|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Brida gratulacje, w koncu sie odezwalas
. Czekamy na fotki Filipa!kciukasy za wszystkie wizyty. Brawa za nowe tygodnie/miesiace. Ja nie mam weny, wczoraj zle sie czulam, glowa bolala i na wymioty mnie zbieralo. Na szczescie dzisiaj juz duzo lepiej sie czuje. Malwinka od kilku dni posyla nam piekne usmiechy, ogolnie nie narzekam, choc lapie dola z powodu nieobecnosci meza, mam dosc .Jeszcze zapytam. Wczoraj zauwazylam na brzuszku corki czerwone krosteczki, nie wiem czy to alergia? Dzisiaj jest juz tego troche wiecej, ale tylko na brzuchu. Co to moze byc? |
|
|
|
#4202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My jeździmy na taki typowy car boot sale. Byłaś kiedyś? U nas w okolicy są conajmniej 4. Jeden jest Wlasnie taki ze 70% wszystkiego to rzeczy dziecięce. Tam kupiliśmy karuzelke i lezaczek po 3 Ł. Jeśli chcesz to Ci post code podam i jak macie auto to Mozecie w niedziele sie wybrać. Warto. A ten- teges było było i było super. Wszystko jest Juz na swoim miejscu, zagoilo sie i nic nie bolało. A w ogóle to dzien dobry U nas nocka w porządku. Wiki wstala po 1, pozniej o 4 i o 8. Wzięłam ja do siebie i polezalysmy w łóżku do 10.30. Teraz Zmykam na jakieś śniadanko. |
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Kajool mojej tez wyskakuje od czasu do czasu,
tak jakby z wodą w środku. Przemywam przegotowaną wodą i po kilku dniach znika. DeKaro na moje oko jakaś alergia, moja take krostki ma czerwone jak coś nie dobrego dla niej zjem. Kapię w Oilatium a jak ma więcej krostek to albo w krochmalu albo nadgmanianiu potasu ( jego jest pici pici) i krostki znikają Nerolka a co Izunia nie umie sama koopy zrobić ? nic nie pisałaś twardy brzuszek miała ?Tatuś z córcią na spacerze, zrobiłam szybko spaghetti carbonara i czekam na margarynę i będę piekła babkę piaskową ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-09-26 o 12:38 |
|
|
|
#4204 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bezczelna kretynka. ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cześć! My żyjemy Radek ma się dobrze, u mnie nieco gorzej... Zabiera mi cały czas ten mój mały Królewicz Jesteśmy po szczepieniu, Radek zniósł go dobrze, nie gorączkował. Tylko by na cycu wisiał i spał na rękach. Kiedy ja go tego nauczyłam ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
za wiek i umiejętności ![]() Cytat:
![]() ![]() Kończą się nam noworodki na forum
|
||||
|
|
|
#4205 |
|
Zadomowienie
|
a co sie dzieje z Bartessa?
Zaneta dzieki za info, bede obserwowac. |
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ostatnio tutaj dosyć cicho się robi
![]() Zrobiłam babkę. |
|
|
|
#4207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radek też ju zaczyna cosik tam po swojemu "mówić" i jak ślicznie się uśmiecha Cytat:
dla Igorka!A na czym polega odczulanie? Nie wiem.. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4208 |
|
BAN stały
|
Żanetko pisałam,ze Iza robi raz na 7-9 dni i to z czopkiem.
Ale drugi raz zrobiła bez pomocy. Brzuszek nie boli,miękki,koopa ładnie wychodzi,nawet sie przy tym nie preży,nie krzywi. Na piersi tak może być. Widocznie ładnie trawi mleczko. |
|
|
|
#4209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękne takie momenty, chciałoby się je zatrzymać ![]() Cytat:
A tak w ogóle to kiedy powinno się robić badania kontrolne? Po porodzie w szpitalu robią i co dalej? Pediatra później? |
||||
|
|
|
#4210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a za badanie mooooocne ![]() ![]() ![]() A ja byłam z małym na uczelni, pokazał sie z bardzo dobrej strony bo spał panie się nadziwić nie mogły, jak to możliwe że tak głośno, ludzi pełno a ten śpi i ma wszystko w nosie ![]() No i porozmawiałam ze swoją promotorką, na razie bez problemu się zgodziła żebym przyjeżdżała tylko w dwa dni (muszę bo mam zajęcia), a resztę czasu mogę popracować w domu Szkoda że na te zajęcia muszę jeździć Więc mały będzie pod opieką babci czwartek i piątek + sobota bo idę do pracy...ale w sumie nie bardzo długo więc może damy radę Potem go będę przyzwyczajać do coraz dłuższej nieobecności.
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
odkurzylam mieszkanie, zrobilam kompot i czekodzem (sama wymyslilam
) jabłkowy, ugotowalam grochowke na obiad z mrozonki, zwiesilam pranie i rozwiesilam nowe i czekam az sie kinga naje...i doznalam olsnienia - warto by bylo naauczyc kinge pic z butli bo by na chrzcinach nie bylo problemu (mam sukienke ktora do karmienia musialabym cala zdjac.... a to w lokalu bedzie...)wczoraj wieczorem mala prezyla sie, normalnie jak atak kolki. dalam leki (brzuszek bolal bo rano pierdzaca i zielona kupa byla...). maz wysnuł teorie ze jak karmie na siedzaco to mala ma takie jazdy. az jej sie w brzuchu bulgocze. zwykle w domu na lezaco karmie, tylko jak goscie czy na wyjsciu gdzies to na siedzaco. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-09-26 o 13:47 |
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie czaje 1 reka pisane |
|
|
|
|
#4213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teściowa oczywiście palnęła to niego głupi tekst żeby mi przypadkiem przy karmieniu nie towarzyszył...
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jak karmię to jest spokojny, a koopy robi zielonkawo - żółte z białymi grudkami. Podajemy co drugi dzień dicoflor, ale chyba nie pomaga.
Cytat:
Witam i ja. Z potwornym bólem brzucha A TŻ w pracy do 22giej i modlę się żeby Dzieć był grzeczny. W nocy pobudki o 2.15 i 5.45 a potem spanie do 9tej ![]() Żanetaa coś ten mój Domiś nie chce dłużej spać (w sensie, że dłuższe przerwy, a nie że np do 11tej Myślę, czy nie je za mało Daje mu 120 ml przy czym zawsze skończy jest pisk. Tyle że uspakaja się po chwili i potrafi wytrzymać te 4, w porywach 5 godzin. Myślałam, że piszczy bo mu smakuje, ale może on jeszcze by zjadł ??? Co myślicie???
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-09-26 o 14:21 |
|
|
|
|
#4216 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Już nie podaję bo sama robi.Ale co 6-7 dni. Wczesniej musiałam pobudzić po 9 dniach nierobienia.
|
|
|
|
|
#4217 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra wyszła?
bo tez szukam cos do upichcenia
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
Jaciee skoro tyle potrafi przespac po jedzeniu, to wedlug mnie nie ma problemu. Gdyby niedojadal, to na pewno by to zasygnalizowal :tak:.
|
|
|
|
#4219 |
|
Zadomowienie
|
jaciee ja mysle, ze nie powinnas sie martwic. Na wszelki wypadek obserwuj.
Kurcze przyszedl macierzynski, znowu mniejszy niz w tamtym miesiacu. Dlaczego tak jest?? Fotka upolowanej kurteczki ![]() Uploaded with ImageShack.us
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2011-09-26 o 14:56 Powód: problem z zaladowaniem zdjecia |
|
|
|
#4220 |
|
Wtajemniczenie
|
A powiedzcie mi:
czemu mój Miś ulewa wodą skoro dziś jej jeszcze nie pił??? ![]() Tylko wczoraj
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale koopa co drugi dzień jest, więc ok. A jak ona pokazuje, że ma dyskomfort ? ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Telik jeszcze nie jadłam, studzi się dam znac...Kajool śliczności !! |
|
|
|
|
#4222 | |
|
Rozeznanie
|
Agni , Stronczek dziekujeWam dziewczyny za odpowiedz w sprawie skanu bioderek
Bylismy dzis na zajeciach ponizej pierwszego roku zycia, bylo fajnie , Sophie spala przez pol spotkania , ja sobie pogadalam z innymi mamami , dzieciaczki slodkie, a jakie wrzaski robia nawet przyszla mama z 2 tygodniowym malcem , przespal cala zabawe![]() Sophie ma Bol brzuszka , kupy robi teraz co dwa dni, baczki puszcza smierdzace, jak stary czlowiek , przy tym strasznie sie siluje , placze.wczoraj w kosciele byl chrzest I wiecie co , moja jest nieochrzczona I jak tame dziecko chrzcil to moja sie zaczela drzec , protestowala . Dalej wielka niewiadoma z chrzcinami , ksiadz nas wykolowal I nie przyszedl na spotkanie.no I zaczelam sie stresowac tesciowa robi nalot 4 listopada na tydzien , matko jak ja wytrzymama![]() Sorki ze tak tylko o sobie, ale jestem caly czas z Wami ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Brida gratulacje ale sie wymeczylas , zycze zdrowka dla Was Brumek trzymam kciuki ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
brawa dla Wiki za sliczna nocke
|
|
|
|
|
#4223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak szybko Dominik rośnie wzdłuż A był taki malutki jak się urodzi 52 cm![]() My po chrzcinach!!! Wszystko się udało, Dominik oczywiście grzeczny jak aniołek. Całą mszę przespał, nawet na polewanie wodą się nie obudził I potem jeszcze spał 1,5 godz w domu tak żeby rodzice w spokoju mogli sobie kawkę wypić. Skarbek mój kochany. Zdjęcia w klubie wstawię może dziś wieczorem, bo teraz wybieramy się na spacerek.Chcemy kupić stelaż do wanienki, bo na razie kapiemy w sypialni na łóżku i jest trochę nam niewygodnie, a jak zacznie chlapać to juz wogóle odpada sypialnia. Zresztą za chwilę wieczory zaczną być chłodne i zanim zaczną grzać kaloryfery u nas w bloku to będzie wieczorami chłodniej, a w łazience to zawsze cieplej jest. Brida wielkie gratulację!!! Już sie tu wszyscy martwili o Ciebie
|
|
#4224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://mojewypieki.blox.pl/2009/05/L...z-owocami.html tez bezmleczne ![]() za pół godziny przychodzą dziewczyny z pracy w odwiedziny do Dżona, a ja przez to ciasto straciłam troche czasu pędzę sprzątać chałupe
|
|
#4225 |
|
BAN stały
|
Żanetko Ona wykopuję koopę jakby.Widać po minkach jak pryka,ze chce juz zrobic kupcię.Nie wytłumaczę tego,trzeba zobaczyć minkę.
Potem lezy spokojnie i bez grymasu po cichutku robi. |
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
Witam się poniedziałkowo.
Brida, ogromne gratulacje. Czekamy na więcej informacji dotyczących ostatniego forumowego brzdąca i Ciebie. ![]() Dzisiaj byliśmy na badaniu bioderek i wszystko jest ok. Mój Haniuszek chyba wraca do zdrowia bo dzisiaj pięknie w nocy spała i budziła się tylko na jedzonko. Na dodatek już 5 dni brania antybiotyku, który miał zahamować krwawienie i nadal nie widać efektu. Co prawda mam go brać jeszcze 3 dni, ale myślałam że będzie już widoczna poprawa. Na szczęście dzisiaj wieczorem będę rozmawiać z gin, więc się dowiem czy tak ma być, czy czeka mnie zmiana leku... Już 7 tydzień leci ze mnie bez przerwy i mam już tego naprawdę dość.
|
|
|
|
#4227 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś lepiej z tym jej jedzeniem, tzn raz urządziła mi histerię, ale to chyba dlatego że chciałam oczyścić jej nos, bo charczy, i już na psiknięcie zareagowała darciem, a potem było tylko gorzej, ale pojadła. Cytat:
![]() z teorią męża - ja bym się zgodziła, bo ja głównie karmię na leząco - z wygody i przyzwyczajenia bo długo mnie kość ogonowa bolała. U kogoś karmię na siedząco i słyszę jak połyka powietrze dużo bardziej niż na leżąco, tak więc wolę karmić na leżąco i ona chyba też tak woli. Cytat:
![]() z jedzonkiem trudno mi się odnieść, bo moja na butlę ma długie zęby a raczej dziąsła i nawet nie wiem ile zjada. moja zawsze się pręży na kupę tzn. robi się lekko bordowa i ją jakby wypycha, a potem słychać tą kupę jak idzie, jest dosyć płynna. No i kilka razy dziennie, o bąkach z małą niespodzianką nie wspomnę... |
|||
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski.
Ja mam normalnie młyn, jakich mało ... Ehh dzisiaj byłam z Igorem w gim. i prowadziłam lekcje wychowawcze ( 3 )...z małym na rękach. Młodzież była zachwycona. Zaczęłam drugą praktykę i niestety Pani Pedagog nie poszła mi na rękę... Na dodatek jutro muszę jechać z Igim do Rzeszowa z jego uszkami. I to sama z moim ,,kochanym" teściem, bo M. nie da rady zwolnić się z roboty. Do tego się strasznie stresuję. Na dodatek moje auto trafia szlak i dzisiaj, gdy już ubrałam moje ryczące dziecko i zapakowałam w fotelik, by jechać do gim. na umówioną godzinę, auto mi nie zapaliło...Norlmalnie mały ryczał i ja też, z tych nerwów.Na szczęście miły pan sąsiad ( starszy chłop) pożyczył mi swój akumulator na czas jazdy... Dziewczyny : Jaką matę edukacyjną warto kupic? do 250 zł. Bo mama chce kupić Igorkowi na chrzciny i dała mi wolną rękę, a ja nie wiem jakie są fajne, i które interesują dzieci... Pomóżcie!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/duza-interaktywna-...819250461.html Tylko, że ta jest dla dziewczynki bo różowa, ale wiem, że dziewczyny też mają z tej serii ale dla chłopców. |
|
|
|
|
#4230 |
|
Zadomowienie
|
wrzucilam filmik do klubu
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

. Czekamy na fotki Filipa!
.

nic nie pisałaś 
Bezczelna kretynka. 

, placze.wczoraj w kosciele byl chrzest I wiecie co , moja jest nieochrzczona I jak tame dziecko chrzcil to moja sie zaczela drzec , protestowala

Na dodatek już 5 dni brania antybiotyku, który miał zahamować krwawienie i nadal nie widać efektu.