj mam juz pierwsze zamówienie - na razie na 14 punktów, ale mam nadzieję na więcej

Ja zostałam konsultantką przez to/dzięki temu (?) że lubię kosmetyki Oriflame a miałam problem z ich zakupem. Katalog dostawałam przez koleżankę koleżanki, często docierał do mnie późno, potem był problem z dostępnością kosmetyków.
Stwierdziłam że będę zamawiała dla siebie, siostry, mamy i cioci i kilku najbliższych koleżanek i może się uzbiera te 100 pkt. A nawet jeśli nie, to skoro będę mieć te kosmetyki taniej to i tak mi się opłaca. Często zamawiałam różne kosmetyki przez internet więc koszty przesyłki też pokrywałam.
Tatoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 13:43   #1094
just75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tatoonka Pokaż wiadomość
Ja zostałam konsultantką przez to/dzięki temu (?) że lubię kosmetyki Oriflame a miałam problem z ich zakupem. Katalog dostawałam przez koleżankę koleżanki, często docierał do mnie późno, potem był problem z dostępnością kosmetyków.
Stwierdziłam że będę zamawiała dla siebie, siostry, mamy i cioci i kilku najbliższych koleżanek i może się uzbiera te 100 pkt. A nawet jeśli nie, to skoro będę mieć te kosmetyki taniej to i tak mi się opłaca. Często zamawiałam różne kosmetyki przez internet więc koszty przesyłki też pokrywałam.
Ja tak samo
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 14:45   #1095
oliwia5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tatoonka Pokaż wiadomość
Miałam dokładnie taką samą sytuację. Ja zdobyłam klientki przez to,że zostawiałam katalogi w sklepach no i przez mamę,która pracuję w miejscu gdzie jest dużo ludzi.Też liczyłam na koleżanki,ale prawie nigdy nic nie zamawiają.Mam tylko takie 2 które w każdym katalogu coś zamawiają.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Jeżeli ktoś ma nowy katalog niech się podzieli. Ja mam termin dopiero na czwartek.
*Muay Thai
oliwia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:26   #1096
Tatoonka
Raczkowanie

Pierwsze zamówienie było w 99% dla mnie (Uzupełniłam łazienkowe braki ) Jedynie dezodorant volare ciocia zamówiła (no ale wiadomo że pp znikome. Późno dołaczyłam ( w trzecim tygodniu obowiązywania katalogu )więc i pola manewru zbyt dużego nie miałam.
Nie nastawiam się na wielkie zyski, ot żeby mieć kosmetyki taniej i nie dokładać do interesu.

A teraz pytanie z innej beczki: kiedy pojawia się na stronie następny katalog? W pierwszym dniu obowiązywania, czy wcześniej można gdzieś podejrzeć?
I kiedy wchodzi katalog dodatkowy z wyprzedażami - w ostatnim tyg. trwania katalogu? (chodzi mi o taki mini-katalog w którym ostatnio była piłka do ćwiczeń itp.)
Tatoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 16:07   #1097
Asgoja
Rozeznanie

GG do Asgoja

Cytat:
Napisane przez oliwia5 Pokaż wiadomość

Jeżeli ktoś ma nowy katalog niech się podzieli. Ja mam termin dopiero na czwartek.
Katalog już tworzę

Wiec jeszcze z 1-2 godzinki i myśle że będzie
Asgoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 16:18   #1098
oliwia5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asgoja Pokaż wiadomość
Katalog już tworzę

Jesteś wielka bardzo Ci dziękuję.
*Muay Thai
oliwia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 16:44   #1099
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Cytat:
Napisane przez Asgoja Pokaż wiadomość
Katalog już tworzę

jak zwykle niezastapiona dziekujemy
katalog papierowy bede miała dopiero w czwrtek, wiec dzisiaj chetnie oglądnę nasz PL
Stary 2011-09-27, 17:14   #1100
solaris1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tabeh Pokaż wiadomość
jak zwykle niezastapiona dziekujemy
katalog papierowy bede miała dopiero w czwrtek, wiec dzisiaj chetnie oglądnę nasz PL
ja tak samo i juz nie moge sie doczekać
solaris1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 17:54   #1101
Li O
Wtajemniczenie

Składałam reklamację na ten 1PP za żel antycellulitowy Swedish Spa i dzisiaj dostałam odpowiedź. Ostatecznie dostałam korektę do tamtej faktury - 5 PP i nową fakturę + 6 PP Niestety, system jest głupi i w chwili obecnej mam dwie niezapłacone faktury i nie mogę złożyć zamówienia Na szczęście nie muszę wysyłać zamówienia dzisiaj, ale nie pomyślałam o tym, że tak mogą zrobić...
Stary 2011-09-27, 18:03   #1102
patrznamnie
Raczkowanie

Cytat:
to rób jedno zamówienie zresztą, sama wiesz czy sobie poradzisz czy nie, jak masz do tego dopłacać to jest faktycznie bezsensu, ja 2 katalogi dopiero jestem z Ori i zamówienia miałam po 200PP ale ten katalog tylko na 36PP więc widać raz tak raz siak.

tak btw, już sie nie mogę doczekać świątecznych katalogów hihiihihihihiihihiihi
Stary 2011-09-27, 18:33   #1103
Asgoja
Rozeznanie

GG do Asgoja

Już jest

Katalog 15/2011 Oriflame PDF przeszukiwalny
http://wyslijto.pl/plik/imwo4hpjlh
Asgoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 18:39   #1104
Anawa89
Raczkowanie

Przeglądam cennik 15 i dopiero teraz zauważyłam że podnieśli wartość 1 pp np teraz za 29,90 jest 10 pp a od K15 tylko 8
Anawa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 19:18   #1105
olamazda
Raczkowanie

no katalog 15 zapowiada sie ciekawie.Mam nadzieje ,ze perfum pachnie pięknie a nowe podkłady beda tak samo dobre jak Mineralny GG
Stary 2011-09-27, 19:30   #1106
tabeh
Rozeznanie

GG do tabeh

Cytat:
Napisane przez Anawa89 Pokaż wiadomość
Przeglądam cennik 15 i dopiero teraz zauważyłam że podnieśli wartość 1 pp np teraz za 29,90 jest 10 pp a od K15 tylko 8
no własnie obawiałam sie ze te progi 80 - 100 -150 pkt od katalogu 15 to fikcja
czyli na PL musze teraz zamowic wiecej niz kiedys, na starych zasadach
Stary 2011-09-27, 19:34   #1107
Ania1367
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olamazda Pokaż wiadomość
no katalog 15 zapowiada sie ciekawie.Mam nadzieje ,ze perfum pachnie pięknie a nowe podkłady beda tak samo dobre jak Mineralny GG

Ze strony zapachowej nawet względny ale z próbki porażka jak dla mnie

Ania1367 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 19:41   #1108
aneczka2238
Zakorzenienie

Dlaczego mam punktów osobistych 150, a grupowych 129 jak to możliwe wogóle???

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 19:47   #1109
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez olamazda Pokaż wiadomość
Woda toaletowa Marcel jak dla mnie porażka ;/ Chociaż wśród moich kliente znajdą się takie którym się będą podobały.
Ale za to podkład jak dla mnie fajny, dziś rano użyłam go z próbki bo akurat mój odcień dostałam próbek Napewno go zamówię

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:08   #1110
joasia_08
Rozeznanie

Dziewczyny, powiedzcie mi co zrobić. Moja sponsorka mówi mi od jakiegoś czasu o wyjeździe na seminarium. I mówi mi, że jeśli mam 6% to nawet nie chce myśleć o tym żebym nie jechała. W sumie termin mi odpowiada, bo to któraś sobota jest, ale szczerze mówiąc chodzi mi o cenę... 50zł za jeden dzień, to dla mnie zdecydowanie za dużo... A do tego doliczyłby się jeszcze koszt dojazdu, czyli około 10-15zł. Razem 60 -65zł.... Uważam, że to jest zbyt duży koszt jak na moje dosyć skromne zarobki... Ostatnio tyle rzeczy wzięłam dla siebie, że nic z tego interesu nie miałam. Nawet nie mam tych 50zł Mama mi na pewno nie da, bo powie, że chyba głupia jestem, a tak naprawdę też uważam, że głupotą jest wydawanie pieniędzy na jakiś wyjazd, wolałabym je odłożyć na naukę i materiały do szkoły. Nie wiem jaką wymówkę wymyślić, żeby tam nie jechać, bo mi sponsorka powie, że będę mogła to zapłacić w ratach albo jakoś inaczej.
Powiedzcie mi,czy byłyście kiedyś na takim seminarium?? Warto wydać tyle pieniędzy?? W cenie niby wliczony jest obiad / obiadokoloacja i jakieś materiały. Ja obiad mam za 15zł, więc za co to 35 zł?? Za teczkę i clipboard?? Ja dziękuję...
Nawet nie mam jak sprawdzić, czy koszt tego seminarium to 50zł, bo na str nic nie widzę. A nie chce, żeby ktoś w taki sposób na mnie zarabiał, bo same wiecie jak ciężko jest zarobić 50zł...

Edytowane przez joasia_08
Czas edycji: 2011-09-27 o 20:09
joasia_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości