Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 11:14   #4201
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Brida gratulacje, w koncu sie odezwalas. Czekamy na fotki Filipa!

kciukasy za wszystkie wizyty.

Brawa za nowe tygodnie/miesiace.

Ja nie mam weny, wczoraj zle sie czulam, glowa bolala i na wymioty mnie zbieralo. Na szczescie dzisiaj juz duzo lepiej sie czuje. Malwinka od kilku dni posyla nam piekne usmiechy, ogolnie nie narzekam, choc lapie dola z powodu nieobecnosci meza, mam dosc.

Jeszcze zapytam. Wczoraj zauwazylam na brzuszku corki czerwone krosteczki, nie wiem czy to alergia? Dzisiaj jest juz tego troche wiecej, ale tylko na brzuchu. Co to moze byc?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 11:17   #4202
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a gdzie ty takie okazje polujesz??? bo ja na razie kupiłam mu taki sweterek z Ekwadoru ręcznie robiony z ryneczku za 15 funtów. fakt, że nowy, ale to ryneczek.
no i jak i jak? było ten teges?
Hej.
My jeździmy na taki typowy car boot sale. Byłaś kiedyś? U nas w okolicy są conajmniej 4. Jeden jest Wlasnie taki ze 70% wszystkiego to rzeczy dziecięce. Tam kupiliśmy karuzelke i lezaczek po 3 Ł. Jeśli chcesz to Ci post code podam i jak macie auto to Mozecie w niedziele sie wybrać. Warto.
A ten- teges było było i było super. Wszystko jest Juz na swoim miejscu, zagoilo sie i nic nie bolało.

A w ogóle to dzien dobry

U nas nocka w porządku. Wiki wstala po 1, pozniej o 4 i o 8. Wzięłam ja do siebie i polezalysmy w łóżku do 10.30. Teraz Zmykam na jakieś śniadanko.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 11:34   #4203
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Kajool mojej tez wyskakuje od czasu do czasu,
tak jakby z wodą w środku.
Przemywam przegotowaną wodą i po kilku dniach znika.

DeKaro na moje oko jakaś alergia,
moja take krostki ma czerwone jak coś nie dobrego dla niej zjem.
Kapię w Oilatium a jak ma więcej krostek to albo w krochmalu albo nadgmanianiu potasu ( jego jest pici pici) i krostki znikają

Nerolka a co Izunia nie umie sama koopy zrobić ? nic nie pisałaś twardy brzuszek miała ?

Tatuś z córcią na spacerze,
zrobiłam szybko spaghetti carbonara
i czekam na margarynę i będę piekła babkę piaskową

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-09-26 o 11:38
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:09   #4204
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

moi rodzice też postanowili że pomimo tego że już wyszłam za mąż będą mi dawać kasę na studia tzn nie tyle na studia bo studiuje dziennie ale na dojazdy, paliwo itd.
.
Zazdroszczę takich rodziców... U nas czegoś takiego nie ma, bardziej po dzieciach oczekują pomocy...

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ale mnie babka wnerwiła !!!!
Byłam na poczcie z Małym w chuście. I była kolejka więc kwęknął coś, ja do niego coś zaczęłam mówić i on już spokój, a babka za mną "niewygodnie mu", ze stoicki spokojem zapytałam
ja:"takkk? A pani skąd to wie"
ona: "wychowałam 3"
ja:" to nie znaczy że jest pani mądrzejsza"
ona: " czasami rad starszy należy słuchać"
ja: "czasy się zmieniły"
ona:"jajko mądrzejsze od kury" tu już mój spokój zamienił się w nerwa
ja: " w afryce wózków nie mają i żyją"
ona " to niech pani jedzie do afryki"
ja: " to takie jak pani powinni tam zsyłać bo tu nic dobrego nie wniesiecie i tak" i poszłam adresować kopertę. Oczywiście coś pieprzyła jeszcze zołza stara !!!!
Ale jej dowaliłaś! Bezczelna kretynka.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cześć!
My żyjemy Radek ma się dobrze, u mnie nieco gorzej... Zabiera mi cały czas ten mój mały Królewicz
Jesteśmy po szczepieniu, Radek zniósł go dobrze, nie gorączkował.
Tylko by na cycu wisiał i spał na rękach. Kiedy ja go tego nauczyłam

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA KRZYŚ obrócił się z brzuszka na plecki 4 razy czyli już zakumał o co kaman i skończył dziś13 tygodni mój mężczyzna malutki
za wiek i umiejętności

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
A ja mam doła Wczoraj mój mąż kupił bilet do Londynu na 9 października i leci zarabiać zasra** pieniądze... Jak odłoży pewną pulę to ściąga Nas... Oby to nastąpiło jak najszybciej, bo ja nie przeżyje tej rozłąki
Współczuję, doczytałam że to długa rozłąka.. Szybko przeminie i znowu będziecie się sobą cieszyć

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No a tak w ogóle to ...
DZIŚ KOŃCZYMY MIESIĄC!!!

Kończą się nam noworodki na forum
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:15   #4205
DaKaro
Zadomowienie

a co sie dzieje z Bartessa?

Zaneta dzieki za info, bede obserwowac.

Malwinka
Stary 2011-09-26, 12:18   #4206
zanetaa88
Zakorzenienie

Oj ostatnio tutaj dosyć cicho się robi

Zrobiłam babkę.

Stary 2011-09-26, 12:19   #4207
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A moja marudna okropnie,
odwidziało jej się coś i z cyca nie umiała ssać
dobrze, że miałam zapas w lodówce,
bo zaryczałaby się chyba !

Popłakałam się !!
Dziś Emilie wydała z siebie poważne dźwięki !
więc pewnie te marudzenie to było nabieranie sił ,
aby mamusi coś powiedzieć

nadrobie potem.
Żanetka ja myślę, że to był skok
Radek też ju zaczyna cosik tam po swojemu "mówić" i jak ślicznie się uśmiecha

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Dzis Igorek dziś kończy miesiąc

a ja dzis bylam na testach alergicznych noi tak jak myslalam....
alergia duza na :
brzoze
zboza
trawy
lipe
olche
bylice
i jeszcze jakies dwa dziwactwa :/
noi odczulane mnie czeka......
dla Igorka!
A na czym polega odczulanie? Nie wiem..

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mamuśki po CC: czym smarujecie bliznę? W ogóle to smarujecie już?
Bo mnie trochę dziś swędzi, pewnie skóra przesuszona, a nie wiem czym ją mogę potraktować.
Ja nie smaruję niczym, też nawet nie pomyślałam o tym. Jak tż wróci to pojedziemy na zakupy, wtedy się zaopatrzę bo na wiosce to niewiele jest
Stary 2011-09-26, 12:23   #4208
nerola
BAN stały

Żanetko pisałam,ze Iza robi raz na 7-9 dni i to z czopkiem.
Ale drugi raz zrobiła bez pomocy.
Brzuszek nie boli,miękki,koopa ładnie wychodzi,nawet sie przy tym nie preży,nie krzywi.
Na piersi tak może być.
Widocznie ładnie trawi mleczko.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:34   #4209
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzien dobry

juz wczoraj sie zalogowalam, ale bylam tak zmeczona ze nie moglam zebrac mysli
ciezki dzien.. bylam z Dawidem do kontroli, u innego lekarza niz poprzednie 2x - i ta lekarka stwierdzila ze Dawid zbyt dlugo ma zoltaczke i ze jest ona pewnie na poziomie 9-10 (!), ze on sie nadaje do hospitalizacji i takie tam
(poprzednie 2 wizyty byly u innej lekarki, ona mowila o zoltaczce ale w sensie "no jest, dopajac woda dodatkowo i zbadac poziom bilirubiny przed szczepieniem, zadnych alarmow nie wszczynala)
ta wczoraj zlecila bezzwlocznie zrobic badania krwi i moczu (w pelni platne, ale to inna historia), dostalam tez od razu skierowanie do szpitala, kobieta dala mi swoj prywatny numer by od razu ja informowac o wynikach jak tylko odbiore
z dusza na ramieniu pojechalam do labolatorium, okazuje sie ze nie wszedzie potrafia pobrac krew tak malemu dziecku
dopiero w szpitalu i to nie w labie a na oddziale dzieciecym
ja wyszlam gdy to robili, widok dla matki przykry
Dawid plakal, ja z nim.. uspokoil sie od razu przy cycu

wyniki nie sa tak zle jak pani przewiadala, bilirubina 6,99, CRP 0,00, morfologia w normie
mocz w porzadku

po konsultacji odeszla od tematu hospitalizacji ale dala nam skierowanie do poradni patologii noworodka - jedziemy tam dzisiaj na 10:30

rozmawialam tez z pediatra, ktora podczas porodu maluszka ogladala, powiedziala ze mam nie panikowac, ze przy karmieniu piersia zoltaczka dluzej trwa, a jej poziom obecnie nie jest tragiczny

dlatego jade to konsultowac, bo juz sama nie wiem...

jestem zmeczona stresem, nie wyspaniem itp
wczoraj poznym wieczorem balam sie nosic Dawida ze zasne na stojaco i go upuszcze, ostatecznie ja sie polozylam i zasnelam w 3 sekundy a moja siostra zabawila i uspala Dawida
dzisiaj przyjedza tz, wiec troche mnie odciazy

tak sie wam wyzalilam...

a to nie koniec, bo mam jeszcze wiesci z badania bioderek i sluchu
ale to napisze pozniej, bo maly muczy i musze isc do niego

trzymajcie prosze kciuki za konsultacje

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Moje maleństwo jak zjadło wczoraj o 21 tak obudziła się dopiero o 4 a potem o 8 i teraz dosypia u nas na łóżku (oczywiście nie chwale jej )
ale ładnie śpi

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
KONCZYMY DZISIAJ TRZY MIESIACE. moje cudne sloneczko przywitalomnie usmiechem. Wzielam go na raczki a on tak mi te swoje cieplutkie lapki zarzucil na szyje. Szkoda, ze ten czas szybko leci bo z checia zatrzymalabym te chwile takie jakie sa. W ogole Szymek to mega pozytywny niemowlak jest. Sam potrafi sie bawic, smieje sie non stop i b. rzadko placze
za wiek Piękne takie momenty, chciałoby się je zatrzymać

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Witam, w końcu znalazłam chwilkę na kompa.Nestety nie mam dorych wieści...wczoraj świat mi sie zawalił...
Byliśmy na kontroli słuchu (pisałam wcześniej że po porodzie na przesiewowym wyszła kontrola na prawe uszko) no i wyszło że Karolinka ma całkiem poważnu niedosłuch - próg słyszalności 60 dB na OBU USZACH (na przesiewowych lewe ucho niby było ok). Jestem załamana.
Macie może jakieś podobne historie wśród rodziny, znajomych? Najgorsze ze akurat nie było lekarki bo na urlopie i zostaliśmy sami z tymi suchymi wynikami, dopiero 4 października idziemy o nej na wizyte.
Wiecie jak to jest - całą ciążę modlisz sie o to jedno - żeby twoje dziecko było zdrowe...no i niestety, padło na nas...
jejku...bardzo mi przykro..
A tak w ogóle to kiedy powinno się robić badania kontrolne? Po porodzie w szpitalu robią i co dalej? Pediatra później?
Stary 2011-09-26, 12:34   #4210
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość

wiem że muszę kontrolować jej wagę, dotąd było chyba ok, a tydzień temu mając skończone 9 tygodni ważyła 5.200.
Czy powinnam ją ważyć teraz co tydzień czy co dwa aby mieć kontrolę nad jej wagą?
A ile ważyła na początku? Chyba ładnie rośnie, wydaje mi się że nie masz powodów do niepokoju.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Sara ma dziś 14 tygodni

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A teraz aktualności:
- dziś kończymy 5 tygodni
- na 13 idziemy do neurologa i dopraszamy się nachalnie o Wasze magiczne kciuki

a za badanie mooooocne

A ja byłam z małym na uczelni, pokazał sie z bardzo dobrej strony bo spał panie się nadziwić nie mogły, jak to możliwe że tak głośno, ludzi pełno a ten śpi i ma wszystko w nosie
No i porozmawiałam ze swoją promotorką, na razie bez problemu się zgodziła żebym przyjeżdżała tylko w dwa dni (muszę bo mam zajęcia), a resztę czasu mogę popracować w domu Szkoda że na te zajęcia muszę jeździć Więc mały będzie pod opieką babci czwartek i piątek + sobota bo idę do pracy...ale w sumie nie bardzo długo więc może damy radę Potem go będę przyzwyczajać do coraz dłuższej nieobecności.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:45   #4211
83monia
Zakorzenienie

odkurzylam mieszkanie, zrobilam kompot i czekodzem (sama wymyslilam ) jabłkowy, ugotowalam grochowke na obiad z mrozonki, zwiesilam pranie i rozwiesilam nowe i czekam az sie kinga naje...i doznalam olsnienia - warto by bylo naauczyc kinge pic z butli bo by na chrzcinach nie bylo problemu (mam sukienke ktora do karmienia musialabym cala zdjac.... a to w lokalu bedzie...)

wczoraj wieczorem mala prezyla sie, normalnie jak atak kolki. dalam leki (brzuszek bolal bo rano pierdzaca i zielona kupa byla...). maz wysnuł teorie ze jak karmie na siedzaco to mala ma takie jazdy. az jej sie w brzuchu bulgocze. zwykle w domu na lezaco karmie, tylko jak goscie czy na wyjsciu gdzies to na siedzaco.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-09-26 o 12:47
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 12:55   #4212
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Żanetko pisałam,ze Iza robi raz na 7-9 dni i to z czopkiem.
Ale drugi raz zrobiła bez pomocy.
Brzuszek nie boli,miękki,koopa ładnie wychodzi,nawet sie przy tym nie preży,nie krzywi.
Na piersi tak może być.
Widocznie ładnie trawi mleczko.
To czemu podajesz czopek jak brzuszek miekki?
nie czaje

1 reka pisane

Stary 2011-09-26, 13:02   #4213
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
czekam az sie kinga naje...i doznalam olsnienia - warto by bylo naauczyc kinge pic z butli bo by na chrzcinach nie bylo problemu (mam sukienke ktora do karmienia musialabym cala zdjac.... a to w lokalu bedzie...)
Ja na chrzcinach miałam sukienkę, którą musiałam całą zdjąć do karmienia - i siedziałam w samych majtkach, rajstopach i butach, bo stanik też miałam normalny, a nie dla karmiących Na szczęście miły właściciel lokalu użyczył mi do karmienia zaplecza
Teściowa oczywiście palnęła to niego głupi tekst żeby mi przypadkiem przy karmieniu nie towarzyszył...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:05   #4214
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja na chrzcinach miałam sukienkę, którą musiałam całą zdjąć do karmienia - i siedziałam w samych majtkach, rajstopach i butach, bo stanik też miałam normalny, a nie dla karmiących Na szczęście miły właściciel lokalu użyczył mi do karmienia zaplecza
Teściowa oczywiście palnęła to niego głupi tekst żeby mi przypadkiem przy karmieniu nie towarzyszył...
w sumie mi tez bardziej na reke byloby karmic ja gdzies tam na zapleczu, bo przeciez cycki mi eksploduja. a w najgorszym wypadku zaplamie mlekiem sukienke, bo mi tak z nich leci, że nie raz wrocilam z plama na cyckach do domu, bo nagle polecialo...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:08   #4215
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
hmm a jak wygladaja kupy?? jak go karmisz to sie prezy??
Jak karmię to jest spokojny, a koopy robi zielonkawo - żółte z białymi grudkami. Podajemy co drugi dzień dicoflor, ale chyba nie pomaga.

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
wow, co za pamięć pisałam na samiuśkim początku oczywiście z tej samej przyczyny co teraz, czyli miałam przerastające mnie problemy/dylematy..... oj kiedy to było, teraz też są problemy i dylematy ale innego formatu
pisać szybko przestałam z braku czasu i mobilizacji, ale czytam wątek na bieżąco
Też coś kojarzę Ty nie miałaś jakiegoś wyjazdu służbowego na samiuśkim początku?

Witam i ja.

Z potwornym bólem brzucha U mnie po porodzie okres bez zmian : boli, zalewa ... tragedia
A TŻ w pracy do 22giej i modlę się żeby Dzieć był grzeczny.
W nocy pobudki o 2.15 i 5.45 a potem spanie do 9tej
Żanetaa coś ten mój Domiś nie chce dłużej spać (w sensie, że dłuższe przerwy, a nie że np do 11tej )

Myślę, czy nie je za mało Daje mu 120 ml przy czym zawsze skończy jest pisk. Tyle że uspakaja się po chwili i potrafi wytrzymać te 4, w porywach 5 godzin. Myślałam, że piszczy bo mu smakuje, ale może on jeszcze by zjadł ??? Co myślicie???

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-09-26 o 13:21
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:21   #4216
nerola
BAN stały

Cytat:
To czemu podajesz czopek jak brzuszek miekki?
nie czaje

1 reka pisane
Żeby w końcu poszło bo bączki są bardzo smierdzące i widzę po Niej ,ze czuje dyskomfort dyskomfort.Musiałąm pobudzić by nie zalegało do 14 dni.
Już nie podaję bo sama robi.Ale co 6-7 dni.
Wczesniej musiałam pobudzić po 9 dniach nierobienia.
Stary 2011-09-26, 13:39   #4217
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Oj ostatnio tutaj dosyć cicho się robi

Zrobiłam babkę.
Dobra wyszła?
bo tez szukam cos do upichcenia
Stary 2011-09-26, 13:39   #4218
DaKaro
Zadomowienie

Jaciee skoro tyle potrafi przespac po jedzeniu, to wedlug mnie nie ma problemu. Gdyby niedojadal, to na pewno by to zasygnalizowal :tak:.

Malwinka
Stary 2011-09-26, 13:48   #4219
Kajool
Zadomowienie

jaciee ja mysle, ze nie powinnas sie martwic. Na wszelki wypadek obserwuj.
Kurcze przyszedl macierzynski, znowu mniejszy niz w tamtym miesiacu. Dlaczego tak jest??
Fotka upolowanej kurteczki

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez Kajool
Czas edycji: 2011-09-26 o 13:56 Powód: problem z zaladowaniem zdjecia
Kajool jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 14:03   #4220
jacieeeee
Wtajemniczenie

A powiedzcie mi:
czemu mój Miś ulewa wodą skoro dziś jej jeszcze nie pił???
Tylko wczoraj

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:08   #4221
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby w końcu poszło bo bączki są bardzo smierdzące i widzę po Niej ,ze czuje dyskomfort dyskomfort.Musiałąm pobudzić by nie zalegało do 14 dni.
Już nie podaję bo sama robi.Ale co 6-7 dni.
Wczesniej musiałam pobudzić po 9 dniach nierobienia.
Śmierdzące moja też robi,
ale koopa co drugi dzień jest,
więc ok.
A jak ona pokazuje, że ma dyskomfort ?

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Telik jeszcze nie jadłam, studzi się dam znac...

Kajool
śliczności !!

Stary 2011-09-26, 14:23   #4222
madziaranew
Rozeznanie

Agni , Stronczek dziekujeWam dziewczyny za odpowiedz w sprawie skanu bioderek to tylko moje dziecko na tym forum nie bedzie mialo skanu , ale jestem dobrej mysli ze bedzie wszystko ok
Bylismy dzis na zajeciach ponizej pierwszego roku zycia, bylo fajnie , Sophie spala przez pol spotkania , ja sobie pogadalam z innymi mamami , dzieciaczki slodkie, a jakie wrzaski robia nawet przyszla mama z 2 tygodniowym malcem , przespal cala zabawe
Sophie ma Bol brzuszka , kupy robi teraz co dwa dni, baczki puszcza smierdzace, jak stary czlowiek, przy tym strasznie sie siluje, placze.wczoraj w kosciele byl chrzest I wiecie co , moja jest nieochrzczona I jak tame dziecko chrzcil to moja sie zaczela drzec , protestowala. Dalej wielka niewiadoma z chrzcinami , ksiadz nas wykolowal I nie przyszedl na spotkanie.no I zaczelam sie stresowac tesciowa robi nalot 4 listopada na tydzien , matko jak ja wytrzymama, cos mi sie wydaje ze wczesniej wroci

Sorki ze tak tylko o sobie, ale jestem caly czas z Wami

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Brida gratulacje ale sie wymeczylas , zycze zdrowka dla Was
Brumek trzymam kciuki

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Hej.
My jeździmy na taki typowy car boot sale. Byłaś kiedyś? U nas w okolicy są conajmniej 4. Jeden jest Wlasnie taki ze 70% wszystkiego to rzeczy dziecięce. Tam kupiliśmy karuzelke i lezaczek po 3 Ł. Jeśli chcesz to Ci post code podam i jak macie auto to Mozecie w niedziele sie wybrać. Warto.
A ten- teges było było i było super. Wszystko jest Juz na swoim miejscu, zagoilo sie i nic nie bolało.

A w ogóle to dzien dobry

U nas nocka w porządku. Wiki wstala po 1, pozniej o 4 i o 8. Wzięłam ja do siebie i polezalysmy w łóżku do 10.30. Teraz Zmykam na jakieś śniadanko.
Moj maz tez jedzi na car boot ,ja nie przepadam za takimi marketami, ale wiem ze mozna naprawde fanjet rzeczy wychaczyc brawa dla Wiki za sliczna nocke
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:36   #4223
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:

DZIEWCZYNY!

Mam problem,
wiem że moja Emilie będzie zdecydowanie za DUŻA na gondolkę w zimie
i myślę o kupnie nowej spacerówki + ewentualnie nowego fotelika.
Mam TAKO 3w1 ale raczej bym sprzedała ten zestaw,
bo jest dla mnie OKROPNY,
jestem niezadowolona,
koła mam wrażenie że latają na każdą stronę
no i gondolka za mała
i tak naprawdę nie podoba mi się już wizualnie.

Jaką spacerówkę polecacie ?
My mamy teutonię mistral i jesteśmy zadowoleni i pewnie na zimę też się sprawdzi bo przednie koła ma porządne. A ja myślałam, że do wczesnej wiosny damy radę w gondoli a teraz już wiem, że dobrze będzie jak chociaż do grudnia wytrzymamyTak szybko Dominik rośnie wzdłuż A był taki malutki jak się urodzi 52 cm

My po chrzcinach!!!
Wszystko się udało, Dominik oczywiście grzeczny jak aniołek. Całą mszę przespał, nawet na polewanie wodą się nie obudził I potem jeszcze spał 1,5 godz w domu tak żeby rodzice w spokoju mogli sobie kawkę wypić. Skarbek mój kochany. Zdjęcia w klubie wstawię może dziś wieczorem, bo teraz wybieramy się na spacerek.

Chcemy kupić stelaż do wanienki, bo na razie kapiemy w sypialni na łóżku i jest trochę nam niewygodnie, a jak zacznie chlapać to juz wogóle odpada sypialnia. Zresztą za chwilę wieczory zaczną być chłodne i zanim zaczną grzać kaloryfery u nas w bloku to będzie wieczorami chłodniej, a w łazience to zawsze cieplej jest.

Brida wielkie gratulację!!! Już sie tu wszyscy martwili o Ciebie

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:38   #4224
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Śmierdzące moja też robi,
ale koopa co drugi dzień jest,
więc ok.
A jak ona pokazuje, że ma dyskomfort ?

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Telik jeszcze nie jadłam, studzi się dam znac...

Kajool
śliczności !!
u mnie w piekarniku to ciasto:
http://mojewypieki.blox.pl/2009/05/L...z-owocami.html
tez bezmleczne
za pół godziny przychodzą dziewczyny z pracy w odwiedziny do Dżona, a ja przez to ciasto straciłam troche czasu
pędzę sprzątać chałupe
Stary 2011-09-26, 14:43   #4225
nerola
BAN stały

Żanetko Ona wykopuję koopę jakby.Widać po minkach jak pryka,ze chce juz zrobic kupcię.Nie wytłumaczę tego,trzeba zobaczyć minkę.
Potem lezy spokojnie i bez grymasu po cichutku robi.
Stary 2011-09-26, 15:44   #4226
marzena_S
Zadomowienie

Witam się poniedziałkowo.

Brida, ogromne gratulacje. Czekamy na więcej informacji dotyczących ostatniego forumowego brzdąca i Ciebie.

Dzisiaj byliśmy na badaniu bioderek i wszystko jest ok. Następna kontrola za 6 tygodni. Mój Haniuszek chyba wraca do zdrowia bo dzisiaj pięknie w nocy spała i budziła się tylko na jedzonko. Za to ja się chyba od niej zaraziłam bo mój nos przypomina wielkiego czerwonego pomidora. (katar mnie zalewa) Na dodatek już 5 dni brania antybiotyku, który miał zahamować krwawienie i nadal nie widać efektu. Co prawda mam go brać jeszcze 3 dni, ale myślałam że będzie już widoczna poprawa. Na szczęście dzisiaj wieczorem będę rozmawiać z gin, więc się dowiem czy tak ma być, czy czeka mnie zmiana leku... Już 7 tydzień leci ze mnie bez przerwy i mam już tego naprawdę dość.
Stary 2011-09-26, 15:48   #4227
marmutita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A ile ważyła na początku? Chyba ładnie rośnie, wydaje mi się że nie masz powodów do niepokoju.
Lena wagę urodzeniową miała 3.360, a w szpitalu spadła waga do 3.100. Też myslę, że narazie jest ok.
Dziś lepiej z tym jej jedzeniem, tzn raz urządziła mi histerię, ale to chyba dlatego że chciałam oczyścić jej nos, bo charczy, i już na psiknięcie zareagowała darciem, a potem było tylko gorzej, ale pojadła.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
odkurzylam mieszkanie, zrobilam kompot i czekodzem (sama wymyslilam ) jabłkowy, ugotowalam grochowke na obiad z mrozonki, zwiesilam pranie i rozwiesilam nowe i czekam az sie kinga naje...i doznalam olsnienia - warto by bylo naauczyc kinge pic z butli bo by na chrzcinach nie bylo problemu (mam sukienke ktora do karmienia musialabym cala zdjac.... a to w lokalu bedzie...)

wczoraj wieczorem mala prezyla sie, normalnie jak atak kolki. dalam leki (brzuszek bolal bo rano pierdzaca i zielona kupa byla...). maz wysnuł teorie ze jak karmie na siedzaco to mala ma takie jazdy. az jej sie w brzuchu bulgocze. zwykle w domu na lezaco karmie, tylko jak goscie czy na wyjsciu gdzies to na siedzaco.
ja też mam dziecko niebutelkowe i jak muszę wyjść to różnie bywa, czasem babcia ją nakarmi a czasem musi znieść jej humory i czekać aż cycki wrócą i dopiero wtedy zje

z teorią męża - ja bym się zgodziła, bo ja głównie karmię na leząco - z wygody i przyzwyczajenia bo długo mnie kość ogonowa bolała. U kogoś karmię na siedząco i słyszę jak połyka powietrze dużo bardziej niż na leżąco, tak więc wolę karmić na leżąco i ona chyba też tak woli.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jak karmię to jest spokojny, a koopy robi zielonkawo - żółte z białymi grudkami. Podajemy co drugi dzień dicoflor, ale chyba nie pomaga.

Też coś kojarzę Ty nie miałaś jakiegoś wyjazdu służbowego na samiuśkim początku?

Witam i ja.

Z potwornym bólem brzucha U mnie po porodzie okres bez zmian : boli, zalewa ... tragedia
A TŻ w pracy do 22giej i modlę się żeby Dzieć był grzeczny.
W nocy pobudki o 2.15 i 5.45 a potem spanie do 9tej
Żanetaa coś ten mój Domiś nie chce dłużej spać (w sensie, że dłuższe przerwy, a nie że np do 11tej )

Myślę, czy nie je za mało Daje mu 120 ml przy czym zawsze skończy jest pisk. Tyle że uspakaja się po chwili i potrafi wytrzymać te 4, w porywach 5 godzin. Myślałam, że piszczy bo mu smakuje, ale może on jeszcze by zjadł ??? Co myślicie???
tak tak, to był problem wyjazdu służbowego, na który w końcu pojechałam bo w pracy nic nie mówiłam o ciąży ze względu na wczesny etap, ale był listopad przebywanie w chłodnych lokalach i wróciłam zaprawiona w zapalenie krtani i tchawicy więc odchorowałam tą delegację i kupę stresu miałam potem

z jedzonkiem trudno mi się odnieść, bo moja na butlę ma długie zęby a raczej dziąsła i nawet nie wiem ile zjada.

Cytat:
Żanetko Ona wykopuję koopę jakby.Widać po minkach jak pryka,ze chce juz zrobic kupcię.Nie wytłumaczę tego,trzeba zobaczyć minkę.
Potem lezy spokojnie i bez grymasu po cichutku robi.
moja zawsze się pręży na kupę tzn. robi się lekko bordowa i ją jakby wypycha, a potem słychać tą kupę jak idzie, jest dosyć płynna. No i kilka razy dziennie, o bąkach z małą niespodzianką nie wspomnę...
marmutita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 16:01   #4228
Marina1
Zakorzenienie

Hej laski.

Ja mam normalnie młyn, jakich mało ...
Ehh dzisiaj byłam z Igorem w gim. i prowadziłam lekcje wychowawcze ( 3 )...z małym na rękach. Młodzież była zachwycona.
Zaczęłam drugą praktykę i niestety Pani Pedagog nie poszła mi na rękę...

Na dodatek jutro muszę jechać z Igim do Rzeszowa z jego uszkami. I to sama z moim ,,kochanym" teściem, bo M. nie da rady zwolnić się z roboty.
Do tego się strasznie stresuję.

Na dodatek moje auto trafia szlak i dzisiaj, gdy już ubrałam moje ryczące dziecko i zapakowałam w fotelik, by jechać do gim. na umówioną godzinę, auto mi nie zapaliło...Norlmalnie mały ryczał i ja też, z tych nerwów.Na szczęście miły pan sąsiad ( starszy chłop) pożyczył mi swój akumulator na czas jazdy...

Dziewczyny : Jaką matę edukacyjną warto kupic? do 250 zł. Bo mama chce kupić Igorkowi na chrzciny i dała mi wolną rękę, a ja nie wiem jakie są fajne, i które interesują dzieci... Pomóżcie!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 17:00   #4229
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny : Jaką matę edukacyjną warto kupic? do 250 zł. Bo mama chce kupić Igorkowi na chrzciny i dała mi wolną rękę, a ja nie wiem jakie są fajne, i które interesują dzieci... Pomóżcie!
Ja Marinko mam taką:
http://allegro.pl/duza-interaktywna-...819250461.html
Tylko, że ta jest dla dziewczynki bo różowa, ale wiem, że dziewczyny też mają z tej serii ale dla chłopców.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 17:05   #4230
Kajool
Zadomowienie

wrzucilam filmik do klubu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości