|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Wlasnie zamowilam sobie owieczke z bijacym serduszkiem i tez sie zastanawiam czy sie sprawdzi...poki co mala uwielbia spac na moich cyckach.... ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- jasne, ze pamietamy..... ![]() Co Ciebie kochana...??
![]() |
#4742 | |||||
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy źle, ale mnie to stresuje bo boję się, że się zachłyśnie tym co mu się ulało
![]() Ślicznotka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Powodzenia!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odciągałam dwa razy: raz żeby sprawdzić ile mam pokarmu, a raz jak jechałam na egzamin ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Te położne to się w przychodni zalatwia? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wrześniowe mamuśki dzieciaczki już mają, a październikowe na porodowkę wyruszają! No i te z tym "poród to super sprawa" - przynać się proszę, która to tam tak ładnie wymysliła ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak, Tż bedzie z nami. A własnie: czy Tż może być przy mnie podczas cc? ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Natka A co to za egzamin? Zdałaś? ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- I jeszcze jedno pytanie: Czy ja mam jechac jutro tam na czczo? <- tak to się pisze? :brzydal:
![]() |
#4744 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pewnie jesteś zapisana do położnej w przychodni tam gdzie do rodzinnego- u mnie było tak, że jak wypełniałam formularz wyboru rodzinnego, to kazały mi się podpisać też w miejscu na położną i pielęgniarkę, a nazwisko potem same wpisały. A jeśli nie to po porodzie zapisujesz dziecko do lekarza i tam możesz też wybrać położną. Najlepiej dowiedzieć sie w swojej przychodni jak to wygląda- u mnie zrobili wielkie oczy o czym ja w ogóle do nich rozmawiam ![]() Dlatego cieszę się że przepisałam się do tej prywatnej- przynajmniej wiem na co moje składki idą ![]() Cytat:
![]() Może tylko zmieniłabym "dzieciaczki" na "dzieci", jakoś mi to lepiej brzmi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Córcie ma być Kamilka, chociaż ja tak na 100% przekonana nie jestem. Niby mi się podoba, ale jakoś tak... Cały czas mi siedzi w głowie jeszcze Nastka (Anastazja). Pewnie ostatecznie zdecydujemy jak się urodzi. Najbardziej śmiać mi się chce z reakcji znajomych jak pytają o imię i im odpowiadamy- wszyscy sie uśmiechają, po czym pytają "a na serio to jak?". Bo wszyscy myślą że to żart taki bo mąż jest Kamil ![]() A jak Cię ciekawi samopoczucie brzuchatek to ja Ci mogę powiedzieć, że od kilku dni strasznie mnie plecy napierdzielają ![]() Poza tym Młoda strasznie się rozpycha, a że siłę już skubana ma to nie jest już takie przyjemne mizianie jak jeszcze parę tygodni temu ![]() Przed chwila męża zagoniłam do uspokojenia córci, ale coś się nie bardzo taty posłuchała ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę spać bo mały zasnął ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile kropel dziennie?? Cytat:
nie ![]() raczej jedź na czczo i POWODZENIA!! dobranoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Piękny dziś dzień był, co nie? Słoneczny, ciepły, taka prawdziwa złota jesień ![]() ![]() ![]() Jutro mam jechać do gina na oddział, ma mi zrobić KTG, zbadać i decydować co dalej. Powiem Wam, że już jestem tak zmęczona tym wszystkim, że nawet wizja cc mnie nie przeraża tak bardzo jak kiedyś ![]() Kasiuleczko gratuluję ogromnie ![]() ![]() ![]() a zazdroszczę jeszcze bardziej ![]() BordAna widziałam, że już dziś poszłaś do szpitala- trzymam kciuki, żebyś wróciła już z Synkiem ![]() MałgosiaM spełnienia marzeń i radości z synka ![]() ![]() Małgosia1983 - Ty jutro masz się stawić do szpitala na oddział czy na konsultację? Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4749 |
KWC
|
Właśnie się dowiedziałam, że znajoma jest w 5tc. I wiecie co? Poczułam się zazdrosna. Może jestem jakaś zboczona, ale chciałabym być jeszcze w ciąży, uważam, że pomimo tych wszystkich wyrzeczeń chodzenie z brzuszkiem jest super.
![]() BordAna, trzymam kciuki za Ciebie i Leosia. Wracajcie do nas szybko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczescie mi przechodzi ![]() Co do dwójeczki to w szpitalu bylo ok, w domu mniej. ale chyba sama mysl o herbatce zadziała lepiej niz ona sama. maly znow na cycu, znalazł zabawe. wypluwa i lapie znowu ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 | |
Zadomowienie
|
zależy od szpitala i może być odpłatne - w Warszawie 150-200zł
Cytat:
![]() ![]() Dziś zastanawiałam się czy nie zadzwonić do pediatry, która przychodziła do mnie. Na drugim końcu mojego osiedla ma prywatną praktykę.
![]() |
#4753 | |
KWC
|
Cytat:
Dziewczyny, straszna rzecz mi się zrobiła: szew po nacięciu krocza mi się rozszedł i zaczyna się tam paprać. Co ja mam zrobić? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziekuję za wszystkie odpowiedzi w spr. śniadania ![]() ![]() Tymczasem kładziemy się już spać. Trzymajcie kciuki kochane i ja trzymam za Was wszystkie i za wszystko ![]() ![]() Nie wiem czy będę miała laptopa - wszystko zależy od tego jak mi te "wczasy" lekarze zaplanują ![]() Dobrej nocy ![]()
![]() |
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |||||||
Wtajemniczenie
|
śliczna
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kurcze, ale tu cisza ostatnio, Mamuśki co warte sprawowały to w większości porodziły i nie ma z kim gadać ![]() To się pochwalę, że furka dla synka odebrana ![]() ![]() I przenieśliśmy kosz do sypialni, a łóżeczko do pokoju małego. I mam pytanko w związku z tym. Bo nocki chcialabym, żeby mały z nami w sypialni spał w koszu, a w dzień chciałam kłaść do łóżeczka. I czy takiemu maluszkowi nie pomyli się to w czym śpi, żeby mi sie do jednego nie przyzwyczaił a w drugim ryczał ![]()
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-09-26 o 22:14 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Witam...
z tytulem to moze jakos ktos zrymuje ze prawie polowa mamusiek ma juz dzieciaczki a reszta ciagle w brzuszkach ![]() ![]() Co do karmienia..tzn.. ktos pisal ze ma wiecej pokarmu w jednej piersi... Ja tez tak mialam... i zaczelam wiecej przystawiac do tej piersi i to byl blad bo maly ja bardziej bolubial i ta piers byla potem dwa razy wieksza (jak sie napelniala mlekiem) od drugiej... ![]() ![]() I o dopajaniu... Tez z tego co wiem to na sanym MM trzeba dopajac ![]() Wlasnie dzieciaczki na MM jak sie nie dopaja to maja problemy z wyproznianiem... Na samym cycu...Nie trzeba wogole bo cyc ma wszystko...Tz. i wode (na poczatku karmienia) i drugie danie (sycace- pod koniec karmienia).... A na mieszanym to dopajac ale nie trzeba duzo.... U mnie.............hmm... Ja naleze do tej czesci jeczacej.. Moja koncowka jest straszna.... ![]() Zostalo 25 dni... Niewiem jak to wytrzymam... Z dnia na dzien gorzej.. Kregoslup juz nie radzi sobie z ciezarem i napiernicza jak cholerka... Od tygodnia mam takie bole w pipce ze szok... ![]() Igly to malo powiedziane... Normalnie lzy mi ciekna jak w nocy wstaje do kibelka... A wstaje teraz po 5 razy conajmniej ![]() Mala jest wielka i taki czuje opor na miednice jakby mi ktos kamieni do brzucha nawkladal ![]() Skurczyki-braxtonki...ktore mnie meczyly w 32-33 tygodniu..przeszly po magnezie... (juz go dlugo nie biore a skurcze nie wracaja ![]() Boje sie przeterminowania jak cholera... ale to ze wzgledu na ten porod wielkiego dziecka.. Jak dotrwam do terminu to bedzie bankowe ponad 4 kg jak nie 4,5 kg... i tutaj beda najpierw probowali SN.. takze znowu mnie wymecza ........... ![]() Siedze calymi dniami na pilce... pije maliny... juz sama niewiem co mam robic... Musze chyba zaczac ta liste cotkowa przerabiac.... ![]() My za Toba tez ![]() Cytat:
A na pewno bym jej cos powiedziala ......... Cytat:
![]() Zeby tak Was wymeczyc................. ............ wspolczuje tych przezyc i mam nadzieje ze teraz juz bedzie tylko dobrze Cytat:
![]() Cytat:
Mi bardzo szybko Alan wyrosl na malego mezczyzne... Nawet niewiem kiedy ![]() Cytat:
![]() cudna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale Ty ju masz jeden poród za sobą i wiesz co Cię czeka, a ja taka głupiutka, niedoświadczona optymistka jestem i nie wiem co to będzie... A wcale nie musi być tak jak za pierwszym razem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Zakorzenienie
|
Matko kochana was nadrobic to jest jakas masakra..
![]() ![]()
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lulla a co oni Cię tak długo trzymali? Czemu aż na własne żądanie musiałaś wyjść? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taka nadzieje... I naprawde lepiej jest niewiedziec co Cie czeka.... ![]() Ja tylko radze (bo to zrobilam zle przy pierwszym porodzie ) pokazywac lekarza i poloznym ze boli, nie cwaniakowac ze damy rade niewiadomo ile wytrzymac... lepiej przyznac sie do bolu... (Wiadomo ze nie od razu przy pierwszym silniejszym skurczu, no ale jak juz sie iles czlowiek meczy....) Ja wlasnie z tym bylam glupia ze tak cierpialam i wogole sie nie skarzylam bo myslalam ze tak ma byc i nikt mi w tym nie pomoze .. (i rodzilam jak ta glupia 26 godzin ![]() A wlasnie lekarze musza Ci pomoc... I jak nie potrafi sie zniesc bolu to maja kroic i juz a nie meczyc kobiety niewiadomo ile czasu..... ![]() ....... Juz bym chciala miec to za soba ![]() Cytat:
Jak sie czujesz...? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Zakorzenienie
|
A teraz opis porodu, hmmmm:
Wszystko zaczelo sie 20 wrzesnia o 1 w nocy kiedy obudzily mnie silne skurcze, pomyslalam sobie :"psst, pewnie znowu bedzie to samo co ostatnio wiec poczekam jeszcze troche", no i tak z godziny na godzine robilo sie coraz gorzej, skurcze zaczely sie robic coraz czestsze, i gdzies po godz 3 poszlam do lazienki-jak zobaczylam brazowe cos na wkladce ucieszylam sie przestrasznie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
Maluszek na szczescie caly i zdrowy a ja mialam jakies zakazenie, cos z pecherzem plodowym i podawali mi antybiotyk, mialam wyjsc po 4 dobie od momentu cc ale sie okazalo ze norma crp to 5 a mi sie podnioslo do 102 i kazali zostac, wiec sie przemeczylam jeszcze jeden dzien, pigula pow ze jak bedzie tendencja spadkowa to powinni mnie wypuscic no i na drugi dzien rano spadlo do 80 ale lek i tak nie chcial mnie wypuscic wiec sie zgrzalam i pow ze w takim razie wychodze na wlasne żądanie. To crp rownodobrze moglo mi sie tak podniesc od tych cyckow-przeciez to co mi sie z nimi zrobilo to jakis koszmar ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4763 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Super sprawa co??? Jesteś mega dzielna!! I nie dałaś sobie nadmuchać w kaszę wrednym pigułom!! ![]() Wczoraj w trakcie kąpieli (około 17) przypomniało mi się, że moje zazwyczaj mega mega aktywne maleństwo jest jakieś dziwnie grzeczne... położyłam się ale do 22 czułam tylko jedno kopnięcie i dwa razy czkawkę. O 1 nad ranem obudził mnie meeeegaaa ból głowy, krzyża i uwaga - kostek... jest prawie 4. Zjadłam kanapkę, dwie nospy forte a małe dalej ani drgnie. Chce mi się wyyyyć ![]() Mąż ma o 9 rano rozmowę w sprawie super pracy... nie mogę dzisiaj rodzić!! Mam jeszcze ponad 3 tygodnie!! Buuuu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale damy rade co nie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratuluje jeszcze raz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko musiałam odczekać ze względu na cc ![]() U nas w szpitalu nie może być, nawet za dodatkowe $ ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ___ Dziś mąż poszedł pierwszy dzień do pracy, zostałam sama z dwoma synkami, mam nadzieję, że przetrwam jakoś ![]()
![]() |
#4766 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Przestałam się udzielać na wątku, bo kompletnie wypadłam z rytmu i nie potrafię się wbić.... Mam wrażenie, że wypowiadają się już same mamusie, a ja czuję, że jestem na zupełnie innym etapie niż Wy. Oczywiście z zapartym tchem czytam kolejne opowieści o porodach i pierwszych dniach z dziećmi w domku i duuuuużo się od Was uczę, za co bardzo dziękuję ![]() Na początek - gratuluję ogromnie wszystkim świeżym mamusiom! Jesteście mega dzielne i jesteście najlepszymi mamami na świecie, nawet jeżeli czasami w to wątpicie ![]() ![]() Mnie co i rusz wysyłają do szpitala, a potem nie przyjmują. Zgodzili się w końcu i na czwartek wyznaczyli mi termin szpitalny, ale sama nie wiem po co mam tam być ![]() Trzymam za wszystkie mamusie kciuki i życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |||||||
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ![]() ja mam takie kapsułki twist-off i tam jest wit K+D i daje się jedną dziennie. tak mi pediatra kazała. Cytat:
![]() ![]() ![]() pisałam ci wcześniej, ale nie wiem czy widziałaś, ze zauroczyła mnie tapeta u małej w pokoju? w jakim stylu meble w ikei kupiliście? romantycznym? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a te położne to ![]() ![]() ![]() a co za skutki uboczne po tych tabsach? Cytat:
dasz radę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
ojej, ![]() ![]() ![]() biedna jesteś z ta krzepliwością i niepewnością, ci lekarze tez sa dziwni... ![]()
![]() |
#4768 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() wracam ![]() ![]() poszłam pranko zawiesić i zmarzłam w stopy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ide nadrabiać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() w dd tvn mówią o banku kobiecego mleka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-09-27 o 08:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 |
Rozeznanie
|
Lulla ja też się popłakałam
![]() ![]() ![]() Monia Z 82 my mamy tą owieczkę, pisałam kiedyś tu Wam że u mnie się sprawdza ![]() jeszcze wrócę do katarków- indygo chyba Ty pisałaś o gruszce - nie wiem jak to robisz ale ja próbowałam dwoma gruchami i nic, bez fridy chyba byśmy nie dali rady ![]() dziewczyny z teściową to jest dramat ... mam ochotę Wam opisać wczorajszy dzień ale nie będę smęcić. Zauważyłam jeszcze jedną rzecz - ona zachowuje się jakby to było jej dziecko ... nawet nie pyta czy może go nakarmić... koniec tego, dzisiaj jeśli tylko będę się z nią widzieć poprostu nie pozwolę sobie na pewne rzeczy. wiecie, sytuacja jest taka że wczoraj np przyszła do nas /na marginesie to ubrałam się w koszulę nocną, bez majtek, żeby się wietrzyć a ona "TO TY JESZCZE ŚPISZ?" - zamiast dzień dobry/ tż też już się wkurza i praktycznie wczoraj jak już był w domu za każdym razem jej jechał żeby się nie wtrącała, zakazał jej wejść do pokoju jak kąpaliśmy małego ale oczywiście i tak musiała obserwować z daleka - bo nie mamy drzwi- jej mąż ją normalnie wyśmiał jak zaczęła po kapieli otwierać usta, moja mama zwróciła jej uwagę, że pierwsze słyszy coś tam coś tam - a ona ma to w dupie wszystko bez kitu ! aha no i chciałam napisać że wiecie - sytuacja jest głupia bo np wczoraj przylazła i dała nam pięć stów - ot tak żebyśmy mieli na wydatki i bądź u teraz dla niej niemiłym ... bo ja jestem taki doopek że dla mnie zwrócenie uwagi jest już czymś chamskim względem osoby z którą mam właśnie takie stosunki. ale kooooorwa nie popuszczę dziś, nie powiem jej nic ale do małego nie dojdzie i nie będzie się nim zajmować po swojemu bo to ja jestem matka i koniec ![]() ![]() no i sie rozpisałam i przepraszam za przekleństwa. mały się budzi. dziś idziemy na bioderka. mam nadzieję później wpaść do was, podczytuje ile się da ale zawsze "coś" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.