Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1426 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 20:04   #42751
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Kupuj kupuj, sama chętnie bym ją wzięła, ale na razie nie kupuję nic w ZSK

Jeśli na tym zdjęciu nie są wyprostowane (choć wyglądają, jakby były) to raczej są proste

Nie są prostowane

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:08   #42752
paulownia
Zakorzenienie

Wczoraj mylam sie odzywka, metoda kubeczkowa, i musze powiedziec, ze jestem pozytywnie zaskoczona przymierzalam sie do tego po kilka razy w przeszlosci, i zawsze rezygnowalam, wracalam do OMO, bo skalp swedzial, a wlosy sie szybko przetluszczaly. Tymczasem teraz, zupelnie inna bajka. Wlosy czyste, skalp w porzadku, zadnych klopotow. Klucz tkwil w dokladnym i obfitym splukaniu wlosow teraz na pewno bede kontynuowac. Zel lniany jest bardzo w porzadku, ale tak calkiem puchu nie zlikwidowal, chyba ze nalozylam go za malo.
OK, jutro na noc olej migdalowy, w srode rano mycie i maska. I ciecie, trzymajcie kciuki.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:23   #42753
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ojala Pokaż wiadomość
Już po myciu Zrezygnowałam z isany z babassu, ale przyczyna podrażnień nadal nie wyeliminowana, może to nivea fc? W każdym razie, będę szukać dalej.

Postanowiłam też pokazać Wam moje włosy, po dzisiejszym myciu, bez stylizacji. Jest mały bałagan na głowie, bo jeszcze włosów nie tykałam - dosychają. Niestety, jest już i puch
łoooł będzie super!
Stary 2011-09-26, 20:29   #42754
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Mogę prosić o pomoc,czy moje włosy nadają się na jakieś fale czy są proste bo już sama nie wiem
Na dole chyba się coś podwija.
Widziałam Twoje zdjęcie na innym wątku. Prawda?

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:29   #42755
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Już pokazuję Tylko że ja dziś prostowłosa, bo mnie naszło na szczotkowanie, ale to tylko chwilowe! Nigdy po ułożeniu na szczotkę nie miałam tak gładziutko , zawsze mi sterczały takie małe kłaczki dookoła.
cudny kolor
Stary 2011-09-26, 20:34   #42756
*Basia*
Mod-Śnieżynka

marta1986222,
w wątku "pochwalmy się..." pisałaś, że zeszłaś z cieniowania. A masz jakieś zdjęcie pocieniowanych? Może wtedy miałaś fale i zawijaski?

Stary 2011-09-26, 20:36   #42757
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LashStylist Pokaż wiadomość
Cześć, można dołączyć? Już kiedyś tu pisałam (ze 2-3posty haha)ze starego konta, ale wróciłam znowu do prostowania i znowu się opamiętałam i wracam, jako syn marnotrawny. Zabieram się za pielęgnacje, kupa pracy przede mną.
A w załącznikach zdjęcia mojego siańska

a gdzie to sianko? ja widzę dość gładkie piękne loki! tylko tak dalej
Cytat:
Napisane przez inwencja Pokaż wiadomość
Cześć
Zgłasza się kolejna posiadaczka loków , można dołączyć ? :P
Muszę powiedzieć , że z chęcią czytam wasze porady i z chęcią się do nich zastosuje

proszę pokazać włoski!
Cytat:
Zdaję relację po fioletowy żelu artiste - zdziwiłam się, że dość ładnie podkreślił skręt, może nie aż tak, jak męska isana, ale i tak bardzo dobrze, będę używać zamiennie z isaną i bielendą grafitti I bardzo lubię orzech włoski do olejowania
ale skręcone
Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
o nie, zdecydowanie kot . no, może z tym zdecydowanie to przegięłam, ale podobno dzięki temu będzie dłużej żył
hehehe, no ale imię żeńskie i do tego kastrat...całkiem go męskości pozbawiłaś, ale pewnie jak to kot ma to gdzieś

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Są po całym dniu więc trochę smętne, ale ładnych parę godzin były naprawdę super.

Mam ten puder dodający objętości z Got2be. Chyba będę go używać przy głowie. Wtedy będę miała i objętość i miękkie włosy.
widać, że są bardziej przygładzone, miękkie, obciążone nieco (jeju ale dłuuugie :slina) podoba mi się ale Twój nieład na głowie też bardzo lubię
Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość
Udało mi się nie uczesać włosów!
musisz być twarda!

jeszcze strona mi została, ale piszecie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:44   #42758
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
marta1986222,
w wątku "pochwalmy się..." pisałaś, że zeszłaś z cieniowania. A masz jakieś zdjęcie pocieniowanych? Może wtedy miałaś fale i zawijaski?

Jeszcze mam takie zdjęcia:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 lipiec.jpg (85,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 sierpień.jpg (84,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 wrzesień.jpg (82,9 KB, 42 załadowań)

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:59   #42759
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam, że przestały wypadać. W dalszym ciągu stosuję kurację seboradinową (niger), potem będzie seboradin (wersja do suchych, skoro kupiłam, zużyję) na zmianę z jantarem, dodatkowo stosuję żel aloesowy na skalp.
oby tak dalej!
Cytat:
little - pięknie, i ta długość, uwielbiam to

Basiu - Czasem mnie denerwuje, że są takie miękkie i delikatne, jak włosy dziecka, są momenty, że wolałabym je wymienić na takie bardziej mięsiste i gęste, ale to tylko momenty, muszę je kochać takie, jakie są
heh ja też tak mam, czasem bym wolała sztywniaki, żeby ich było duuuużo i były bardziej zdefiniowane
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Dwa następne: Szampon Wieczorny Pierwiosnek Johna Mastera i odżywka Cytrus i gorzka pomarańcza tego samego producenta ;d
Jeszcze nie są w swojej najlepszej kondycji, ale widzę duuuuużą różnicę ;d
ostatnie zdjęcie ale cudowne!
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Przejechałam wczoraj całe miasto, żeby w Tesco zakupić w końcu maski Bingo. I guzik, po maskach zostały tylko etykiety z ceną wróciłam z niczym.
a ja dzisiaj kupiłam i pani miała tyyyyle bingosiów po 10 złociszy
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Mam czerwony beret, yeah!
poka poka! na włosach najlepiej
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
I ciecie, trzymajcie kciuki.
, za mnie też proszę
ale nie wiem kiedy idziemy...

mam straszną ochotę pomalować włosy niechby to!
nie wiem czy wytrzymam
w rossie jeszcze promocja na castingi i musy z loreala

no właśnie, kupiłam sobie bingo ze spiruliną i keratyną, dziękuję Mgiełce za namiar, jesteś kochana
pani w sklepie miła, będę tam wracać
jutro będę próbować

(wczoraj i dzisiaj włoski bidne, rozprostowane---nie wiem co zawiniło , może kokos na noc, może joaśka balsam z mlekiem i miodem) ale ogólnie niefajnie

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Marta ja już pisałam, że włoski ewidentnie chcą się zakręcić
po tych zdjęciach widać
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-26, 21:04   #42760
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Kupuj kupuj, sama chętnie bym ją wzięła, ale na razie nie kupuję nic w ZSK
Myszko, nie chce kusić, ale od przyszłego poniedziałku wracam do Krakowa, więc...

Beret dla Maliniarki Wolę, jak włosy mi spod niego wychodzą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110926.jpg (43,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110926_11.jpg (45,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110926_12.jpg (50,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110926_13.jpg (40,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110926_14.jpg (40,2 KB, 8 załadowań)
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:06   #42761
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Zgadzam się z Malinką. Włoski nie chcą być proste.

Stary 2011-09-26, 21:11   #42762
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Dziewczyny używała któraś tego żelu KLIK ?
Nie słyszałam o tym żelu, ale wygląda ciekawie. Jest gdzieś skład żeby dziewczyny zanalizowały?

Cytat:
Wczoraj mylam sie odzywka, metoda kubeczkowa, i musze powiedziec, ze jestem pozytywnie zaskoczona przymierzalam sie do tego po kilka razy w przeszlosci, i zawsze rezygnowalam, wracalam do OMO, bo skalp swedzial, a wlosy sie szybko przetluszczaly. Tymczasem teraz, zupelnie inna bajka. Wlosy czyste, skalp w porzadku, zadnych klopotow. Klucz tkwil w dokladnym i obfitym splukaniu wlosow teraz na pewno bede kontynuowac. Zel lniany jest bardzo w porzadku, ale tak calkiem puchu nie zlikwidowal, chyba ze nalozylam go za malo.
OK, jutro na noc olej migdalowy, w srode rano mycie i maska. I ciecie, trzymajcie kciuki.
Fajnie że znalazłaś swoją metodę na mycie.
A kciuki są

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
widać, że są bardziej przygładzone, miękkie, obciążone nieco (jeju ale dłuuugie :slina) podoba mi się ale Twój nieład na głowie też bardzo lubię
Dziękuję, są dziś takie mięciutkie (wbrew pozorom ) i puch jest o wiele mniejszy więc będę kombinować. Nie chcę już nieładu

Cytat:
nie wiem czy wytrzymam

no właśnie, kupiłam sobie bingo ze spiruliną i keratyną, dziękuję Mgiełce za namiar, jesteś kochana
jutro będę próbować
Nie farbuj! Bądź twarda nie mientka. Masz bardzo ładne włoski, a nie niszczone farbą będą jeszcze piękniejsze. A Sylwestrowy co na pomysł farbowania?

Marta no na tych jakby jakieś fale się mogły wykluć

Kascysko fajny berecior ja lubię mieć włosy wewnątrz czapy, tylko grzywę wystawiam

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2011-09-26 o 21:14
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:23   #42763
AjriszMarta
Zakorzenienie

Coś się psuje u Was? Czy tylko u mnie?
Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
kurcze, byłam dziś w naurze i zamiast żelu kupiłam krem do stylizacji nie mam pojęcia czemu to zrobiłam. Pewnie się nie nadaje?
Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy któryś żel ARTISTE jest zgodny z CG? Jaki kolor?? Bo już sama nie wiem, który kupić
Oba opisane w analizach.
Oba obiektywnie niezłe Nusia daj znać jak ten krem się sprawdzi przy mgle, deszczu, powininien ochronić przed puszem
Cytat:
Ajrisz, przy okazji wzięłam także tę białą glinkę... i tu pytanie offtopowe do Ciebie:
masz może jakiś pomysł na maseczkę do twarzy z tej glinki (na stronie było napisane, że bardzo dobrze wpływa na wrażliwą i naczynkową cerę, jak już zamówiłam to może spróbuję jej użyć i do tego), a Ty masz chyba podobną cerę do mojej, a w każdym razie na pewno wrażliwą i miałaś już glinkę, może wiesz co z nią zrobić poza nakładaniem na skórę głowy. z czym mieszać? a może po prostu nakładać na twarz samą lub rozrobioną z wodą?
Używałam i na twarz, rozrobione z wodą i olejem (to był migdał ale każdy normalnie pasujący się nada). Efekt był bardzo milusi, aksamitna skóra, zero napięcia. Można chyba też z samą wodą ale może chcieć podsuszać
Cytat:
Włosy dziś zostały przewiane, zmolestowane przymierzeniem jakiś 20 czapek, i są nawet. Takie nie rozwalone Zasługa olejów?Mam czerwony beret, yeah!

Świetny beret
Cytat:
Mogę prosić o pomoc,czy moje włosy nadają się na jakieś fale czy są proste bo już sama nie wiem
Cytat:
Spróbuj przy następnej okazji nie czesać po myciu.
Napisz coś więcej o twoich włosach, spróbujemy coś zaradzić na puszenie. Tymczasem zapraszam do lektury FAQ i Pigułki, bez tego ani rusz

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:26   #42764
pati_bc
Rozeznanie

Ag Rafka piękne włoski Na tych pierwszych zdjęciach rzeczywiście wyglądają trochę inaczej niż zwykle ale nadal ładnie. Jednak na kolejnych są piękne

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Czytałam i już się do polecanych tam metod zastosowałam.
Cóż, z żelem mam strączki, bez żelu zrobił mi się puszak. Joaśka b/s w małej ilości też robi mi strączki. No cóż, poeksperymentuję jeszcze, o ile starczy mi cierpliwości, bo tyle się ostatnio spinam, a nadal mam kosmarne pióra
Masz bardzo delikatne i łatwe do obciążenia włoski. Aż nie wiem co Ci poradzić. Ja nie używam żelu bo na drugi dzień mam strączki a nie lubię myć włosów codziennie. Płukanie niestety się u mnie nie sprawdziło. Krem do stylizacji nivea FC niestety po czasie obciąża mi włosy wiec też odpada. Dlatego po odżywce bs nie nakładam już nic

mysia m bardzo ładny kolorek

Cytat:
Napisane przez PannaJoanka Pokaż wiadomość
A tak offtopowo - byłam przedwczoraj na imprezie i spotkałam kolegę, który zadał mi bardzo dziwne pytanie: czy jako kręconowłosa czuję się "lepsza" od kobiet z prostymi włosami? Powiedział, że zauważył taką tendencję u kręconowłosych, ale dodał, że myśli, że to słuszne, bo dziewczyny o kręconych włosach są większymi indywidualistkami, traktują je jako skarb, są mocniejszymi osobowościami i są z reguły piękniejsze od prostowłosych w sumie zabawny punkt widzenia.
Witamy
Bardzo ciekawy sposób myślenia

Cytat:
Zdaję relację po fioletowy żelu artiste - zdziwiłam się, że dość ładnie podkreślił skręt, może nie aż tak, jak męska isana, ale i tak bardzo dobrze, będę używać zamiennie z isaną i bielendą grafitti I bardzo lubię orzech włoski do olejowania
Jak zwykle pięknie nie mogę się napatrzeć

Cytat:
Są po całym dniu więc trochę smętne, ale ładnych parę godzin były naprawdę super.
Ogólnie są bardziej obciążone ale w dotyku super mięciutkie i przyjemne.
Teraz na zdjęciu widzę że niewystarczająco pougniatałam wieczorem i płaski pas startowy z tyłu został Włosy myte wieczorem, zdjęcia sprzed chwili.

Mam ten puder dodający objętości z Got2be. Chyba będę go używać przy głowie. Wtedy będę miała i objętość i miękkie włosy.
Jakie dłuuuuugie

Cytat:
To ja się pochwalę wczorajszą pielęgnacją, która przeszła moje oczekiwania ;d

Pierwsze zdjęcie : mycie Kallosem mlecznym, na to odżywka Isana z babassu ze spłukiwaniem i na koniec Pantene loki i fale.

Dwa następne: Szampon Wieczorny Pierwiosnek Johna Mastera i odżywka Cytrus i gorzka pomarańcza tego samego producenta ;d
Jeszcze nie są w swojej najlepszej kondycji, ale widzę duuuuużą różnicę ;d
Ależ masz drobniutkie loczki śliczne

*Basia* cudownie, że przestały

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Leżę chora :/ Niedobrze. Jutro do pracy a w piątek wyjeżdżam i przydałaby się forma :/
Wracaj bidulko do zdrowia

Kascysko ekstra beret

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-26 o 21:28
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:27   #42765
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LashStylist Pokaż wiadomość
A w załącznikach zdjęcia mojego siańska
kochana tu wcale nie ma siana... Nie wiem czy to zdjęcie tak przekłamuje ale tu włosy wyglądają bardzo fajnie. Pielęgnuj bo śliczne loczki masz!

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
W ogóle mam problem z nakładaniem produktów po umyciu włosów( nawet na ociekające), bo przy nakładaniu produktów oddziela się mnóstwo pojedynczych włosów i potem robi się puch.
u mnie dzieje się to samo, zebym nie wiem jak delikatnie nakładała, ale musze trochę poharmonijkować bo inaczej nie skręcą się... i wtedy oddzielają sie takie pojedyncze włoski...

Cytat:
Pisałam, że przestały wypadać. W dalszym ciągu stosuję kurację seboradinową (niger), potem będzie seboradin (wersja do suchych, skoro kupiłam, zużyję) na zmianę z jantarem, dodatkowo stosuję żel aloesowy na skalp.
o super ja musze soe coś sprawic chyba zacnę od jantara bo widziała stacjonarnie. Tylko wy używacie takiej mgiełki w atomizerze? czy odżywki w normalnej buteleczce? Może link dostanę, zebym nie kupiła tego co nie trzeba...

Cytat:
To ja się pochwalę wczorajszą pielęgnacją, która przeszła moje oczekiwania ;d
na ostatnim zdjęciu loki sa nieziemskie, marzenie normalnie.
A środkowe zdjecie to z kiedy... jakieś stare, bo kolor sie nie zgadza?

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Leżę chora :/ Niedobrze. Jutro do pracy a w piątek wyjeżdżam i przydałaby się forma :/
ojoj kuruj sie tam!

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
kurcze, byłam dziś w naurze i zamiast żelu kupiłam krem do stylizacji nie mam pojęcia czemu to zrobiłam. Pewnie się nie nadaje?
ojjj nie wiem, widziałam to w naturze tez. Na analizowanym nie ma?

Cytat:
takie włosy masz po jakich działaniach? Co dokłądnie zrobiłas? Bo jeżeli takie wyschły naturalnie (a na to nie wygląda) to masz proste.

Cytat:
oooo widzis zi tutaj widać ewidentnie, ze one się chcą pofalowac

Cytat:

no problem Babka nakręcona jest ona mi zrobiła 30 minutową prezentację wszystkich Bingo'wych produktów. Mam chęc na kilka niewłosowych

Szkoda ze coś nie poszło... moze to ta joaska bo mi ona cos chyba nie służy za bardzo... tak coś pamiętam, nie bez powodu jej nie uzywam..

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-09-26 o 21:33
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:31   #42766
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
ale ze mnie ślepak!
a co sie stało, że nagle odechciało Ci sie blondu, tyle o niego walczyłas..
dziękuje za info!!! pierwsza podstawowa sprawa, to ja musze miec pewnosc, a nie mam. Tzn ja brazu na pewno nie chce, najwyzej ciemny blond. Tak jak mam naturalki. ALe boje sie, ze bede nijaka w tym kolorze, że sie zleję w płaską kartke- szare oczy, szare brwi, szara głowa.. rozumiesz.
dlatego najpierw zrobię odcien z perfect mousse 800 sredni blond ktory wychdozi jak ciemny naturalny blond i który juz robiłam- dodaje zdjecie z zeszłego roku. Falki po reanimacji schaumą na drugi dzien.
Bardzo dobrze Ci wyszło to przyciemnienie i gratuluje decyzji Ja musze zostac w chłodnej/neutralnej palecie bo przy bardzo ciepłych kolorach trace na urodzie, choc ciepłe podobaja mi sie bardziej

dlatego ja chyba znów wróce do pianki, bo nie umiem jeszcze opanować zelu..
no pewność trzeba mieć ja chciałabym wrócić do naturalek - a moje naturalki mają właśnie ciepły odcień na poziomie 6 (dość dobrze to widać we włosowym albumie na focie w kapturze khaki), tylko przy twarzy mam popielate 7 i brwi też 7
także liczę na to, że ten brąz wymyje się jakoś sensownie i może nie będzie dużego kontrastu z naturalkami
a w blondzie mnie zmęczyło ciągłe szukanie idealnego odcienia - po Palette c10 wyglądałam naprawdę super, ale zauważyłam jak bardzo niszczycielska była w porównaniu z innymi... a nie chciałam mieć "blondu dla blondu", miało być albo zarąbiście, albo z powrotem brąz, w którym mi dobrze (aż jestem zdziwiona - bo tyle komplementów co od przyciemnienia i to od wszystkich: rodziny, przyjaciół, ludzi w pracy - to chyba nigdy nie zebrałam co ostatnio )

a do żelu Cię niecnie namawiam
ja się też na początku bałam, a teraz się w ogóle nie certolę, mój ostatni zestaw minimum, z którego jestem tak zadowolona, że boję się cokolwiek testować to: mycie maską Kallos Serical Latte, rozczesanie szerokim grzebieniem, spłukanie, odciśnięcie/wygniecenie rękami, d/s Alterra morela, spłukanie, odciśnięcie/wygniecenie rękami, balsam Joanna mleko i miód (hojnie wgnieciony, żeby pokrył całe włosy, za wyjątkiem jakichś 3-5 cm od skóry), wygniecenie w koszulkę, plunking w koszulkę na 10 min., potem duuużo Isany czarno-pomarańczowej i wygniecenie rękami, potem od razu suszenie dyfuzorem do prawie suchych i podpięcie na czubku głowy dwoma żabkami, żeby uniknąć przyklapu na czubku (w codzienniku niedawno dałam fotę tego upięcia ku pamięci), zwykle całą operację kończę ok. 1 h przed snem, więc włosy jeszcze dosychają (i są wtedy takie twarde strąki, które można by "łamać" w dłoni), potem idę spać z podniesionymi z tyłu do góry tak jakbym chciała przerzucić przez poduszkę (tyle że jeszcze nie ma czego ), rano tylko odgniatam solidnie te strąki przez koszulkę, rozmasowuję miejsca przy skórze głowy i wgniatam w końce i trochę w długości odrobinę odżywki Garnier karite roztartej w dłoniach, żeby ujarzmić końcówki i tyle
(od kiedy dostosowałam do siebie metodę Rybiorki w wersji jak wyżej, reanimacja poranna jest banalna, bo w kolejne dni nie wygniatam "chrupków" tylko rozcieram wtedy już na mokrych dłoniach Garnier karite, wygniatam, trochę żelu Artiste niebieskiego i koniec - reanimacja nie trwa dłużej niż 5 min. )

długawy post, ale masz włoski podobne do mnie i myślę, że możesz z nich jeszcze wycisnąć przy pomocy żelu coś co Cię zaskoczy a może coś akurat Tobie podpasuje z powyższej metodologii
a nadmierny push-up też mnie wkurzał, dopóki nie opanowałam duetu dużo żelu+dyfuzor, jak było mało żelu+dyfuzor to objętość mi osobiście przeszkadzała
Stary 2011-09-26, 21:37   #42767
Piechniak
Rozeznanie

Przypomniałam sobie, że w którymś poście Eloe pisał, że jej jedwab nie służy... Czym się to niesłużenie objawia? może na przykład prostuje włosy? bo zastanawiam się co mi dzisiaj wyprostowało...
Amber to nie jest damskie imię, to że noszą je panny w jakichś serialach amerykańskich jakichś "modach..." czy "dynastiach" to nic nie znaczy, Amber to Bursztyn i jest rodzaju męskiego zarówno po łacinie, jak i po polsku, jak i w starej słowiańszczyżnie (zresztą w rodowodzie ma Jantar właśnie, bo wszyscy z jego miotu musili mieć oficjalnie imię na "j", tylko ja go tak przechrzciłam bo mi ładniej brzmiało). imię ma od koloru oczu . ale wiele osób tak się łapie...no trudno. ja i tak z Ambra zroniłam Ambusia a z Abusia Busia/Buśka/Bunia . tak czy siak najlepiej reaguje na gwizd . co do kastracji to jeszcze wtedy nie była moja decyzja...byłam niepełnoletnia jak go dostałam.
co do pantene...to wiem, że sls zmyje, ale u mnie to wygląda tak: mycie sls z odżywkami (i tu by poszedł ten pantene) - mycie samą wodą plus odżywki (tu znoeu pantene) - olejowanie plus mycie sls. przy tym środkowym myciu myję samą wodą, co silikonów nie zmyje, a nakładam odżywki no i nie wiem czy mają one sznsę zadziałać... to samo olejowanie skoro będę miała na włosach warstwę (już podwójną) tego pantene... a może przesadzam? może po dwóch aplikacjach nie ma szans , żeby silikony oblepiły włos do tego stopnia, żeby odżywk/olej a nie mogły zadziałać?
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:43   #42768
ojala
Raczkowanie

Cytat:
Wczoraj mylam sie odzywka, metoda kubeczkowa, i musze powiedziec, ze jestem pozytywnie zaskoczona przymierzalam sie do tego po kilka razy w przeszlosci, i zawsze rezygnowalam, wracalam do OMO, bo skalp swedzial, a wlosy sie szybko przetluszczaly. Tymczasem teraz, zupelnie inna bajka. Wlosy czyste, skalp w porzadku, zadnych klopotow. Klucz tkwil w dokladnym i obfitym splukaniu wlosow
dokładnie i obficie płukać włosy po myciu odżywką! - zapamiętane Dziś weszłam na sekundkę do Natury i oczywiście wyszłam z Hegronem więc skoro już go mam to myślę, że przygodę z myciem odżywką czas zacząć. Zobaczymy co na to moje kłaczki...

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
łoooł będzie super!
mam taką nadzieję!

Cytat:
nie wiem czy wytrzymam
o nie, o nie, o nie! Mnie też ciągle kusi, zwłaszcza po tym jak zobaczyłam ten średni blond mysi m. Ale nie, nie mogę tego zrobić moim i tak już biednym (niedawno rozjaśnianym ) włosom, nie mogęęęę...
ojala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:51   #42769
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
n
co do pantene...to wiem, że sls zmyje, ale u mnie to wygląda tak: mycie sls z odżywkami (i tu by poszedł ten pantene) - mycie samą wodą plus odżywki (tu znoeu pantene) - olejowanie plus mycie sls. przy tym środkowym myciu myję samą wodą, co silikonów nie zmyje, a nakładam odżywki no i nie wiem czy mają one sznsę zadziałać... to samo olejowanie skoro będę miała na włosach warstwę (już podwójną) tego pantene... a może przesadzam? może po dwóch aplikacjach nie ma szans , żeby silikony oblepiły włos do tego stopnia, żeby odżywk/olej a nie mogły zadziałać?
Silikon nie nadbuduje się z dnia na dzień. Trzeba obserwować włosy.
Odpowiem Ci tak: ostatnio używam silikonów, a i tak myję włosy odżywką i nie zauważyłam nadbudowania i przyklapu.
No i olejuję włosy nawet, jeśli użyłam wcześniej odżywki z silikonem.
Raz w tygodniu zmywam szamponem BD, a raz na kilka tygodni z sls.
Poza tym emolienty i proteiny też trzeba zmywać co jakiś czas szamponem, więc pozostaje Ci tylko obserwować swoje włosy i próbować najlepszego zestawu.

Stary 2011-09-26, 22:00   #42770
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Czeeeść, ale się rozpisały...wczoraj hennowałam włoski dwustopniowo. Loki się obraziły [trochę czesania też było...], ale kolor wynagradza mi wszystko. Jutro je przeproszę odżywianiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3423.jpg (187,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3426.jpg (191,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3428.jpg (96,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_34091.jpg (168,3 KB, 25 załadowań)

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 22:04   #42771
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Beret dla Maliniarki Wolę, jak włosy mi spod niego wychodzą
dużo lepiej jak włoski wychodzą, bo tak w środku to jak pani z mięsnego trochę bardzo ładny prosty berecik i do loczków pasuje
Cytat:
Nie farbuj! Bądź twarda nie mientka. Masz bardzo ładne włoski, a nie niszczone farbą będą jeszcze piękniejsze. A Sylwestrowy co na pomysł farbowania?
był zachwycony jak miałam ciemniejsze ale nic nie mówi, bo nie chce się narazić, tylko wzdycha do ciemniejszych
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Szkoda ze coś nie poszło... moze to ta joaska bo mi ona cos chyba nie służy za bardzo... tak coś pamiętam, nie bez powodu jej nie uzywam..
tak, to bardzo możliwe, że to to
Cytat:
Amber to nie jest damskie imię, to że noszą je panny w jakichś serialach amerykańskich jakichś "modach..." czy "dynastiach" to nic nie znaczy
no w krajach anglojęzycznych, tak mi się skojarzyło wiem co to znaczy, ale nie słyszałam, żeby faceta nazywali Amber, tak samo jak Heather (które to imię oznacza wrzos)
Jamber fajnie tak

Cytat:
Napisane przez ojala Pokaż wiadomość
o nie, o nie, o nie! Mnie też ciągle kusi, zwłaszcza po tym jak zobaczyłam ten średni blond mysi m. Ale nie, nie mogę tego zrobić moim i tak już biednym (niedawno rozjaśnianym ) włosom, nie mogęęęę...
ja mogę w sumie ale nie wiem, nei podoba mi się to co mam, może trwale zafarbować najbliżej własnego koloru u fryzjera i dopiero zostawić? ale nie wiadomo jak to się będzie spłukiwać, ani jak wyjdzie

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Czeeeść, ale się rozpisały...wczoraj hennowałam włoski dwustopniowo. Loki się obraziły [trochę czesania też było...], ale kolor wynagradza mi wszystko. Jutro je przeproszę odżywianiem
piękny kolor i połysk a loki mam nadzieję, że wrócą
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-26, 22:05   #42772
MgielkaM
Zakorzenienie

Wpisałam się do codziennika tu

i pytanie do Eloe jak uzywasz tego żelu aloesowego z Krauterhof??
Pomijając ze na skalp łagodząc podrażnienia. Bo ja zrozumiała gdzies (moze opacznie) ze uzywasz go normalnie na całe włosy jak zelu (tak tez ja zrobiłam dzisiaj).
No i ta dziwna suchość mnie trochę męczy, teraz dotykam włosów i niby nie są jakieś przesuszone... Tobie tez sie tak go dziwnie ogdniata, całkiem inaczej niż lniany czy inne żele?
Moze tylko takie mam wrażenie bo dawno żadnego zelu poza lnianym nie używałam solo... Albo teraz bardziej zwróciłąm uwagę bo użyłam coś nowego i chciałam zarejestrować dobrze odczucia

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-09-26 o 22:13
Stary 2011-09-26, 22:06   #42773
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
piękny kolor i połysk a loki mam nadzieję, że wrócą
Połysk od lampy, wiadomo loczki wrócą na pewno

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 22:13   #42774
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
łuuuhu faktycznie trochę sie obraziły ale myslę, ze im przejdzie
A ta marchewka przy skalpie to niczego sobie

Śliczny kolorek

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-09-26, 22:16   #42775
Maliniarka
Zakorzenienie

Demcia a tam od lampy, jakby nie były gładziutkie to i lampa by nie pomogła

Mgiełko masz coraz bardziej mięsiste włoski
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-26, 22:21   #42776
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
kolor przepiękny.

Cytat:
Wpisałam się do codziennika tu
Mgiełko, fantastyczny efekt.

Siedzę w papierach, a co chwilę zaglądam na forum. Jak zwykle.

Upuściłam sobie dziś w klasie krzesełko na stopę, boli niemiłosiernie. Dwa tygodnie temu moje klasowe dziecię kopnęło mnie w goleń, do tej pory mam guza (dziecię kochane, ale nie pozwoliłam mu kopnąć innego dziecięcia, więc na mnie się wyżyło).

Stary 2011-09-26, 22:35   #42777
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Mgiełko masz coraz bardziej mięsiste włoski
Cytat:
Mgiełko, fantastyczny efekt.
Dzięki dziewczyny. No ładnie wyszło, zadowolona byłam, ale one i tak do zdjęc wyglądają jeszcze lepiej niż w realu. Zawsze są takie mięsiste jak popatrzę na zdjęcia a wiem, ze w dotyku takie wcale nie są. No fotogeniczne sa i tyle

Ciekawe czym je jutro zreanimuję bo już teraz wyglądają niebo gorzej a rano to aż się boję..

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-09-26, 22:43   #42778
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Siedzę w papierach, a co chwilę zaglądam na forum. Jak zwykle.

Upuściłam sobie dziś w klasie krzesełko na stopę, boli niemiłosiernie. Dwa tygodnie temu moje klasowe dziecię kopnęło mnie w goleń, do tej pory mam guza (dziecię kochane, ale nie pozwoliłam mu kopnąć innego dziecięcia, więc na mnie się wyżyło).
Ty to musisz mieć zdrowie do tej pracy
Cytat:
Dzięki dziewczyny. No ładnie wyszło, zadowolona byłam, ale one i tak do zdjęc wyglądają jeszcze lepiej niż w realu. Zawsze są takie mięsiste jak popatrzę na zdjęcia a wiem, ze w dotyku takie wcale nie są. No fotogeniczne sa i tyle
moje czasem wyglądają na zdjęciach lepiej, a czasem gorzej, zwyklle wydaje się, że jest ich więcej, a na żywo ich tak malutko, cienizny moje
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-09-26, 22:47   #42779
anoska
Zakorzenienie

marta1986222
wiesz teoretycznie nikt nie broni Ci pielęgnować włosów zgodnie z cg, a nuż coś z tego wyjdzie
Stary 2011-09-26, 22:55   #42780
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
no w krajach anglojęzycznych, tak mi się skojarzyło wiem co to znaczy, ale nie słyszałam, żeby faceta nazywali Amber, tak samo jak Heather (które to imię oznacza wrzos)
Jamber fajnie tak
niby tak. ale nazywając go nie miałam pojęcia, że istnieje takie telenowelowe imię . a Bursztynek byłoby za długo wołać . no i Amber brzmiało mi tak magicznie . nie obraził się, więc chyba mu pasuje
Basiu, dzięki za rady, wypróbuję
moje włosięta coraz gorzej no... coraz jakby prostsze a fruwa koło nich puch...i jakby przesuszone z wyglądu, taka słoma w straczkach, za to w dotyku normalne... co to jest? chyba nie przeciążenie, bo góra jest normalna...poza tym że prosta jedyna nowa rzecz, jaką stosowałam to Jedwab w płynie Isany, to on mógł tak zrobić? czy może nie dopłukałam odżywki? a może miałam go za długo na głowie (pół godziny, bo się zagapiłam a na opakowaniu jest napisane, żeby trzymać 5 minut)? i co z tym teraz zrobić?
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości