|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
zosiaaa
ja też się pytam?? gdzie jest Paulizia no gdzie?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wezmę Wasze dzieciaki bo je już troszeczkę znam
|
||||
|
|
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1800zl ????? i do tego jeszcze zus ??? to w jakim mieście tyle niania zarabia ? jeszcze sobie w domku siedzi u siebie ??? no to ja też tak będę pracować Cytat:
ale przebaczyłaś mężowi ??? |
||
|
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Szymon, Gabrysia, Ola , Igor, Staś STO LAT!!!
![]() daisy- ja powinnam jakoś w listopadzie, może na początku grudnia,ale nie chcę jeszcze zosiaaa no tak, typowy facet Ale dasz radę, ja chyba też będę musiała zostawić Hanię z babcią i pójść do pracy. Ciary mam na samą myśl i nie wiem czy to do końca normalne,bo przecież kiedyś będę musiała Ją zostawić, chociażby po to, żeby jak pisze wieka22 "nie zdziadzieć w domu" To powinna być naturalna kolej rzeczy, myślałam że będzie łatwiej,a jednak nie jest. Muszę porozmawiać z mężem jeszcze.wieka22 Hania po słoiczkach to przeróżniaste kupska sadzie. Po marchewce ją korkuje i chyba nie bardzo jej smakuje ziemniak z marchewką z Hippa! W szoku byłam bo jak spróbowałam to nawet dobre to to U Niej rządzi szpinak z ziemniakami, dynia z ziemniakami, zupla jarzynowa. Uwieeeeeeelbia śliweczki Hippa, opędzlowałaby mi cały słoik jakbym Jej dała. Po nich ma kupkę rzadką i ciemną. Po szpinaku to wiadomo- zielonawą i twardszą. Po jabłku była rzadsza jasna. No różnie, na prawdę różnie. Już się nawet nie zastanawiam nad konsystencją i kolorem kupali,bo nie ma sensu teraz jak zaczęła jeść inne rzeczy.anula skomentowałam w albumie, ale napiszę jeszcze tu,że super laska jesteś i wyglądałaś bosko na tym weselu! Kiecka rewelacyjna. I te nooooooogi ![]() Hanka co godzinę mnie budziła w nocy żeby Jej smoka podała Tak sobie myślę,czy nie dać Jej na śpiocha butli jednak za którymś razem, bo ostatnio mniej mi je w dzień mleka, więc może jest głodna...Tylko że jak daję Jej smoka żeby mieć czas na zrobienie butli to od razu mi zasypia i bądź tu człowieku mądry Dzisiaj to tak leciałam żeby smoka podać,że poślizgnęłam się na zasilaczu do laptopa, prawie zwaliłam tego lapka z ławy i leciałam w szale opętania dalej. Jeszcze mnie komary pogryzły!!! Nienawidzę tego latającego dziadostwa. Hania też ciągle ślady na buźce, prawie październik, a to świństwo jeszcze nie wymarło.Matall jak tam nocka u Eduardo?
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-09-27 o 11:03 |
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
Gusia smutno mi bo boję się, że bedę musiał podawać moje mu Misiowi sztuczne mleko
dzięki ![]() Night dzięki ![]() Monika numerkowa bo z facetami tak jest, czasami trzeba łopatologiczne czyli juz przed rocznicą trąbić, że zbliża się święto
|
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie rodzace 10.05.2011. - dzisiaj nasze sloneczka koncza rowno 20 tygodni
![]() Z tej okazji odnalazlam zdjecie, ktore wklejam do albumu. Pierwsze zdjecie Misiuni. [rycze smarkam] |
|
|
|
#3457 |
|
Wtajemniczenie
|
witam mausie
![]() wiecie co wzruszyłam się ![]() myślałam, że nikt wczoraj nie zauważy mojego posta, a tu proszę...prawie każda się zainteresowała co się stało ...kochane jesteście ![]() więc wyjaśniam: bardzo mocno się wczoraj pokłóciłam z małżem... na szczęście wieczorem wszystko wróciło do normy, ale mam cholerne wyrzuty...bo jak rozmawialiśmy podczas kłótni (nie krzyczałam) to Piotruś się przestraszył ![]() i mam poczucie winy jak stąd na księżyc... głupia matka ze mnie.... daissy to samo mi małż wczoraj o avatarku powiedział że już bardziej smutnego zdjęcia nie mogłam dać zarasz poszukam jakieś ładnej foteczki ![]() wieka to ja chyba nianią zostanę :P monika z numerkami faceci to są jednak faceci ! amarcia ![]() No i buziaki dla bobasów, które dziś swiętują ![]()
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
Paulizi nie ma
![]() Anusi82 rówież zaginęła też Grazin! |
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia też jest pogryziona na twarzy najgorsze, że ją w nocy budzą te swędzące pogryzienia i trzeba ją uspokajać ![]() Gabi jakoś nie tykają
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
![]() My mamy dzis szczepienie. Czekaja nas 3 wklucia Tz idzie, a ja bede za drzwiami. Ostatnie takie szczepienie, bo nastepne bedzie jak Antos bedzie mial roczek...Gusiu Anula moj Antolek tez nie chce jesc jak sie obudzi rano. Czasem potrafi nie jesc godzine do poltorej. Przestalam mu wciskac, bo widze ze nie ma ochoty. Po ostatniej butli w nocy, ktora zazwyczaj jest miedzy 4-6 rano, nastepna wypada tak miedzy 9-10 ![]() Dziewczyny wspolczuje Wam tego wstawania by podac smoczek... kurcze, a ja ubolewalam, ze Antek nie ssie smoka, bo pewnie latwiej by go byo uspic i teraz jak czytam to sie ciesze, ze sie przemeczylismy, bo to naprawde musi byc wykanczajace takie wstawanie ...nikt nie wymyslil na to patentu jeszcze? Lacze sie z Wami w bolu dziewczyny... a nie da sie jakos oduczyc? Czy to za wczesnie jeszcze?Dla wszytskich swietujacych dzis dzieciaczkow najlepsze zyczenia!!! Gabi, Ola, Szymon, Stas i Igorek!!! ![]()
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
aktualizacja w albumie
![]() fotki z wczorajszego spacerku ![]() pyzolek leży pod karuzelą już od godziny i gada do owieczek na ochraniaczu ![]() lecę sprzątać
|
#3462 |
|
Rozeznanie
|
antropia śliczny avatar
|
|
|
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
![]() i za miłe komentarze w albumie tez ![]() ten z dekoltem mnie rozwalił
|
#3464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Paulizia trzymam kciuki za szczepienie ![]() Antropia świetny avek
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-09-27 o 11:41 |
|
|
|
|
#3465 |
|
Zadomowienie
|
czesc kobitki potrzebuje waszej pomocy, wiem ze kilka dni temu ktoras pisala o super proszku niemieckim, ale nie moge znaleźć tej nazwy..;( i tego postu, helpppppppppp
:prosi : p
|
|
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
a co Wy znowu za imprezę macie?
|
|
|
|
#3467 |
|
Wtajemniczenie
|
zapomniałam się pochwalić
![]() Piotruś spał dziś od 19 do 3 a potem pobudka po 7 wyspałam się po raz pierwszy od porodu :P
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boski avek Lolka Moze to tylko przejsciowe ![]() Paulizia za szczepienie
|
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3470 |
|
Rozeznanie
|
tak
![]() o proszku pisała mimbi, to był ariel niemiecki, były nawet linki do aukcji antropia fotki ja dzis tez postaram sie cos zapodac , zobaczycie jaka grubcia ze mnie to znikna wasze kompleksy ![]() paulizia odzywaj sie czesciej,czemu Ci smutaśno
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3473 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Daisyy, co do nocki to do d...
pisałam na początku kochana jesteś że tak zawsze za nas kciuki trzymasz ![]() Wieka22, wymagania niani W jakim mieście?Tymek pospał godzinę u mnie na rękach a niedługo teściowa ma go zabrać na spacer. Wczoraj spacerowali prawie 4 godz. i jechała do domu na sygnale, bo jak się obudził to był ryk nie z tej ziemi i Tymi tak smutno zawodził przy cycuciu potem
|
#3476 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Wszystkiego najlepszego dla: Gabi, Oli, Igorka, Stasia, Szymusia U nas nocka super (spala do 8 non stop), a potem jojczenia ciag dalszy ![]() Ale wyspalam sie, wiec jakos dam rade .Teraz ma drzemke poranna, 45 min. przy dobrych wiatrach... uffff... Co do wlosow, to leca mi garsciami doslownie!! Strasznie to wyglada... Zapisalam sie do fryzjera za 2 tyg. Chyba bedzie radykalne ciecie... Tak jak Mary lubie swoje dlugie wlosy, ale nie bede miec wyjscia .Zaraz bede przekopywac internet w poszukiwaniu fryzur, inspiracji, zeby poprawic sobie humor... Cytat:
Nooo Ty sobie wypoczywaj bez wyrzutow sumienia , po takiej wyprawie...Cytat:
Ale niunia konczy za 2 dni 20 tyg... to w sumie nie wiem. Ona w ogole ma jakos nieregularnie te skoki ![]() Ja lubie Hippa .Daj znac jak poszlo z marcheweczka .Cytat:
Cytat:
za szczepienie!!Cytat:
Dobrze, ze TZ dzis ok. Avek sliczny |
|||||
|
|
|
#3477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może mu się poamału wyregulujęa co źle napisalam super dekolt Paulizia za szczepienie
Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-09-27 o 12:12 |
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
zosiaaa; dziękuje za Gabikowe życzenia
![]() a jabłka po prostu fru na formę tzn wcześniej np pergamin i kruszonka? I ile min piec? PEwnie 100 razy już to było mówione ale ja sklerotyk agus87; thx ![]() monika z cyferkami - a ile dalaś łyżeczek marchewki ??? Podawałaś plastikową, prawda ? Musze kupić. antropia; noooo suuuper !! Sliczny avatar teraz i taki opymistyczny Dziewczynki, a żeby podać tą pierwszą marchewkę... to mogę ją podać dopiero ok 19 gdy wrócę z rehabilitacji? Bo w ogóle chcę aby przy tym był mój mąż a on z pracy też późno wraca ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Paulizia, moooocno kciuki trzymam !! Bedzie dobrze ![]() ![]() ![]() Loluś, ale to jednorazowy wybryk.. nei mysl o UU Przecież kilka dni temu u mnie była ta sama akcja a teraz jest ok I jeszcze pytanie o szczeniaczka uczniaczka - to kupujecie dwujęzycznego czy tylko PL? Gabik dziś (chyba z okazji 4msc) podczas przewijania na przewijaku złapał prawą łapką swoją prawą stópkę
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
daisyyy, dawałam przepis na te jabłka ale one są takie proste że nawet bez przepisu wyjdą
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Halo to nie byl proszek, tylko odplamiacz!!! U tego goscia kupowalam, nastepnego dnia byl kurier
Odplamiacz Ariel do bialego http://allegro.pl/niemiecki-ariel-od...842202868.html i do kolorow http://allegro.pl/niemiecki-ariel-od...842203359.html MISIA + JABLKO Z MARCHEWKA Z BOBOVITY = WIELKA I NAMIETNA MILOSC I sluchajcie, jakby ktoras szukala zwyklych bialych recznikow, to tu sa wyprzedaze z magazynow wojskowych - reczniki sa nowe i gladkie. Ja uzywam takich w kibelku - mamy osobna z lazienka. 30 zl z przesylka za 10 recznikow to spoko cena: http://allegro.pl/10x-recznik-wojska...824153099.html Poza tym na szybciora ogarniam kuwete. Zaraz zaraz Moria czy Ty nam chcesz powiedziec, ze jestes w cionrzy?! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

lepiej nie wczoraj, ale qrde nooo.. nie wiem co się dzieje.. zastanawiam czy podac na noc MM.. czy to może tylko skok.. 
i nie mam co pisać!
)ale wielmożny TŻ obawia się że zdziadzieję mu w domu...aha i wysyła mnie np do sklepu po zakupy, żebym się rozerwała...
wezmę Wasze dzieciaki bo je już troszeczkę znam

Przykro mi z powodu rocznicy
Ale dasz radę, ja chyba też będę musiała zostawić Hanię z babcią i pójść do pracy. Ciary mam na samą myśl i nie wiem czy to do końca normalne,bo przecież kiedyś będę musiała Ją zostawić, chociażby po to, żeby jak pisze wieka22 "nie zdziadzieć w domu"
To powinna być naturalna kolej rzeczy, myślałam że będzie łatwiej,a jednak nie jest. Muszę porozmawiać z mężem jeszcze.

Lacze sie z Wami w bolu dziewczyny... a nie da sie jakos oduczyc? Czy to za wczesnie jeszcze?

kochana jesteś że tak zawsze za nas kciuki trzymasz
a niedługo teściowa ma go zabrać na spacer. Wczoraj spacerowali prawie 4 godz. i jechała do domu na sygnale, bo jak się obudził to był ryk nie z tej ziemi i Tymi tak smutno zawodził przy cycuciu potem
Na pewno jest gotowa! Właśnie wczoraj o tym czytałam i to jeden z objawów, że dzidzi gotowe - a mianowicie przygląda sie posiłkom rodziców