|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Brida gratulacje, w koncu sie odezwalas
![]() kciukasy za wszystkie wizyty. Brawa za nowe tygodnie/miesiace. Ja nie mam weny, wczoraj zle sie czulam, glowa bolala i na wymioty mnie zbieralo. Na szczescie dzisiaj juz duzo lepiej sie czuje. Malwinka od kilku dni posyla nam piekne usmiechy, ogolnie nie narzekam, choc lapie dola z powodu nieobecnosci meza, mam dosc ![]() Jeszcze zapytam. Wczoraj zauwazylam na brzuszku corki czerwone krosteczki, nie wiem czy to alergia? Dzisiaj jest juz tego troche wiecej, ale tylko na brzuchu. Co to moze byc? |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My jeździmy na taki typowy car boot sale. Byłaś kiedyś? U nas w okolicy są conajmniej 4. Jeden jest Wlasnie taki ze 70% wszystkiego to rzeczy dziecięce. Tam kupiliśmy karuzelke i lezaczek po 3 Ł. Jeśli chcesz to Ci post code podam i jak macie auto to Mozecie w niedziele sie wybrać. Warto. A ten- teges było było ![]() A w ogóle to dzien dobry ![]() U nas nocka w porządku. Wiki wstala po 1, pozniej o 4 i o 8. Wzięłam ja do siebie i polezalysmy w łóżku do 10.30. Teraz Zmykam na jakieś śniadanko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Kajool mojej tez wyskakuje od czasu do czasu,
tak jakby z wodą w środku. Przemywam przegotowaną wodą i po kilku dniach znika. DeKaro na moje oko jakaś alergia, moja take krostki ma czerwone jak coś nie dobrego dla niej zjem. Kapię w Oilatium a jak ma więcej krostek to albo w krochmalu albo nadgmanianiu potasu ( jego jest pici pici) i krostki znikają ![]() Nerolka a co Izunia nie umie sama koopy zrobić ? ![]() ![]() Tatuś z córcią na spacerze, zrobiłam szybko spaghetti carbonara i czekam na margarynę i będę piekła babkę piaskową ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-09-26 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cześć! My żyjemy ![]() ![]() Jesteśmy po szczepieniu, Radek zniósł go dobrze, nie gorączkował. Tylko by na cycu wisiał i spał na rękach. Kiedy ja go tego nauczyłam ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kończą się nam noworodki na forum ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zadomowienie
|
a co sie dzieje z Bartessa?
Zaneta dzieki za info, bede obserwowac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
Oj ostatnio tutaj dosyć cicho się robi
![]() Zrobiłam babkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Radek też ju zaczyna cosik tam po swojemu "mówić" i jak ślicznie się uśmiecha ![]() Cytat:
![]() A na czym polega odczulanie? Nie wiem.. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4208 |
BAN stały
|
Żanetko pisałam,ze Iza robi raz na 7-9 dni i to z czopkiem.
Ale drugi raz zrobiła bez pomocy. Brzuszek nie boli,miękki,koopa ładnie wychodzi,nawet sie przy tym nie preży,nie krzywi. Na piersi tak może być. Widocznie ładnie trawi mleczko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to kiedy powinno się robić badania kontrolne? Po porodzie w szpitalu robią i co dalej? Pediatra później? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a za badanie mooooocne ![]() ![]() ![]() A ja byłam z małym na uczelni, pokazał sie z bardzo dobrej strony bo spał ![]() ![]() No i porozmawiałam ze swoją promotorką, na razie bez problemu się zgodziła żebym przyjeżdżała tylko w dwa dni (muszę bo mam zajęcia), a resztę czasu mogę popracować w domu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zakorzenienie
|
odkurzylam mieszkanie, zrobilam kompot i czekodzem (sama wymyslilam
![]() wczoraj wieczorem mala prezyla sie, normalnie jak atak kolki. dalam leki (brzuszek bolal bo rano pierdzaca i zielona kupa byla...). maz wysnuł teorie ze jak karmie na siedzaco to mala ma takie jazdy. az jej sie w brzuchu bulgocze. zwykle w domu na lezaco karmie, tylko jak goscie czy na wyjsciu gdzies to na siedzaco. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-09-26 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie czaje 1 reka pisane |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Teściowa oczywiście palnęła to niego głupi tekst żeby mi przypadkiem przy karmieniu nie towarzyszył...
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Wtajemniczenie
|
Jak karmię to jest spokojny, a koopy robi zielonkawo - żółte z białymi grudkami. Podajemy co drugi dzień dicoflor, ale chyba nie pomaga.
Cytat:
![]() Witam i ja. Z potwornym bólem brzucha ![]() ![]() A TŻ w pracy do 22giej i modlę się żeby Dzieć był grzeczny. W nocy pobudki o 2.15 i 5.45 a potem spanie do 9tej ![]() Żanetaa coś ten mój Domiś nie chce dłużej spać ![]() ![]() Myślę, czy nie je za mało ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-09-26 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
BAN stały
|
Cytat:
Już nie podaję bo sama robi.Ale co 6-7 dni. Wczesniej musiałam pobudzić po 9 dniach nierobienia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Wtajemniczenie
|
Dobra wyszła?
bo tez szukam cos do upichcenia ![]()
#4218 |
Zadomowienie
|
Jaciee skoro tyle potrafi przespac po jedzeniu, to wedlug mnie nie ma problemu. Gdyby niedojadal, to na pewno by to zasygnalizowal :tak:.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
Zadomowienie
|
jaciee ja mysle, ze nie powinnas sie martwic. Na wszelki wypadek obserwuj.
Kurcze przyszedl macierzynski, znowu mniejszy niz w tamtym miesiacu. Dlaczego tak jest?? Fotka upolowanej kurteczki ![]() Uploaded with ImageShack.us
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2011-09-26 o 13:56 Powód: problem z zaladowaniem zdjecia |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Wtajemniczenie
|
A powiedzcie mi:
czemu mój Miś ulewa wodą skoro dziś jej jeszcze nie pił??? ![]() Tylko wczoraj ![]()
#4221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale koopa co drugi dzień jest, więc ok. A jak ona pokazuje, że ma dyskomfort ? ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Telik jeszcze nie jadłam, studzi się ![]() Kajool śliczności !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |
Rozeznanie
|
Agni , Stronczek dziekujeWam dziewczyny za odpowiedz w sprawie skanu bioderek
![]() Bylismy dzis na zajeciach ponizej pierwszego roku zycia, bylo fajnie , Sophie spala przez pol spotkania , ja sobie pogadalam z innymi mamami , dzieciaczki slodkie, a jakie wrzaski robia ![]() ![]() Sophie ma Bol brzuszka , kupy robi teraz co dwa dni, baczki puszcza smierdzace, jak stary czlowiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sorki ze tak tylko o sobie, ale jestem caly czas z Wami ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Brida gratulacje ale sie wymeczylas , zycze zdrowka dla Was Brumek trzymam kciuki ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My po chrzcinach!!! Wszystko się udało, Dominik oczywiście grzeczny jak aniołek. Całą mszę przespał, nawet na polewanie wodą się nie obudził ![]() Chcemy kupić stelaż do wanienki, bo na razie kapiemy w sypialni na łóżku i jest trochę nam niewygodnie, a jak zacznie chlapać to juz wogóle odpada sypialnia. Zresztą za chwilę wieczory zaczną być chłodne i zanim zaczną grzać kaloryfery u nas w bloku to będzie wieczorami chłodniej, a w łazience to zawsze cieplej jest. Brida wielkie gratulację!!! Już sie tu wszyscy martwili o Ciebie ![]()
![]() |
#4224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://mojewypieki.blox.pl/2009/05/L...z-owocami.html tez bezmleczne ![]() za pół godziny przychodzą dziewczyny z pracy w odwiedziny do Dżona, a ja przez to ciasto straciłam troche czasu pędzę sprzątać chałupe ![]()
![]() |
#4225 |
BAN stały
|
Żanetko Ona wykopuję koopę jakby.Widać po minkach jak pryka,ze chce juz zrobic kupcię.Nie wytłumaczę tego,trzeba zobaczyć minkę.
Potem lezy spokojnie i bez grymasu po cichutku robi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Zadomowienie
|
Witam się poniedziałkowo.
![]() Brida, ogromne gratulacje. ![]() ![]() Dzisiaj byliśmy na badaniu bioderek i wszystko jest ok. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś lepiej z tym jej jedzeniem, tzn raz urządziła mi histerię, ale to chyba dlatego że chciałam oczyścić jej nos, bo charczy, i już na psiknięcie zareagowała darciem, a potem było tylko gorzej, ale pojadła. Cytat:
![]() z teorią męża - ja bym się zgodziła, bo ja głównie karmię na leząco - z wygody i przyzwyczajenia bo długo mnie kość ogonowa bolała. U kogoś karmię na siedząco i słyszę jak połyka powietrze dużo bardziej niż na leżąco, tak więc wolę karmić na leżąco i ona chyba też tak woli. Cytat:
![]() z jedzonkiem trudno mi się odnieść, bo moja na butlę ma długie zęby a raczej dziąsła i nawet nie wiem ile zjada. moja zawsze się pręży na kupę tzn. robi się lekko bordowa i ją jakby wypycha, a potem słychać tą kupę jak idzie, jest dosyć płynna. No i kilka razy dziennie, o bąkach z małą niespodzianką nie wspomnę... |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
Hej laski.
Ja mam normalnie młyn, jakich mało ... Ehh dzisiaj byłam z Igorem w gim. i prowadziłam lekcje wychowawcze ( 3 )...z małym na rękach. Młodzież była zachwycona. Zaczęłam drugą praktykę i niestety Pani Pedagog nie poszła mi na rękę... Na dodatek jutro muszę jechać z Igim do Rzeszowa z jego uszkami. I to sama z moim ,,kochanym" teściem, bo M. nie da rady zwolnić się z roboty. Do tego się strasznie stresuję. Na dodatek moje auto trafia szlak i dzisiaj, gdy już ubrałam moje ryczące dziecko i zapakowałam w fotelik, by jechać do gim. na umówioną godzinę, auto mi nie zapaliło...Norlmalnie mały ryczał i ja też, z tych nerwów.Na szczęście miły pan sąsiad ( starszy chłop) pożyczył mi swój akumulator na czas jazdy... Dziewczyny : Jaką matę edukacyjną warto kupic? do 250 zł. Bo mama chce kupić Igorkowi na chrzciny i dała mi wolną rękę, a ja nie wiem jakie są fajne, i które interesują dzieci... Pomóżcie!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/duza-interaktywna-...819250461.html Tylko, że ta jest dla dziewczynki bo różowa, ale wiem, że dziewczyny też mają z tej serii ale dla chłopców. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zadomowienie
|
wrzucilam filmik do klubu
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.