|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Właśnie wróciłam od gina - troche sie nasiedziałam
ale ogólnie jestem zadowolona. Pomijając to, że schudłam 2,5 kg przez miesiąc, to dzidzia mieści się w normie bo ma niecałe 2300 w 33 tygodniu Lekarz powiedział, że da mi skierowanie na dodatkowe badania, ale ogólnie mam się nie martwić tym spadkiem wagi, bo dziecko jest ok. Oprócz tego skierowanie na powtórne badania z toxo , a wymaz na paciorkowca za miesiąc. Tabletki no - spe i izoptin mam już odstawić i brać tylko jak będzie brzuch twardniał. Trochę się go wypytałam o te zapalenie płuc i jego przyczyny. Trochę mnie uspokoił. Wogóle jak mu moją listę pytań wyciągnęłam, to tak się rozgadał, że chyba 45 minut u niego siedziałam, gdzie zawsze max 15
|
|
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Gratuluje udanych wizyt!
Ja wiekszosc dnia przesiedzialam na sedesie - az mi nogi dretwialy. Ostatecznie wypilam lyzeczke syropu dla dzieci ( na zatwradzenia) i pochlonelam chyba kilogram jablek. Troche pomoglo. Ale jesli jutro znow bedzie zle to chyba nastapi akt desperacji- czyli czopek glicerynowy. Tż wrocil pozno z pracy i spi juz, mlody jeszcze usiluje przedluzyc dzien, a ja zjem kasze na zgage i chyba powedruje do lozka. Do jutra.
|
#2253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w cerefurze bylo wczoraj ich duzo-ale chyba dlatego że ceny nie powiesili-a ja poszłam sprawdzić a tu szok ![]() DZIEWCZYNKI gratuluje wizyt-ja w przyszłym tygodniu . Mam nadzieje że bedzie oki wszystko-ale ostatnio się tak denerwuje że masakra-bo bo sprzataniu moje tz został wiekszy bałagan niż przed jego sprzataniem ,jak nie miałam miejsca dla maluszka tak nie mam i tak samo z łóżeczkiem. wrrrr.. A ja przecież nie wezne szafy na plecy ,nie przesniose do innego pokoju... faceci (((
|
|
#2254 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
my nadal ogladamy chociaz coraz mniej czasu
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również mam 34tc ale stopnia łożyska nie znam kurcze lekarz powiedział tylko, że wszystko ok, i nic nie wskazuje na to, że ur przed terminem...strasznie konkretny gienek mi się trafił ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Uciekam spać. Dobrej nocki
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby nam sie okazja na quinny nie trafila tez mloda by x landkiem smigala
|
|
#2257 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszyscy smacznie chrapia,tylko ja spac nie moge.Bardzo boli mnie podbrzusze i krzyz,rano wybieram sie do gina :/.Mam nadzieje,ze uda mi sie jeszcze przydusic komara,bo dosc wczesnie jest.Wypilam kubek goracego mleka i czekam,az zadziala
|
|
|
|
#2258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę, mam nadzieje że to tylko przepowiadacze nie martw się a ja dzisiaj kiepsko spałam, pewnie przez to ze się martwiłam tą dojrzałością łożyska idę do kuchni może coś skonsumuje
|
|
|
|
|
#2259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę!---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Dzień dobry Nika smacznego Co tam dobrego skonsumowałaś? Ja myślę nad tostami z szyneczką i żółtym serkiem i cappucino Ale tż poszedł do sklepu po składniki, więc muszę czekać eh
|
|
|
|
|
#2260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
wiecie o ktorej wczoraj zasnelam?? ok 19 ![]() Cytat:
i ze kawalek szyjki jest.Teraz lekarz daje Ci 3tyg a potem pewnie i tak sie przeterminujesz Cytat:
nie wiem co znacza te stopnie lozyska ja ostatnio mialam I stopien. Tzn na polowkowym Cytat:
i okazalo sie ze mam jakies bakterie ktoras z Was go brala? Panikuje bo napisane jest, ze kobiety w ciazy w ostatecznosci moga go brac
|
|||
|
|
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
Princesska
ale będziesz miała super sniadanko smacznegoja z czeluści mojej lodówki zdołałam wyciągnąĆ nieco mleka+płatki fitness + orzechy laskowe+len+słonecznik---> i to wsunęłama tak to telefony od samego rana mam, że jeszcze jestem w trakcie śniadania
|
|
|
|
#2262 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie, ze woz juz w domu ![]() nasz juz sie wietrzy... smierdzial potwornie dlatego chcielismy go solidnie wywietrzyc. I od wczoraj nosidelko tez juz wietrzymy ![]() Cytat:
ciekawe jak to z moim jest. za wizyte.---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja na szczescie nie mam tego problemu. W sumie nigdy nie mialam.
|
||||||
|
|
|
#2263 | |
|
Zadomowienie
|
Witam wtorkowo
![]() Goldika nie tylko Ty tak szybko padlas, tz sie ze mnie smial, ze jeszcze troche to by mnie musial przenosic do sypialni, bo tak twardo spalam truscafka bardzo fajny wózek,no i te kolory ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- rojku super, ze wizyta sie udala ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
tz zaspal do pracy, zawsze mnie zadziwia, jakie mozna miec w takim przypadku ruchy ![]() ![]() za udane wizytyprincessko fajne prezenty ale jak tak piszesz, to sobie uswiadomilam, ze moje dziecko wyprawke to ma, ale zadnych grzechotek ani gryzakow (tylko misia z bebilonu i od babci co byl przy kocyku:/ ) Tincia fajny ten kolorek Olusia
|
|
|
|
#2265 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry...
Jakas niewyspana jestem... Na 11:00 do diabetologa- oj jak mi się nie chce... nie wiem po co tam kursuje co 2tyg.. bo kompletnie nic sie u mnie nie zmienia... ehh...
|
#2266 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie z rana
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa, staram się realnie podchodzić do tego co mówi gin, mam wrażenie że w tej ciąży jeszcze bardziej mnie ostrzega i częściej wspomina że do terminu nie pochodzę. Mówił że to oczywiście ode mnie zależy czy te 3 tyg donoszę, i jak urodzę to maluch już będzie wydolny oddechowo, wagowo też ok więc powinno być dobrze. Ale jak robił usg to w samym dole brzucha, prawie na kości i autentycznie bolało jak mi tę sondę przyciskał, a jak zbadał to myślałam że wyskoczę z fotela, i efekt taki że od wczoraj plamię po tym badaniu tak na buro jakoś, niby delikatnie ale plamię , nie wiem czemu tak pod koniec niedelikatnie badają, wasi też tak???.Ogólnie czuję że maluch jest strasznie nisko, jest mi niewygodnie bo się łobuz rozpycha i napiera na szyjkę, siku co chwileczkę biegam, w nocy 5 razy pewnie. Ale pewnie tak ma być. Gin kazał mi się zastanowić nad wymazem z tego paciorkowca, jestem zdecydowana, tylko nie wiem gdzie i jak to się robi, jeśli wiecie coś na ten temat to mnie oświećcie .Olusia trzymam kciuki za wizytę Elfik nie martw się, lekarz ma wszystko pod kontrolą Truskafko wózek śliczny .Dygotka coś się dawno odzywała, chyba .To kładę się z książką .
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Bahamadia a dostajesz opis usg? Moj ginek tez mowi, ze lozysko ok i tyle, doczytalam stopien na opisie, co dostaje do domu.
---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- elu u mnie wymaz bedzie pobieral ginek na wizycie. Co do badan na fotelu, to nie wiem, czy to zalezy od lekarza, czy ja cos mam, ale od poczatku ciazy mnie to boli, nie wazne jak delikatny lekarz mnie bada, wczesniej tak nie mialam
|
|
|
|
#2268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak sie ruszy, to jest "au mój pęcherz" No, ale co... wygodniej już na pewno nie będzie ew.gorzejNie wiem czemu "kazal sie zastanowic" wymaz powinno sie robić i już... co tu do myślenia??? ![]() Ja bede miala pobierany normalnie na wizycie przez moją ginkę w przyszłym tyg, czyli w 35t.c. Moja bardzo delikatnie bada, tzn jak czasami cos nacisnie, to wiadomo ze czuje, ale nigdy nie krwawiłam po badaniu.... czy cos w tym stylu.
|
|
#2269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja opisywałam moje przeboje, jak to mi pani w okienku powiedziała, że mogę sobie sama ten wymaz pobrać. Na szczęście zadzwoniłam do mojego gina i powiedział, żeby znaleźć miejsce, gdzie pobiera położna albo lekarz.
|
|
|
#2270 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Ty miałaś te leukocyty w osadzie czy w polu widzenia? bo kurcze w polu widzenia mam w normie, wgooglałam i niby pisze, ze w osadzie norma do 25 ale już zgłupiałam ???? Cytat:
![]() a ten wymaz jak gin pobiera to Ty zanosisz do laboratorium czy on się tym zajmuje? |
||
|
|
|
#2271 |
|
Zadomowienie
|
Muffinko może po prostu tak to musi być że my to boleśnie odczuwamy, bo ja jakoś nigdy nie czułam się komfortowo, ale ostatnio to już całkiem boli jak gmera po szyjce i wogle, może ta część naszego organizmu jest w tym czasie strasznie wrażliwa?. Aha, to może gin pobiera ten wymaz. Może ja mam mu dopiero za te 3 tygodnie powiedzieć co i jak, tzn czy chcę ten wymaz, o ile zdążę go zrobić
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
OluSia ja o tej godzinie tez nie spalam ....
moja gin zawsze delikatnie bada, ale jak pojechalam rodzic i tam mnie lekarz badalo to myslalam ze przeproszeniem ze sie pos*am!!!!! z bolu!!!!!!!!!!!
|
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
miałam dziś jechać z moczem na posiew, ale ...znow sie nie uda chyba.... bo siku się nie chce, a głód straszny.... już tak 2gi dzień mam... w nocy o 1 mnie pogoni a z rana duuuuupa... i jak tu badania zrobić ???? Jak siku się nie chce .... Już godzine czekam, ale chyba sobie odpuszczę i zmusze się jutrem ![]() Cytat:
ja go brałam, ale na angine :/ bo jako dziecko b.czsto chorowałam i srednio raz na 2 m-ce byłam na antybiotykach :/ i tylko ten działał .... Gratuluje dziewczyny udanych wizyt !!!! super że dzieciaczki zdrowiutkie Tincia to mam nadzieje ze dzisiejsza wizyta zmieni wszystko na lepsze ![]() Elu nie wiem czy to to samo badanie, ale jak leżałam to dziewczynom robili lekarze tzw "masaż szyjki" na szybki poród i tez potem plamiły dzień.... ale sądze ze Tobie tego nie robili, bo za wczesnie... moze to poprostu następstwo tego badania.... |
|
|
|
|
#2275 |
|
Wtajemniczenie
|
ja_dalia- to może jak o tej 1:00 robisz siusiu, to wypij z kubek wody, to rano też zrobisz... ja to raczej mam w drugą stronę, czasami aż nie chce mi się wstać żeby iść do kibelka, a musze... :/
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mojej przychodni codziennie zabiera probki ktos z laboratorium i na drugi dzien przywozi wyniki, chociaz paciorkowca to pewnie dluzej sie robi. Tylko tak sie zastanawiam, oni zabieraja probki kolo 11:00, a ja mam wizyte na 12:40 ![]() sie dowiem, najwyzej sama zawioze. Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-09-27 o 08:46 |
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Elfie eee nie wiem o ktore leukocyty chodzilo
![]() Dalia moj Tz tez bral Duomox na cos tam... czyzby to byl lek na wszystko? W ogole to boli mnie cos nad spojeniem lonowym. Rwie w sumie moze to nic powaznego bo w sumie to pierwsze bole ciazowe jakie mam. Dopiero za 2tyg mam wizyte u gina wrr.---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
U mnie o 10zabieraja probki do labo, a cytologie jak mi pobierali to o 16 i nic nie musialam sama zawozic ![]() ja jestem zalamana... toxo we krwi, bakterie w sikach... jeszcze paciora mi do szczescia potrzeba |
|
|
|
|
#2278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Kochana ja jestem jeden wielki rozstęp i noc z tym nie zrobie takze taka nasza uroda ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
Ja dzis sie dowiedziałam ż etyle kasy do wygrania i chyba dzis puszcze totka a co może będziemy we dwie ![]() ![]()
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra juz nie panikuje... odwazylam sie duomox wygooglowac i jest teoretycznie jednym z bezpieczniejszych antybiotykow dla ciezarnych
![]() Kiedy jest losowanie Lotto?? Moze i ja wysle... |
|
|
|
#2280 |
|
Wtajemniczenie
|
o tym plamieniu po badaniu ginekologicznym to czytałam, ze jest w normie jeżeli tylko jest takie brunatnawe... jeżeli jest krem żywsza to na IP
z tego co Ela pisze to własnie takie lekkie podrażnienie po badaniu dowcipnym, będące w normie ech idę szukaĆ u siebie moli, tzn i tak musze szafki przejrzeĆ, bo robię miejsce na buteleczki, mleczko itp. to przyokazji rozejrzę się czy u mnie tego cholerstwa nie ma Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-09-27 o 09:08 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

ale ogólnie jestem zadowolona. Pomijając to, że schudłam 2,5 kg przez miesiąc, to dzidzia mieści się w normie bo ma niecałe 2300 w 33 tygodniu
Lekarz powiedział, że da mi skierowanie na dodatkowe badania, ale ogólnie mam się nie martwić tym spadkiem wagi, bo dziecko jest ok. Oprócz tego skierowanie na powtórne badania z toxo , a wymaz na paciorkowca za miesiąc. Tabletki no - spe i izoptin mam już odstawić i brać tylko jak będzie brzuch twardniał.

za wizytę, mam nadzieje że to tylko przepowiadacze
Ale tż poszedł do sklepu po składniki, więc muszę czekać eh
i ze kawalek szyjki jest.
i dr powiedział, ze (przynajmniej tak go zrozumiałam) jąderka będą zstępujące, więc później problemu nie będzie z nimi...

ja na szczescie nie mam tego problemu. W sumie nigdy nie mialam.

Ale Ci dobrze, będziesz mogła sprzątać